Joukkueen rakennus kaudelle 2008-2009

  • 1 679 465
  • 5 074
Tila
Viestiketju on suljettu.

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Voihan se olla, että Loppi-Hirson (mahdollisia) puutteita paikkaa loistava puolustus, taitavat laiturit ja tähtimaalivahti.

Hirso ja Loppi ovat molemmat hyviä kotimaisia hankintoja ensi kaudeksi, suuren pistepotentiaalin omaavia kiekkoilijoita, mutta kummastakaan ei ole johtamaan menestyvää joukkuetta. Tarkoitan "Ruuttu,Kortelainen,Päällikkö,Timonen,Rafalski" johtajuutta. Kuka laitetaan ensikaudella tärkeimpiin aloituksiin, alivoimiin, pelinloppuhetkiin kentälle? Hirsoon/Loppiinko Jalonen turvautuu tärkeimpinä hetkinä? Hirso ja Loppiko valavat asenteellaan uskoa nuorempiinsa ja näyttävät esimerkillään mallia muille, vetävät satalasissa kun muiden selät ovat jo suoristuneet? Vastaus: tuskin.

Joukkueeseen tarvitaan johtajuutta. Joukkueeseen tarvitaan "Ville Peltonen", kokenut kaiken nähnyt kiekonsyövä, pisteitä takova JOHTAJA, jota koko joukkue kuuntelee ja kunnioittaa. Mielellään IFK taustainen. Mistäs sellainen pieraistaan, jos ei kerran Murray kelpaa? Turha kuvitella, että Hirso ja Loppi johtavat meitä mestaruuteen, he voivat olla osa mestaruusjoukkuetta mutta eivät sen selkäranka.

Hyökkäyksestä puuttuu johtaja (ei todellakaan M.Hurme), puolustuksesta puuttuu johtajuus kokonaan. Maalissa näkisin myöskin mielellään "Nurmisen" joka pelkällä auktoriteetillään saa puolustajat antamaan kaikkensa.

edit. Myöskään "nykyisestä" peiliin tuijottelijasta ei ole johtamaan voittavaa joukkuetta, viimeiset 2 kautta ovat sen raadollisesti näyttäneet.
 
Viimeksi muokattu:

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Kevät kevät

odotan innolla sitä vaihetta keväästä tai kesästä kun JB:n (vaikka tällä kertaa J. Bednarin) mailoja on nähty hallilla ympäri suomen maata.. ja Toivosen patjat on Pentin vanhan toimiston pöydällä:)

näitä siirtohuhuja varmasti pyörii koko kevään ja pistetään liikkelle ihan pelillisestä pakanhämmennys syistäkin..

palataan takaisin, puhutaanko täällä nyt R. Girouxista.. pakista joka sai monoa Honzan tieltä? Varmasti muistelee lämmöllä aikaansa punaisissa. Tiedän että vastaavakin käy muttamutta, ehkäpä nyt olisi hyvä saada niitä 100k pakkejakin lisää ettei korhosia yms. mikkihiiriä pyörisi sielä pelaava kokoonpanossa seuraavan loukkaantumissuman aikaan.

Koitettaisiin rakentaa tasapainoinen paketti. joka pelaa joukkueena. Ei 3 huippukärkeä joiden ympärille kentät jossa viilettää milloin mitäkin kuhaa tai 1-2 pakkia jotka eivät saa kannettua vastuuta tarpeeksi kun vieressä olevalle kundille ei vain voi syöttää
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Hirso ja Loppi ovat molemmat hyviä kotimaisia hankintoja ensi kaudeksi, suuren pistepotentiaalin omaavia kiekkoilijoita, mutta kummastakaan ei ole johtamaan menestyvää joukkuetta. Tarkoitan "Ruuttu,Kortelainen,Päällikkö,Timonen,Rafalski" johtajuutta. Kuka laitetaan ensikaudella tärkeimpiin aloituksiin, alivoimiin, pelinloppuhetkiin kentälle?
Joukkueeseen tarvitaan johtajuutta. Joukkueeseen tarvitaan "Ville Peltonen", kokenut kaiken nähnyt kiekonsyövä, pisteitä takova JOHTAJA, jota koko joukkue kuuntelee ja kunnioittaa. Mielellään IFK taustainen.

Vertaa hyvä joukkue, kuka on bluesin tämän kauden "mielellään" bleg taustainen johtaja - rutinoitunut taistelijat?

Entä kärppä joukkueessa - tai jokereissa?

Oli miten oli, tärkeintä olisi varmasti saada byyriin kundi joka pääsee polvilleen (ei tom drapereita:) ja ylös -limppu saisi tarttua reilusti yli .90 tarkkuudella.

Mielestäni Murray menee hetki hetkeltä kohti Ojasen Jannea, ikää kertyy ja on selvä ettei jalka liiku ikuisesti - kuten jannesta näkyy kun aika vähenee ja vauhti kasvaa ollaan ongelmissa - ei tälläisiä kundeja enää.

Ehkäpä myös asennepuolella olisi tehtävää.. varsinkin toinen liideripakeistamme elää ehkä hieman väärissä maailmoissa joka saa hänet tekemään vääriä asioita välillä väärissä paikoissa.. Toivottavasti enskauden valmentaja saa nipun kuriin ja joukkueeksii.

Jos pelaajat eivät arvosta valmentajaa käy näin kuin tänä vuonna - "terveisiä penalle" ja baxterille tajuton nauraminen ei kerro arvostuksesta, jota baxter olisi "edarilta" tarvinnut
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
profiler: Tuota kysymystä ei voine ymmärtää kuin provona? Vastaan kuitenkin: Kerrotko minulle mitä haittaa siitä on puolustukseen nojaavassa joukkueessa, että sen 1. ja 2. sentteri tunnetaan kuitenkin hyökkäävästä pelistä ja pinnapotentiaalistaan? Eikö olekin itse asiassa helvetin järkevää ensin varmistaa alakerta ja vasta sen jälkeen hakea myös hyökkäykseen terävää kärkeä? Tällä kaudellahan HIFK kasasi vain hyvän hyökkäyksen, joka jäi vaille alakerran tukea. Toisin sanoen olisiko Bluesin kannattanut sanoa kiitos ei vaikkapa Brosille ja Lopille? HIFK 97/98 oli liigan ylivoimaisesti paras jengi puolustuksen osalta ja sen Keklu kasasi ensin. 1. ja 2. senat Davidson ja Jokinen eivät silti kalvenneet kilpailijoiden rinnalla. Snaipperina hääräsi muuan Jan Caloun.

Pahoittelut epäselvästä ilmaisusta, jossa eksplisiittisen mielialapelaaja/laiskuus/heikko puolustamaan/runkosarjapelaaja/ei playoff-pelaaja selittelyn sijaan yritin sarkasmin keinoin tuoda asian implisiittisesti esille. Anteeksi, ei pitäisi yrittää kun ei osaa.

Tuohon yllä olevaan toiseen kysymykseesi oli vastauksia tuossa välillä tullut jokusen IFK-leirin edustajan toimesta, joiden kanssa on samoja aatoksia. Heitän kuitenkin jokusen sanan.

Hirsossa ja Lopissa ei ongelmaksi muodostu heidän pistepotentiaalinsa, vaan hitaus ja tietynlainen taiteilijaluonne, johon kuuluu suuret tason vaihtelut, jotka heikoimmillaan näkyy laiskuutena (etenkin puolustussuuntaan), pelitavan kunniotuksen puutteena ja hyytymisenä tiukoissa paikoissa. Kyseiset herrat ovat tämän vuoden pudotuspeleissään osoittaneet noita huonoja ominaisuuksia löytyvän, vaikka Loppi OK pisteet Jantusen seurana keräsikin. Nämä huonot ominaisuudet voivat pahimmassa tapauksessa pilata koko viisikkopuolustukseen nojaavan pelitavan.

Saatavilla mahdollisesti olevista (itsellä ei mitään faktatietoa) senttereistä esim. Esa Pirnes vaikuttaisi paljon luotettavammalta lähtökohdalta hyvään viisikkopeliin, Öhmania ja Viitaluomaa voisi kysellä Bluesista, ulkkaripaikkaa saattaisi kannattaa panostaa myös vaikkapa Brosiin.

Korostan vielä epäselvyyden välttämiseksi, että kaikki ylläoleva kohdistuu Hirso+Loppi kaksikkoon joukkueen kahtena johtavana sentterinä. Toinen heistä voi aivan hyvin kaksikkoon kuulua, mutta mielestäni IFK ottaa tarpeettoman suuren riskin, mikäli näillä kahdella meinaa kauteen lähteä.

Täysin samaa mieltä joukkueen yleisrakenteesta ja siitä että IFK:n tämän vuoden joukkue toimii siitä hyvänä esimerkkinä. Erimielisyys koskee sitä onko Hirso+Loppi sopiva hyvin puolustavan (/tiiviisti viisikkona pelaavan) joukkueen johtava sentterikaksikko. Pakaslahti + Aalto sitä aikanaan oli, ei tainnut kumpikaan tehdä yli 40 pistettä sillä kaudella - Viuhkola/Bros ja Sahlstedt on sitä viime kausina ollut, mutta ei Sahlstedtin pistepotentiaali taida paljon yli 40 pistettä olla. Ensimmäisen kysymyksen voisi kääntää "Mitä hyötyä puolustukseen nojaavalle joukkueelle on kahdesta potentiaalisesti heikosti puolustavasta sentteristä, jotka voivat tehdä 60 pistettä?"
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vertaa hyvä joukkue, kuka on bluesin tämän kauden "mielellään" bleg taustainen johtaja - rutinoitunut taistelijat?

Entä kärppä joukkueessa - tai jokereissa?

Valitettavasti koko liiga on mennyt tällaiseksi. Eli kyllä Raipe-tyyppinen sälli menestysjoukkueessa on näinä päivinä ikävä kyllä vain kiva extrabonus. Tällä en mitenkään haluaisi sulkea ovea mahdolliselta legendalta (miten olisi Jere...), mutta pelillisesti sarjan kärjessä jyllätään aika palkkasoturipohjalta.

Tässä nyt ajattelin ihan pienellä fantasialisällä koota kaksi ensimmäistä ketjua. Oletan, että Pesonen jatkaa. Ei nämä nyt niin paskoilta näytä, taakse vielä niitä oikeita pakkeja:

Kuhta-Hirso-Pesonen

Petrell-Loppi-Luttinen

Varsinkin jälkimmäinen olisi mielenkiintoinen, lähellä Hauhtosen ketjua. Puolustava käsistään taitava sentteri laidoillaan kaksi duunintekijää, jotka eivät pelkää mustelmia ja osaavat tehdä myös räkämaaleja.

Kovanen saattaa sittenkin siis jatkaa, kuten eräs veli infosi eilen. Nimenomaan hyvät playoffotteet ovat vakuuttaneet ja ilmeisesti liksapyyntökään ei ole niin kova kuin ennen. Siinä olisi hyvä kiintiöpygmi, mutta pakiston pitäisi olla niin kova, että 3-pari olisi Kovasen peruspaikka.

edit: Thanks Pärde, lisätään kai vielä Laaksokin?
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Vertaa hyvä joukkue, kuka on bluesin tämän kauden "mielellään" bleg taustainen johtaja - rutinoitunut taistelijat?

Entä kärppä joukkueessa - tai jokereissa?

Ehkäpä joku espoolainen olisi parempi vastaamaan tähän kysymykseen, mutta eiköhän nuo Blegin selkärangat löydy osastolta "Laatikainen, Bruckler, Alanko, Viitaluoma, Osala"

Narreista ja Kärpistä on turha heidän johtavia palaajiaan edes luetella, olet idiootti jos et itse pysty vastaamaan kysymykseesi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vastaanpa vielä lyhyesti profilerille: Nyt ymmärrän pointtisi, kyllä mullekin aukeaa, kun käyttää tarpeeksi rautalankaa...Vastasin tuohon jo pari viestiä sitten: minustakin Viitaluoma-Hirso olisi ollut parempi kaksikko kuin Hirso-Loppi. Ekaa yritettiin. Mutta samalla muistutan markkinoiden niukkuudesta, eipä paljon ole senttereitä liikenteessä, kuin myös HIFKin vaihtoehdosta: jatketaan Murrayn ja/tai Guollan kanssa. Näissä markkinaolosuhteissa nuo hankinnat olivat liki parhaat mahdolliset. Tottakai otetaan ilolla vastaan yksi Caloun/Peltonen -tyyppinen laitahyökkääjä, joka on oikeastaan enemmän pelintekijä. Ja jos Bros ilmoitettaisiin, monelta tipahtaisi ainakin hetkeksi pois mielestä pakiston "Giroux". On tämä sen verran maalintekopeli kuitenkin. Vaikkakin tässä pärjää parhaiten päästämällä mahdollisimman vähän maaleja. Näin se vain aina menee.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Valitettavasti koko liiga on mennyt tällaiseksi. Eli kyllä Raipe-tyyppinen sälli menestysjoukkueessa on näinä päivinä ikävä kyllä vain kiva extrabonus. Tällä en mitenkään haluaisi sulkea ovea mahdolliselta legendalta (miten olisi Jere...), mutta pelillisesti sarjan kärjessä jyllätään aika palkkasoturipohjalta.
Totta pitkälti, että liigassa mennään hyvin paljon palkkasoturipohjalta, mutta omien junnujen kanssa on se ongelma, että heidän kasvattamiseen menee muutama vuosi, jolloin tarvitaan palkkasotureita (kuten tällä hetkellä Bluesilla). Tämän jälkeen parhaat loistavat vuoden, oikein hyvässä lykyssä kaksi, jonka jälkeen he painuvat NHL:ään tai paremman liksan sarjoihin, kuten Ruotsi ja Sveitsi.

Blueshan tällä hetkellä kasvattaa tuota omaa lahjakasta ryhmäänsä, joka on jo nyt saanut varsin paljon vastuuta. Näkisin, että Sallinen, Lajunen, Miettinen ja kumppanit ovat muutaman vuoden sisällä valmiita johtamaan Bluesin avainpelaajina. Nykyisessä Bluesissa ei omia johtajia ole kuin Laatikainen. Kärpillä tilanne on hieman parempi, mutta heillä ei taas tunnu olevan tulossa hirveän paljon omia johtajia.

Bluesin kohdalla hyvä esimerkki on Mikko Lehtonen, joka on jo useamman vuoden hakenut tuntumaa liigaympyröihin. Tällä kaudella hän on ajoittain pelannut jopa erinomaisen hyvin (mutta epätasaisuus paistaa liikaa). Ensi kaudella hän voisi nousta jo liigan parhaiden hyökkääjien joukkoon, mutta käsittääkseni hänellä on diili ensi kaudesta Bostonin kanssa. Joten nekin hedelmät jäviät puoliksi poimimatta. Toki näitä Arto Laatikaisen ja Jari Viuhkolan kaltaisia kavereitakin löytyy, jotka nousevat huipulle ja pelaavat omassa joukkueessaan vielä peräti useampia vuosia avainpelaajina. Toki Ladakin siirtyy ensi kaudeksi pois, mutta on pelannut jo useamman vuoden Bluesin parhaana pakkina.

Vaikka omien junnujen kasvatus tärkeää onkin, on menestys rakennettava aika pitkälti palkkasoturien varaan. Omista tulee tähtiä ja ratkaisijoita aika ajoin, mutta se on varsin hidas prosessi.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Ehkäpä joku espoolainen olisi parempi vastaamaan tähän kysymykseen, mutta eiköhän nuo Blegin selkärangat löydy osastolta "Laatikainen, Bruckler, Alanko, Viitaluoma, Osala"

Narreista ja Kärpistä on turha heidän johtavia palaajiaan edes luetella, olet idiootti jos et itse pysty vastaamaan kysymykseesi.

ehkä olen sitten idiotti, mutta luettuasi ensin dumauksesi ensikauden hankinnoista haluaisin tosisani tietää ketkä ovat sitten niitä ratkaisijoita oikeasti?

osala - petrell samassa kastissa... bruckler tietysti selvä ero mutta voittava maalivahti on voittava maalivahti.. ainut ero on mielestäni tämän kauden joukkuuseen mahdollisesti lada joka on kyllä kova..mutta heikkinen kehittyy uskoakseni vielä - sipuli vahvistuu :)
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
JHagin kaksi ekaa kentällistä näyttää oikein hyvältä, ja mitä parasta, täysin kotimaisin voimin. Kaikki nähtyjä pelaajia, ei tarvitsisi jännätä, tiedetään mitä saadaan. Pärjäisi vertailussa lähes mihin tahansa jengiin!

Kolmos ja neloskentällisiin sitten sopivaa sekoitusta kokemusta ja nuoruuden intoa, ja sekin kotimaisin voimin. Näin ollen voitaisiin käyttää pari ulkkaripaikkaa pakistoon sekä yhden maalivahtiin, jos ei nyt jostain syystä esim. Noronen tai Hurme vaatimalla vaadi saada liittyä rosteriimme.

Edelleen suht levollisin mielin, vaikka vituttaa Remin menettäminen naapuriin.
Toisaalta pitäähän Hjalliksen saada jokavuotinen HIFK-taustainen pelaaja jengiinsä, muutenhan Jokerit ei ole Jokerit.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloin viimeksi HIFK;sta on ollut sentteri maajoukkueessa? Tai edes hyökkääjä?

Virtuaalipippelinvenytys: ensi maanantaina Lennart Petrell.

edit: Thanks Pärde, lisätään kai vielä Laaksokin?

Teemu Laakso? Onko se ryhtynyt hyökkäjäksi? Ilmankos ei poikaa puolustaminen aina niin kiinnostanut tällä kaudella...


Tässä nyt ajattelin ihan pienellä fantasialisällä koota kaksi ensimmäistä ketjua. Oletan, että Pesonen jatkaa. Ei nämä nyt niin paskoilta näytä, taakse vielä niitä oikeita pakkeja:

Kuhta-Hirso-Pesonen

Petrell-Loppi-Luttinen

Varsinkin jälkimmäinen olisi mielenkiintoinen, lähellä Hauhtosen ketjua. Puolustava käsistään taitava sentteri laidoillaan kaksi duunintekijää, jotka eivät pelkää mustelmia ja osaavat tehdä myös räkämaaleja.

Jotenkin nuo ketjusommitelmat eivät vakuuta. Missä ovat tuulennopeat laiturit, jotka ohi luistellessaan aiheuttavat vastustajan puolustajille flunssan? Pikku Buffalo oli Hauhtosen ketjussa tällainen, mutta Lennusta tai Pesosesta ei ole ihan sellaista mielikuvaa.

edit: Tai Honzan kaltainen maalitykki, joka pistää kiekon varmasti reppuun 11 kertaa kymmenestä, kun saa limpun lapaansa parin metrin säteellä maalista. Pesonen ei pleijareissa osunut ei sitten millään ja Kibenkin pyssy oli hieman ruosteessa. Tietysti se saattoi johtua siitä, että mies joutui huseeraamaan ympäri kenttää sen sijaan, että olisi voinut keskittyä lappamaan kiekkoa verkkoon.

Edit2: Tietysti asia on niinkin, ettei joukkue välttämättä tarvitse sitä 50 kaapin ykköspyssyä, jos koko joukkue kykenee maalitalkoisiin. Onhan sekin sitä JHagin peräänkuuluttamaa balanssia, että joukkueessa on vaikkapa kuusi tyyppiä, jotka heittävät 25 häkkiä mieheen. Siinäkin on jo 150 maalia kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
mutta luettuasi ensin dumauksesi ensikauden hankinnoista haluaisin tosisani tietää ketkä ovat sitten niitä ratkaisijoita oikeasti?

Dumaukseni? Sanoin, että heillä on potentiaalia olla osa mestaruuden voittavaa joukkuetta, he ovat/olivat parhaat saatavilla olevat suomalaiset keskushyökkääjät ja olen tyytyväinen heidän hankintaansa, mutta joukkueen johtajiksi heistä ei ole kummastakaan.

Hyökkäykseen tarvitaan ehdottomasti "Ruuttu" tyyppinen henkinen johtaja.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Dumaukseni? Sanoin, että heillä on potentiaalia olla osa mestaruuden voittavaa joukkuetta, he ovat/olivat parhaat saatavilla olevat suomalaiset keskushyökkääjät ja olen tyytyväinen heidän hankintaansa, mutta joukkueen johtajiksi heistä ei ole kummastakaan.

Hyökkäykseen tarvitaan ehdottomasti "Ruuttu" tyyppinen henkinen johtaja.

Saatan olal hakoteillä, mutta kyllä sanoisin kahden top10 pistepörssin (tämmöinen mutu) kundin voivan olla niitä johtajia. Varsinkin kuin molemmat taitavat olla CB-kiekkokoulun kasvatteja. Tähän kun lisätään Hank Lennu ja monta muuta HIFK juniorikoulun kasvattia olisi joukkuueessa varmasti HIFK johtajuutta ja halua näyttää.. itse uskon Lennun pystyvän näytäämään, kutenn nytkin pudotuspeleissä, mallia jos on tarve..

Kun katsoo näitä fantasia rostereita mitä pyydellää ja huudellaa, miettii ketä nämä ovat, reliteettit kadoksissa. markkinat tyhjät ja jos tulee vapaita on perässä varmasti yksi jos toinenkin haluaja ja fyrkkaa löytyy ensivuonna kaikilta enemmän..

ps. ja en löydä kyllä kärppä ja jokeri nipuista suuria vastuun kantajia - ja henkisiä johtajia? (mallia raipe/Jere) olti sitten mitä mieltä tahansa.. ja lunasta mahdollisuuden nielaista jalat takaisin kurkkuun jos toisin todistat
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Loppiko ego-ongelmainen? Millä näytöillä? Hänhän on vielä myöhäisestä iästään huolimatta selkeä nouseva prospekti. Hirsokaan ei ole vakiinnuttanut asemaansa pysyvällä huipulla vielä. Tarkoitan ego-ongelmaisilla tähdillä eniten tätä Racine-Nieminen-Nurminen-Caloun (2. kerralla) -osastoa.

Niin, ehkä meillä on erilainen käsitys ego-ongelmaisuudesta, mutta minun maailmassani Loppi on juuri sellainen pahimmanluokan egoisti, joka ei juurikaan ole kiinnostunut muiden ihmisten (pelikavereiden) hyvinvoinnista. Vain ja ainoastaan omastaan.

Hirso tuntuu istuvan samaan muottiin, mutta hieman löysemmillä vöillä.

Tosin saattaahan vittumarko hieman rauhoittua kun huomaa, ettei puoli kaupunkia hypikkään Lopin pillin tahtiin?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllähän tuo Kuhta-Hirso-Pesonen olisi mielenkiintoista nähdä. 3 taiteilijaa jotka hyvänä päivänä tekevät mitä vaan mutta toisaalta huonona päivänä noita ei katsele kukaan. Todellinen riski ketju.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
ps. ja en löydä kyllä kärppä ja jokeri nipuista suuria vastuun kantajia - ja henkisiä johtajia? (mallia raipe/Jere) olti sitten mitä mieltä tahansa.. ja lunasta mahdollisuuden nielaista jalat takaisin kurkkuun jos toisin todistat

Mä voin auttaa Kärppien osalta: Ilkka "seitsemänmestaruuttahei" Mikkola, Jari "tuleva Raipe" Viuhkola. Michal "maailmamestari" Bros, Ondrej "tshekinilkkamikkola" Kratena.

NHL-Jerellä on aika laiskat näytöt kehenkään näistä verrattuna, varsinkin jos puhutaan johtajuudesta ja näytöistä 2000-luvulla. Muutaman kauden Jergus oli varmasti yksi maailman parhaista pakeista. Raipe nyt on Raipe.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kolmos ja neloskentällisiin sitten sopivaa sekoitusta kokemusta ja nuoruuden intoa, ja sekin kotimaisin voimin. Näin ollen voitaisiin käyttää pari ulkkaripaikkaa pakistoon sekä yhden maalivahtiin, jos ei nyt jostain syystä esim. Noronen tai Hurme vaatimalla vaadi saada liittyä rosteriimme.

Tätä kassari tilannetta mietin tuossa, kun luin Venäjän liigan uusituista säännöistä. Senhän piti kai alunperin portaittain mennä niin, että lopuksi ulkomaiset ovat kokonaan kielletty. Ainakin muistelisin niin, mutta nyt ovatkin sallimassa ulkomaisen maalivahdin ja sääntöihin on vain lisätty jotenkin niin, että kotimaisen on saatava puolet peliajasta. Joten summa summarum, veikkaanpa, että "Noroset" pysyvät siellä dollareita keräämässä. Ei kai liene vaihtoehtojakaan, jos portit ei aukene NHL:llään, niin mistäpä muualtakaan tuollaisia palkkapusseja saa. Ulkkaripaikka kassariin?
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
ps. ja en löydä kyllä kärppä ja jokeri nipuista suuria vastuun kantajia - ja henkisiä johtajia? (mallia raipe/Jere)

Juu et varmasti löydä Raipe lopetti uransa ja Jere diilaa kamaa. Viuhkola?Lehtonen?Bros?Mikkola?Leino?Tuulola?Santala?Rita? Ei ole tossa vastuunkantajia ja johtajia vai? ei sitten. Montahan pääsarjatason mestarutta edellämainituilla pelureilla on yhteensä? Puhumattakaan henkilökohtaisista pelaajapalkinnoista, pörssivoitoista tai parhaaksipejaajiksi valinnoista.

Minkäslaisia pääsarjatason meriittejä meidän tulevilta 1-2 senttereiltä löytyy? Ei juuri minkäänlaisia, siksi tarvitaan ehdottomasti kokenut laadukas sentteri sisään joukkueeseen, tuomaan kokemusta, varmuutta, leveyttä ja johtajuutta joukkueeseen. Ei voi olla liikaa vaadittu?
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Mä voin auttaa Kärppien osalta: Ilkka "seitsemänmestaruuttahei" Mikkola, Jari "tuleva Raipe" Viuhkola. Michal "maailmamestari" Bros, Ondrej "tshekinilkkamikkola" Kratena.

NHL-Jerellä on aika laiskat näytöt kehenkään näistä verrattuna, varsinkin jos puhutaan johtajuudesta ja näytöistä 2000-luvulla. Muutaman kauden Jergus oli varmasti yksi maailman parhaista pakeista. Raipe nyt on Raipe.

Ilkka Mikkola saa olla ja pysyä missä ikinä onkin, en missään nimessä koskaan toivoisi pelaavan HIFK:ssa -vaikea sanoa vähän kärppien pelejä nähneenä onkose super johtaja, ehkä..

Jari Viuhkolasta olisi tälläkaudella ollu vielä vähemmän apua kuin Guollasta oli 9 peliä runkkarissa ei tee kundista johtajaa - toki näyttöjä on ja kova pelaaja, mutta onko henkinen johtaja jota kuunnellaan... Bros on kova, ja olen edelleen sitä mieltä että Pesonen elää Brosin mukana... ehkä Bros on se kundi ketä tässä haettiin... ja ilkkamikkola tsekeista tai ruotsista - ei kiitos

ehkä Bros on se ketä haettiin sitten, tiesin että huikea mies joka tekee ketjustaan paremman - johtaja ominaisuudet nähtävästi myös mukana

edit: niin ja vielä, kun itkettiin sitä johtajaa, nyky liigassa mestaruuteen ei tarvitse '98 nippua.. tasainen hyvä paketti joka pelaa joukkuuena sellainen riittää... maalille vaikka sitten se johtaja jos se välttämättä halutaan
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllähän tuo Kuhta-Hirso-Pesonen olisi mielenkiintoista nähdä. 3 taiteilijaa jotka hyvänä päivänä tekevät mitä vaan mutta toisaalta huonona päivänä noita ei katsele kukaan. Todellinen riski ketju.


Toisaalta oikein roolitettuna:

1) Kuhdalta on turpaanvedon uhalla kielletty kaikenlainen pelintekeminen. Ei se sitä tehnyt Harkinsin ja Pärssisenkään kanssa. Kuhta on snaipperi. Ei tarvitse muuta kuin hakeutua paikkoihin ja laittaa niistä hyvällä prossalla sisään

2) Pesonen on nimenomaan duunari ja raataja. 31 pelissä liki yhtä monta pinnaa. En usko, että hän on pettävä lenkki, muistuttaa Pärssistä ja Luttista verrattuna niihin meidän aiempiin kunnon ykkösketjuihin.

3) Hirso osaa tehdä peliä ja jakaa hyviä syöttöjä. Voi olla, että tällä suunnalla voi olla sitä huonompaakin päivää, mutta tälläkin kaudella silloin, kun Hirso on jäänyt ilman pisteitä, on hän jaellut kohtuuhyviä paikkoja kuitenkin. Rita ei ole ollut viime kauden iskussa. Kuhta ei ole kovin kummoinen puolustava hyökkääjä ja tässä ketjussa ei tarvitsekaan olla. Hirso ja Pesonen ovat siis EHT -tason sällejä kuitenkin, heidän pelisilmänsä ja perustaitonsa ovat liigamme hyökkäyspään eliittiä, vaikka asiaa miten päin kääntelisi.

Säkenöivät Jan Calounit ovat jättäneet liigamme. Tällä kaudella säkenöi yksi Leino. Olisiko näissä meidän kahdessa ketjussa kirkaimman säkenöinnin vastapainoksi hyvien pakkien kera kaksi tasaisen varmaa kenttää, jonka hyökkääjät olisivat kokonaisuudessaan pistepörssin top 20 sijoilla?

Joo ja vittu tosiaankin, hyökkääjistähän oli kysymys maajoukkueessa....my bad.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tottakai otetaan ilolla vastaan yksi Caloun/Peltonen -tyyppinen laitahyökkääjä, joka on oikeastaan enemmän pelintekijä. Ja jos Bros ilmoitettaisiin, monelta tipahtaisi ainakin hetkeksi pois mielestä pakiston "Giroux". On tämä sen verran maalintekopeli kuitenkin. Vaikkakin tässä pärjää parhaiten päästämällä mahdollisimman vähän maaleja. Näin se vain aina menee.

Jatketaan nyt yleistä pohdiskelua joukkueen rakenteesta, kun kerrankin tuli aktivoiduttua.

Tasapainostahan tässä on pitkälti kysymys - maalintekopeli, jossa mestaruudet voitetaan päästämällä vähemmän maaleja kuin vastustaja. Jokereisen viimeisessä mestarijoukkueessahan oli erinomaisesti puolustavaksi joukkueeksi kohtalaisen hyökkäävä ja ratkaisuvoimainen pakisto (kaksi ekaa paria olivat Koivisto-Vallin ja Mikkola-Haakana), jota tasapainotti puolustava (ja puukätinen) sentteristö (Pakaslahti, Aalto, Törmänen, ja oliko Pasi Tuominen(?)), joita puolestaan tasapainotti ratkaisuvoima ja kädet laidoilla (Rosa-Machulda, Banham, T.Ruutu, J.Voutilainen)).

Itsellä on tuosta lähtökohdasta syöpynyt mieliin tunnollisten keskushyökkääjien tärkeys viisikon tiiviyden ohjaajina. Tältä pohjalta oma preferenssi olisi löytää taiteilijat (Leino, Pesonen, Hyvönen, Kuhta(?),...) laitaan ja keskelle yksi hyökkäämään kykenevä (mutta puolustuksen kautta pelaava) selkeä ykkönen (Santala, Bros, Immonen, Viitaluoma, Pirnes,...), hyvään puolustuspeliin kykenevä kakkonen/kolmonen (Wilm, Sahlstedt, Pakaslahti...) ja näitä tukemaan joko kakkosen/kolmosen klooni tai taitava pistepotentiaali (Hirso, Loppi, Lehterä,...).

Toisaalta tämän kauden Jokerit osoittaa, että pelkkä sentteriosaston tasapaino (sehän löytyy täysin tuosta yläpuolisesta esimerkistä) ei riitä. Puolustuksesta pitää kärjen takaa löytyä pelaajia, jotka saavat kiekon ja itsensä liikkeelle ja kolmos- nelosketjuihin on turha kuorimittaa rahaa useiden nimekkäiden laitureiden muodossa, vaan niissä korostuu jalat ja asenne, kuten Bluesin esimerkki osoittaa.

Tällä kaudellahan ei liigasta löytynyt yhtäkään tasapainoista pakettia. Kärpiltä ja Jokereilta löytyy loistavat sentterit ja liigan kovin ratkaisuvoima kärkiketjujen laidoista. Toisaalta kummallakin on maalivahtiongelma ja kapea pakisto (erityisesti Jokereilla). Bluesilla on tasapainoiset, erinomaiset sentterit (terveenä ollessaan), vahva maalivahti ja kohtalaisen laaja, joskin hieman köykäinen pakisto, mutta laitojen huipputaito puuttuu (vrt. korvaa Keller Leinolla, Pesosella, Stapletonilla tai Hyvösellä). Tapparalla on Bluesia hieman parempi pakisto, kapeampi sentteristö, ja vielä vähemmän ratkaisuvoimaa laidoilla (Timo Koskela?, Vertala?).

Tämän pohjalta IFK:lla on vielä paljon matkaa ensi vuodeksi. Sentterit ovat selkeä riski, joskin Petrell, Luttinen, Pikkarainen, Pesonen -tyyppisten laitureiden kanssa voivat onnistuakin. Suurin ongelma on kuitenkin pakistossa ja maalilla. Heikkinen, Pikkarainen ja Laakso lienevät ainoat, jotka selkeästi voi laskea kolmeen ekaan pariin (lähteekö Laakso AHL:ään?), joten "Lupachukille" tai "Giroux'lle" olisi tilausta, kuin myös yhdelle, kahdelle "Alangolle" tai "Mikkolalle". Yksi merkittävä kysymys on myös Kuhta. Onko mies enää tarpeeksi hyvä ykkösketjun sankariksi, vai olisiko oikeampi rooli kakkos- kolmosketjun seuraikoni ja YV-osaaja (tyyliin Varis)? JA sitten on vielä se maalivahti...

Jos olisin IFK:n kaliffi, olisin ehkä kuitenkin hylännyt Hirson tai Lopin ja satsannut Brosiin (tai Pirnekseen tai Viitaluomaan) - hyvästä pitää maksaa... Maalille suomalaista voimaa Venäjältä, pakistoon kallis mies ulkomailta sekä EHT-tasoa oleva suomalainen ulkomailta (Vallin, Koivisto,...) tai Suomesta (Salmela, Aalto,...) ja ehkä yksi hieman nimettömämpikin kotimainen (Hietanen, Alanko, Huckovski,...). Laitaan yrittäisin löytää ykkösketjun ratkaisijan (ei ihan pakollinen, Kuhtakin kelvannee), muut laiturit enemmän tai vähemmän löytyykin. Siihen päälle 1-2 laituri/sentteriä tyyliin Hurme. Eli fantasiahokkina jotain tällaista:

Petrell - "Viitaluoma" - "taitava ulkkari"
Pesonen - Loppi - Kuhta
"Hurme" - Keränen - Luttinen
Wärn - Porthen - Fagerstedt

"Lupachuk" - Pikkarainen
Heikkinen - "Vallin"
Laakso - "Alanko"
Holmberg - Turunen/Haverinen

"Riksman" - Nieminen/Ahlqvist

Tuskin liian kallis, vain kaksi ulkomaalaista, aika IFK-pitoinen sekä -henkinen ja voisi pelata puolustuksesta lähtevää jääkiekkoa. Toki puhdasta spekulaatiota, mutta osoittaa mielestäni sen, että kun korvataan "Viitaluoma" Hirsolla, tasapaino järkkyy yllättävän paljon.

Disclaimer: Tätä ketjua on tullut seurattua lähinnä satunnaisesti, joten mahdolliset ristiriitaisuudet jo olemassa olevan tiedon tai "tiedon" kanssa ovat tahattomia, mahdolliset provokatiiviset sisällöt ovat vahinkoja, eikä niitä tule lukea "jokerifanit" -kollektiivin syyksi.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Kovanen saattaa sittenkin siis jatkaa, kuten eräs veli infosi eilen. Nimenomaan hyvät playoffotteet ovat vakuuttaneet ja ilmeisesti liksapyyntökään ei ole niin kova kuin ennen. Siinä olisi hyvä kiintiöpygmi, mutta pakiston pitäisi olla niin kova, että 3-pari olisi Kovasen peruspaikka.

Toivottavasti Kovanen jatkaa jos liksa on kohillaan. Pleijareissa meidän paras pakki, taisteli, peitti, Taklasi!, vei peliä eteenpäin minkä vaillinaisessa pelisysteemissä pystyi. Mielestäni aivan loistava mies 3. kentän kiekolliseksi pakiksi. Tähän nyt siis vielä kerran oma näkemys minkälainen puolustus pitäis kasata.

"Smurffi/Giroux" Heikkinen
Hank "Siklenka"
Kovanen "Ustrunull"

YV-taitoa ja itseluottamusta, hyviä syöttöjä ja kovia kuteja hyökkäys sinisellä, hyviä oivaltavia ja varmoja syöttöjä omassa päässä, pelisysteemin mukaisia (mitä käytetäänkö me ens kaudella sellaistakin?) oikeita ratkaisuja ja tekninen taito niiden totetuttamiseen, oman maalin edustalla täys auktoriteetti, tarvittaessa nyrkkejä kovempiinkin karkeloihin, hyviä pommeja pitkin kenttää - niistä on hyvät puolustukset tehty.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En koskaan uskonut tätä sanovani, mutta itsekin toivon, että Kovanen jatkaisi. Poffeissa mies oli oikeasti hyvä, tosin kovin kummoista ei kyllä vaadittu, jos meidän paras pakki poffeissa halusi olla.

Mutta mutta... liksan on syytä olla kohdallaan ja paikka kolmosparissa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös