Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 102 828
  • 7 381

N^Miksu

Jäsen
Ettei tuonne live-keskusteluun enempää asiasta, niin tässä voidaan jatkaa vaikkapa tuosta eilisestä ottelusta. Eli tässä ehkäpä peräkkäin kauden maali ja kauden paras haltuunotto:

siinä kauden maali: http://www.youtube.com/watch?v=ZQyPhR_UBuA
siinä kaikki maalit: http://www.youtube.com/watch?v=_fki56eydPY mukana tuo älytön bosnialainen-akselin tekemä maali myös.

Olisiko näiden linkkien sisällöstä tarkempaa kuvausta? Molemmat pätkät on valitettavasti poistettu Youtubesta.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Olisiko näiden linkkien sisällöstä tarkempaa kuvausta? Molemmat pätkät on valitettavasti poistettu Youtubesta.
Tässä youtuben pätkässä nuo kaikki maalit ja 5-1 siis se mikä tuossa oli erikseen vielä, näytetään useaan otteeseen tässäkin. 3-1 maali ei ihan pääse tässä pätkässä oikeuksiinsa, eaglen aiemmassa linkissä se näytettiin paremmin.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Siirretty Real Madrid -ketjusta sopivampaan paikkaan:

Yksikään seurajoukkue tällä planeetalla ei pärjäisi Espanjan maajoukkueelle juuri tällä hetkellä.

Mielestäni Real Madridin ei tarvitse pelata maajoukkueita vastaan... Ja tiedoksi sinulle että Liverpool ja Manu ainakin voittaisivat Espanjan maajoukkueen.

Mihin tämä tiedotus perustuu? Sinun mielipiteeseen? Liverpoolin avauksessa on useasti tällä kaudella ollut peräti 4 espanjalaista pelaajaa joista yksikään ei mahdu Espanjan avaukseen. Puhtaasti vertaillen materiaaleja, niin Espanjan maajoukkue on selvästi Liverpoolia edellä ja jonkun verran myös ManUa edellä(keskikentän keskusta, kärkien monipuolisuus ja puolustus varauksin sekä maalivahti ovat parempia enemmän tai vähemmän).

Itse puolestani en lähtisi yhtään väheksymään seurajoukkueiden mahdollisuuksia Espanjan maajoukkuetta vastaan. Oletuksena arviossani on se, että maajoukkueet kokoontuvat edelleen keskimäärin kerran kuukaudessa ja vetävät sen aikana noin puolenkymmentä harjoitusta ja pari ottelua. Tällöin seurajoukkueilla on kiistaton etu puolellaan, koska samalla porukalla treenataan viikosta toiseen ja väistämättäkin joukkuepeli ja -dynamiikka hioutuu erittäin kovalle tasolle, jolloin ne pystyvät vastaamaan tällä aseella maajoukkueiden jossain määrin enemmän yksilöiden/yksittäisten huippusuoritusten varaan perustuvaa peliä (yleensä arvokisoissakin pelihän menee puolustavampaan suuntaan loppua kohden ja väitänkin että pelillisten panosten kasvamisen lisäksi iso osatekijä tässä on se, että joukkue oppii yhdessä treenaten ja pelaten puolustamaan/pelaamaan tiiviimmin joukkueena ja silloin omaa peliä aletaan rakentaa enemmän myös tätä kautta). Ja yleensä maailman parhaat seurajoukkueet myös omaavat pelaajaringeissään myös maailman parhaiden maajoukkueiden pelaajia, joten pelaajamateriaaleissakaan ei niin radikaalia eroa ole.

Tilannetta ja kuvitelmaa maajoukkueiden ylivertaisuudesta vääristää nähdäkseni se, että kauden aikana pelattavien maaotteluiden osalta tilanne on jokaiselle maajoukkueelle keskimäärin täsmälleen sama ja vastustajilla on yhtä vähän aikaa paneutua kulloinkin kasaan saatavan pelaajiston virittämiseen parin päivän valmistautumisjalla. Tällöin maajoukkueet lähtevät tilanteisiin samoilta viivoilta ja vahvimmat näyttävät samoista valmistautumislähtökodista verrattuna äärettömän kovilta.

Oletuksena esittämieni olosuhteiden valossa väitänkin, että maailman tämän hetken Top-5 -seurajoukkueet voittaisivat maailman tämän hetken Top-5 -maajoukkueet useammin, kuin joka toisessa ottelussa (tilanne muuttuisi todennäköisesti toisin päin, jos maajoukkueet pääsisivät otteluihin seurajoukkueiden tavoin valmistautuneina).

Kuten eagle ja Grainger ovat esimerkiksi Espanjasta todenneet, onhan sen (erityisesti) keskikenttä ja veskariosasto todella kovaa valuuttaa. Puolustuspeli ja -materiaali ei sen sijaan ole mielestäni läheskään niin vakuuttavaa ja väitänkin että esimerkiksi tiiviiseen joukkuepeliin ja luottava nykyvireinen Liverpool ja joulu-helmikuun aikainen ManU olisivat aivan taatusti erittäin vaikeita vastustajia Espanjalle eikä Espanjan keskikenttä taatusti pystyisi pyörittämään peliä normaaliin malliin. Barcelonan ja Espanjan peli menisikin sitten todennäköisesti melkoiseksi hyökkäyspelin iloitteluksi. Myös Chelsea tulisi pistämään kovasti hanttiin kovan ja fyysisen keskikenttänsä turvin.

Mutta tämä (kieltämättä mielenkiintoinen) spekulaatiohan on toisaalta melkoisen turhaa, koska näitähän ei koskaan päästä ymmärrettävistä syistä testaamaan.

EDIT: Lisätään loppuun vielä, että en missään nimessä aikonut aloittaa mitään Englanti vs. Espanja -vääntöä enkä Liverpool On Maailman Paras -juttua ja yritetään jatkossakin keskustella tästä aiheesta asiallisesti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
EDIT: Lisätään loppuun vielä, että en missään nimessä aikonut aloittaa mitään Englanti vs. Espanja -vääntöä enkä Liverpool On Maailman Paras -juttua ja yritetään jatkossakin keskustella tästä aiheesta asiallisesti.

Etkä sitä tehnyt, vaan kirjoitit ihan asiallisesti. Yritetäänpä jatkaa yhtä asiallisesti, koska tämä aihehan on kuin tehty tähän ketjuun.

Oletetaan, että Liverpool ja Espanja pelaisivat vastakkain. Ensimmäinen ongelmahan on siinä, että kumman paidassa Torres ja kumppanit pelaisivat? Seurajoukkueessa tietenkin. Maajoukkueessa kukaan Liverpoolin espanjalaisista ei ole avausmateriaalia, ei edes Torres, joka ideaalitilanteessa on yhden hyökkääjän taktiikkaa käyttävän Espanjan kakkoshyökkääjä. Arbeloalla olisi toiseksi parhaat mahdollisuudet avaukseen, mutta Ramosin pelatessa laidalla, tätäkään ei tulla näkemään.

Espanjan puolustus ei ole maailman nimekkäin, mutta joukkueen pelityyli antaa paljon anteeksi, EM-kisoissa ei mennyt omiin yhtään pelitilannemaalia pudotuspeleissä Italiaa, Venäjää ja Saksaa vastaan. Ramos ja Puyol ovat selkeästi maailman parhaimmistoa, ei Marchena ja Capdevilakaan heikkoja puolustajia ole. En näe Liverpoolin puolustusta mitenkään parempana kuin spanskien maajoukkueen. ManU:n topparipari on loistava, eikä laidatkaan heikkoja, mutta mielenkiintoista olisi nähdä miten käy, kun vastaan asettuu Villaa, Cesciä, Xavia, Iniestaa ja kumppaneita samaan aikaan. Sanoisin, että kaikki kolme aika lailla samalla viivalla, ManU:lle toppariparin toimivuuden vuoksi pieni etu.

Keskikentällä etu onkin jo selkeästi Espanjalla. Viisikko Senna, Xavi, Cesc, Iniesta ja Silva muodostavat sellaisen kaluston, ettei perässä pysy ManU:kaan. En tiedä, mitkä englantilaisseurojen yleisimmät keskikentän avaukset ovat, mutta ei noista saada sellaisia ryhmiä luotua, kuin Espanjan vastaavasta. Hyökkäys on myös mielenkiintoinen juttu. Torres on loistava kärkimies, mutta Villa on mielestäni tappavampi viimeistelijä. Olen kirjoittanut aiheesta jo Espanjan ketjuun, mutta otetaan nyt vielä esille: Torres saa seitsemän paikkaa ja tekee kolme maalia, Villa saa neljä paikkaa ja pamauttaa neljä maalia. Torres saa enemmän noita maalintekotilanteita, mutta Villan viimeistelytaidolla Nando tekisi 50 liigamaalia kaudessa. (Kärjistys, ei provo.) Keskikenttä ja hyökkäys Espanjalle, ManU toinen ja Pool niukasti kolmas.

Maalivahtipeli menee myös Espanjalle, värilaisella tai ilman. Iker Casillas on maailman tämänkin hetken paras maalivahti, vaikka kausi alkoi pahasti haparoiden. Viime aikoina mies on jälleen ollut oma itsensä ja paraatipelastuksia on syntynyt se normaali kasa. Van der Sar vai Reina? Paha kysymys, puukengällä maine on parempi, mutta toisaalta Reina on parhaimmillaan hyvä. Pieni etu silti van der Sarille.

Maalivahdit:
Espanja 5
ManU 4
Liverpool 3

Puolustus:
ManU 5
Espanja 4
Liverpool 4

Keskikenttä:
Espanja 5
ManU 4
Liverpool 3

Hyökkäys:
Espanja 5
ManU 4
Liverpool 4

Värilasein se menee näin. Valitan, mutta objektiivisempaa tekstiä en kykene kirjoittamaan tai arvioita heittämään. Ennen kuin kenenkään verisuonet rasahtavat, niin tajutkaa, että tuo on yhden kirjoittajan puolueellinen mielipide, ja koska se on minun mielipiteeni, niin se on myös absoluuttinen totuus.

Espanja: 19/20
ManU: 17/20
Liverpool: 14/20


Ja todettakoon, että nimenomaan kisojen aikaan, tai niiden loppupuolella, maailman paras maajoukkue pieksee maailman parhaan seurajoukkueen kuusi tai seitsemän kertaa kymmenestä.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Hyvää pohdintaa Graingerilta. En oikeastaan tuossa omassa vertailussani lähtenyt suoranaisesti perustamaan sitä pelaajamateriaaliin pelipaikoittain, vaikka siitä mainitsinkin.

Puhtaasti pelaajamateriaalin perusteellahan parhaat maajoukkueet ovat edellä, sitä ei kai kovinkaan moni kiistä. Mutta ei niitä pelejä voiteta pelkällä nimilistalla. Voittaminen edellyttää todella paljon muutakin (ei kai esim. Liverpoolin menestykselle C-liigassa viimeisen neljän kauden aikana muuta selitystä voi olla, erityisesti kun katsoo nimilistaa C-liigakaudella 2004-05; kuten myös FC Porto vuotta aiemmin).

Mitä tämä "muu" sitten nähdäkseni on?
- Se on joukkueen vakiintunutta ja kurinalaista selkärangassa asti olevaa pelitapaa, jossa jokainen pelaaja tietää (tai pitäisi tietää) toisten liikkeet ja sijoittumisen kullakin hetkellä (vaikuttaa erityisesti keskialueen puolustuspeliin - mikä olisi elintärkeää juuri Espanjan kaltaista joukkuetta vastaan). Juuri tässä on mielestäni silloin tällöin kokoontuvien maajoukkueiden suurin ongelma/haaste.
- Se on myös sitä, että seurajoukkueen pelitapa (pystyvän managerin kautta) muodostuu nimenomaan yksilöiden vahvuuksien valjastamiseksi joukkueen parhaaksi, kun taas maajoukkueessa tähän päästään nähdäkseni vasta pidemmässä turnauksessa.
- Yhtälailla se on pitkän yhdessäolon tuomaa sitoutuneisuutta ja joukkuehenkeä (ei sillä, etteikö maajoukkueessa tähän fiilikseen päästä myös melko nopeasti, koska kansallistunne on pääsääntöisesti varmasti erittäin voimakasta luontaisestikin).

Sitä en kiistänytkään, etteikö tilanne muuttuisi, jos maajoukkueet harjoittelisivat esim kolme kuukautta putkeen samalla porukalla. Senhän näkee arvokisoista, joissa joukkuepuolustaminen ja -pelaaminen paranee joka pelin myötä ja hyökkäyspelin merkitys myös samalla yleensä jonkin verran vähenee. Itse arvioin tilannetta enemmänkin normaalin tilanteen kautta, mikä siis tarkoittaa maajoukkueen satunnaista kokoontumista ja seurajoukkueen jatkuvaa yhdessäoloa.

Ja jos puhutaan Espanjasta, joka on myös minun mielestäni tällä hetkellä maailman kovin maajoukkue, niin tilanne siellä on kyllä poikkeuksellisen hyvä tällä hetkellä näitä esittämiäni "haittatekijöitä" arvioitaessa ja tämän hetken Espanja olisikin varmasti lähimpänä sitä maajoukkuetta, joka voisi säännöllisesti voittaa minkä tahansa maailman top-5 -seurajoukkueen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Itse puolestani en lähtisi yhtään väheksymään seurajoukkueiden mahdollisuuksia Espanjan maajoukkuetta vastaan. Oletuksena arviossani on se, että maajoukkueet kokoontuvat edelleen keskimäärin kerran kuukaudessa ja vetävät sen aikana noin puolenkymmentä harjoitusta ja pari ottelua. Tällöin seurajoukkueilla on kiistaton etu puolellaan, koska samalla porukalla treenataan viikosta toiseen ja väistämättäkin joukkuepeli ja -dynamiikka hioutuu erittäin kovalle tasolle, jolloin ne pystyvät vastaamaan tällä aseella maajoukkueiden jossain määrin enemmän yksilöiden/yksittäisten huippusuoritusten varaan perustuvaa peliä (yleensä arvokisoissakin pelihän menee puolustavampaan suuntaan loppua kohden ja väitänkin että pelillisten panosten kasvamisen lisäksi iso osatekijä tässä on se, että joukkue oppii yhdessä treenaten ja pelaten puolustamaan/pelaamaan tiiviimmin joukkueena ja silloin omaa peliä aletaan rakentaa enemmän myös tätä kautta). Ja yleensä maailman parhaat seurajoukkueet myös omaavat pelaajaringeissään myös maailman parhaiden maajoukkueiden pelaajia, joten pelaajamateriaaleissakaan ei niin radikaalia eroa ole.


Mutta tämä (kieltämättä mielenkiintoinen) spekulaatiohan on toisaalta melkoisen turhaa, koska näitähän ei koskaan päästä ymmärrettävistä syistä testaamaan.

EDIT: Lisätään loppuun vielä, että en missään nimessä aikonut aloittaa mitään Englanti vs. Espanja -vääntöä enkä Liverpool On Maailman Paras -juttua ja yritetään jatkossakin keskustella tästä aiheesta asiallisesti.

Niin itse olen samaa mieltä, että jos lähdettäisiin noin erilaisista lähtökohdista, niin puntit olisivat sitten lähempänä luokkaa 35-35-30 ja 40-35-25(ensin Espanja-ManU ja sitten Espanja-Liverpool).

En epäile etteikö ManU tai Liverpool voisi voittaa valmistautumatonta(tai normaalilla maajoukkuevalmistautumisella pelaavaa) Espanjan maajoukkuetta. Vaan puutuin siihen, että Liverpool tai ManU tekisi sen ns. aina ja varmasti. Tähän esitin vastaväitteen, mihin minusta riittää perusteluiksi Espanjan peli maaotteluissa, sen materiaali ja erittäin moderni ja yhtenäinen joukkuepeli parin viime vuoden ajalta.

Sitten tietenkin jos lähdettäisiin siitä lähtökohdasta missä tuossa ketjussakin viitattiin, eli Espanjan maajoukkue olisi jonkunlainen seurajoukkue, niin sitten tilanne kääntyisikin suhteellisen tasaisesta väännöstä selvästi ylivoimaisemmin Espanjalle. Koska tuota pohdittiin seurajoukkueketjussa ja tuosta sai sen kuvan, että vaikka Real Madrid olisi samaa tasoa materiaaliltaan, niin silti ManU ja Liverpool sitä veisi aina... tosin sama kirjoittaja rinnasti Iniestan ja Marcelon, joka kertoo toki aika paljon itsessään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
6+5

Tuli muuten vähän aikaa sitten jo huomattua tämä, mutta nyt vasta muistin kirjoittaa, kun asia tuli äkkiseltään mieleen. Eli FIFA:n "6+5" säädös on EU:n lain puitteissa "ihan ok"(http://www.guardian.co.uk/football/...independent-report-bosman-ruling-sepp-blatter). Eli nyt sitten varmaankin voidaan odottaa entisestään esim. Englannissa englantilaisten pelaajien hintojen nousuun ja nuorempana kalastamiseen. Tämä kyllä sinänsä aika kova säädös ja komissio on vielä tuota vastaan. Minkä kyllä ymmärtääkin, jos ei muuten, niin vaikuttaisi useiden maiden seurojen kilpailukykyyn. Katsotaan mahtaako 3-vuoden päästä olla voimassa vai ei. Ainakin tuo voisi hyvin dramaattisesti vaikuttaa eri sarjoihin ja seuroihin...

Oma mielipide tästä on vielä avoin ja odotellaan miten tässä käy ennenkuin lähden enempää miettimään.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Eli FIFA:n "6+5" säädös on EU:n lain puitteissa "ihan ok"(http://www.guardian.co.uk/football/...independent-report-bosman-ruling-sepp-blatter). Eli nyt sitten varmaankin voidaan odottaa entisestään esim. Englannissa englantilaisten pelaajien hintojen nousuun ja nuorempana kalastamiseen. Tämä kyllä sinänsä aika kova säädös ja komissio on vielä tuota vastaan. Minkä kyllä ymmärtääkin, jos ei muuten, niin vaikuttaisi useiden maiden seurojen kilpailukykyyn. Katsotaan mahtaako 3-vuoden päästä olla voimassa vai ei. Ainakin tuo voisi hyvin dramaattisesti vaikuttaa eri sarjoihin ja seuroihin...

Vaikea sanoa mikä tämän tahon kredibiliteetti on, mutta tuskin tämä tulkinta ainakaan sitä tarkoitta että sääntö mene varmasti läpi. Plus tietenkin vaikka joku tuollainen sääntö menisikin läpi niin ei silti ole sanottua että se kestäisi jos joku sen oikeusasteissa haastaisi.

Minusta on kyllä täysin naurettavaa että jonkun lajiliiton, täysin mielivaltaisesti määrittelemä maajoukkueedustusoikeus, voisi määritellä henkilön työvoimapoliittisen statuksen. Siis tämänhän voisi johtaa siihen että joku maahanmuuttaja maahan tullut henkilöä, joka on pitkän asumisen/työskentelyn kautta saanut kansalaisuuden, silti olisi jalkapallossa työvoimapoliittisesti ulkomaalainen ja omalla alallaan huonommassa asemassa kuin paikalliset. Siis vaikka kuitenkin olisi kyseisen maan kansalainen.

Muutenkin FIFA:han voi noita maajoukkueedustusoikeuksia muutella miten haluaa, vähintäänkin tämä vaatisi että myöskin tietyin edellytyksin on maajoukkueedustusoikeutta mahdollista vaihtaa.

Vaikea sanoa mikä Blatterin loppupeli tässä on, itse uskon että hänen tavoitteena on heikentää pienien, erityisesti eurooppalaisten, maiden maajoukkueita. Syy varmastikin se että haluaa varmistaa esimerkiksi MM-Kisoissa sen että isot eurooppalaiset maat ovat käytännössä aina mukana jolloin suurien markkinoiden tv-tulot ovat taattuja. Toisaalta kun pienet eurooppalaiset heikkenevät niin Euroopan paikkoja, kun on myös pienennetty todennäköisyyttä että isoja maita jäisi pois, voi vähentää ja saada mukaan kisoihin enemmän esimerkiksi suuria Aasia maita.

Aika masentavaa että pelaajat eivät tätä mitenkään ole kommentoineet, tai en kannanottoja ole ainakaan nähnyt. Kyllähän pelaajien kokonaisuutena pitäisi tälläistä touhua militantisti vastustaa, voi vain kuvitella miten amerikkalaisten liigojen pelaajat reagoisivat tälläiseen puhumattakaan heidän pelaajayhdistysten johtajista. Jalkapalloilijat ovat kyllä Euroopassa hyvin heikosti järjestäytyneitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Aika masentavaa että pelaajat eivät tätä mitenkään ole kommentoineet, tai en kannanottoja ole ainakaan nähnyt. Kyllähän pelaajien kokonaisuutena pitäisi tälläistä touhua militantisti vastustaa, voi vain kuvitella miten amerikkalaisten liigojen pelaajat reagoisivat tälläiseen puhumattakaan heidän pelaajayhdistysten johtajista. Jalkapalloilijat ovat kyllä Euroopassa hyvin heikosti järjestäytyneitä.

Niin, eikä tätä kyllä ole kauheasti muutenkaan puhuttu. Aika surullista sinänsä, että tuntuu jalkapallon(kin) piirissä olevan se, että näitä suuria instansseja(FIFA, UEFA, Suomessa palloliitto) ei saa arvostella tai niiden tekemiset noin vain hyväksytään. Sama toki koskee suuria seuroja ja esim. sitä miten jossain maissa suuret seurat määräävät kaiken isoissa liigoissa, jne.

Palloliiton toiminnasta kun voisi kirjoitella vaikka kuinka paljon, mutta Suomessa ei ole sen toimintaa oikeastaan arvosteltu kuin muutaman harvan kerran kunnolla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Hienosti jaksat purkaa antipatioita Ronaldoon. 42 maalia ja pari kannua puhuu puolestaan.

Älä nyt viitsi. Missä mies on tällä kaudella tehnyt 42 maalia? Ei kai oikea Ronaldokaan ole maailman paras, vaikka teki vielä huikeampia maalimääriä aikoinaan.

Ja jos kannujen määrä tuon tittelin määrittää, niin keksin 300 parempaa futaaja kuin tämä yliarvostettu lusitaanislutti.

Taitaa sattua henkisesti Suomen ManU-poikia, kun tuo yhden kauden ihme ei dominoikaan enää samalla tavalla kuin salamanisku-kaudellaan. Noh, näitä on nähty ja nähdään vielä tulevaisuudessakin; kulkevat nimellä komeetta tai yhden kauden ihme.
 

TML

Jäsen
Hohhoijaa taas. Et noiden RMA/Barca/Espanja lasien takaa taida nähdä yhtään mitään.

CR7:n 42 maalin kausi oli viime vuonna. Ei kauheasti aikaa. Se on selvää että tuskin kaveri vastaaviin maalimääriin tulevaisuudessa kykenee (etenkin jos menee Madridiin), mutta silti se että puhut tähdenlennosta osoittaa tietämystäsi.

Kyllä kannujen määrän voi sikäli laskea sillä vastaavaa kannumäärää Manu ei olisi voittanut ilman Crisua. Melko suuri panos hänellä oli viime kauden menestykseen.

Viime vuonna kun mies oli ylivoimainen, täällä oli hiljaista. Nyt kun tämä kausi on mennyt heikommin, nostellaan toki Messit ja muut ylemmäksi. Eikä siinä mitään, Messi voi hyvinkin olla parempi pelaaja, eikä tämä taas haittaa minua lainkaan.

Tuo vähättelysi vaan on aivan naurettavaa mutta ymmärrän sen hyvin sillä olet "kova" Espanja/Real -fani.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuo vähättelysi vaan on aivan naurettavaa mutta ymmärrän sen hyvin sillä olet "kova" Espanja/Real -fani.

Mitäs ymmärrettävää siinä on, Portugalihan on Espanjan farmi.

No ei vaan, huippupelaajia molemmat. Rohkenisin silti väittää, että Messi on tällä hetkellä maailman paras jalkapalloilija. Eihän noilla titteleillä mitään väliä ole, mutta kirppua parempaa futaajaa on kyllä vaikea löytää juuri nyt.

Tiedän kyllä Cristiano Ronaldon viime kauden ja sitä edelliset kaudet, mutta suomalainen tuulipukukansa tuntui olettavan, että mies jatkaa noilla 42 maalin kausilla uransa loppuun asti. Siinä mielessä tuo oli ainutlaatuinen tapahtuma, että tuskin enää koskaan urallaan yltää 40 maaliin.

Tämä juttu varmaan taputeltu?
 

TML

Jäsen
Tiedän kyllä Cristiano Ronaldon viime kauden ja sitä edelliset kaudet, mutta suomalainen tuulipukukansa tuntui olettavan, että mies jatkaa noilla 42 maalin kausilla uransa loppuun asti. Siinä mielessä tuo oli ainutlaatuinen tapahtuma, että tuskin enää koskaan urallaan yltää 40 maaliin.

Tämä juttu varmaan taputeltu?
Kyllä varmaan ajattelikin monet (ei niin paljoa välttämättä tietävät) että CR7 tulee olemaan 2000-luvun uusin suvereeni supertähti. Mutta kun viime kauden miltei kaikki Manu-pelit näin, niin täytyy todeta että kaikki mihin CR7 viime kaudella koski, muuttui kultaiseksi.

Ei tuollaiseen pitäisi pystyä kenenkään. Tähän kauteen lähdinkin hyvin maltillisesti hänen suhteen. 20-25 pönttöö kaikki mukaanlukien on jees suoritus ja tätä se saattaa tulevaisuudessa olla mikäli terveenä pysyy.

Tohon Messi vertailuun itselläni on hankala ottaa kantaa siihen nähden, että olen varmaan alta 5 peliä tällä kaudella nähnyt Barcalta. Madrid pelin, pari UCL peliä ja yhden La Liga pelin. Kovaa jälkeä tekee puheiden ja hailaittien perusteella.
CR7 kun on tällä kaudella katsellut niin vaikkei haluaisi niin päässä jyskyttää tuo viime kausi ja sikäli meno on hetkittäin näyttänyt hyvinkin uneliaalta. Motivaatiostakaan ei varmuutta ole. Siltikään en vielä uskalla etteikö CR7 voisi vielä nousta ihan parhaaksi tai ainkin Messin tuntumaan.

Joo ei tällä erää taas kummempia, jatketaan.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Älä nyt viitsi. Missä mies on tällä kaudella tehnyt 42 maalia? Ei kai oikea Ronaldokaan ole maailman paras, vaikka teki vielä huikeampia maalimääriä aikoinaan.
Ei tietenkään, Romario on. Nää muut ei pääse samalle tuhatluvulle edes...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä varmaan ajattelikin monet (ei niin paljoa välttämättä tietävät) että CR7 tulee olemaan 2000-luvun uusin suvereeni supertähti. Mutta kun viime kauden miltei kaikki Manu-pelit näin, niin täytyy todeta että kaikki mihin CR7 viime kaudella koski, muuttui kultaiseksi.

Ensimmäiseksi kun luin tämän ketjun viimeisen viestin, niin kävi mielessä että kuka vitun CR7, mutta ilmeisesti siis Cristiano Ronaldosta on kyse. Pakko myöntää, että sitä on joko tulossa kalkkikseksi, tai sitten vain tippumassa futiskartalta, kun en edes tuota tajunnut. No, pakko myös myöntää, että viime aikoina on tullut seurattua enemmän muita lajeja kuin futista. Tosin arvokisojen aikoihin aina herätään, plus silloin kun sarjat/liigat lähenevät loppuaan.

Mutta itse lainaukseen. Ei kai tämä CR7 mikään Midas kuitenkaan ole. Vai miksi Portugali jäi viime kesänä puolivälieriin? Vai onko tämä CR7 todellinen kultasormi vain ManU:ssa. Tekemistä riittää ainakin seuraavassa champions leaguen ottelussa, ja valioliigassakin.
 

TML

Jäsen
Mutta itse lainaukseen. Ei kai tämä CR7 mikään Midas kuitenkaan ole. Vai miksi Portugali jäi viime kesänä puolivälieriin? Vai onko tämä CR7 todellinen kultasormi vain ManU:ssa. Tekemistä riittää ainakin seuraavassa champions leaguen ottelussa, ja valioliigassakin.

Niin siis luitko tuota viestiä ollenkaan?

Kyllä viime kaudella Ronaldo oli magiaa ja teki mitä tahtoi. Ainakin Manu-paidassa. Portugalista en tiedä, en seurannut. Oliko hänen kautensa epäonnistunut tai eikö hän ollut maaginen kun Portugali kerta epäonnistui?

Niin ja tiedoksi sinullekin niin CR7 ei yksin pelaa sielä punasissa vaan sielä tasonnostoa tarvitaan monelta muultakin pelaajalta viime viikkojen matsien jälkeen. Tämän kauden kannut ovat todellisessa vaarassa tällä hetkellä, sitä en kiistä. Viime kauden jälkeen näin pitäisikin (jossain sarjoissa) olla mutta onhan kauden aikana meno ollut toisinaan maailman vakuuttavinta.

Lets see, pääsetkö kritisoimaan lisää.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lets see, pääsetkö kritisoimaan lisää.

Tämähän meissä suomalaisissa on vikana, vermeet pystyssä odotellaan, että joku epäonnistuu/pelaa huonomman kauden, sitten kaikki nopeasti haaskalle.

Sanotaanko näin, että viime kaudella Cristiano Ronaldo oli jopa ylivoimaisesti maailman paras jalkapalloilija, tällä kaudella kolmen parhaan joukossa, ehkä hieman Messin takana. Tämäkin nopeasti muuttuu, jos Messi epäonnistuu loppukaudesta ja CR johtaa Maunon Mestarien liigan voittoon. Kukaan ei enää muista "heikompaa" alkukautta.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin siis luitko tuota viestiä ollenkaan?

Kyllä viime kaudella Ronaldo oli magiaa ja teki mitä tahtoi. Ainakin Manu-paidassa. Portugalista en tiedä, en seurannut. Oliko hänen kautensa epäonnistunut tai eikö hän ollut maaginen kun Portugali kerta epäonnistui?

Niin ja tiedoksi sinullekin niin CR7 ei yksin pelaa sielä punasissa vaan sielä tasonnostoa tarvitaan monelta muultakin pelaajalta viime viikkojen matsien jälkeen. Tämän kauden kannut ovat todellisessa vaarassa tällä hetkellä, sitä en kiistä. Viime kauden jälkeen näin pitäisikin (jossain sarjoissa) olla mutta onhan kauden aikana meno ollut toisinaan maailman vakuuttavinta.

Lets see, pääsetkö kritisoimaan lisää.

Luin luin. Tuo CR7 oli vain itselleni aika uusi käsite, tunnustauduinkin jo kalkkikseksi.

Enkä itse lähde tähän eipäs juupas vääntöön maailman parhaasta tai suomen parhaasta tai mistä vaan. Mielipiteitä on yhtä paljon kuin perseenreikiä. Sen voin Ronaldosta sanoa, että todella kova jalkapalloilija, (ehkä maailman paras ehkä ei), ja välillä aivan maaginen.

Senkin myönnän etten pidä Manchester Unitedista. En tiedä miksi, mutta niin se vain oli jo silloin kun seurasin tv2:sta pelejä Aulis Virtasen selostamana. Arvostan kyllä paljon esim. Ryan Giggsiä ja kumppaneita vaikken heistä paljon pidäkkään. 10 mestaruutta (Giggs) on aika hemmetin kova suoritus, oli liigana mikä tahansa. Onneksi 1995 putki meni poikki Blackburn Roversin toimesta. Kevääseen 1995 mahtui paljon hienoja hetkiä.
 

TML

Jäsen
Sanotaanko näin, että viime kaudella Cristiano Ronaldo oli jopa ylivoimaisesti maailman paras jalkapalloilija, tällä kaudella kolmen parhaan joukossa, ehkä hieman Messin takana. Tämäkin nopeasti muuttuu, jos Messi epäonnistuu loppukaudesta ja CR johtaa Maunon Mestarien liigan voittoon. Kukaan ei enää muista "heikompaa" alkukautta.

Totta. Sikäli hauskaa että CR7 otetaan aina esille maailman parhaimmista puhuttaessa (siis tälläkin kaudella, itsekin otan) mutta itse olen tällä kaudella nähnyt pelkästään Manussakin parempia. Tämän varmasti voi muutkin Manu-fanit allekirjoittaa, että Vidic on ollut herra ja hidalgo tällä kaudella. Kuten koko Manu joukkueella, Vidicin viimeinen kuukausi lähtien Pool-pelistä on ollut todella heikko. Siltikin ehdoton stara tällä kaudella. Nyt taas Rooney on loukkaantumisensa jälkeen noussut parhaimmaksi.

Viime kausi vaikuttaa aina Ronaldoon ja pitkältihän tämä "paras pelaaja" väittely on kiinni siitä mikä ajanjakso valitaan. Tämä viikko, viimeinen kuukausi, tämä kausi, pari viime kautta jne.
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Ballon d'Or

Sanotaanko näin, että viime kaudella Cristiano Ronaldo oli jopa ylivoimaisesti maailman paras jalkapalloilija, tällä kaudella kolmen parhaan joukossa, ehkä hieman Messin takana. Tämäkin nopeasti muuttuu, jos Messi epäonnistuu loppukaudesta ja CR johtaa Maunon Mestarien liigan voittoon. Kukaan ei enää muista "heikompaa" alkukautta.

Messi lienee tällä kaudella kultaisen pallon voittaja, siitä ei liene epäselvyyttä, mutta ketkä ovat haastajat? Ronaldo todennäköisesti tulee voittamaan Valioliigan maalikuninkuuden, mutta Vidic on ollut ainakin Man U:n, jos ei koko liigan paras pelaaja tällä kaudella.

Niin vähän on tullut europalloa seurattua, ettei edes ole käryä vähää alusta ketä haastajia Messille saa vedettyä esiin. Kaka? Eto´o? Zlatan? Villa? Tuntuu perstuntumalta, ettei miesmuistiin ole ollut tuon pystin kohdalla näin selvää tilannetta sen saajasta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mulle riittää 20 parempaa, anna tulla. Ja tää ei ole vittuilua.

Cristiano Ronaldolla kaksi Englannin liigamestaruutta ja yksi Mestarien liigan voitto. Muita cupeja en laske mukaan, joten kolme kannua.

Iker Casillasilla kaksi Mestarien liigan voittoa, neljä liigamestaruutta, Euroopan mestaruus, yhteensä seitsemän kannua. Raúl Gonzalez Blancolla kuusi Espanjan liigamestaruutta, kolme Mestarien liigan voittoa, yhteensä yhdeksän kannua. Gutilla viisi liigamestaruutta ja kolme Mestarien liigan voittoa, yhteensä kahdeksan kannua. Ryan Giggsilla 10+2, Gary Neville 8+2, oikealla Ronaldolla pari maailmanmestaruutta ja yksi liigamestaruus.

Siinä on jo kuusi nimeä. Lisäksi voisi heittää veikkauksen, että Cristiano Ronaldon lukeman 2+1 ylittävät ainakin Thierry Henry, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, David Beckham, Carles Puyol, Xavi, Samuel Eto'o, Ronaldinho, Andrés Iniesta ja niin edelleen.

Kyseessähän siis oli joukkueiden voittamat kannut, joten nämä viitisentoista tulivat nopeasti mieleen. Loput voin luetella, kunhan ehdin, jos et vieläkään usko näitä olevan 20-30.
 
Kyseessähän siis oli joukkueiden voittamat kannut, joten nämä viitisentoista tulivat nopeasti mieleen. Loput voin luetella, kunhan ehdin, jos et vieläkään usko näitä olevan 20-30.

Kyse tosin oli viime kaudesta mikäli tulkitsin nimimerkki TML:n viestin oikein.

Viestissäsi mainituista Casillas ei voittanut viime kaudella kahta Mestarien liigaa eikä neljää liigamestaruutta, sama pätee Rauliin, Henryyn, Buffoniin, Cannavaroon jne...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kyse tosin oli viime kaudesta mikäli tulkitsin nimimerkki TML:n viestin oikein.

No lusitaanin kanssa samaan määrään (1+1) pääsivät ManU:sta noin parikymmentä kaveria, lisäksi se Casillas, jota et laskenut mukaan voitti myös kaksi pokaalia, liigamestaruuden ja Euroopan mestaruuden. Sama pätee Sergio Ramosiin.

Toki Wes Brown oli maailman paras pelaaja viime kaudella voitettuaan Valioliigan ja Mestarien liigan.

Edelleen on olemassa vähintään se 30 enemmän kannuja voittanutta aktiivipelaajaa, vaikka kannuiksi laskettaisiin vain kolmen suurimman liigan mestaruus, Mestarien liiga, UEFA Cup sekä Euroopan ja maailmanmestaruudet.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
FIFA:n ranking:

1. Espanja 1729
2. Saksa 1362
3. Hollanti 1360
4. Brasilia 1275
5. Italia 1271

Ja mikäkö tässä on erikoista? Ainakin se, että ykkösen ja kakkosen väli ei ole koskaan ollut noin suuri, mitä se nyt on Espanjalla ja Saksalla. Marca hehkutti asiaa varsin näyttävästi.

Suomi sijalla 51 eli toisen sivun ensimmäisenä, pisteitä Suomella huhtikuussa 591 ja nousua kuukauden takaisesta kuusi pykälää. Suunta on siis oikea.

Tuossa vielä linkkiä koko listaan: Hei modet, minä olen linkki FIFA:n maarankingiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös