HIFK playoffeissa 2022

  • 70 023
  • 497

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukon mvp mestari Koivistoinen on saatu tuhottua "kastiin ym", kaveri heittelee outoja kommentteja erätauolla ja häviää kaksinkamppailuja.

Olympiakullan ratkonut Pakarinen on saatu painettua tasaiseen massaan. Innala sentään yrittää, muttei saa onnistumisia.

Gardiner aloitti hyvin, mutta on saatu taannutettua neloskentän mieheksi.

EHL-tason jengi tekee joka toisessa pelissä 0-1 maalia.

Kollektiivinen koomailu ja alisuoritus ei voi olla sattumaa, vaan se täytyy olla valmennuksen, sekä HIFK:n ilmapiirin/ympäristön syy. Seuraan isolla rahalla saapuvat tähdet ovat valmiita tekemään tulosta, mutta vuosi vuoden jälkeen tekeminen muuttuu haluttomaksi ja pelokkaaksi. Tämä ei voi olla pelaajien vika, vaan seurassa on jotain isoa mätää, joka latistaa tähdet keskitason luusereiksi.

UTJ ei ole tajunnut, että jengin tärkein palanen on valmentaja. Valmentaja joka osaa ja jolla on näyttöjä osaamisesta. Ilman tätä johtajaa ei auta, vaikka ostettaisiin NHL jengillinen tähtiä. Nekin häviää HIFK paidassa, jos heitä ei osaa peluuttaa. Pike, Peltonen ym ei ole voittavia valmentajia, jotka saatuaan liigan kovimman kaluston käsiinsä eivät saa mitään aikaiseksi.

Jos Mersun kuski F1:ssa ei pääse kuin sijoille 5-8, ei se ole kaluston vika. Se on kuskin vika. Nyt HIFKillä on allaan liigan paras auto (puolustus, no jooo ei samaa tasoa), mutta se ei kulje ollenkaan.

Alkaa olla sen näköistä touhua, että jengin sisällä voi kohta alkaa kiehumaan ja silloin kausi on ohi, tai joku nousee johtamaan peliä rivistä. Tuskin, koska ostojengissä ei voi olla sitä oikeaa sydäntä, niin helpompi odottaa lomia.

Tepsin veska on selkeästi jo pelattu sarjan parhaaksi pelaajaksi. Ei tulla saamaan 2maalia enempää/ peli.
 

Forever#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Peli oli juuri sitä, mitä arvelinkin sen olevan. Samaa kuraa kuin ennenkin. Pieni lapsen toivo oli, että viikon tauolla valmennus olisi yrittänyt kehittää jotain uutta, mutta mitäpä turhaan. Meidän nimekäs rosteri on saatu alisuorittamaan kollektiivina huolellisesti.

Ilman kotivoittoa tiistaina pelaajilla ei usko enää riitä, ja sarja menee 4-0 TPS:lle. Voitolla tiistaina... taas voi hetken ylläpitää sitä lapsen toivoa.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Jos viime maanantaina ajateltiin että sillon oli aivan pakko voittaa niin se potenssiin 5 on tiistaina. Saisipa HIFK avausmaalin…

Avausmaali olisi kyllä niin tärkeä. IFK on vienyt pelien alkuja monesti nyt ja vastustaja tehny järjestäen aina avausmaalin, joka ei voi olla vaikuttamatta mailan puristamiseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän päivän leijonat ja lampaat:

Leijonat - ei ketään
3 lammasta - kaikki kentällä surffanneet HIFK-paitaiset.

Kaikki oli niin surkeita, että vaikeeta on pistää huonommaksi.
17.9.2005 klo 04.41 avasit erään legendaarisimmista viestiketjuista tähän liigaosioon. Olen sitä mieltä, että nyt on aika uusia se vuosiluvut päivitettynä. Anna palaa!
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähestyn yleensä asioita positiivisuuden kautta, enkä nytkään ala kaivaa kuoppaa joukkueelle tai etsiä syyllisiä. Mutta huolestunut olen aidosti ja syitä nykytilanteeseen olisi kiva saada tietää. Peli kulki hyvin marras-joulukuussa, mutta sen jälkeen ei. Paljon maaleja tekevästä joukkueesta on tullut vähän maaleja tekevä joukkue. Mikään yksi yksittäinen tekijä ei varmastikaan ole syynä tähän, vaan kyseessä on todennäköisesti monen tekijän summa. Ja, jos ja kun se on monen tekijän summa, niin sen korjaamiseksikaan ei ole helppoa löytää yhtä konstia. Siihenkin tarvitaan vastaavasti monen hyvän asian summaa. En lähde tässä luettelemaan mistä kaikista yksittäisistä tekijöistä asia voi johtua, mutta pääotsikoiden valmentaminen, peluutus, joukkueen rakentaminen, roolittaminen, joukkuehenki, pelirohkeus ja terveys alle luetteloituu todella paljon pieniä ja isoja tekijöitä, jotka tekevät joukkueesta parhaimmillaan JOUKKUEEN tai pahimmillaan epämääräisen porukan. Tästä voi syntyä vielä JOUKKUE, mutta viimeistään tiistaina sen rakentumiseksi pitäisi jo näkyä paljon elementtejä.
 

12961

Jäsen
Vasta alkutahdit lyöty sarjalle, mutta tämä avausottelu meni täysin runkosarjasta tutun käsikirjoituksen mukaan. TPS puolustaa IFK:n kumoon. Ville Peltosen IFK on iso harppaus taaksepäin viimeisistä vuosista. Ollaan taannuttu sinne 2013-15 tasolle.

Sen sanon mustavalkoisin lasein, ettei se puolustuskaan tarvinnut tänään olla timanttista. IFK ei ollut varsinkaan hyökkäyspelinsä osalta lähelläkään sitä, mitä nimilista antaa odottaa. Eikä myöskään TPS puolustuksellisesti parhaimmillaan.

Paras 7 on pitkä sarja ja paljon ehtii tapahtua.
 

DaFlexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
”Oltiin sitkeitä” IFK
Paras seitsemästä on pitkä sarja joka takaa sen että parempi voittaa. Luotto omiin on edelleen 100%. Ekoja otteluita on hävitty voitetuissa puolivälieräsarjoissa muun muassa 2019 ja 2011.

Kai se vähän huolsetuttaa, mutta silti luotan että Stadin Kingit ei häviä nordiksella. Tiistain jälkeen lähdetään täysin erilaisella jalalla turkuun.

Nothing is over!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ainoa mikä antaa itselleni toivoa jatkoon menosta on peliohjelma. Jos pelattaisiin heti back to back pelejä tässä vaiheessa, niin sanoisin sarjan olevan ohi aika nopeastikin.

Nyt saadaan taas yksi päivää aikaa harjoituksissa miettiä, että millä tasolla sitä peliä pitää pelata jos mielitään jatkoon? Käänteentekevä game 3 (eikös se oli yleensä niin, että game 3 voittaja voittaa sarjan?) on vasta 3 päivän päästä.

En tiedä keksitäänkö sitä pyörää enää uudestaan tässä vaiheessa, koska niin suuri ero oli TPSn ja IFKn välillä pelitavallisesti ja pakiston valmiudessa, mutta ehkä nuo pari päivää antaa mahdollisuuden jonkun pakin palata sairastuvalta ja eritoten Peltosen vaihtoaitioon.

Väittäisin, että tässä tilanteessa missä koskaan tarvittaisiin Villen kaltainen kokenut Playoff-voittaja (vaikka pelaajana) tuonne pukukoppiin antamaan sitä kokemusta. Opastamaan miten vaikeat sarjat käännetään voitoksi. On sitä kuitenkin saanut todistaa pelaajana ja apuvalmentajana itse Kari Jaloselle.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tämä hautajaisfiilis pitää unohtaa ja kääntää katseet huomiseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Sarja on yhden pelin jälkeen tilanteessa 1-0. Shocking! Nyt ei todellakaan ole aika ripotella tuhkaa yhtään mihinkään, vaan kasata rivit ja antaa kaikki tuki joukkueelle. Varauksetta. Ei tästä tule mitään, jos fanit ovat jo valmiiksi valmistautuneita pahimpaan. Jokainen voi toki näin tehdä halutessaan omassa päässään ja omassa kuplassaan, mutta kun kiekko huomenna tippuu Nordiksella, meitä kaikkia tarvitaan. Varauksetta. Meistä ei saa henkiä mitään negatiivista. Enkä näin usko tapahtuvankaan, koska kaikista epäilyksistä huolimatta, tämähän on faninkin juhla-aikaa. Eikä se useinkaan ole helppoa meillekään.

Joo, eka peli hävittiin eikä saatu yhtään maalia. Taaskaan. Se on fakta. Mutta sitä tulosta ei voi muuttaa, eikä se kerro mitään huomisesta pelistä, vaan huomenna kaikki alkaa taas alusta. Huominen on mahdollisuus, ei uhka. Joukkue ei voi paskoa alleen, eikä niin voi tehdä fanitkaan, koska niin meillä ei vain tehdä. Joukkue tarvitsee meidän jokainen lapsenuskon ja täyden innostuksen. Paljon muuta, pääsylippu- ja kausarirahojen lisäksi, me emme voi antaa. Mutta sen me voimme.

Kaikkein huonoin vaihtoehto on se, että pelaajat tulevat jäälle pelkäämään, että tuottavat meille pettymyksen. Tai joillekin jopa häpeää. Nämä ovat äärimmäisen voimakkaita tunteita, eikä niistä useinkaan seuraa mitään hyvää silloin, kun pitäisi saada parasta pöytään. Haluankin nähdä huomenna Nordiksella ylpeitä HIFKlaisia. Haluan nähdä kentällä iloisia ja rentoja HIFK:n pelaajia. Meillä, koko tällä yhteisöllä, on ihan kaikki mahdollista tämän kevään ja mestaruuden osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BOL paljon taas painavaa asiaa, jonka allekirjoitan. Käsijarru pois päältä ja laitetaan peli pyörimään.
Jos me odotetaan pannukakkua, se saattaa tulla. Jos uskotaan hyrrän lähtemään pyörimään niin se saattaa tulla. Mä en usko, että se on taidoista kiinni. Mulla on ketsuppipullofiilis vielä, joka saa jengin vapautumaan monopoli termein "vapaudut vankilasta"!
Se että huomenna voitetaan on todella tärkeää! Joukkeen tarvitsee saada kotikannattajien kautta vapautunut fiilis, tapahtuu sitten mitä tapahtuu kentällä. Vaikka oltaisiin tappiolla niin joukkueen jättäminen siinä vaiheessa kumuloisi koko sarjan häviämistä ja sitä ei kukaan tässä ketjussa halua?
Tää on kaikki mentaalisia asioita niin pelaajilla kuin faneilla. Nimeämättä ketään pelaajaa, odotan valmentajien valitsevan kentälle mentaalisesti parhaat pelaajat, en enää parhaat taitojen puolesta.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Nyt tämä hautajaisfiilis pitää unohtaa ja kääntää katseet huomiseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Sarja on yhden pelin jälkeen tilanteessa 1-0. Shoking! Nyt ei todellakaan ole aika ripotella tuhkaa yhtään mihinkään, vaan kasata rivit ja antaa kaikki tuki joukkueelle. Varauksetta. Ei tästä tule mitään, jos fanit ovat jo valmiiksi valmistautuneita pahimpaan. Jokainen voi toki näin tehdä halutessaan omassa päässään ja omassa kuplassaan, mutta kun kiekko huomenna tippuu Nordiksella, meitä kaikkia tarvitaan. Varauksetta. Meistä ei saa henkiä mitään negatiivista. Enkä näin usko tapahtuvankaan, koska kaikista epäilyksistä huolimatta, tämähän on faninkin juhla-aikaa. Eikä se useinkaan ole helppoa meillekään.

Joo, eka peli hävittiin eikä saatu yhtään maalia. Taaskaan. Se on fakta. Mutta sitä tulosta ei voi muuttaa, eikä se kerro mitään huomisesta pelistä, vaan huomenna kaikki alkaa taas alusta. Huominen on mahdollisuus, ei uhka. Joukkue ei voi paskoa alleen, eikä niin voi tehdä fanitkaan, koska niin meillä ei vain tehdä. Joukkue tarvitsee meidän jokainen lapsenuskon ja täyden innostuksen. Paljon muuta, pääsylippu- ja kausarirahojen lisäksi, me emme voi antaa. Mutta sen me voimme.

Kaikkein huonoin vaihtoehto on se, että pelaajat tulevat jäälle pelkäämään, että tuottavat meille pettymyksen. Tai joillekin jopa häpeää. Nämä ovat äärimmäisen voimakkaita tunteita, eikä niistä useinkaan seuraa mitään hyvää silloin, kun pitäisi saada parasta pöytään. Haluankin nähdä huomenna Nordiksella ylpeitä HIFKlaisia. Haluan nähdä kentällä iloisia ja rentoja HIFK:n pelaajia. Meillä, koko tällä yhteisöllä, on ihan kaikki mahdollista tämän kevään ja mestaruuden osalta.
Kyllä! Huomenna punaista päälle ja pojan kanssa hallille!
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Tänään jännitän kahta asiaa. Motin ja mielellään myös Ahonen olisi tärkeää nähdä kokoonpanossa. Vaikka täällä kaikki eivät aina arvosta Motinin panosta, hän on ollut varsinkin omaan päähän joukkueen ylivoimaisesti kovin tekijä.

Toinen jännitettävä asia on pelin laatu. Kaikkia puolivälieräsarjoja hieman seuranneena väittäisin, että Turun peli oli laadullisesti selkeästi heikointa, hitainta ja unettavinta lätkää. Tuolla pelillä kumpi tahansa jatkoon menevä jengi ottaa välierissä kuokkaan vastustajalta aivan varmasti.

Nyt herätys ja kotivoitto!
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Hyvää huomenta HIFK ja Ville Peltonen.

Tänään olisi mahdollisuus pestä kasvot kotona sunnuntaisen esityksen jäljiltä.
Ekana Ville toivon että muokkaat tuota kokoonpanoa. Voit rauhassa ja luvan kanssa vaikka täältä käydä lukemassa millaisia eri kokoonpanoja me muut olemme löytäneet.

Åsten-Väänänen-Karvinen tämä on se illan tärkein muutos. Nyt tarvitaan sitä tunnetta/fyysisyyttä kentälle. Åstenin rintaan voi mun puolesta ommella sen C kirjaimen.

Jos tänään tulee kotona turpaan niin tulkoon. Mutta ei enään yhtään tuollaista esitystä mitä sunnuntaina esitettiin. Pitää olla mukana tunnetta ja fyysisyyttä. Jos joukkue tuo kaukaloon nämä kaksi elementtiä TUNNETTA JA FYYSISYYTTÄ niin myös katsomo syttyy ja tukee joukkuetta. Sitten jos esitätte samanlaista munatonta/sielutonta hiihtämistä kuin sunnuntaina niin saatte takuulla buuaukset.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Hyvin harvoin jos koskaan, on käynyt niin että näin pitkään ja rankasti alisuorittanut joukkue ”havahtuu” yhtäkkiä ja peli alkaa sujua. Turussa ei nähty edes ohikiitäviä hetkiä paremmasta. Joulukuussa oli vielä sellainen tunne, että me kävellään finaaliin. Hämmentävää on se kun vastustaja tekee ensimmäisen maalinsa, niin koko joukkue romahtaa. 1 tehty maali ja Halosen nolla peli. Sillä tulee 3 pistettä mutta kuinka todennäköistä se on? Ei mahdotonta. Katellaan miten käy.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvää huomenta HIFK ja Ville Peltonen.

Tänään olisi mahdollisuus pestä kasvot kotona sunnuntaisen esityksen jäljiltä.
Ekana Ville toivon että muokkaat tuota kokoonpanoa. Voit rauhassa ja luvan kanssa vaikka täältä käydä lukemassa millaisia eri kokoonpanoja me muut olemme löytäneet.

Åsten-Väänänen-Karvinen tämä on se illan tärkein muutos. Nyt tarvitaan sitä tunnetta/fyysisyyttä kentälle. Åstenin rintaan voi mun puolesta ommella sen C kirjaimen.

Jos tänään tulee kotona turpaan niin tulkoon. Mutta ei enään yhtään tuollaista esitystä mitä sunnuntaina esitettiin. Pitää olla mukana tunnetta ja fyysisyyttä. Jos joukkue tuo kaukaloon nämä kaksi elementtiä TUNNETTA JA FYYSISYYTTÄ niin myös katsomo syttyy ja tukee joukkuetta. Sitten jos esitätte samanlaista munatonta/sielutonta hiihtämistä kuin sunnuntaina niin saatte takuulla buuaukset.

Joo tuskin tuo jengi nyt hävitä haluaa. Tuollainen Jatkoajan jutun otsikko tuolla "tähtisikermästä" nyt voidaan varmaan unohtaa, kun puhutaan vaan hyökkääjä-tähdistä.

Mutta tänään sarja tasoihin. Näin se menee.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tänään jännitän kahta asiaa. Motin ja mielellään myös Ahonen olisi tärkeää nähdä kokoonpanossa. Vaikka täällä kaikki eivät aina arvosta Motinin panosta, hän on ollut varsinkin omaan päähän joukkueen ylivoimaisesti kovin tekijä.

Toinen jännitettävä asia on pelin laatu. Kaikkia puolivälieräsarjoja hieman seuranneena väittäisin, että Turun peli oli laadullisesti selkeästi heikointa, hitainta ja unettavinta lätkää. Tuolla pelillä kumpi tahansa jatkoon menevä jengi ottaa välierissä kuokkaan vastustajalta aivan varmasti.

Nyt herätys ja kotivoitto!

Joka ei ymmärrä tämän ja edellisen kauden Motinin arvoa joukkueelle sitä kautta menetystä joukkueelle, ettei hän pelaa, ei ymmärrä jääkiekosta mitään.

Todellakin toivon, että olisi kehissä, mutta kyllä tuollakin pakistolla pitää pystyä voittamaan. Jardine tosin tuntui olevan väärässä sarjassa viime pelissä ja toivottavasti tosiaan edes yksi pakki olisi tervehtynyt, että Sam saataisiin siirrettyä 7. pakiksi.
 
Joka ei ymmärrä tämän ja edellisen kauden Motinin arvoa joukkueelle sitä kautta menetystä joukkueelle, ettei hän pelaa, ei ymmärrä jääkiekosta mitään.

Joka ei ymmärrä tämän ja edellisen kauden Motinin arvoa joukkueelle, voi näyttää vaikka Miro Karjalaisen kiekollista pelaamista sunnuntailta ja kysyä uudestaan. Jotkut pelaajat tuovat lisäarvoa jo sillä, etteivät ole aivan paskoja, Motinilla mennään siitä vielä monta kerrosta ylöspäin. Sunnuntain pakistossa olisi ollut heittämällä top3-ukko, kun Kotkansalokin vain hiihtelee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kyllä myös Ahosen puuttuminen näkyi ikävästi pakistossa…
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kyllä myös Ahosen puuttuminen näkyi ikävästi pakistossa…

Totta, jotenkin siinä pellin kuluessa mietin että miten meillä on playoffeissa pakkeina oikeastaan kolme sellaista pelaajaa jotka on totuttu näkemään korkeintaan 7. pakin roolissa (Karjalainen, Jardine, Winberg) ja nyt kaikki olivat kuuden pelaavan pakin joukossa.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Jos Motin ja Ahonen puuttuvat tänäänkin, niin eiköhän se v*ttu sitten korona ole, joka heidät pois pitää. Eli jännitystä ilmassa, ovatko mukana vai ei.
Jännistystä laukesi ja miehiä ei näy kokoonpanossa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös