Chicago Blackhawks 2014–2015

  • 383 970
  • 1 382

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hyvät uutiset:
-Mainio peli Chicagolta paikoitellen jopa vakuuttavan näköistä toimintaa.
-Toews näytti erinomaiselle.
-Richards saanut hyvän itseluottamus buustin, ja tällä hetkellä tekee oikeita asioita.

Huonot uutiset:
-Edelleenkin joukkueen täytyy tehdä järkyttävä määrä töitä yhden maalin eteen, jos ei maalipaikkoja käytetä paremmalla prosentilla niin mistään pitkistä voittoputkista turha haaveilla. Blackhawks tarvitsee tällä hetkellä kaksi kertaa enemmän maalipaikkoja yhden maalin tekemiseen, kuin vastustaja.
-Kanen ruuti on märkää, tuhlailee paikkoja ja menettää kiekkoja. Todella aneeminen alkukausi kokonaisuudessaan. Mikä vaivaa? (rankkareissa taitelija ainoastaan on tasollaan, käyttää muuten nykyisin joka kerta samaa kikkaa)
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eilisestä jäi kyllä voitosta huolimatta hieman paska maku. Vaikka vastuksen piti olla ennakkoon ehkä kauden vaikein, näytti Chicago hallitsevan ajoittain peliä mielin määrin. Mutta ne muutamat hetket ennen 2-2 tasoitusta vaan nyt tuli maksamaan mulle pelihousut ja hiukset ja Tampa sai siksi pisteen liikaa. Meidän ruotsalaisia pakkeja kävi sääliksi, kun ensin Niklas saa aivan käsittämättömän oikeusmurha-jäähyn vaikka on noin metrin päässä täysin omiin jalkoihinsa puppeloivasta boltista, ja alivoimalla Johnny saa jalkaansa niin pahan tällin että vielä 5min myöhemmin vaihtopenkillä käy huoltojoukoillekin aivan kuumana. Toivottavasti Oduya ei loukkaantunut, en nimittäin nähnyt että olis pelannut enää matsin lopussa. Mulla on melkoisia antipatioita huonoa tuomarointia kohtaan, joten ehkä ylireagoin, mutta tuo yksittäinen tuomio oli mielestäni järkyttävä. Hyviä puolia matsissa kyllä myös riitti. Jo mainitut Smith-Kruger-Hossa, Toews, Richards pelasivat loistavasti. Myös Crawford ja Steeger pelasivat mielestäni erinomaisen matsin.

Tuli kyllä täydet 2p Chicagolle, mutta toinen joukkueeni on Tampan divisioonavastustaja Montreal, ja siitä näkökulmasta Tampan olisi kyllä pitänyt saada 0p... Aiemmin yöllä Montreal avitti Chicagoa voittamalla Winnipegin puhtaasti 3-0, joka antoi Chicagolle mahdollisuudet nousta omassa divisioonassaan kolmanneksi. Tämän palveluksen takaisinmaksun torppasi puusilmäinen raitapaita.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hieman hämmentävästi ollaan tehdyissä maaleissa vasta sijalla 19 ja kyllähän tuo on silmiinpistävää ollutkin. Maaleja per matsi nyt 2,56. Viimeisissä neljässä pelissä tosin keskiarvolla 3,75, joten toivottavasti trendi jatkuu. #88 on pienessä slumpissa ja kun kiekko ei mene sisään, osuu se tolppaan, tai pysähtyy maaliviivalle. Eiköhän se tuosta. Kruger osunut nyt pari kertaa ja Bickell sai myös onnistumisen Särkiä vastaan, hienolla yksilösuorituksella. Myös Versteeg ja Richards ovat olleet nyt hyvällä pelipäällä. Jatkossa kun onnistutaan löytämään ratkaisijoita joka ketjusta, saadaan tuota tatsia lisää tekemiseen. Rozsival takaisin poppareille ja Runblad vaan kokoonpanossa, tosin Oduyan tilanne askarruttaa. TvR pelannut todella kypsästi ja osoittaa illasta toiseen hyvää malttia kiekollisena, sekä sijoittuu myös hyvin kiekottomana. Perusvarmaa puolustamista.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tämä @secordin viesti Chicago Blackhawks 2014–2015 oli kyllä täyttä asiaa.

Kyllä Detroit tappiomatsi ja alkukausi on ollut sen verran aneemista hortoilua että ei kai vaan Q:lla ole eväät syöty?

Edit: Raanta on lähetetty IceHogseihin Darling vaihdoksessa ylös.
 
Viimeksi muokattu:

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Eipä Raanta nyt kummoisia ole tällä kaudella päässyt esittämään, eikä kovin paljon voi laskea Darlingin varaan, vaikka voittamassa jo kävikin. Toivottavasti Raanta saa nyt paljon pelejä vyön alle, toivon edelleen hänessä olevan tulevaisuuden ykkösvahdin jollekin jengille.

Jotain pitäisi kyllä Chicagossa tehdä. Ei tällaista alisuorittamista voi kuin ihmetellä.
 

Tarsso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Laitanpa muutamia mietteitäni parista viime pelistä ylös tännekin, saadaanpa samalla ketju hetkeksi etusivulle.

Suht karmean Detroit-pelin jälkeen oli mukava katsoa kun jengi löysi oikean asenteen Dallasia vastaan. Erityisesti lämmitti mieltä nähdä kaksikko Versteeg & Kane paikkaamassa edellisen pelin virheitään. Todella pahat harhasyötöt vaihtuivat maaleiksi ja syöttöpisteiksi, mikäs sen hienompaa. Myös koko ajan peliään parantanut Richards nappasi pari syöttöä 1000. NHL-pelinsä kunniaksi.

Vaan ei tuo Dallas-pelikään helpolta ensimmäisessä erässä vaikuttanut. Keithin komean avausmaalin jälkeen tuli jälleen jotenkin tälle alkukaudelle ominainen ”musta hetki” ja alle minuutissa vastustaja oli tullut tasoihin ja mennyt ohi. Jatkoa ajatellen näistä on kyllä päästävä eroon. Onneksi ei sentään ruvettu koomailemaan takaa-ajoasemassa aivan yhtä pahasti kuin Detroitia vastaan, paljolti varmasti Andrew Shawn turpakäräjien ansiosta. (linkki Youtubeen: http://www.youtube.com/watch?v=mJdTV4qg_Kk )Tästä näytti joukkue saaneen annoksen momentumia ja kaivattu ylivoimaosuma tulikin vähän myöhemmin Seabrookin laukauksen vaihdettua onnekkaasti suuntaa Dallasin pelaajan mailasta.

Toisessa erässä ei maaleja syntynyt ja kolmannessa rupesivat tähtipelaajamme tekemään sitä, jota heiltä on odotettu: maaleja. Hienoja yksilösuorituksia, loppuun asti vietyjä kaksinkamppailuja ja oikeanlaista asennetta. Pakko myös sanoa, että Lehtosella ei ollut taaskaan paras ilta maalilla Hawkseja vastaan, vaikkei yksin häntä maaleista voikaan syyttää.

Huonoimpana uutisena pelistä jäi käteen Trevor Van Riemsdykin loukkaantuminen. Kovan laukauksen alakroppaansa ottaneella pakilla on Q:n puheista päätellen pitkä huili edessä. Harmittaa sekä Hawksien että tulokkaan itsensä puolesta, TVR on ehdottomasti ollut yksi ailahtelevan alkukauden mukavimmista yllätyksistä. Saapa nähdä millaiset pakkiparit Q jatkossa arpoo.

Seuraavana ohjelmassa siis vuotuinen Circus trip, jolta sopisi toivoa viime vuoden toisintoa. Realistisesti ajatellen tuskin yhtä menestyksekkääseen tulokseen päästään mutta jos jotain saa toivoa niin maalinteon tuska voisi kiertueen aikana helpottaa sekä yleistä tasaisuutta koko joukkueen suorittamiseen toivoisin. Etenkin Hossalle soisi muutaman maalin (7 laukausta Dallasia vastaan, pakkohan sen on kohta jo mennä sisäänkin).

Raanta kävi hakemassa yhden pelin verran kokemusta Rockfordista ja lähtee ilmeisesti joukkueen mukana reissuun. Jossain haastattelussa Q povasi Antille peliaikaa lähiaikoina, toivottavasti kiekko tarttuu hyvin kiinni.

Kaiken kaikkiaan viimeisten muutaman pelin jälkeen varovaisen positiivinen olo joukkueen suorittamisesta on jäänyt. Kunhan vielä tulee tarkkuutta peliin ja jätetään ”tyhmät” maalit antamatta vastustajille, voi tästä kaudesta vielä jotain tullakin. Faktahan on se, että 10-7-1 – saldo tässä vaiheessa kautta ei ole aivan sitä, mitä kauden alussa joukkueelta itse kukin odotti.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Katselin tuossa Icehogs tilastoja ja Pokka kyllä aloittanut mainiosti pelaamisen. Eikä välttämättä puhuta aivan utopiaa, jos Pokkaa jopa katsottaisiin muutoma peli ylhänä tällä kaudella. Kuitenkin hän on hyvin laukova Rightin pakki, jollaiselle aina löytyy helpommin paikkaa kokoonpanosta.

Pokka pelannut alkukauden 10 peliä tehoilla 2+3 ja +4. Kuitenkin vastuuta tulee jo hyvin, jos Pokka jatkaa samaan tahtiin kehittymistään luulen, että jossain vaiheessa irtoaa paikka näyttää osaamistaan ylhänä. kuitenkin Pokka on ohittanut marsijärjestyksessä kovia nimiä Rockford pakistossa, kun pelaa jo Rockfordin ykkös pakkiparissa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hieman kiirus töihin, joten laitetaan tähän väliin vain hieman päivitettyä rosteri-uutista Circus-tripille:

http://www.letsgohawks.net/2014/11/17/blackhawks-set-roster-for-the-circus-trip/

Loistavaa, että Stephen Johns todennäköisesti tekee debyyttinsä tulevalla vieraskiertueella.

Odotukset Ville Pokkaa kohtaan vaan nousevat, sillä olen itsekin lukenut ja tutkinut hänen pelaamistaan AHL:ssä ja ollut suorastaan erinomainen. Eiköhän jossain vaiheessa kautta tule se tilanne eteen, että Villekin pääsee kokeilemaan ylhäällä. Onneksi hänen suhteen ei ole mikään kiire.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt peukkua tälle nostolle! Nimittäin ehkä eniten romantisoitu hahmo omalla kohdallani mitä Chicagon pakkiprospekteihin tulee on nimenomaan Johns. Voi olla ettei ole yhtä varma puolustuspäässä tai kiekon kanssa kuin TVR, mutta nyt pitäisi löytyä sitä kovuutta ja ilkeyttä, jota takalinjoille olen jo pitkään lisää kaivannut. Jos vain Q antaa pelata Johnsin omilla vahvuuksillaan, niin muutama mojova pusu saatetaan häneltä nähdä. Toivottavasti onnistuisi jo nyt, mutta jos ei vielä ole valmis, niin kutsu antaa varmasti motivaatiota tehdä entistä kovemmin töitä tavoitteen saavuttamiseksi tulevaisuudessa.

Mitähän Clendening mahtaa ajatella, kun kaveri on kaksi kautta tahkonnu farmia menestyksekkäästi, mutta vasemmalta ja oikealta menee kavereita ohi. Ei ole enää edes Rockfordin tehokkain puolustaja vaan kiekollisen liiderin roolin on napannut Brennan. Itseasiassa Clendening on tällä hetkellä vasta kuudenneksi tehokkain pakki farmissa. Näin ne tilanteet muuttuu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No mutta sehän kävi rivakasti. Ei ehditty pusuja siinä jaella, vaikka hetkeksi kovetuinkin. Ens kertaan!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nopeita juonenkäänteitä; nyt sitten Adam Clendening sekä Joakim Nordström saaneet kutsun ylös. Jotain korkeampaa matematiikkaa tässä on kyseessä ala Stan Bowman, mutta nyt näyttäisi siltä, että Clendening saa kuin saakin mahdollisuuden pelata ylhäällä. Ellei sitten kohta käy kutsu jo takaisin. Tiedä näistä:
http://blackhawks.nhl.com/club/news.htm?id=739785&navid=DL|CHI|home
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Onpa tosiaan outoa jos tosiaan Clendening on nyt nostettava pakki. Jotenkin aivan käsittämätön ratkaisu kun kaveri kuitenkin pelannut omaan tasoonsa nähden huonosti. Nordströmin nyt voi käsittää, mutta hänkin on aika sanotaanko nyt varmisteleva ratkaisu.

Odottaisin kyllä enemmän rohkeutta ja "munaa" nostaa niitä oikeasti hyvin pelanneita pelaajia ylös. Brennan, Jhons, Pokka, McNeil ja Denault, mikä näistä kavereista tekee niin surkeita että ylös nostetaan Clendening ja Nordström. Perustelu ei voi olla ettei joukkueessa ole kuin neloskentän paikkoja, kyllä siellä on kolmoseen jopa kakkoseen paikkoja kun vain laittaa jätkät semmoiseen koostumukseen, ja silti Blackhawksilla on kaksi maailman luokan Shutdown kenttää.

Q:n ajatusmaailma on kyllä niin rajoittunut, että ensi kaudesta mahtaa tulla mielenkiintoinen, kun Chicagossa pelaa Toews, Kane, Saad ja kolme kenttää Nordströmejä. Eiköhän tuo Bowman saa kesällä hankituksi tuonne jotain ö-luokan Ruotsalaisia puolustavia hyökkääjiä kolme alinta kenttää täyteen. Pakisto voidaankin täyttää sitten pahimmista Icehogs flopeista.

Anteeksi asiaton erittäin turhautununeena kirjoitettu viimeinen kappale, mutta välillä turhauttaa tämä Q:n tapa toimia!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ai nyt sieltä sitten nostetaan Clendening? Nyt, kun se on pelannut huonosti eikä suinkaan niinä miljoonina muina mahdollisina kertoina, kun se pelasi hyvin? Eihän tässä nyt ole järkeä. Sen sijaan Q:n juttuihin haluan edelleen luottaa, kyllä sillä jätkällä on aina muutama ässä taskussa, pari hihassa ja kolme jänistä hatussa. Tän kauden osalta en osaa pelätä kuin loukkaantumisia, ensi kauden osalta capin nousemattomuutta.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
TVR:n sairausloma venyy sitten kolmeen-neljään kuukauteen. Polvilumpion murtuma kuvauksen mukaan. Sääli, pelasi varsin mukavasti. Nyt sitä keretään sitten kokeilemaan Rockfordin pakistoa muutamaan kertaan.

Niin joo, Kaner 26v. tänään. Hienoja pelivuosia edessä, mutta riittääkö cappi?
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Kane alkaa toivottavasti nousta tasolleen, kolmessa viime pelissä 3+3. Nyt kun tämä vire kestäisi ja päästäisiin oikeaan voittoputkeen sirkustellessa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Alkusyksyn tsemppasin, mutta nyt painaa työt ja iso harrasteprojekti niin pahasti päälle, että en ole ehtinyt katsoa edes otteluiden tuloksia. Pahoittelut tästä ja pitäkäähän keskustelu elossa, kuten yllä hienosti näkyykin. Viimeistään joulukuun puolivälissä pystyn varmaan taas panostamaan enemmän kirjoitteluun.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Trippi aloitettiin kuten pitääkin, voitolla Calgarystä. Hyvin Flames pelasi ja tekemisen taso sielläkin hyvällä mallilla ja kausi lähtenyt positiivisesti käyntiin. Meillä unelma-startti ja peli nopsasti 2-0 Carbombin hienolla kudilla, jonka jälkeen sitten tyypillinen koomausvaihe, joka tulee säännöllisesti jossakin kohtaa pelien sisällä. Pysyttiin kuitenkin pelissä hyvin mukana ja Kanen maalilla sitten vietiin pisteet. Clendening tosiaan pelasi ensimmäisen pelin ja heti ekalle vedolla ensimmäinen maali. Muutenkin hyvännäköistä pelaamista. Rauhallisuus samalla tasolla mielestäni kuin TvR:llä, vaikka nyt onkin vasta yhden pelin otanta. Tykkään. Tänään sitten Oilers vastassa ja nämä pelit ovat olleet osittain todella vaikeita ja kiekkoa on kaivettu myös urakalla omasta repusta. Uskon kuitenkin pelin olevan vauhdikasta, toivoen samalla, että paketti pysyy kasassa läpi pelin. Andrew Shaw ilmeisesti sivussa, koska Philip Danault nostettu ylös ja pelannee aika varmasti. Mielenkiinnolla odotetaan miten mies suoriutuu. Antti Raanta nähdään myös maalinsuulla tripin aikana, toivottavasti jopa pariin otteeseen.

Toivoa sopii, että tässä olisi myös esimakua tulevasta....linkki vie Chicagon harjoituksiin :

http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=35&id=678604&navid=nhl:topheads
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Alkusyksyn tsemppasin, mutta nyt painaa työt ja iso harrasteprojekti niin pahasti päälle, että en ole ehtinyt katsoa edes otteluiden tuloksia. Pahoittelut tästä ja pitäkäähän keskustelu elossa, kuten yllä hienosti näkyykin. Viimeistään joulukuun puolivälissä pystyn varmaan taas panostamaan enemmän kirjoitteluun.
Luen todella mielelläni raporttejasi, mutta elämä ensin!

Jostain bongasin, että Raaanta olisi tänään maalilla ja Shawlla ehkä jopa aivotärähdys. Olin kuitenkin liikenteessä ja selailin nettiä kaveria odotellessa, joten nyt en löydä näitä lähteitäni mistään. Toivottavasti ainakin Shawn kohdalla tilanne ei ole noin ikävä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Eilinen peli ei nyt sinänsä huono ollut, mutta puolustus teki muutamia virheitä jotka kostautuivat. Crow oli maalissa mainio, otti todella hienoja koppeja ja välillä tolpatkin pelastivat. Oduyan epäonnistunut katko ensimmäisessä maalissa johti siihen että Hansen pääsi täysin vapaaseen paikkaan. Toisessa Vancouverin maalissa Clendening parkkeerasi maalin eteen paikoilleen ja jätti Hansenin täysin yksin, eikä Hossa ehtinyt paikkaamaan tätä junioritason virhettä. Kolmannessa takaiskussakin Vrbata pääsi runttaamaan melko vapaasti reboundia sisään. Neljäs ei nyt sinänsä enää mitään merkinnyt, mutta siinäkin Keith-Seabrook päästivät turhan helposti Hansenin lävitseen laittamaan tyhjiin. Mutta eipä tuo hyökkäyskään puhtaita papereita saa, aika mielikuvituksetonta peliä, välillä jopa aneemista. Saadilla on hyvä laukaus, mutta ei sitä joka ikinen kerta tarvitse laukoa jos olisi syöttöpaikkojakin. Taisi olla kolme kertaa oikein lupaavassa kaksiykkösessä esim. Hossan kanssa, mutta joka ikinen kerta valitsi laukauksen, silloinkin kun syöttöä ei pelattu pois. Steegeriltä nätti ohjaus.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olikohan kapun uran pohjakosketus + - lukemissa, miinus neljä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tänään kantautuikin sitten uutisia Rockfordin suunnalta Teuvon turhautumisesta AHL:ssä, mikä ei ole lainkaan hyvä juttu. Teuvo on omasta mielestään valmiimpi NHL:n puolelle kuin kuin joukkueen johdon mielestä. Kyllähän Teuvon pitäisi nyt keskittyä tekemiseen eikä murehtimiseen NHL peliajastaan. Sillä tulokset eivät valitettavasti puhu nousun puolesta 17 peliä tehoin 2+8 ja -4. Ja mitä järkeä olisi ottaa muutenkaan Teuvoa alakenttiin missä peliaikaa on nyt ollut tarjolla mm. Carcillon ja Shawn loukkaantumisten aikana.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Aamuyön ottelu katsottu jälkijunassa ja voi jälleen huutaa: Hawks win!

Patrick Kanen kolmen syöttöpisteen siivittämänä Blackhawks kävi hakemassa Denveristä kaksi pistettä divisioonavastustajaltaan hyvän vierasesityksen jälkeen. Mielestäni erittäin tasapainoinen esitys joskin muutamaan otteeseen tuli pieniä nukahduksia. Marian Hossa is feeling it tällä hetkellä, vähintään yhdeksän kutia maalia kohti ja oikeasti erittäin laadukkaita paikkoja vähintään puolet näistä. Crawford oli jälleen mies paikallaan ja maalitkin tulivat sota-alueelta eli maalin edestä, joskin sieltä myös tekivät vieraat kaksi maalia, myös voittomaalin alá Bickell.

Enempää ei kerkeä ottelua analysoimaan, mutta nyt on tulossa astetta kovempi rupeama. Seuraavat viisi ottelua järjestyksessä, vastassa: Anaheim Ducks, Los Angeles Kings, St. Louis Blues, Montreal Canadiens sekä Nashville Predators. Perjantaina Duckseja vastaan jo klo 23 eli suomalaiselle prime-time aikaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toistaiseksi trippi on sujunut tuloksellisesti ihan mukavasti ja neljästä pelistä kuusi pojoa on ihan hyvä saldo. Silti näin kauden ensimmäisen neljänneksen jälkeen kokonaisuuteen ei voi olla täysin tyytyväinen. Tähtipelaajat ovat alkaneet ottamaan roolia, mutta vielä on paljon pelaajia joilta voi ja pitää odottaa enemmän. Brandon Saadin kolme maalia on kyllä paljon vähemmän odotuksiin nähden ja yön voittomaalista huolimatta Bickell on perus veltolla mukana runkosarjassa kuten on totuttu häneltä näkemään. Rundin viimeiset pelit ovat hyvä testi sekä ensimmäinen kotipeli Bluesia vastaan. Sitten nähdään mikä on taso näitä astetta kovempia joukkueita vastaan.

AHL:n puolelta taasen on iloista kerrottavaa Rockfordin jatkaessa voitosta toiseen ja johtaessa pisteissä koko liigaa. Viime yönä kaatui Iowa 6-1, Ville Pokan tehden kaksi maalia ja Teräväiselle merkittiin tehot 1+1. Blackhawks tarvitsee kipeästi ensi kaudelle näitä nuoria pienillä caphiteillä varustettuja pelaajia ja onneksi potentiaalisia kavereita siellä on kasvamassa. McNeill, Danault, Ross, Teräväinen, Johns, Pokka ja kumppaneista löytyy toivottavasti NHL-tasolla pystyviä hahmoja enemmin kuin myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös