Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 678 942
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

Machoman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Kovanen on onneton!

En koskaan uskonut tätä sanovani, mutta itsekin toivon, että Kovanen jatkaisi. Poffeissa mies oli oikeasti hyvä, tosin kovin kummoista ei kyllä vaadittu, jos meidän paras pakki poffeissa halusi olla.

Mutta mutta... liksan on syytä olla kohdallaan ja paikka kolmosparissa!

Antaa mennä Lukkoon vaan. EI KÄYTTÖÄ!!!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
STEVE KARIYA

Mitäköhän mies tekee ensi kaudella? Meni viime kausi aika penkin alle Frölundassa ja sopimuskin loppuu. Siinä olisi aika pomminvarma pisteiden/pelintekijä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Toisaalta tämän kauden Jokerit osoittaa, että pelkkä sentteriosaston tasapaino (sehän löytyy täysin tuosta yläpuolisesta esimerkistä) ei riitä. Puolustuksesta pitää kärjen takaa löytyä pelaajia, jotka saavat kiekon ja itsensä liikkeelle ja kolmos- nelosketjuihin on turha kuorimittaa rahaa useiden nimekkäiden laitureiden muodossa, vaan niissä korostuu jalat ja asenne, kuten Bluesin esimerkki osoittaa.
Minusta Jokerit on tällä kaudella todella hyvin kasattu porukka, oikeastaan samaa tasoa tuon mestaruuskauden ryhmän kanssa. Valmennuksessa on sitten iso ero, ei ihan osaa ottaa kaikkea irti etenkään tuosta loistavasta sentteriosastosta.

IFK:lla ei tuota ongelmaa ensi kaudella ole, joten tämän kauden Jokereita voi käyttää hyvänä mallina joukkueen rakentamiseen. Kaksi poikkeusta, jotka kannattaa huomioida: kakkosmaalivahti kannattaa olla, Robert Kantoria ei.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan mielenkiintoinen juttu koskien HIFK:n uusia kuvioita.
Nybari on myös jatkoaikansa lukenut. Haastattelussa väläytti legendaarisen "mieluummin rymistelypronssi, kuin neppailukulta" -sloganin. Neppailukulta oli tosin muuttunut peruuttelukullaksi, mutta silti ainakin nimimerkki Buccaneer lienee tyytyväinen HIFKn uusiin brändimiehiin. Perinteet kunniaan!
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
http://www.iltasanomat.fi/videot/urheilu/1510484
Ihan mielenkiintoinen juttu koskien HIFK:n uusia kuvioita. Sakke ilmeisesti ei ainakaan ole minnekään menossa.

Toimittajille puhuttuja tyhjiä koristesanoja... Ehkä. Mutta itselläni kasvoi luotto tulevaisuuteen taas pykälän verran.

Valtanen & Nybondas kaksikko vaikuttaa itsevarmoilta, mutta nöyriltä ja ennen kaikkea heistä huokuu kiinnostus ja innostus, joka oli valunut Penalta saappaisiin jo vuosia sitten.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Tässä nyt ajattelin ihan pienellä fantasialisällä koota kaksi ensimmäistä ketjua. Oletan, että Pesonen jatkaa. Ei nämä nyt niin paskoilta näytä, taakse vielä niitä oikeita pakkeja:

Kuhta-Hirso-Pesonen

Petrell-Loppi-Luttinen

Varsinkin jälkimmäinen olisi mielenkiintoinen, lähellä Hauhtosen ketjua. Puolustava käsistään taitava sentteri laidoillaan kaksi duunintekijää, jotka eivät pelkää mustelmia ja osaavat tehdä myös räkämaaleja.

Kyllähän noista kahdesta sommitelmasta paistaa esiin pahasti se, että molemmista puuttuu jalkoja. Jos esimerkiksi Jantunen olisi saatavilla yhdessä Lopin kanssa, niin hankkisin miehen saman tien. Kolmanneksi siihen ketjuun sopisi loistavasti Luttinen.

HIFK tarvitsee ehdottomasti vähintään yhden taitavan ja nopean laitahyökkääjän 1. tai 2. ketjuun ja niminä kelpuuttaisin Salmelaisen, Koskenkorvan tai Jantusen. Ja tähän kohtaan voisi käyttää jopa yhden ulkomaalaispaikan. Kevään peleissä tuli selvästi esiin se, kuinka paljon Laakkosta olisi tarvittu kentällä. Loppui taidot ja liike Bluesia vastaan ja aivan kauheata oli seurata yv-peliä. No, hauskaa sinänsä, että joku sylkykuppi löytyi tällekin kaudelle. Laakkonen heittää ensi kaudella sen 40+ pinnaa, jos pysyy terveenä.

Samoin ontuu vertailu Hauhtosen ketjuun, jossa Salmelainen oli erittäin tärkeä palanen. Ihan rehellisesti sanottuna Petrell on niin erilainen pelaaja Tonyyn verrattuna, että lähinnä JHag:n vertaus herättää ihmetystä. Pärssistä ja Salmelaista voisikin vielä verrata keskenään ja tämän tyyppinen pelaaja on kaivettava jostakin ensi kaudeksi vahvistamaan hyökkäyksen terävintä kärkeä.

Muuten ainakin itse näen tilanteen siten, että mieluummin rahat yhteen huippupakkiin kuin esimerkiksi Brosiin (jos tämän herran siganaus olisi edes mahdollista). Kun muistaa, että Tappara nappasi Benoitin, niin en pidä ollenkaan mahdottomana, etteikö sieltä ison veden takaa löytyisi meillekin jalokala, joka saattaisi olla huomattavasti Girouxia tai Lupaa halvempi. Kun ura sattuu vielä mukavasti polkemaan paikallaan, niin muuttohaluja Eurooppaan ja Suomeen saattaa löytyä. Eli katseet AHL:n suuntaan rohkeasti.

Jos noista huhuista voi jotakin päätellä, niin eihän tuo pakiston rakentuminen mitenkään huonolta. Kovanen oli playoffeissa selkeästi meidän paras pakki, jota ei todellakaan pitäisi päästää muualle. Onko tää kaveri puhaltanut väärin jonkun lasiin vai mistä tämä ihmeellinen vastustus Kovasta kohtaan johtuu?

Samoin nimet Rönnberg ja Mäkelä toisivat juuri sitä kaivattua kovuutta pakistoon, jonka jälkeen Liborilla ei tehtäisi yhtään mitään. Tähän päälle se kiekollinen ykköspuolustaja Vallin/AHL-mies, niin pakistohan alkaisi jo olla kasassa.

X-Heikkinen
Rönnberg-Pikkarainen
Kovanen-Mäkelä
Holmberg-Haverinen
Purolinna+ muut

Ja ainahan pakistoa voi vielä täydentää. Rahaakin jäisi siihen huippumaalivahtiin ja mahdolliseen hyökkäyspään sentteri- /laituri-vahvistukseen.
 

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Thanks Nybarille & co:lle, oli hyvä ja mukavan itsevarma meininki HIFK:n ympärillä. Siellä tiedetään nyt oikeasti aika hyvin, mitä ainakin pitkäaikaiset fanit kaipaavat: menestys, mutta ei millä tahansa tyylillä. Siltikin painotus oli oikea, nyt tultiin nöyrästi menestys edellä. Kaikilla meillä olisi helpompi hengittää, jos saataisiin apina pois selästä eli pärjättäisiin sitten vaikka kilpikonnapuolustuksella kerran kunnolla. Tämän jälkeen tulisi varmaan työrauhaa rakentaa brändinnäköistä menestystä. Laittaisin itsekin tähän järjestykseen: Nokalle nippu, jolla voi oikeasti taistella kullasta on ensisijainen tavoite. Ihan mahtava lisäplussa jos (ja kun) joukkue on myös lihapitoinen. Mälkiän HIFK oli kädettömiä sonneja täynnä, samoin tämän kauden Lukko, jonka heikoin kohta taisi kuitenkin olla Toivola.

Analyytikolle: Petrell ja Salmelainen eivät todellakaan ole mielettömän erityyppisiä laitahyökkääjiä. Ainoastaan erikokoisia. Kumpikin on tyylipuhdas AHL/NHL -kaveri; kaksinkamppailuista elävä suoraviivainen maalitykki. Leino ja Laakkonen ovat aivan toisen koulukunnan kavereita heihin verrattuna, eurooppalaisen tyylisuunnan playmakereita, jotka tuntevat myös poikittaisliikkeen ja pelin rauhoittamisen. NHL:ään Lennu ja Tony on signattu suunnilleen samoin perustein: itsevarmuus, suoraviivaisuus, kyky tehdä maaleja. Suurin ero näiden pelaajien välillä on heidän kokonsa ja tätä kautta tuleva keinovalikoimansa. Tony on pieni ja nopea, mutta aivan yhtä röyhkeä ja maaliahne kuin Lennu. Kun riisutaan lasit pois silmiltä, ei heidän perusduunissaan valtavaa eroa ole. Molemmat ovat tyylipuhtaita laitahyökkääjiä, kaksinkamppailuita väistämättömiä ja täysin sentterinsä varassa.

Tony vie tarvittaessa kiekon ylös nopeudellaan, Lennu voimalla. Ja kumpikin osaa hakea paikkaa maalinedustalta. Toisella aseena on voima, toisella nopeus, mutta molemmat ovat selkeitä 2-kamppailuja pelkäämättömiä suoraviivaisia maalintekijöitä. Salmelainen ja Petrell muistuttavat enemmän toisiaan kuin Laakkonen kumpaakaan. Laakkonen on kaukana suoraviivaisesta mitään pelkäämättömästä laiturista. Laakkonen ja Jantunen muistuttavat enemmän toisiaan. Pelkkä kokoero ei ole sama asia kuin ero pelityylissä. Louhi on suoraviivainen luupäälaituri, vaikkei olekaan iso. Samoin Tony. Ja Ojasen Janne (sorry, vaikka onkin sentteri) on taitopelaaja, vaikka onkin iso. Kokoero on eri asia kuin tyyliero.

Pelkkien ketjujen katsominen on sinänsä typerää. Petrell-Loppi-Luttinen höystettynä "Pasi Saarisella" ja "Mike Siklenkalla" on erittäin kilpailukykyinen nippu. Laakkosen tyyppisten laitahyökkääjien nopeudesta ei ole yhtään mitään apua, jos pakisto on samaa osastoa kuin tällä kaudella. Ei tule avauksia suoraan lapaan, eikä ole pakkeja, jotka pystyvät tarvittaessa viemään kiekonkin ylös. Pelkkä nopeus ei ole itseisarvo, sen näkee Laakkosestakin. Suoraviivaisuus ja tahto tehdä maaleja kivusta välittämättä - tämä on tärkeintä. Tuulennopeat jalat ovat hieno bonus. Ja joskus ne viisikon nopeimmat jalat tulevat pakistosta.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Tuukka Mäkelä

Sen verran voin valaista kun nyt olen asiaa tiedustellut; Mäkelä ei tule IFK:hon ja kuten aina tieto on varmaa ;)

Mäkelän nappasi eräs kohtuu kovia panostuksia ensi kaudelle tekevä joukkue(ainakin kovempia panoksia kuin kauteen 07-08).
 

Töölö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomen kansa vuosina 1939-1945
Nyt kun näitä pleijareita seuraa niin tulee mieleen että tosijätkät pärjää näissä peleissä ja Remmari on ollut parhaimmillaan juuri pleijareissa.. Sikäli hiukan harmittaa jos MIES menetetään. Hurmeen Makelle kuulemma jo TPS:n jätkät vittuili että punanuttua vetää kaveri ensi syksynä niskaan mutta lienee asia vielä neuvotteluiden alla. Ukkohan meinasi lopettaa jo 2006 ja valmistautuminen "siviiliuraan" on ollut Vierumäellä jo useamman vuoden työn alla.

Tosin itse olen niitä miehiä jotka näkisivät ikitaistelijan lopettamassa uransa kaudella 08-09 Nordiksella. Siinä on nimittäin mies joka vääntää loppuun asti, on käsittämättömän pidetty jätkä pukukopissa ja tekee maalit vaikka perseellään. Mahtuu helposti mun IFK:hon kolmos-nelosketjuun. Jhag on jo maininnutkin että alotuksissa mies on varma yli 50 % mies. Veikkaan että tulee meille jos pannaan 80k€ lappu eteen. Perhe asuu kuitenkin Stadissa. Kuten jo mainittu on; hinta-laatusuhde mainio. Nybari UTJ:nä tukee teoriaa. Lisäksi Kiben, Hirson ja Jeren(!) frendi.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan se Hirschovits tulossa?

Ei ole ainakaan tällä hetkellä Sheddenin suosiossa - istui eilen Espoossa katsomossa ja Hesarin mukaan Shedden oli sanonut " että pelannut huonosti joulun jälkeen ja ei parhaillaan tiukoissa otteluissa".

Onko jo tehdyille sopimuksille olemassa jälkimarkkinat? Ei mahdu mun ajattelumaailmassa kyllä kahteen ekaan hyökkäyskolmikkoon, jos kerta ollaan rakentamassa menestyvää joukkuetta.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Hirsolla on ollut vaikea kevät, se on selvää. Jos oletetaan, että Hirso todella sopi IFK:n kanssa ensi kaudesta niin aikaisin, mitä se vuoti julkisuuteen, niin tuskinpa tämä tieto joukkueen sisällä nyt kovin iloisesti on otettu vastaan. Vaikka onkin ammattisarja ym, mutta tuskin edellenkään Jokereiden pukukopissa takatasku-sopimus IFK:hon on mikään onnitteluja tuova paperi.

Hirso on ollut myös Jokeri fanien hampaissa, toki ansaitusti, mutta kuitenkin. En ole käynyt Jokereiden peleissä, mutta uskoisin että siellä huutoa Hirsolle tulee.Sitten oli vielä tämä Osala-case valtakunnallisessa TV-lähetyksessä ja siitä johtunut julkinen teurastus pitkine pelikieltoineen.

Minusta ei ole ihme, ettei Hirso ole nyt parhaillaan. Itseasiassa minun on paljon helpompi nähdä Hirso IFK:n ensi kauden rosterissa, jos/kun tämä Jokeri-harharetki loppuu näin. Parempi näin, kuin esimerkiksi voittomaali finaalien jatkoerässä ja sitten kaulailu hjalmarin+paven+muun remmin kanssa hirvi-patsaalla, laulamassa jotain sankareita.

Tuskin ne Hirson taidot ovat minnekään hetkessä kadonneet, ei muuta kuin hyvä treeni ja polla kuntoon kesällä ja uuteen nousuun kotona syksyllä. Vielä kannattaa kuitenkin muistaa, ettei mitään sopimusta ole julkistettu. Näissä kiekkojutuissa kannattaa aina odottaa sitä virallista sanaa.
 

Carlos

Jäsen
Tuskin ne Hirson taidot ovat minnekään hetkessä kadonneet, ei muuta kuin hyvä treeni ja polla kuntoon kesällä ja uuteen nousuun kotona syksyllä. Vielä kannattaa kuitenkin muistaa, ettei mitään sopimusta ole julkistettu. Näissä kiekkojutuissa kannattaa aina odottaa sitä virallista sanaa.

Mitkä taidot? Ei Hirsolla mitään taitoja ole koskaan ollutkaan, Sheddenin kanssa vaan kovalla peliajalla ja itseluottamuksella ylisuoritti yhden kauden. Ei omaa mitään erityistä taitoa, keskinkertainen monessa lajissa.

Keskinkertaisuuden lisäksi ylivahva narrileima, flegmaattinen perseennäyttäjä.

Hintaan n. 50tEUR/kausi tai alle kelpaisi pitkillä hampailla, mutta ei tosiaan muuten.

Edelleen mieluiten sinne vermuntilantempoon. Valitettavasti tämä arpa ei voita.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Carlos: Ne hyvän liigatason kiekkoilija taidot, joilla Hirso tekee todennäköisesti sen 35-40 pistettä ensi kaudella. Hirso olisi hyvä hankinta kotimaisilta markkinoilta.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nybarin kommentti "rymistelypronssista" tuntui hyvältä. Perinteet kunniaan, laidat ryskymään ja toivottavasti ensi kausi on värikkämpi kuin viime kausi. Kohta saa kuulla nelosen urheiluaamussa Tuohimaan haastiksen, ilmeisesti puheenaiheet Pena ja Jere.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kaizu kiteytti kyllä erittäin hyvin kommentit Hirsosta. Kaveri nakuttaa sen 35-40 pinnaa varmasti. Hyvällä kaudella varmasti enemmänkin, kuten tuo parin kauden takainen kausi osoitti. Viime visiitin päättyminen täällä loppui osaksi myös Penan ansiosta. Itse ainakin toivotan Kimin tervetulleeksi takaisin. Nykypäivän markkinat ovat muutenkin kohtuu kuivat, joten tommoisen pistemäärän tekeviä kotoisia senttereitä ei joka oksalla kasva ja vielä vapaana olevia.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Sen verran voin valaista kun nyt olen asiaa tiedustellut; Mäkelä ei tule IFK:hon ja kuten aina tieto on varmaa ;)

Mäkelän nappasi eräs kohtuu kovia panostuksia ensi kaudelle tekevä joukkue(ainakin kovempia panoksia kuin kauteen 07-08).

Sitähän ei voi sanoa sitten suoraan, että mikä joukkue sen nappasi jos kerran tietoa on?

Itse kuulin hieman huhuja, että Mäkelä palaa takaisin Hämeenlinnaan.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harri Tuohimaa nelosella: "Ilmoitamme valmennuksen, pelaajat ja jotain muuta, heti kun kotimainen sarjakausi on ohi."
Kyllähän se pitää odottaa että sarjakausi (lue= Kärppien pelit) loppuu. Sen verran sieltä sitä valmennus ja pelaajaliikennettä on tännepäin tulossa. Liitetään nyt viimeisimpinä huhuina listaan Hannes Hyvönen ja Tuomas Tarkki.
 

#17.8

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Remmeristä sen verran että jos IFK on toivottanut hyvät jatkot, niin tämähän on aika selvä juttu. Kaveri viihtyy juuri kuulemani tiedon mukaan todella hyvin stadissa ja minun mielestä lapset käyvät koulua täällä. Eli, ei ole mitään kiirettä lähteä mihinkään pois stadista, narrit lyövät paperin pöytään, eli on hyvinkin mahdollista (minun mielestä) että Rem pelaa narreissa ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös