HIFK kaudella 2013-14, konttaus jatkuu?

  • 129 965
  • 338

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Osaava ja kokenut valmentaja saa myös UTJ:sta enemmän irti kun tietää mitä haluaa. Tästä KJ oli hyvä esimerkki.

Jep. Kovasti tekee mieli antaa kenkää kaikille, mutta Nybasta olen sanonut aiemminkin: hänellä on näyttö kaudelta 10/11: osaa koota kovan joukkueen, kun valmentaja tietää mitä haluaa. Täällähän nykyään laitetaan kaikki, pian jo -98 mestaruuskin, Taikaviitta Jalosen ansioksi, mutta kyllä Nyba on haalannut ilman Nenääkin myös hyviä osumia. Aloitetaanko vaikka Micke Granlundista? Aivan puhdas Nyban haku, josta hän puhui jo vuoden ennen signausta. Ortio, Endras, Riksman...veskareissahan Nyba on suorastaan viiltävä : D.

Pointtini on se, että siitä nyt ei ole vielä kahtakaan vuotta, kun Nordiksella juhlittiin mestaruutta ja kaikki oli vitun jees. On täysin lapsellista ajatella, että koko juttu oli puhtaasti Nenän ansiota. Pelaajat olivat hyviä, joukkueessa oli balanssia ja hyvä veskari. Siis Nenän lisäksi. Vai luuleeko joku, että KJ oli sekä UTJ että valmentaja? Vastaus: ei ollut. Kukaan ei pysty sellaiseen The Penaa lukuunottamatta. Unohtakaa ihmisen ylentäminen isommaksi kuin hän oikeasti on. Se vaikuttaa muutenkin lähinnä hurmoshenkisten uskovaisten touhulta. Olen sitä mieltä, että kun valmentajan suhteen tehtävät käsittämättömät kokeilut lopetetaan, Nyballa on potentiaalia koota kova jengi. Näyttö siis kaudelta 10/11. Ja aikuisten oikeasti: HIFK:n valmentajaa ei nimitä UTJ yksin. HIFK:n hallitus on kautta ikuisuuksien signannut valmentajan ja tulee tekemään näin jatkossakin. Selvitään vähemmillä kenkäämisillä, kun hankitaan osaava valmentaja. Vaikka jengin saneeraushalut näköjään ovatkin aivan huikeat. Ihannetilanne: Joukkue on hyvä, valmentaja on hyvä ja menestystä tulee. Fania ei kiinnosta, keitä istuu toimistossa, koska fani pääsee keskittymään puhtaasti lätkään.

Koska olen yrittäjä, siirrän tilanteen bisnesmaailmaan: Mulla on kova myyntipäällikkö ja hän + hänen alaisenaan toimivat myyntimiehet (2 kpl) tekevät pirun kovaa tulosta. Myyntipäällikköni houkutellaan muualle ja teen virheen 1: Ensinnäkin luulen, että pystyisin itse asiassa itsekin hoitamaan hänen hommansa, mutta kokeilen hänen paikalleen toista niistä hyvistä myyntimiehistä. Hän ei pyydä paljon liksaakaan, eikä ole pelkoa, että mies viedään heti kilpailijallekaan. Jos tässä nyt käy kauhea munkki, niin pianhan me ollaan entisessä tuloskunnossa! Vitulleen menee ja olen vaarassa tehdä virheen numero 2: annan kenkää myyntipäällikölle ja pitkin hampain hommaan uuden ja kalliin ammattimiehen JA SIINÄ SIVUSSA heitän ne 2 entistä myyntimiestäkin pihalle, kaikille vittu kenkää! Mutta käsitän pian kaksi asiaa: 1) Uuden myyntipäällikön pitää kouluttaa kaksi uutta myyntimiestä ja siinä sivussa pitäisi myydäkin jotain. 2) Itse asiassa ne 2 myyntimiestähän ovat pirun kovia myyntimiehiä. Vastahan he tekivät kovaa tulosta sen lähteneen myyntipäällikön alaisina! Mitäs vitun järkeä mun on kengätä niitäkin? Hankin niille vaan yhtä hyvän päällikön tilalle, eikä mun tarvitse tuskailla sitä, että koko myyntiorganisaatio menee uusiksi ja kaikki alkaa alusta. Vältän kalkkiviivoilla virheen numero 2, jota kutsutaan nimellä "Lapsi pesuveden mukana"
 

Stigu

Jäsen
Pointtini on se, että siitä nyt ei ole vielä kahtakaan vuotta, kun Nordiksella juhlittiin mestaruutta ja kaikki oli vitun jees. On täysin lapsellista ajatella, että koko juttu oli puhtaasti Nenän ansiota.
Vaikka itse en ole mikään Nokka-fani, niin kyllähän tuollainen lapsellinen ajatus Nokan ylivertaisuudesta takoo takaraivossa. Mitä oli IFK ennen Nokkaa? Paska. Mitä on IFK ollut Nokan jälkeen? Paska. Toki täytyy muistaa, että IFK oli myös Nokan aikana 1,5 vuotta paska, mutta tuo on helppo antaa anteeksi, kun Kalsong kuitenkin toi mestaruuden. Eli melko kova korrelaatio on Nokalla IFK:ssa ja IFK:n menestyksellä. Itse väittäisin, että IFK ja Nokka saivat mestaruuden organisaatiosta huolimatta, ei sen tuella.

Nybarilla on ollut UTJ:na ihan hyviä hakuja (Micke, Kousa, Ortio, jne), mutta valitettavasti joku 75%:n hit rate joukkueen rakentamisessa ei riitä huipputasolla. Muusta organisaatiosta voi vain todeta että tämän kauden Sopan valinta valmentajaksi osoitti organisaation todellisen kompetenssin.

Ja m&t:lle Petusta : Petu on menestynyt ennen IFK:ta ja IFK:n jälkeen (tällä hetkellä Omsk on KHL:n Itäisen Konferenssin kärkipaikalla). Eikä tuo kolmas sija runkkarissa niin huonosti ollut.IFK:n valmentajista about 10% on yltänyt moiseen saavutukseen. Harmi, että Petu lähti ennen aikojaan, mutta se ei oikeuta minkäänlaiseen synninpäästöön organisaation osalta. Perkele, koko homma romahti kuin korttitalo sen takia, ettei Petulle ollut olemassa mitään plan B:tä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Stigu: Hyviä pointteja ja itsekin lasken edelleen PS:n joka ainoalla mahdollisella mittarilla ammattivalmentajaksi. Piste. SM-liiga, Maajoukkue, KHL. HIFK on samanlainen musta aukko hänen urallaan kuin PS itse on HIFK:lle.

Kojon palvonta rupeaa oikeasti vaikuttamaan jo amerikkalaiselta hihhulimeiningiltä. Kokoonnutaan telttaan, minne saapuu paikallinen "karijalonen", joka kaataa ihmisiä, parantaa tauteja ja pelastaa syntisiä. Kaveri veti aivan lohduttomat 2 kautta ja jos joku väittää, että näki nousevan trendin keväällä -09 ja/tai -10, niin kaivakoon oman viestinsä todisteeksi. Jokainen menköön hakutoiminnon kautta omiin viesteihinsä, sieltä ne löytyvät. BOLin ei tarvitse hakea, hän oli ainoa, joka näki jotain positiivista tuolloin. Vihaan jälkiviisautta, arvostan reaaliaikaista palautetta. Koskee myös omia viestejäni. One out of three ain't bad Meatloafia signeeraten, mutta kyllä se kolmaskin kevät sisälsi omat kivuliaat hetkensä. Verrattuna Kekäläinen-Summanen-Westerlund -aikaan eroa oli huomattavasti. Tuo trio nosti HIFK:n ensimmäisellä kaudellaan huipulle ja siellä pysyttiin myös heidän toisella kaudellaan. Kultaa ja hopeaa kahdessa kaudessa + värikkyyttä, otsikoita, fanihysteriaa, hillittömiä bussikaravaaneja ympäri Suomen joukkueen perässä. Siinä ovat HIFK:n parhaat utj & valmentaja -hahmot kautta aikojen. Nokka on selvä kakkonen, mutta tulee silti mailikaupalla perässä. Jos KSW oli Beatles (menestys + hysteria), Kojo on kliininen Dire Straits; hyvin soittavat, ei siinä mitään, mutta ei tästä mitään ilmiötä synny. Kuinka monta ikuista HIFK-fania syntyi kausilla 97/99? Ja paljonko heitä syntyi 08/11 -välillä? Jokainen objektiivisuuteen kykenevä tajuaa tämän eron.

Tämä kaikella rakkaudella Taikaviittaa kohtaan. Mutta joku raja nyt sentään jumalaksi julistamisellakin. Ei HIFK tarvitsi nytkään muuta kuin hyvin meritoituneen ammattivalmentajan. K.Jalonen ei ole maailman ainoa sellainen.
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei HIFK tarvitsi nytkään muuta kuin hyvin meritoituneen ammattivalmentajan.
Ammattivalmentajalla tulisi olla myös kyky saada olemassa olevasta materiaalista paras mahdollinen teho irti. Tästä tulee tuo osaavuusvaatimus. Joskus on aika muutokselle ja joskus taas ei, ja tällä hetkellä en kyllä jaksaisi mitään rakennuskausia. Ja ennekuin kukaan iskee kiinni niin sanon että KoJo veteli myös rakennuskausia, mutta koska lähtöasetelma oli mitä oli niin silloin tuollaiselle rakennukselle oli jopa tilaus. Mestaruuden jälkeen ei ole mitään järkeä alkaa rakentelemaan jotain aivan uutta täysin pohjasta, varsinkaan kun iso osa jengistä jatkaa.

PS tuli ja rakensi kun ei muuta osannut. Lähti sitten menemään kunhan oli aikansa puhastellut. Mulle on aivan se ja sama onko ammattilainen vai ei, miten on mennyt aikaisemmin ja miten menee nyt. Silloin oli aivan väärään aikaan väärässä paikassa, kun taidot eivät riittäneet niin piti räjäyttää kaikki paskaksi.

Ja sanotaan loppuun etten lämpenisi millekään Kojonkaan kolmen vuoden projektille, ainakaan juuri nyt. Mieluiten haluaisin homman toimivan jo eilen. Pidätän kuitenkin itselleni oikeuden kääntää rotsia jo huomenna.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ammattivalmentajalla tulisi olla myös kyky saada olemassa olevasta materiaalista paras mahdollinen teho irti. Tästä tulee tuo osaavuusvaatimus.

Jees, tätä juuri tarkoitan. Enkä mäkään jaksa enää odottaa kolmea kautta, joten paradoksaalista kyllä: HIFK tarvitsisi nyt jotain ihan muuta kuin "3 vuotta pitkällä tähtäimellä" -tyyppisen valmentajan. Siksi en itsekään lämpene esimerkiksi Kojon paluulle juuri nyt. Tämän hetkisessä tilanteessa hän ei ole parhaimmillaan. Kuten olen monesti todennut, Kojo on kliininen toimitusjohtaja, joka kelpaa kutsua kehiin silloin, kun on tarjota huippujoukkue. Hän osaa valmentaa juuri sellaista - ja siis kuka tahansa ei osaa valmentaa huipuista koostuvaa ryhmää. Nyt olisi sosiaalinen tilaus "Sheddenille", olkoon hänen nimensä vaikka "Summanen" tai joku muu. Kaikki irti tästä pakasta, eikä inistä sitä itsestäänselvyyttä, että materiaali on suhteellisen vanhaa, mutta hidasta. Nyt vituttaa Suikkasen ohimeno. Joskus tarvitaan palomiestä, joskus rakentajaa ja HIFK tarvitsisi nyt palomiehen.

Mieluiten haluaisin homman toimivan jo eilen. Pidätän kuitenkin itselleni oikeuden kääntää rotsia jo huomenna.

Absoluuttisen samaa mieltä. Fanilla on oikeus kääntää rotsia heti, kun kaukalossa rupeaa tapahtumaan. Tai kun oma inhokkipelaaja alkaa pelata hienosti. Ne ovat hienoja hetkiä. Kärpät-matsissa mun rotsini Sopan suhteen värähti jo hieman tuulessa. Mutta ei vielä sen suurempaa ole tapahtunut.
 

JB10

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen myös sitä mieltä, että kojon hehkutus menee yli. Mestaruuskaudellakin peli-ilme vielä haki itseään pahastikin välillä. Tulkoon, jos on tullakseen. Tämän kauden pelastajaksi toivoisin mieluummin kuitenkin Summasen ja samalla sopimus voisi kattaa myös ensi kauden. Näytöt puhuvat puolestaan, että homma alkaa toimimaan nopeasti. Pelaajistossakin luvassa varmasti isoja muutoksia ja mikäli valmentajaksi olisi jo tiedossa Summanen, niin Helsinkiin tuskin rantautuisi huutoa pelkääviä surffareita.
 

Stigu

Jäsen
Väitän, että IFK ei saa seuraavaakaan mestaruuttaan kuin kolmen kauden projektilla, ellei muu organisaatio ole kunnossa. Nykymenollahan jokainen kausi aloitetaan kuin tyhjältä pöydältä. Valmentajat vaihtuvat, avainpelaajat vaihtuvat, uusien pelaajien profiili ja taso vaihtelee vuodesta toiseen, pelityyli vaihtuu, joukkueen balannssi vaihtelee, junnuja ei nouse pelaavaan kokoonpanoon juuri lainkaan. Sanalla sanoen, se pitkäjänteinen, määrätietoinen työ puuttuu organisaatiosta edelleen. Talouspuolella menee vielä hyvin, kiitos IFK:n vahvan brändin. Ja tämäkin on harmi, sillä niin kauan kun talouspuolella menee hyvin, ei urheilupuolen saavutuksiin luultavasti kiinnitetä liiemmälti huomiota.

Esimerkkeinä yo puutteista esim. tämä kausi ja ensi kausi: Tämä kausi on jo enemmän tai vähemmän taputeltu, ja se tullee jatkumaan ja loppumaan hyvin sekavissa merkeissä. Ensi kauden osalta on täysin pimennossa, kuka on valmentaja, keitä ovat avainpelaajat, ja minkälaista peliä joukkue tulee pelaamaan.

God I hate to love this team!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Stigu: Itse asiassa menestys tuo juuri sen, että kokoonpano elää. Mestarijoukkueethan hajoavat aina isoilta osiltaan, nimenomaan parhaat pelaajat haalataan muualle. Jos halutaan mestaruuksia, tarvitaan loistavia pelaajia, jotka sitten pomminvarmasti lähtevät pois Suomesta. Tämä kierre on hyväksyttävä. Muutenkin suomalaisten kiekkoseurojen pelaajavaihtuvuus on korkea ihan kaikilla tasoilla. Joten ei tämä mikään pelkkä HIFK:n "kohtalo" ole, että kaiken pitää kestää kolme vuotta, koska joukkue elää. Minkään maan liigasta ei löydy kolmea mestaruutta putkeen voittanutta muuttumatonta joukkuetta. Mutta löytyy useitakin kolme mestaruutta putkeen voittanutta joukkuetta. Tavallisestihan mestaruuksia tulee yhteen organisaatioon useampi muutaman kauden sisään kaikkine pelaajavaihteluineenkin. Kärpät on hyvä esimerkki 2000-luvulta. HIFK on erikoistunut yhden kauden pistomestaruuksiin.

Siis: HIFK ei voi piiloutua loukkaantumisten, tuomarivirheiden ja joukkueen hajoamisen taakse yhtään sen enempää kuin kilpailijansa. Kaikki jengit kärsivät näistä ongelmista suhteellisen tasa-arvoisesti. Tappara rupesi pelaamaan jääkiekkoa samantien, kun Rautakorpi tuli ja Tappara tulee olemaan keväällä helvetin hyvä. Suikkanen sai Tepsin pelaamaan paremmin ensimmäisestä kiekonpudotuksesta alkaen. Shedden teki ihmeitä puukäsilaumalla. En suostu ostamaan sitä, että kaiken pitää kestää 3 vuotta, koska Pyhä Kari toimii niin. Nokka sai Kärpissä hypätä suoraan hyvän jengin koutsiksi ja voitti heti. Eli myös KJ pystyy toimimaan heti, kun joukkue on hänelle sopiva eli tasokas. Ei tää jääkiekko mitään kvanttifysiikkaa kuitenkaan ole, vaikka Urheilulehti niin väittää. Yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli. HIFK tarvitsee nyt Suikkasen/Rautakorven/Sheddenin/Summasen tai vastaavan. Äijän, joka käärii hihat ja aloittaa "tässä ja nyt" ilman sen suurempia ininöitä.
 

Stigu

Jäsen
Minkään maan liigasta ei löydy kolmea mestaruutta putkeen voittanutta muuttumatonta joukkuetta. Mutta löytyy useitakin kolme mestaruutta putkeen voittanutta joukkuetta. Tavallisestihan mestaruuksia tulee yhteen organisaatioon useampi muutaman kauden sisään kaikkine pelaajavaihteluineenkin. Kärpät on hyvä esimerkki 2000-luvulta. HIFK on erikoistunut yhden kauden pistomestaruuksiin.
Joo, hyväksyn sen, että mestrauuden jälkeen joukkue pakosti hajoaa, eikä jengin motivaatio voittaa seuraavalla kaudella ole niin kova. Ja kyllähän noita yhden kauden ihmeitä löytyy mm. länsirannikolta, joten mahdollistahan tuollainen yhtäkkinen mestaruus on, muttei todennäköistä. Todennäköisyys mestaruudelle nousee, kun organisaatio on kunnossa, ja se tekee pitkäjänteistä, määrätietoista työtä. JyP on mielestäni helvetin hieno esimerkki tästä. Se on kaudesta toiseen mestariehdokas, ja sen resursseilla se käärii keskimäärin yhden mestaruuden kolmessa-neljässä vuodessa. IFK:n resurssit ovat paremmat kuin Jypin, mutta meidän "todennäköisyys" mestaruudelle on kerran kymmenessä vuodessa. Tsekkaus historiaan todistaa tämän: S&W ja Nokka olivat pilkahduksia muuten niin mollivoittoisessa taaperruksessa. Siis: joko organisaatio laitetaan kuntoon, tai sitten mestaruuden tuo ainoastaan poikkeuksellisen lahjakkaat ja karismaattiset hahmot.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JyP on mielestäni helvetin hieno esimerkki tästä. Se on kaudesta toiseen mestariehdokas, ja sen resursseilla se käärii keskimäärin yhden mestaruuden kolmessa-neljässä vuodessa. IFK:n resurssit ovat paremmat kuin Jypin, mutta meidän "todennäköisyys" mestaruudelle on kerran kymmenessä vuodessa.

HIFK lähti hölmönä mukaan tähän MeidänVitunPeli-pelleilyyn mikä tuntuu olevan nykyään 'se ainoa oikea tapa pelata'. Valtra haistatti pitkät moiselle pelleilylle, siellä on vaalittu sitä hyväksi koettua tapaa pelata ja voittaa.

Nyt kun HIFK on maistellut Caccaa ja Soppaa höystettynä Pelikirja-Pennosella, toivoisin paluuta kunnon lätkään mitä Nokan viimeinen ja Sheddenin ainoa edustivat. Erkka& Rami- kiekko olisi tietysti sitä parasta nannaa.

Jhag toi hyvin esiin Nybarin parempia puolia. Mutta ei käy kiistäminen etteikö täksi kaudeksi tehty hommia a) laiskasti b) päin vittua. Ei kousaa, ei pw:n korvaajaa(Jocke ei ole kuin huitova versio), ei 1-senaa. Jengiin tuotiin jäätävä veska ja sitten jotain vitun klyybertansseja ja O'shittivaneja.

Pahin moka on silti ollut ja tulee olemaan Sopan palkkaaminen päämulkuksi. En tiedä halusiko Nyba imitoida ilmalaa ja tuoda nuoren(oman) kaverin puikkoihin. Jokatapauksessa sen luoka virhe että mikäli ensikaudeksi ei hommia hoideta oikein, voidaan puhua yhdenkauden ihmeestä ja silloinkin Kalsong oli messissä, joten...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja m&t:lle Petusta : Petu on menestynyt ennen IFK:ta ja IFK:n jälkeen (tällä hetkellä Omsk on KHL:n Itäisen Konferenssin kärkipaikalla). Eikä tuo kolmas sija runkkarissa niin huonosti ollut.IFK:n valmentajista about 10% on yltänyt moiseen saavutukseen. Harmi, että Petu lähti ennen aikojaan, mutta se ei oikeuta minkäänlaiseen synninpäästöön organisaation osalta. Perkele, koko homma romahti kuin korttitalo sen takia, ettei Petulle ollut olemassa mitään plan B:tä.

Pakko muuten hehkuttaa: Matikainen on valittu KHL:n tähdistöottelun yhdeksi valmentajaksi. Myös Jukka Jalonen koutsaa toista hurlumheijengiä noissa karkeloissa. Kai se jotain tekee oikein vaikka HIFKissä kemiat ei natsanneetkaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On älyllistä epärehellisyyttä väittää, että Kari Jalosen "3-vuoden IFK-projekti" on ainoa vaihtoehto, mikäli Kojo HIFK:ta vielä koutsaisi. Miksi ihmeessä Taikaviitta tarvitsisi 3 vuotta, mutta esim. Summaselle riittäisi yhdet treenit? Jalosella on SM-Liigasta tuoreemmat näytöt kuin Raimo Summasella. KHL:ssä ja mj-tasolla Summasen meriitit ovat toki isommat. "Mutta hei, meidän ei tarvitse voittaa KHL:n kärkijengejä tai Ruotsin maajoukkuetta, vaan pelaamme SM-Liigassa!" pätee kai tässäkin. Se, että Jalosen "IFK-projekti" kesti kolme kautta ei suinkaan johtunut yhdestä ainoasta asiasta, vaan oli monen osan summa. Vai väittääkö joku IFK:n olleen millään tasolla kunnossa, kun Kojo IFK-pestin otti vastaan? Ensimmäinen kausi meni puhtaasti siivotessa, toinen rakentaessa ja kolmannella sitten räjähti. Ja lähellä oli toki sekin, että sekin olisi jäänyt torsoksi. Mutta jossittelu on turhaa. Tai jos jossitellaan, voidaan samalla jossitella kaikki maailman urheilusarjat, yksittäiset ottelut, erät erältä ja vaihdot vaihdolta. Pyh.

Nybondaksen ongelma tällä hetkellä on se, että IFK:lla ei tietääkseni ole heittää edes ensi kauden valmentajan nimeä. Nybondaksen omat kannukset eivät mestaruudesta huolimatta ole järin suuret. Lisäksi häntä vastaan on hänen oma maineensa. SM-Liiga koostuu kuitenkin pääasiassa suomalaisista pelaajista, jotka ovat kyllä tietoisia Nybondaksen ylimielisyydestä tai ainakin vähintään siitä käsityksestä, joka lukuisilla henkilöillä hänestä on. Nybondas on niin pitkään toiminut junnujen parissa, että hänellä on tietty maine. Silloin, kun IFK:lla menee hyvin, sillä ei ole suurtakaan merkitystä. Mutta, kun menee huonosti, kaikki mahdolliset negaatiot kaivetaan esiin. Nybondas ei itsessään ole IFK:lle mikään etu. Ei hänen osaamisensa ole mitenkään poikkeuksellisen kovaa, hyvä jos keskitasoa. Vaikka tokihan hän kokosi mestarijengin. Mutta ei se yksin loistavan joukkueenkokoajan piikkiin mene. HIFK:lla pitäisi siis olla heittää kova valmentajanimi. Raimo Summasella on maineensa, niin hyvässä kuin pahassa. Kari Jalonen sen sijaan on paljon vähemmän kiistanalainen nimi. Kojo tunnetaan vaativana, mutta reiluna koutsina. Koutsina, joka saa pelaajista kaiken irti ja se taas edesauttaa pelaajan omaa uraa.

IFK ei ota riskejä, se on käynyt selväksi. Siis oikeita riskejä. IFK saattaa omaa laiskuuttaan tai ylimielisyyttään olla pakotettu ottamaan riskejä. High risk- low reward- valmentaja-asioissa ei tällä taustalla ole mikään tuulesta temmattu väite. Mielestäni olisi täysin käsittämätöntä, mikäli HIFK ei yrittäisi kaikkeaan saadakseen Kari Jalosen ruoriin. Jalonen on pelaajien silmissä kiinnostava valmentaja, IFK on hyvän valmentajan kanssa kiinnostava seura. Kukaan ei varmaankaan kyseenalaista Summasen kykyjä valmentajana. Mutta HIFK on seurana edelleenkin sillä tolalla, että hinta Summasen palkkaamisesta voi olla liian kallis.

Tarvitsemme valmentajan, joka tietää, mitä tekee. Tarvitsemme valmentajan, jolla on uskottavuutta, auktoriteettia, jämäkkyyttä, tiukka kuri (mutta kuitenkin oikeudenmukaisuus on koko ajan mukana). Tarvitsemme valmentajan, joka kiinnostaa pelaajia. Tarvitsemme valmentajan, joka kiinnostaa yleisöä. Tarvitsemme valmentajan, joka tekee tulosta. Tarvitsemme pelaajia, jotka haluavat tehdä tulosta, mutta ennen kaikkea pystyvät tekemään tulosta. Tarvitsemme pelaajia, jotka kiinnostavat yleisöä.

Minulle em. seikat valmentajassa ovat yhtä kuin Kari Jalonen. Voi olla, että Kojo ei IFK:hon halua tulla. Mutta voi hän halutakin. Jos paketti on kunnossa. Jos hän saa tehdä työnsä rauhassa ja saa kunnon pelinappulat työnsä toteuttamiseen. Hävittäväähän hänellä ei edelleenkään ole. HIFK:n maine tässä suuremmalla koetuksella on, edelleenkin.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
BOL, hieno teksti kertakaikkiaan. Siinä on kiteytettynä aika monta asiaa joista täällä on väännetty ja toitotettu monta sataa sivua. Voi kun joku tstolla ymmärtäisi, ja pystyisi toimimaan.

Kyllähän tässä on ajatukset siirtyneet jo ensi kauteen. Toki kuluva kausi seurataan loppuun ja voittoja juhlitaan kun niitä nyt on muutama tullutkin. Pelkään että meidän kuntopiikki on tässäjanyt, toisilla se saattaa olla keväämmällä. Hyvä sijoitus tässä vaiheessa antaisi tietysti toisenlaisen lähestymis mahdollisuuden kevääseen.
Jos la matsia ei selvitetä kunnialla niin ensi vkolla on jonkun pakko tulla ulos, tai vaihtoehtoisesti lentää ulos.
Olisi ihan kiva kuulla vaikka valmentajan nimi nyt aluksi. Palkkaa kai siellä tstolla jollekin maksetaan kuitenkin.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On älyllistä epärehellisyyttä väittää, että Kari Jalosen "3-vuoden IFK-projekti" on ainoa vaihtoehto, mikäli Kojo HIFK:ta vielä koutsaisi.
Jos tämä on mulle tarkoitettu niin tarkennetaan sitä omaa lausetta. Sanoin etten lämpenisi millekään Kojonkaan kolmen vuoden projektille. Tarkoittaa juurikin sitä etten lämpene kenenkään vetämälle kolmen vuoden jutulle. En suinkaan tarkoittanut että Kojo automaattisesti vaatisi sen kolme vuotta.

Ja Stigu: (sun lause)
Nykymenollahan jokainen kausi aloitetaan kuin tyhjältä pöydältä. Valmentajat vaihtuvat, avainpelaajat vaihtuvat, uusien pelaajien profiili ja taso vaihtelee vuodesta toiseen, pelityyli vaihtuu, joukkueen balannssi vaihtelee, junnuja ei nouse pelaavaan kokoonpanoon juuri lainkaan. Sanalla sanoen, se pitkäjänteinen, määrätietoinen työ puuttuu organisaatiosta edelleen.

Mestaruuskauden jälkeen noista toteutui seuraavat:
1. Valmentajat vaihtuvat.
- Jep

2. Avainpelaajat vaihtuvat.
- Ei

3. Uusien pelaajien profiili ja taso vaihtelee vuodesta toiseen.
- Mulla on vakaa lapsen usko siitä että valmennus on mukana päättämässä uusien pelaajien profiileista

4. Pelityyli vaihtuu.
- Ikävä kyllä näin kävi

5. Joukkueen balanssi vaihtelee.
- Ks. kohta 3 pelaajien profiileista

6. Junnuja ei nouse pelaavaan kokoonpanoon juuri lainkaan.
- Junnut nousevat jos on noustakseen. Ei saa olla mitään kiintiöpaikkoja. Mutta kyllähän kojon aikana junnuja tai voisiko sanoa aikaisemmin vähemmän peliaikaa saaneita nuorempia kiekkoilijoita peluutettiin. Seurauksena oli mm. loistava nelonen. Mutta sekin onnistuttiin tuhoamaan.

Eli, kyllä tuossa syöksyssä kulminoituu kaikki PS:n tuloon, siitä alkoi lumipallo vyörymään. Ja tuo boltsi vyöryy muuten vieläkin, kiitos PS:n suoraselkäisen pakenemisen. Ja yhä, johonkin toiseen aikaan ja johonkin toiseen kokoonpanoon olisi PS voinut ollakin ihan hyvä veto, mutta nyt aivan väärä valinta.

Toivottavasti HIFK oppi edes jotain tuosta virhevalinnasta eikä toista sitä uudestaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tämä on mulle tarkoitettu niin tarkennetaan sitä omaa lausetta. Sanoin etten lämpenisi millekään Kojonkaan kolmen vuoden projektille. Tarkoittaa juurikin sitä etten lämpene kenenkään vetämälle kolmen vuoden jutulle. En suinkaan tarkoittanut että Kojo automaattisesti vaatisi sen kolme vuotta.

Kiitos kysymästä, mutta kirjoitukseni ei ollut tarkoitettu laisinkaan sulle. Ehkä enemmänkin JHagille, jos jollekin. Eniten kuitenkin yleistä pohdintaa.

Mä en lämpene millekään projekteille. No, ehkä "Dallasista Dynastiaksi"-projektille voisin lämmetä, mikäli se tarkoittaisi sitä, että dynastia kyetään aikaansaamaan ja suorittaminen pysyy korkealla tasolla vuosikaudet. Siis, kuten kaikki olemassa olevat resurssit edellyttäisivät. Ja tämänkin "projektin" hyväksyisin vain siksi, että ymmärrän, ettei mitään kestävää rakenneta yhdessä yössä, ei edes kahdessa.

Itse olen niin tylsä, että näkisin mielelläni pitkäaikaisen valmentajan, joka kokisi duuninsa niin haasteellisena ja olonsa seurassa niin hyväksi, että haluaisi sitoutua pitkäksi aikaa. Samalla hän voisi "kasvattaa" uusia hyviä koutseja ottamalla heitä tiimiinsä mukaan. Aikanaan he voisivat sitten siirtyä päävalmentajiksi myös jonnekin muualle ja ajan saatossa palata kotiin. En oikein usko siihenkään, että pitkä yhteistyö automaattisesti muuttuisi tylsäksi ja joku 3v. olisi ihan ehdoton maksimi. Kaikki riippuu siitä, millainen joukkue on ja paljonko vaihtuvuutta kulloisenakin vuotena on. Uskon, että pelaajatkin tykkäävät siitä, että hommat toimii eikä joka vuosi tarvitse keksiä pyörää uudelleen, vaan voi keskittyä siihen, missä on hyvä ja pelaaminen on kliffaa. Eihän kaikki avioliitotkaan ole tylsiä, vaikka yhdessä ollaan 50v. Välillä vaaditaan ihan puhdasta duunia suhteen ylläpitämiseksi, välillä kaikki sujuu kuin tanssi. Kun perustukset on kunnossa, ei tarvitse näistäkään asioista turhaan kohkata.

Mutta toimiakseen, pitkäaikainen yhteistyö vaatii tietynlaisen organisaatiokulttuurin, toimintatavat ja suunnitelmallisuuden. En ole ihan varma, voiko IFK edes koskaan olla sellainen organisaatio. IFK:hon kuuluu tietty levottomuus. Mikä on ihan ok, kunhan siitä ei tule itseisarvo. Edes vahingossa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä itse näe asiaa niin, että Kari Jalosen kanssa pitäisi aloittaa joku kolmen vuoden projekti, joka sitten tähtäisi kolmantena vuotena mestaruuteen. Kyllä KJ voisi voittaa HIFK:ssa mestaruuden jo ensi kaudella. Tämän kauden laivaa ei taida kääntää kukaan, koska pelaajamateriaalissa on tietyt puutteensa, mutta ryhdikkään kevään tänäkin joukkue voi vielä vetää.

Tilanne HIFK:ssa nyt monellakin tapaa erilainen, kuin KJ:n aloittaessa HIFK:ssa, kuten joku ansiokkaasti mainitsikin. KJ:n aloitteassa HIFK oli Matikaisen jäljiltä pöhöttynyt ja epäammattimainen organisaatio ja tämä näkyi selvästi myös jäällä. Pelaajat eivät olleet ensinnäkään harjoittelun ja urheilijana elämisen tasolla lähellekkänä suomen kärkeä. Joukkueessa oli paljon pelaaja, jotka olivat tulleet täältä vain ottamaan, mutta eivät olleet valmiita antamaan. Lisäksi HIFK:ssa oli pelaajia, joiden ei tasoltaan pitäisi olla missään tekemisessä joukkueen kanssa, josta edes puhutaan mestariehdokkaana. KJ:n piti samaan aikaan puhdistaa joukkue mädistä omenista ja keskinkertaisuuksista, luoda toimiva pelitapa ja tuoda ammattimainen harjoittelukulttuuri. Tällä hetkellä HIFK kuitenkin edelleen KJ:n ja Petri Matikaisen jäljiltä on monellakin tapaa ammattimainen organisaatio. Ihan nollista ei tarvitse aloittaa. Uskoisin ainakin oheisharjoittelun yms. olevan ihan riittävällä tasolla. Materiaalikaan ei ole huono, vaikka rosteri onkin kieltämättä vanhentunut käsiin, mutta tiettyä ryhdikkyyttä ja urheilullisuutta siinä edelleen on. Lisäksi HIFK:ssa on paljon pelaajia, joiden kanssa KJ on onnistunut.

Lopuksi on vielä mainittava, että KJ kyllä teki HIFK:sta varteenotettavan mestariehdokkaan jo toiselle kaudelle. HIFK pelasi playoffseissakin todella kovalla tasolla ja siinä mielessä omalta osaltaan hoiti hommansa. Pelaajat ne pudotuspelit kusivat ja nimenomaan kusivat allensa. HIFK:lla oli pelitapa ja se pelasi voittavaa jääkiekkoa, mutta yksi alivoimamaali ja HIFK:lla ei sitä enää ollut. En silloin kyllä valmentajan piikkiin pysty paljon laittamaan. Toki voidaan sanoa, että KJ ei ollut kova menttaalipuolen valmentaja, kun ei saanut sitä laivaa käännettyä, mutta HIFK:ssa ei ollut pelaajia, jotka olisivat olleet tottuneita voittamaan. Oli totuttu häviämään ja mitä kauemmin siitä edellisestä voitosta on, niin sitä vaikeammaksi se menee. Kipsin murtavaa johtavaa pelaaja ei ollut. Vuotta myöhemmin oltiin menossa samaa rataa, mutta silloin oli Peltonen, joka käänsi sen laivan. Tämän jälkeen sitten pelaaja toisensa perään roihahti liekkeihin: Granlund, Haataja, Petrell, nelosketju ja jopa Kimmo Kuhta. Suurin osa pelaajista on sellaisia, jotka eivät koskaan sitä ensimmäistä kiveä heitä, mutta oikeilla virikkeillä heistäkin saadaan mestarijoukkueen kantavia voimia.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
BOL: Enhän mä sanonut, etteikö KJ:kin voisi onnistua yhdessä kaudessa. Itse annoin esimerkin Kärpistä, jossa hän sai valmennusvastuun joukkueen voitettua edellisenä keväänä mestaruuden. Heti tuli mestaruus. Vastaavan sauman HIFK:ssa ryssi PS. Tarkoitin sitä, että kliininen toimitusjohtajatyyppi Nenä on parhaimmillaan, kun joukkue on tasokas. Nykyinen HIFK-miehistö väsyneine vanhuksine ja hasbeeneineen ei ole Nenän tyyppiselle valmentajalle ihannejengi. En usko, että hän olisi oikea valmentaja tähän saumaan. On olemassa erilaisia säveltäjiä ja arkkitehtejä; joillakin on maine nopeina tekijöinä, jotkut tekevät hitaammalla tahdilla mestariteoksia. Sama juttu valmentajissa, ei kai siinä mitään ihmeellistä ole? Valmentajat eivät ole Stiga-ukkoja, kuten eivät pelaajatkaan. Ei se niin mene, että istutetaan tähän Stiga-ukkona Kojo, niin heti lähtee. Syy ei ole hänen, vaan kehnon joukkueen. Nyt tarvittaisiin paljon maanläheisempi "heti tulosta" -koutsi. Capiche my logic? Ja mielipideasiahan tämä on pohjimmiltaan. Ei kaikkien tarvitsekaan olla kaikesta samaa mieltä.

Apassi: Mun mielestäni ei koskaan eikä missään tilanteessa eikä minään keväänä voida jakaa joukkuetta kahtia: valmentaja hoiti duuninsa, pelaajat ei, tai päinvastoin. Joukkue voittaa ja häviää yhdessä ja on ihan älytöntä antaa Kojolle puhtaat paperit kevään -10 playoffsössimisestä. Kyllä hän oli ihan yhtä kuutamolla kuin pelaajatkin laivan lähtiessä uppoamaan. Jos hänellä olisi ollut suuri plan tilanteen pelastamiseksi, olisi sitten kertonut sen pelaajille. Katsoin jokaisen HPK-sarjan matsin ja 99% faneista oli tuolloin samaa mieltä kuin minä:Rautakorpi voitti koutsien taistelun siinä missä HPK voitti pelaajien taistelun. Ei siellä sarjassa Nenä ollut ainoa valmentaja, turha nonsaleerata Rautakorven saavutusta. Ymmärrän jotenkin, että joku voi antaa anteeksi Nokalle kevään -09 playoffit, mutta ei missään tapauksessa kevättä -10. Kausi 09/10 muistutti helvetin paljon PS:n kautta: hyvä runkosarja, paskat playoffit. Yhtä hyvin voitaisiin sanoa, että ei ollut PS:n vika, että viime keväänä hävittiin, pelaajat ryssivät. Kausi 09/10 ja Nenä: HIFK runkosarjassa 4, pleijareissa heti lauluun. Kausi 11/12 ja PS: HIFK runkosarjassa 3, pleijareissa heti lauluun. Millä helvetin perusteella 09/10 valmentaja saa puhtaat paperit ja 11/12 valmentaja ei? Henkilökultin perusteella ilmeisimmin. Ja voidaanko sitten 10/11 joukkueesta sanoa, että pelaajat pelastivat playoffit ja ottivat kullan? Riksman, Micke, Lennu, Hade, 4-ketju. Onko syytä vähätellä pelaajien osuutta tässä vai pannaanko koko show yksin Taikaviitan piikkiin?

En ymmärrä ollenkaan epäloogisuuksia, jotka liittyvät puhtaasti tykkään/en tykkää -tekijään. Logiikka menee näin: Joukkue ja valmentaja voittavat ja häviävät yhdessä. Piste. -09 ja -10 olivat Kojolta(kin) huonoja suorituksia. Ei saisi hävitä runkosarjassa huonommin sijoittuneelle joukkuelle. 10/11 -mestaruudesta kuuluu reilu kiitos sekä Kojolle että pelaajille. Sitä mestaruutta ei tuonut Kojo yksin, eivät myöskään pelaajat yksin. 11/12 playoffit kusi sekä PS että tikutakusakki, joita pelaajiksi kutsutaan. Kaikki muistavat mainita, että Westerlund pyyhki PS:llä jäätä, mutta joillain on vaikea sanoa ääneen, että keväällä -09 Suikkanen pyyhki Nokalla jäätä ja varsinkin keväällä -10 Rautakorpi oli mykistävän paljon Nokkaa parempi. Onko jollain oikeasti jotain sitä vastaan, että hyvät ja huonot ajat jaetaan tasapuolisesti koko joukkueelle - valmentajalle ja pelaajille?

edit1: Myöskin mielipideasia: En jaksa katsoa menneeseen ja hakea sieltä ratkaisua nykyisiin ongelmiin. En kaivannut Summanen-Westerlundiakaan takaisin ja tuolla ylempänä perustelin, miksi SW on mun faileissani mailikaupalla Nokkaa edellä. Yhtä vähän kaipaan Nokkaa takaisin. Pitäisi katsoa eteenpäin ja hyväksyä, että aika kuluu. Mikä on hienompaa kuin löytää uusia hyviä pelaajia ja uusia kovia valmentajia? Muuten tämä menneen murmutus alkaa henkilökultteineen päivineen muistuttaa mummovainajani keskeistä statementia: Ennen kaikki oli paremmin ja kyllä Kekkonen oli hieno presidentti.

edit2: Absoluuttisen samaa mieltä kuin m&t. En lämpene kenenkään 3-vuoden projektille juuri nyt. En Kojon, enkä kenenkään muunkaan. Siksi kaipaan valmentajaa, jonka trackrecord muistuttaa Suikkasta/Sheddeniä: otetaan kaikki irti samantien siitä pakasta, millä nyt pelataan. Kuten totesin, on erilaisia valmentajatyyppejä ja nyt tarvitaan palomiestä, ei pitkän tähtäimen rakentajaa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
2. Avainpelaajat vaihtuvat.
- Ei

Minor detail, mutta mielestäni tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa: Haataja, Lennu, Järventie, Riksman, Vallin, Wärn, Hamilton lähtivät mestaruusjoukkueesta. Riksman tosin loukkaantumisen kautta, mutta kuitenkin ulkona riveistä ehkä tärkeimpänä pelaajana. Hillitön määrä jääkiekkotaitoa. Tilalle Somervuori, Jokela, Fernholm, Endras, Pesonen. Ei mestarijoukkue koskaan pysty pitämään kaikkia avainpelaajiaan. Vedin nuo nimet lonkalta, korjatkaa ihmeessä, jos on huomautettavaa. Miehistö vaihtui ja heikentyi ja Micke oli pleijreissa vain varjo edellisestä keväästä. Tästäkin huolimatta PS:n suoritus playoffeissa oli ala-arvoinen, siitä ei kahta sanaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Laskisin mukaan myös utj:n työn, jonka on oltava samalla kartan sivulla valmennuksen kanssa, että tulee menestystä. Nyt 12-13 kärsitään myös siitä, ettei rookie-Soppa nähtävästi kykene vaatimaan riittävän jämäkästi hyviä pelaajia joukkueeseensa Nybondasilta ja hankinnat ovat jotain "redenbacheja ja o´sullivaneja".
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei juuri jaksa HIFK sytyttää, tänään kai pakko laahustaa hallille kuitenkin. Ensi vuosi näyttää tällä hetkellä ainakin vaikealta, joukkueella pitäisi olla jo valmentaja ja kaiken lisäksi 1. korin laatua. Minulle kelpaisi sekä Summanen että Jalonen hyvin, sopimus voisi olla 1+1 eli tämä kausi loppuun ja ensi kausi päälle. Tärkeintä olisi samalla se, että tämän huippuvalmentajan kakkoseksi tuotaisiin nyt jo se tuleva huippuvalmentaja, jotta kaikki ei aina kaadu ykkösen kadotessa maisemiin. Joku parivaljakko Jalonen/ Pikkarainen (ei Hannu tai Ilkka) olisi ehkä se ihanne. Siihen päälle vielä se ykkösmaalivahti, ykkössentteri ja se johtava pakki. Kaikki muu on sitten hienosäätöä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Apassi: Mun mielestäni ei koskaan eikä missään tilanteessa eikä minään keväänä voida jakaa joukkuetta kahtia: valmentaja hoiti duuninsa, pelaajat ei, tai päinvastoin. Joukkue voittaa ja häviää yhdessä ja on ihan älytöntä antaa Kojolle puhtaat paperit kevään -10 playoffsössimisestä. Kyllä hän oli ihan yhtä kuutamolla kuin pelaajatkin laivan lähtiessä uppoamaan.

No pakko se on myöntää, että menttaalipuolen valmennuksesta se kiinni jäi. jos jostain. Urheilullisuus, pelaajamateriaali ja pelitapa oli saatu toiselle kaudelle jo ainakin lähelle mestaruuskuntoa. Olisihan valmennuksen pitänyt sen Hämeenlinnan pelin jälkeen saada rivit kasattua, mutta tähän ei pystytty, eikä pelaajamateriaalista löytynyt riittävän kovaa johtavaa pelaajaa. Vähän HIFK:lle kävi, kuten Aravirran maajukkueelle: Tietyssä vaiheessa ollaan kovin joukkue, mutta kun ensimmäinen seinä tulee vastaan, niin siitä ei päästä yli. Jotenkin vain tuntuu, että ei se ole pelkästään valmentajan vika, vaan se on osa sitä suomalaista palloilukulttuuria. Ei niitä kaikkia jäätymisiä pelkästään Aravirran piikkiin voi laittaa, vaikka hänellä oma osuutensa niissä olikin. Samoin HIFK:n kanssa. HIFK:laiseen kiekkokulttuuriin on valitettavasti kuulunut kovissa paikoissa, eli pudotuspeleissä jäätymiset. Vaatii valmennukselta poikkeuksellista osaamista, että siitä pääsee yli. KJ ei ehkä sitä ollut toiseen kauteen mennessä vielä oppinut. HIFK:ssa pudotuspelit eivät lähde omalla painollaan eteenpäin, vaan pelin taso ainakin alussa tippuu. Yleensähän sen ensimmäisen esteen selvitettyään HIFK on pudotuspeleissä todella paha joukkue.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Siihen päälle vielä se ykkösmaalivahti, ykkössentteri ja se johtava pakki. Kaikki muu on sitten hienosäätöä.

Saataispa edes joskus toi ykkössentteri hankittua. Nyt sitä on koitettu hankkia reilut 2 kautta ja lopputulos on ollut todella ala-arvoista. Ainoa valonpilkahdus ollaan saatu lock-outin takia. Kauhean luottavainen en kyllä ole Nybariin, että se löytää oikeasti kunnon palaset näille joukkueen tärkeimmille paikoille.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siihen päälle vielä se ykkösmaalivahti, ykkössentteri ja se johtava pakki. Kaikki muu on sitten hienosäätöä.

Nybari on osoittanut vahvuutensa mv-asioissa. Pitkähousun jälkeen on tullut hyviä osumia. Noronen oli tilanteen huomioonottaen hyvä haku. Riksman, Endras, Ortsu. Ei tuota kohtaa voi ainakaan leimata epäonniseksi.

Pakki+sentterimarkkinoilla Nybarilla on liiaksi vanha levy jumissa: Tommi Kovanen x2, Tyllykkä x2. Vaarasuo hyvyydestään huolimatta kuuluu tähän myös. Epäonnistuneisiin voidaan myös lukea nämä lasvegasgrossot ja irkkupatet.

Nybari tarvitsee sen 'nokkansa' jotta hankinnat menevät täysin nappiin. Cacca sai myös aika nannaa Fernholmin ja Pesosen(pthyi) muodossa, tätä ei voi kieltää. Tyllykän signaaminen olikin sitten jotain käsittämätöntä.

En tiedä iskikö Nybariin ylimielisyys, laiskuus, hyvänolontunne vai mikä mutta kyllä tämän kauden hankinnat ovat menneet pahasti miinukselle. Ortsu on ainoa kenestä plussaa. Ei lockout-pelaajia kannata hirveästi tähän laskea, sieltä saa niin paljon laatua jokatapauksessa. Mutta suuri lockout-miinus Nybarille siitä ettei ole ajoissa ollut liikkeellä niiden suhteen. Kärppien Demers ja narrien Erik olivat loistavia hakua esim.
 

Stigu

Jäsen
En tiedä iskikö Nybariin ylimielisyys, laiskuus, hyvänolontunne vai mikä mutta kyllä tämän kauden hankinnat ovat menneet pahasti miinukselle. Ortsu on ainoa kenestä plussaa.
Tuossa yllä Johannes hyvin kiteyttää, että UTJ+valmentaja kasaavat yhteistuumin joukkueen. OK, jengi oli kasattu Petulle, ja Petu lähti menestymään Venäjälle, mutta Soppa ja Petuhan valmensivat viime kaudella kimpassa, joten en oikein osta tuota selitystä, etteikö jengi olisi Sopan näköinen. Mikäköhän jengi muuten olisi Sopan näköinen? Sellainen jossa pakit ovat aivan supertaitavia kiekottelemaan ja samalla peruuttelemaan omalla alueella, ja hyökkääjät osaavat spurtata omalta alueelta ja lyödä nanosekunnissa liinat kiinni punaviivalla odottaakseen syöttöä seisoville jaloille?

Itse olen sitä mieltä, että Nybarilla on masu jo täynnä mestaruudesta, ja tämän lisäksi hän ei vielä kykene itsenäiseen työhön täydellisesti. Siis kun jengiä katsoo, niin siellähän on about 85% joukkueesta "oikein hankittu". RedMachinen tapaan annan miinuksia Nybarille erityisesti pakki-, ulkkari- ja sentterihankinnoille. Mutta nuo siis ovat lillukanvarsia siihen katastrofiin verrattuna, että uskoakseni Nybari on ehdottanut Soppaa ykkösvalkuksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös