Liigan kurinpitopäätökset 2017–2018

  • 410 246
  • 3 018
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo sääntöhän on siis kokonaisuudessaan tässä:

Kyllähän noita noudattamalla pystyisi huitomiset pois viheltämään. Viheltämättä jätetyt sääntöjen mukaiset huitomiset ovat virheitä. Toki kyseessä voi olla myös tarkoituksellinen viheltämättä jättäminen, jolloin tuomarit eivät noudata sääntökirjaa. Se, että tuomari jättää noudattamatta sääntökirjaa, ei myöskään tarkoita, että rikettä ei olisi tapahtunut. Itse en kannata tilannetta, missä säännöt vaihtelevat pelistä peliin sen mukaan, kuka siellä sattuu olemaan tuomarina.

Lisäksi laitataklauksen määritelmä on huomattavasti selkeämpi ja yksiselitteisempi kuin tuo huitomisen määritelmä, joten esimerkki on vähintään yhtä huono kuin aiemmin käyttämäni luistimella potku päähän.

Tiedän erittäin hyvin, että pelejä ei vihelletä sääntökirjan mukaan. Silti, jos nimimerkki X väittää, että rikettä ei ole tapahtunut ja nimimerkki Y väittää, että on, totuus selviää vain ja ainoastaan sääntökirjasta. Jos sääntökirja sanoo tilanteesta jotain, se luonnollisesti määrittelee, kumpi oli oikeassa. Se, että tuomarit eivät sääntökirjaa noudata, ei tätä muuta.
No jaa, sääntökirjan mukaan tuo huitomisjäähy ei jätä oikeastaan mitään tulkinnanvaraa. Toista se on laitataklauksen kohdalla, siinä sanotaan mm. näin:
iii. Kiekollisen vastustajan “rullaaminen” laitaan silloin, kun hän yrittää päästä läpi liian kapeasta välistä, ei ole laitataklaus.


Veikkaan, että tästä vääntäminen on tässä tapauksessa turhaa. Jos ei ymmärrä, että melkein jokainen tilanne on tulkintakysymys ja vastuu siitä on tuomarilla ja siitä ylöspäin erotuomaritarkkailijalla, minkä jälkeen kurinpidolla ja kukaan näistä ei koe että olisi tapahtunut rikettä ja silti väittää omaa mielipidettään faktaksi, niin asian selittäminen lienee tarpeetonta.

Ja kyllä - Sailion taklaus olisi voinut olla laitataklaus (näitä jäähyjä on toki annettu vastaavista ja joskus jopa helpommistakin ja vastaavasti joskus on myös isompia jäänyt viheltämättä) ja JOS Porseland olisi lentänyt holtittomasti laitaan ja loukkaantunut, niin olisin kyllä itsekin laitataklauksen kannalla. Mutta kun Porseland ei lentänyt holtittomasti, vaan jäi vain kovan taklauksen ja laidan väliin ja tippui siitä keräämään kamojaan, niin minusta aika turha keksiä mitään salaliittoteorioita tai väittää Kerhon jotenkin tilanteessa kärsineen vääryyttä. Kun tätä Kerholaisten parkumista vertaa vaikkapa Kärppien kannattajien valittamatta jättämiseen Hermosen taklauksesta (mistä siis tuomittiin laitataklaus), niin saattaa saada perspektiiviä asioihin. Suurin osa Kärppien kannattajista oli sitä mieltä, että Hermonen pelasi tilanteen huonosti ja Laavainen taklasi tilanteen huomioimatta vastustajaa tarpeeksi ja homma oli sillä taputeltu. Kun taas tässä tapauksessa vänkääminen vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Ilman mitään faktuaalisia perusteita.

Helpompi todeta, että kova töötti, missä oli lähellä sattua pahasti ja Porselandin kannattaa jatkossa ottaa taklaukset kunnolla vastaan ja sitten vain eteenpäin.
Edit: Ja myös Sailion pitää olla tarkkana pelilleen, ettei aiheuta loukkaantumisia jatkossa (tästä olen useampaan otteeseen maininnut tuolla aiemmin). Mutta lisäyksenä tämä, koska Sailion pelityyli on riskialtis, vaikka mitään vakavaa ei vielä ole sattunutkaan.


Sama täällä... Mielelläni näkisin sen case bookin.
Näinhän se varmasti on.

Vaikka tässäkin taklauksessa oli jotain kyseenalaisuutta, Sailiolle pointsit siitä, että suoritti taklauksen äärimmäisen huolellisesti. Luulen, että olisi voinut välttää pommin jos Porse olisi tullut huonossa asennossa tuohon.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Karjalaisen tuomio oli ihan sopiva. Kaukalossa ei tarvitse tapella, ellei ole halukas. Emme elä 1900-luvun alun Kanadan havumetsävyöhykkeellä. Valitettavaa, että Sailion selkeä laitataklaus jäi tuomitsematta tuossa ottelussa.

Ei ollut SELKEÄ laitataklaus vaan ennemminkin, että joku herkästi puhalteleva tuomari olisi voinut puhaltaa. Kun pelaa Sailion pelityylillä niin täytyy olla valmis siihen, että joku saattaa tulla kuittamaan. Nyt tuli kuitti ja liigan apinat paskoivat housuun jälleen kerran.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Mitä nyt youtubesta tuota Laganieren kyynärpäätä kelailin ni omaan silmään näyttää kyllä että nostaa juurikin oikealla kohdalla kyynärpään suoraan naamaan. Mielestäni tahallinen teko.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Aika mielenkiintoista että allekirjoittaa silti kurinpitopäätökset ja on kurinpitoon kohdistuvien haastattelujen kohteena.
Asiasta uutisoitiin jo aiemmin. Päätökset tekee kurinpitodelegaatio, ei Sampo.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Eipä päästy tätäkään kierrosta ilman tilannetta mikä päätyy kurinpitoon. Blood lähti noutamaan Finleytä, mutta Joe ei ollut halukas tappelemaan, eli Bloodille tulossa pari peliä + historia. Käytännössä sama keissi kuin Karjalainen-Sailio.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä päästy tätäkään kierrosta ilman tilannetta mikä päätyy kurinpitoon. Blood lähti noutamaan Finleytä, mutta Joe ei ollut halukas tappelemaan, eli Bloodille tulossa pari peliä + historia. Käytännössä sama keissi kuin Karjalainen-Sailio.

Otan tämän nyt "talteen". Tästä linkistä voi katsoa, ketä lähti noutamaan ja ketä. Jeox Twitterissä: "Blood vs Finley #Åssät #HIFK #Liiga https://t.co/YifZMHI6NB"

Samalla voi eurokankaasta laittaa tilauksen menemään.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Eipä päästy tätäkään kierrosta ilman tilannetta mikä päätyy kurinpitoon. Blood lähti noutamaan Finleytä, mutta Joe ei ollut halukas tappelemaan, eli Bloodille tulossa pari peliä + historia. Käytännössä sama keissi kuin Karjalainen-Sailio.

Näinhän tuo pitäisi tulkita. Finley tökki vielä Bloodia selkään ja niskaan. Sitten, kun toinen tiputtaa hanskat niin "en mä halua tapella". Yksipuolinen nouto, Bloodlisä ja ässälisä...
 

Nigi

Jäsen
Tuosta jos pelikieltoa tulee, niin hohhoijaa. Finley soittaa, Blood vastaa ja samantein Finley katkaisee puhelun. Spontaani tappelu, ei pelikieltoa.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Hah hah, Finley vetää kovaa(törkytaklailee..ajoittain) ja sitten vetää kilpparit kun voisi matsata!!

Iso häpäisy jenkkipellelle.

Ei varmasti tule pelikieltoa Bloodille, pitäis antaa mitali kun sai Joesta todellisuuden irti.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt taitaa olla niin, että näiden vaarallisten taklausten ja pelikieltojen jälkimainingeissa vain yhden joukkueen ykkösjätkä on lahdattu niin, ettei pysty pelaamaan. Hän on Kärppien Ville Leskinen. Liigan linjaukset ovat loistavia ja pelikieltojen koveneminen on vain ja ainoastaan hyväksi tälle lajille ja pelaajien turvallisuudelle.
No itse lasken kyllä KooKoon Keräsen ykkösjätkä koriin. Ei mennyt koko kausi, mutta taukoa tuli kuitenkin.
 

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämänhän voi halutessaan tulkita kahdella tapaa.
Joko samoin kuin Karjalaisen kohdalla, eli yksipuolinen tappelu = 2 peliä + vanhat hölmöilyt = 3-5 peliä = 5-7 peliä.
Tai sitten sponttaanina tappeluna, jossa myös Finley on osallisena vaikkei varsinaisesti tappelekkaan = 0 peliä.
Molemmat varmaan ihan yhtä oikeita tuomioita ja täysin valitun linjan mukaisia.
Eli ihan sama mikä on tuomio, niin vituiksi menee...
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Joku 2+10 peliä varmaan tulossa Bloodille, koitti kuitenkin selvästi lyödä tahallaan päähän. Lisäksi kyseessä oli kosto Finleyn aiemmasta selkäpuolelta tulleesta lyöntiyrityksestä. Lisäksi pitää huomioida että Blood pudotti hanskansa ja laittoi käden nyrkkiin, tätä voidaan pitää raskauttavana asianhaarana. Ihan linjan mukainen tuomio siis.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
HIFK ja Ässät suljettava sarjasta. Aina näiden peleissä sattuu kaikenlaisia hullutuksia. Se yksi hullu ässäpelaajahan muinoin yritti kiivetä hallin katolle ja syödä mennessään jäähyaition. Lisäksi Pelicans kuuluu 1-divisioonaan niinkuin Sport, KooKoo ja Jukuritkin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos tuosta oikeasti jotain tulee niin silloin toivon että mahdollisimman moni alkaa vaatimaan rahojaan takaisin kausikorteistaan ja lipuistaan. Tuote ei kuitenkaan ole sitä mistä on maksanut rahaa.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Sama homma kuin Karjalaisen kanssa. Ei pitäis tulla mitään, mutta koska toinen ei selvästikään ollut halukas tappelemaan eli ei pudottanut hanskoja, niin nollia ei voi tulla mitenkään.
 

Nigi

Jäsen
Menee aivan jäätäväksi pelleilyksi, jos tuosta aletaan pelikieltoja jakamaan. Finley teki aloitteen ja paskoi housuun, niin kärsijäksi joutuu Blood.

Paras tapa olisi se, että Blood maksaa Finleyn kamojen pesulamaksun ja homma sillä pakettiin.

Tunne tapetaan pelistä ihan täysin tällä menolla ja sitten ihmetellään ääneen miksi peleissä ei käy porukkaa. Herätys!
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Jos linja pitää, ni Bloodille sit se 2 peliä ja uusijalisät päälle eli 5-7 matsia. Hienoksi mennyt tän liigan seuraaminen. Lähtisköhän JRuutu viel pelaamaan, ku alkais olemaan käyttöä Ruutushowlle taas liigassa.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Spontaani tappelu, joka loppui kun haastaja jätti homman kesken, ei pelikieltoja.

Mitä nyt tämä valkopaitainen hakkasi kuin mielipuoli vaikka aivan varmasti näki, että kaveri ei ole puolustuskykyinen.

Kaksi pohjille ja jos on vanhoja rikkeitä samasta aiheesta, niin sieltä sitten tarpeen mukaan bonuksia.

Ei hakannut, lopetti kun huomasi Finleyn perääntyneen.

Finleyn katse aivan muualla, kun Blood vielä jatkaa takomistaan. Tämä on huomattavan paljon törkeämpi päällekarkaus kuin Karjalaisen tapaus.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mitä nyt tämä valkopaitainen hakkasi kuin mielipuoli vaikka aivan varmasti näki, että kaveri ei ole puolustuskykyinen.

Kaksi pohjille ja jos on vanhoja rikkeitä samasta aiheesta, niin sieltä sitten tarpeen mukaan bonuksia.

Finleyn katse aivan muualla, kun Blood vielä jatkaa takomistaan. Tämä on huomattavan paljon törkeämpi päällekarkaus kuin Karjalaisen tapaus.

Blow-Joe taklasi selkään ja alkoi hakkaamaan niskaan. Pena kääntyi ja alkoi lyömään takaisin, niin Finley veti kilvet. Ei ollut muka puolustuskykyinen? No, silloin ei kannata ajaa selkään ja hakkaamaan takaraivoon, jos ei ole puolustuskykyinen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Sama homma kuin Karjalaisen kanssa. Ei pitäis tulla mitään, mutta koska toinen ei selvästikään ollut halukas tappelemaan eli ei pudottanut hanskoja, niin nollia ei voi tulla mitenkään.

Ei ollut halukas tappelemaan, mutta silti lähti pakin paikalta vastustajan kulmaan haastamaan tappelua. Eiköhän kurinpidossa ymmärretä Blood:n olettaneen Finley:n tulleen tappelemaan ja näin tehneen aloitteen tappeluun. Blood:ia on siten perusteltua rankaista tappeluun mukaan lähtemisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös