HPK pudotuspeleissä keväällä 2017

  • 62 252
  • 505

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joka tapauksessa, en ihan niele Ritarin dissaamista. Kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia, asiantuntemus on hyvällä tasolla ja elää heikommassakin pelissä vahvasti mukana. Enempää en itse vaadi selostajalta.
Itse komppaan tätä myös. Ja ei se selostaja muutenkaan siihen lopputulokseen kuitenkaan pysty vaikuttamaan millään tavalla.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Onkos arvon palstaveljellä tietoa, että playoff-HPK on niin epäfyysinen, mitä väität? Kuitenkin alkukaudellakin fyysisyys oli yksi suurimpia muutoksia aiempien vuosien taaperrukseen... Onko Yonkman niin paljon pahempi ja mörömpi kuin O'Brien? Onko Louhivaara niin paljon vittumaisempi kuin Hagman? Onko Hytönen niin paljon älykkäämpi kuin Kapanen? Onko Kolehmainen niin paljon fyysisempi kuin Keränen? Miklik - S.Manninen? Tuppurainen - Lahti? ...ei Kerho häviä millään osa-alueella.. ei edes veskareissa, vaikka sekin osa-alue on jo manattu alimpaan helvettiin.
Tässä on juuri sitä vertailua, joka saa allekirjoittaneen uskomaan Kerhon mahdollisuuksiin. Materiaalissa ei hävitä. Pelikirjan osaltakaan ei hävitä. Huolellisuus ja halu ratkaisevat. Niiden asioiden tulee olla 100% joka pelissä. Silloin JYP kaatuu.

Ja jumalauta... hyvä kaverini on JYP kannattaja, eikä hän vaan voi saada vittuiluoikeutta. KERHO!!
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pistetäänpä vähän omia ajatuksia tähän, että miten mielestäni tuota JYPiä vastaan kannattaisi lähteä pelaamaan. Tiivistettynä mielestäni kannattaisi ensinnäkin lähteä pelaamaan melko tasaisesti neljällä ketjulla, koska sillä tyylillä pelaamisen tempo pystyttäisiin pitämään kovana, kun kuormitus jakautuu tasaisesti, ja se vaikeuttaa JYPin puolustamista. Lisäksi mielestäni meidän alaketjut on hieman vahvemmat kuin JYPillä (varsinkin, jos se Cornet nyt tulee siihen sieltä vielä) ja yläketjut hieman heikommat, joten kuormitus on järkevää jakaa melko tasaisesti. Myöskin hyvällä liikkeellä ja kiekon pitämisellä pystytään saamaan vastustajalle jäähyjä ja välttämään itse niitä, mistä varsinkin tuo toinen osa on merkityksellinen, koska JYPillä on hyvä ylivoima.

Orange Hockeyn voittavat asiat playoffeissa JYPiä vastaan tarkemmin:

Peluutus:

  • Tasainen neljän ketjun jyskytys eli tasainen peluutus (peliajat sellaiset 10-20 min kaikilla hyökkääjillä ja ainakin alle 25 min kaikilla pakeilla). Pelaajille pitäisi tehdä selväksi, että heitä ei kuormiteta liikaa, jotta eivät väsy, mutta kun he sinne jäälle menevät, niin silloin kaikki peliin ja tehdään täysillä ne tarvittavat asiat. Näin, koska mielestäni meillä on paremmat alaketjut kuin JYPillä ja lisäksi reserviä. Kannattaisi pelata leveästi ja kovalla temmolla, jotta saadaan voittoja ja toisaalta saadaan leveästi pelaamalla säästettyä energiaa kärkiketjuille myös sarjan loppuosaa kohden, joka on kuitenkin se tärkein osa sarjaa. Yhtäkään playoff-sarjaa ei ole voitettu voittamatta sen viimeistä pelattua peliä.

  • Jos on joskus 3 maalin (tai yli) johto- tai tappioasema, varsinkin viimeisessä erässä, niin runsaasti kolmos- ja nelosketjua sisään jolloin säästetään ykkös- ja kakkosketjua seuraavaan peliin, koska nykyinen peli on jo hyvin todennäköisesti ratkennut. Nelosketjun voi vaikka vaihtaa siihen seuraavaan peliin helposti reservistä, jos se kuormittuu liikaa. Jos ero kapenee tai jos on muuten tasaista kohti pelin loppua, niin sitten runsaasti ykkös- ja kakkosketjua taas askiin. Jos ollaan selkä seinää vasten, niin sitten tietty myös lukemista riippumatta.

  • 3. peliin, eli viikonlopun tuplaottelun toiseen peliin (la), kannattaisi käyttää reserviä (Valtonen, Ruokonen, Kainulainen, Innala jne). Itse kuormittaisin esim. 2. ketjua runsaasti 2. pelissä (pe) ja vaihtaisin sitten sen kokonaan näihin tuoreisiin reservityyppeihin 3. peliin (la) (koska peräkkäisten päivien ottelu). Ja sitten neljänteen peliin voisi vaihtaa takaisin saman koostumuksen kuin 1. ja 2. peliin. Tällä saisi pienen lepoedun 4. peliin (kotipeli) kakkosketjulle ja 3. pelin taso olisi reservityypeillä varmaan yhtä hyvä, koska ovat tuoreita. Lisäksi 3. peli on vieraspeli eli ei yhtä tärkeä kuin kotipeli. Myös maalivahti kannattaisi vaihtaa 3. peliin kuormituksen pienentämiseksi. Reservipelaajille voi sanoa kolmannessa pelissä, että vetäkää niin täysillä tää yks peli kuin vain pystytte.

  • Aina kun vain mahdollista, eli kun ollaan reilussa johdossa, niin mahdollisimman paljon kuormitusta alaketjuille, etenkin neloselle, jotta säästäisi yläketjuja enemmän seuraavaan peliin.

Pelilliset asiat:

  • Katsoin tuon viimeisen HIFK-JYP -pelin ja ainakin sen ja muun tällä kaudella nähdyn perusteella JYPin karvauspelaamisessa on pääasiassa kaksi vaihtoehtoa: kovaa paineistaminen kahdella tai jopa kolmella tai korkea träppi, jossa korkeimmalla oleva JYPin pelaaja odottaa ihan maalin nurkalla vastustajan pakin lähtöä. Tuosta paineen alta pitäisi päästä pois ja hyökkääjien pitäisi hakea alhaalta, (eikä ainakaan karata vastustajan siniselle) kuten esim. tässä videoklipissäkin sanottiin:

    Tapola käy fläppitaululla JYPiä läpi - YouTube

    Tuon korkean träpin tapauksessa taas, kun omalla pakilla on kiekko maalin takana, pitäisi pelata viivelähtö. Joko toisen pakin kautta kulmasta tai sitten niin, että oma pelaaja tulee maalin taakse vauhdilla ja vetää ylimmän karvaajan mukaansa. Viisikko alhaalla aluksi myös tässä. Tietty, jos se ylin vastustajan hyökkääjä tulee maalin taakse asti, niin sitten vaan toiselta puolen maalia ohi.

  • Oman alueen puolustuspelaaminen: JYP tulee usein keskialueella selkeästi kolmea kaistaa pitkin, kun tuo kiekkoa ylös ja hyökkäysalueella painottoman puolen laituri leikkaa yleensä suorahyökkäyksessä hyökkäysalueella suoraan maalille, joten pakkien pitää huomioida tämä ja pelata oma mies pois myös ripareilta painottomalta puolelta.

  • Maalineduspelaaminen: pidetään omassa päässä maalinedustalla ne miehet ja niiden mailat.

  • Alivoima: AV:lla neliö ei saa olla liian pieni, koska esim. Nättisellä on hyvä rightin laukaus ja ei saa päästää pakin kautta vetopaikalle liian lähelle YV:llä, kuten viime kerralla Jyväskylässä. JYP hakee takakolmio-YV:llä vetopaikkaa jommalle kummalle puolelle, joten AV-hyökkääjien pitää pystyä vaihtamaan blokkaajan ja keskustan pitäjän roolia oikeaan aikaan, kun JYP liikuttelee kiekkoa takakolmiossa. Muutenkin JYPin erikoistilannepelaaminen on hyvää ja parhaiten alivoimat vältetään pitämällä itse kiekkoa ja olemalla itse liikkeessä edellä.

  • Omalla puolustusalueellaan ainakin HIFK-JYP pelissä korostui tuo 1vs1 -puolustaminen, eli ns. miesvartiointi. Kerhon hyökkääjien pitäisikin pyrkiä liikkeellä tekemään itsensä hetkittäin vapaaksi, koska ainakin HIFKin hyökkääjiä JYPin pelaajat seurasivat kuin hait laivoja, eli pelattiin pääosin juuri miestä, ei aluetta. Siellä pitäisi siis voittaa niitä 1vs1 tilanteita sekä kiekon kanssa jalalla että kiekottomana, jos JYP pelaa edelleen samalla lailla. Esim. ristiin luistelemalla ja sahaamalla välillä ylös ja välillä alas saadaan pakit sekaisin tuossa. Jotkut JYP:in pakit on muutenkin raskasrakenteisia eikä välttämättä pysy perässä. Nämä pakit pyrkivät ajamaan laitaan sen vastustajan pelaajan, joka pitää kiekkoa. Toisaalta välillä myös HIFK-pelissä JYP vetäytyi kilpikonnaan, kun pakit oli tarpeeksi väsyneitä. Silloin pitäisi esim. pelata kiekko pakille, pakki-pakki syöttö ja veto tai heitto maalille, johon hyökkääjät on menneet maskiin ja lyömään riparit sisään. Kuljettamalla tai syöttämällä sinne kilpikonnan sisään on vaikea päästä.

  • Kotona pitäisi kiekottomana pelata mielestäni samaa aktiivista ja paineistavaa lätkää kuin ennenkin, mutta vieraissa voisi välillä pelata myös itsekin enemmän korkeaa träppiä. Varsinkin isossa johtoasemassa, ettei kuluta turhaa energiaa.

  • Mielestäni sellainen vihellyksen jälkeinen painiminen kannattaa jättää suurelta osin pois, koska JYP on isokokoisempi joukkue ja siinä kuluttaa vain energiaa enemmän kuin ne isokokoiset JYPin pakit. Ehkä O’Brien poikkeuksena. Keskitytään kuitenkin siihen pelaamiseen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mielestäni sellainen vihellyksen jälkeinen painiminen kannattaa jättää suurelta osin pois, koska JYP on isokokoisempi joukkue ja siinä kuluttaa vain energiaa enemmän kuin ne isokokoiset JYPin pakit. Ehkä O’Brien poikkeuksena. Keskitytään kuitenkin siihen pelaamiseen.
Meinaat, että JYP saa ihan rauhassa huseerata Kerhon maailla vihellyksen jälkeen? Luovutetaan sota-alue suosiolla viholliselle. Vastaavasti toisessa päässä annetaan suosiolla työrauha JYPin veskarille? Kuulostaa niin nerokkaalta, että kyllähän tuossa vastustaja väkisinkin hämääntyy totaalisesti.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Meinaat, että JYP saa ihan rauhassa huseerata Kerhon maailla vihellyksen jälkeen? Luovutetaan sota-alue suosiolla viholliselle. Vastaavasti toisessa päässä annetaan suosiolla työrauha JYPin veskarille? Kuulostaa niin nerokkaalta, että kyllähän tuossa vastustaja väkisinkin hämääntyy totaalisesti.
Mitä tarkoitat huseerauksella? Itse toivoisin ainakin, että jos joku JYPin hyökkääjä vetää vihellyksen jälkeen poikkarilla selkään, että siitä tulisi jäähy ja ylivoima.
Sota-alueella vihellyksen jälkeen ei ole jaossa muuta kuin jäähyjä tai 1 vs 1 paineja, joissa kuluttaa energiaa enemmän kuin vastustaja.
Ennen vihellystä tietenkin pitää ajaa maalille vastustajan maalille täysiä. Mutta jos siellä esim. joku Manninen lähtee painimaan Yonkmanin kanssa vihellyksen jälkeen, niin ei siinä ole mitään järkeä.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin ja tietty maalivahtia pitää omassa päässä puolustaa ja sen lähelle ei saa päästää ketään ennen vihellystä. Silloin pitäisi olla makuupaikkoja tarjolla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sota-alueella vihellyksen jälkeen ei ole jaossa muuta kuin jäähyjä tai 1 vs 1 paineja, joissa kuluttaa energiaa enemmän kuin vastustaja.
Mä en ymmärrä ollenkaan sun ajattelutapaa. Miten JYP osaa vääntää maalinedustilanteissa vähemmällä energialla kuin Kerho? Se on ihan kuntokysymys, vaikka olisi minkälainen mörkö hyvänsä. Jos Kerhon kunto ei kestä noita paineja, niin sitten ollaan väärässä sarjassa. Kyllä ne kuule kuluttavat vastustajaakin. Ja niillä paineilla annetaan signaali, että kyllä täältä pesee, tervetuloa uudelleen.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mä en ymmärrä ollenkaan sun ajattelutapaa. Miten JYP osaa vääntää maalinedustilanteissa vähemmällä energialla kuin Kerho? Se on ihan kuntokysymys, vaikka olisi minkälainen mörkö hyvänsä. Jos Kerhon kunto ei kestä noita paineja, niin sitten ollaan väärässä sarjassa. Kyllä ne kuule kuluttavat vastustajaakin. Ja niillä paineilla annetaan signaali, että kyllä täältä pesee, tervetuloa uudelleen.
Ai mitenkö.. Siten, että ne on pidempiä ja painavampia. Ei sellanen Yonkman oo moksiskaan, kun joku pienempi tulee yrittämään kaataan sitä, vaikka se pienempi vääntää täysillä. Just tuolla playoff-sarjaketjussa joku JYPin kannattaja oli katsonut, että JYP keskipituus 186,06 cm ja keskipaino 87,2 kg. HPK:lla vastaavat lukemat keskipituus 182,39 cm ja keskipaino 84,35 kg.
Mä vaan sanon, että jos joka vihellyksen jälkeen painitaan ja otteluista tulee enemmän painiotteluja kuin jääkiekko-otteluja, niin JYP voittaa 4-0. Jääkiekkoa pelaamalla meillä on mielestäni pieni mahdollisuus mennä jopa jatkoon tästä sarjasta.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ja jos se iso mies kaatuu ja joutuu nousemaan ylös, niin eikö siinä kulu hänellä enemmän energiaakin kuin pienemmällä miehellä?

Odotan uusia graafisia kuvaajia siitä, minkä kokoisia pelaajia Kerhon pitäisi hankkia jotta kuluttaisivat energiaa optimaalisesti eri tilanteissa. Oikean pelaajien iänhän @Orange Hockey on käynytkin läpi ansiokkaasti.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja jos se iso mies kaatuu ja joutuu nousemaan ylös, niin eikö siinä kulu hänellä enemmän energiaakin kuin pienemmällä miehellä?

Odotan uusia graafisia kuvaajia siitä, minkä kokoisia pelaajia Kerhon pitäisi hankkia jotta kuluttaisivat energiaa optimaalisesti eri tilanteissa. Oikean pelaajien iänhän @Orange Hockey on käynytkin läpi ansiokkaasti.
Nojoo, se isohan siinä luultavasti kaatuu, kun pienenmpi menee painimaan sitä vastaan ja huvikseen ne painoluokat sinne painiinkin on keksitty.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Niin ja tietty maalivahtia pitää omassa päässä puolustaa ja sen lähelle ei saa päästää ketään ennen vihellystä. Silloin pitäisi olla makuupaikkoja tarjolla.
Saattaa olla että tartun pikkuasioihin, mutta tarkoitatko, että vihellyksen jälkeen maalivahdin lähelle saa päästää jonkun ja sitä ei pidä puolustaa? Ei siinä, Larmi varmaan puolustaa itse itseään, mutta kuitenkin.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Saattaa olla että tartun pikkuasioihin, mutta tarkoitatko, että vihellyksen jälkeen maalivahdin lähelle saa päästää jonkun ja sitä ei pidä puolustaa? Ei siinä, Larmi varmaan puolustaa itse itseään, mutta kuitenkin.
Siis kyllä vihellyksen jälkeenkin pitää antaa takaisin, jos joku maalivahdin päälle käy tai hakkaa. Muuten turha lähteä aloittamaan mitään paineja mielestäni.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuosta tulee sitä paitsi jäähy todella helposti, jos kolaa veskarin, niin sitä tuskin JYPin pelaajatkaan koittaa, mutta luultavasti ne koittaa saada Kerhon kenttäpelaajia mukaan juuri paineihin.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Nojoo, se isohan siinä luultavasti kaatuu, kun pienenmpi menee painimaan sitä vastaan ja huvikseen ne painoluokat sinne painiinkin on keksitty.
@Orange Hockeyltä ihan asiallinen yhteenveto perusteluineen. Ei siitä tarvitse samaa mieltä olla, mutta turha on trttua johonkin yksittäiseen kohtaan. Käsitykseni mukaan esitys oli ikään kuin strategisella ja taktisella tasolla esitetty. Ei silloin huomioida yksittäisiä tekijöitä. Ok - Kyllä pienemmällä kaverilla kuluu enemmän energiaa painimiseen kuin isolla. Jos painitekniikan jättää huomioimatta ja tarkastellaan tilastollisesti, niin kyllähän painit kuluttavat Kerhoa joukkueena kokonaisuutna enemmän kuin JYPiä. Lineaarisestihan tuo menee suurimman osan matkaa. Ääripäissä ero jopa korostuu vrt. hyttysen ja ihmisen taistelu. Ihminen kulttaa siinä suhteellisesti ehkä 0,001 % ja hyttynen 99,999% energiavarastoistaan. (Japsit olivat hävinneet II maailmansodan jo tuotantokapasiteetillaan noin vuoden ennen sodan päätöstä Jenkeille. Tuotantokapasitteettia voi käyttää analogiana vaikka painoon, liikkumisen tehokkuuteen ja JYPin voima/energiakapasitettiin jne vs. Kerho.) Fiksusti pelaamalla Kerho voi riittävästi tasoittaa puntteja.

Mitä Larmiin tulee, niin kuvittelen hänet multitaskiksi, joka pystyy hieman hämmentää vastustajaa maalinedustalla, mutta keskittymään kuitenkin torjuntatöihin. Kunhan nyt ei pillin jälkeen kovin pitkään/paljoa paini. Niin, eikä lyö kilvellä tai rällällä, siitä kun voi lentää veska ulos.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei nuo jypit nyt ihan niin paljon kerholaisia isompia ole, että painia voisi käyttää taktisena aseena. Jotain suhteellisuudentajua mukaan välillä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä olen funtsinut nämä playoffit jo vuosia sillä tavalla, että vähintään yhden maalin enemmän tehnyt jengi voittaa, ja toivottavasti se jengi on Kerho, joka ottaa ensin vähintään neljä vaikka vain yhden maalin voittoa vastustajastaan.

Tyylillä ei tavallaan niin väliä, ei tuolla pysty kukaan paljon himmailemaan, ellei ole aivan ylivoimainen, mutta nyt on oletusarvoisesti aika tasaisesta parista kyse, toivottavasti. Nyt viimeistään pitää alkaa ottamaan niitä mustelmia, jos runkkarista selvisi vielä ilman. Legot kiekon eteen ja sitä rataa. Jengille henki päälle, kun sillä henkisellä osastolla nämä pelit ratkotaan.

  • Aina kun vain mahdollista, eli kun ollaan reilussa johdossa, niin mahdollisimman paljon kuormitusta alaketjuille, etenkin neloselle, jotta säästäisi yläketjuja enemmän seuraavaan peliin.
  • Kotona pitäisi kiekottomana pelata mielestäni samaa aktiivista ja paineistavaa lätkää kuin ennenkin, mutta vieraissa voisi välillä pelata myös itsekin enemmän korkeaa träppiä. Varsinkin isossa johtoasemassa, ettei kuluta turhaa energiaa.
  • Lisäksi 3. peli on vieraspeli eli ei yhtä tärkeä kuin kotipeli.

Boldasin lainatusta pari juttua, jotka pisti kunnolla silmään.

Itse en pysty näkemään, että Kerho tulisi olemaan montaa kertaa tässä ottelusarjassa reilussa johdossa, eli kaiketi siinä 3 maalin tai enemmän. Varsinkin, kun ottaa huomioon sen, ettei Kerhon kevääseen ole toistaiseksi montaa isoa voittoa mahtunut, joten vähän vaikea tätä on nähdä tapahtuvaksi playoffeissa JYPiä vastaan. Toivottavasti toisaalta Kerho ei ole myöskään montaa kertaa reilusti tappiolla tämän sarjan peleissä. Kyllä näissä peleissä taidetaan kuitenkin aika pienellä marginaalilla taistella niistä pelien voitoista. Ainakin eilen oli sääleissä tasaista, mutta nyt Ipa kyllä keulii 3 maalin johdossa. Epäilen silti, että peli ei ole vielä ohi.

Tottakai kannattajat mieluusti niitä isoja voittojakin näkisivät, mutta tuskin valmentajat voivat näin lähteä ennakkoon laskeskelemaan. Luotan myös siihen, että koutsit osaavat lukea peliä aina tilanteen mukaan, jos sellaiseen, tarkoitukselliseen huilauttamiseen, on mitään mahdollisuutta, tai järkeä.

Tuo sarjan kolmatta peliä koskeva kommentti tuntuu varsin murskaavalta. OK, playoff-sarjojen tärkeimmästä pelistä on monia mielipiteitä, mutta yleisesti kolmatta, tai neljättä, peliä pidetään sarjan tärkeimpänä pelinä. Siinä suhteessa sen vähättely tuntuu erittäin kummalliselta. Olkoon sitten koti- tai vieraspeli, kolmas peli on helvetin tärkeä peli koko sarjan kannalta, lähdetään siihen sitten 1-1, tai toiselle 2-0 tilanteesta.

Toisekseen. Tässä sarjassa jokainen vieraspeli on vähän helvetin tärkeä peli Kerholle, koska se yksi ryöstö olisi pakko ottaa, jos Kerho mielii mennä jatkoon, mikäli siis lähdetään sillä oletuksella liikkeelle, että Kerho hoitaa kotipelinsä. Itse en lähtökohtaisesti luottaisi ainakaan siihen, että se ratkaiseva vierasvoitto tulee sitten aikanaan G7:ssä. Toisaalta, jos pohditaan pelin sisäisen lepuutuksen mahdollisuutta, niin sarjan venyminen G7:iin ei ainakaan tuo yhtään lepuutusta, ihan sama miten peluutetaan, ajatellen mahdollista seuraavaa sarjaa.

Toisaalta tuokin on mielenkiintoinen juttu, miten korkea träppi vieraissa kuluttaa vähemmän energiaa? Kerho tuskin vetää Tamin 60 min. paineella, millä mikään jengi tuskin jaksaisi vetää koko kevättä, saati koko kautta, läpi, joten siihen verraten saattaisi säästää enrgiaa, mutta jos Kerhon korkeasta träpistä tullaankin ohi painimaan omaan päähän, en näe sen välttämättä tarjoavan mitään etua energiankulutuksessa. Sama se on tietenkin pelitavasta riippumatta.

Asetelmat riippuu paljon siitä, kumpi pystyy vaikuttamaan enemmän omalla pelaamisellaan pelin kulkuun, ja tätä kautta mahdollisesti vastustajan pelaamiseen. Välillä ne kaikki hienot etukäteissuunnitelmat saa heittää heti roskiin, kun peli/pelit ei lähdekään kulkemaan omien suunnitelmien mukaan. Siihen pitää reagoida plan B:llä, jollainen toivottavasti löytyy, tai sitten pitää improvisoida.

Ensi viikolla nähdään, mihin suntaan homma lähtee kulkemaan.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Siis kyllä vihellyksen jälkeenkin pitää antaa takaisin, jos joku maalivahdin päälle käy tai hakkaa. Muuten turha lähteä aloittamaan mitään paineja mielestäni.


Juu niin ajattelinkin. Ansiokasta analyysia, vaikka en ehkä kaikkea allekirjotakaan. Siitä kuitenkin täytyy pitää huolta, että maalivahti on koskematon.

Ja mikäli pari matsia on otettu käkättimeen, voisi mielestäni harkita pientä käskytyksen tapaista ja laittaa SOB kyselemään Yonkmanin tanssihaluja. Jos Kerholaisittain kävisi vähän joulu ja SOB sattuisi voittamaan, voisi se järkyttää jyväskyläläisten henkistä tasapainoa.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nojoo, se isohan siinä luultavasti kaatuu, kun pienenmpi menee painimaan sitä vastaan ja huvikseen ne painoluokat sinne painiinkin on keksitty.
No mutta eikös taktiikka ole tältä osin helppoa laatia? Itseä pienempiä vedetään maalin edessä turpaan ja Yonkmaneja luikitaan sitten karkuun. Siinähän menee Yonkmanin ja muiden mörököllien energiatkin kun yrittävät vihellyksen jälkeen luistella vaikka S.Mannista kiinni ympäri kenttää. Mutta kuinka sitten riittävän nopeasti maalinedessä tunnistaa että keneltä ottaa senkka nenästä, ja kuka taas jätetään tönimään ilmaa? No videoilta tietenkin - nyt kun tämä väliviikko piti ottaa lepiä ettei olla sitten tosipeleissä ihan puhki, niin on hyvin aikaa katsella videoita eiköstä niin. Samalla voidaan videolta opiskella sekin, millä korkeudella Olkinuora/Tuokkola pitävät käsiään niin ei lauota sitten suoraan räpylään. Samoin Larmi opiskelee videolta minne JYPiläiset ampuvat, niin tietää pitää suojia jo valmiiksi oikealla korkeudella jne.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:n pelissä on muutamia osa-alueita, joihin pitää kiinnittää erityistä huomiota mikäli halutaan voittaa edes yksittäinen ottelu.

Hyökkäys siniviivaa on vaan pakko kunnioittaa. Kaikki turhat kikkailut viivan läheisyydessä pitää jättää pois. Yhtään läpiajoa ei saa antaa JYPille sen takia, että hyökätessä kiekollinen pelaaja päättäkin syöttää helposti luettavan syötön vastustajan ollessa lähellä ja rintamasuunta vastakkaiseen suuntaan.

Purkukiekkojen pitää omassa päässä lähteä varmasti ja niitä pitää ennen kaikkea uskaltaa heittää. Vaikka sitä kiekkoa halutaan pitää itsellä viimeiseen asti niin yhtään maalia ei saa tämän takia tulla omiin vain siksi, että kiekosta ei haluta luopua. Kylmästi roikkukiekko alueelta pois tilanteen sitä vaatiessa.

Sitten yksi tärkeimmistä ja eniten sakkaavista osa-alueista on tilanteiden hyödyntäminen. Nyt on pakko alkaa lyödä kiekkoa maaliin, kun paikka on. Oli se paikka sitten rintamahyökkäyksen tai pitkän pyörityksen jälkeen pelattu. Maaleja on tehtävä, tyylistä viis tai yhtään voittoa ei ole luvassa. Tähän liittyy myös pelin tappaminen silloin, kun siihen on paikkansa varsinkin ottelujen loppupuolella tulevat ylivoimat ja muut tilanteet. Tehdään se voittomaali silloin, kun siihen tilaisuus annetaan, ettei tarvitse pelien jälkeen pelkästään jossitella.

Nyt ei olla enää runkosarjan opettelumoodissa vaan nyt pelataan tuloksesta. Ymmärrän jos runkosarjassa on tarkoituksella pelattu niin, että pelitapaa on junnattu tulostenkin kustannuksella pelaajien mieliin mutta nyt täytyy olla eri ääni kellossa.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä olen funtsinut nämä playoffit jo vuosia sillä tavalla, että vähintään yhden maalin enemmän tehnyt jengi voittaa, ja toivottavasti se jengi on Kerho, joka ottaa ensin vähintään neljä vaikka vain yhden maalin voittoa vastustajastaan.
Toivotaan näin. Mielummin neljä yhden maalin voittoa kuin yksi neljän maalin voitto.
Puhuit yksittäisistä peleistä, mutta joskus on myös vähemmän maaleja tehnyt joukkue voittanut poff-sarjan, kuten esim. viime vuoden finaaleissa, kun HIFK meni häviämään, vaikka teki enemmän maaleja sarjassa. Paremmalla peluutuksella tätä olisi voinut säätää mielestäni. Esim. tuon sarjan ekan pelin 3-0 -tilanteessa olisi ehkä kannattanut peluuttaa enemmän niitä 3. ja 4. ketjuja ja vähemmän sitä Ramstedtia, niin olisi saattanut saada yhden maalin enemmän seuraavassa pelissäkin tuoreemmalla Ramstedtin ketjulla ja voittaa sen, vaikka lopputulos ensimmäisestä pelistä olisikin ollut ehkä "vain" 4-1 tai 4-2 eikä 4-0. Spekulaatiotahan tämä tietty vain on, mutta tuskin se ykkösketjun parempi tuoreus nyt ainakaan haitaksi olisi ollut toisessa pelissä. Ramstedtin peliaika oli tuossa pelissä 19:31, mikä ei ole järkyttävä, mutta enemmänkin olisi voinut sitä säästää ja peluuttaa sitä vain esim. 14 min siinä pelissä, kun 3. maali tuli jo 23. minuutilla. Olisi ollut tuoreempi seuraavassa pelissä ja silti HIFK olisi hyvin todennäköisesti voittanut ekan pelin. Tämä nyt siis vain esimerkkinä.

Itse en pysty näkemään, että Kerho tulisi olemaan montaa kertaa tässä ottelusarjassa reilussa johdossa, eli kaiketi siinä 3 maalin tai enemmän. Varsinkin, kun ottaa huomioon sen, ettei Kerhon kevääseen ole toistaiseksi montaa isoa voittoa mahtunut, joten vähän vaikea tätä on nähdä tapahtuvaksi playoffeissa JYPiä vastaan. Toivottavasti toisaalta Kerho ei ole myöskään montaa kertaa reilusti tappiolla tämän sarjan peleissä. Kyllä näissä peleissä taidetaan kuitenkin aika pienellä marginaalilla taistella niistä pelien voitoista. Ainakin eilen oli sääleissä tasaista, mutta nyt Ipa kyllä keulii 3 maalin johdossa. Epäilen silti, että peli ei ole vielä ohi.
En itsekään usko, että päästään 3 maalin johtoon JYPiä vastaan kertaakaan. 3 maalia häviöllä sen sijaan voidaan olla jossain pelissä. Mutta, ei sitä koskaan tiedä..
Tässä Ilveksessä on muuten hyvä esimerkki, kun katsoo, että miten Kivi ja Aho peluutti parhaita hyökkääjiään tänään. Esim. Ilveksen ykkösketjussa Rautiaisen peliaika 15:39, Laakson 17:25 ja Koivulan 16:54. Ässillä ykkösketju noin 19 min kaikilla (Suoranta, Makkonen, Korhonen) ja lisäksi Ojamäki 21:41. Ilves teki 3. maalinsa 17 min peliajan jälkeen eli sen jälkeen oli 3 maalin ero ekalle erätauolle lähdettäessä. Tauon jälkeen Aho on kuormittanut noita edellä mainittuja vielä vaikka kuinka, vaikka on hyvin todennäköistä, että Ilves voittaa tuon pelin joka tapauksessa.
Lopputulos: voitto Ilvekselle ja sen lisäksi Ässien kärkipelaajat väsyneitä suurella kuormalla eli luultavasti Ilveksen kärkipelaajat on paremmalla jalalla Porin vikassa pelissä ja Ilves menee jatkoon. Olisi tietty voinut tehdä tietty niinkin, että kun peli oli lähes varmasti jo ratkennut, niin olisi laittanut niitä alaketjuja sinne sisään ja säästänyt kärkipelaajia sinne seuraavaan peliin, kuten Kivi teki. Pieniä asioita, mutta pienet ne marginaalitkin on.

Tuo sarjan kolmatta peliä koskeva kommentti tuntuu varsin murskaavalta. OK, playoff-sarjojen tärkeimmästä pelistä on monia mielipiteitä, mutta yleisesti kolmatta, tai neljättä, peliä pidetään sarjan tärkeimpänä pelinä. Siinä suhteessa sen vähättely tuntuu erittäin kummalliselta. Olkoon sitten koti- tai vieraspeli, kolmas peli on helvetin tärkeä peli koko sarjan kannalta, lähdetään siihen sitten 1-1, tai toiselle 2-0 tilanteesta.
Joo, en oletakaan, että näistä kaikki samaa mieltä olisivat. Niin, vaikea arvioida numeroiden perusteella, että mikä on tärkeä peli ja mikä ei. Itse pidän Kerhon kannalta kotipelejä kaikkein tärkeimpinä. Ne, jos voittaa ja yhden vieraspelin, niin se riittää. Toisen ja neljännen pelin näen siis itse tärkeinä ja ne pitäisi ainakin voittaa. Ja koska kolmas peli on peräkkäisen päivän peli, niin oikeastaan ne reservipelaajat voivat olla tuoreina jopa parempia siinä kuin se normaali kakkosketju. Toisaalta sitten, jos kolmanteen peliin ei laiteta niitä tuoreita reservityyppejä, niin se saattaa vaikuttaa sitten siihen, että hävitään 4. peli eli kun ei tule esim. sitä huilia sille normaalille kakkosketjulle. Mutta nämä on mielipideasioita. Itse näkisin järkevänä heittää reservistä porukkaa nimenomaan tuohon tuplaottelunviikonlopun jälkimmäiseen peliin, kun pelaajat on väsyneitä ja tuoreet reservipelaajat voivat olla kovia niihin nähden.

Toisaalta tuokin on mielenkiintoinen juttu, miten korkea träppi vieraissa kuluttaa vähemmän energiaa? Jos Kerhon korkeasta träpistä tullaankin ohi painimaan omaan päähän, en näe sen välttämättä tarjoavan mitään etua energiankulutuksessa.
Niin, no ei siitä träpistä pitäisi aina ohi päästä, vaan pitäisi saada katkoja keskialueella. Kyllä se ohjauspeli on yleensä vähemmän kuluttavaa kuin paineistaminen mielestäni.

Asetelmat riippuu paljon siitä, kumpi pystyy vaikuttamaan enemmän omalla pelaamisellaan pelin kulkuun, ja tätä kautta mahdollisesti vastustajan pelaamiseen. Välillä ne kaikki hienot etukäteissuunnitelmat saa heittää heti roskiin, kun peli/pelit ei lähdekään kulkemaan omien suunnitelmien mukaan. Siihen pitää reagoida plan B:llä, jollainen toivottavasti löytyy, tai sitten pitää improvisoida.
Ensi viikolla nähdään, mihin suntaan homma lähtee kulkemaan.
Tästä oon samaa mieltä. Eikä tuo oma suunnitelmanikaan mikään aukoton tai kaikenkattava ole, mutta itse ajattelisin, että noilla asioilla voisi olla merkitystä ja ne voisi olla hyödyllisiä.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Itse näen niin päin, että Kerhon paras sauma vierasvoittoon on kolmannessa pelissä. Tämä vaatisi vahvan kotimankelin perjantaina ja saman mankeloinnin jatkumisen väsynyttä JYPiä vastaan lauantaina. Ja mielestäni siihen matsiin pitää lähteä parhaalla mahdollisella.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No mutta eikös taktiikka ole tältä osin helppoa laatia? Itseä pienempiä vedetään maalin edessä turpaan ja Yonkmaneja luikitaan sitten karkuun. Siinähän menee Yonkmanin ja muiden mörököllien energiatkin kun yrittävät vihellyksen jälkeen luistella vaikka S.Mannista kiinni ympäri kenttää. Mutta kuinka sitten riittävän nopeasti maalinedessä tunnistaa että keneltä ottaa senkka nenästä, ja kuka taas jätetään tönimään ilmaa? No videoilta tietenkin - nyt kun tämä väliviikko piti ottaa lepiä ettei olla sitten tosipeleissä ihan puhki, niin on hyvin aikaa katsella videoita eiköstä niin. Samalla voidaan videolta opiskella sekin, millä korkeudella Olkinuora/Tuokkola pitävät käsiään niin ei lauota sitten suoraan räpylään. Samoin Larmi opiskelee videolta minne JYPiläiset ampuvat, niin tietää pitää suojia jo valmiiksi oikealla korkeudella jne.
Nojoo, kai sen noinkin voi koittaa tehdä :D Saattaa olla kyllä, että se Yonkman tulee puolustamaan sitä pientä JYPin pelaajaa aika nopeasti, jos on jäällä, että turpaan vetämisen tarvii tapahtua myös aika nopeasti :)
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse näen niin päin, että Kerhon paras sauma vierasvoittoon on kolmannessa pelissä. Tämä vaatisi vahvan kotimankelin perjantaina ja saman mankeloinnin jatkumisen väsynyttä JYPiä vastaan lauantaina. Ja mielestäni siihen matsiin pitää lähteä parhaalla mahdollisella.
Onko paras mahdollinen sitten edellispäivänä pelanneet väsyneet pelaajat tuossa pelissä vai esim. tuoreet Ruokonen-Kainulainen-Valtonen?
 

Kelloparho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Onko paras mahdollinen sitten edellispäivänä pelanneet väsyneet pelaajat tuossa pelissä vai esim. tuoreet Ruokonen-Kainulainen-Valtonen?
Tuossa sattuu olemaan käynnissä myös tuollainen A-nuorten pudotuspelitapahtuma ohessa. En äkkiseltään otteluohjelmaa löytänyt, mutta väittäisin, että kun kerho jatkoon menee, niin tuosta kolmikosta ainakin 2/3 pelaa niitä junnujen pleijareita.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Onko paras mahdollinen sitten edellispäivänä pelanneet väsyneet pelaajat tuossa pelissä vai esim. tuoreet Ruokonen-Kainulainen-Valtonen?

Jos nelonen on "normaalisti" Innala-Sillanpää-Koivisto niin Innala on ainoa kenet ehkä voisi vaihtaa. Jos Turtiainen on kunnossa ja Innalan paikalla kolmannessa pelissä, niin yhtäkään en vaihtaisi. Valtosta harkitsisin 13. hyökkääjäksi korvaamaan Turtiaista jos bensa loppuu pitkän tauon takia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös