Harjoituspelit 2008

  • 153 139
  • 422

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Hyvin alko matsi.. Kaks perättäistä jäähyä. o/

E: Tämän seurauksesta Djurgården johtoon. Voiko ihanammin matsin enää alkaa?
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäähyjä joo riittää. Aikamoista yli-yrittämistä taitaa olla pojilla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jäähyjä joo riittää. Aikamoista yli-yrittämistä taitaa olla pojilla.

Siltä vaikuttaa, molemmin puolin tullu jo pari jäähyä. Äsken lähti sekä ruattin poika, että Miliisi samaan aikaan boksiin, haetaanko vähän asetelmia?

Olis hyvä kun liveseurannassa näkys jossain pelikello, muutenkin kuin tilastojen yhteydessä.
 

scholl

Jäsen
Liveseurantakommentit. Välillä sivusto jumii ja pitää avata uudelleen, mutta se ei ole varsinainen ongelma, vaan se, ettei mistään näe pelinumeroita.
Siinä sivuilla, joissa on pelaajalistat, pitäisi olla myös pelinumerot. Nyt nimittäin ei ole useinkaan mitään käsitystä kuka on jäähyllä. Vierasjoukkueen pelaajien numeroita ei voi tietää ja IFK:llakin on sen verran uusia miehiä, joten on mahdotonta seurata kunnolla.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Aika helppo peli....3-2 jo meille. Kim "iki-HIFK" Hirsovits tehnyt jopa maalin! Jippii!!!
 

Vegas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika helppo peli....3-2 jo meille. Kim "iki-HIFK" Hirsovits tehnyt jopa maalin! Jippii!!!
Ja aiheutti pikkusikailullaan snadin loppuhämmennyksen. Aika kesäterässä oli kyllä molemmat jengit.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Todella viihdyttävää lätkämatsi tuli nähtyä ajankohtaan nähden tänään Järvenpäässä. Varsinkin ensimmäinen HIFK:n maali oli todella hieno klap-klap-klap suoritus 2. ketjulta.

1. ja 2. ketju toimivat mielestäni hyvin ja varsinkin ylivoima näytti ajankohtaan nähden erittäin toimivalta. Tosin vähän suoraviivaisuutta olisin halunnut nähdä mutta oli sitä pyörittelyäkin ihan hauska katsella. Tuomarilinja oli yllättävän tiukka ja pari aivan naurettavaa jäähyää tuli nähtyä. Loppi pääsi 2. erän jossakin vaiheessa yksin läpi ja veti kiekon suoraan maalivahdin hanskaan. Pitkämäki pelasti HIFK:lle tänään pisteet hemmetin hyvillä otteillaan. Varsinkin 1. erän tuplatorjunta oli huikea. Hyvät naiset ja herrat, meillä on maalivahti.

Omasta mielestäni matsin tähdet:

*** Pitkämäki
** Kankaanperä
* Hirschovits
+ Petrellin taklaukset

- Tinke-80
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden eka matsi nähty

No niin, kausi on auki ja mikä ettei. Vauhdikasta ja hyvin hyökkäysvoittoista kiekkoa, ja turhia hienouksia ei ollut. Yksi mikä pisti silmään oli se, että pelaajat näyttivät erittäin 'urheilijamaisilta' eli vissiin jossain kohtaa vedetty tosi kovaa. Kaikki ketjut sai mukavasti peliaikaa ja nuoret + try outilla olevat pelaajat pelasivat mun puolesta ennakkoluulotonta lätkää. Ja onneksi taklattiin. Pitkämäeltä perusvarmaa peliä. Walsh ei pelannut vaan keskittyi 'tavaamaan' pelikavereiden sukunimiä katsomosta käsin. Myöskään Holmbergia ei näkynyt ja pelasiko Ramstedt yhtään vaihtoa?

Tossa nyt jotain havaintoja. Tästä on hyvä jatkaa.
 

WakaWanha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Ottawa Senators
Oliko Järvenpäässä runsaasti katsojia? Miten parkkipaikkasysteemit toimivat? Oliko hallissa tunnelmaa?

Tarkoitus olisi juhlistaa alkavaa viikonloppua Frölunda-pelillä ja em. tiedot auttaisivat aina niin haastavassa suunnittelutyössä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauneus on katsojan silmissä, mutta:

- Parkkipaikkoja oli erittäin kiitettävästi
- Tunnelma nyt varmaan samaa tasoa kuin Järvenpään Haukkojen kotimatsissa?
- Jäähalli - jos joku olisi vienyt silmät kiinni halliin ja kaikki mainokset olisi peitetty ja kysynyt missä ollaan, olisin tod. näk. ekana vastannut että Raumalla tai sitten todella syvässä pohjoisessa. Halli oli melkoisen groteski ainakin meikäläisen mielestä. Mutta kuten sanottua, kuka tykkää mistäkin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
pelasiko Ramstedt yhtään vaihtoa?

Eipä pelannut. Odotin, että olisi saanut edes joitain hajavaihtoja, tai olisi pelannut vaikka yhden erä jonkun huilatessa, mutta ei tänään...

Pelissä oli paljon hyvää:

-Kille on saanut jalat! Ihan oikeasti, minusta mies on ihan eri lennossa kuin viime kaudella, thank god! Herra jaksoi luistella ja näytti ehtivän lähes joka paikkaan. Killemäisiä kiemuroitakin nähtiin muutamaan otteeseen. Maali jäi vielä puuttumaan ja kyllä Kille pystyy vieläkin parempaan, mutta hyvä fiilis jäi!

-Kaikki maalit olivat kauniita ja tulivat hyökkäyskuvioiden seurauksena! Ensin Loppi antoi namupassin maalin kulmalla odottaneelle Pikulle. Tämä tilanne rakennettiin muutenkin hienosti, siis rakennettiin ei roiskaistu. Tokassa maalissa namuteltiin klip-klap ja verkko soi Turusen toimesta. Siis Turusen, hienoa! Kolmannessa jälleen syöttökuvioiden jälkeen Hirso tälläsi maalin kulmalta, Killen syötöstä. ME LIKE!

Puolustuksessa KAIKKI näyttäytyivät edukseen. Kankaanperä ja Heikkinen etunenässä. Turunen oli myös oikein varma otteissaan, mutta tämähän ei ollut minulle yllätys... ; ) Myös Haverinen on saanut homman toimimaan oikein mallikkaasti- ainakin näillä näkymin. JESS! Hank oli ok, mutta ei kuitenkaan loistanut. Honkanen sai vastuuta jopa yv:lla ja pelasi kelpo pelin, paria mokaa lukuunottamatta. Ahonen ei näkynyt ainakaan negatiivisesti, joten hyvä homma. =)

-Hyökkäysketjut toimivat myös jees. Piku on elementissään Lopin viekussa, joten pelatkoon niin kauan siinä kuin homma toimii... ; ) Pessi oli edelleen pettymys. Ei ollut huono, mutta odotan häneltä enemmän näkyvyyttä. Lopin olisi myös pitänyt tehdä maali läpiajosta, mutta jakeli edelleen hyviä passeja. Keräsellekin olisin suonut sen maalin, paikkoja oli. Noh, hienoa, että paikkoja tulee ja se on hyvä merkki (sanoisinpa hyvän pelaajankin merkki), mutta tulisi pian se eka ns. vapauttava maali.

-Taklauksia tuli ekan erän odottelun jälkeen! JESS!

-Pitkämäki pelasi HYVIN!

Raadin tähdet:
***Ilkka Pikkarainen
**Juha Pitkämäki
*Jimmie Ölvestad

Itse olisin antanut tähdet näin:
***Pikkarainen
**Pitkämäki
*Ridderwall

Tässäpä päälimmäiset ajatukset. Kelpo kiekkoilta!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Oliko Järvenpäässä runsaasti katsojia? Miten parkkipaikkasysteemit toimivat? Oliko hallissa tunnelmaa?

+900 katsojaa eli käytännössä loppuunmyyty. Parkkipaikat olivat hemmetin täynnä. Eli jos aikoo huomenna tulla katsomaan matsia niin suosittelen että ostat lipun etukäteen ja tulet ajoissa.

- Tinke-80
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
+900 katsojaa eli käytännössä loppuunmyyty. Parkkipaikat olivat hemmetin täynnä. Eli jos aikoo huomenna tulla katsomaan matsia niin suosittelen että ostat lipun etukäteen ja tulet ajoissa.

- Tinke-80

Taisivat pelin aikana kuulutellakin että lippuja huomiseen peliin saa enää Lippupalvelusta.
 

Bergfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kousa
Pelipaidat

Itse en tänään paikalle päässyt, mutta tekisi mieli tietää pelasiko Ifk vanhoilla pelipaidoilla vai oliko nyt jo käytössä kilpilogolla varustetut pelipaidat? Raumalla pitsiturnauksessahan joukkue pelasi vielä viime kauden pelipaidoilla.

Onko kellään tietoa mikä Aleksi Hombergilla on kun ei pelannut tänään eikä pelannut Raumallakaan?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja näin aukesi lätkäkausi allekirjoittaneen osalta. HIFK-Djurgården ottelu oli kaiken kaikkiaan todella viihdyttävää lätkää ja HIFK:n osalta onnistunut varsinaisen harjoitusmatsikauden aloitus. HIFK:n peli oli aivan eri näköistä kuin aiempina vuosina. Nyt pelattiin järjellä ja ihan oikealla pelisysteemillä ja vielä, kun otetaan huomioon, että kyseinen peli oli ensimmäinen täysimittainen harjoitusottelu niin peli oli yllättävän valmiin näköistä.

HIFK:n ensimmäinen hyökkäys oli selvä(ainakin toivottavasti) viite tulevasta. Nyt lähdetään rakentamaan peliä keskustan kautta, josta sentterit jakavat kiekkoa jompaan kumpaan laitaan lyhytsyöttöpeliä hyödyntäen. Suu auki siinä katselin ensimmäistä rintamahyökkäystä ja totesin kaverilleni ''Tuommoista ei olla nähty HIFK:ssa vähään aikaan''. Itse peli oli enimmäkseen HIFK:n hallintaa niin kiekollisesti kuin fyysisestikin. Jokainen maali tuli näyttävän kuvion seurauksena. Moitteita meidän pelistä voitaisi osoittaa viimeistelytaidolle, paikkoja olisi ollut paljon suurempaan maalimäärään. Pelaajista voisi mainita seuraavat nimet:

- Juha Pitkämäki pelasi todella hyvän ottelun. Hänelle ei sattunut ainuttakaan virhettä ja omiin menneet maalit olivat todella vaikeita tilanteita. Jäi kiva fiilis kaverista.
- Kimmo Kuhta oli nopea ja juonikas, mutta laukauksien laatu oli valitettavan huono. Jokin siitä Killelle ominaisesta rannarista jää uupumaan.
- Matias Loppi oli 2 erää erinomaisella pelipäällä usealla näyttävällä oivalluksellaan. 3. erässä mies vähän katosi epäonnistuneen läpiajon jälkeen.
- Kankaanperä pelasi juuri, kuten odotinkin. Kiekollisesti mies ei ole mikään kokematon kaveri, kuten moni täällä pelkäsi/pelkää. Perusvarmat syötöt ovat hyvin hallussa ja omanmaalin edusta on miehen ''home turf''.
- Kimi pelasi ihan mukiinmenevästi, mutta parantamisen varaa toki jäi. Silti kaikesta näki, että hän haluaa pelata joukkueelleen. Ensimmäisessä vaihdossa Kimi taklasi 2 kovaa taklausta ja osoitti taistelumieltä. Jokereissa pelatessaan mieheltä ei nähty taklauksia taikka uhrautumista juuri lainkaan. On todella kiva saada Kimi takaisin punanuttuun, sanokoon muut mitä sanokoon.
- Haverinen yllätti minut suht varmoilla otteillaan.
- Honkasesta on näköjään aivan turha odottaa kolmosparinpakkia, kiekolliset avut eivät siihen riitä.

Maalintekovoimaa toivoisi hieman lisää snaipperin muodossa, mutta noin muuten HIFK:n tämän päiväinen esiintyminen oli vähintäänkin lupauksia herättävä.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Itse en tänään paikalle päässyt, mutta tekisi mieli tietää pelasiko Ifk vanhoilla pelipaidoilla vai oliko nyt jo käytössä kilpilogolla varustetut pelipaidat? Raumalla pitsiturnauksessahan joukkue pelasi vielä viime kauden pelipaidoilla.

Vanhoilla pelipaidoilla pelattiin ja mielestäni hyvä niin. Liiga-avukseen sitten upouudet paidat vasta päälle (toivon näin)! Jo tämä tuo hyvin lisäfiilaria...
 
Noniin, nyt on kiekkokausi avattu meikäläisen osalta. Eipähän ollut erikoista kiekkoa, mutta kauden avauspelistä tuskin voi kauheita odottaa. Paljon positiivista sanottavaa kuitenkin löytyy. Aloitetaan maalin suulta. Pöksy oli mielestäni vakuuttava, maaleista toinen oli Ahtolan/puolustuksen huonoa alivoimapelaamista ja mies pääsi vapaasti nousemaan maalille, ei missään nimessä Pitkämäen piikkiin. Varmaa työskentelyä, kopit pysyivät räpylässä, otti muutaman tärkeän kopin. Etukäteen olin jo suht luottavainen Pitkämäkeen, tämänpäivän jälkeen luotto on kova.

Ottelu toi mukanaan hienoja maaleja. Ensimmäinen maali lähti hienosta Hannu Pikkaraisen hyökkäyksen käynnistämisestä, kiekko Lopille, Loppi antoi erittäin oivaltavan syötön Ilkka Pikkaraiselle, joka laittoi kiekon helposti häkkiin. Toinen maali lähti siitä, kun Hirso riisti kiekon ja yritti siirtää sen Kibe Kuhdalle, kiekko nousi kuitenkin korkealle ilmaan pelaajien päiden yläpuolelle, Kuhta sai kuin saikin pelattua kiekon ilmasta takaisin Hirsolle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään häkkiin maalin kulmalta. Kolmas maali oli hieman sekava tilanne maalin edessä, Pessin laukauksen jälkitilanteessa joku pelasi kiekon Tumba Turuselle, joka siirsi kiekon maaliin. Näiden tilanteiden lisäksi Loppi pääsi läpiajoon, jossa oli aikaa miettiä ratkaisua, joka oli suora laukaus suoraan Djurgårdenin maalivahdin räpylään.

Muuten pelaajista vaikkapa ranskalaisilla viivoilla ketjuittain:

- Pikkarainen - Loppi - Pesonen: Toimi, mutta ei toiminut. Ei ongelmia, mutta jotenkin homma ei vain klikannut, toisaalta kautta voi sanoa vielä suht nuoreksi, joten ehkä homma vielä rupeaa toimimaan. Pikkarainen - Loppi parivaljakko toimi suhteellisen hyvin, mutta itselle jäi mielikuva, että Pessi jäi hieman tilanteiden ulkopuolelle. Pikkarainen muistutti toissakauden Ilkkaa, jolloin pelasi varsin kelvollisesti Laakkosen ja Murrayn kanssa, tuntui toimivan Lopin kanssa. Joku voisi kertoa Pikulle vanhan hokipossun fraasin "aina ei tarvi olla lämäri". Loppi oli itselle juuri sitä mitä odotin, joskin tuntui olevan hiukan nopeampi, kuin kuvittelin. Ottelussa useita hienoja ja oivaltavia syöttöjä, mutta vastapainoksi oli vaihtoja, jolloin en huomannut Loppia juuri lainkaan. Pesosella pari hyvää vetopaikkaa, mutta muuten suht näkymätön peli häneltä. Jos ei homma rupea toimimaan, olisi mukava nähdä Kibe hänen paikallaan.

- Kuhta - Hirso - Lennu: Hieman samaa, kuin edellisestä ketjusta kokonaisuutena. Kuhta vaikutti nopeammalta kuin viime kaudella, luistin tuntui kulkevan, varsinkin muutamassa spurtissa ja karvaustilanteessa näytti lupaavalta. Laukaus oli vielä hieman kesäterässä, mutta kyllä se siitä. Hirson esitys oli myös lupaava, jumalauta naapuri on opettanut Kimin aloittamaan. Ei suuria hienouksia, mutta perusvarmaa suorittamista. Naapuri ikävä kyllä on opettanut Kimin myös kaatumaan. Odotin hieman ylimielisempää Kimiä, mutta niinvain poika pelasi ja puolusti koko sydämellä. Lennu nyt oli Lennu, mitä muuta voi odottaa? HIFK:n fyysisin pelaaja läpi ottelun, jokainen tilanne viedään loppuun asti.

- Luttinen - Porthen - Keränen: Jäi hieman pimentoon, omaan päähän Luttinen ja Porthen tekevät tasaisen varmaa työtä, mutta hyökkäyspäähän tilanteita ei tullut. Keräsen ilmeisesti odotettiin tuovan ketjuun vauhti/taitoelementin, mutta vaikka suoraviivaisuutta on tullut, niin voima ei tunnu riittävän.

- Liivik - Wärn - Ahtola: Energistä peliä, tältä ketjulta tuskin kukaan odottaakaan mitään huikeita suorituksia kiekon kanssa, vaan ilman kiekkoa. Tilanteet loppuun asti, luistelua riitti. Kukaan ei juurikaan säväyttänyt, mutta ketjuna toimi mielestäni loistavasti. Liivik osoitti olevansa juuri sitä, mitä täälläkin on kirjoitettu, kova pelaaja, joka ei pelkää kamppailla, meikäläisen ensi kauden HIFK:ssa ehdottomasti nelosketjun energiapelaaja. Mitä on tapahtunut Wärnille? Sille viime kauden kankealle säheltäjälle? Ei tarvinnut tänään pelätä, kun Maxilla oli kiekko. Ahtolalle sattui alivoimalla virhe, josta vastustaja rankaisi.

- Ramstedt: Tervemenoa Mestikseen, ei vaihdon vaihtoa.

Puolustajamielipiteitä:

- Kankaanperä: Pelasi varmaan puolet pelistä. Ja millä varmuudella, tervetuloa petopaitaan. Pelimäärään suhteutettuna uskomaton määrä taklauksia ja meno ei hiipunut, vaikka maileja alkoi olla takana. Ensi kauden oman pään ykköspakki, jolle alivoimalla rajattomasti peliaikaa, niin paljon kuin jaksaa vain pelata. Tänään paras pakkimme. Eikä todellakaan ole yksipuolinen omanpään jyrä, vaan tänään viiletti monia kertoja jopa hyökkäyksen kärkenä, lisäksi laukaus vaikutti olevan varsin pätevä.

- Heikkinen: Perusvarmaa Bonoa, mutta ilman tehopisteitä tänään. Muutama kova taklaus ja kieli ulkona, naama virneessä eteenpäin.

- H. Pikkarainen: Ei (hirveästi) hazardeja, kiekollisesti pystyy vieläkin parempaan, mutta meno näytti tänään lupaavalta.

- Loput: Honkanen, missä on miliisi? Yritti pelata tänään kiekkoa ja onnistuikin siinä kohtalaisesti, mutta vain kohtalaisesti. Kelpo 7. puolustaja, huomenna odotetaan vanhassa kotihallissa vanhanajan Miliisiotteita. Haverinen on mennyt eteenpäin viimekauden hazardi-Jonista. Tumba Turunen, maali tänään, muutenkin perusvarmaa suorittamista ja kolmospakkiparin tasoa. Ahonen pelasi kelpo junnun peliä ne vaihdot mitä oli kentällä.
 

Audioslave

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Pelistä seuraavia huomioita:

- Kaiken kaikkiaan ihan ok peli. Hyökkäykseen lähdöt välillä hieman kestivät ja Djurgårdenin pelaajat pääsivät ikävästi iholle kiinni jo IFKin puolustuspäässä.

- YV:hen olisi myös kaipaillut hieman nopeampaa kiekon siirtelyä, koska tässäkin kohdin vastustaja pääsi turhan helposti iholle ja onnistui peittämään laukauksia hyvin.

- Joku voi korjata mutta mielestäni Djurgården vei aloituksia huomattavasti enemmän ja useita jopa sata nolla

-Kankaanperästä tulee olemaan paljon iloa tulevalla kaudella. Laidat ryskyivät varsin mukavasti ja muutenkin mukiin menevää puolustus pelaamista.

-Pitkämäeltä parit hyvät kopit ja yksi game saver.

-Hyökkäyksestä ei kukaan varsinaisesti loistanut muita kirkkaammin. Mieleen jäi Hirson muutamat rauhalliset pelinrakentelu syötöt ja Wärnin lennokas luistelu. Hyvää liikettä löytyi myös Kipeltä.

-Rintamahyökkäyksiä myös kehiteltiin mutta keskustaan avaavat syötöt jäivät vielä vähemmällä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Komppaan edellisiä kirjoittajia tämän päivän matsista, mutta pitää laittaa vähän omaakin lusikkaa soppaan.

Ensinnäkin, joukkue näyttää ihan joukkueelta ja meillä on vihdoin ja viimein "pelikirja". Hienoa oli tosiaan huomata, että IFK yritti rakentaa peliä, eikä vaan lätkinyt kiekkoa päätyyn, en edes muista milloin HIFK on viimeksi yrittänyt rakentaa peliä.

Runko on nyt hyvin kasassa ja loistava runko se onkin, mutta 2-3 pelaajaa sieltä selkeästi vielä puuttuu, eli vähintään Walsh siis puolustukseen, mutta mielellään tämän lisäksi vielä se toinen pakki. Snaipperi on ihan välttämätön. Näistä ei kyllä kannattaisi tinkiä missään nimessä. Jos nämä pari-kolme hankintaa vielä tehdään, niin tulemme taistelemaan 1-4 sijoista liigassa.

Nenä pystyy muokkaamaan pelitapaa kesken pelin ja huomaa puutteet, tämä oli erittäin näkyvää ja huomaa kyllä mistä Nenä on tehty. Esimerkkinä vähän vaisun ensimmäisen erän jälkeen IFK lisäsi taklauksia-luistelua ja meni menojaan.

Sitten pelaajiin:

-Housut: Pelasi hyvin ja ainakin tämän pelin perusteella meillä on maalivahti.
-Kanki: Aivan loistava hankinta, varmasti top 3 puolustava puolustaja liigassa. Taklaa, ärsyttää, pelaa huolellisesti oman pään, mutta on myös kohtalaisen taitava kiekon kanssa ja tekee hyviä, rauhallisia ja viisaita ratkaisuja pelissä koko ajan.
-Haverinen: Tarkkaa puolustamista, hyviä nousuja ja loistava luistelija kokoisekseen. Jonista tulee olemaan vielä paljon iloa jatkossa ja kun saa vielä lihaa luiden ympärille, niin meillä on tässä uusi Heikkinen. Holmberg saa olla varuillaan, nimittäin Haverisella on potentiaalia viedä paikka pelaavasta kokoonpanosta.
-Hirso: Hyvää ja tunnollista pelaamista, antautumista joukkueelle, ei minkäänlaista merkkiä fleguilusta ja siihen, että pystyykö fani antamaan anteeksi hetkellisen mielenhäiriön ja takinkääntämisen... kyllä, itse ainakin taputin Hirson maalille, eli kai se on ihan ok, että Hirso IFK:ssa taas pelaa (tämä on paljon minulta tunnustettuna).
-Loppi: Aika näkymätön, mutta ei nyt mitään hirveitä mokiakaan, enemmän odotan Lopilta tulevaisuudessa tai Mestis odottaa.
-Turunen: Perusvarmaa pelaamista, ihan ok lisä puolustukseen.
-Lennu: Oli oma itsensä ja onneksi tämä aito IFK:n ruumiillistuma ja ikoni pelaa meillä tänäkin vuonna.
-Keränen: Ihan hyvää yritystä, mutta vähän on vielä köykänen, tulevaisuuden kuhta, mutta Mestis isolla peliajalla ja 20 ottelua liigassa olisi parempi vaihtoehto hänelle kun vakikokoonpanossa.
-Hank: Samaa fleguilua mihin viime vuonna jäätiin, onneksi Kanki paikkaa. Hank on ihan kuin hessu-hopo ja en tiedä tuleeko hänestä kyllä ikinä puolustajaa tai ihmettä se kyllä ainakin vaatii.
-Miliisi: Ihan ok peruspelaamista ja selkeä 7. pakki.
-Kuhta: Kakkoskentän snaipperi - tarvitsemme kyllä vielä sen ykköskentän tykin. Tosin paljon paremman näköistä pelaamista kuin viimekaudella ja Kuhta tekee sen 20 häkkiä taas, mutta joku terä hänestäkin on hävinnyt. Luistelunopeutta on, mutta kädet on jotenkin jäykistynyt, sivuttaisliike hidastunut ja rentoutta ei ole enää olleenkaan. Voi silti vielä yllättää.
-Talonmies: On talonmies, erittäin hyvää, varmaa pelaamista ja hyvää karvausta. Paljon paremman näköistä peliä kuin viime kaudella.
-Luttinen: Hidas, mutta kankea. Silti ihan hyvää karvausta ja vääntämistä, ei asiaa kolmosta ylemmäs jos minulta kysytään. Toivottavasti naputtaa taas maaleja maalin edestä.
-Pesonen: Ei näyttänyt oikeastaan mitään hyvää tänään, varmasti silti tulee parantamaan.

Tässä nyt jotain ajatuksia ja ensimmäisiä silmäyksiä pelaajiin. Junnut pelasivat myös hyvin, mutta oikea paikka heille olisi vielä pelata pääsääntöisesti Mestistä tai A-junnuissa.

Hyvältä näytti myös IFK:n pelaajien koko. Mahtavia taklauksia ja kiekonhallintaa pelkästään sillä, että IFK:n pelaajat ovat kookkaita, mutta myös isoiksi pelaajiksi suhteellisen taitavia.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Wanhaan kotikaupunkiini myös tieni vei. Ja olihan se halli ihan niinkuin -99 kun sieltä lähdin. Paitsi ettei myyty kaljjaa. No, lihis kahdella nakilla ja kahvi 2,80 oli varsin kohtuullinen. Eihän tolla saa Nordiksella kuin yhden nakin ja kahvin.

Tähän väliin korjaus: Kuulutus kertoi että perjantaiseen matsiin on muutamia kymmeniä paikkoja jäljellä, joten eiköhän ne ole myyty matsin jälkeen pois kuljeksimasta. Voin olla väärässäkin, mutta epäilen. Sen verran perjantaikansaa ovat jäkeläiset.

Matsiin, joka siis alkoi varsin verkkaisesti ja nyrkkeilytermein tunnustellen. Kruus ja kumppanit huomasivat tämän ja alkoivat painituomareiksi. Eli vuorollaan toinen mattoon jos nyhjäämisestä ei tule mitään. Ensin joutui mattoon IFK joutuessaan muutaman minuutin nyhjäämisen jälkeen kahden miehen alivoimalle. No, maalinhan ne hurrit siitä värkkäsivät. Loppuerä surffailtiin ja heiteltiin kavereita seinille puolin ja toisin. Välillä vaikutti samalta kuin maalla keväisin kun varsat päästetään laitumelle. Ei päätä eikä häntää. Ja tuomarit olivat siinä mukana, mustina lampaina.

Toinen erä alkoi HIFKin alivoimalla, mutta kas kun siitä päästiin niin alkoi pelin paras jakso. IFK tasoitti, Elukat menivät johtoon mutta IFK kuittasi välittömästi. Siihen vielä IFKoon 3-2 johto ja erä oli hieno. Hieman siinä tönittiin ja mussuteltiin, joten pöytäkirjan pitäjä tienasi makkaransa. Maalintekijät yms. on jo kerrottu, mitä niitä toistelemaan.

Kolmas erä taas alkoi IFKoolta kuten ensimmäinen. Potku oli vaihtunut surffailuksi ja Elukat painoivat päälle. Kuin ihmeen kaupalla ja toudellakin IFKoolle oman maalin edessä pomppineet kiekot saivat loppunumeroiksi näyttämään 3-2 voiton. Vaikka pelikello temppuili välillä ja tokassa erässä Luttisen hanska jäi taklauksen jälkeen pleksin ja laidan väliin niin tiukasti, että se irrotettiin vasta erätauolla.

Pelaaja-arviot HIFKistä:
Pitkämäki. Tavallaan pelasi hyvin, mutta hirveitä hasardeja välillä. Itseluottamusta löytyy enemmän kuin riittävästi, joten kiekosta ei tarvitse luopua oman maalin takana, ennen kuin naapurin karvaaja on kymmenen sentin päässä. Samaten kehottaisin laittamaan lottolapun vetämään tänään. Ainakin viisi kertaa kiekkoa pomputeltiin HIFKin maaliviivalla ja vain kerran se meni sisään.

Puolustus. Näyttää ihan ns. hyvältä. Heikkiseltä olisin odottanut enemmän, nyt oli ajoittain pimennossa. Kankaanperä esillä hyvässä ja huonossa. Hankiltä hyvä peli; hyviä, oivaltavia syöttöjä, laukauksia suoraan syötöstä ja muutenkin itsetunnon kohentumista. Turuselta hyvä peli, kruununa se maali kun hän ekana huomasi että Elukoiden veskari hukkasi mailansa ja pani rallin päälle joka johti maaliin. (Pikkuhallissa nämä kuulee niin hyvin.) Haverinen pelasi ihan peruspelin, muttei isommin loistanut. Honkanen on sitten taas luku sinänsä. Raumalla kolmessa minuutissa kaksi jäähyä, nyt taisi mennä peräti kolmetoista. Ahosta en huomannut kentällä, vaikka oli kokoonpanossa.

Hyökkäys. Ilme on aivan erilainen verrattuna moniin vuosiin. Nyt siinä on ideaa ja luovuutta ryminän ohella. Vaikka ylösnousukuvio oli samanlainen joka kerta, niin kai se liittyy toistoihin ja treenimatsejahan nämä ovat. Mutta se toimi ainakin hurreja vastaan.
Petrell-Hirso-Kuhta toimi ihan mallikkaasti ajoittain. Enemmän suoria vetoja syötöstä, varsikin Kibe jäi kikkailemaan ihan turhaan. Pitkin hampain kehun Hirsoakin, ei se paskempi pelaaja ole. Lennun ilta meni hiukan höntyilyn puolelle.
Lopin ketju Pesosen ja IPikkaraisen kanssa oli illan parasta katsottavaa. Ei ehkä hienointa jääkiekkoa, mutta katsojan kannalta parasta. Tänään Pesonen jäi hiukan varjoon kun IPikkaraisella oli vauhti päällä. Taklasi kaikkea liikkuvaa, välillä tuomariakin, mutta vaikka hän on mielestäni juntti ja puukäsi, niin jääkiekossa tullee tekemään parhaan kautensa sitten A-junnuvuosien. Tähän ketjuun liittyen, Loppi olisi voinut läpiajossa tehdä muutakin kuin heittää kiekon veskarin hanskaan ilman että veskarin tarvitsi edes liikahtaa.
Kolmosessa Luttinen raataa. Ylhäällä, alhaalla ja alivoimassa. Hiano miäs. Tsemppiä kavereilta löytyy ja Keräseltä hukkui pari kertaa kiekko ihan maalintekopaikassa. Relax män, sulla on kädet.
Hienoa nähdä, että junnuista nousee nelosketjussa nyt pelissä olleita nuoria. Liivik-Ahtola-Wärn tsemppasi hyvin ja olipa maalikin lähellä. Ilmeisesti perjantaina sitten jotkut porukasta Bobby Nyholm, Eetu Pöysti, Mike Vaskivuo saa näytön paikkaa.
 

scholl

Jäsen
Tarkoittaako se, että Honkanen on kelpo 7. pakki myös sitä, että hän täyttää sen hanskausaukon, mitä Narreissa suorittavat Helenius ja Narri-Pasi? Jos näin on niin hienoa, että Narri-Pasi on jonkun toisen murheena.
 

Decimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omat sanat illan pelistä:

- Kankaanperä. En ole koskaan miehen tekemisiin kiinnittänyt minkäänlaista huomioita, ennen tätä peliä (miksiköhän, köh). Pelasi varmasti eniten tänään, tuntui että Kanki on aina kentällä, ja aina kun oli kentällä, oli mukana hyvässä. Osallistui hyökkäyksiin, toi kiekkoa ylös, heitteli miestä seinille, piti oman maalin ilkeänä paikkana vastustajan hyökkääjille, pelasi loistavaa alivoimaa ja toi rauhallisilla otteilla varmuutta koko IFK:n puolustukseen. Yhden pelin perusteella täytyy sanoa, että Kangesta tulee olemaan meille paljon iloa tulevana kautena. Loistohankinta.

- Loppi. Oivaltavia syöttöjä ja muutenkin ihan hyvän näköistä peliä. Fleguili yhden läpiajon vetämällä metristä ropellikiekon suoraan veskan räpylään. Pelasi Pikkaraisen kanssa hyvin yhteen

- I.Pikkarainen. En muistanutkaan että Jumala oli näin fyysinen. Oli tänään iso ja ilkeä, haki kontaktia paljon ja taisteli muutenkin hyvin. Laukauskin on kova, sääli vain että yleensä ei osu tolppien väliin vedot.

- Pitkämäki. Olipas huojentavaa nähdä, että Pitkämäki on varma ja todellakin kyvykäs kassari. Pelasti monia hyviä maalipaikkoja, eikä edes tiputellut tai sylkenyt kiekkoa. Pelasti ekassa erässä melkein varman maalin.

- Hirschovits. Pelasi ainakin tänään todella hyvin. Ekassa erässä pelasi niin arvaamattomasti kiekon Lennulle maalin eteen, harmi ettei Petrell tajunnu pitää mailaa jäässä, oli se sen verran ovela passi. Muutenkin hyvä peli Hirsolta, paljon alivoimaa ja muutenkin aktiivista luistelua.

- Kuhta. Oli nopea, pyöri paljon. Lisäksi namu syöttö Hirson maaliin.

- IFK:n fyysisyys. Djurgården oli kyllä pulassa isojen, punaisten kanssa. Oli tokasta erästä alkaen todella viihdyttävää ja aktiivista taklauspeliä.

- Jo mainittujen nimien lisäksi, Petrell, Heikkinen, Luttinen, Liivik ja Porthen pelasi tänään kovaa ja taisteli hyvin.

- Hallilla oli yllättävän paljon ihmisiä tänään. 920 on pieni luku liiga-piireissä, mutta en ole koskaan ennen nähnyt Järvenpään hallia noin täynnä. Tosin viimeksi kävin katsomassa divari/mestis kiekkoa joskus 2000-luvun alussa. Silti, mukavasti oli porukkaa vaivautunut "St1-areenalle", vaikka itse halli onkin aika DDR-henkinen, eli sanalla sanoen, todella karu lato.

Toivottavasti huomenna nähdään heti ekasta erästä alkaen yhtä hyvää kiekkoa ja ehkä hanskojen tiputus (?), niin mielestäni olen saanut rahoilleni vastinetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös