Kallista... elämä on!

  • 624 838
  • 2 482

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Täytetty ruisleipä maksoi Helsinki-Vantaan lentokentällä 7,90 €.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täytetty ruisleipä maksoi Helsinki-Vantaan lentokentällä 7,90 €.
Nykyään olen aina tehnyt omat eväät(leivät) lennoille, mutta vedet joutuisi toki ostamaan. Muistan hyvin tuon tylyn hinnoittelun, ei paljon hymyilytä kun kaksi täytettyä leipää ja kaksi vettä maksaa yli 20€. Mieluummin juo sitten vaikkapa kaljaa koneessa kuin kallista vettä, alkoholi on harvoin ylihinnoiteltua jos sitä tekee mieli.

_
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Tossa lähiostarin kyljessä on Wayne's Coffee. Koskaan en ole asioinut mutta lähes päivittäin tulee kuljettua ohi. Oon kiinnittänyt huomiota 8,90€ maksavaan kahteen hiivaleivän siivuun jossa välissä vissiin juustoa, salaattia ja ehkä paria muuta täytettä. Siis vittu 8,90€! Nuo leivät ovat muuten aina tasaisessa rivissä siten että näkee että kukaan ei siitä ole ainuttakaan ostanut. Koskaan. Nevö. Ellei sitten jos joku hullu ostaa niin heti tehdään uusi tilalle. Ja kaipa nämä menevät sitten päivän päätteeksi roskiin? Siis mitä vittua nyt oikeasti, Väinö?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Näin ehkä Puolassa, kyllä Suomessa kahvila- ja ravintola-alan yrittäjät pääsevät tutustumaan terveystarkastajaan liki vuosittain, jos ei mene ihan putkeen, niin jopa useamman kerran vuodessa.

En tuota sinänsä epäile, mutta eiköhän monenlaiset yrittäjät hieman jekuta noissa, kun ei viitsi myyntikelpoista tavaraa poiskaan heittää.

Olin pienenä Nokian siivoojana Espoon pääkonttorissa ja kaikki olisi saanut potkut, jos olisimme jääneet kiinni palaverileipien kohtalosta. Määräys oli kaikki roskikseen, mutta niin tyhmiä emme sentään olleet. Amican tarjoilijat olivat juonessa mukana.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kolme ruusua, 15 euroa.
Ei ihme että myyjän vähättelemät "markettikukat" vievät ihmisillä voiton, kun siinä saa sen kimpun jollain 5-6 eurolla. Ok, nämä kolme toki olivat suurempaa kokoa. Onko muuten kukkakauppiaissa tavallista enemmän virolaista syntyperää, vai onko viime kokemuksiini sattunut vaan nyt osumaan näitä?
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Kolme ruusua, 15 euroa.
Ei ihme että myyjän vähättelemät "markettikukat" vievät ihmisillä voiton, kun siinä saa sen kimpun jollain 5-6 eurolla. Ok, nämä kolme toki olivat suurempaa kokoa. Onko muuten kukkakauppiaissa tavallista enemmän virolaista syntyperää, vai onko viime kokemuksiini sattunut vaan nyt osumaan näitä?

Näinhän se on. Viimeksi hääpäivänä nappasin Citymarketista usein paheksutun markettikimpun mukaani. Oli 20kpl kauniita punaisia ruusuja ja hinta taisi olla 11,90e, jos en nyt ihan väärin muista. Jotain hieman kympin päälle kuitenkin. Pikaisella Googletuksella näemmä maksaisi 50-80e, jos saman määrän olisi noutanut kukkakaupasta. Jännä juttu tosiaan, että markettikukat myy hyvin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
S-Mafian Prismassa Salama McQueen-lelu 59,90€, kun muutaman sadan metrin päässä Toys R Us myy samaa lelua 37,90€. Tällä kertaa jäi bonukset keräämättä.
 

scholl

Jäsen
Minusta leffaliput ovat kalliita. Niiden kallistuminen ei perustu mihinkään inflaatioon. Finnkino perustelee kalliita hintojaan investoinneilla. Asiakkaatko niitä investointeja ovat halunneet? Faktahan on se, että kilpailuvirasto epäonnistui tehtävässään, kun hyväksyi Kinopalatsi-kaupan. Sen jälkeen lippujen hinnat ovat varmaan kaksinkertaistuneet. Minusta kymppi on ihan maksimihinta, mitä leffalippu saa maksaa ja sarjaliput pitää olle joku 6 euroa. Siis oikeasti samaan aikaan on tullut halpalentoyhtiöt ja vastaavat, jotka ovat pakottaneet lentoyhtiöt täyttämään koneensa viimeistä penkkiä myöten, niin kuinka on mahdollista, että meillä on yksi taho, joka operoi kaikkia leffateattereita ja salit ovat aina lähes tyhjillään, jos siellä leffassa käy. Hyväuskoiset hönöt maksavat lipun, kun luulevat, että elokuvissakäymisen pitää olla kallista vaikka se voisi olla halpaa, jos joka näytös olisi täynnä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@scholl Noita leffalippujen hintoja olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa. Finnkinolla on ainakin täällä päin käytännössä monopoli, siinä on ryssitty, minkä kait kilpailuvirasto on rivien välistä myöntänytkin. Tuntematon pitäisi käydä katsomassa ihan yleissivistyksen vuoksi. Lauantaille tsekkasin lippuja, mutta 18,90€ ihan peruspaikasta? Ja jos haluaisi parempaa salia, niin 20€ tai naposteltavat päälle niin 30€? Ei helv.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sanoma myi aikanaan 2011 Finnkinon ruotsalaisille 94 miljoonalla. Nyt ruotsalaiset myivät sen edelleen Kiinaan 868 miljoonalla ja sijoitus pitää saada tuottamaan. Jos suomalaiset on hyviä ostamaan saksalaista ilmaa niin suomalaiset ovat vastaavasti hyviä myymään monopolinsa pilkkahintaan. Finnkinon voi huoletta pistää boikottiin, ne elokuvat on paljon mukavampi katsoa omalla sohvalla.
 

scholl

Jäsen
ne elokuvat on paljon mukavampi katsoa omalla sohvalla.

toi on kyllä totta. Ei ole hankala lähteä kusellekaan, jos on kotisohvalla. Tosin en ole moneen vuoteen kiinnittänyt dvd-soittimen johtoa minnekään, joten olen noiden peruskanavien elokuvien varassa. En sillai muista milloin olisin viimeksi mitään elokuvaa katsonutkaan. Jonkun häröilyleffan taisin katsoa joskus reilu kuukausi sitten syyskuun puolella.

Kalasatamaan tulee kuulemma eestiläinen leffateatteri. Toivottavasti ne alkavat polkea hintoja.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Finnkinolla on ainakin täällä päin käytännössä monopoli, siinä on ryssitty, minkä kait kilpailuvirasto on rivien välistä myöntänytkin.
Laki tässä on ollut päin peetä, kilpailuvirasto olisi varmasti estänyt tuon kaupan, jos siihen olisi laki antanut luvan.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@heavy Täytyy myöntää etten lakia tuossa suhteessa tarkasti tunne. Päin peetä joka tapauksessa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän se laki anna aika paljon tulkinnanvaraa, ja nyt sitä tulkittin näin.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän se laki anna aika paljon tulkinnanvaraa, ja nyt sitä tulkittin näin.

Tämä löytyi googlella:

Kilpailuvirastolla on kilpailunrajoituslain mukaan mahdollisuus tutkia vain sellaiset kaupat, joissa yrityskaupan osapuolten yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 350 miljoonaa euroa ja joissa vähintään kahden yrityskaupan osapuolen Suomesta kertynyt liikevaihto ylittää 20 miljoonaa euroa.

Eli kun Finnkino osti Sandrew Metronomen, tuo raja ei ylittynyt.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
@scholl ja @vetti

Lipun hintojen kohoamistakin enemmän perseellään on ollut elokuvatarjonta sen jälkeen kun Finnkino sai monopolin. Kinopalatsissa näytettiin silloin tällöin esim. laadukkaita pohjoismaisia draamaelokuva, kun taas Finnkino näyttää vain ja ainoastaan takuuvarmoja kassamagneetteja: köyhää Hollywood-paskaa sekä ns. takuuvarmoja kotimaisia joita ei kukaan jaksa katsoa. Minua ei pidä käsittää väärin, en kaipaa mitään tekotaiteellista korkeakulttuuria vaan laadukkaita elokuvia jotka tuntuvat joltain.

Kinopalatsinhan omisti Sandrew Metronome, joka edelleenkin toimii elokuvien jakelijana. Mutta nyt sen jakelema ohjelmisto ymmärrettävästi kilpailee Finnkinon teattereissa muiden jakelijoiden kanssa, minkä seurauksena sen elokuvia pääsee esitettäväksi vähemmän.

Ymmärrän ongelmitta sen, että raha ratkaisee, mutta vituttaa tämä silti. Onneksi tosiaan elokuvien katsominen kotona on helppoa, eikä elokuvateatteriin enää tarvitse vaivautua lukuun ottamatta jotain pakollisia lastenelokuvia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@scholl Finnkinolla on ainakin täällä päin käytännössä monopoli, siinä on ryssitty, minkä kait kilpailuvirasto on rivien välistä myöntänytkin. Tuntematon pitäisi käydä katsomassa ihan yleissivistyksen vuoksi. Lauantaille tsekkasin lippuja, mutta 18,90€ ihan peruspaikasta? Ja jos haluaisi parempaa salia, niin 20€ tai naposteltavat päälle niin 30€? Ei helv.

Ei ne liput näköjään paljon halvempia ole muuallakaan. Kouvolassa ei ole Finnkinon teattereita. Yksityisen pyörittämässä Kino 123:ssa sekä saman omistajan toisessa teatterissa Tuntemattoman näkee 15:llä eurolla.

Monestihan leffalipun hintaa on verrattu lätkämatsin lipun hintaan ja toisinpäin. Siitä voi sitten jokainen miettiä, mikä on kallista ja mikä ei. Toki ihan erilaiset kulut ja tulonmuodostus noissa kahdessa on, mutta hintaahan voi siitä huolimatta vertailla noin niinkuin ajanviete/viihde-elämyksenä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tähän ketjuun sopii oivasti kyllä tämä renkaanvaihto touhu. Sehän nyt on tiettävästi paskinta hommaa mitä mies voi tehdä housut jalassa. Tämä siis maailmassa missä on sellaisiakin asioita kuin puuceen tyhjennys ja tuotosten polttaminen. Silti joidenkin paikallisten kehuma 25€ tuosta suorituksesta on niin naurettava summa, että allekirjoittaneella meinasi vetästä kasetti jumiin. Kyllä mä nyt lavasta (kansankielellä lava viittaa siis 24 packkiin, ei lavalliseen niitä) kaljaa vaihtasin renkaat ihan kenelle tahansa. Paskaa hommaahan toi on, mutta kaikkineen siitä selviää kuitenkin alle tunnin duunilla ja tuon säästön saa puhtaana käteen. Ei se toki tämän maan taloutta kannattele, mutta vaihtoehtoiskustannuksena se kaljalaatikko on melkoisesti houkuttelevampi kuin maksaa sen verran jollekkin liikkeelle, joka todennäkösesti vielä vetäsee ne pultit jumiin ja naarmuttaa vanteetkin.
Ja tämä siis ihan käsipelillä tehtynä, saati kun ne ammattilaiset hoitaa nää nosturilla ja pyssyillä niin siinä ei nokka kauaa tuhise. Tämä sitten ihan käytännön kokemuksena.

Aikanaan oli aina keväisin ja syksyisin jotain junnujoukkueita, mitkä tätä palvelua tarjosivat maltilliseen n. 10 euron hintaan, tämä oli mielestäni oivallinen tapa tukea toimintaa. Valitettavasti tuntuu tuokin touhu kadonneen täysin.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
.

Aikanaan oli aina keväisin ja syksyisin jotain junnujoukkueita, mitkä tätä palvelua tarjosivat maltilliseen n. 10 euron hintaan, tämä oli mielestäni oivallinen tapa tukea toimintaa. Valitettavasti tuntuu tuokin touhu kadonneen täysin.

Ehkäpä siksi että nykyautoissa ei tule enää mukana tunkkeja eikä niitä voi millä tahansa nostella ylös jollei halua helmaa kasaan. Lisäksi alumiinivanteet omine pultteineen hankaloittavat. Tulee aika kallista kun pari junnua ensin vetävät jonkun rimpulatunkin merssun helmasta läpi,pudottavat sen tunkilta niin että jarrulevyt ovat kierona ja vielä kiristävät vanteet solmuun mutta kuitenkin sen verran huonosti että ensimmäisessä kaarteessa rengas irtoaa singoten johtotähden pöpelikköön. Vaikka itse olen vaihtanut aina talouden kaikki renkaat, olen muutaman kerran miettinyt koko touhun järkevyyttä. Paskoilla vehkeillä vesilätäkössä turaamisen niin että saa flunssan ja välilevytyrän sijaan tuo parikymppiä rasvanäpille on aika pieni panostus.

Jos ei olisi tilaa itsellä hyvin tilaa säilyttää ja pestä noita renkaita niin olisin aikoja sitten siirtynyt jonkin rengasliikkeen palveluiden käyttäjäksi.

Tähän ketjuun sopisi juuri reissusta tulleena kahviloiden ja huoltoasemien leivät. Ei saatana jos pitäisi maksaa kahvista ja ruisleivästä kahdeksaa euroa niin ei kannata ihmetellä miksi joku mäkkärin euron juustohampurilainen ja roskaruoka yleensäkin myy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös