Kauden jälkipyykki

  • 196 964
  • 862
Suosikkijoukkue
TPS
Todella napakan jälkipyykkiosion on napauttanut jatkoajan toimitus. Pajuojaa on jo ehditty haastattelemaan ja seuraavaksi odottaisinkin, että Vuori ja hallituksen pj astuisivat esiin jälkipyykin osalta.

Mielestäni olennaisin osa keskittyy tähän lainaukseen jatkoajan jutusta:
Mitkä ovat TPS:n tavoitteet vuosilla 2013-2018? Tai edes 2013-2016? Tosiasiassa kukaan ei taida tietää. Ei toimitusjohtaja, ei hallitus tai sen puheenjohtaja, ei urheilupuolen johto tai tulevan kauden valmennus. Kaikilla on varmasti oma uskonsa, tietonsa ja visionsa, mutta miten järjestelmällisesti organisaatio yksikkönä työskentelee niiden asteittaisen saavuttamisen eteen? Tähänastiset näytöt ovat heikot.

Tätä olen useasti miettinyt itsekkin. Ulospäin näkyy vain poukkoiluna isossa kuvasssa (unohdetaan siis kannattajatoiminnan kehitys ym.). TPS:n pitäisi linjata strategiat selkeästi esiin. Tätä varten pitäisi tuntea sidosryhmät (yleisön, yhteisön, kumppanit) ehkä vielä paremmin. Jatkoaikaan voisi perustaa oma ketju "strategiaa linjaamaassa", josta tiedon murusia voisi myös TPS:n johto kaivaa esiin. Minkälaisten tavotteiden takana suurin osa olisi valmiita seisomaan?

Btw. Jatkoajan jutussa vitsikäs kommentti Pajuojalta liittyen sopimusneuvotteluihin:
- Tein option seuraavallekin vuodelle. Jo sopimusneuvottelujen jälkeen mielessä oli kuitenkin se ajatus, että ne toisen kauden palkat ja muut tuntuivat menevän todella helposti läpi.

- Olisin saanut varmaan oman lentokoneenkin hyväksyttyä, jos olisin sellaista pyytänyt. Kyllähän se haisi ihan selkeästi siltä, että tähän tulee uusi äijä puikkoihin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Aika helvetin masentavaa että tässä jälkipyykkiketjussa puhutaan jo toista vuotta putkeen aivan samoja asioita.

- Joukkueen rakennus aivan perseelleen (nyt luotettiin liikaa NHL-apuihin)
- Valmennukselta heikko suoritus
- Paria valopilkkua lukuunottamatta turhan heikkoa suoritusta avainmiehiltä
- Epätietoisuutta ja huolta tulevaisuudesta.

Mutta tiedättekö, veikkoset, mikä on vielä masentavampaa? Jos tämä ketju olisi avattu neljä tai viisi vuotta sitten, samoista asioista olisi puhuttu niin kauan. Olisi pikkuhiljaa kiva kuulla seurajohdolta, millä lääkkeillä Tepsi aikoo tästä nousta ja millä aikataululla. Jotain suunnitelmaa, jotain visiota, jotain merkkejä siitä, että valot ovat yhä päällä.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Annan nyt oman jäätävän analyysini menneestä kaudesta. En ole päivääkään lajia harrastanut enkä tiedä luultavasti mitään taktisista termeista yms. Menen siis lähinnä fiiliksen ja satunnaisten tilastojen mukaan.

9½ Atte Engren Herra ja hidalgo. Harvoja onnistujia. Puolustukseen ja joukkueen peli-ilmeeseen nähden huikeat tilastot. Vaikuttaa fiksulta mieheltä josta pidetään.

6½ Antero Niittymäki Pettymys. Vaikka miten asian haluaisi ajatella, huomioi loukkaantumistaustan sun muut, niin eihän tämä kausi putkeen mennyt. Riskit oli kyllä etukäteen tiedostettu. Pelasi vain 14 ottelua, mutta ei niissäkään ollut erityisen varma otteissaan. Jotenkin sellainen itsensä suojelu paistoi katsomoon asti, ei uskaltanut vetää paikkojaan ihan piippuun. Toisaalta ymmärrettävää, tosiaalta kannattaako sitten pelata laisinkaan.

8 Ville Hostikka Loppukauden stunttimies. Mielestäni oli kohtalaisen hyvä. Atte oli selkeä ykkönen, joten Hostikka ei voinut ykkösmolarin viittaa itselleen saada. Ihan hyvä fiilis miehestä jäi, joskaan ei kuitenkaan loistanutkaan kirkkaimpana tähtenä. Takuuvarma kakkosmolari, ehkä jopa liiankin hyvä siihen rooliin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7- Hannu Pikkarainen Ei se nyt ihan putkeen mennyt. Ei ollut Pikkaraisesta kummoiseksi pisteidentekijäksi eikä viivapyssyksi. Huhut kertoo, että Helsinki ja kupitus kiinnosti enemmän. Omasta mielestäni hyvän ja huonon päivän ero oli melkoinen. Tilastojen mukaan ei kuitenkaan järkyttävän huono tämän kauden TPS-pakiksi. 35 ottelussa kuitenkin 12 pistettä ja "vain" -4.

8½ Veli-Matti Vittasmäki Oma kasvatti on aina oma kasvatti. Teki melko hyvin sen mitä puolustajan pitääkin. Ei pisteillä mässäillyt, mutta oli harvoja plussalla olevia tepsiläisiä. Tasainen ja varma janari.

8+ Tom Preissing Tasavarma NHL-statuksen puolustaja. Ei tehnyt ihmeitä, muttei todellakaan epäonnistunut. Kiekollisesti varma, mutta hidas. Pelasi paljon minuutteja ja oli pakiston kärkikamaa.

8- Niklas Friman Ei peliaikaa hullun tavalla, mutta käytti minuuttinsa hyvin. Luottoa kyllä löytyy tähän omaan poikaan. Osaa taistella kaukalossa.

6+ Josh MacNevin En itse olisi hankkinut ulkomaalaisvahvistusta tähän virkaan. Järkyttävän hidas. Hyökkäyspäässä väläytteli joitain millisekunteja. Ei mennyt tämä hankinta millään mittarilla nappiin. Täytemies.

7+ Markus Palmroth Loukkaantui ja pääsi lähinnä loppukaudesta pelaamaan. Ei tilastojen mukaan ollut kummoinen, mutta väläytteli isännän elkeitä. Pidin tästä kaverista.

7½ Anssi Rantanen
Tuli hyvällä boogiella joukkueeseen sisään kesken kauden. Oli huikea parissa ensimmäisessä pelissään, mutta laantui jossain määrin muiden tasolle. Oli varmasti osuva hankinta hinta-laatusuhteeltaan ja tarpeellisuudeltaan. Tietääkseni ei myöskään hassumpi pukukoppipelaaja.

8- Niko Karhu on saanut kulttimaineen kannattajien keskuudessa. Yllättävän varma puolustaja ja omasta junnuudesta aina suurta plussaa.

6½ Timo Seppänen Hyökkäävä ja kiekollinen puolustaja, joka ei tehnyt pistettäkään. Loukkaantui, mikä on aina ikävää. Jotenkin Seppäsestä jäi hasardimiehen mielikuva, vaikka tilastot näyttävät jostakin käsittämättömästä syystä +1.

7- Travis Ehrhardt Ei missään vaiheessa noussut huipputasolla tai lunastanut odotuksia, joita kukaan ei oikeastaan edes tiennyt. Tästä arvasta sai korkeintaan oman rahansa takaisin.

8 Rasmus Ristolainen Kypsä, mutta nuori pelimies. Mahtava tulevaisuus edessä. Rohkea puolustaja, joka on yllättävän valmis kummassakin päässä kenttää.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5½ Corey Locke Odotuksiin nähden selvästi Tepsin heikoin lenkki. Hidas ja pieni eikä onnistunut hyödyntämään pelisilmäänsä tarpeeksi. Todellinen farssi. Menee hinta-laatusuhteeltaan Tepsin kaikkien aikojen huonompien ulkomaalaishankintojen top-5:seen. Pidettiinkö edes pukukopissa?

9½ Brian Willsie Mahtavin ulkkari aikoihin. Voisi varovaisesti rinnastaa jopa itse Sweattiin. Hieno mies kaukalossa sekä sen ulkopuolella. Olisi Suomessa pysyessään voittanut varmasti maalipörssin.

6½ Miikka Tuomainen Ei jostain syystä käytä kroppaansa hyödykseen. Pitäisi olla jonkinlainen voimamies, muttei siltikään liiemmin ajele vastustajaa tai seiso maalilla. Täysin korvattavissa oleva.

9+ Marko Anttila Huikea kausi. Tätä jättiläistä oli ilo katsella. Piste-ennätys ja ajoittainen kiima loisti ympäri areenaa.

6+ Marko Virtala
2010 mestaruus nevö förget. Ei pelannut oikein millään tasolla. Miinuksia tippui tilille tasaisen tappavaan tahtiin. Aloituksista ei tullut yhtään mitään.

7½ Ville Vahalahti Paremminkin olisi voinut mennä. Paljon spekuloitu olisiko tarvinnut paremman sentterin rinnalleen. Se jokin kuitenkin puuttui. Kuitenkin hieno mies kaiken kaikkiaan ja Ville kuuluu Tepsiin.

6½ Henri Tuominen Mielestäni hoiti pienen peliaikansa ja alempien ketjujen minuuttinsa ihan kohtuullisesti. Ei mitään asiaa eikä käyttöä 3. kenttää ylemmäksi. Voidaanko laskea omaksi junnuksi?

6+ Nestori Lähde Lainamies, joka ei turhia väläytellyt. Levensi rosteria ja that's it.

8+ Camilo Miettinen Taistelutahtoa löytyi. Ihan kohtuullinen suoritus mieheltä ja tulevaisuudessa odotan parempaakin. Yllätyin kiekollisesta varmuudesta.

8- Rasmus Kulmala Yksi onnistuneista junioreista. Ei tämäkään poika peliminuuteilla herkutellut, mutta viisaasti ne käytti. Hyvä maku jäi.

7- Tero Koskiranta Odotin enemmän. Melko väritön ja mauton ajoittain. Ei ottanu johtajan roolia. Sentterin pitää osata myös aloittaa!

6½ Tapio Laakso Siinähän se kausi taas meni. AV-pelaajana kohtuullinen, mutta ei minulle erityisen hyviä muistoja jäänyt. Kaipasiko kaveriaan Timoa?

6½ Jarkko Hattunen Silloin tällöin mailavirtuoosi, välillä mokaa pahasti. Ei mennyt kausi putkeen. Ei kykyene ottamaan isompaa roolia eikä olemaan esimerkkinä.
 
Viimeksi muokattu:

hammerhill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kupittaan TPS
Oli raskas kausi, harmitti ja vitutti lähtökohtaisesti melkein alusta asti.

Toisin kuin moni muu, en jaksa lähteä hakemaan vikaa toimiston tai valmennuksen puolelta. Okei, Virran pelitapa oli vaikea ja persoona hankala kopissa. Vaihdettiin mukavampaan mieheen, ketä peluutti helpompaa kiekkoa. Tulos oli aivan yhtä huono, kuin Virrankin alaisuudessa.

Änäritjätkät sen taas näytti, kiekko on edelleen pelaajien peli, ei valmennuksen tai toimiston pirkon. Yksinkertaisesti aivan liian moni meidän pelaajista taputteli kauden ennen joulutaukoa ja surffaili, vaikka olisi ollut se tuhannentaalan paikka kehittää niitä omia taitojaan ja ottaa oppia "änärijätkiltä".

Muttakun menttaliteetti on mitä on, ei edes tosissaan haluta vetää vaikka vieressä pelaa huippujätkiä niin tässä on tulos.

Lätkää pelasi,

Engren
Willis
Anttila
Ristolainen
Vahalahti
Miettinen
Vittasmäki

Loput oli turisteja.
 
Täällä ollaan jo ansiokkaasti niputettu kautta.
Itse olen pitkälti daenboudianin linjoilla, siis arvosanoissa, joten listaan hieman omia tuntojani...

Atte Engren pelasti siltä, että kausi olisi päättynyt Ilveksen tupsuhäntää yläpuolella katsellen.

NHL-pelaajien ollessa mukana, osa vaihtopenkin pelaajista muuttui katsojiksi, joka oli surullista katsottavaa.

Uusi valmentaja ja "apuvalmentajat" tekivät sen, mitä jokainen miesten tasolla valmentanut valmentaja olisi pystynyt tekemään.
Eli ulkoapäin katsoen: ei mitään.

Pelaajaturbulenssi vaikutti b-junioreihin saakka, koska kukaan ei koordinoinut pelaajaliikennettä seuran sisällä. Tai ulkopuolella. Tai missään. Eikö tuolle koordinoinnille ole kuitenkin joku rooli annettu? Ja siellä on oikein joku muu kuin mielikuvitushenkilö toiminnalle?

Toki meinasi vielä ihan lopussa mennä viilenneet nakin väärään kurkkuun, kun TPS-valmennus nauroi oikein kolmikkona ennen eilisiä rankkareita.
Mikäköhän oli niin hauskaa? Itseäni olisi kyllä naurattanut vähemmän, koska olisin hävennyt niin paljon.

Bonuksena toki toimitusjohtajan videotervehdys, jossa muitettiin kiittää kaikkia muita paitsi pelaajia.
Lisäbonuksena hän esitti toiveen, että ensi kausi olisi mukavampaa seurattavaa.
Pelimies olisi uskonut...hän vain toivoi.

Kiitos ja anteeksi...pitäisi lukea jokaisen osallisen otsassa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Bonuksena toki toimitusjohtajan videotervehdys, jossa muitettiin kiittää kaikkia muita paitsi pelaajia.
Lisäbonuksena hän esitti toiveen, että ensi kausi olisi mukavampaa seurattavaa.
Pelimies olisi uskonut...hän vain toivoi.

Mikä juttu tämä oli? Siis eilisessä pelissäkö?
 

-TMA-

Jäsen
Bonuksena toki toimitusjohtajan videotervehdys, jossa muitettiin kiittää kaikkia muita paitsi pelaajia.

Tuohon videontervehdykseen, niin eiköhän tuon tarkoituksena ollut kiittää juuri paikalla olleita katsojia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Pelaajien kiittäminen tai palautteen antaminen pelin ja kauden ollessa vielä kesken on vähän niin ja näin.

Eiköhän paras ole nämä kiitokset, ruusut ja risut antaa pukukopin puolella. Ainakin mielestäni.
 
Tuohon videontervehdykseen, niin eiköhän tuon tarkoituksena ollut kiittää juuri paikalla olleita katsojia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Pelaajien kiittäminen tai palautteen antaminen pelin ja kauden ollessa vielä kesken on vähän niin ja näin.

Eiköhän paras ole nämä kiitokset, ruusut ja risut antaa pukukopin puolella. Ainakin mielestäni.

Ehkä sarkasmini ei auennut?
Enemmän hämmensi toki toimitusjohtajan toive.
Joku muu olisi lukenut moisen ulkomuistista ilman muistilappua kameran vieressä ja vaihtanut tekstissä toivon tilalle uskon.

Ja vielä fiksumpi toimitusjohtaja olisi tullut jäälle, katsojien eteen, ja kiitosten lisäksi pyytänyt anteeksi. Mutta koska nykyisellä TJ:lla on vähän tekemistä nykytilanteen kanssa, niin katsojille olisi varmaan kelvannut Ari Vuorikin saman sanoman kanssa.
Saako siellä muuten joku muukin ruusuja kuin Atte Engren ja junnut?
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Saako siellä muuten joku muukin ruusuja kuin Atte Engren ja junnut?

Ruusuista en tiedä, mutta ilmeisesti lähtevät aurinkorannikolle lähiaikoina koko porukka. Tosin ymmärrettävää positua maasta tuollaisten suoritusten jälkeen. ;)

Kausi itsessään oli ihan odotetunlainen pettymys. Kärkihankinnat (poislukien Atte ja Willsie) meni kaikki reisille, joten hieman on taas kesällä hommia paiskittavana, että saataisiin jotenkin kilpailukykyinen joukkue kasaan.
 

-TMA-

Jäsen
Ehkä sarkasmini ei auennut?
Enemmän hämmensi toki toimitusjohtajan toive.
Joku muu olisi lukenut moisen ulkomuistista ilman muistilappua kameran vieressä ja vaihtanut tekstissä toivon tilalle uskon.

Ja vielä fiksumpi toimitusjohtaja olisi tullut jäälle, katsojien eteen, ja kiitosten lisäksi pyytänyt anteeksi. Mutta koska nykyisellä TJ:lla on vähän tekemistä nykytilanteen kanssa, niin katsojille olisi varmaan kelvannut Ari Vuorikin saman sanoman kanssa.
Saako siellä muuten joku muukin ruusuja kuin Atte Engren ja junnut?

Tuossa sarkasmissani on vielä kehittämistä. Ehkä ensi kaudella.

Livetervehdys olisi ehkä parempi, mutta ottelutapahtumassa mennään pitkälti pelin asettamilla ehdoilla, joten videotervehdys on helpompi aikatauluttaa ja toteuttaa. Ehkä hieman luonnollisemmin esiintymisen olisi voinut tehdä, mutta tuodaan herraa pikkuhiljaa parrasvaloihin enemmän ja koulutetaan tässä ohella.

Muut hoitavat tuon pelillisen puolen johtamisen ja analysoinnin, joten en lähde ruusuja tai risuja antamaan sen enempää.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ja vielä fiksumpi toimitusjohtaja olisi tullut jäälle, katsojien eteen, ja kiitosten lisäksi pyytänyt anteeksi.

Maailman paras puhehan kuuluu: tervetuloa, kiitos, anteeksi, näkemiin ja ei soitella. Ei muuta, kaikki olennainen on tullut sanottua muistaakseni jo kymmenen vuotta sitten, mikään ei ole muuttunut.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella napakan jälkipyykkiosion on napauttanut jatkoajan toimitus.
No jaa, en jaksanut kaikkea lukea, kun alkoi tulla jo liikaa vastaan tyhjää ja jopa virheellistä kiekkojargonia.

"Kaikki niissä yhden ja kahden maalin tappioissa sekä peräti 20:ssa jatkoajalle venyneessä ottelussa hukatut pisteet ovat jälkikäteen kärjistettynä syy sille, että TPS:n kausi päättyi jo maaliskuun puolivälissä. Yksin hävityt jatkoajat maksoivat kaksitoista pistettä, puhumattakaan niistä hävityistä ja voitetuista jatkoajoista, jotka TPS olisi ajoittain pystynyt välttämään pitämällä johtonsa varsinaisen peliajan loppuhetkillä."

Kuka näitä lässytyksiä oikein kirjoittaa? Tässä siis oikein tällaista tyypillistä jargonia, joka vastaavissa asiayhteyksissä on ilmeisesti aina kivan ja vakuuttavan näköistä, kun sitä aina harrastetaan. Tästä jo aiemminkin talvella kirjoitin tänne, että on turha lässyttää varsinaisen peliajan loppuhetkillä tasapeleiksi kääntyneistä voitoista ja sitä kautta menetetyistä pisteistä, kun TPS päättyneellä kaudella huomattavan harvoin menetti ottelun loppuhetkillä johtoaseman tasapeliksi. Päinvastoin, TPS nousi lukuisia kertoja ottelun lopussa maalin tappiolta tasapeliin ja venyi näin pisteille. Se miksi TPS hyvin harvoin menetti johtoaan johtui sitten tietysti siitä, että harvoinpa TPS pääsi ottelun loppuhetkille lähtemään johdossa ja on myös totta, että vaikka TPS tappiolta lukuisia kertoja nousikin tasapeliin, ei tasapelejä onnistuttu kääntämään voitoiksi vaan niitä välillä hukattiinkin tappioiksi. Mutta jos puhutaan nimenomaan niistä 20 jatkoajalle venyneestä ottelusta niin niissä peleissä aivan huomattavasti vastustajaa useammin TPS oli se joukkue, joka venytti pelin jatkoajalle. Silloin harvoin, kun TPS pelasi johdossa ottelun jo ollessa pitkällä ei pisteitä liiemmin hukattu. TPS ei esimerkiksi koko kautena jäänyt kertaakaan nollille pisteille päästessään johdossa toiselle erätauolle.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ansiomerkkiä rintaan

Ehdotan, että Ari Vuorelle annetaan tämän kauden TPS-joukkueen kokoamisesta korkein mahdollinen TPS-ansiomerkki lehvien kera.

Oli muuten pistämätön suoritus. Kiitos ja kumarrus!
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kauden positiiviset lyhyellä miettimisellä:

+ Ei pelattu syksyllä harjoitusottelua TuToa vastaan. Yksi nöyryytys vähemmän.
+ NHL-työsulku ja Ilveksen surkeus, joiden ansiosta vältettiin liigakarsinnat.
+ Logon vaihtamisesta ei ole ainakaan vielä ilmoitettu.

Negatiivista puolta en jaksa lähteä sen kummemmin perkaamaan. Totean vain olevani vilpittömän ymmälläni siitä, miten tämän tasoinen urheilullinen ryssiminen on mahdollista vuodesta toiseen. En tajua sitä, en vaikka otetaan huomioon, että kyseessä on sisäänpäinlämpiävän kaupungin sisäänpäinkääntynyt seura, jossa henkilövalinnat tehdään pärstäkertoimen perusteella ja eri klaanit puukottavat aina ja ikuisesti toisiaan selkään.

Onneksi ensi kaudella kaikki muuttuu kun vanha mestarivalmentaja palaa puikkoihin. Tällaisesta ratkaisustahan on erinomaisia kokemuksia mm. vuosilta 2005 - 2007. Parhaiden TPS-perinteiden mukaista jatkuvuutta on luonnollisesti siinäkin, että kolmella viimeisellä kaudella sijoille 13, 10 ja 13 päätyneet joukkueet koonnut seuran entinen pelaaja ja nykyinen pelaajakoordinaattori jatkaa organisaation palveluksessa saaden vieläpä ylennyksen urheilutoimenjohtajaksi. Kulta on värimme!
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Tai hallituksella joka viime kädessä antaa rahat / valtuudet hankkia pelaajia.. ei tietenkään

Hallitus vastaa tässä tapauksessa siitä, että on Vuoren hommaan palkannut. TPS hankki päättyneelle kaudelle mm Locken, Pikkaraisen ja Koskirannan. Kolmikkoon upposi yli kolmannes pelaajabudjetista. Millään helvetin ilveellä Vuori ei pääse vastuuta pakoon. Koskirannan osalta pelillinen synninpäästö joo, hinnan osalta ei.

Yhtä kaiki, nyky-TPS on surullinen esimerkki koko organisaation läpilyövästä ammattitaidottomuudesta ja epäonnistumisen mahdollistamisesta. Lista on niin loputon sarja väärin tekemisiä, ettei enää edes jaksa tunkiota pöyhiä. Erikseen todettava kuitenkin, että Ylönen&Engren edustavat sitä tekemistä millä muille saatettaisiin pärjätä.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
TPS hankki päättyneelle kaudelle mm Locken, Pikkaraisen ja Koskirannan. Kolmikkoon upposi yli kolmannes pelaajabudjetista. Millään helvetin ilveellä Vuori ei pääse vastuuta pakoon. Koskirannan osalta pelillinen synninpäästö joo, hinnan osalta ei.

Tepsi ei ole moneen vuoteen pystynyt kilpailemaan muulla kuin maksamalle pelaajille enemmän liksaa kuin muut. Ei ole ollut voittavaa organisaatiota tai ylivertaista valmennusta (pl. Suikkanen) joka kehittää pelaajia huipulle. Siitäpä vasta huuto olisi syntynyt jos Arse olisi jättänyt Koskirannan ja Locken sainaamatta, Tero piti vielä tasonsa vaikka huonon alkukauden vetikin. Lockesta moni kusi sitä kuuluisaa hunajaa allekirjoittanut mukaan lukien ja monet pitivät miestä potentiaalisena pistepörssin voittajana kuten esim. Jarkko Ruutu. No kaikki tietää miten tuossa kävi, aina ei voi osua ja jälkikäteen on helppo huudella että kyllä tuo piti tietää ettei tuolla luistelulla tässä liigassa pärjätä, hyvin harvassa vaan nuo tietäjät olivat ennen kauden alkua. Pikkaraisen hommaamisesta en kyllä itsekkään tykännyt, asennevammainen paskahan tuo on lähes koko uransa ollut.

edit. Eniten antaisin Arselle paskaa niskaan tästä plan-B keissistä jota ei sitten ilmeisesti ollutkaan tai en ainakaan itse sellaista huomannut.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
edit. Eniten antaisin Arselle paskaa niskaan tästä plan-B keissistä jota ei sitten ilmeisesti ollutkaan tai en ainakaan itse sellaista huomannut.

Eiköhän tuo plan-B kussut siihen, että sopivia nappuloita ei lyötynyt ja kun aikaa tarpeeksi kauan meni, niin enää ei haluttukaan löytää, kun laskettiin, että todennäköisyydet päästä sääleihin oli kuihtunut suhteellisen pieneksi, sitten tehtiin plan-C, Wilsie rahoiksi ja pari halpaa hakua täydentämään rosteria.

Wilsien 100000 e:n soppari oli muuten ihan ok haku varsinkin kun tryoutin piti sisällään.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Jos tässä jotain yrittäisi kirjoittaa kuluneesta kaudesta, vaikka joukkue toki melko mykistäviä esityksiä kentällä antoikin.

Aloitetaan ihan puhtaasti joukkueen kasaamisesta. Puolustus oli itselle se suurin kysymysmerkki kauden alusta asti. Kiroilin jo elokuussa, että tässäkö tämä nyt oli. Ja kun omiin silmiin Virran pelitapa vaati oikeasti huikeaa pelikäsitystä pakilta, pakko tunnistaa tilanne, osata pelata paineessa oikein ja vielä kiekollisena todella paljon. Sitten meillä on liigan huonoin puolustus. Sen ihan oikeasti näki jo silloin elokuussa. Puutteet pelitavan vaatimassa rosterissa olivat jo puolustuksen osalta ilmiselvät. Siinä vaiheessa, kun jotain (mm. puolustuksen avauspelaamista ja oman alueen kiekotonta pelaamista) yritettiin muuttaa, oli joukkueen kuuppa jo niin jumissa, että eihän siitä tullut lasta eikä paskaa.

Tätä taustaa vasten, valmentajavaihdos oli minun mielestäni ainoa vaihtoehto. Se tapahtuikin ja peli näyttikin parantuvan. Suurin syy tähän taisi olla joukkueen sisäisten jännitteiden pieni purkautuminen ja Korpikosken tulo pelaavaan rosteriin. Pajuojan tiimi näytti aluksi tekevän oikeita valintoja, pelitapa yksinkertaistui, maaleja tehtiin enemmän ja päästettiin vähemmän. Sitten alkoi paljastua kokemattoman valmennuksen heikkoudet. NHL-miehet ja kärkimiehet tämän jälkeen pelasivat 30min/peli ja muut sen mitä jäi. Kun NHL-miehet sitten lähtivät pelaamaan oman liigansa pelejä, ei TPS:ssä toiminut enää edes loistavasti alkukauden pelannut alivoimapeli. Plan-B siirtyi hyvin nopeasti plan-NextSeasoniin ja TPS:n kausi loppui oikeastaan jo tammikuussa.

Lopputulemana, odotin Pajuojalta enemmän. Peluutus oli sellaista, että kolmella ketjulla olisi voitu pelata lähes joka peli. Alivoima romahti täysin, aivan täysin, sijalta 1. sijalle 12. Uskomattoman huono suoritus. Ylivoima ja avauspelaaminen olivat surkeaa läpi kauden. Huippuhetkiksi jäivät mm. peli Jokereita vastaan, jossa huikea Shattenkirkin maali jäi erityisenä suoritteena mieleen. Lisäksi mieleen jäivät erityisesti kauden alun pelit numero 4, 6 ja 8, joihin satuin kaikkiin menemään paikan päälle. Eivät nyt niitä riemukkaimpia hetkiä olleet (@Jokerit: 16.23 Saku Salminen 4-0, @HPK: 16.21 Teemu Rautiainen 4-1, @Blues: 27.02 Miro Aaltonen 4-0). Toki vieraspelaamisen saldo (3 - 1 - 8 - 18) on melko mykistävä, mutta osassa jännitys sentään säilyi kolmanteen erään asti.

Pelaajista onnistuivat:

Atte Engren. Loistava kausi. Ilman tätä miestä, vähintään 15 pistettä vähemmän sarakkeessa, eli edelleen olisi pelejä edessä.

Veli-Matti Vittasmäki. Surullisen puolustuksen harvoja valopilkkuja. Hyvää varmaa peruspelaamista läpi kauden.

Brian Willsie. Asenne, työnteko, laukaus. Halu tehdä maali. Esimerkki muille. Ensi kaudella sitten maalipörssin voitto?

Marko Anttila. Pakko mainita, vaikka loppukausi olikin puhdasta selkäsuorana surffailua ja omien tehojen hakua. Hyvä kausi jättiläiseltä ja aika hiljaista olisi TPS-hyökkäyksessä ollut ilman tämän herran tekemistä (NHL-miehiä ja Willsietä yhtään väheksymättä).

Hirveitä floppeja:

Corey Locke. Ykkössentteri? Odotettiin 1 ppg, saatiin hieman vajaa puolet siitä. Kaupanpäälle surffailua, kiukuttelua ja huonoja ratkaisuja.

Hannu Pikkarainen. Nuoren puolustuksen johtohahmo ja esimerkki? Ei ihan. Ongelmana puhtaasti se, ettei ole käsittänyt mitä vaatii olla ammattiurheilija. Muutama hyvä peli, mutta huonona päivänä oli MacNeviniäkin huonompi. Lahjoitti laiskalla ja haluttomalla pelaamisellaan useita maaleja.

Jarkko Hattunen. Ei lähelläkään ratkaisukenttien pelaajaksi. Ei vieläkään ja heikolta näyttää tulevaisuudessakaan. Jokin ei vain natsaa. 2 maalia, joista ensimmäinen 12.1.

Loput onnistuivat sitten odotusarvoihin nähden tasojen "ihan ok", "ei ihan pystynyt parhaimpaansa", "odotettiin hieman enemmän" välille.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Tänään ilmestyneessä

...Urheilulehdessä Petteri Sihvonen kirjoittaa mielenkiintoisesti TPS:stä otsikolla "Puuhastelijoiden paratiisi".
Artikkelissa käydään TPS:n organisaation sekoilut viimeisen 10 kauden aikana melko tarkkaan läpi.
Tässä muutamia poimintoja mehukkaimmista palasista:

"Jaakko Ketonen on turkulaisen jääkiekkoilun Vincent Manngard"

"Kymmenen jäsentä (hallituksen) saattoi äänestää niin, ettei lopputulos ollut Ketosten mediaperheelle mieluinen. Hallituksen jäsenten määrä puolitettiin. Viiden porukassa ketoslainen päätös on aina saletti, koska samalla puolella ovat aina ruodusta lipeämättä Ketonen, Koivu ja Aalto."

"Ketoselle Vuori on mitä nöyrin ja kiltein työrukkanen. On mahdoton ajatella, että Vuori oikeasti ja aidosti alkaisi johtaa TPS:n urheilutointa."

"Kevään 2010 mestaruus tuli Vuoresta huolimatta, ei hänen ansiostaan.""

" Kymmenen kautta - ja yhdeksän päävalmentajaa. Vailla järjen ja logiikan hiventä."

Ollaan asiasta itse kukin mitä mieltä tahansa, tuo arkikkeli kyllä pistää ajattelemaan, vaikka siinä luonnollisesti on paljon kärjistystä, niin kuitenkin varmasti siinä osutaan juuri niihin syihin ja seikkoihin, mitkä ovat johtaneet TPS:n nykyiseen alennustilaan. On erittäin ikävää, että TPS-organisaatio on erilaisten klaanien temmellyskenttä. Kyllä turkulaiset jääkiekkofanit ansaitsisivat jotain aivan muuta. Eikö vain?
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Muistetaan taas nuo Vuoren kommentit siitä miksi Mika Toivolaa ei aikanaan haluttu palkata TPS:n valmentajaksi Hantan jälkeen ja tuo artikkeli on taas uudessa valossa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Muistetaan taas nuo Vuoren kommentit siitä miksi Mika Toivolaa ei aikanaan haluttu palkata TPS:n valmentajaksi Hantan jälkeen ja tuo artikkeli on taas uudessa valossa.

Joo, itselle tulee kyseinen aviisi tällä hetkellä... Ehkä suurempi pohdinnan paikka olisi siinä, että joku toimittaja ylipäätään tekee tuollaisen jutun? Onhan siinä varmaan henk.koht. ajojahtia, omaa agendaa jne. Mutta kun sitä luki, niin kiusallisen paljon siinä on pointteja, jotka saattavat olla oikeita päätelmiä. Nythän tämä helposti kuitataan "Sihvosen tekstiksi, kyllähän te Petterin tiedätte, hei...".

Jutussa käsiteltiin TPS:n hallitusta ja sen jäseniä enemmän ja vähemmän ja onhan se kaiketi totta, että hallituksella tuntuu olevan valtavasti tarvetta puuttua sellaisiin asioihin, jotka omastakaan mielestäni eivät kuulu hallituksen ruutuun toimivassa organisaatiossa.

Eihän tuo urheilullinen puoli ole kokonaisuutena ollut oikein kenenkään vastuulla, vaan välillä puhuu valmentaja, välillä pelaajakoordinaattori, potkuja valmentajille antaa hallitus jne. Tulevalle kaudelle rooleja on selkeytetty, mutta mitkä ovat sitten jatkossa toimitusjohtajan ja urheilutoimenjohtajan roolit ja vastuut, se jääköön nähtäväksi. Kaiken järjen mukaan TPS:n urheilupuolen asioissa sanaa "hallitus" ei enää tiedotteista löydy, vaan päätökset ovat Ari Vuoren? (Ainakin virallisesti.)

Olisi kiva vain naureskella tälle(kin) Sihvosen purkaukselle, mutta mutta...

Toivotaan, että tämä "uusi" organisaatiomalli vastaa huutoon ja tämä toiminta saadaan sellaiseen ryhtiin, että Sihvosen jutut voi jatkossa kuitata "kaunatoimittajan" puheiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös