Jatkoaikalaisten joulupöytä

  • 26 233
  • 167

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Olen kai jokseenkin erikoinen yksilö (tahi sitten nirso), kun tuo kinkku ei uppoa sitten millään. Omaan tuntumaan liian rasvaista ja viimeistään se "perinteinen" sinappihuntu tuon lihan pilaa. Laatikoista syön lähinnä porkkanalaatikkoa, koska imellettyä perunalaatikkoa en syö ja lanttulaatikkokin töksähtää omaan makuun, vaikka pieniä määriä tuotakin voi syödä. Kala taas ei mene ihan allergioiden takia.

Omat jouluni ovat menneet lähinnä kylmäsavuporon, poron/hirvenkäristyksen ja/tai kalkkunan kanssa, jonka kera syön porkkanalaatikkoa. Rosolli ja herneet kuuluvat myös valikoimaan. Isäni tekee myös kotikaljaa jouluksi, joten tuokin kuuluu "perinteeseen". Aamuisin ennen lähtöä vanhemmille keittelen yleensä vielä riisipuuron, laiskempina jouluaamuina tuo on kyllä muuttunut uunipuuroksi.

Kinkusta samoilla linjoilla, jos/kun kylmät kala- tai liharuoat on tehty kohdilleen niin onhan se suolalla maustettu nasu sen jälkeem aivan hemetin tylsää ruokaa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kinkku tai kalkkuna Dijonin sinapilla toki on pakollinen. Kylkeen tarvitaan ainakin Porkkana ja lanttulaatikko. Porkkanalaatikkoa toki tulee ostettua muulloinkin kuin jouluna ja riisipuuroa keitettyä, melkein joka toinen viikko, koska on niin hyvää aamiaiseksi. Muut ovatkin sitten vain plussaa ja esim. lohta tulee ostettua ihan mielen mukaan.
Mitään inhokkia ei ole, paitsi ehkä joku silli tai lipeäkala. Mites muuten tämä jouluolut. En ole tällaiseen halpaan mennyt, koskaan sillä taitaa olla vain perus tummaa olutta ilman mitään oikeaa erikoisuutta varsinkin nämä Koffin tuotokset?
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Varmaan viimeiset 5-6 vuotta sen massiivisen kinkun on syrjäyttänyt joulupöydässä hanhi, joka on täytetty kuivatuilla hedelmillä ja hapankaalilla. Ja on muuten hyvää! Toki pienempi versio kinkusta löytyy myös ja kalkkunaa, mutta hanhi on ollut tosiaankin ollut juhlapöydän kunkku jonkin aikaa.

Lisäksi perinteisiä laatikoita löytyy myös itse tehtynä (pl. bataattivuoka, joka on muistaakseni Äitien tekemää). Lisäksi verimakkara kuuluu myös joulupöytään eli joulupöydässä on aika vahvasti edustettuna niin suomalaisia kuin virolaisia jouluruokia. En tosin ole yhtään joulua Virossa viettänyt niin en tiedä sitten, että kuuluuko verimakkara oikeasti myös joulupöytään, mutta on kyllä hyvää.

Kalaa on sitten tarjolla virolaisen mustan leivän kyytipoikana. On sekin muuten herkkua kun sitä saa harvemmin kun ei tule itse käytyä niin usein Virossa/porukoilla kylässä. Ja silloin kun tulee käytyä niin eipä sitä tietenkään ole tarjolla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kinkusta samoilla linjoilla, jos/kun kylmät kala- tai liharuoat on tehty kohdilleen niin onhan se suolalla maustettu nasu sen jälkeem aivan hemetin tylsää ruokaa.

Kinkkuhan voi toki olla aivan helvetin kuivaa ja kelvotonta ihmisravinnoksi. Tälläkin palstalla on kinkunpaistoketju, toivottavasti se taas nousee, kun livenä paistetaan. Ja tietenkin yöllä, eihän muut ajankohdat sellaiseen hartaaseen toimituksen käy.

Onnistunut mehevä kinkku on todella hyvää, mutta aina se ei kaikilta onnistu.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
En ole koskaan syönyt lanttu tai porkkanalaatikkoa. Ellen sen ikäisenä etten muista, mutta jostain syystä kynnys maistaa on suuri. Eivät ole kuitenkaan pöllömpää evästä raakana syötynä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eivät ole kuitenkaan pöllömpää evästä raakana syötynä.

Onko palstalla kemistejä? Olen suuri porkkanan ystävä, jos se vain on raakaa. Viimeksi eilen.

Mitä sille tapahtuu valmistusprosessissa, kun siitä tulee niin pahaa.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jouluruokia on tullut tänä vuonna jo syötyä useampi kerta ja todettu, että ei ne ihmeellisiä edelleenkään ole. Riisipuuroa voisi toki tehdä aamusta. Karjalanpaistiakin löytyisi kyllä pakkasesta, jossain piireissä tämä kai lasketaan jouluruuaksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pelottavaa, koska sama. Tai ei sitä mahdottomia tule syötyä, mutta pienenä ei pystynyt ollenkaan. Vanhuus on ainoa mahdollinen selitys.

Vielä ovat makuaistini nuorekkaat ja terveet, koska minusta lanttulaatikko on edelleen pahanmakuista ja myös -hajuista. Syömättä jää, vaikka sen verran olen iän myötä degeneroitunut, että voin syödä pienen annoksen porkkanalaatikkoa kerran vuodessa. Ennemmin syön kuitenkin imellettyä perunalaatikkoa ja maksalaatikkoakin.

Ehkä jossain vaiheessa kirjoitan tähän samaan ketjuun vuosien päästä ja totean lanttulaatikon maistuvan. Silloin lienee osaltani myöhäistä kaiken muun suhteen.

Kinkku, kalkkuna, rosolli, eri sillit ja kalat, herneitä, kinkunkastiketta... niillä pääsee hyvään vauhtiin. Sitten myöhemmin tai aiemmin joulutorttuja, pipareita ja vaikka homejuustoja. Piparitaikinan teen itse perinnereseptin mukaan, sitä olen ollut äitini kanssa tekemässä jo kolmevuotiaana alun perin, nykyisin voin tehdä sen ihan itsekin (äidille sen tosin viimeksikin tein, jottei hänen tarvitse vanhana ihmisenä pyöritellä mitään raskasta taikinamassaa kattilassa).

Kolajuomaa pitää myös olla.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Porukoilla, tai nyttemmin enää äiskällä tulee vietettyä, kuten aina, tämänkin joulu ja pöydässä on nämä perinteiset setit laatikoista kinkkuun ja kalkkunaan. Kinkku on alkanut hieman tökkiä vanhemmiten, kalkkuna on todella hyvää, mutta eniten maistuu kaikki "oheistuotteet", eli juurikin laatikot ja savukalat ym.. Minkään graavin, tai purkkisillin ystävä en tosin ole. Mutsilla hyvä jos kädet, jalat toimii enää ollenkaan ja koittanut sanoa koko ajan, että älä hössää. Noh, hössäähän se ja minä ja muut koitetaan auttaa parhaamme mukaan. Taitaa olla edessä viimeinen joulu tuossa talossa.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kinkusta on ajanut aika ohitse itselläni. Kahdet pikkujoulut takana, 0 siivua skinkkaa. Vanhemmille valmiiseen joulupöytään aattona, siellä taatusti jokunen siivu mutta kyllä niitä laatikoita ja varsinkin erilaisia kaloja odottaa eri tavalla. Myös kaikki itse tehdyt salaatit, mm sienisalaatti isän tekemänä on lievästi sanottuna timanttista kerran vuoteen.

E: No en lukenut edes ylläolevaa mutta aika samoilla linjoilla näköjään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kolajuomaa pitää myös olla.

Ajat muuttuu. Pienenä saatiin oikein mikroaaltouuni taloon ja parasta jouluravintoa oli limppu mihin päälle sinappia, kinkkua ja juustoa.

Lämpimiä voileipiä ja niiden kanssa kolajuomaa. Nykyään ei kolajuomaa käytetä kuin todella harvoin. Niin, eikä mikroaaltouuniakaan, vaikka sellainenkin on tuossa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Me ollaan vaihdettu joulukinkku joulumerileijonaan. Kokonaisena pihalla poltettu merileijonan raato on paljon komeampi näky joulupöydässä ku semmonen syliin mahtuva kinkun mötkäle. Sen kanssa voidaan myös leikkiä sitä toivomusluu-leikkiä, kun kaksi ihmistä ottaa kukin omasta torahampaasta kiinni ja sitten vedetään. Se, jolle jää isompi yläleuan rämmäle käteen voittaa, ja saa syödä merileijonan aivot. Häviäjä joutuu puolestaan pitämään välipäivien ajan merileijonan peräsuolesta tehtyä kaulaliinaa.

Ollaan myös päivitetty noita tylsiä iänikuisia laatikoita, perunat ja lantut ja porkkanat on niin menneen talven lumia. Viime jouluna meillä oli pahvilaatikkoa, vesimelonilaatikkoa ja ketsuppilaatikkoa, ne maistu kaikki ihan vitun pahalle niin vaihdetaan ne tänä jouluna homejuustolaatikkoon, suolalaatikkoon ja muovikassilliseen soraa. Saas nähä kuinka maistuu!

Kalkkuna on korvattu norjalaisella, ja rosollin sijaan tarjolle tuodaan lasimurskaa. Jälkkäriksi syödään toki yhä perinteisesti niin paljon näkkileipää kun vain jaksetaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aattona perheen kanssa kaloja, hasselbackan pottuja, salaattia ja lihapullia. Sitten joku jälkkäri, mitä ei vielä tiedetä. Joulupäivänä tulee sukulaisia, joten aperitiiviksi gt:t holilla ja ilman, leikelautanen porolla, parmankinkulla, villisialla ja palvikinkulla, savustettu kalkkuna vie kinkun paikan, enemmän kaloja, laatikot hiukan tuunattuina kevyesti Aasiaan ja sitten niitä lihapullia sekä appiukon imelletty perunaloora. Jälkkäriksi aika kepeä trifle luumurahkalla, piparimurulla, kinuskila ja kermalla, koska ruoan jälkeen tie vie kahville koko porukalla isomummilaan tuohon naapuriin. Ruokajuomina oluita ja viiniä pääosin mulle ja parille muulle, muut on saatana holittomia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Aattona perheen kanssa kaloja, hasselbackan pottuja, salaattia ja lihapullia. Sitten joku jälkkäri, mitä ei vielä tiedetä. Joulupäivänä tulee sukulaisia, joten aperitiiviksi gt:t holilla ja ilman, leikelautanen porolla, parmankinkulla, villisialla ja palvikinkulla, savustettu kalkkuna vie kinkun paikan, enemmän kaloja, laatikot hiukan tuunattuina kevyesti Aasiaan ja sitten niitä lihapullia sekä appiukon imelletty perunaloora. Jälkkäriksi aika kepeä trifle luumurahkalla, piparimurulla, kinuskila ja kermalla, koska ruoan jälkeen tie vie kahville koko porukalla isomummilaan tuohon naapuriin. Ruokajuomina oluita ja viiniä pääosin mulle ja parille muulle, muut on saatana holittomia.
Vähän vajaa ilman mätejä ja juustoja. Muuten ihan ok kattaus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vähän vajaa ilman mätejä ja juustoja. Muuten ihan ok kattaus.
Itseasiassa unohtui kokonaan. Mädit jää kylläkin yhteen, mutta erilaisia homejuustoja on tiedossa ja pari kovaa tulee kylkeen. Ja joulupäivänäkin on jokin salaatti, varmaan jatketaan aaton omaamme. Siinä on eri salaatteja, vähän yrttejä ja sitten pähkinöitä, granaattiomenan siemeniä ja joko halloumia tai fetaa, katsoo nyt. Niin, ja kirsikkatomaatteja, vaimo saa sen tuunata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös