Jokelan taklaus Komaroviin

  • 114 890
  • 934
Tila
Viestiketju on suljettu.

teukka81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensimmäiseksi pahoittelut, jos toistan jonkun sanoja. Ei jaksa näin päivän jälkeen lukea 21 sivua tekstiä.. ;)

Se kuitenkin kertonee pitkälti siitä, että mielipiteet jakaantuvat. Omanikin:

Taklaus ei missään nimessä ole puhdas. Miten voisi olla, kun seuraukset ovat niin vakavat. Ei puhtaalla taklauksella vahingoiteta pelaajaa. Piste. Korkeintaan ilmat pihalle ja kaverin tasapaino vähän järkkymään. Mikään sikamainen se ei toki ole, mutta liian kova kuitenkin. Vauhti on liian kova ja komarov on juuri laukonut kiekon maalia kohti. Huomioikaa te, jotka puhuitte kiekollisesta pelaajasta: Komarov ei enää tilanteessa ole kiekollinen, vaan juuri laukonut kiekon. Hän on vielä laukaisuasennossa, joka taklauksesta tekee törkeähkön. Jokela tulee puun takaa, vailla järjen hiventä. Eli fiiliksellä pelaten (niinkuin tietysti pitääkin).

Huomioita: Taklausen vauhti täyttää jo törkeän ryntäyksen mitat. Ryntäyksestä ja pelaajan loukkaantumisesta oleva sääntöpykälähän menee seuraavasti:

Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ryntäyksen seurauksena, tuomitaan erotuomarin
harkinnan mukaan:
- Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus käytöksestä (5’ + PRK)
tai
- Ottelurangaistus (OR)

Eli olisi Kruus sitten antanut tuosta jäähyn syynä ryntäys, niin harkintahan olisi ollut se, että OR olisi napsahtanut. Ei kahta sanaa. Ja kun se kohdistui myös päähän (kyllä se on sama osuuko se päähän, vai kohdistuuko se päähän, ovat katsokaas synonyymejä) niin oikea tuomio sekin.

Kyllä varmasti rangaistus tulee pitkälti seuraamuksesta, mutta ei kukaan täysijärkinen, vähänkään jääkiekkoa seurannut voi todeta, että taklaus on puhdas. (Puhdas ei täysin kyllä mielestäni ollut Forsbacka - Laamanen -taklauskaan, joskin ulosajo siitä olisi taas ollut hiukan kohtuuton, mutta toki sääntöjen mukainen - pieni jäähy muuttuisi isoksi loukkaantumisen takia).

Ja Komarovin nenähän taisi tilanteessa murtua - sen verran rivakasti Hakkiluoto sitä paikalleen rusakoi. Puhtaassa taklauksessa murtuu nenä?

Komarovin hampaitakin taisi murtua, näin todettiin ÄSsien leiristä. Puhtaassa
taklauksessa murtuu hampaita?

Ja siitä kypärän irtoamisesta - riittävän kova niitti alhaalta päin hyppyliikkeen kanssa irrottaa kyllä kypärän oli se kiinni sääntöjen mukaisesti tai ei. Ei se neppari mikään lukko ole. Ja hyväkin että irtoaa, joskin aivotärähdys saattoi ko. tilanteessa toki tulla myös pään iskeytymisestä jäähän. Mutta todennäköisempää toki se, että se tuli jo taklauksessa.

Hiseyn 2+10 oli oikeutettu. Peli jo poikki ja kostoretkelle. Kosto oli tietty tavallaan ymmärrettävä, mutta siis täysin turha ja peliin kuulumaton. Hisey sentään älysi olla nuijimatta enempää, ettei lentänyt ulos.

Ja Kruus kyllä vislasi pelin melkoisen lailla tyylikkäästi. Kuuma ja kiihkeä matsi kaiken kaikkiaan. Yksi ikävä loukkaantuminenkaan ei pilannut koko peliä.

Stevensin taklaus ei tule läheskään niin kovalla voimalla tuossa klipissä. Katsokaapas Stevensin asentoa. Melkoinen. Voiko joku kiekkopelaaja puhua pelaavansa hokia ja taklaavansa puuhtaasti, jos pelaajaan mennään kiinni tuolla tavalla? Huh.
 
Viimeksi muokattu:

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Hurja taklaus

Toi oli kyllä kauden hurjimpia taklauksia. Aivan mahtava. Isoja taklauksia lisää, kunhan kukaan ei loukkaannu vakavasti!

Ja sit kun katsotaan mitä sääntökirja sanoo, niin huomataan että Kruus teki aivan oikein. Lyhyesti sanottuna:
Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa, millä vartalonsa osalla hyvänsä, vastustajan pään tai niskan alueelle tuomitaan OR. (tarkemmin sääntö löytyy http://www.finhockey.fi/mp/db/file_library/x/IMG/12639/file/Sntkirja2002-2006ebook20021202.pdf ). Noh, naama tohjona eli jokin siihen naamaan osui. On aivan sama hyppäsikö Jokela tai oliko kädet ylhäällä! Näistä tulee sit Muukkosen lisärangaistukset, jos on tullakseen.

Yleisesti ottaen tosta kädet ylhäällä jutusta vielä voisi sanoa, et saa kyllä olla aika reikäkaveri joka ajaa rintamasuunnalla toistakaveria päin ilman että kädet tulee väliin! Ja ne 10 vuotiaat vastaväittäjät voi mennä vaikka iskän sänkyyn seisomaan ja laittavat YHDEN kirjan sängyn päälle. Tämän jälkeen kaadu kädet sivuilla suorin vartaloin kohti kirjaa. Äläkä hötyile niiden käsien kanssa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Daespoo kirjoitti:
Jos teko ei ole sääntöjen vastainen niin ei penalttia vaikka kaverilta lähtisi pää irti.
Pleikkari-sukupolven-janarin kommentti?

Niinkuin kirjoitin eilen: sairaaksi on menossa ihmisten elämänarvot jos se ei ole rangaistava temppu kun toista vahingoitetaan pahasti. Jokela olisi voinut takuuvarmasti välttää tilanteen => puolesta kentästä hyvällä vauhdilla kohti pelaajaa joka keskittyy pelaamiseen! Kuka tahansa hullu joka saa vauhtia lustimiin ja on tarpeeksi painava/kookas voi hoitaa vastaavan hoomman pikkupalkalla. Ei muuta kun kiertelemään kenttää ja jakelemaan pommeja.

Jos tämä hullu on tarpeeksi lahjakas niin hän oppii nopeasti miten tehdään teknisesti puhdas taklaus, lähtemättä jäähylle. Taklauksen vastaanottaja syyttäköön itseään, sillä kiekossa nykyään ei ole tärkeintä seurata itse peliä, vaan seurata hulluja jotka tekee teknisesti puhtaita taklauksia.

Niinkuin sanoin eilen: Bertuzzi-tapaus on edelleen tuoreessa muistissa, ja jos tämä jatkuu niin meillä on Suomessakin kohta ensimmäinen vastaavanlainen uhri.

Ja mitä pleikkari-janarit siitä sen kummemmin välittäisivät? Sehän oli teknisesti puhdas taklaus. Siviilielämässä siitä saisi vankila-tuomion.

PS. Tämä ei ole mitenkään itse Jokelaa vastaan vaan yleistä asennetta vastaan.
 

Pete.72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, KooKoo
Noose kirjoitti:
Eikös tämä nyt ole sitten sitä kuuluisaa itkemistä? Itse kuulutetaan fyysisen pelin perään ja sitten kun omaa jätkää osutaan - puhtaasti - niin alkaa hirveä itkeminen maailman pahuudesta.

Hameita päälle, Pori.

Pitää olla sekä sokea että tyhmä, jos ei näe mitä ruudulla selvästi lukee taklaushetkestä.


Sama kävi mielessä, alkaako "hullut-porilaiset" poraamaan, kun pikku Leksa sai oppitunnin..Mutta, näin ei monikaan Ässä-fani tehnyt!! Aika moni Patafani myöntää että osansa taklauksen jälkeisillä jäljillä oli aivan Komarovin omaan piikkiin menevää..Edelleen, ehkä hän(Komarov) jotain nyt muistaa, mitä EI kannata tehdä kun on kiekon heittänyt pois lavasta...
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Birkku kirjoitti:
Mutta eihän videon lähettäminen ole "mikä keino hyvänsä", vaan sääntöjen sallima toimenpide.

Tuo "tutkintapyyntö" maksaa seuralle 2000e/laaki ja jos tulee lisäsanktioita niin sen saa takaisin ja jos ei niin sen menettää.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
simicek kirjoitti:
katsokaa kuva kuvalta onko hyppy vai ei, ja onko nyrkit ojossa osuessa leo poikaan..

http://koti.aina.fi/tt/hpk/jokela/jokela.htm

En tiedä, onko minun tietokoneeni sitten niin huono, mutta en minä pysty tuon kuvasarjan perusteella tekemään muuta päätelmää, kuin että Jokelan maila on vaarallisen näköisesti pystyssä ja jos käsi on alhaalla, ei minusta mailan asento olisi tuollainen.
 

Pete.72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, KooKoo
Borre kirjoitti:
Minä en kyllä videon perusteella näe, missä vaiheessa Komarov muka laskee päänsä. Hän laukoo ja katse seuraa kiekkoa. Osan huomiosat vie iholla oleva puolustaja.

Niin, en kaiketi sanonut Komarovin laskevan päätään--Puhuin kaiketi aika selvästi katseesta. Mies ei tosiaankaan seurannut mitään muuta kuin oman päätykiekon lentorataa---ja sitten jysähti..Ja ajatelkaa--tämä tapahtui Suomessa, kotoisessa SM-liigassa. Komarov saa ottaa suuren osan omaan piikkiinsä tuon taklauksen seurauksista, ehkä siis oli sen oppitunnin aika--jota mies kaiketi on kaivannutkin. Kumma juttu että Tappara-fanit itkee Komarovin kohtaloa, kun taasen Ässäfanit jopa näkevät Jokelan taklauksen likimain puhtaana!!?? Mäntylähän sensijaan taklasi Uusikartanoa aivan sääntöjen mukaan, koska Tapparassa ei "likaista" peliä pelata..Eikös se jotenkin näin mene??
 

Morgoth

Jäsen
Noose kirjoitti:
Eikös tämä nyt ole sitten sitä kuuluisaa itkemistä? Itse kuulutetaan fyysisen pelin perään ja sitten kun omaa jätkää osutaan - puhtaasti - niin alkaa hirveä itkeminen maailman pahuudesta.

Näinhän se aina menee pelaajasta/joukkueesta/faneista riippumatta, oli kyseessä tappelu/taklaus/tai joku muu tilanne. Helppoahan se on turpaan antaa, mutta huomattavasti harvempi pystyy ottamaan turpiinsa kunnolla 'itkemättä' sen jälkeen.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
fastasashark kirjoitti:
Niinkuin kirjoitin eilen: sairaaksi on menossa ihmisten elämänarvot jos se ei ole rangaistava temppu kun toista vahingoitetaan pahasti.
Mikä tässä on niin vaikeaa? Jääkiekon säännöistähän tässä on kyse, ei siitä, mikä on sairasta ja mikä ei. Myös sääntöjen sallimissa rajoissa voi pelata siten, että vahingoittaa vastustajaa. Ja silloinhan itse teko ei aiheuta rangaistusta vaan seuraus. Se, että vastustaja loukkaantuu ja kuinka pahoin, on monesti monen osatekijän summa. Jos aina pelkästään syylistetään taklaajaa, kun joku loukkaantuu, voidaan saman tien kieltää taklaukset koko lajista.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Artsi kirjoitti:
En tiedä, onko minun tietokoneeni sitten niin huono, mutta en minä pysty tuon kuvasarjan perusteella tekemään muuta päätelmää, kuin että Jokelan maila on vaarallisen näköisesti pystyssä ja jos käsi on alhaalla, ei minusta mailan asento olisi tuollainen.

Jep, samaa mieltä, kyllähän Jokela taklaa kädet ylhäällä. Eli mielestäni OR ei ollut ainakaan mikään oikeusmurha.

Jos verrataan esim. Hauhtonen v. Schneider tilannetta (puhumattakaan muista tilanteita, joissa Jalosen mukaan "Kerhon pelaajia hakattiin kuoliaaksi") niin onhan tämä paljon törkeämpi päähän kohdistuva taklaus.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
fastasashark kirjoitti:
Pleikkari-sukupolven-janarin kommentti?

Niinkuin kirjoitin eilen: sairaaksi on menossa ihmisten elämänarvot jos se ei ole rangaistava temppu kun toista vahingoitetaan pahasti. Jokela olisi voinut takuuvarmasti välttää tilanteen => puolesta kentästä hyvällä vauhdilla kohti pelaajaa joka keskittyy pelaamiseen! Kuka tahansa hullu joka saa vauhtia lustimiin ja on tarpeeksi painava/kookas voi hoitaa vastaavan hoomman pikkupalkalla. Ei muuta kun kiertelemään kenttää ja jakelemaan pommeja.

Jos tämä hullu on tarpeeksi lahjakas niin hän oppii nopeasti miten tehdään teknisesti puhdas taklaus, lähtemättä jäähylle. Taklauksen vastaanottaja syyttäköön itseään, sillä kiekossa nykyään ei ole tärkeintä seurata itse peliä, vaan seurata hulluja jotka tekee teknisesti puhtaita taklauksia.

Niinkuin sanoin eilen: Bertuzzi-tapaus on edelleen tuoreessa muistissa, ja jos tämä jatkuu niin meillä on Suomessakin kohta ensimmäinen vastaavanlainen uhri.

Ja mitä pleikkari-janarit siitä sen kummemmin välittäisivät? Sehän oli teknisesti puhdas taklaus. Siviilielämässä siitä saisi vankila-tuomion.

PS. Tämä ei ole mitenkään itse Jokelaa vastaan vaan yleistä asennetta vastaan.
Tee meille kaikille jääkiekon ystäville palvelus palvelus, ja lopeta noiden totuuksiesi julistus. Jääkiekko on kontaktilaji, jonka oleellinen osa on taklaukset. Jos et kestä sitä, että puhtaiden taklausten seurauksena tulee loukkaantumisia, jääkiekko ei ole sinun lajisi. Miten ihmeessä voit verrata tuota Jokelan puhdasta taklausta Bertuzzin päällekarkaukseen? Seuraatko muuten nyrkkeilyä? Mikäli toinen ottelija päätyy rullatuoliin tai jopa hautaan toisen koukun seurauksena, tulisiko tämä lyöjä saattaa teostaan vastuuseen tuomioistuimessa?

edit.
fastasashark kirjoitti:
Jääkiekon säännöissä on jotain vikaa jos saadaan vedota tekniseen puhtauteen näissä tilanteissa. Suomen laissa ainakin voidaan vedota tahalliseen vahingoittamiseen/tappoyritykseen, oli tapa mikä tahana.
Anna mun kaikki kestää.
 
Viimeksi muokattu:

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Lawless kirjoitti:
Jääkiekon säännöistähän tässä on kyse, ei siitä, mikä on sairasta ja mikä ei.
Jääkiekon säännöissä on jotain vikaa jos saadaan vedota tekniseen puhtauteen näissä tilanteissa. Suomen laissa ainakin voidaan vedota tahalliseen vahingoittamiseen/tappoyritykseen, oli tapa mikä tahana.
 

SailingFun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC(#12), U20 Mestis, Heiskanen
Lawless kirjoitti:
Mikä tässä on niin vaikeaa? Jääkiekon säännöistähän tässä on kyse, ei siitä, mikä on sairasta ja mikä ei. Myös sääntöjen sallimissa rajoissa voi pelata siten, että vahingoittaa vastustajaa. Ja silloinhan itse teko ei aiheuta rangaistusta vaan seuraus. Se, että vastustaja loukkaantuu ja kuinka pahoin, on monesti monen osatekijän summa. Jos aina pelkästään syylistetään taklaajaa, kun joku loukkaantuu, voidaan saman tien kieltää taklaukset koko lajista.

No kun ei voi! Lue säännöt ja huomaa ettei voi vahingoittaa. Se lukee sännöissä! Käy lukemassa säännöt !
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
lece kirjoitti:
Miten ihmeessä voit verrata tuota Jokelan puhdasta taklausta Bertuzzin päällekarkaukseen?
Lue viesti huolella, en vertaa tätä tapausta Bertuzzi-tapaukseen. Jos ei halua nähdä, niin ei näe.

EDIT: Ja jääkiekko on ollut lajini pitempään kun sinä olet elänyt, tästä voin vaikka lyödä vetoa!

Annan ilomielin sun kaikki kestää.
 
Viimeksi muokattu:

Juti-7

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA!!!
Niin tyypillistä touhua, niin tyypillistä... Silloin kun ässien pelaajat ajelee porukkaa kylmäks niin ne on kaikki puhtaita taklauksia, paska säkä vaan kun vastustaja ei osaa ottaa taklausta vastaan ja loukkaantuu. Sitten kun ässien pelaaja ajetaan avojäällä puhtaasti pystyyn niin hirvee poru päällä, että Jokela tuli liian kovaa ja blaa, blaa, blaa. Komarov itse hakee tilanteen jälkeen taklauksia koko ajan ja nyt kun kopsahtaa omaan kroppaan niin itku on valmis. No oppiihan poika pitään silmät auki ja pään pystyssä jatkossa. Loppuun oma mielipide asiasta hieman lainaten: " Linnunluinen Komarov vaan ei kestänyt Jokelan läskejä. Voi, voi."
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
tuuski kirjoitti:
Todella harmittava tuomarin kömmähdys, joka voi pahimmillaan olla suuri tekijä sarjan lopputuloksessa.

Näinpä juuri. Nyt odotellaan mielenkiinnolla Muukkosen ratkaisua. Se voi olla melkeinpä mitä tahansa Hawaijin matkasta aina viikon kuritushuonetuomioon + Mikko Alatalon uusimman levyn pakkokuunteluun. Jos nyt edellisiä rangaistuksia voi pitää jonkinlaisena tienviittana, näkisin että torstaisen pelin lisäksi Mikko huilailee vielä ottelusarjan viimeisenkin ottelun. Harmi sinänsä, mutta voihan sitä pokaalia siviilit päälläkin kanniskella. Vaikka taklaus suoritteena olikin puhdas ja melkein kuin oppikirjasta, eivät nykyliigan säännöt täysin sovellu kovan pelin pelaamiseen. Ikävää.

Tämä ketju on kerännyt jo yli neljä kertaa enemmän viestejä kuin varsinainen otteluketju. Taas nähdään, että tällaisia tapahtumia tarvitaan joskus. Nytkin se oli osatekijänä herättämässä eloon koko finaalisarjaa. Vaikka kenellekään ei toivota loukkaantumisia, kovia taklauksia kuitenkin halutaan nähdä, ja niiden myötä joskus käy näin.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
SailingFun kirjoitti:
No kun ei voi! Lue säännöt ja huomaa ettei voi vahingoittaa. Se lukee sännöissä! Käy lukemassa säännöt !
Totta, mutta tässä puhuinkin teoista, en seurauksista. Jos tuomitaan jäähyjä loukkaantumisen perusteella, tuomitaan seurauksista. Seuraus voi olla paljon pahempi kuin teko (tarkoitus) ja toki päinvastonkin.
fastasashark kirjoitti:
Jääkiekon säännöissä on jotain vikaa jos saadaan vedota tekniseen puhtauteen näissä tilanteissa. Suomen laissa ainakin voidaan vedota tahalliseen vahingoittamiseen/tappoyritykseen, oli tapa mikä tahana.
No niinpä, jääkiekon säännöissä on vikaa. Tulee aina olemaankin, sillä vaikka mitä tehtäisiin, pelaajia ei pystytä suojelemaan kaukalossa pelkkien sääntöjen avulla. Sen takia pelaajien pitäisikin joissakin tilanteissa käyttää omaa harkintaansa. Mutta eri pelaajien harkintakyky on erilainen, joten on pakko olla olemassa säännöt, jotka ovat samat kaikille.

Sinänsä toki oikein, että tuomitaan seurauksista, onhan pelaajien terveys kuitenkin etusijalla. Mutta taklaajan syyllistäminen menee välillä liiallisuuksiin.
 

Tipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
simicek kirjoitti:
katsokaa kuva kuvalta onko hyppy vai ei, ja onko nyrkit ojossa osuessa leo poikaan..

http://koti.aina.fi/tt/hpk/jokela/jokela.htm


Juu, eihän tuosta kuvasta muuta pysty tosiaan päättelemään, kuin että Jokela ajaa kohti Komarovia maila verrattain pystyssä asennossa. Mitä siitä sitten edelleen pystyy päättelemään, onkin taas eri juttu. Toivottavasti mahdollisista lisärangaistuksista päättävillä tahoilla (Muukkonen!) on riittävän hyvät kuva- ja filmimateriaalit käytössään. Mikäli taklaus todella puhdas oli, en ole Jokelalle lisää penaltia vaatimassa. Muussa tapauksessa taitaisi se jo näissäkin pleijareissa käytössä ollut parin ottelun panna olla paikallaan.

Satakunnan Kansan sähkeiden kuvagalleriassa muutama otos myös tilanteesta. http://www.satakunnankansa.fi/pikauutiset/#
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juti-7 kirjoitti:
Niin tyypillistä touhua, niin tyypillistä... Silloin kun ässien pelaajat ajelee porukkaa kylmäks niin ne on kaikki puhtaita taklauksia, paska säkä vaan kun vastustaja ei osaa ottaa taklausta vastaan ja loukkaantuu. Sitten kun ässien pelaaja ajetaan avojäällä puhtaasti pystyyn niin hirvee poru päällä, että Jokela tuli liian kovaa ja blaa, blaa, blaa...

Nyt haluaisin tietää mihin perustat tämän "hirvee poru" -väitteen?? Mielestäni Ässäfanit ovat hyvinkin rauhallisesti suhtautuneet tähän tapaukseen, tuntuu kiinnostavan enemmäkin kesälomalaisia.

Mielestäni on tyhmää pohtia kuva kuvalta -systeemillä taklausta, kun todellisuudessa tilanne tulee eteen sadasosa sekuntien aikana. En usko, että Jokela suunniteli miten hänen jalkansa "pumppaa" tai miten hän nostaa kätensä Komarovin päätä kohti. Tilanne tuli nopeasti eteen ja kävi ikävä loukaantuminen. Tahallinen tilanne tämä ei ollut, ei Jokela tyhmä ole. Miksi teloa kolmosketjun kaveri ja menettää ykköskentän pakki?

Toisaalta minua kylmää nämä "teknisesti puhdas taklaus" ja "NHL:ssa nähtyä" fanit. Tärkeintä kaukalossa pitää aina olla pelaaja, ihminen, ei voitto.
 

d2uce

Jäsen
Kelailin noita Forsbackan ja Jokelan taklauksia tossa äsken videolta ja pakko edelleen todeta että puhtaita molemmat. Sen sijaan Hiseyn toiminta oli äärimmäisen raukkamainen teko, pthyi. Jokela on polvillaan selkä Hiseyyn päin joka polkaisee parikertaa ja hyppää kädet edellä kohti Jokelan päätä. Asian olisi toki voinut hoitaa miehekkäämmin, tosin siihen Hiseyllä itsellään tuskin olisi rahkeet riittäneet.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
kädetön_pakki kirjoitti:
No kysyn uudelleen, käyttääkö Leo Komarov hammassuojia?

Kysy vaikka Ässien toimistolta. Mitäs hammassuojat liittyy tähän tilanteeseen muutakuin erona että muutama hammas vähemmän olisi irti? Taklaus oli teknisesti puhdas, osui päähän kiitos Komarovin asennon ja loppu onkin jo moneen kertaa kelattu.

Vakavasti otettavista Ässäkirjoittavista ovat kaikki vuorollaan käyneet tilanteen toteamassa puhtaaksi tahi ovat olleet hiljaa. Hamekankaan suosittelijoille voimme todeta, että kiltti ei kuulu Porin kansallisasuun vaan kauhtuneet ToVen verkkarit ja lippis.

Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty meidän osalta, toivottavasti Muukkonen tajuaa olla antamatta lisäsanktiota veren roiskumisen takia.
 

Rocco

Jäsen
SailingFun kirjoitti:
Noh, naama tohjona eli jokin siihen naamaan osui. On aivan sama hyppäsikö Jokela tai oliko kädet ylhäällä!
Tämä ei suoranaisesti juuri sinun viestiisi vastaa, mutta otin lainauksen tuon "jokin siihen naamaan osui" -jutun takia.

Tuolla about 100 sivua taaempana kirjoitin, ja vieläkin nähtyäni lisää kuvia, olen vakuuttunut siitä että Komarovin pää osui varsinaisen taklauksen jälkeen Jokelan olkapäähän. Koska Komarov ei ehtinyt varautua iskuun mitenkään, taklauksen voimasta pää retkahtaa eteenpäin ja leuka napsahtaa ylhäältäpäin Jokelan olkapäähän. Ikäänkuin sama ilmiö jos autossa ollessasi olet turvavöissä ja ajat seinään. Kroppa pysyy paikallaan, mutta pää iskeytyy eteenpäin. Mutta koska pää on kiinni hartioissa niin se tottakai tekee "heiluriliikkeen". Eli vaikka taklaus olisi osunut rintaan, keskipakoisvoima pitää huolen siitä että pää osuu johonkin.

Major Julli kirjoitti:
Mitäs hammassuojat liittyy tähän tilanteeseen muutakuin erona että muutama hammas vähemmän olisi irti?

Jos Komarov ei käyttänyt hammassuojia on aivan oletettua että aivotärähdys ja hammasvammat aiheutuivat siitä, että oma ylä- ja alaleuka kolahti yhteen. Hammassuojien tehtävähän ei ole, nimestä huolimatta olla hampaiden suojana, vaan iskunvaimentimena juuri tällaisissa tilanteissa kun leuka osuu johonkin. Toki se hampaitakin suojaa jonkin verran, mutta ei paljoakaan. Siksi hammassuojat ovatkin kumista tehtyjä. Nenän vamma todennäköisesti tuli visiiristä. Jatkoajan kuvagalleriassa on kuva verisestä nenästä ja haava on ylhäällä nenän varressa. http://www.jatkoaika.com/albumit/Jarno-Kylmanen/MG_4828.jpg <- Tuossa se kuva. Tämä selittäisi myös sen miksi kypärä lensi päästä. Se vaan pomppaa pois kun visiiri iskee nenään. Tuntuu ihmeelliseltä että nenän varteen tulisi haava jos taklaus olisi osunut suoraan kasvoihin, silloinhan visiiri olisi suojaamassa nenää.

Tässä vain teoriani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös