Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Joo, aika hyvin tuli näemmä tämäkin arvattua mihin haarukkaan se voi asettua. Hyvä diili JB:ltä tämäkin, seuraavaksi sitten se Eichelin jatko.
   
 2. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
 3. Eichelin jatkosopimusneuvottelut on käynnissä ja tuntuu, että fanit ainakin Hfboardsilla hyväksyisivät jopa 8v x 10+ miljoonaan sopimuksen. Olisi kyllä melkoinen sopimus pelaajalle, joka ei ole edes rikkonut 60 pistettä (loukkaantumisista johtuen, mutta silti).
   
 4. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Kun löytynee kristallipallo, voisit arvailla tuon Eichelin jatkon, mieluiten alakanttiin. Hyvä sopimus kuitenkin Beaulieulle ja nyt on sitten pari kautta aikaa näyttää todellinen taso, jospa vaikka homma paranisi uudessa ympäristössä.

  Lainaus:
  Liittyy Krys Barchin ja Adam Mairin porukkaan. Enemmänkin tuollaisia kovan työn johtajia nuorille kuin että kykenisi kehittämään taidon osalta mitään uutta. Toki nämä kaverit pystyvät kertomaan ja näyttämään, kuinka paljon vaaditaan hommia kirkkaisiin valoihin.

  Lainaus:
  Tulevaisuuden trendi menee näiden nuorten tähtien kanssa siihen, että maksetaan enemmänkin potentiaalin kuin tulosten perusteella. McDavidin sopimus on sen verran kova, että sinne lukemiin ei kukaan pysty, mutta kauaskaan tulevaisuuden sopimukset tähdillä ei jää. Vaikka ei olekkaan verrattavissa Eicheliin, oli mielestäni Granlundin sopimuksen rustailu esimerkillinen. Granlund saa nyt mukavan verran taaloja kolmen vuoden ajan, mutta ei lähdetty höntyilemään pituuden kanssa, koska hänellä on vasta yksi hyvä kausi takana pisteiden valossa. Ryan Johansen on myös hyvä esimerkki, näytöt eivät olleet sellaiset joiden perusteella olisi voitu heti painaa taalaa tiskiin, mutta tasaisuus puhui sitten puolesta. Toki oma mielipide on se, että Johansen tienaa aavistuksen liikaa, vaikka hyvä pelaaja onkin. Toewsin ja Kanenkin kohdalla saatiin rustattua ennen mammutti sopimuksia hyvän pituset sopimukset, jotka olivat juuri sellaiset mitä pitäisi aina harkita.

  Eichel tulee olemaan supertähti ja on jo nyt kovan luokan pelimies. Hän on niitä ainutlaatuisia pelaajia, jotka pystyvät yksin tekemään jäällä mitä haluaa, vielä jopa nykypäivän jääkiekossa. Jos pystyt nykypäivän NHL:ssä erottumaan eduksesi, olet kyllä hemmetin kova. Jos aina McDavidin jäällä ollessa voidaan häneltä odottaa tekoja, voin sanoa samaa myös Eichelistä. Montaa peliä ei ole jäänyt välistä Eichelin NHL uralta ja aina kun näen hänet kentällä, mietin päässäni tapahtuvan kohta jotain hienoa. Kaksi kautta takana ja viime kaudella jäi 20 ottelua välistä, mutta silti oli lähes piste per peli tahdilla. Väitän että ne oikeat pisteet konkretisoituu ensi kaudella, mihin haarukkaan tasaisella otannalla Eichel pystyy uransa aikana, mutta hänellä on myös mahdollisuutensa todella koviinkin pistemääriin uralla. Mutta kuten mainitsin, trendinä tulee olemaan potentiaalista maksaminen, joten ainakin hyvin lähelle tuota kymppiä se menee. Toivottavasti kuitenkaan ei, koska jokainen penni on arvokas joukkueelle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017 klo 14.58
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Tää onkin vähän vaikeempi. Mitä Eichel haluaa ja mitä Sabres haluaa? Sabresin capissa ei nyt ihan jäätävää tilaa ole, ennenkuin Pominvillen ja Moulsonin diileistä päästään eroon. Arvioidaan nyt että vuosia tulee 6-8 ja caphit asettuu sinne 8-8,5 miljoonaa. Mitään hajua sopimuksen vaikutuksesta UFA-vuosiin ei ole.
   
 6. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Saatiinpahan viimeinen mies kuleksimasta, kun Zemgus Girgensons laittoi nimeä paperiin. Kahden vuoden sopimus ja 1,6 miljoonan caphit, tähän voi olla hyvin tyytyväinen. Nyt sitten vain Girge laitaan pelaamaan ja alivoimalla, sellasiin paikkoihin missä hänestä eniten hyötyä on. Zemgus on kyllä omia suosikkipelaajiani hänen korkean työmoraalin takia, toivon kyllä että löytää pistetehtailunkin, sillä maalintekoa vaaditaan myös alemmilta ketjuilta ellei häntä olla laittamassa top- 6:een. Hänen pistemääränsä on lähtenyt valumaan alas, koska on ollut väärin roolitettu ja peliaika on jäänyt vähäiseksi, potentiaalia hänellä on paljon parempaan. Nyt on sitten Larssonin kanssa kaksi vuotta aikaa näyttää.

  NCAA:ssa loistaneet pelaajat Blaine Byron sekä Will Butcher on yhdistetty moneen joukkueeseen. Sabres on ollut yhteydessä molempiin pelaajiin, ja kyllähän näistä Butcher enemmän kiinnostaisi, ihan vain pelipaikkansakkin takia. Puolustajia kun ei liiaksi ole taustalta tulossa. Toivon mukaan hänkin tämän tiedostaa, että mahdollisuus nousta ylös on helpompi. Toki kilpailijoilla Devilsillä ja Vegasilla kai sen paremmin tilanne ole. Eilen hänen kanssaan oltiin keskusteltu ja ne menivät hyvin.
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kuukausi siitä on melkein vierähtänyt viime käynniltä ja kausi alkaa lähestymään. Viime viikonloppuna pelattiin Prospects Challenge ja sekä positiivisia että negatiivisia viboja tuosta jäi. Devilsiä vastaan 4-3 jatkoaikatappio, Bruinsia vastaan 7-4 voitto sekä Penguinsia 5-3 tappio. Turnauksessa pelasi monta mielenkiintoista nimeä, jotka taistelevat paikasta ylhäällä ensi kaudeksi. Fasching, Bailey, Baptiste, Nylander, Guhle ja jopa CJ Smith. Pettymykseksi olen saanut lukea, että Bailey ei ole vakuuttanut, vaikka turnauksessa tehoilikin. Eteenpäin ei hirveästi olla menty, mutta katsellaan nyt rauhassa. Nylander ehti tosiaan pelata vain yhden ottelun ennen kuin hän loukkaantui, alavartalovammaan. Todella sääli homma, takapakkia hänen kohdallaan. Fasching yllätti valmiudellaan ja voi olla jokerikortti, silti uskon hänelle parempana paikkana vielä AHL:ää. Baptiste ja Smith varmasti ovat kategoriassa ylimpänä. Sabresin MVP turnauksessa ja selvästi valovoimasin pelaaja oli silti Brendan Guhle puolustajan tontilta, tehden 6 pistettä, 3 otteluun. Lyhyesti sanottuna, mieleen tulee Erik Karlsson peliälyllä ja liikkeellään. Guhle oli jo kesällä varman oloinen haastattelussa, että tulee ahtautumaan puolustukseen Sabresissa eikä se mikään mahdoton ajatus ole.

  Olisihan se ollut hieno nähdä kentällä myös Mittelstadt, Asplund sekä Luukkonen, jotka kuuluvat Sabresin parhaimmistoon prospekteista.

  Rochester Americans on pyytänyt leirilleen muutamat pelaajat tuosta turnauksesta. Arvin Atwal, Colin Blackwell, Justin Danforth, Anthony Florentino, Alex Kile ja Daniel Muzito-Bagenda saavat mahdollisuutensa.

  Ympyrä sulkeutuu myös Nathan Paetschin osalta, hän tulee takaisin vuoden sopimuksella Rochesterin puolustukseen. Sabres varasi hänet 2003 7 kierroksella ja pelasi juurikin Amerksissa ensimmäiset pelinsä aikuisissa. Häneltä löytyy jo ennestään 157 ottelua Sabresin paidassa, valitettavasti taannoin ei vain taso riittänyt NHL:ään enempää, vaikka omaakin kelpo luistelun. Viimeiset 5 kautta on vierähtänyt Detroitin farmissa eikä tietääkseni mahdollisuutta koskaan tullut NHL:ssä siellä. Viimeisen kautensa hän toimi kapteenina ja voitti siellä AHL:n mestaruuden.

  Todella tyytyväinen olo Amerksin touhuista tämän kesän aikana ja jopa yhden kesän aikana voidaan saada paljon muutoksia aikaan. Ne muutokset ovat olleet loistavia ja tuo AHL:n joukkue näyttää silmään niin hyvältä etten ole sitä varmaan koskaan noin hyvältä nähnyt. Joukkuetta on rakennettu siihen suuntaan, että sieltä löytyy toki nämä parhaimmat talentit, mutta myös kokemusta ja johtajuutta nuorille. Ollaan palkattu sellaisia ihmisiä ympärille, kellä on kokemusta kehittää pelaajia vanhemmassakin iässä, jotta heillä on mahdollisuudet pelata NHL:ää. Amerksin kuuden puolustuksesta löytyy nyt kavereita, jotka ovat kaikki pelanneet NHL:n puolella. Sieltä löytyy talenttia Guhlen sekä Nelsonin muodossa ja jos Guhlekin tuosta ylhäällä pelaisi siellä on kelpo kaveria heittää tilalle. Kokemuksella sitten taustatukea antaa Tennyson, Falk, Fedun sekä Paetsch, joten vahva luotto on puolustuksessa ensi kaudella.

  Meniköhän itsellä ohi kesän aikana signattu Steve Moses, joka siirtyi KHL:stä takaisin rapakon taakse. Hänen lisäkseen Griffth sekä Porter ovat huippuhankintoja juurikin AHL tasolle. Eikä pidä poissulkea mahdollisia stuntteja ylhäälläkään. Tähän kun lisätään Faching, Bailey, Baptiste, Nylander, Smith sekä Malone, näyttää tuo TOP-9 varsin makoisalta AHL:ään. Riippuen tietysti tekeekö joku mainituista pelaajista murron NHL:n puolelle.

  ***

  Huomenna tosiaan alkaa pelaajien testaukset ennen tositoimia leirillä perjantaina. Ensi maanantaina se sitten starttaa harjoituspelienkin osalta Canesia vastaan. Onhan tätä jo odotettu!
   
 8. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Housley ja muutama pelaaja kävi eilen median edessä vastailemassa kysymyksiin. Selvästi ollaan innostuneita siitä, mitä Housley on tuomassa joukkueeseen ja verrattiin toki Predsien pelityyliin. Kuinka vaikeaa heitä vastaan on aina ollut pelata ja tuntuisi kuin siellä olisi kuusi kenttäpelaajaa jäällä. Toivon näkeväni juuri sellaista hyökkäävää ja agressiivista peliä, jossa puolustajat tukee hyökkäyksiä ja ovat suuressa roolissa hyökkäyksiin lähdöissä. Viime kaudella puolustajat eivät juuri hyökkäysalueella saaneet vapauksia kiekon kanssa.

  Eichelin sopimuksen kanssa ei olla pitämässä kiirettä, se joko valmistuu tai ei valmistu ennen kautta. Kapteenien valinnassakaan ei pidetä kiirettä, Housley haluaa päästä ensin jäälle ja tutustua paremmin pelaajiin. Keskusteluita on toki käyty ja hieman ollaan päästy pelaajien kanssa juttelemaan. Kuka tahansa voisi sanoa, että valinta kohdistuu O'Reillyyn ja Eicheliin. Oma mielipide on O'Reillyssa, mutta Eichelistakin huokuu johtajuus enkä pitäisi hänen valintaansa vääryytenä. Pominville voisi olla se kolmas valinta ja mahdollinen varakapteeni tai sitten Ristolainen.

  Mielenkiintoista on myös se, että Housley tulee tekemään miksauksia ketjuihin, siellä tulee pelaamaan laiturit keskellä ja toisinpäin. Kysyttiin myös kysymys, joka on ollut fanienkin huulilla, tuleeko Reinhart pelaamaan keskellä. Totesi siihen, että häntä tullaan siinä peluuttamaan ja haluaa nähdä kuinka siinä onnistuu. Tästä voi tehdä johtopäätöksiä, että O'Reilly tulee pelaamaan laidassa, kuten myös Girgensons leirin ja harjoituspelien aikana. Olen sitä mieltä, että O'Reillyn paikka on keskellä ja syvyyden takia Girge olisi kiva nähdä laidassa. Reinhartin paikan näen eniten keskellä, kuten myös Larssonin. Palapeli on silti niin monimutkainen, että saa nähdä kuka pelaa milläkin paikalla.

  Viime kaudella Coloradossa pelannut Cody Goloubef on try-outilla ja tällä pyritään saamaan leveyttä lisää puolustukseen, jos hän kykenee siitä läpi menemään.
   
 9. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kaksi harjoitusottelua on takana ja molemmat niistä venyi jatkoajalle asti, joten päästiin niitäkin treenaamaan. Hurricanesia vastaan 2-3 tappio ja Penguinsia 4-3 voitto. Erikoistilanne pelaaminen on ainakin päässyt näiden uudistusten jälkeen isoon rooliin, kun mailan huitomisista ja aloituksista rokotetaan ankarammalla kädellä. Ainakaan Canesia vastaan ylivoima ei toiminut sitten alkuunkaan, kun jäähyjä Canes otti seitsemän, mutta yhtään ylivoimamaalia ei tehty. Penguinsia vastaan sitten taas päästiin treenaamaan enempi alivoimaa ja se toimi ihan kohtalaisen hyvin.

  Enempi on nyt kommenttien varassa näiden harjoitusotteluiden kanssa, kun ei ole pelejä vastaan tullut. Maalikoosteet toki olen katsonut ja ihan tyylikkäitä osumia ollaan siellä nähty. Se mihin olen kyllä tyytyväinen Housleyn pelityylissä on se, että puolustajat tukevat hyökkäyksiä ja saavat ottaa sitä kautta roolia. Canesia vastaan nähtiin McCaben maalissa 3v2 tilanne, jossa hyökkäyksessä olivat molemmat puolustajat. Tämä tarkoittaa kyllä sitä, että siinä piilee isot riskit kuten myös senttereille tulee vastuu jäädä paikkailemaan. Mutta varmasti tullaan näkemään hyvin viihdyttävää jääkiekkoa ja aivan erilaista, mitä se oli Bylsman alla.

  Pominvillen debyyttikin oli onnistunut, vaikka kyseessä on vain harjoitusottelut. Penguinsia vastaan kaksi maalia Eichelin ketjussa tuo jo tässä vaiheessa uskoa siihen, että Pommer pääsee siihen iskuun mihin hänet ollaan aiemmin nähty. Toinen varmasti yllättävän hyväksi hankinnaksi voisin luokitella Beaulieun, joka tuo liikkeellän juuri sitä, mitä Housley haluaa tällä kaudella puolustuksen näyttävän. Jo tuota scrimmagea katsellessa hänen liikkeensä erottui ja oli hieno katsella kaverin menemistä. Tästä pelaajasta kun maksettiin vain kolmoskierroksen varaus, niin ei ainakaan kovin huti voi mennä. Toki täytyy huomioida se, että otanta on hyvin pieni.

  Näihin kahteen otteluun oltiin kasattu ykkösketjuiksi Kane - Eichel - Pominville sekä Girgensons - O'Reilly - Okposo, jotka voivat olla aika mahdollisia ketjuja jo runkosarjan alkuun. Vaikka yhdet pelit ovat näillä ketjuilla vasta alla, arvostelujen perusteella ovat saaneet hyvää palautetta. Ja näen itsekkin näissä ketjuissa potentiaalia jo pidemmälle.

  Viime kaudella jo hyvin nelosessa pelannut Rodrigues on ottanut harppauksia kesän aikana ja on ollut pirteä ilmestys leirillä sekä harjoitusottelussa. Voi olla mahdollinen kandidaatti avaavaan kokoonpanoon, kuten myös Seth Griffith, joka on taidoillaan osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Kun joukkue rakennetaan hyökkäävään ja kiekkoa liikuttelevaan pelityyliin, onkin mielenkiintoista nähdä onko Moulsoninilla ja Deslauriesille käyttöä, vaikka heillä yhden suunnan sopimukset ovatkin.

  Lainaus:
  Kopioitu toisesta ketjusta. Moses tosiaan pelasi Reinhartin kanssa Canesia vastaan kakkosketjussa ja sai hyvää palautetta, mutta ei kuitenkaan erottunut edukseen. Se on kyllä kiva nähdä mikä on tuon trion vastaus mm. Rodriguesille ja Griffithille, jotka ovat aloittaneet vahvasti.
   
 10. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
  Lainaus:
  Griffith toivottavasti älytään laittaa farmiin. Paljon isompi hyöty siellä Rochesterissa, saataisiin vihdoin uskottava farmijoukkue.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  Tappara - JYP
  • 1.88
  • 3.95
  • 3.35