Kerhon kokoonpanoketju kaudella 2016–2017

  • 216 776
  • 1 214

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Keränen tulee saamaan vastuuta 1. tai 2. ketjussa. Ei kukaan lähde Kärppien alemmista ketjuista tullakseen pelaamaan Kerhoon samaan rooliin.

Kapanen on selkeä 1. sentteri.

Lahti ja Manninen ovat 1. -2. -ketjuissa. Kuten myös Somervuori.

Siinä on jo kuudesta mahdollisesta hyökkääjästä viisi melko varmoja. Ainoa kysymys onkin tosiaan, että onko Palve vai Paajanen se kuudes. Jos halutaan tasapainoiset ketjut, on vastaus Paajanen. Muuten on kärkiketjuissa vain Keränen ns. työmyyränä.

Toisaalta, onko Manninen varmasti laidalla? Kärpissäkin onnistui keskellä. Siinäpä se.

Itse kovasti tykkäisin ketjusta Cornet-Paajanen-Koivisto, mutta se ei kuitenkaan taida olla mahdollista, jos haluaa tasapainoiset ketjut.

Lahti-Kapanen-Keränen
Manninen-Paajanen-Somervuori
Cornet-Palve-Koivisto
Hopponen/tai junnu-Sillanpää-Turtiainen

Näin jos Manninen laidassa. Palve ja Paajanen voivat tarvittaessa / tilanteen mukaan vaihtaa keskenään paikkaa (jos esim. Palve onkin kova tekijä ja Paajanen taas hiipuu).

Lahti-Kapanen-Keränen
Somervuori-Manninen-Koivisto
Cornet-Paajanen-Palve
Hopponen-Sillanpää-Turtiainen

Näin jos Manninen keskellä. Palvelle voisi tehdä hyvääkin olla alussa laidalla. Voi samalla harjoitella aloituksia Oton ja Nikon kanssa. Se osa-alue kun voi olla yksi suurimpia ongelmia hänelle.
 

Prometheus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HIFK, Wild, Liverpool FC ja Bayern Munchen
Ralph ja BlackWolf ovat kyllä esittäneet eeppistä väittelyä parhaimmasta päästä, täytyy myöntää. Tätä on demokratia ja puhevapaus parhaimmillaan, kaikilla oikeus omaa mielipiteeseen ja oikeus esittää mielipiteensä. :) Mielestäni molemmilla on omat pointtinsa, niin hyvässä ja pahassa.

Tässä vaiheessa kautta mielestäni on se ja sama ketkä on merkitty muodollisesti ottelupöytäkirjaan 1, 2, 3 tai 4 kenttään. Pennasen mukaan kaikkien 4 kentän pitää pystyä pelaamaan kiekollista peliä. Valmentaja ratkaisee ison kuvan, kuka palvelee parhaiten missäkin kentässä ja tehtävissä ison kuvan mukaisesti ja kentät muodostetaan sen mukaan. Joten itse odotan mielenkiinnolla kauden alkua ja kun kausi alkaa katsotaan kuka on missäkin kentässä.

Jos kauden alkaessa Paajanen on isossa kuvassa 2.kentässä ja Palve 3.kentässä, niin sitten mennään näin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että heidän paikkansa on sementoitu hamaan tappiin. Kauden aikana sattuu ja tapahtuu, tulee loukkaantumisia, tapahtuu kehitystä ja joku tuntemattompi suuruus breikkaa, joten mitä vaan voi tapahtua. Mutta kaiken kaikkiaan fiilikset on huomattavan paljon paremmat kuin viime kauden alla kun Pantse oli vielä puikoissa.

Edit. Piti vielä todeta, että eikö 3.kenttä yleensä pelaa vastustajan 1.kenttää vasten. Jos ja kun 3.kenttä pystyy pelaamaan ja pitämään kiekkoa hyökkäysalueella, eikä vain rikkomaan - eikö se tarkoita, että tällöin paremmat mahdollisuudet pitää vastustajan 1.kenttä pelin ulkopuolella ilman kiekkoa ja siten poissa omasta puolustusalueelta pahanteosta ja itse olla tekemässä niitä pisteitä?
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Toisaalta, onko Manninen varmasti laidalla?
Luulisin, että on. Paajanen ja Palve on puhtaita senttereitä, joten Mannisen on pakko olla laidassa. Mielestäni pelasi HPK:ssa viime kaudella laidalla paljon parempaa kiekkoa kuin keskellä. Sitä paitsi, koska Paajanen tahtoo kehittyä urallaan ja on varma kakkossentteri, niin Manninen pitäisi laittaa kolmosen keskelle, mihin en usko.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Luulisin, että on. Paajanen ja Palve on puhtaita senttereitä, joten Mannisen on pakko olla laidassa. Mielestäni pelasi HPK:ssa viime kaudella laidalla paljon parempaa kiekkoa kuin keskellä. Sitä paitsi, koska Paajanen tahtoo kehittyä urallaan ja on varma kakkossentteri, niin Manninen pitäisi laittaa kolmosen keskelle, mihin en usko.
Laidalla tai keskellä, eipä sillä väliä. Tosta porukasta pitäisi pystyä kasaamaan neljä tasapainoista ketjua. Sitten toivottavasti Cornet ja Palve osoittautuvat pelimiehiksi ja ovat oikeasti vahvistuksia.
 

Ralph

Jäsen
Sitten toivottavasti Cornet ja Palve osoittautuvat pelimiehieksi.
Kas siinä vasta pulma, joukkue täynnä kysymysmerkkejä.

Kapanen, onko polvi kunnossa? Palve, riittääkö taso? Paajanen, saako pidettyä tehoilua yllä? Sillanpää on sentään varma suorittaja nelossentteriksi.

Lahti, pysyykö ehjänä ja onko enää top-4-laituri? Somervuori, painaako ikä kuten Bluesissa viime kaudella näytti? Manninen, pelaako edes Kerhossa? Cornet, riittääkö taso? Keränen ja Koivisto ovat varmoja suorittajia alaketjuun, mutta jos pelaavat ylempänä, riittääkö taso heilläkään? Turtiainen varma nimi neloseen, Hopponenkin luultavasti. Mutta jos toinen pelaa isommassa roolissa, riittääkö taso.

Puolustuksesta tai maalivahdeista puhumattakaan.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miksi helvetissä tuota Palvea edelleen tungetaan johonkin kakkoseen? Kyseessä on Mestis pelaaja ja sen paikka on alakentissä näyttämässä, että edes kykenee Liiga vauhtiin. Paajanen on paikkansa lunastanut kärkikentissä ja näyttänyt olevansa Liigassa helvetin kova pelimies. Mun puolesta sen Palven vois tunkee vaikka poppareille katsomoon ja hommata oikeasti pelimiehen tilalle, alkaa oleen tämä touhu ihan naurettavaa, että sieltä vaan tullaan Mestiksestä ja suoraan kärkikenttiin Liigaan, just joo.
Aika erikoinen kommentti mielestäni kahdesta syystä.

Syy 1:
Oikeastaan tää koko sun ja Ralphin välinen keskustelu siitä, että kuka pelaaja laitetaan mihinkin paikalle on mun mielestäni aika absurdi. Tietty spekuloida voi, että kuka saattaisi pelata hyvin kenenkin kanssa ja kuka on omasta mielestään parempi kuin joku toinen jollakin paikalla, mutta se, että lähdetään lyömään lukkoon pelaajille pelipaikat jo ennen kauden alkua ja jopa ennen harjoituspelejä on aika outoa. Toinen sanoo esim., että "Paajanen on paikkansa lunastanut kärkikentissä" ja toinen, että "Paajanen, Philippe Cornet ja Juha Koivisto muodostaa ideaalisesti täydellisen kolmosketjun ja Palven vaihtaminen Paajasen paikalle pilaisi ketjun." tai "Paajanen on joukkueen nimellinen kakkossentteri". Tää on aika huvittavaa luettavaa sinäänsä, että lyödään valmiiksi lukkoon pelaajien pelipaikat ilman, että on nähty edes kaikkien muiden pelaajien tasoa ja sitä että toimiiko se lukkoon lyöty ketjukoostumus edes.

Mun mielestäni ne pelipaikat pitää aina ansaita suorituksillaan. Ja nimenomaan siinä nykyisessä joukkueessa esitetyillä suorituksilla. Ei edellisten kausien suorituksilla. Hyvä valmentaja antaa runsaasti näytönpaikkoja kaikille ja tekee alustavat päätökset pelipaikoista niiden näyttöjen perusteella. Varsinkin harjoituspeleissä pitäisi kokeilla runsaasti eri ketjukoostumuksia ja antaa kaikille näytönpaikkoja. Huono valmentaja taas lyö valmiiksi lukkoon pelipaikat, koska luulee tietävänsä valmiiksi, että kuka pelaa hyvin kenenkin kanssa ja kuka on minkäkin tasoinen pelaaja. Tällä tavalla ei juuri koskaan saavuteta parasta tulosta joukkueelle. Huonolla valmentajalla on myös usein omat suosikkipelaajansa jo valmiiksi, joita se sitten peluuttaa vaikka muut olisivat parempia.

Jos se Paajanen on tulevien näyttöjen perusteella sopivampi kakkoskenttään kuin Palve, niin silloin pelatkoon siinä, mutta jos ei, niin silloin Palve pelatkoon siinä.

Syy 2:

Ei tilastot myöskään valehtele. Se viimeinen lause viittaa nimen omaan siihen +/- lukuun. Periaatteessa jokainen pelaaja joka on siinä pakkasella on silloin ollut kentällä enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Toki tuo on kärjistettyä, mutta Oton luku oli joukkueen huonoimpia. Paajasen ollessa kentällä vastustajat tekivät kauden aikana 21 maalia enemmän tasakentin, kuin mitä Paajasen kenttä teki. Eli 26 tehtyä ja 47 päästettyä maalia, kyllä tällöin voi sanoa, että olisi periaatteessa ollut kannattavampaa laittaa joukkueesta kentälle about kuka muu tahansa kuin Paajanen. Ei se toki ole koko totuus, mutta en nyt ainakaan alkaisi kauheasti kehumaan tuollaisen tuloksen jälkeen pelaajan kahden suunnan pelaamista.

Nyt Paajanen siis on sun mielestä "Liigassa helvetin kova pelimies", kun pari kk sitten vielä sanoit, että "olisi periaatteessa ollut kannattavampaa laittaa joukkueesta kentälle about kuka muu tahansa kuin Paajanen".
Nojoo, tietty mielipiteet voi joskus muuttua runsaastikin pienessä ajassa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt Paajanen siis on sun mielestä "Liigassa helvetin kova pelimies", kun pari kk sitten vielä sanoit, että "olisi periaatteessa ollut kannattavampaa laittaa joukkueesta kentälle about kuka muu tahansa kuin Paajanen".
Nojoo, tietty mielipiteet voi joskus muuttua runsaastikin pienessä ajassa.
Ei ne ole mihinkään muuttuneet. Toki odotinkin, että joku keksii tästä lainata. Ihan kiva täky jne. ei kuitenkaan mikään miina.

Kyse on siitä, että sellasia jätkiä jotka takoo 20 maalia Liigassa, niin niitä nyt ei vaan ole joka niemessä ja notkelmassa, saati että sijoittuu pistepörssissä sijalle #25. Se ei millään tavalla muuta viimekauden asetelmaa, Liigasta löytyy monta esimerkkiä, kun muka tehokas on se "tehokas" ja +- näyttää luokkaa -30. Tilastot ne ei vaan osaa valehdella, ei vaikka mieli tekisi. Tässä vain on ne kaksi asiaa ristiriidassa, Otto oli ekaa kertaa helvetin isossa roolissa ja se, että se rooli myös toi tulosta, mutta maksoi omiin. Eli se potentiaali on siellä, se on nyt nähty, noita jätkiä ei kasva ihan joka nurkalla, mutta samalla Otto voi varmasti parantaa sitä toista päätä. Eikä todellakaan ole vain "one trick pony", niin sanoakseni. Koska kaikki tietää, että Otto on helvetin kova pelimies omaan päähän, se että onko Otosta ottaan ne stepit toiseen päähän ei voinut kukaan tietää. Nyt tiedetään. Siksi tuossa tekstissä oli asioita, kuten "ei se ole toki koko totuus" ja "periaatteessa". Se, jos ei ymmärrä moisia sanoja, niin ei kai ole kuitenkaan minun vikani?

Otto on näyttänyt olevansa helvetin kova pelimies, vähintään Liigan tasolla, Palve ei ole. Minusta on melkoista HV touhua alkaa huutelemaan Palvea johonkin kakkoseen, ihan sama montako peliä on sitä tai tätä pelaamatta, jos omasta takaa on Liigan top 25 pelimies ja 20 maalia edelliseltä kaudelta, sekä muutonkin aivan loistava pelaaja. Sellasille pitää antaa lisää ja lisää, ei noita tule joka helvetin Kinderistä, noita tulee kun tähdet on oikeissa asennoissa! Toki Palve voi olla vaikka Jeesuksen veli, mutta kyllä se nyt vaatii vähän muutakin kuin Mestiksen, että tollaset laitetaan Liigassa suoraan kakkoseen. Tai no pitäisi vaatia, näköjään ei.

Missähän ketjussa se oli, kun joku vasta ihmetteli (veikkaan ihmettelyketjua), että mikä on puolustava sentteri, niin minäkin ihmettelen, koska minusta joka pelaajan tulee pelata molempiin suuntiin, saati joku "rikkova kenttä", mitäs ne rikkoo? Palve saa mun puolesta aloittaa ihan pohjalta, sitten jos Sillanpää on liian kova pala sivuttavaksi, niin on vaan väärässä paikassa. Niin se oli sen Turkuun matkanneenkin osalta, olis pitänyt heti saada kakkua ja kreemi kuorrutteella, vaikka esitykset kentällä ei olleetkaan sen mukaisia. Mutta sehän nyt oli perseily ja kaikkea. Ainoa mitä HPK menetti oli yks vitun vauva, joka ei ollut valmis kilpailemaan ollakseen ykkönen. Nää Laineet ja Puljut, nehän on just sellasia.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä luulen, että kärkiketjuissa oikella oli Eero Somervuori ja joku osastosta Waltteri Hopponen, Jaakko Turtiainen, Janne Lahti, Teemu Turunen, Juha Koivisto tai Juho Keränen. Sekä Sakari Manninen että Philippe Cornet pelannee vasemmalla.

Lahti - Kapanen - Somervuori
Manninen - Palve - Hopponen
Cornet - Paajanen - Koivisto
Turtiainen - Sillanpää - Keränen
Mä taas luulen, että Cornet tulee tekemään eniten maaleja laitureista tulevalla kaudella ja tulee olemaan ylempänä kuin kolmosketjussa. Lahti ei ole tehnyt yli 25 pistettä runkosarjassa neljään vuoteen kertaakaan, joten en ainakaan ykkösketjuun sitä ajattelisi ennalta.
Toikin, että jotkut ajattelee Kerästä ykköseen(et siis sinä, mutta jotkut muut) on mielestäni aika absurdia, kun tyyppi ei ole tehnyt yli 25 pistettä kaudessa koko urallaan.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Oikeastaan tää koko sun ja Ralphin välinen keskustelu siitä, että kuka pelaaja laitetaan mihinkin paikalle on mun mielestäni aika absurdi. Tietty spekuloida voi, että kuka saattaisi pelata hyvin kenenkin kanssa ja kuka on omasta mielestään parempi kuin joku toinen jollakin paikalla, mutta se, että lähdetään lyömään lukkoon pelaajille pelipaikat jo ennen kauden alkua ja jopa ennen harjoituspelejä on aika outoa
Väärin keskusteltu? Väärin spekuloitu?

Eli Ralph tai Blackwolf päättävät minkälaisilla ketjuilla Kerho pelaa? Hitto, minä kun luulin sen tehtävän kuuluvan valmennusryhmälle. Suurin osa kirjoituksista/viesteistä täällä on pelkkää spekulointia. Manninen jää, eikä jää, ihan varmasti ei jää, hei se jääkin...

Puolin ja toisin on perusteltu omaa näkemystä eli ei tuo keskustelu ole mitään tuubaa edes ollut.
Toikin, että jotkut ajattelee Kerästä ykköseen(et siis sinä, mutta jotkut muut) on mielestäni aika absurdia, kun tyyppi ei ole tehnyt yli 25 pistettä kaudessa koko urallaa
Kärpissä 3.-4. ketjun pelaaja tulee Kerhoon pelatakseen samassa roolissa? Hieman epäilen. Etenkin kun on ollut ensimmäisiä pelaajia, jonka Pennanen on halunnut joukkueeseen. Eikä Keräsen tarvitsekaan olla pistelinko, kunhan tasapainottaa ketjua. On oletettavasti joukkueen paras roolissaan, ainakin laitureista.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Väärin keskusteltu? Väärin spekuloitu?

Eli Ralph tai Blackwolf päättävät minkälaisilla ketjuilla Kerho pelaa?

Kärpissä 3.-4. ketjun pelaaja tulee Kerhoon pelatakseen samassa roolissa? Hieman epäilen. Etenkin kun on ollut ensimmäisiä pelaajia, jonka Pennanen on halunnut joukkueeseen. Eikä Keräsen tarvitsekaan olla pistelinko, kunhan tasapainottaa ketjua. On oletettavasti joukkueen paras roolissaan, ainakin laitureista.

Ei, vaan kysymys on siitä, että jos esim. Pennanen ajattelisi samalla lailla, että lyödään lukkoon valmiiksi kaikki pelaajat tietyille pelipaikoille ennen kauden alkua, niin tulos olisi huono. Esim. että kaikki harjoituspelit pelattaisiin samoilla ketjukoostumuksilla tai tehtäisiin vain hyvin pieniä muutoksia, vaikka todellisuus on että kukaan ei vielä tiedä varmasti, että kuka pelaa hyvin kenenkin kanssa ja kuka on minkäkin tasoinen kesän jälkeen. Ei niitä saa selville muuta kuin kokeilemalla eri pelaajia eri paikkoihin. Jos lyödään valmiiksi lukkoon vaikka, että "Paajanen on muuten meidän kakkossentteri, Keränen ja Lahti ykkösketjun laiturit, Cornet kolmosketjussa laidassa sekä Palve suoraan nelosketjuun ja näillä mennään, piste." tms, niin tulos on kyllä todennäköisesti huono, koska voi olla muita paljon parempia ketjukoostumuksia. Harjoituspeleissä kokeileminen ei maksa edes sarjapisteitä, jos menee pieleen. Sitä paitsi mun mielestä on äärimmäisen epäreilua pelaajia kohtaan, että kaikilla olisi valmiiksi joku tietty paikka joukkueessa, missä ne on ja pysyy.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kärpissä 3.-4. ketjun pelaaja tulee Kerhoon pelatakseen samassa roolissa? Hieman epäilen. Etenkin kun on ollut ensimmäisiä pelaajia, jonka Pennanen on halunnut joukkueeseen. Eikä Keräsen tarvitsekaan olla pistelinko, kunhan tasapainottaa ketjua. On oletettavasti joukkueen paras roolissaan, ainakin laitureista.

Niinpä niin. En tiedä mistä se näkemys on tullut, ettei tuollainen rikkova pelaaja muka voisi pärjätä kahden taiturin kanssa. Johan se Tikkanenkin selvää jälkeä teki Kurrin ja Väinön kanssa. Kaikkihan on kiinni toimivasta roolituksesta. Ainakin jutuistansa päätellen Pendo on jo hahmotellut vissiin tuollaista kombinaatiota, jossa ketjun muut jäsenet kuuluvat tuohon "kiekolliseen osastoon" ja Keränen sitten raastaa, taistelee, ajaa maalile, repii, ärsyttää ja vittuilee.

Voi ko. roolissa olla oikeinkin onnistunut hankinta. Siihen sitten vähän vastuullisemmassa roolissa vielä se joku 20 pojoo päälle, niin avot.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ne ole mihinkään muuttuneet. Toki odotinkin, että joku keksii tästä lainata. Ihan kiva täky jne. ei kuitenkaan mikään miina.
No ensinnäkin ei ole kyllä tarkoitus ”miinoittaa” yhtään ketään täällä. :D Mä en kirjoita kommenttejani tänne sen takia, että näkisin tän kaksinkamppailupalstana kirjoittajien kesken, vaan sen takia, että sekä tarjoaisin että saisin itse lisää ymmärrystä asioista. Esim. Jakubin viesti #123 ja Rolf Paskin viesti #127 olivat mielestäni melko hyviä tässä ketjussa ainakin siltä osalta, että pelipaikkoja ei kannattaisi lyödä lukkoon ennen harjoituspelejä, vaikka joissain muissa asioissa saatankin olla ihan eri mieltä heidän kanssaan.

Voin vakuuttaa, että ymmärrän kyllä sanojen ”koko”, ”totuus” ja ”periaate” merkityksen. Tietty ymmärrän myös, että periaatteena voi olla se, että katsotaan kaikkien pelaajien +/-tilasto ennen joka pelin alkua ja kenellä on paras, niin laitetaan ylimpään ketjuun, mutta ei se kauhean hyvä periaate ainakaan omasta mielestäni ole. Vai mikä tämä mainitsemasi "periaate" sitten on, jolla ”olisi (periaatteessa) ollut kannattavampaa laittaa joukkueesta kentälle about kuka muu tahansa kuin Paajanen”?

Sen sijaan näissä joissain muissa kommenteissasi mun on aika vaikea pysyä kärryillä, jos kerran mielipiteesi eivät ole mitenkään muuttuneet. Enkä usko, että olen ainoa. Aiemmin sanoit myös esim., että:
Tähän nyt puutun kyllä sen verran, ettei ne tilastot ainakaan sitä huikeaa kahden suunnan peliä ole näyttäneet. Ennemminkin päin vastoin, valitettavasti. Tosiasiassa viimekaudella olisi ollut joukkueelle parempi olla laittamatta Ottoa kentälle, kuin laittaa se sinne.
ja nyt sanot, että ”kaikki tietää, että Otto on helvetin kova pelimies omaan päähän”. Itse näen nämä ainakin vähän ristiriitaisina kommentteina.

Nojoo, mutta se pääpointtini nyt oli kuitenkin, että itse en löisi pelipaikkoja valmiiksi lukkoon, vaan antaisin kyllä varsinkin nyt harjoituspeleissä molemmille, sekä Paajaselle että Palveelle (kuten kaikille muillekin), runsaasti näytönpaikkoja eli antaisin niiden molempien pelata jonkun pelin ykkössentterinä ja näyttää mihin pystyvät. Palve, Cornet ja Manninen olisi erityisen kiinnostavaa nähdä samassa ketjussa. Samoin Paajanen, Cornet ja Manninen toisessa pelissä. Jos Paajanen on kovempi sentteri kuin Palve, niin sitten se pystyy varmaan myös näyttämään sen harjoituspeleissä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli Ralph tai Blackwolf päättävät minkälaisilla ketjuilla Kerho pelaa? Hitto, minä kun luulin sen tehtävän kuuluvan valmennusryhmälle...

Lähestulkoon tältä tuo on tuntunut. Ainakin BW:n osalta tuo Paajasen "kohtelu" meni näköjään kovasti tunteisiin, kun Paajasen nimi ei ollutkaan kakkossentterin kohdalla täällä keskustelupalstalla. Pelkään jo etukäteen sitä paskamyrskyä, jos Pennanen uskaltautuu peluuttamaan Palvea Paajasen edellä. Silloin on tosi kyseessä. Ja oma kasvatti vielä kyseessä, mistä tuli heti Sihvonen mieleen. Ja silloinhan se on väärin keskusteltu, jos näin uskaltaa tehdä, että Mestiksen tusinajampan sijoittaa helvetin kovan pelimiehen edelle. Jotenkin mä tulkitsin tota niin, että tuo keskustelu ei ollut toisen osalta mitenkään rakentavaa, vaan pelkästään oman näkemyksen oikeaksi osoittamista ja kaverin päinvastoin. Ja korostetaan nyt vielä, että ei niissä omissa kasvateissa mitään vikaa ole.

Mulle on ihan sama, että kuka pelaa milläkin paikalla, kunhan Kerhon peli toimii. Ja ne paikat voivat hyvinkin muuttua kauden kuluessa. Laajuutta Kerho tarvitsee eli nyt vaikka ne pahimmat toistensa viholliset Paajanen & Palve saavat puolestani molemmat onnistua helvetin hyvin, eikä tule esim. mitään one season wonder tyyppistä settiä kenellekään.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Paajanen vs. Palve asetelmasta sainkin muuten idean kokoonpanolottoon:

Cornet - Kapanen - Keränen
Manninen - Paajanen - Palve
Lahti - Sillanpää - Somervuori
Koivisto - Hahl - Turtiainen/Ruokonen/Valtonen/Turunen

Yläketjuissa olisi näin mielestäni sopivasti pelintekokykyä, maalintekovoimaa sekä vittumaisuutta ja kovuutta roolitettuina. Myös kolmosketjulta tuossa muodossa voisi odottaa pisteitä ihan kivastikin. Tosin vaatisi sen, että Hahl tulisi pelikuntoiseksi, kuten huhutusti yrittää.
 

Ralph

Jäsen
Cornet - Kapanen - Keränen
Manninen - Paajanen - Palve
Lahti - Sillanpää - Somervuori
Koivisto - Hahl - Turtiainen/Ruokonen/Valtonen/Turunen
Nyt on mielenkiintoista ketjua. Tuosta kun Hahl jätetään hankkimatta ja samalla rahalla jostain kaivettaisiin rightin kiekollinen laiturijätkä, niin pienellä hiomisella voisi olla jo erittäin kovat:

Cornet - Kapanen - Keränen
Manninen - Paajanen - hankinta
Lahti - Palve - Somervuori
Turtiainen/Hopponen - Sillanpää - Koivisto

Toki en usko, että ketään pelaajaa tulee enää, ei edes pakkia. Vaikkakaan HPK ei ole tiedottanut joukkueen olevan valmis. Tai no tiedotti toukokuun alussa, mutta sen jälkeen on tullut kaksi uutta pelaajaa.

- - -

Asiasta kukkaruukkuun, on jännä nähdä miten pakkihierargia menee kärkinelikon takana. Uskoisin, että Forsberg, Lehtivuori, Nikkilä ja Tuulola ovat kärkinelikko, mutta entä kolme muuta. Ja ylipäänsä, ketkä ne kolme muuta pelipaikkaa ottaa. Siitä taistelee Haaranen, Manninen, Suhonen ja Tulupov. Ja ei Auvinen ole myöskään ihan toivoton pelaaja, plus nuori.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lähestulkoon tältä tuo on tuntunut. Ainakin BW:n osalta tuo Paajasen "kohtelu" meni näköjään kovasti tunteisiin, kun Paajasen nimi ei ollutkaan kakkossentterin kohdalla täällä keskustelupalstalla. Pelkään jo etukäteen sitä paskamyrskyä, jos Pennanen uskaltautuu peluuttamaan Palvea Paajasen edellä. Silloin on tosi kyseessä. Ja oma kasvatti vielä kyseessä, mistä tuli heti Sihvonen mieleen. Ja silloinhan se on väärin keskusteltu, jos näin uskaltaa tehdä, että Mestiksen tusinajampan sijoittaa helvetin kovan pelimiehen edelle. Jotenkin mä tulkitsin tota niin, että tuo keskustelu ei ollut toisen osalta mitenkään rakentavaa, vaan pelkästään oman näkemyksen oikeaksi osoittamista ja kaverin päinvastoin. Ja korostetaan nyt vielä, että ei niissä omissa kasvateissa mitään vikaa ole.

Mulle on ihan sama, että kuka pelaa milläkin paikalla, kunhan Kerhon peli toimii. Ja ne paikat voivat hyvinkin muuttua kauden kuluessa. Laajuutta Kerho tarvitsee eli nyt vaikka ne pahimmat toistensa viholliset Paajanen & Palve saavat puolestani molemmat onnistua helvetin hyvin, eikä tule esim. mitään one season wonder tyyppistä settiä kenellekään.
Jos Pennanen laittaa Palven kakkoseen, niin sitten laittaa, ei minulla ole mitään sitä vastaan. Se on valmennuksen päätös ja silloin valmennus on päättänyt niin joukkueen edun takia. Minulla menee tunteisiin se, että kannattajaksi itseään kusuvat haluavat nähdä Paajasen jonain ikuisena kolmosena "kun se on niin hyvä puolustamaan". Se mitä valmennus tekee, niin sen näkee sitten, siihen asiaan ei minulla ole mitään kantaa otettavaksi, kun ei ole peliäkään pelattu. Pennanen sitten itse kantaa vastuun tuloksista, ei se ole minulta pois.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Ok, ei saa lukita pelaajia pelipaikoille etukäteen.

Eli Crosby ja Malkin eivät ole Penguinsien 1. ja 2. sentterit? Kenenkään ei kannata istuttaa heitä noihin rooleihin hahmotellessaan joukkueen ketjuja? Valmentaja on väärässä jos ajattelee etukäteen, että ko. herrat ovat kärkisentterit?
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ok, ei saa lukita pelaajia pelipaikoille etukäteen.

Eli Crosby ja Malkin eivät ole Penguinsien 1. ja 2. sentterit? Kenenkään ei kannata istuttaa heitä noihin rooleihin hahmotellessaan joukkueen ketjuja? Valmentaja on väärässä jos ajattelee etukäteen, että ko. herrat ovat kärkisentterit?
Muistaakseni Malkin oli Penguinsien kolmossentteri finaalisarjassa.
Ei mun mielestä saa ainakaan lukita, ei varsinkaan jos on kaksi melko tasavahvaa ehdokasta jollekin paikalle. Itse en pidä sitä reiluna. Näytöt ratkaisee mun ajattelussa ja se on mun mielestä reilua kaikkia kohtaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos Pennanen laittaa Palven kakkoseen, niin sitten laittaa, ei minulla ole mitään sitä vastaan. Se on valmennuksen päätös ja silloin valmennus on päättänyt niin joukkueen edun takia...

No tämähän selvensi tilannetta huomattavasti. Kapasen paluun jälkeen nähdään, miten Pennanen lopulta sentterien tilanteen näkee.

Ok, ei saa lukita pelaajia pelipaikoille etukäteen.

Eli Crosby ja Malkin eivät ole Penguinsien 1. ja 2. sentterit?

Kai sentterit ja laiturit ja pakit kannattaa suunnilleen pitää omilla paikoillaan? Joku pystyy tietenkin pelaamaan esim. sentterinä ja laiturina, mikä saattaa olla jossain kohtaa hyödyksi. Toisaalta joskus joku voi nousta pelipaikkansa hierarkiassa ja päinvastoin. Voi toki lukita ja mennä itsepintaisesti hamaan tappiin asti samoilla, kun on jo kesällä valinnut, mutta onko se aina välttämättä järkevää

Ketkä on Kerhon Crosby ja Malkin? Kapanen ja Paajanen?
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Muistaakseni Malkin oli Penguinsien kolmossentteri finaalisarjassa.
Ei mun mielestä saa ainakaan lukita, ei varsinkaan jos on kaksi melko tasavahvaa ehdokasta jollekin paikalle. Itse en pidä sitä reiluna. Näytöt ratkaisee mun ajattelussa ja se on mun mielestä reilua kaikkia kohtaan.
Toki näytöt ratkaisevat. Tietenkin. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle ja mielestäni Paajanen nyt vaan on ansainnut kakkossentterin paikan. Oikeastaan omaan mielipiteeseen vaikuttaa myös tuo Manninen-Paajanen-Somervuori -yhdistelmän toimivuus viime kaudella. Siinä olisi valmis ketju ja sen varaan myös hyvä rakentaa, etenkin tuota vaihtuvuutta viime kauteen on taas jonkin verran.

Lisäksi esim. Palven kohdalla pitää muistaa se, että sentterin tontille on vaikeampi tulla Mestiksestä. On niin monta osa-aluetta huomioitavana (aloitukset, kahden suunnan peli jne). Laitahyökkääjät tuntuvat sopeutuvan paremmin liigatahtiin.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Kai sentterit ja laiturit ja pakit kannattaa suunnilleen pitää omilla paikoillaan? Joku pystyy tietenkin pelaamaan esim. sentterinä ja laiturina, mikä saattaa olla jossain kohtaa hyödyksi. Toisaalta joskus joku voi nousta pelipaikkansa hierarkiassa ja päinvastoin. Voi toki lukita ja mennä itsepintaisesti hamaan tappiin asti samoilla, kun on jo kesällä valinnut, mutta onko se aina välttämättä järkevää

Ketkä on Kerhon Crosby ja Malkin? Kapanen ja Paajanen?
Nyt oli tietenkin kyse senttereiden järjestyksestä, eikä siitä, ketkä pelaavat puolustajana tai hyökkääjänä.

Ja edelleen tässä oli mielestäni myös kyse lähtokohdasta eli mistä tai millä lähdetään liikkeelle.

Kapanen ja Paajanen ovat lähtökohtaisesti Kerhon parhaat / tärkeimmät sentterit. Palven tulee ansaita paikkansa. Jos taidot riittävät kärkiketjuihin niin sinne sitten. Ei vaan lähtökohtaisesti ole yhtä valmis pelaamaan ko. roolissa kuin mitä Paajanen on. Laidassa voisi mennäkin. Sentterillä tosiaan enemmän vastuuta ja Palvella enemmän opittavaa.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toki näytöt ratkaisevat. Tietenkin. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle ja mielestäni Paajanen nyt vaan on ansainnut kakkossentterin paikan. Oikeastaan omaan mielipiteeseen vaikuttaa myös tuo Manninen-Paajanen-Somervuori -yhdistelmän toimivuus viime kaudella. Siinä olisi valmis ketju ja sen varaan myös hyvä rakentaa, etenkin tuota vaihtuvuutta viime kauteen on taas jonkin verran.

Lisäksi esim. Palven kohdalla pitää muistaa se, että sentterin tontille on vaikeampi tulla Mestiksestä. On niin monta osa-aluetta huomioitavana (aloitukset, kahden suunnan peli jne). Laitahyökkääjät tuntuvat sopeutuvan paremmin liigatahtiin.
Periaatteessahan tämä koko sentterien järjestyskysymys on vain positiivinen ongelma. Veikkaisin, että Kerhossa on ensi kaudella ehkä yksi Liigan parhaista sentterinelikoista.

No ok, itsellä on pieni näkemysero tuosta asiasta. Mä en näe taas joukkueen kannalta kannattavana enkä reiluna sitä, että Palve laitetaan Paajasta alemmaksi, vaikka se pelaisi Paajasta paremmin. Voi tietty ollakin, että Paajanen pelaa paremmin, vaikeaa sitä on ennalta sanoa. Mutta voi olla myös niin, että Palve pelaa paremmin. Itsellä on jotenkin kuitenkin sellainen tunne, että Palve tulee olemaan pirun kova pelaaja, mutta saa nähdä.

En mäkään senttereitä laitureiden paikolle lähtisi laittamaan enkä päinvastoin, mutta senttereiden sisäinen järjestys ja laitureiden sisäinen alustava järjestys pitäisi päättää mun mielestä mm. harkkapelinäyttöjen perusteella.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Periaatteessahan tämä koko sentterien järjestyskysymys on vain positiivinen ongelma. Veikkaisin, että Kerhossa on ensi kaudella ehkä yksi Liigan parhaista sentterinelikoista.
Mahdollisuudet ovat olemassa eli Kerholla saattaa vihdoinkin olla kovatasoinen sentterinelikko. Hahl jos vielä tulisi, niin olisi jo ylitarjontaa. Tarvetta ei tosin varsinaisesti ole.

Muistetaan vielä, että Manninen ja Keränen pystyvät pelaamaan keskellä. Tämä on hyvä esim. aloitusten kohdalla. Ja jos esim. Kapanen on sivussa, voi Manninen tuurata.

Tapaus-Palve:
Itsekin toivon hänen onnistuvan. Tässä on vaan aiemminkin ollut noita Mestishakuja sentteriosastolle, eikä oikein ole toiminut. Toivon siis parasta, mutta en odota mitään.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Keitä on nyt peluutettu yhdessä treeneissä vai onko niissä tehty muuta kuin sirklattu ympyrää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös