Liiga ja sen munattomat päättäjät – kaikille kenkää?

  • 292 819
  • 1 320

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Jos jostain syystä tämän tyyppiset aihealueet eivät dokumentissa tule esiin, on syytä epäillä, että kyse on veronmaksajien tahtomattaan Jokereille maksamasta markkinointituesta.

Edelleen ihan järjetön keskustelu. Milloin veronmaksajat ovat saaneet päättää mitä Ylellä näytetään? Ei sitä dokkaria ole kenenkään pakko katsoa. Sulkekaa töllö ja menkää vaikka lenkille, ettei heikkenevä terveytenne aiheuta yhteiskunnan veronmaksajille ylimääräisiä kuluja.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mulla olis ohjelmaidea, mutta en tiedä meneekö se mainosohjelman puolelle... Yle voisi seurata Liiga-joukkueiden kausia ja lähettää vaikka jokainen ottelu selostettuna ja suorana, lisäksi siinä ohjelmassa vois olla jotain asiantuntijoita analysoimassa eri joukkueiden otteita ja joukkueiden edustajia voitais haastatella joka ottelun yhteydessä. Miettikää, olis aika siisti ja tois Liigan lähelle kuluttajia. Ohjelman nimeksi sopis esimerkiksi jääkiekkokierros. Mutta tosiaan, tuo toisi aika paljon ilmaista näkyvyyttä ja mainosta Liigalle ja Liiga-joukkueille, niin en tiedä olisiko sitä hyvä tuottaa verovaroin ja esittää Ylellä.



Eli, ymmärrän Puttosen pelon Jokerien saamasta mainostuksesta, mutta Liigalla on vastaavanlaista näkyvyyttä (monta kertaa viikossa) ja siksi Puttosen kirjoitus meni aika kaksinaamaiseksi ja kieltämättä vaikutti hieman katkeralta.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Edelleen ihan järjetön keskustelu. Milloin veronmaksajat ovat saaneet päättää mitä Ylellä näytetään? Ei sitä dokkaria ole kenenkään pakko katsoa.

Ei ole pakko katsoa, ei, mutta sen tekeminen on pois Ylen muusta, paremmin Ylen tehtävään sopivasta ohjelmistosta. Ylellä on erityinen asema ja tehtävä. Tähän asemaan liittyy rajoitteita, velvollisuuksia ja vapauksia, joita kaupallisilla toimijoilla ei ole.

Jos Viasat olisi tekemässä tällaista ohjelmaa, se olisi hieno juttu ja hyvää palvelua heidän asiakkailleen ja heidän ohjelmistonsa esimerkillistä buffaamista. Mutta Ylen tehtävä ei ole markkinoida tai buffata yhtään mitään ulkopuolista yritystä.

Jääkiekko, ja muu joukkueurheilu, on monia kiinnostava ja mielenkiintoinen aihe. Jos mikä tahansa ammattilaisjoukkue päästäisi kameran oikeasti lähelle ja mukaan arkeensa, se olisi mahdollisuus aivan upeaan dokumenttiin, joka ilman muuta mahtuisi Ylen tehtävän sisään. Mutta kameran päästäminen niin lähelle toisi näkyviin rosoa, särmää, asioita, jotka halutaan ehdottomasti pitää pukukopin ovien sisäpuolella ja häiritsisi niin paljon joukkueen keskittymistä peliin, että mikään täysipäinen ja ammattitaitoinen organisaatio tai pelaaja ei päästä kameraa niin lähelle. Ja Jokerit ilman muuta on täysipäinen ja ammattitaitoinen organisaatio täynnä ammattipelaajia, joten tuolla Ylen kertomalla tavalla he saavat nauhalle vain ja ainoastaan siloiteltua pintaa ja markkinointimateriaalia. Ja tällainen markkinointipohjainen tosi-tv ei ole sen enempää Ylen tehtävän mukainen kuin Big Brotherin tuottaminen olisi.

Tämän ongelman voisi kiertää tekemällä monipuolisen dokumentin ilmiöstä KHL ja Jokereiden siirtymisestä sinne. Mutta silloin pitäisi tehdä mukavien lisäksi myös ikäviä kysymyksiä ja saada niihin vastauksia. Ja taaskaan mikään ammattitaitoinen organisaatio ei lähtisi mukaan tuollaiseen projektiin, koska julkisuuskuva olisi vaarassa tahrautua. Koska Jokerit on lähtenyt mukaan, voidaan olla melko varmoja, että mitään kriittistä otetta tässä 'dokumentissa' ei nähdä.

Jos Yle kuitenkin olisi halunnut tehdä dokumenttisarjan suomalaisen jääkiekkoilun kiinnostavista ilmiöistä, sillä olisi ollut erityisen asemansa suoma mahdollisuus sellainen tehdä. Tuon kameran lähellepäästämisongelman olisi voinut kiertää esim. juuri jonkun ehdottamalla formaatilla, jossa seurattaisiin eritasoisten jääkiekkoilijoiden arkea. Jos olisi seurattu esim. yhden jokeripelaajan ja yhden kärppä-, kookoo- ja RoKi-pelaajan arkea, olisi tarvittava tarttumapinta saatu juuri heidän erilaisista kiekkoilijan todellisuuksistaan ilman, että yhdenkään olisi tarvinnut päästää kameraa lähemmäs kuin kokevat ammatillisesti järkeväksi.

Tai Yle olisi voinut seurata Noora Rädyn vuotta miesten jääkiekkojoukkueessa. Toki tässä olisi taas tullut sitä ongelmaa, päästäisikö joukkue ja Räty kamerat tarpeeksi lähelle, vai nähtäisiinkö mainosmateriaalia. Tässä siihen kuitenkin olisi ollut suurempi mahdollisuus kuin Jokereiden kanssa ihan jo siksi, että KiVan pelaajat eivät ole yhtä kokeneita ammattilaisia ja median kanssa toimijoita ja Rädyllä ei ole samalla tavalla hävittävää kuin kenellä tahansa jokeripelaajalla.

Itseasiassa, koska Ylellä on näitä erityisiä mahdollisuuksia tehdä ohjelmaa pienillekin kohdeyleisöille, se voisi tehdä ohjelmasarjan, joka keskittyisi eri urheilijoiden, siinä joukossa jääkiekkoilijoiden, harjoitteluun. Niin oheisharjoitteluun kuin tekniikkaan ja taktiikkaan. Tällaisellakin dokumenttisarjalla olisi yleisönsä penkkiurheilijoiden ja kuntoilijoiden joukossa.

Sen sijaan Yle on jostain syystä päättänyt tehdä tosi-tv-sarjan Jokereista, vaikka takuulla tietävät, että eivät tule heistä saamaan irti muuta kuin markkinointimateriaalia. Se ei vastaa Ylen erityistä asemaa.

Kokonaan toinen juttu tosiaan on sitten se, että Puttosen olisi kannattanut pitää marinansa aiheesta suljettujen ovien takana tai tosiaan vain luottotoimittajansa korville. Mielipidekirjoituksellaan hän tuskin edisti ensimmäistäkään Liigan tavoitetta.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä kuulostaa sairaalta, kun kiekkoihmiset valittavat keskustelupalstalla siitä, kun YLE tekee kiekkoaiheisen jutun. Ihmiset ovat kateellisia, eikä edes häpeä näyttää sitä millään tavalla. Joku kun yrittää jotain erilaista on heti yritettävä kampittaa ja monelle varmasti olisi ok, jos Jokereista tehtäisiin negatiiviseen sävyyn mitä tahansa meidän verorahoillamme.
Aika turhaa kitinää mielestäni. Ne joita ei kiinnosta, voi mennä vaikka kiasmaan tai muuhun verorahoin rahoitettuun paskaan.
 

Handyy

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että tekeekö Yle mielestäsi väärin?
YLE on saanut Julkisen Sanan Neuvostolta huomautuksen myös Urheiluruudussa tehdystä JYP-aiheisesta jutusta, jossa kerrottiin joukkueen valmistautumisesta kauteen. Jutussa esiintyi JYPin pääsponsori ja jutussa otettiin huomioon sponsorin ja joukkueen välinen yhteistyö. Ja kyseessä siis ainoastaan yksi osa yhtä lähetystä. Että näiltä pohjilta ei ole ihme, että tämäkin herättää kritiikkiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun mielestä kuulostaa sairaalta, kun kiekkoihmiset valittavat keskustelupalstalla siitä, kun YLE tekee kiekkoaiheisen jutun. Ihmiset ovat kateellisia, eikä edes häpeä näyttää sitä millään tavalla.

Hyvin kiteytetty. Puttosen kirjoitus HS:ssa on aikamme helmi Liigan kehittämisessä ja Liigan uusista näköaloista. Hopeasijoille pääsee monen "jääkiekkokannattajan" itkeminen Jatkoajassa kun YLE tai Viasat näyttää Suomen kaikkien aikojen parhaan seurajoukkueen taivalta.

Näillä mennään.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös ne Klubin pelit tule nelosen kanavilta?

Jostain lätkäporukastakin joka ei pelaa Liigaa on vissiin joku ohjelma tekeillä, en tajua miksi. Ihan sama, koska ei kiinnosta.

Hyvä päätös Liigan päättäjiltä oli ottaa narreilta rahat pois ja nostaa Sport Liigaan.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Mutta Ylen tehtävä ei ole markkinoida tai buffata yhtään mitään ulkopuolista yritystä.
Juurikin näin, toivottavasti Yle tajuaa luovuttaa myös olympialaiset jollekin kaupalliselle tv-yhtiölle. Pahoitin mieleni ja menetin yöuneni ko. kisojen useista CocaCola mainoksesta, koska olen Pepsin miehiä..
 
Suosikkijoukkue
KK

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Te ette näe mitään eroa normaalin uutistoiminnan, yksittäisten haastattelujen ja omaan käyttöön tuotetun, moniosaisen tosi-tv/dokumenttisarjan välillä?

Se, että Yle on tehnyt tälläkin viikolla kymmeniä juttuja nettiin ja telkkariin Jokereista on normaalia uutistoimintaa, samoin jos esim. kutsuisivat Jokerien toimijoita keskusteluohjelmiinsa jne. Tässä kuitenkin on tekeillä ihan toisentyyppinen ohjelma.

Mitä olympialaisiin tulee, niin ne ovat Ylen omaa ohjelmaa ja niitä sen on luontaista buffata. KHL on Viasatin ohjelmamateriaalia.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Hyvä päätös Liigan päättäjiltä oli ottaa narreilta rahat pois ja nostaa Sport Liigaan.

Ehdottomasti näin. Nyt Liigaseurat saivat vihdoin kustannettua Jokereiden armopaloilla itselleen turvakaukalot, joka onkin vallan osuva perintö Liigaseuroille Jokereilta. Nyt ei Liigapomojenkaan tarvitse tanssahdella letkajenkkaa lajista ymmärtämättömien kukkahattutätien soitellessa nokkahuilullaan tahtia. Eikä tehdä lajin luonteen vastaisia kabinettipäätöksiä vain siksi, että seuroille oli tärkeämpi rakennella vuokraluukkuihinsa vip-aitiot kuin turvata työntekijöilleen turvalliset olosuhteet.
 
On myös hyvä muistaa, että jääkiekko on siirtynyt entistä enemmän isolla rahalla maksukanaville, joihin kaikilla kiekon ystävillä ei ole varaa. Siksi on arvokasta ja Ylen julkisen palvelun tehtävän mukaista näyttää myös jääkiekkoa – ja vielä näkökulmasta, joka jää usein Urheiluruudun tulosuutisten varjoon.

Tuossa on aika hyvä pointti. Kateelliset "kiekkoihmiset" kusevat kiekkoihmisten nilkoille nostamalla metelin, kun suomalaisten kiekkoilijoiden arkea esittelevä ohjelma näytetään ilmaiskanavalla. Jaa tämä vain, koska dokumentin kohteena oleva sarja (ja joukkue) ei ole ns. oma. Varsinaisia kiekkoihmisiä siis.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuossa on aika hyvä pointti. Kateelliset "kiekkoihmiset" kusevat kiekkoihmisten nilkoille nostamalla metelin, kun suomalaisten kiekkoilijoiden arkea esittelevä ohjelma näytetään ilmaiskanavalla. Jaa tämä vain, koska dokumentin kohteena oleva sarja (ja joukkue) ei ole ns. oma. Varsinaisia kiekkoihmisiä siis.

Taistelu sponsorirahoista on tänä päivänä raakaa puuhaa, siinä usein unohtuu lajin kokonaisetu kun etsitään omalle joukkueelle/ urheilijalle rahaa. Ylen tekemät dokumentit ovat ilmaista mainosaikaa ja erittäin haluttuja sekä tekijöiden että urheilijoiden puolelta. Jokerit vst. Liiga taistelu ei ole ainoa laatuaan, Ylen urheilutoimitus saa jatkuvasti tarjouksia tekijöiltä erilaisista ohjelmista.

Puttosen ulostulo ei ollut onnistunut, sympatiat siirtyivät lajista huolissaan olevien puolelle. Kohosen lausunto on tietysti jeesustelua, hän on tyytyväinen Jokereiden saamasta ilmaisesta prime time mainosajasta.
 
Taistelu sponsorirahoista on tänä päivänä raakaa puuhaa, siinä usein unohtuu lajin kokonaisetu kun etsitään omalle joukkueelle/ urheilijalle rahaa.

Puttosen huolen aiheesta ymmärrän, vaikka ulostulo oli siltikin typerä. Lähinnä tarkoitin näitä muutamaa tämän foorumin nimerkkiä, jotka jääkiekon nimissä katsoivat asiakseen lähettää Ylelle kiukkuista palautetta kokemastaan vääryydestä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti näin. Nyt Liigaseurat saivat vihdoin kustannettua Jokereiden armopaloilla itselleen turvakaukalot, joka onkin vallan osuva perintö Liigaseuroille Jokereilta. Nyt ei Liigapomojenkaan tarvitse tanssahdella letkajenkkaa lajista ymmärtämättömien kukkahattutätien soitellessa nokkahuilullaan tahtia. Eikä tehdä lajin luonteen vastaisia kabinettipäätöksiä vain siksi, että seuroille oli tärkeämpi rakennella vuokraluukkuihinsa vip-aitiot kuin turvata työntekijöilleen turvalliset olosuhteet.

Kyllä vain. Vähän pitää kuitenkin risujakin antaa. Olisivat nyt sen verran enemmän nyhtäneet, että olisi saatu ammattituomaritkin aluksi vaikka pariksi vuodeksi. No, ehkä sitten kun Jokerit ostavat paikan takaisin Liigaan kun KHL on kaatunut.

e. Eikun ei hitto, eihän se sitten onnistukkaan kun eihän Jokereilla enään silloin ole millä maksaa kun venäläiset laittaa kukkarot kiinni.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen ihan järjetön keskustelu. Milloin veronmaksajat ovat saaneet päättää mitä Ylellä näytetään? Ei sitä dokkaria ole kenenkään pakko katsoa. Sulkekaa töllö ja menkää vaikka lenkille, ettei heikkenevä terveytenne aiheuta yhteiskunnan veronmaksajille ylimääräisiä kuluja.

Niin, sehän on ennenkuulumatonta, että katsojat kritisoivat ylen ohjelmien sisältöä. On todella merkillistä tämä tämmöinen. Mihinköhän tämä vielä johtaa? Seuraavaksi varmaan jääkiekon katsojat alkavat kritisoida oman joukkueensa pelaajavalintoja, valmentajavalintoja, utj valintoja, pelitapaa jne. Vaikka eihän sitä jääkiekkoa ole edes pakko katsoa, voi mennä vaikka lenkille, ettei heikkenevä terveys aiheuta yhteiskunnan veronmaksajille ylimääräisiä kuluja.

Tosin onhan tuossa tietysti se ero, että työssäkäyvänä ihmisenä mun ei ole pakko maksaa jääkiekosta, mutta ylelle multa viedään rahaa, halusin tai en.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä päätös Liigan päättäjiltä oli ottaa narreilta rahat pois ja nostaa Sport Liigaan.

Hyvä päätös se on ottaa rahaa, jos siihen on mahdollisuus. Kai tähän on joku selityskin, koska näin on toimittu, joten hyvä näin. Luultavasti kaikki voittivat.
Sen sijaan Sportille annettu armopala ei ollut hyvä päätös, eikä ison yleisön silmissä ole minkäänlainen paikkaaja Jokereiden lähdölle, paitsi joukkueen määrässä. Nyt on kuitenkin omille kintuille kustu ja on aika kuivattaa kengät.

Tosin onhan tuossa tietysti se ero, että työssäkäyvänä ihmisenä mun ei ole pakko maksaa jääkiekosta, mutta ylelle multa viedään rahaa, halusin tai en.

Mun mielestä vähän huono vertaus. Yhtä huonona voisin sanoa maksavani työttömien elämisen ja hirvittävän määrän täyttä paskaa sisältävää kulttuuria, sekä tiet joita en käytä. Etenkään ulkomaalaisille en haluaisi rahojani antaa, mutta se vaan viedään minulta.
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kyllä vain. Vähän pitää kuitenkin risujakin antaa. Olisivat nyt sen verran enemmän nyhtäneet, että olisi saatu ammattituomaritkin aluksi vaikka pariksi vuodeksi. No, ehkä sitten kun Jokerit ostavat paikan takaisin Liigaan kun KHL on kaatunut.

Ammattituomareidenkin on vaikea harjoittaa työtään, jos työnantaja ei anna ohjeita muuttuneisiin sääntöihin. Hyvä kuitenkin, että seurapomoja ja valmentajia asia jaksaa naurattaa. Kauden edetessä kuullaankin sitä itkua tuomareista taas ihan riittävästi.

Mulla on vahva epäilys, että Jokerit pelaavat KHL:ssä pidempään kuin CHL pysyy pystyssä. Valitettavasti.

linkki Iltalehteen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ammattituomareidenkin on vaikea harjoittaa työtään, jos työnantaja ei anna ohjeita muuttuneisiin sääntöihin. Hyvä kuitenkin, että seurapomoja ja valmentajia asia jaksaa naurattaa. Kauden edetessä kuullaankin sitä itkua tuomareista taas ihan riittävästi...

Älä ole huolissasi, kyllä tuomareilla on uusi sääntökirja käytössään, olen nähnyt sen ihan omin silmin. Monistenipun kannessa lukee, että ensimmäinen käännös ja vain tuomareiden käyttöön.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama kausi sitten Ylex otti Saipan kummijoukkueeksi ja seurasi Saipan taivalta. Ylen toimittaja Kai Kunnas kävi syömässä Lappeenrannan torilla vetyjä ja ottelussa lauloi Saipan maalilaulun. Saipa sai ilmaista mainosta yleltä. Miksi kukaan Liigasta ei silloin reagoinut? En oikein ymmärrä tätä Liigan ja Jokereitten vastakkain asettelua. Sen toki tiedostan, että tämä vastakkainasettelu ei rakenna Suomalaista jääkiekkoa.
Itse seuraan tulevalla kaudella KHL: lää, liigaa kuin Suomalaisten otteita Chl: ssä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Älä ole huolissasi, kyllä tuomareilla on uusi sääntökirja käytössään, olen nähnyt sen ihan omin silmin. Monistenipun kannessa lukee, että ensimmäinen käännös ja vain tuomareiden käyttöön.

En mä ole huolissani ollut, enemmänkin epäuskoinen kuinka vähän aikaa tuomareille annetaan aikaa sisäistää uudet sääntötulkinnat. Siitä mä olen kieltämättä huolissani, että porilainen(?) opettaja(?) on päässyt tutustumaan sääntömuutoksiin ennen tuomareita.

Ehkä on kuitenkin syytä uskoa sinua ennemminkin kuin mm. Jari Levosta. Eihän se tiedä mistä puhuu.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Toivittavasti katsoitte juuri äsken päättynyttä YLE:n suoraa ohjelmaa, joka seurasi Jokereiden treenejä ja tunnelmia ennen illan peliä. Eihän tuo kestänyt kuin 20 min, mutta kuitenkin.
Haloo PUTTONEN, TUU IKKUNAAN TÄÄLLÄ NÄKYY JOKERIT!!!
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Muutama kausi sitten Ylex otti Saipan kummijoukkueeksi ja seurasi Saipan taivalta. Ylen toimittaja Kai Kunnas kävi syömässä Lappeenrannan torilla vetyjä ja ottelussa lauloi Saipan maalilaulun. Saipa sai ilmaista mainosta yleltä. Miksi kukaan Liigasta ei silloin reagoinut? En oikein ymmärrä tätä Liigan ja Jokereitten vastakkain asettelua. Sen toki tiedostan, että tämä vastakkainasettelu ei rakenna Suomalaista jääkiekkoa.
Itse seuraan tulevalla kaudella KHL: lää, liigaa kuin Suomalaisten otteita Chl: ssä.

Nähdäkseni suurin osa asiasta näreissään olevista tulee jokereiden entisen paikallisvastustajan kannattajista ja uskonkin heidän suurella joukolla asiasta kannelleen erilaisten viranomaisten suuntaan. Eiköhän sieltä näistä valituksista johtuen jonkinlainen kannanotto jostakin virastosta asian tiimoilta vielä kauden aikana tule ja mikäli hirmuisia laittomuuksia, laiminlyöntejä tai moraalitonta toimintaa asiassa todetaan, niin JSN antanee asiasta ylelle huomautuksen minkä jälkeen kaikki jatkuu kuten ennenkin. Mikäli taas mitään epäselvyyksiä ei todeta, niin silloinkin kaikki jatkuu kuten ennenkin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jussi Saarinen ei petä koskaan. Taattua laatua ja rautaisen ammattimainen ote, lievällä fanipoikamaisuudella kuorrutettuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös