Ke 5.12. Tappara - Ilves

  • 22 343
  • 111
Tämä ottelu selkeästi kuohuttaa tunteita ja aiheuttaa spekulointia ja suukopua jo ennalta.

Ennakkoon voisi aatella, että on kauden paras paikallispeli tulossa. Kaikki on terveinä, levätty on, illalla oottaa itsenäisyysjurrit jne.
-Saako Tappara pelin kulkeen vai jääkö Ipan keskialueen ansaan?
-Matsaako Salmela ja Anttila jo kaukalossa vai vasta baarissa?
-Onko Ojasen pohkeet edelleen yhtä isot kuin mitä Peltomaa Aamulehdessä muisteli?
-Werner katsomossa - kumpaa kannustaa?
-Kuinka Niskanen pääsee peliin sisään?

Hurja peli tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ottelun viheltelee Markku Kruus. Onkohan palaute tehonnut näistä Laaksosista ja Rantaloista kun on laitettu kokemusta kehiin.
Tapparalle ja Ipalle tärkeä peli pääsystä kuuden sakkiin kunnes tosipelit alkaa. Kummallakaan ei ole varaa "lahjoittaa" toiselle ainakaan kolmea pistettä. Ipalla on laitettu Häkkinen maaliin, Leinonen vissiinkin muistaa vielä Salmelan "tahtomaalin" edellisestä kohtaamisesta. ;)

Tappara lähtee tutuksi tulleella kokoonpanolla:

Lehto

Koskela - Ojanen - Nurmi
Benoit - Aalto

Enlund - Lehterä - Venäläinen
Salmela - Malkamäki

Saviano - Kiilholma - Nieminen
Grönvall - Halme

Pyymäki - Piispanen - Lehtonen
Koistinen - Lucenius(h)

Perinteinen lärvienvetoilta joten Hakametsään odotettavissa seitsemän-alkuinen yleisömäärä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ilves lähtee (ainakin tekstarin mukaan) liikenteeseen kuudella pakilla. Ellei sitten uutena Niskasta ole vain taas "tunnistettu" SM-liigan toimesta.

Henri Sandvik toista kertaa kokoonpanossa, edellisellä kertaa (sekin Tapparaa vastaan) peliaikaa ei tainnut tulla, josko nyt sitten?

Torkki - Määttänen - Anttila
Tukio - Kantee

Viitakoski - Helminen - Sandell
Jääskeläinen - Niemi

Koivisto - Bishai - Mann
Kuukka - Lehtivuori

Järvinen - Peltola - Männikkö
Sandvik (h)

Toivottavasti nelonen on tosiaan nelonen ja saa vähiten peliaikaa. Ylivoimastakin Peltolan voisi ottaa pois, sekä myös Männikön viivasta - vaikka eipä meillä sen paremmin pakkejakaan ole tuohon viivaan heittää.
 

dwarfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perinteinen lärvienvetoilta joten Hakametsään odotettavissa seitsemän-alkuinen yleisömäärä.

Eilen päivällä käytiin kaverin kanssa ostamassa liput, ja taidettiin saada viimeiset opiskelijahintaiset paikat.. Ensin lippupalvelun setä jo sanoi, ettei paikkoja löydy, kunnes hihkaisi, että "eiku joo, on täällä D-päätyyn kakkosriville". Eli niillä mennään ja odotetaan tuvan täydeltä tunnelmaa ;)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tappara oli terävämpi maalipaikoissa ja ansaitsi voittonsa. Mutta pelin tasoa huononsi tosi huono tuomari. Raipenkin törkeä taklaus oli vain seurausta surkeasta linjasta ja varsinkin Salmelan viheltämättä jääneestä myöhästyneesta taklauksesta päähän.

Se siitä itkemisestä. Noista maalipaikoista Ipan on pakko tehdä seuraavissa peleissä jo useampia maaleja.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Kuka tämä pelle Tommi Rytkönen oli 957:n kiekko studiossa? Kehtasi vielä puolustella Raipen tekoa? Tämä legendaarisen maajoukkuejyrän teko vaatii kyllä nyt kyttäruudun Santtu Silvennoisen aloittavan puhelinhäirinnän Helmisten kotiin - voisi vaikka mennä oven taakse kyselemään kommenttia miksi Raipella napsahti?

Täytyyhän tämä törkeä päällekarkaus myöskin saada Iltalehden etusivulle. Voin jo nähdä Iltalehden oman Ilves-toimittajan kirjoittavan seuraavaa: "Kohuhyökkääjä osallistui kissapetojen harjoituksiin perjantaina, mutta suu pysyi supussa.

- Mulla on nyt kiire, Raipe vastasi Iltalehden haastattelupyyntöön.

Entä myöhemmin tänään?

- En mää nyt, mulla on kiire, Raipe vastaa.

Ilves ei pui asiaa julkisuudessa

Ilveksen päävalmentaja Sakari Pietilä kertoi, ettei tamperelaisseura pui asiaa julkisuudessa, vaan tapaukselle on pantu piste joukkueen sisällä.

- Ei tämä ole niin ihmeellinen asia. Vanhat miehet kävivät vähän kierroksilla ja pelin päätteeksi sattui joitain. Se, että jääkiekkoilijalle sattui tällaista, on huono juttu, Pietilä tuumi."
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onnittelut Raimolle kuolemanhypystä. Takaapäin, laidan vieressä, nyrkit edellä ja hypäten Aaltoa päähän. Mikä vitun järki jumalauta RAIMO? Ite pelissä maalivahdit oli huikean hyviä. Ipan kunto hiipui loppua kohti ja ansaittu voitto Tapparalle.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Raipenkin törkeä taklaus oli vain seurausta surkeasta linjasta

Vittu mitä itkemistä, luulisi ettei edes takkuturkkien fanit ole niin tyhmiä, että tuota taklausta yritetään jotenkin puolustella.

Salmelalta aivan mahtava niitti Raipeen keskialueella vastapalloon! Eipä ole Raipe ennen lentänyt noin! Idiootti-Helmisellä ei vaan perinteiseen tapaan kasetti kestä ja uhriksi ensimmäinen vastaantuleva Tappara. Tuo taklaus mustaa kyllä koko Raipen uraa, törkeä vahingoittamisyritys, mistä pitää vähintään 3 peliä tulla pelikieltoa. Ei olisi uskonut, että Raipella noin paljon kilahtaa, vaikka onkin aina tuomareille mussuttanut.

Ja surkea esitys tältä kukkakeppipoliisiantilalta. Jos haluaa haastaa tappeluun, niin heittäisi hanskat, eikä huitoisi mailalla.
 

axe

Jäsen
Voi vittu että jostain nakkikioskinujakasta vetää kaiken maailman santtusilvennoiset päivätolkulla paskajuttuaan, kun tää yks saatanan kansallissankari yrittää samaan aikaan kaukalossa lopettaa parhaassa peli-iässään olevien vastustajien peliuraa. Vankilaan tollaset. Tai ainakin joskus joulun jälkeen vois seuraavan kerran kattella tää Helmisen ukkokin näitä pelihommia, jos vaikka joulupukki olisi sillä välin tuonut järjen päähän.

Ei saatana että sylettää tollanen apinamaisuus.
 

MoonMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Red Wings
Raipe ei näköjään muuta osaa enää ku sikailla!? Tommosesta sikataklauksesta vois hyvinkin antaa 3 ottelua huilia. Mitä järkee on tulla puolen kentän vauhdilla pelaajan päätä kohti? Pelle-Helminen vois lopettaa uransa samantien ja ottaa vähä diapamia rauhottumiseen. Apina mikä apina!!!
 

Mailman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onelineri josta kuuluu antaa varoitus tai mitä hyvänsä.

Mutta onko tää vittu "Ikoni" kaiken arvostelun yläpuolella? Saatana, pidetään jonain jeesuksena, mutta ei vaan kasetti kestä. Täytyy siteerata Noora Rätyä: "vituttaa niin saatanasti" tommoset eläkeläispellet.
 

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivon että tuommoisia pellejä ei enään nähdä tulevaisuudessa kaukalossa. Siinä on todellinen nuorten kiekkoiljoden esikuva sekä ns. Ikoni.... :(

Tämmöisenkö ikonia muka suomalainen saati tamperelainen jääkiekko kaipaa? ei todellakaan, sen voi jokainen jääkiekkoa arvostava sanoa!

Tahallinen vahingoittaminen ei kuulu suomalaiseen jääkiekkoon saatika miehelle mitä mainostetaan suomalaisen kiekon esikuvaksi.

Olen pettynyt :(
 

Oliver Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hirveä ininä yhden kilahduksen takia. Joo kyllä nyt meni legenda kaivoon - voi luoja. Kiekossa on aina pelaajat naksahdellu, tänään sen teki Raipe. Ainakin 41 onnistui herättämän tunteita. Niin kuin aina.

Eiköhän se Aalto siitä tokene. Ei kai ikäloppu lokaan vedetty veteraani nyt niin lujaa osaa enää niskaan luistella, että oikeasti sattuisi?

Ei siinä mitään, vilpittömät onnittelut suvereenista suorituksesta paikallispelissä - toivotaan ensi kerralle jo meillekin maalia.
 
Tappara oli terävämpi maalipaikoissa ja ansaitsi voittonsa. Mutta pelin tasoa huononsi tosi huono tuomari. Raipenkin törkeä taklaus oli vain seurausta surkeasta linjasta ja varsinkin Salmelan viheltämättä jääneestä myöhästyneesta taklauksesta päähän.

Se siitä itkemisestä. Noista maalipaikoista Ipan on pakko tehdä seuraavissa peleissä jo useampia maaleja.
Tuomarihan oli mainio tänään! Mielestäni parasta tuomarointia tällä kaudella näkemissäni peleissä. Raipehan hermostui siitä hivenen heppoisasti saamastaan jäähystä ja Salmelan avustamasta istutuksesta. Mutta niin vaan Salmela laittoi Anttilankin istumaan ja siitäkös Marko kimpaantui. Luuli varmaan jyräävänsä AS:n laidan rakoon seuraavassa tilanteessa, mutta saikin takaisin samalla mitalla. Peltolakin purki turhautumistaan Salmelaan.

Tappara hallitsi oikeastaan täysin kentän tapahtumia ja missattuja tekopaikkoja oli enemmän kuin Ipalla, tyhjästä maalistakin vedettiin kahdesti ohi (Enlund, Venäläinen) Peltolan yhtä vastaan. Ilves ei saanut avauspeliään missään vaiheessa toimimaan, keskialueen ylitys tästä johtuen olematonta ja hyökkäyspäässä jäivät laitoihin pyörimään näennäisesti. Ylivoima oli sitten kaiken huipennus.

Tapparalta parhaat olivat Salmela, Lehto, Lehterä ja Koskela. Eipä nuhteita voi antaa oikein kellekään, paitsi missatuista maalipaikoista. Nurmella oli taasen kolmekin paikkaa tehdä, mutta kun ei niin ei.

Harmi, ettei tunnetta tullut kuin vasta kolmannessa erässä ja siihenkin tarvittiin Raipen silmitön ylilyönti.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Tuomarihan oli mainio tänään! Mielestäni parasta tuomarointia tällä kaudella näkemissäni peleissä. Raipehan hermostui siitä hivenen heppoisasti saamastaan jäähystä ja Salmelan avustamasta istutuksesta.

Mä väittäisin, että Raipe kyllä hermostui siitä Aallon ja Viitakosken törmäyksestä keskialueella, joka tapahtui juuri ennen kuin Aaltoon kohdistunut taklaus. Veikkaan, että Raipe tulkitsi tuon polvitaklaukseksi. Veskuhan katseli melko ihmettelevästi tuomaria kohden sen jälkeen, kun käsi ei tuosta noussut. Ja Raipe tulistuu kyllä seurakavereiden kokemasta vääryydestä vielä helpommin kuin itse kokemastaan.

Eikö tuo keskialueen taklaus tapahtunut sitä paitsi ennen Raipelle tuomittua koukkausjäähyä, eikä ennen tätä taklausta?
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tappara pelasi kyllä parasta peliään aikoihin. Oli hienoa huomata, että Salmelan ympärillä ollut kohu ei ole vaikuttanut mitenkään miehen otteisiin. Venäläisen onnistumiset avaavat toivottavasti hänen maalihanansa kunnolla, ainakin Lehterän ketjussa paikkoja tulee.

Se jäi jurppimaan, että Raipen tempausta ei kuitattu mitenkään. Toivottavasti seuraavan pelin jälkeen Helminen jatkaa uraansa rollaattorikiekon parissa, mikä olisi papalle oikea taso tällä hetkellä. Noin törkeää vastustajan vahingoittamisyritystä ei sm-liigassa ole nähty sitten Allu Lähteenmäen päivien (jos silloinkaan). Valitettavasti miehen ympärillä leijuva sädekehä taitaa jättää pelikiellon pariin otteluun, vaikka ihan hyvin tuosta voisi kymmenen pelin penaltin antaa. No odotellaan Muukkosen tuomiota...
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Voi vittu että jostain nakkikioskinujakasta vetää kaiken maailman santtusilvennoiset päivätolkulla paskajuttuaan, kun tää yks saatanan kansallissankari yrittää samaan aikaan kaukalossa lopettaa parhaassa peli-iässään olevien vastustajien peliuraa. Vankilaan tollaset. Tai ainakin joskus joulun jälkeen vois seuraavan kerran kattella tää Helmisen ukkokin näitä pelihommia, jos vaikka joulupukki olisi sillä välin tuonut järjen päähän.

Ei saatana että sylettää tollanen apinamaisuus.

Uuh.

Kannataisko odottaa yön yli ennen moista vuodatusta?

Ja ei..itse en peliä enkä näin ollen taklausta nähnyt, mutta odotellaan nelosen koostetta.

Itse pelin Tappara vei tilastoista päätellen 100-0 joten se siitä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi vittu että jostain nakkikioskinujakasta vetää kaiken maailman santtusilvennoiset päivätolkulla paskajuttuaan, kun tää yks saatanan kansallissankari yrittää samaan aikaan kaukalossa lopettaa parhaassa peli-iässään olevien vastustajien peliuraa. Vankilaan tollaset. Tai ainakin joskus joulun jälkeen vois seuraavan kerran kattella tää Helmisen ukkokin näitä pelihommia, jos vaikka joulupukki olisi sillä välin tuonut järjen päähän.

Ei saatana että sylettää tollanen apinamaisuus.

Mikäli pitää paikkansa lehdissä ollut tieto Salmelan riehumisen jatkumisesta vielä poliisiautossakin, niin kyseessä on viranomaisen väkivaltainen vastustaminen, mikä on paljon suurempi rikos, kuin mainitsemasi nakkikioskinujakka". Ihan vaan tiedoksi.
 

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun kasetti ei vaan kestä

Tapparalta parhaat olivat Salmela, Lehto, Lehterä ja Koskela.
Lisätään tähän vielä Saviano. Tehoja ei tullut, mutta varsinkin ottelun alkupuoliskolla hurjaa pörräämistä, jolla sai ainakin yhden ylivoiman omalle joukkueelleen.

Vielä kolmannen maalin tultua pelkäsin Ilveen lyövän isomman vaihteen päälle ja tulevan jopa tasoihin, mutta onneksi heidän kapteeninsa näyttikin häviämisen mallia.

Siltä varalta, että Santulla on pari viikkoa lomaa eikä hän "ehdi" tuomitsemaan vastustajan tahallisia vahingoittamisyrityksiä syväluotaavissa pulitzereissaan, niin sanonpa minäkin sanani Raimosta: Häpeällistä.

Vauhtiin päästyäni tahdon ruotia myös Anttilaa: Säälittävä.
 

Mailman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäli pitää paikkansa lehdissä ollut tieto Salmelan riehumisen jatkumisesta vielä poliisiautossakin, niin kyseessä on viranomaisen väkivaltainen vastustaminen, mikä on paljon suurempi rikos, kuin mainitsemasi nakkikioskinujakka". Ihan vaan tiedoksi.


Ei mennä nyt off the topicin. Mitä mieltä arvoisa Artsi on "Ikonin/Maestron" Aallon päähän kohdistuneesta kostotaklauksesta? Joka tapahtui miehekkäästi takaapäin?
 

axe

Jäsen
Mikäli pitää paikkansa lehdissä ollut tieto Salmelan riehumisen jatkumisesta vielä poliisiautossakin, niin kyseessä on viranomaisen väkivaltainen vastustaminen, mikä on paljon suurempi rikos, kuin mainitsemasi nakkikioskinujakka". Ihan vaan tiedoksi.

Kiitos tiedosta. Oli ihan helvetin informatiivinen viesti tähän otteluketjuun.

Tappara voitti 3-0. Venäläinen teki kaksi maalia, yhden ekassa erässä ja yhden kolmannessa. Koskela teki viimeisen maalin, joka oli samalla ainoa ylivoimamaali. Koskela sai myös yhden syöttöpisteen. Jori Lehterä sai kaksi syöttöpistettä.

Mika Lehto pelasi kauden viidennen nollapelinsä ja piti samalla toisen kerran peräkkäin nollan paikallispelissä. Ilveksen maalissa pelasi Pasi Häkkinen, joka joutui urakoimaan 43 torjuntaa, kun Lehdolle tuli vain 19.

Raimo Helminen sai päätöserässä ottelurangaistuksen taklattuaan tahallisesti Teemu Aaltoa päähän. Aalto ei pelannut ottelun lopussa enää. Helmiselle on oletettavasti tulossa pelikieltoa, jos kurinpitäjä Muukkosta huvittaa itsenäisyyspäivänä kelailla videoita ja kirjoittaa lakijargonia.

Ottelun tuomitsi Markku Kruus. Yleisöä hallissa oli täysi tupa 7800 katsojaa. Jääkiekkolehti leikitti katsojia erätauoilla.
 
Mä väittäisin, että Raipe kyllä hermostui siitä Aallon ja Viitakosken törmäyksestä keskialueella, joka tapahtui juuri ennen kuin Aaltoon kohdistunut taklaus. Veikkaan, että Raipe tulkitsi tuon polvitaklaukseksi. Veskuhan katseli melko ihmettelevästi tuomaria kohden sen jälkeen, kun käsi ei tuosta noussut. Ja Raipe tulistuu kyllä seurakavereiden kokemasta vääryydestä vielä helpommin kuin itse kokemastaan.

Eikö tuo keskialueen taklaus tapahtunut sitä paitsi ennen Raipelle tuomittua koukkausjäähyä, eikä ennen tätä taklausta?
Voi tietysti olla niinkin, mutta polvi ei siinä kyllä ollut lähelläkään - eikä tainnut olla edes Aalto. Itse ajattelin tuon olleen kumuloituneen pahan olon purkaus eikä niinkään yksittäisen tilanteen aiheuttama.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Salmelalta aivan mahtava niitti Raipeen keskialueella vastapalloon!

Juu oli sinänsä hieno niitti, vika vain siinä oli, että Vesku, ei siis Raipe, oli selkeästi kiekoton pelaaja. Pidän myöskin oikeuden epäillä pientä polven käyttöä Salmelalta tilanteessa, kunnes näen videon kunnon kulmasta.

Raipelta on toki nähty näitä kilahtamisia joskus ennenkin, harvemmin tosin tällaisia, nyt oli ainekset kyllä melko ikäväänkin loukkantumiseen olemassa. Vauhtia, hyppy ja kädet päähän. Ja Ipan "haista vittu" -katsomohan palkitsi Raipen kunnon aplodeilla tämänkin hölmöilyn jälkeen. Uskoisin kuitenkin Raipen turhautuneen Ilveksen totaaliseen saamattomuuteen viimeisen n. 27min aikana, tietysti tuon viheltämättä jääneen estämisen/polvitaklauksen lisäksi, jolloin Tappara hallitsi jopa alivoimalla. Kolmannen erän torjunnat kertovat aika paljon, Ilveksellä ei kyllä ollut loppukiristä tietoakaan edes ennen sitä The Raimon vitosta.

Raipe oli silti tuohon asti Ipan parhaimmistoa, tosin aloituksista herra vaihdettiin järjestäen pois, vieläpä lähes aina ihan oikein. OR antaa automaattisesti ainakin matsin pannaa enkä yhtään ihmettelisi jos tulisi 1 - 2 peliä siihen vielä extraa. Saattaa olla paha asia Ilvekselle seuraavia matseja ajatellen.

Kruusiin kyllä voi olla kokolailla tyytyväinen, tuo Salmelan selkeä estäminen jäi ottamatta. Samoin Nurmen koukkujäähyssä olisi itseasiassa kuulunut Mannille(?) kakonen mailasta kiinni pitämisestä, Nurmen maila jäi Mannin ja laidan väliin jolloin Mann otti susikädellä mailanvarresta kiinni ja teki puolipiruetin. No niin tai näin, Tappara oli varsinkin pelin jälkipuoliskolla niin paljon parempi, että numerot olisivat paremminkin voineet olla vieläkin selkeämmät.

t. hanu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös