HPK pudotuspeleissä keväällä 2017

  • 62 171
  • 505

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Menkää nyt joku noheva avaamaan se JYP-HPK -puolivälieräketju joillain analyyseillä varustettuna, kun ei Jyväskylästä ainakaan oo kukaan avannut. Viime JYP-HPK -puolivälieräketjua Selinin ajalta ei muuten ihan pienille lapsille viitsinyt näyttää, mutta oli kyllä hauskaa luettavaa :)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Siis on Kerholla mahdollisuus. Se on voittaa yks kotona ja vetää ne JYP:in 2m ja 90kg jätkät punaselle. Se vaan vaatii 7 peliä ja kevät silti paketissa. Pitäisi vaan ekana jollain ihmeellä kaivaa ne ärräpäät että pelattais useemmin kuin neljästi. Kun ei sitä munaa ollut runkosarjassa koskaan, niin melkonen temppu se on löytää pleijareihin.

Ei millään pahalla, mutta enemmän mä uskoin Jokerit pudottaneeseen jengiin, kuin tähän.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Poraaminen nyt helvettiin.

Ensinnäkin, sieltä olisi tullut todella kova jengi vastaan kaikissa tapauksissa. Juuri "ihannevastustaja" KalPa oli Rinkelinmäellä tällä kaudella harvinaisen tyly vierailija, joka pelasi ikävästi, kypsästi ja kaikenlisäksi hyvää jääkiekkoa. KalPan pitäminen jonakin ihannevastustajana juontunee siitä ianikuisesta "KalPa sulaa tosipaikassa" -myytistä.

Toisekseen, viime aikaisella pelaamisella Kerho häviäisi niin Tepsille, KalPalle, kuin JYPillekin. Pelin pitää parantua, mutta...

...kolmannekseen, nyt alkaa erilaiset pelit. Kerhon pelaaminen muuttuu ja paranee kyllä. Kysymysmerkki olisi joka tapauksessa kuinka paljon ja riittääkö se. Tässä sarjassa saadaan jokatapauksessa se, mitä ansaitaan. Ja niin saataisiin ketä tahansa muutakin vastustajaa vastaan.

Neljännekseen, JYP tulee olemaan selkeä ennakkosuosikki kaikissa etukäteisveikkauksissa. Sen voi viime aikaisen lentonsa ansiosta olla jopa jossain määrin hankalampi lähteä pelaamaan näitä pelejä, kun viime aikoina epätasaisesti pelanneen joukkueen, jonka ei edes pitänyt pelata näitä pelejä asiantuntijaveikkauksien perusteella.



Ja Anssi Ritarin värilasiselostusta.

Anssi Ritari on muuten kehittynyt selostajana erittäin paljon parin vuoden aikana. JYP-fanius kyllä kuuluu toki JYPin hehkuttamisena, mutta nykyään enemmänkin JYPin vastustajan maalien ylihehkuttamisena. Ritarin selostusta kuuntelee huomattavasti mieluummin playoffseissa, kuin noita muutamia värittömiä kavereita. Sitäpaitsi nauran jo nyt mielikuvalle siitä, kun raivoan jypfani-Ritarille playofflatauksessani TV:n läpi :D
 

Ralph

Jäsen
Vahvasti haisee kevään 2013 uusinnalta. Kolme ekaa peliä tasaisesti tai "tasaisesti" kotijoukkueelle, neljännestä JYP hakee jatkoajalla voiton (nyt ei toki ole Rendulicia sähläämässä jatkoajalla kahden miehen ylivoimaa) ja viidennessä JYP kaataa rutiinilla aseettoman Kerhon.
 

Tyler Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Ducks, Habs
Anssi Ritari on muuten kehittynyt selostajana erittäin paljon parin vuoden aikana. JYP-fanius kyllä kuuluu toki JYPin hehkuttamisena, mutta nykyään enemmänkin JYPin vastustajan maalien ylihehkuttamisena. Ritarin selostusta kuuntelee huomattavasti mieluummin playoffseissa, kuin noita muutamia värittömiä kavereita. Sitäpaitsi nauran jo nyt mielikuvalle siitä, kun raivoan jypfani-Ritarille playofflatauksessani TV:n läpi :D
Ritari on selvästi saanut riittävästi palautetta Jypin fanittamisesta, sillä itse olen huomannut saman, etenkin tällä kaudella, että ylihehkuttaa vastustajien maaleja. Tämän lisäksi hän myös tarttuu liian herkästi Jypin pieniin virheisiin ja moittii heidän peliään yksittäisten huonojen tilanteiden ja vaihtojen vuoksi. Tällä hän varmaan yrittää kompensoida Jyp-faniuden läpipaistamista.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nyt on runkosarja pelattu ja alkaa sitten ne tosipelit, kun jokaisesta irtokiekosta pitää taistella hampaat irvessä ja perse verillä. Löytyykö Kerholta tätä vaihdetta? Ihan varmasti löytyy. Riittääkö se siltikään? Uskon niin, mutta tokihan se vaatii erittäin hyvän onnistumisen. Hieman ensin vieroksuin tuota JYP:iä vastustajana, mutta nyt se alkaa tuntua jo ihan hyvältä vastustajalta.

Kyllä se tästä ja jos nyt se pillikin menee syvemmälle taskuun ja erikoistilanteet vähenee, sehän meille sopii. On siellä sitä roikkumista jo ollut ennenkin, joten tuskin tuo nyt selkeästi Kerhon mahdollisuuksia heikentään, parempi vaan jos näitä ylivoimia ei tulisi kummallekaan pahemmin.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kyllä se tästä ja jos nyt se pillikin menee syvemmälle taskuun ja erikoistilanteet vähenee, sehän meille sopii. On siellä sitä roikkumista jo ollut ennenkin, joten tuskin tuo nyt selkeästi Kerhon mahdollisuuksia heikentään, parempi vaan jos näitä ylivoimia ei tulisi kummallekaan pahemmin.
Tämä. Edellinen peli Jyväskylässä opetti, että maalin edustalla sai painia vapaasti vankilasäännöillä. Tämä varmasti suosii Jyppiä, mutta se on vaan Kerhonkin ymmärrettävä. Toisaalta, jos Kerho malttaa olla kärsivällinen, niin Kerhon kulmamyllyt tulevat olemaan myrkkyä Jypin raskasjalkaisille pakeille pitkässä juoksussa. Etenkin Jypin miesvartiointi-pelissä. Ne pakit pitää saada juoksemaan ympäri kenttää. Kerho ei voi lähteä yhtään passailemaan ja Kerhon pitää määrittää pelin virtaus, etenkin kotona. Kuten joku jo mainitsi, jalat, jalat, jalat. HPK on parhaimmillaan Liigan liukkain joukkue ja jo runkosarja näytti, että fysiikan osalta joukkue on rautaa. HPK ei hyytynyt kolmansissa erissä, päinvastoin. Kaasua kaasua!

Edit: Kyllä se kiima sieltä joukkueen sisältä löytyy, uskokaa pois!
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Hirvittävää uikutusta monelta kannattajalta. Nyt on se aika kun myös meidän kannattajien, joukkueen lisäksi, on kaivettava munat esiin. En minäkään joukkueen viimeaikaisista otteista kamalasti pidä, mutta onhan tuleva pudotuspelimaailma taas ihan oma juttunsa.
Vastoin Petteri Sihvosen ohjeita uskon ja toivon Kerhon pelaavan hyvät pudotuspelit. Kaikkensa ne ainakin tulevat niissä peleissä antamaan, perkele.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Hirvittävää uikutusta monelta kannattajalta.

Tiedostan omalta kohdaltani tämän. Mietin itseasiassa useastikin, miksi tällä kaudella joukkueen otteisiin huippuhyvästä tuloksesta huolimatta on tullut suhtauduttua aivan yltiönegatiivisesti pieniinkin mokiin ja takapakkeihin. Olen tullut siihen lopputulokseen, että vuosia kestänyt alennustila Harreineen ja Pantseineen on vain mennyt näinkin intohimoisena kerhokannattattelijana todella pahasti takaraivoon. Jotenkin on ilmeisesti sellainen oletus, ettei Kerho kuitenkaan lopulta pärjää, eikä tässä saa kunnon posikierrettä aikaiseksi.

Jottei menisi täysin itsetutkiskeluksi, niin todettakoon Kerholla kuitenkin varmasti olevan ne omat mahdollisuutensa tässä sarjassa. Muutkin ovat sen sanoneet, jalat, jalat ja jalat. Niillä voidaan pitkässä sarjassa horjuttaa jyväskyläläisten raskasjalkaisempaa osastoa. Lisäksi kevättä kohti esim. Lahti on taas löytämässä pudotuspelivaihdetta.

Mahdollisuudet jatkoon ovat sellaista 40 % luokkaa. Näin.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakko se on itsekin tulla tänne avautumaan... ja ihmettelemään tätä valittamista ja itkemistä.

On se ihme juttu, kun mikään ei riitä osalle faneista. Viime vuonna oltiin viimeisiä koko helvetin sarjassa ja kaikki meni ihan konkreettisesti päin persettä. Sitten tuli tämä kausi... peli on luistanut, imua on, sijoitus runkkarin jälkeen 5., yleisökeskiarvo noussut "vain" 500 hlöä/peli... ja täällä ranteet auki, kun kaikki on paskaa!?!

Ei ole ollut peli niin loistokasta kuin oli jossain vaiheessa, mutta yhtäkään pleijaripeliä ei ole edes pelattu, joten eiköhän osoiteta tukea joukkueelle eikä päinvastoin. Nyt ei ole enää mitään väliä kuinka pelit voitetaan, ne vaan täytyy voittaa! Omasta mielestäni JYPin peli ei ole koskaan ollut hyvää lätkää ja helvetin rumaa ja tylsää, mutta tehokasta ja voittavaa. Miksi siis Kerhon peli pitäisi olla silmiä hivelevää tässä vaiheessa kautta? Eiköhän anneta pelaajien näyttää, miten JYP hoidetaan alta pois jne..

Itsellä kova luotto, että sieltä vielä kairataan tarvittavat voitot.. Kapanen, Hagman, Lahti, Somervuori, Keränen yms... eiköhän nuo jätkät tiedä kuinka pleijaripeleissä pelataan.. #55 pitää sitten huolen, että kovuudesta ei jää kiinni. Mä olen helvetin luottavainen tästä ja en todellakaan märehdi viimeisistä peleistä tai epäsopivasta vastuksesta.. kaikki pitää voittaa, jos mestariksi mielii!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Minä väitän taas, että kolmesta olleesta vaihtoehdosta Jyp on helpoin vastus Kerholle ja Kalpa vaikein. Jyp pystytään luistelemaan kumoon, Kalpaa sen sijaan ei, TPS taas on muuten vaan vakea vastus. Ja kuten jo aiemmin olen sanonut, että ensiksi Jyp, sitten Tappara ja ihan sama kuka on finaalissa vastassa.
 

Ralph

Jäsen
JYP on nykyvireeltään, pelaajamateriaaliltaan ja pelityyliltään myrkkyä Kerholle. KalPa sen sijaan on paperilla Kerhoa heikompi ja sellainen mikkihiirilauma, että epäfyysinen Kerhokin jyräisi yli. KalPa tulee samaan rumasti pataan Pelicansilta, mutta valitettavasti Kerho varmaan myös JYP:ltä.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos olen ymmärtänyt oikein, pitäisi Kerhon voittaa enintään seitsemässä seuraavassa pelissä JYP vähintään yhden kerran enemmän kuin JYP, saavuttaakseen ensin neljä voitettua ottelua. Onhan siinä urakkaa kerrakseen.

Historian saatossa JYP ja Kerho ovat kohdanneet playoffeissa kai kolme(?) kertaa ennen tätä sarjaa. V. -91 Kerho voitti pronssipelin, keväällä -93 tuolla Palon maalilla Kerho eteni finaaliin ja kuten @Ralph edellä mainitsi, keväällä -13 Kerho otti kuokkaan puolivälierässä otteluvoitoin 4-1 JYPille.

Sihvosen tekstejä lukeneena täytyy todeta, että aina on helpompi rikkoa kuin rakentaa. Näen Kerhon pelaamisen enemmän rakentavana toimintana ja siksi hieman arvelluttaa, että miten hommassa käy, jos JYP käyttää paljon rikkovaa tyyliään ja iskee etenkin Kerhon pakkeihin. Nähdäkseni Porsen, Lehtivuoren ja varmaankin myös O`Brienin rooli korostuu nyt playoffeissa. Nikkilällä ja Tuulolalla on kyllä jo Liigapelejä riittävästi vyöllään, mutta silti hieman arvelluttaa tämä osasto, johon kuuluvat myös Nikkilä, Almari (ja Forsberg.) Toivottavasti myös muilta pakeilta löytyy cojonesit kuin vain Shanelta. Jos muista vyörytään yli, ei yksi Shane paljon auta. Jos pakit ovat jatkuvasti kusessa, ei Kerhon peli välttämättä lähde rullamaan.

Hyökkäyksessä odottaisin sen kulmapörräämisen lisäksi myös röyhkeyttä ja tahtoa mennä haastaen sinne JYPin maalille. Pelkästään kulmissa pörräämällä harvoin tehdään maaleja ainakaan playoffeissa, eikä Kerholla ole montaa peliä aikaa pelkästään väsyttää niitä JYPin pakkeja. Tehokkuuden pitäisi Kerhon osalta mielellään kasvaa muutamalla pykälällä, ettei usko pörräämiseen lopu. Sanomattakin on myös selvää, että nyt Kerho tarvitsee Larmilta jokaisessa pelissä Tuokkolan/Olkinuoran voittamista.

Siihen en oikein usko, että Kerho voisi nyt ottaa jonkun toisen pelitavan playoffeihin, kun ensin on 60 ottelua koitettu ajaa sisään Pendon pelikirjaa. Hienosäätöä pystyy tekemään ja ehkä sen puolustuksen kautta pitäisi koittaa tukkia JYPin paikat, kun en oikein usko, että pelkästään hyökkäämällä Kerho pärjäisi, tai ainakaan ylihyökkäämällä. Tämä ei tarkoita hyökkäämisen lopettamista, tai pyrkimystä pitkiin hyökkäyksiin, vaan sitä, että se Kerhon kenttätasapaino pitää pysyä kasassa, pelasivat miten tahansa. Puolustuksessa niitä virheitä ei saa vaan oikein tulla, kun se on pahin mahdollinen, jos JYP pääsee johtoon.

Viikon päästä keskiviikkona se sitten nähdään, miltä Kerhon playoffpelikirja näyttää.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Eletään elo-syyskuun vaihdetta vuonna 2016. Liigakauden alkuun on aikaa reilu viikko ja tunnelmat ovat odottavat, jopa pienoisia perhosia vatsanpohjalla. Kotiinpalannut kapteenimme on antanut uutta toivoa tulevaan kauteen, vaikka keväinen polvioperaatio heittääkin puolittaisen mustan pilven tämän toiveenrippeen päälle. Lalli-merkkinen tietokone prosessoi kyllä varmalla tahdilla dataa, mutta miten on liikkuvuuden ja pelituntuman kanssa?
Suurin osa asiantuntijoista veikkailee joukkueen sijoittuvan runkosarjassa sijojen 10-14 välimaastoon, vain optimistisimmilla kannattajilla on ennakkoon veikkailuna sijoitus jopa kahdeksan joukkoon.
Uusi valmentaja on kuulemma tuonut virkistäviä tuulia mukanaan Mikkelistä ja onpa sieltä pukuhuoneen kulmasta kannettu limuautomaattikin pois. Mikkeliläiset heimoveljet kommentoivat Antista positiiviseen sävyyn ja että ei kannata tuskastua mikäli alkukaudesta meno on tahmeaa. Mutta silti takaraivossa jyskyttää pieni pelko, että mitenköhän tässä mahtaa käydä. Aika paljon on kysymysmerkkejä ilmassa. Pärjäävätkö Jukureista tulleet uudet pelaajat liigavauhdissa? Miten käy puolustuksen, kun kaikki paineet kasautuu Lehtivuoren harteille? Ovatko nuoret ottaneet sen seuraavan askeleen kohti parempaa? Entä mikä on kassareiden tilanne? Monivuotinen mv-valmentaja lähti Kaakon suunnalle ja tuokin aukko pitäisi täyttää? Alppisarjasta tullut kanadalaisvahti näyttää levänneen liiankin hyvin. Posket eivät viittaa urheilullisuuteen millään tavalla. Joutuuko kakkosvahtimme, nuori tulokas Päijät-Hämeen suunnalta, liian suuren vastuun eteen heti kauden alussa?

Nyt reilu puoli vuotta myöhemmin, runkosarjan päätyttyä, täytyy todeta, että olemme tainneet olla melkoisten onnentähtösten alla. Viides sija runkosarjassa, johon ei tainnut uskoa ennen kautta kukaan. Etenkin nuoren kakkosvahtimme loistava tulokaskausi ja joukkueen pirteä, luisteleva pelitapa ovat ruokkineet kannattajat hienoon liitoon. Jo tästä saavutuksesta voinemme kaikki olla erittäin kiitollisia ja ylpeitä. Käy pudotuspeleissä kuinka tahansa, niin tämän kauden joukkueelle ei voi muuta sanoa kuin "Kiitos jätkät!"
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
JYP on nykyvireeltään, pelaajamateriaaliltaan ja pelityyliltään myrkkyä Kerholle. KalPa sen sijaan on paperilla Kerhoa heikompi ja sellainen mikkihiirilauma, että epäfyysinen Kerhokin jyräisi yli. KalPa tulee samaan rumasti pataan Pelicansilta, mutta valitettavasti Kerho varmaan myös JYP:ltä.

Tätä mä just tarkoitin...! Pelattiinko pelit jo, kun olet noin tietoinen miten päättyy?

Onkos arvon palstaveljellä tietoa, että playoff-HPK on niin epäfyysinen, mitä väität? Kuitenkin alkukaudellakin fyysisyys oli yksi suurimpia muutoksia aiempien vuosien taaperrukseen... Onko Yonkman niin paljon pahempi ja mörömpi kuin O'Brien? Onko Louhivaara niin paljon vittumaisempi kuin Hagman? Onko Hytönen niin paljon älykkäämpi kuin Kapanen? Onko Kolehmainen niin paljon fyysisempi kuin Keränen? Miklik - S.Manninen? Tuppurainen - Lahti? ...ei Kerho häviä millään osa-alueella.. ei edes veskareissa, vaikka sekin osa-alue on jo manattu alimpaan helvettiin.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Hyvin mahdollista että JYP vie tämän ottelusarjan, mutta se ei ole nyt pointti. Koko organisaatio on tehnyt tälla kaudella sellaisen kasvojen pesun, että olis meidän jokaisen kannattajan syytä olla ylpeitä. Tästä on hyvä rakentaa ensi kaudelle.
 

mehupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mason ego
Hyvin mahdollista että JYP vie tämän ottelusarjan, mutta se ei ole nyt pointti. Koko organisaatio on tehnyt tälla kaudella sellaisen kasvojen pesun, että olis meidän jokaisen kannattajan syytä olla ylpeitä. Tästä on hyvä rakentaa ensi kaudelle.
Kyllä mun pointti on ainakin pudotuspeleissä ja niissä menestymisessä niin kauan kun siellä ollaan. Annetaan arvosanat kaudesta silloin, kun se on ohi.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eihän nyt kyse olekaan siitä etteikö kausi olisi ollut hyvä. Tottakai se on ollut, suorastaan erinomainen, kun sitä verrataan edelliseen. Pelityyli on ollut viihdyttävää ja myöskin tuloksekasta sen kertoo saavutettu viides sija runkosarjassa. Kritiikkiä ei sitten vai saisi esittää, koska kaikki on niin hyvin.

Kaikki asiathan pitää osata suhteuttaa. HPK on pelannut suurimman osan kaudesta niin hyvää lätkää, että on ihan ymmärrettävää kritisoida pelin tasoa, kun viimeinen kolmannes kaudesta on ollut huonompaa. Siihen parhaaseen mahdolliseenhan kaikkea verrataan ja nyt on aivan perusteltua olla huolissaan. Jos tilanne olisikin päinvastoin, että 2/3 kaudesta olisi ollut huonoa pelaamista ja vasta viimeinen kolmannes nousujohteista ja joukkue olisi näin ollen sijoittunut säälipaikoille niin väitän, että aika monella olisi kova luotto omiin, koska vire on ollut viime peleissä niin hyvä. Ei kukaan enää sitä muista miten kausi aloitettiin, tärkeämpää on se miten se lopetetaan. Tätähän täällä varmasti toistettaisiin mutta nyt on tilanne päinvastoin.

Kritiikiä on tullut itsekin annettua mutta ei tilanne nyt sentään ihan niin paha ole kuin kuvittelisi. Se peruspelaaminen on siellä edelleen vahvana ja nyt tarvitaan sitä lopullista hienosäätöä ja ennen kaikkea pleijarivaihdetta silmään, jotta pystytään haastamaan JYP tosissaan.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mistä olen tietoinen? Olen tietoinen siitä mitä veikkaan? Kyllä olen, miksi kysyt?

Saivartelua sano minä... Joo, et varmaan ole epävarma omista veikkauksistasi ja tuskinpa muutenkaan tulevaisuuteen näet. Se nyt ei tässä ollut minullakaan pointti, enkä nyt yksittäistä kannattajaa vastaan kapinoi.

Yleisesti vaan on aina vituttanut tämmöinen "me ollaan hävitty tää peli"-asenne. Se tappio tärkeästä pelistä vituttaa ihan yhtä paljon, on sitä ennakoitu tai ei. Tästä on ihan omakohtaista kokemusta, joten luulen tietäväni mistä puhun. Toki se, että meillä ei ole mitään asiaa Kerhon koppiin, niin onkos sillä väliä mitä puhutaan...

Playoff on mahdollisuus kaikille, sijoitukset ja pisteet on nollattu, ennakkoasetelmat voi heittää huitin vittuun. 4 voittoa... that's it.

Jos nyt jokainen sanomani asia osoittautuu vääräksi ja JYP kävelee yli 4-0 maalein 40-0, niin myönnän virheeni ja nostan käden ylös merkiksi.. muussa tapauksessa seuraan pelejä ja uskon Kerhon voittoon!
 

kolaolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
naamansapitelijät
Hirvittävää uikutusta monelta kannattajalta. Nyt on se aika kun myös meidän kannattajien, joukkueen lisäksi, on kaivettava munat esiin. En minäkään joukkueen viimeaikaisista otteista kamalasti pidä, mutta onhan tuleva pudotuspelimaailma taas ihan oma juttunsa.
Vastoin Petteri Sihvosen ohjeita uskon ja toivon Kerhon pelaavan hyvät pudotuspelit. Kaikkensa ne ainakin tulevat niissä peleissä antamaan, perkele.

Täysin samaa mieltä Vuokralaisen ja Sean Conneryn kanssa. Mutta meitä kannattajia on tietysti moneen lähtöön, harmillisesti osa on sellaisia ketkä luovuttaa ennen kun kiekko on edes tippunut. Siinä ohessa on helppo yksilötasolla haukkua pari pelaajaa. Omasta mielestä tuossa JYP-HPK sarjassa voi tapahtua ihan mitä tahansa ja en kyllä allekirjoita 4-0 häviötä ennenkuin ne neljä peliä on pelattu. Koittakaa nyt kannustaa vaikka olettekin omasta mielestänne realisteja.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Omasta mielestäni se olennaisin asia nyt tällä viikolla on se, ettei valmennus lähde enää rasittamaan pelaajia fyysisesti turhaa. Houkutusta olisi varmasti harjoitella kovalla temmolla vielä joitain asioita, mutta luultavasti se kostautuu varsinkin playoffsarjan loppupäätä kohden, jos näin tehdään.
Muistan kun Arvosen aikaan oltiin voitettu se 10 ottelua putkeen ennen puolivälieriä (mukaan lukien Jokerit kaksi kertaa) ja sitten näytettiin jopa tulos- tai urheiluruudussa, kun vedettiin jotain hikitreeniä, vaikka oli vain 5 päivää aikaa palautua säälien jälkeen. No siinä sitten kävikin niin Kärppiä vastaan, että ensimmäisissä peleissä oltiin hyvin mukana ja paremmalla tuurilla ne olisi voitettu, mutta sitten kunto petti ja hyydyttiin täysin 3. pelistä eteenpäin ja Kärpät voitti suurilla lukemilla.

Maltti on valttia ja kannattavin asia on tällä viikolla on valmistautumisen kannalta oikeastaan olla tekemättä mitään fyysistä harjoittelua ja keskittyä analysoimaan omia pelejä JYPiä vastaan ja käydä asioita läpi suullisesti pelaajien kanssa, kun on ensin katsottu rauhassa ja huolella läpi se vastustajan pelityyli. Siellä on myös yksi 3-0 voittopeli kotona JYPistä kauden alussa. Mitä siinä tehtiin oikein? Entä mitä tappiopeleissä tehtiin väärin? Miten JYP pelaa yleensä eri tilanteet kotonaan ja Hämeenlinnassa?
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Katselin muuten jonkin verran myös muiden Liigajoukkueiden eri sivuilta, että miten he lähtevät yleensä pelaamaan JYPiä vastaan ja ehkä kiinnostavin analyysi löytyi tästä:
Tapola käy fläppitaululla JYPiä läpi - YouTube

Tosin mielestäni viime pelissä Kerhoa vastaan Jyväskylässä JYP pelasi tuon paineistamisen lisäksi ajoittain myös sitä korkeaa träppiä, jossa laittoivat ylimmän karvaajan ihan Kerhon maalin nurkalle odottamaan kun Kerhon pakilla oli kiekko oman maalin takana, että ei se koko aikaa tuota paineistamista ole. Tuo korkea träppi pitää siis pystyä myös murtamaan viivelähdöillä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kritiikkiä ei sitten vai saisi esittää, koska kaikki on niin hyvin.

Ei täällä kritiikkiä kritisoida, vaan ennemminkin muutamasta viestistä paistanutta itsesääliä. No, sitä oli vain muutamissa viesteissä, joten ei siitä enää sen enempää :)


Ritari on selvästi saanut riittävästi palautetta Jypin fanittamisesta, sillä itse olen huomannut saman, etenkin tällä kaudella, että ylihehkuttaa vastustajien maaleja. Tämän lisäksi hän myös tarttuu liian herkästi Jypin pieniin virheisiin ja moittii heidän peliään yksittäisten huonojen tilanteiden ja vaihtojen vuoksi. Tällä hän varmaan yrittää kompensoida Jyp-faniuden läpipaistamista.

Aivan samaan olen ollut kiinnittävinäni huomiota. Asiassa lienee siis jotain perää.

Joka tapauksessa, en ihan niele Ritarin dissaamista. Kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia, asiantuntemus on hyvällä tasolla ja elää heikommassakin pelissä vahvasti mukana. Enempää en itse vaadi selostajalta.
 
Viimeksi muokattu:

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joka tapauksessa, en ihan niele Ritarin dissaamista. Kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia, asiantuntemus on hyvällä tasolla ja elää heikommassakin pelissä vahvasti mukana. Enempää en itse vaadi selostajalta.

Samaa mieltä. Ritarin asiantuntemus on erittäin arvostettavaa ja urheilumies henkeen ja vereen. Ennemmin Ritari, kuin nämä pari "uutta" tylsääkin tylsempää selostajaa tältä kaudelta. (Nimiä en edes tiedä)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös