Itse olen nykyään entistä enemmän kahvinjuoja. Aiemmin kittasin lähes pelkästään teetä. Kahvia käytin vain ajoittain, ja pidin välillä pitkiäkin taukoja tuosta. Nykyään olen kai tullut vanhaksi, ja juomatapani ovat muuttuneet. Teetä kittaan kyllä edelleen, mutta kahvi kuuluu nykyään erottamattomana osana meikäläisen aamuun. Yleensä pidän rajana keskipäivää: sen jälkeen ei juoda kahvia, koska se vaikuttaa unen laatuun. Toisinaan saatan juoda kyllä vielä vähän myöhemminkin kupillisen, etenkin, jos ei ole ehdotonta tarvetta päästä ajoissa nukkumaan.
Olen oluen, teen ja kahvin suhteen samanlainen. Laatu ja maku ovat tärkeitä. Oluessa jätän bulkkilagerit ostamatta. Teetä juodessa välttelen halpoja pussiteelaatuja. Kahvin osalta taas juon näitä markettien peruskahveja silloin, jos niitä satutaan tarjoamaan, mutta kotiin en niitä osta. Kotona juomme kahvia kuitenkin lähinnä viikonloppuaamuisin, joten nuo markettikahvit menisivät melkeinpä vanhaksi ennen kun ne tulevat juoduksi. Tästäkin syystä laadukkaampien kahvien osto on ihan perusteltua - ne kun tulevat pienissä pakkauksissa.
Ihan täysin elitisti en kuitenkaan ole. Varsin halpaa ja mielestäni hintaan nähden ihan kohtuullista kahvia on Lidlistä saatava Bellarom Italian Blend. Erittäin tummaa, ja varsin voimakasta. Usein teen kahvia siten, että laitan puolet puruista tuosta, ja toisen puolen esimerkiksi Mokkamestarin makukahveista. Tumma paahto tuo hyvää ja täyteläistä makua, jota nuo Mokkamestarin makukahvit sitten täydentävät. Ja tässä vaiheessa elitistiä esittävän urpon katu-uskottavuus taitaa karista. Oikeastihan minä en ymmärrä mitään kahvista, koska tuo kahvien sekoittaminen on varmasti julmien junttien touhua...
Töissä juon usein omalla pressopannullani valmistamaani Lidlin samaisen sarjan French blendiä, joka ei ole niin tummaa ja voimakasta kuin tuo Italian blend. Juon töissä omaa kahvia siksi, että tyypillisesti kahvinkeittimellä keitetty sumppi on sen verran voimakasta, että meikäläisen vatsa ei yksinkertaisesti kestä sitä. Sanoisin, että syy on kahvin voimakkuudessa, ei laadussa. Samanlaista efektiä ei tule, jos juon noita peruskahveja jossain muualla.
Mainittakoon lopuksi, että varsin hyvää oli viime viikonloppuna ostamani Turun kahvipaahtimon San Antonio. Sitä olen ehtinyt juoda yhden kerran. Miellyttävän aromikas ja pehmeä kahvi omaan makuuni.
Olen myös miettinyt kahvimyllyn ostoa. Osaako joku kahviasiantuntija heittää vinkkejä hyväksi perusmyllyksi? Itselleni riittää se, että myllyllä saa suodatinkahviksi sopivaa sekä pressopannua varten vähän karkeampaa jauhetta. Helppo puhdistettavuus on myös plussaa.