Jatkoajan ravintolaopas

  • 537 035
  • 2 516
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Hessussa oli juttua että jengi varaa nykyään pöydän viidestä tai kuudesta ravintosta, ja sitten menee yhteen, WTF

Sama kuin mimmi sopisi viidet treffit ja neljä kundia ei pääsisi kostuttamaan kärkeä
Ravintola-alan tunteva ystäväni mainitsi minulle tuosta ilmiöstä jo ainakin pari vuotta sitten. Olin jo silloin melko pöyristynyt ihmisten härskiydestä, ja olen toki edelleen.

Kun viimeisen n. kolmen vuoden aikana olen pari kertaa joutunut perumaan pöytävaraukseni sairastapauksen takia n. vuorokautta etukäteen, olen jo siitä potenut hieman huonoa omatuntoa, että jääkö se pöytä nyt suositussa ravintolassa tyhjilleen. Kaikilla ei omatunto kolkuta ihan yhtä pienestä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Minkäköhän takia tämän tasoinen rafla kuin Gusto sijaitsee pienessä Forssassa?

Aivan älyttömän laadukasta pizzaa. Heittämällä koko Suomen top5 lätty.
Hyvin raflalla näyttää menevän pienestä markkina-alueesta huolimatta, kun jo kolmatta kertaa käyneenä koko paikka oli taas terassia myöten täynnä ja paljon ihmisiä kävi ottamassa mukaan. Aina jotenkin kuvitellut, että tuolla seudulla autokeitaan ravintolat on se juttu.

Johtuisiko siitä, että omistaja pitää kotiseudustaan? Yllättävää.

Gusto on kyllä ihan kunkku paikka ja sen pystyynlaittamisessa nähtiin ihan pirusti vaivaa. Kyseisessä paikassa on ennenkin ollut laadukasta toimintaa. Aiemmin siinä ollut Köökki oli myös huikea paikka.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Johtuisiko siitä, että omistaja pitää kotiseudustaan? Yllättävää.

Gusto on kyllä ihan kunkku paikka ja sen pystyynlaittamisessa nähtiin ihan pirusti vaivaa. Kyseisessä paikassa on ennenkin ollut laadukasta toimintaa. Aiemmin siinä ollut Köökki oli myös huikea paikka.
Pidin aikoinaan ravintoloitsija Krista Mänttärin päätöstä typeränä siirtää pois Köökki tuolta loistavalta paikalta. No, ei mennyt montaa vuotta kun loistava ravintola menetti täydellisesti taikansa siirrettyään isompiin tiloihin, johonkin 70- luvun tunteettomaan liiketilaan.

Kuulemma juu Gusto on jatkanut tuota Köökin loistavaa meininkiä, joskin Italialaisella kattauksella.

Itseltä taitaa jäädä valitettavasti väliin, kun ei jaksa tuossa kylässä pyöriä yhtään enempää kuin työn vuoksi.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pidin aikoinaan ravintoloitsija Krista Mänttärin päätöstä typeränä siirtää pois Köökki tuolta loistavalta paikalta. No, ei mennyt montaa vuotta kun loistava ravintola menetti täydellisesti taikansa siirrettyään isompiin tiloihin, johonkin 70- luvun tunteettomaan liiketilaan.

Kuulemma juu Gusto on jatkanut tuota Köökin loistavaa meininkiä, joskin Italialaisella kattauksella.

Itseltä taitaa jäädä valitettavasti väliin, kun ei jaksa tuossa kylässä pyöriä yhtään enempää kuin työn vuoksi.
Köökin konsepti oli Forssaan ehkä vähän liian fine. Tästä johtuen Vispilä yhteistyössä Eerikkilän sakin kanssa syntyi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Olen tulossa Cafe Savoyn lounaalta. Kolme ruokalajia viineineen, ja siis silkkaa täydellisyyttä.

Täällä on jonkin verran kuulunut soraääniä paikan tasosta, mutta omilla käyntikerroillani kaikki on mennyt niin nappiin kuin olla ja saattaa. Viinit olivat huippuja (toki hintaakin on, vaikka Helena tarjosikin kuplat alkuun) ja ruoka oli alusta loppuun aivan hullaannuttavan hyvää.

Nizzan salaatissa suurimman vaikutuksen tekivät makujen tasapaino, mikroskooppisen pienet neulapavut ja timjamilla maistetut paahdetut kirsikkatomaatit. Kesäperunat, pienet annabelle-perunat ja marinoidut oliivit olivat niin ikään aivan nappisuoritus.

Pääruoaksi iberico-possun filettä täydellisen mediumina, loistavan karvaalla punaviinikastikkeella ja haudutetulla kaalilla. Lisukkeena ihanan makeita herneitä "bonne femme", eli mukana oli myös pancettaa ja kesäsipulia.

Jälkkärinä täysin maaginen viikuna-annos creme fraiche-"jätskillä" ja karamellisoiduilla manteleilla. Se vei kielen täysin mennessään. Oikeasti, tuntuu etten osaa enää edes puhua.

Tämä Savoy goes bistro -konsepti iskee meikäläiseen kuin tuhat volttia. Paljon on tullut ravintoloita koluttua, ja tämä menee sinne aivan kärkipäähän. Varmasti pian uudestaan.
 

Grafix

Jäsen
305 – omasta vinkkelistäni yksi kiinnostavimmista tulokkaista Helsingin raflatarjontaan pieneen hetkeen.

Rento ja mutkaton korttelibistro, jossa ruokaan suhtaudutaan kuitenkin asianmukaisilla standardeilla. Raaka-aineet tulee pääasiallisesti pientuottajilta ja sesonkiajattelu ohjaa tekemistä. Viineissä fokus vahvasti biodynaamisissa erikoisuuksissa ja henkilökunta on ns asian päällä.

A'la cartesta löytyy kolme alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Näiden lisäksi kolmen tai viiden ruokalajin yllätysmenut. Jos kokkailu kiinnostaa enemmänkin, niin jakkara kannattanee varata chef's tablesta.

Paikka aukesi jokunen viikko sitten ja itse olen käynyt jo kahdesti. Alkuruoista maissi sekä tartar, pääruoista kala ja jälkkäreistä hapanjuurivohveli on omat ehdottomat suosikit. Lähes kaikkea muutakin voi suositella, kaikki on tullut maistettua. Ainoastaan siikaceviche oli omaan makuuni vähän turhan kauas tuunattu alkuperäisestä cevichen ideasta.

Oikein tervetullut tulokas!
 
Viimeksi muokattu:

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täällä joku aiemmin kehui Vantaan Myyrmäestä löytyvää Alby's pizzeriaa. Tuli testattua. Oli kyllä aivan erinomainen pizza, ihan yksi elämäni parhaista. Hinnat varsin kohtuulliset tasoon nähden.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä joku aiemmin kehui Vantaan Myyrmäestä löytyvää Alby's pizzeriaa. Tuli testattua. Oli kyllä aivan erinomainen pizza, ihan yksi elämäni parhaista. Hinnat varsin kohtuulliset tasoon nähden.

Minä kehuin ja kiva kuulla, että toimii muillekin. Pitääkin taas tänään käydä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Minä kehuin ja kiva kuulla, että toimii muillekin. Pitääkin taas tänään käydä.
Kehujesi innoittamana kävin alkukesästä. Kannatti.
Taidan tänään mökki-himamatkalla käydä, himan jääkaapissa taitaa olla vain valo ja sinappia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Täällä joku aiemmin kehui Vantaan Myyrmäestä löytyvää Alby's pizzeriaa. Tuli testattua. Oli kyllä aivan erinomainen pizza, ihan yksi elämäni parhaista. Hinnat varsin kohtuulliset tasoon nähden.
Minä kehuin ja kiva kuulla, että toimii muillekin. Pitääkin taas tänään käydä.
Ok, täytyykin joku päivä ajella sinne ja koittaa, kun noin kehutaan :)
Oliko maltillinen määrä juustoa, ettei mitään överimäärää. Olen monessa paikassa ottanut puolella juustomäärällä, kun jotkut pistävät aikas paljon.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Alby's testattu Louhelassa. Oli se hyvä. Tosi hyvä. Plussat ja miinukset:

+ Erittäin hyvä pohja: ohut, rapea, maukas
+ Diavola-pizzan makkarasta pelkkää hyvää sanottavaa: sopivan tulinen, rapsakoitunut kivasti uunissa, vähintäänkin riittävä määrä
+ Koko oli meikäläisellekin varsin riittävä. Joskus näistä ns. artesaanipizzoista jää vähän nälkä. Tästä ei jäänyt vaikka menin mestoille todella nälkäisenä.

- Suolaisuus. Tavallaan tämä ei ole edes miinus, mutta kyllä huomasi, että niin taikinassa, kuin täytteissä (kastike ja makkara eritoten) oli menty aika täysin vain maku edellä. En valita, mutta kyllä tuli himassa juotua tuoppi vettä pariin kertaan tuon jälkeen.
- Ravintolan ulkopuolella alkoi heti tilauksen jälkeen riita, ainakin näin oletan (kieltä en ymmärtänyt), joka jatkui läpi koko aterian. Ovi oli luonnollisesti auki, koska sateinen ja kostea päivä, joten karmea molotus vei kyllä ruokarauhan. Tämähän ei ole ravintolan vika, mutta ehkä ihan hyvä tiedostaa, että sijainnissa on omat heikkoutensa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Olisi pihvipaikka ensi viikolle hakusessa (ja varasinkin jo), mutta kyselen onko täällä kokemuksia paikasta?

 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alby's testattu Louhelassa. Oli se hyvä. Tosi hyvä. Plussat ja miinukset:

+ Erittäin hyvä pohja: ohut, rapea, maukas
+ Diavola-pizzan makkarasta pelkkää hyvää sanottavaa: sopivan tulinen, rapsakoitunut kivasti uunissa, vähintäänkin riittävä määrä
+ Koko oli meikäläisellekin varsin riittävä. Joskus näistä ns. artesaanipizzoista jää vähän nälkä. Tästä ei jäänyt vaikka menin mestoille todella nälkäisenä.

- Suolaisuus. Tavallaan tämä ei ole edes miinus, mutta kyllä huomasi, että niin taikinassa, kuin täytteissä (kastike ja makkara eritoten) oli menty aika täysin vain maku edellä. En valita, mutta kyllä tuli himassa juotua tuoppi vettä pariin kertaan tuon jälkeen.
- Ravintolan ulkopuolella alkoi heti tilauksen jälkeen riita, ainakin näin oletan (kieltä en ymmärtänyt), joka jatkui läpi koko aterian. Ovi oli luonnollisesti auki, koska sateinen ja kostea päivä, joten karmea molotus vei kyllä ruokarauhan. Tämähän ei ole ravintolan vika, mutta ehkä ihan hyvä tiedostaa, että sijainnissa on omat heikkoutensa.

Täsmennetään nyt sen verran, että vaikka Louhelan juna-asema on lähin asema, niin kyllä tuo ihan Myyrmäkeä on. Louhela sijaitsee kokonaisuudessaan Louhelantien itäpuolella, vaikka esim jotain Norotietä ja tätä Vuollemutkan aluettakin jossain asuntojen myynti-ilmoituksissa ihan pokkana väitetään Louhelaksi.

Ravintolasta plussalistaan täydennyksenä se, että mielestäni Alby'sin tomaattikastikkeessa on joku sellainen hyvä happamuus, jota Suomessa pizzoissa tosi harvoin tapaa.
 

MikeSilence

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Onko kokemuksia kellään Espoon tapiolassa sijaitsevasta Kimchi BBQ:sta tai itiksessä sijaitseva itsuyaki ravintolasta? tai samantyylisistä ravintoloista missä ns. itse kasataan/tehdään annos. Pk-seudulle myös vinkkejä viikonlopun brunssipaikoista kaipalisin.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko kokemuksia kellään Espoon tapiolassa sijaitsevasta Kimchi BBQ:sta tai itiksessä sijaitseva itsuyaki ravintolasta? tai samantyylisistä ravintoloista missä ns. itse kasataan/tehdään annos. Pk-seudulle myös vinkkejä viikonlopun brunssipaikoista kaipalisin.
Itiksen Itsuyakissa tullut käytyä reilut 5 kertaa. Ensimmäiset pari kertaa kaikki oli paistettu aika lailla yli, mutta nyt viimeiset kerrat on kyllä ollut toimiva setti ja paistokin on mennyt nappiin.
Miljööhän Itiksen rempan keskellä ei tällä hetkellä paras ole, mutta eikös tuo remppa taida pian ohi olla.

Kannattaa käydä testaamassa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kävin tänään ensi kertaa Finnjävelin Salissa lounaalla. Kolme ruokalajia maksoi 39 euroa, mikä on maltillinen summa, mutta juomat olivat turhan tyyriitä: kuplavesi 5e, (erityisen hyvä) cremant ja aika mitäänsanomaton Rioja kummatkin n. 15e. Tuolta punaviiniltä olisin kaivannut huomattavasti enemmän makua ja luonnetta etenkin, kun se tarjoiltiin suositusviininä ylikypsälle härän poskelle.

Ruokalista tuntuisi vaihtelevan Salin lounaalla aika tiheästi. Tänään oli tarjolla Jenny Lindin keitto alkupalaksi, mainittu härän poski pääruoaksi ja loppuun talkkunahyve vadelmalla. Laatuvaihtelu menun sisällä oli aika melko suurta, ja harmillisesti jälkkäri oli se, joka jätti eniten toivomisen varaa.

Jenny Lindin keitto on klassikko, joka oli viritetty Finnjävelissä aivan tappiin: käsittämättömän maukasta maa-artisokkapyreetä, paahdettuja maa-artisokkia ja täydellisen kypsä leivitetty kateenkorva saivat pöydässä päälleen yhden täyteläisimmistä lihaliemistä, joita olen koskaan maistanut. Miinusta annoksen koosta, joka oli melkein lähempänä amusea kuin alkuruokaa.

Pääannoksen kokonainen naudan poski tarjoiltiin ylikypsänä tillikastikkeen ja paistetulla sipulilla koristellun puikulapyreen kanssa. Minulla ei ole mitään huomautettavaa tästä; nauta maistui voimakkaalle, kastike oli herkullinen ja pyree kerrassaan täydellinen. Maut sopivat yhteen, pikkelöity ja paahdettu punasipuli tasapainotti rasvaisuutta ja annoskoko vei nälän. Miinusta vain siitä viinistä.

Jälkiruoka olikin sitten floppi. Talkkunamössö oli harmaa, melko mauton ja jotenkin harmillisen jauhoinen ja rakeinen. Vadelmaa oli liian vähän.

Voin suositella varauksin, mutta ei tuo kyllä Cafe Savoyn jälkeen oikein tuntunut miltään.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tamperelainen pizzeria Napoli on joutunut somekohun pyörteisiin kun on selvinnyt että pizzeria on alkanut käyttää valmistaikinaa. Tämän kohun huvittava puoli on se että valmistaikinan käyttäminen on alkanut jo vuosikymmeniä sitten...

Facebookin Tampereen Puskaradio -ryhmässä huhuttiin, että ravintola olisi alkanut hiljattain käyttää valmistaikinaa. Pizzeria Napolin toimitusjohtaja Kalle Räsänen kertoo, että he ovat käyttäneet saman leipomon taikinaa reilut parikymmentä vuotta.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tamperelainen pizzeria Napoli on joutunut somekohun pyörteisiin kun on selvinnyt että pizzeria on alkanut käyttää valmistaikinaa. Tämän kohun huvittava puoli on se että valmistaikinan käyttäminen on alkanut jo vuosikymmeniä sitten...


Fazerin taikinaa myydään nykyään myös kuluttajille. On muuten todella hyvä taikina.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Fazerin taikinaa myydään nykyään myös kuluttajille. On muuten todella hyvä taikina.
Täytyy varmaan enskerran kokeilla (ostaa) kun käy "oululaisen"-tehdasmyymälässä. Olen kyllä välillä tuotetta katsonut mutta en kokeillut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aika hyvä mainos kun itsekin ajattelin nyt ostaa tuota testiksi. Varmaan loppuu tänään pakastealtaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös