Ilmoitukset

Nimimerkki KooJii_#1 rikkoi sääntöjen 4§:ä kirjoittamalla viestin, jossa oli pelkkiä hymiöitä. Annamme tästä rikkeestä viikon pelikiellon.

Nimimerkki Action Bronson kävi HIFK-osiossa provoilemassa. Koska nimimerkillä on vastaavista rikkeistä runsaasti historiaa, kurinpitoryhmä on määrännyt Action Bronsonin puolen vuoden pelikieltoon.

Nimimerkki Elkku kuittasi itselleen kahden viikon pelikiellon jatkuvista turhista ja provosoivista viesteistään Olli Juolevia käsittelevässä ketjussa.

Nimimerkki Luxray kirjoitti lukuisia provosoivia viestejä TPS-osioon ja hänet on laitettu viikoksi rauhoittumaan sääntöjen 9§:n perusteella.

Nimimerkki Lico kirjoitti pelkän hymiön sisältäneen viestin ja huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki sumuinen suo osoittautui Moderaattorien vanhaksi tutuksi ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 16§:n perusteella.

Nimimerkki kummitus kirjoitti sen verran monta turhaa ja provosoivaa offtopic-viestiä JYP-osioon, että olemme päättäneet antaa kyseiselle kirjoittajalle viikon pelikiellon sääntöjen 2§:n, 4§:n ja 9§:n perusteella.

Nimimerkki Leon kirjoitti pelkkiä isoja kirjaimia sisältäneen onelinerin, josta kurinpito päätti antaa viikon pelikiellon sääntöjen 4§:n ja 5§:n perusteella.


Champions Hockey League

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Jääkoneenkuljettaja, 20.04.2007 klo 21.13.

 1. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Paikat ensi kauden kilpailuun alkaa pikkuhiljaa selviämään ja jo nyt kahdeksan 32:sta ensikauden kilpailijasta on selvillä. Viimeisimpinä DEL liigan runkosarjan ykkönen ja kakkonen (Red Bull München ja Adler Mannheim) varmistivat paikkansa ensi kauden kilpailuun. Wikipediasta löytyy jo sivusto ensikautta silmälläpitäen ja sinne näyttää aika nopeasti päivittyvän, aina kun joku joukkue on paikkansa ensi kauden kilpailuun varmistanut.

  Tällä hetkellä paikkansa varmistaneet:

  Frölunda Göteborg (hallitseva CHL mestari) Ruotsi

  SC Bern (NLA runkosarja voittaja) Sveitsi
  ZSC Lions (NLA runkosarja kakkonen) Sveitsi

  Red Bull München (DEL runkosarja voittaja) Saksa
  Adler Mannheim (DEL runkosarja kakkonen) Saksa

  Vienna Capitals (EBEL runkosarja voittaja) Itävalta
  Red Bull Salzburg (EBEL runkosarja kakkonen) Itävalta

  Notthingham Panthers (Continental Cupin voittaja) Iso-Britannia

  Suomessa ensimmäisenä paikkansa tullee varmistamaan Tappara, koska he voivat jo tiistaina varmistaa paikkansa runkosarjan kahden parhaan joukkossa ja sillä kuitata ensi kauden paikan CHL:ssä. Toisesta runkosarjan top2 paikasta käydäänkin sitten vielä niin kovaa kilpailua, ettei siitä uskalla ehkä vielä veikkailla.
   
 2. SjV Jäsen

  Lainaus:
  Suomesta mukana ovat nyt varmasti: Tappara (rs voittaja), TPS (rs 2.) ja KalPa (runkosarjan paras semifinalisti).
  Mites sitten jos IFK, Ilves ja JYP eivät pääse jatkoon? Meneekö Suomen 5. paikka JYPille, runkosarjan perusteella, vaikkakaan JYP ei täytä tätä ehtoa "Higher-ranked remaining semi-finalist, based on regular-season finish"

  Edit: CHL sivuilla tuo ehto lista onkin pidempi kuin IIHF sivulla.
  6. Lower regular season ranked losing semi-finalist
  7. Third placed team in regular season
  8. Fourth placed team in regular season
  9. Fifth placed team in regular season.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jos tosiaan noin kävisi, niin jäljellä olevat paikat menisivät neljännelle välieräjoukkueelle, eli tuossa tapauksessa HPK:lle ja sen jälkeen viides paikka täytetään runkosarjan mukaan, jolloin seuraava "ei vielä CHL:ään päässyt" joukkue on JYP. Toki itse kovasti toivon, että TPS antaisi HIFK:lle mahdollisuuden kilpailla ensi kauden CHL:ssä ja siten TPS:n tulisi päättää kautensa jo ennen välieriä. Tosin tässä tilanteessa HIFK:n mahdollinen eteneminen välieriin ei vielä yksin varmistaisi seuraavan kauden osallistumisoikeutta CHL:ään, koska tällä hetkellä ei näytä mahdottomalta sekään, että myös Ilves etenisi välieriin. Tuolloin HIFK varmistaisi paikkansa vasta finaaleissa tai jos HIFK putoaa välierissä, niin Ilveksenkin pitäisi jäädä välieriin. Toki omat ajatukset ovat olleet jo ennen pudotuspelien alkua siinä, että jollain täysin käsittämättömällä flow tilalla tämän kauden Liiga finaaleissa kohtaisivat runkosarjan 9. ja 10. joukkue.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ja tällä hetkellähän jo yli puolet, ensikauden CHL joukkueista on selvillä (19 joukkuetta 32:stä). Muunmuassa Ruotsin osalta kaikkien loppujen joukkueiden tilanne selvisi eilen, kun Frölunda onnistui omassa pudotuspelisarjassaan (Skellefteåta vastaan) menemään jatkoon. Joukkueet näkee tosiaan tästä wikipediassa ylläpidettävästä listasta.

  Taustalla on käyty myös outo näytelmä CHL:n ja KHL:n välillä. CHL on jällein kerran ilmaissut halunsa saada myös KHL:n joukkueet mukaan kilpailuun (vaikka jotkut narri nimimerkin kovasti koittavat edelleen väittää Everin seisovan tällaisten suunnitelmien tukkeena). Nyt CHL on mennyt myönnytyksissään jopa niinkin pitkälle, että tarjoavat kahdelle KHL joukkueelle "villikortti" mallilla suoran pääsyn pudotuspeleihin, mikäli asiasta päästään sopuun, huhtikuun loppuun mennessä. Tämä on tietenkin siitä huono malli, että kun kilpailu tulee ensi kaudella olemaan 32 joukkueen kilpailu, joka aloitetaan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa ja näistä normaalioloissa pääsisi sitten kaikista kaksi parasta jatkoon, niin miten nuo kaksi KHL joukkuetta pudotuspelirakenteeseen sijoitetaan? Edeltääkö varsinaisia pudotuspelejä "wild card" kierros, jossa kaksi huonoiten sijoittunutta jatkajaa kohtaa kahdessa parissa KHL joukkueet ja näistä pareista voittajat jatkaisivat 14 muun joukkueen kanssa varsinaisiin pudotuspeleihin?
   
 5. SjV Jäsen

  Suomenkin osalta homma on nyt selvä. Ensi kaudella mukana Tappara, TPS, KalPa, JYP ja HIFK.
   
 6. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Näinhän siinä sitten kävi ja vaikka paikkamäärät maittain tietenkin pienentynyt, kun koko kilpailun osallistujamääriä laskettu kovasti, niin kaikki viisi Suomesta mukaan päässyttä, on CHL:n niin sanottuja perustajajoukkueita ja suomalaisista perustajista vain Kärpät jäi rannalle, tällä kertaa. Nyt ensi kauden kilpailusta on jo 3/4 paikoista jaettu ja viimeiset kahdeksan jäljellä. Tänään voi vissiin kaksi paikkaa ratketa, eli Puolassa finaaleissa on menty game7 ja siellä Tychy ja Krakova kamppailevat mestaruudesta. Tämän lisäksi Saksassa jos molemmat välieräsarjat menevät poikki tänään, mennee Saksan kolmas paikka Wolfsburgille.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Millanen mahtaa muuten olla ensi kauden ohjelma CHL:ssä, varsinkin jos änärimiehet jättävät olympialaiset väliin? Meinaa finaalihan on tavattu pelata helmikuun alussa, mutta ensivuonnahan sitten olympialaiset alkavat juuri samoihin aikoihin. Toki joukkue määrän typistäminen mahdollistaa kalenterin tiivistämisen ja vaikka moni varmaan on toivonut, että aloitettaisiin myöhemmin, niin ensi vuonna varmaan joudutaan sitten menemään siihen, että typistys tapahtuu loppupäässä ja finaalit pelattaisiin jo tammikuun alussa..
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Hyvään tahtiin on pudotuspelejä Euroopassa pelattu ja nyt näyttää jo siltä, että 29/32 joukkueesta olisi selvillä, ensikautta silmälläpitäen. Enää odotellaan siis mestareita Norjasta, Tanskasta ja Slovakiasta. Norjassa tilanne voi ratketa jo huomenna, kun kuudes finaalipeli pelataan Stavangerin ja Frisk Askerin välillä. Stavanger johtaa tällä hetkellä otteluvoitoin 3-2. Slovakiassa finaalipari on vasta selvinnyt, joten siellä tarvittaneen vähintään neljä ottelua, mutta siellä siis vastakkain runkosarjan voittaja Banska Bystrica ja runkosarjan kakkonen, CHL:ssa jo aikaisemminkin esiintynyt Nitra. Finaali sarja tuolla alkanee 17.4. Tanskassa on finaalipelit myös käynnissä ja sarja Esbjergin ja Gentoften välillä on tasan 1-1. Kun kartalta katsoo, niin Gentofte näyttäisi olevan vähän niinku Kööpenhaminan Vantaa, tai Kerava. Meinaan vaan, että jos he CHL:ään asti etenisivät, niin siinähän olisi jollekin matkustuksellisesti helppo pari lohkoon, jos Gentofte ja Malmö osuisivat samaan lohkoon.
   
 9. Sanainen arkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
  Jotenkin tuosta meidän osuudesta voisin nähdä yhden paikan menevän Mestiksen mestarille. Täyttäisin kiintiömme näin:

  1. Edellisen vuoden CHL:n paras suomalaisjoukkue (ok, voi olla vaikea määrittää...)
  2. Liigan runkosarjan voittaja
  3. ja 4. Liigan finalistit
  5. Mestiksen mestari
  ....jos tilaa, Liigan loppujärjestyksen mukaisesti
   
 10. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Mitäs jos JYP ja JYP-akatemia voittaisivat? Eihän tuossa nyt oikeasti ole mitään järkeä ainakaan tämän hetken Mestiksen tilanteessa.
   
 11. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  JYP-akatemia ainakin tipahti juuri mestiksestä, eli ei tuota riskiä. Ei kyllä pöllömpi porkkana tuonne mestiksen puolelle, että yksi paikka annettaisiin sen voittajalle. Tätä voisi kyllä kannattaa.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Oon vissiin itsekin joskus tuota ehdottanu, että Mestiksen ja esim. Allsvenskanin voittajille voitaisiin paikka antaa, mutta tuskinpa kilpailu on siihen suuntaan menossa. Meinaa ovat muuttaneet Continental Cupiakin siten, ettei siihen voi osallistua enää joukkue, joka ei pelaa kotimaassaan ylimmällä kansallisella sarjatasolla. Meinaa aikaisemminhan siellä on saattanut pelata esim. Saksan toisen sarjatason joukkueita ja onhan siellä aikoinaan myös Mestis joukkueita käynyt.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 14. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lohkoarvonnat (ensi kautta silmälläpitäen) järjestetään tulevien mm-kisojen yhteydessä, 17. toukokuuta. Kausi alkaa 24 elokuuta ja lohkovaihetta kestää aina lokakuun 11. päivään. Pudotuspelit alkavat sitten lokakuun 31 ja päättyvät 6. helmikuuta pelattavaan finaaliin. Vähän ehkä yllättävä ratkaisu, kun ne olympialaisetkin alkavat sitten 9. helmikuuta ja jos ne pelataan ilman NHL pelaajia, niin voisi kuvitella, että CHL:n finaalijoukkueissakin voi olla pelaajia, joilla olisi asiaa myös olympialaisiin. Mutta lohkoarvontoja odotellessa..

  Edit. Linkki vie uutiseen CHL:n omille sivuille.
   
 15. Hermanni-10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Columbus Blue Jackets
  Ensi kaudella CHL siis uudistuu, mukana 32 joukkuetta ja messiin pääsee liigamenestyksen myötä. Alkuperäisellä "kaikki vaan mukaan" - formaatilla vedettiin kolme vuotta. Tietääkö joku, onko tästä uudesta formaatista jonkin pituinen sopimus? Sillä vain mietin, että koska voi taas neuvotella mahdollisesta KHL:n liittymisestä CHL:ään?
   
 16. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jotain taustaneuvotteluita siellä taidettiin käydä tänäkin keväänä ja vaikka KHL:n puolelta on sanottu, etteivät ole osallistumassa, niin jostain syystä jossain CHL:n uutisessa oli maininta, että jos asioista päästään sopuun toukokuun loppuun mennessä, voi ensikauden pudotuspeleihin tulla kaksi extra paikkaa KHL joukkueille. Juttu taisi olla tämä ja sieltä siis se viimeinen kappale. Toisaalta jos nyt ne NHL pelaajat jättävät olympialaiset väliin, niin sotkee varmaan siinä määrin eurooppalaisten sarjojen aikatauluja, että tämä jäisi siinä tilanteessa varmaan murheista sinne viimeisimpien joukkoon.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lueskelin tuossa hfboardsia ja siellä jo vähän arvuuteltiin, että miten tulevat arvontakorit voisi mennä. Siellä arveltiin, että kunkin perustajaliigan 1.sijoitettu joukkue menisi ykköskoriin, Ruotsin ja Suomen 2. sijoitettujen kanssa. Kakkoskoriin sitten loput perustajaliigojen 2.sijoitetut ja kolmoset Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä ja Tshekeistä. Kolmoskoriin sitten loput perustajaliigojen joukkueet ja neloseen sitten haastajaliigojen joukkueet. Jos näin olisi, niin korit voisivat näyttää seuraavilta. Oletuksena, että Ruotsin 1.sijoitettu on CHL:n edellinen voittaja Frölunda ja muutamissa kohdissa kaksi joukkuetta, koska finaalit eivät ole ratkenneet vielä Suomessa, eikä Ruotsissa. Eli

  1.Kori
  Frölunda HC
  Tappara/Kalpa
  SC Bern
  Kometa Brno
  RB München
  Vienna Capitals
  Brynäs/HV-71
  TPS/Tappara

  2.kori
  ZSC Lions
  Bili Tygri Liberec
  Adler Mannheim
  RB Salzburg
  TPS/Kalpa
  Växjö Lakers
  EV Züg
  Ocelari Trinec

  3.kori
  Brynäs/HV-71
  Malmö Redhawks
  JYP
  HIFK
  Mountfield HK
  Grizzly Wolfsburg
  HC Davos
  EC KAC

  4.kori
  Banska Bystrica
  Stavanger Oilers
  Esbjerg Energy
  Neman Grodno
  Nottingham Panthers
  Cardiff Devils
  Rapaces de Gap
  ComArch Cracovia

  Mutta siis puhdasta mutuilua nämä korit vielä.
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 19. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 20. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Näillä mennään.
   

  Liitetyt tiedostot:

 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Suomalaisilla joukkueilla kävi kyllä melko hyvä tuuri lohkojensa kanssa, eiköhän kaikki tiensä jatkopeleihin selvitä. KalPalle ehkä se pahin lohko, mutta ei millään tavoin ylitsepääsemätön.
   
 22. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Nyt meni Tapparalla kyllä ihan mukavasti kun ne aina veemäiset (tai ainakin tuttuuden takia tylsät) ruottalaiset ja helvetialaiset sai jätettyä väliin. Tein ihannedraftini tuossa ennen ja kakkoskorin Salzburg osui, samoin kolmosesta Wolfsburg. Nelosesta olisin tykännyt eniten jommastakummasta brittiläisestä, mutta tyydytään nyt slovakkeihin. Pääasia ettei Belarussia tullut.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Kuinkahan paljon tämä lisää liigan kiinnostusta, kun ei saada otteluohjelmaa julkistettua? Mitä helvetin järkeä on säätää suuren maailman arvonnat ja sitten unohtaa koko homma.

  Mielenkiintoa olisi enemmän kuin koskaan, mutta olisi muutama muukin paikka mihin pitäisi mennä.
   
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 25. Hypodermic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Edellinen viesti tässä CHL-ketjussa on toukokuulta vaikka ekat pelit on jo tuossa ihan ns. nurkan takana. Kertonee kaiken oleellisen sarjan yleisestä kiinnostavuudesta. Juttujen perusteella vaikuttaisi siltä että esim. JYP lähtee peluuttamaan ainakin näihin lohkovaiheen CHL-peleihin nuorempia pelaajia ja harkkapelejäkin ennen CHL:n alkua taitaa kertyä kokonaiset kaksi, joten tuokin kertoo jo jotain vaikka kuinka Virtanen ja kumppanit tähdentäisivät että CHL otetaan tosissaan. Eiköhän se lopullinen kiinnostavuus näy taas myös puolityhjissä halleissa - valitettavasti. Potentiaaliahan tässä olis, mutta juuri ei näytä ison yleisön silmissä vielä homma ottaneen tuulta alleen. Täytyyhän nuo kotipelit silti käydä katsomassa mahdollisuuksien mukaan.