Lähikuvassa-Jere Karalahti

  • 1 517 020
  • 4 353

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id84369.html

Muualla hyllytetään vieläkin heppoisemmin perustein kuin Jere...
Miten niin heppoisemmin perustein? Tuossahan on perusteet selkeästi esillä: "Meriturvallisuusjohtajalta edellytetään satamien ja laivojen turvallisuudesta vastaavana virkamiehenä erityistä julkista luottamusta."

Käsittääkseni jääkiekkoilija ei ole virkamies, saati sitten mistään vastaava sellainen, eikä erityistä julkista luottamusta edellytetä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Karalahdelle tulee tuomio torstaina. Ilmeisesti sitten perjantaina on ristiinnaulitsemisen vuoro ja maanantaina odottaakin ylösnousemus. ;)

... mutta sitä ennen Jerellä on jo ihan omat nousut. Heh heh.

Lainaus IS:ltä: Lopputuloksen kannalta hyvin merkittävä oikeudellinen kysymys on se, voiko velkaa maksaessaan ylipäätään syyllistyä huumekaupan rahoittamiseen. Ennakkopäätöstä ei asiantuntijoiden mukaan ole.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen arvioi, että tämän vuoksi korkein oikeus voisi ottaa tapauksen käsiteltäväkseen.

- Odotan mielenkiinnolla ratkaisun perusteita, onko kyseessä näyttö- vai oikeudellinen kysymys, Tolvanen sanoo.


Tuo viittaisi siihen, ettei syyttäjä ole kyennyt kumoamaan Jeren kertomusta velkojen maksusta, minkä - ainakin sivuunkirjoittaneen moraalin mukaan - olisi merkittävä vapauttavaa päätöstä. Ennakkopäätöstä asiasta ei ole, mutta eihän se nyt niinkään voi mennä, että jatkossa velkoja maksaessaan on mietittävä, onko mahdollista, että ne päätyvät huumekauppaan.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Ennakkopäätöstä asiasta ei ole, mutta eihän se nyt niinkään voi mennä, että jatkossa velkoja maksaessaan on mietittävä, onko mahdollista, että ne päätyvät huumekauppaan.

Oma oikeustajuni taas sanoo, että jos velanmaksu mahdollistaa välittömän huumekaupan, ja maksaja on tästä tietoinen, on se jossain määrin rikollista toimintaa tai ainakin avunantoa. Etenkin jos summat on epämääräisiä ja ympäripyöreitä, velanmaksulle on tullut yhtäkkinen kiire jne.

Eri asia olisi, jos velka olisi selkeä ja siitä olisi olemassa tarkkaan sovittu summa ja maksusuunnitelma. Tällaisessa tilanteessa tuomiossa ei olisi mitään tolkkua.

Huomennahan sen näkee miten asiaa on käräjillä tulkittu, mutta todennäköistä on, että hommassa mennään katsomaan lain rajoja aina korkeimpaan asteeseen asti.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karalahden tapauksesta olisi saanut todellisen urheiluelokuvan Hollywood tyyliin.

Käsikirjoitus olisi seuraava: Karalahti on pelaaja, joka saa kasvattajaseurastaan HIFK:sta potku juhlittuaan koko kesän. Pois potkittu Karalahti kuitenkin tekee sopimuksen suurinpaan mestarisuosikki Kärppiin, jossa ehtii pelaamaankin muutaman ottelun, kunnes poliisit hakevat hänet kesken harjoitusten pois epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Liiga antaa Karalahdelle laittoman pelikiellon ja Kärpät irtisanoo sopimuksen. Karalahden pelikielto liigassa ei kuitenkaan kestä ja hän saa peliluvan ainakin siihen asti, kunnes oikeuden päätös astuu voimaan. Karalahti vannoo syyttömyttään, mutta häntä ei usko muut, kuin IFK:n suuri taustavaikuttaja don Frank Moberg, muutamat IFK:n kannattajat ja hänen nuori sekä kokematon asianajajansa, joka vaatii Karalahtea antamaan jutun itselleen. Karalahti tekee paluun HIFK:hon mahdollisesta tuomiosta huolimatta, jossa hän pelaa runkosarja loppuun vahvistaen HIFK:n ohutta puolusta. HIFK etenee pudotuspeleihin, mutta aika Karalahden ja IFK:n tiimalasissa käy vähiin, koska Karalahden pelit voivat loppua koska hyvänsä ja se näkyy joukkueen esityksissä. Blues karkaa sarjassa jo 3-1 johtoon. Ottelusarja on katkolla ja saman päivänä klo 11.00 on Karalahden ratkaiseva tuomion kuulemispäivä. IFK:n pelaajat suuntaavat jo kohti LA-areenan pukuhuonetta. Joukkueen suuren johtajan poissaolo on lamaannuttanut koko joukkueen ja pukukopissa on hiljaista. Kaikki vain tuijottavat omiin luistimiinsa... me on muuten hävitty tää peli toteaa IFK:n kapteeni Kimmo Kuhta. 15 minuuttia ennen pelin alkua Karalahti kuitenkin saapuu paikalle ja kaikki tajuavat, että mies on syytön. Karalahti sanoo joukkueelle: let´s play hockey ja Baxterille Nieminen aloittaa, Lundell penkille, jonka Baxter olisi laittanut maaliin. Joukkue saa tästä uskomattoman latauksen päälle. Ensin Blues kaatuu sarjassa 4-3, jonka jälkeen Jokerit suoraan 4-0. Finaaleissa Karalahti ja IFK kohtaavat juuri Kärpät ja Karalahti tekee ratkaisun seitsemännen ottelun jatkoajalla.

...ja sitten tulee, Ketonen & Myllyrinne sketsin loppu, mutta valitettavasti tämä kaikki onkin vain unta, sillä tosiasiassa sinä makaat kokaiinihöyryissä kisahallin putkassa ja samalla 195 cm & 105 kg putkavahti potkii sinusta suolia pihalle.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Aika kafkamaista ihmettelyä on vielä vähän aikaa edessä, kun ei ole järkevää käsitystä siitä, millä näytöllä tässä syyttäjä on loppuun asti mennyt. Aika ahdistavalta tuntuu se, että Karalahti on syyllinen sen takia, että on ollut kuulusteluissa hiljaa. Mitään tällaiseen edes viittaavaa ei saisi päästä syyttäjän suusta maassa, jota kehdataan kutsua oikeusvaltioksi. Rationaalisesti tarkasteltaessa oikeudenkäynnissä ei tullut ilmi yhtään seikkaa, joka vihjaisi Karalahden olleen tietoinen huumekaupoista. Karalahteen kohdistettiin massiiviset telekuuntelut, eikä silti saatu yhtä ainutta viittausta Karalahden tietoisuudesta huumeisiin. Yksikään todistaja ei yhdistänyt häntä tietoisesti huumeisiin. Velanmaksulle saatiin sekä telekuuntelutiedoista, että todistajanlausunnoissa varsin selviä viittauksia, mutta meidän olisi uskottava, että asia on juuri päinvastoin.

Ihan yhtä paljon itseäni on järkyttänyt Winclubin puhallus. Kaikille pitäisi olla nyt selvää, että tuhannet ihmiset ovat menneet halpaan ja monet lisäksi menettäneet koko omaisuutensa. Ei ihme, että tällaiset kusetukset menevät läpi jos Karalahdenkin tapauksessa huudetaan niin vähillä konkreettisilla eväillä naama punaisina, että syyllinen se on. Kuinka monelle onkaan hehkutettu, että usko nyt, tää Winclub on tosi hyvä diili. Eihän sitä koskaan tiedä, että onko se Karalahti syyllinen tai tulevatko ne Winclubiin sijoitetut rahat joskus takaisin. Mutta ei pitäisi laskea sellaisen varaan, mille ei ole olemassa tai esitetty minkäänlaisia konkreettisia perusteita tai todisteita. Winclubin kohdalla monet menivät mukaan, kun ystävä suositteli, Karalahden tapauksessa taas uskotaan siihen viralliseen auktoriteettiin. Eihän se nyt voisi millään väärässä olla.
 
Viimeksi muokattu:

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Oma oikeustajuni taas sanoo, että jos velanmaksu mahdollistaa välittömän huumekaupan, ja maksaja on tästä tietoinen, on se jossain määrin rikollista toimintaa tai ainakin avunantoa. Etenkin jos summat on epämääräisiä ja ympäripyöreitä, velanmaksulle on tullut yhtäkkinen kiire jne.

Eri asia olisi, jos velka olisi selkeä ja siitä olisi olemassa tarkkaan sovittu summa ja maksusuunnitelma. Tällaisessa tilanteessa tuomiossa ei olisi mitään tolkkua.

Huomennahan sen näkee miten asiaa on käräjillä tulkittu, mutta todennäköistä on, että hommassa mennään katsomaan lain rajoja aina korkeimpaan asteeseen asti.


Näin itse myös ajattelen asian. Jos velkasuhteesta ei ole mitään näyttöä, niin näillä Karalahden "maksoin velkani" voidaan kuitata jatkossa kaikki huumekaupan rahoittamiset, palkkamurhan maksamiset jne. Asia olisi ihan selvä mikäli olisi olemassa selvä velkasuhde ja siihen liittyvä maksusuunnitelma.

Huomennahan se oikeuden päätös nähdään, mutta veikkaan että jos tulee tuomio niin se on Jeren fanklubin mielestä vain osoitus Suomen oikeuslaitoksen mädännäisyydestä ja korruptoituneisuudesta, ei Jeren syyllisyydestä. Ääh Suomi on mälsä maa, auta poliisia potki itseäsi jne.
 
Aika kafkamaista ihmettelyä on vielä vähän aikaa edessä, kun ei ole järkevää käsitystä siitä, millä näytöllä tässä syyttäjä on loppuun asti mennyt.

Heh, "millä näytöillä"...

Niin, se että Jere Karalahti haki pankista 10000e rahaa ja antoi ne käteisenä samantien Viroon lähteville huumekuriireille ei tietystikään ole fan-clubilaisten mielestä mikään näyttö huumekaupan rahoittamiseen. Jerehän on sanonut vain maksaneensa velkojaan. Tottakai tuo selitys täytyy uskoa, ilman muuta. Jerehän on rehellinen äijä, todellinen äijien äijä, joka seisoo sanojensa takana. Samaa mieltä on varmasti myös Olli Jokinen.

Toivottavasti Milhouse on uskomassa jatkossakin kaikkien huumekaupan rahoittajien "maksoin vain velkani" -selityksen.


Rationaalisesti tarkasteltaessa oikeudenkäynnissä ei tullut ilmi yhtään seikkaa, joka vihjaisi Karalahden olleen tietoinen huumekaupoista.

Sanattomaksi vetää...

Karalahteen kohdistettiin massiiviset telekuuntelut, eikä silti saatu yhtä ainutta viittausta Karalahden tietoisuudesta huumeisiin.

"Massiiviset telekuuntelut"... Voi noita sanavalintoja.

Karalahden puhelinta kunneltiin siinä missä muidenkin syytettyjen. Se että puhelimessa (Karalahden tai muiden) ei juteltu avoimesti huumeista ja huumekaupoista ei kerro oikeastaan mitään muuta kuin sen, että kyseessä olivat ammattimiehet jotka kyllä tietävät mitä puhua ja missä.
 

Salama44

Jäsen
Heh, "millä näytöillä"...

Niin, se että Jere Karalahti haki pankista 10000e rahaa ja antoi ne käteisenä samantien Viroon lähteville huumekuriireille,...
Kyllähän tuo aika erikoiselta tuntuu, että noin iso velka piti maksaa käteisellä niin kauhealla kiireellä että se piti vielä kusettaa Jokiselta. Mitään todellista uhkailuahan tuon velan takaisinmaksulle ei ollut niin kuin molemmat osapuolet ovat kertoneet. Mikä siis aiheutti kiireen ja nimenomaan käteisen rahan tarpeen?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tänään sitten saadaan 1.erän tulos tästä Karalahti-Casesta.

Toinen erä sitten jatkuu luultavammin hovissa ja lopulliset ratkaisut (3.erä) todennäköisesti korkeimmassa oikeudessa. Silti, saadaanhan tästäkin päätöksestä paljon kahisevaa iltapäivälehdille, vaikka eivät pääsekään kunnolla retostelemaan Pääsiäisen johdosta. Mahtaa niitä vituttaa? Eri keskustelupalstoilla kuitenkin päästään taas aiheeseen kiinni. "Ehkä" täälläkin?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Syyttäjä vaatii Jereä suoraan istumaan, jos tuomio tulee. Meneekö tuommoiset vaatimukset miten usein läpi?

Olenko ymmärtänyt oikein olettaessani, että mahdollinen istunto jatkuisi hoviin asti ja jos sieltä tulisi vapauttava päätös linna-aika korvattaisiin rahallisesti ja pääsisi vapaalle jalalle odottamaan KKO:n päätöksiä? Tai korvaukset olisivat ehkä jäissä, mutta kuitenkin tulossa.

Sillä ei ole mitään merkitystä mitä minä uskon tai ajattelen syyllisyydestä tai syyttömyydestä, mutta olisihan se aika karu tilanne, jos muutaman tunnin päästä Jere olisi telkien takana ja pääsisi vapaaksi aikaisintaan joskus ensi kauden alussa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Pelkästään tämän perusteella mitäs nyt? Siis eikös joku anti-doping hlö sanonut että jos tulee tuomio, tulee luultavasti pelikieltoakin? Eli oliko ura tässä... Tietty ensin valitetaan ja sit valitetaan taas lisää.
ADT ainakin jossain vaiheessa ilmoitti vaativansa elinikäistä kilpailukieltoa tuomion tullessa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Onko Jere vielä velkaa?

IL: "Lisäksi Espoon käräjäoikeus tuomitsi hänet menettämään valtiolle huumausainerikoksen rahoittamiseen käyttämänsä 10 000 euroa"
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Taitaa vain olla niin, että tuomio kun tuomio, niin pelikieltoa napsahtaa doping rikkomusten takia useampi vuosi. Ura olisi tässä tapauksessa valitettavasti ohi.

Näin tämä taitaa olla. Syyttäjä valittaa vielä hoviin, jossa tuomio tuskin ainakaan lievenee(?), joten kyllä Jeren ura huippu-urheilijana on 'paketissa'.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Näin tämä taitaa olla. Syyttäjä valittaa vielä hoviin, jossa tuomio tuskin ainakaan lievenee(?), joten kyllä Jeren ura huippu-urheilijana on 'paketissa'.

Kyllä Jerekin sinne hoviin valittaa, tämän asian vatvominen menee varmasti vielä ensi vuodelle.

Jerelle tuli sitten lisää velkaa, mistä työtön mies, saisi haalittua 10.000€, taitaa mennä kämppä alta, sääli sinänsä, mutta itse on kuoppansa kaivanut ja itse voi vielä kiivetä kuopasta pois.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Syyttäjä valittaa vielä hoviin, jossa tuomio tuskin ainakaan lievenee(?)...

Jossa koko homma voi vaikka kaatua. Sen verran eroa noissa oikeusasteissa on, että hovista voi vaikka tulla vapauttava päätös. Ei noista koskaa tiedä etukäteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös