Ilmoitukset

Nimimerkki JypFabu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 2§:n ja 6§:n perusteella.

Nimimerkki BlackWolf on poissa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n ja 18§:n perusteella.

Nimimerkki Bobby on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Jälleen on aika kääntää katseet seuraavalle kaudelle Buffalon osalta. Joukkueessa tapahtui melkoinen myllerrys, kun Dan Bylsma sekä Tim Murray saivat lähteä ja sisään tuli Penguinsin organisaatiosta Jason Botterill. Bylsmalle varmasti jotkut olisivat halunneet antaa vielä mahdollisuuden, mutta jos tätä laivaa halutaan kääntää, on tehtävä radikaaleja muutoksia. Bylsma ei juuri tuonut joukkueeseen mitään uutta ja kun potentiaalia oli parempaan, ei tähän voi tyytyväinen olla. Pelityyli koko kauden aikana ei mennyt eteenpäin eikä se ollut sellaista, millä kiekolla nykypäivänä pärjättäisiin. Murrayn potkut tulivat pienoisena yllätyksenä. Vaikkei Murraylla cv:ssä ole juuri juhlimisen varaa, hän teki hommansa ihan kelvollisesti. Tuo tankkaaminen toki jäi kaikilta mieleen, kun hän teki siitä jo hieman naurettavan puoleista. Joten onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Botterill lähtee muokkaamaan joukkuetta haluamakseen, kun siellä on näitä "Murrayn" pelaajia. En silti usko, että mitään sen ihmeellisiä muutoksia tullaan näkemään vielä Botterillin ensimmäisellä kaudella, jos puhutaan vain Sabresista.

  Botterill oli hyvin pidetty kaveri Penguinsin organisaatiossa ja hänelle olisi voitu jopa tulevaisuudessa pedata paikkaan ihan GM:n tontilla. Mutta jos tällainen mahdollisuus tulee jo tuossa iässä, ei siitä helposti voi kieltäytyäkkään, vaikkei se varmasti helppo tehtävä ole tulla joukkueen GM:ksi, joka ei ole hetkeen edes poffeissa ollut. Toisaalta voisi kuvitella, että on helpompi tulla joukkueeseen, joka ei ole menestynyt kuin sellaiseen joka on tottunut siihen. Käytän lyhennöstä JB tästä lähtien enempi, koska se on helpompi kirjoittaa. JB:lle tosin Buffalo ei ole mikään tuntematon paikka, hän pelasi ammattilaisena Sabresissa sekä Amerksissa viimeiset vuotensa. Paljon oli havaittavissa hänen pressissään hermostuneisuutta, mikä on toki luonnollista, kun astut isoisiin saappaisiin median eteen. Oli silti silmiin pistävää se, kuinka hän haluaa tehdä farmijoukkue Americansista paremman paikan pelaajille, jotta mahdollisuus nousta NHL:ään olisi helpompaa. Hän korosti sitä kuinka Penguinsissa mm. pelaajat Rust, Guentzel ja Rowney nostivat tasoaan lyhyessä ajassa ja olivat NHL valmiita. Tähän myös hän haluaa kiinnittää huomiota, jotta on helpompi paikata mahdollisia loukkaantumisia. Rochester Americans tuleekin olemaan varmasti se isoin projekti JB:llä tänä kesänä, koska haluaa siitä kilpailukykyisen. Ja siellä on oltava sellaisia ukkoja takana, jotka kykenevät kehittämään pelaajia oikeaan suuntaan.

  Parasta mitä kuulin hänen suustaan oli se, kun häneltä kysyttiin joukkueen pelitavasta, mihin hän haluaa Buffalon menevän. Kiekkokontrolli ja nopeaa jääkiekkoa eli toisin sanoen samaan suuntaan, mitä hän on nähnyt Penguinsin pelaavan. Ei siis enää mitään kiekkoa päätyyn ja perään tyylillä, jota on tässä jo tovi harrastettu. Tässähän korostuu puolustajien tärkeys, jotta se olisi mahdollista, joten sillä saralla vahvistuksia on tultava.

  Uudesta päävalmentajasta spekulaatioita on ollut ja paljon. Vaihtoehtoja riittää, mutta toivottavasti sinne nyt saadaan sellainen kaveri, joka pystyy täyttämään vaaditut tarpeet. Ja JB kyllä tietää millaisen sinne haluaa.

  Joukkueen sopimustilanne näyttää mielestäni ihan hyvältä tällä hetkellä, vaikka siellä on riippakiviä mukana, joista olisi kiva päästä eroonkin. Kuitenkin se runko on sellainen, johon on JB:n helppo lähteä täyttämään oikeita palikoita.

  Maalivahtiosastolla Robin Lehnerillä sekä Anders Nilssonilla loppuivat sopimukset. JB:n puheista on voinut päätellä, hän on ollut tyytyväinen Lehneriin ja on saanut varmasti apuja muilta, jotka hänen tekemisiään on tarkemmin nähnyt. Lehner onkin RFA enkä näe hänelle kovinkaan suurta lappua tässä vaiheessa, koska on vielä ns. tarkkailun alla. Olen silti sitä mieltä, että Lehneriin voidaan luottaa eikä häntä ole syyttämistä viime kaudesta. Murray piti paljon isoista maalivahdeista ja Nilsson tulikin pienellä kysymysmerkillä tukemaan Lehneriä. Nilsson pelasi kuitenkin hyvin odotuksiin nähden ja jos ei yhtään erikoisempaa kaveria löydy taustatueksi Lehnerille, pitäisin Nilssoninkin Sabresissa.

  Rasmus Ristolainen 5,400,000 (2023)
  Zach Bogosian 5,142,857 (2020)
  Josh Gorges 3,900,000 (2018)
  Jake McCabe 1,600,000 (2019)
  Justin Falk 650,000 (2018)

  Puolustajien tilannehan ei kovin hyvältä näytä, varsinkin kun ehkä se suurin riippakivi on Bogosian, joka ei ole sopimukseensa nähden kyennyt nostamaan tasoaan. Pikemminkin se on polkenut paikoillaan tai jopa laskenut. Gorgesista voi olla montaa mieltä, kun hänen liikkeensä ei silmiä hivele, mutta jos saadaan päteviä hankintoja, hän menisi kelvollisesti kolmosparissa. McCaben sopimukseen olen hyvin tyytyväinen kuten myös Falkkiin, joka on hyvä syvyyspuolustaja. Muiden puolustajien Kulikovin, Fransonin sekä Fedunin sopimukset ovat katkolla enkä näistä juuri näe kuin Fedunille käyttöä. Kulikov on hyvin epätasainen eikä Fransonin omanpään pelaaminen juuri edes naurata. Fedunille olisi kyllä käyttöä varsinkin AHL:ssä ja on hyvä paikkaamaan ylhäällä.

  Jatkuu..
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 16.51
 2. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Hyökkäyksen osalta löytyy myös kysymysmerkkejä ja toivon mukaan päästäisiin ainakin yhdestä pelaajasta eroon.

  Ryan O'Reilly 7,500,000 (2023)
  Kyle Okposo 6,000,000 (2023)
  Evander Kane 5,250,000 (2018)
  Matt Moulson 5,000,000 (2019)
  Tyler Ennis 4,600,000 (2019)
  CJ Smith 925,000 (2018)
  Jack Eichel 925,000 (2018)
  Sam Reinhart 894,167 (2018)
  Nicholas Deslauries 775,000 (2018)
  William Carrier 689,167 (2018)

  Evander Kanen sopimus loppuu siis tulevan kauden jälkeen ja voi hyvin olla, että häntä yritetään kaupata kesällä puolustajaan, jos sopiva löytyy. Kane oli kyllä menneellä kaudella todella hyvä, mutta hänelle ei silti välttämättä löydy paikkaa tulevaisuudessa. Pelityylihän Kanella on kyllä sellainen mistä ei voi olla tykkäämättä ja on hyvin monipuolinen pelaaja. Moulsonin ja Ennisin tilanteet ovat kinkkisimmät, koska heillä sopimukset jatkuvat vielä kaksi kautta ja luvut ovat mottipäisiä. Moulsonista jos pääsisi eroon tai vaikka Vegas jostain syystä hänet poimisi, olisi hieno juttu. Ennisistä voi olla vielä käyttöä, mutta vaatisi kyllä upgradea viime kaudesta eikä ole loukkaantumisen jälkeen päässyt samalle tasolle kuin ennen.

  Fanien keskuudessa on ollut paljon puhetta Samson Reinhartista, onko hänellä paikkaa joukkueessa ja missä roolissa. Hän tarvitsee mielestäni räjähtyvyyttä lisää, vaikkei se ehkä ole työkalu, jolla Reinhart parhaimmillaan pelaa. Eichelin kanssa pelatessa se olisi silti hyvin tärkeää. Vaihtoehto voisi toki olla, että häntä alettaisiin peluuttaa kokoaikasesti sentterinä, mutta hänen treidaamiselleen ehdoton ei. Carrier kuuluu mielestäni pelaajiin, joka tulisi ehdottomasti suojata.

  Giontan, Girgensonsin, Larssonin sekä Folignon sopimukset loppuivat ja olisin valmis rustaamaan sopimukset ainakin Girgen sekä Larssonin kanssa. Folignolle varmasti rukataan sopimus, mutta alkaa kyllä tuo kortti olla katsottu. Gionta pelasi hienon kauden enkä pahoittaisi mieltä, jos hän jatkaisi ensi kaudella.

  ****

  Fantasiointeja riittää ensi kaudelle ja sellaisia ajatuksia mitä toivoisi tapahtuvan ennen tulevaa kautta. AHL:ään olisi saatava pari veteraania, jotka kykenevät kiekolliseen peliin, jotta nuorten esiinmarssi olisi helpompaa. Pelityyli olisi muututtava Sabresin kaltaiseksi, joten ei olisi isompaa muutosta Sabresin ja Amerksin välillä. Täten "uusien" pelaajien on helpompi päästä sisälle Sabresin pelityyliin. Saataisiin se oikea valmentaja peräsimeen, joka kykenee noudattamaan kiekkokontrollin kautta peliä. Ja se suurin asia on puolustus, johon vaaditaan vahvistuksia ja jo aiemmin mainittu viime ketjusta Victor Antipin on edelleen mahdollinen hankinta ensi kaudelle. Treidin sekä Guhlen takia, tuo puolustus saattaa muuttua hyvinkin paljon ensi kaudelle.

  Toivotaan nyt myös, että Baptiste, Bailey, Nylander, Malone, Rodrigues sekä Fasching kykenisivät nostamaan pykälää ylemmäs tasoaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 16.53
 3. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Draftin osalta Sabres lähtee hakemaan puolustajaa ja kun on seuraillut noita ennakkoarviointeja, siihen Sabresin paikalle jäisi ihan potentiaalisia puolustajia. Miro Heiskanen, Cale Makar sekä Timothy Liljegren olisivat ne, joiden välillä pitäisi valinta tehdä. Tilanne on toki se, että Sabres varaa "vasta" kahdeksantena, joten siitä on voinut jo pari lähteä listoilta pois. Heiskanen sekä Liljegren ovat päässeet haistelemaan jo kunnolla liigavauhtia tuossa iässä, joten heiltä voisi odottaa myös nopeampaa upgradea kuin Makarista. Sabresin tilannetta katsoessa, sopisi sapluunaan ajatus näistä eurooppalaisista kavereista.

  Sabresilla on ollut viime vuosina treidien takia hirveä tukku pickkejä käytettävissään ja myös tänä vuonna siellä on toiselle ja kolmannelle kierrokselle tarjolla kahta varausvuoroa. Viidenneltä kierrokselta tosin vuoroa ei ole. Kesällä mietittäessä vahvistuksia mielellään alakertaan, olisi mielestäni hyvä käyttää varausvuoroja extrana, jos tilanne sallii. Sabresilla on tuntunut olevan muutenkin näiden varausten kanssa "ongelmia", koska ovat puhjenneet kukkaan hyvin myöhään tai sitten ei vain ole. Sellaista nopeaa upgradea harvemmin ollaan nähty. Hienoahan nykyisessä kokoonpanossa on se, että sieltä löytyy monta omaa varausta.

  Joka tapauksessa viime vuoden draft antoi osviittaa jo hyvin varatuista pelaajista. Asplund, Pu, Fitzgerald sekä Hagel olivat viime vuoden timanttihakuja Nylanderin ohella. Ensi kaudella Rasmus Asplundilla alkaa jo uransa kolmas kausi SHL:ssä ja pelasi 14-15 vuonnakin jo suurimman osan peleistä SHL:ssä. Asplund pelasi viime U20:ssä varakapteenina ja on useaan otteeseen ollut kapteenistossa pelatessaan nuorten maajoukkueessa. Erinomainen haku toisen kierroksen alkupuoliskolta.

  Cliff Pu teki kyllä melkoisen läpimurron OHL:ssä London Knightissa. Vastuuta toki tuli tällä kaudella kiitettävästi, mutta ihan tällaiseen lentoon en olisi uskonut kykenevän. Pu varattiin kolmannella kierroksella ja pelatessaan viime vuonna 63 ottelua, tehden 31 pistettä, oli se tänä vuonna saman ottelumäärän jälkeen 86 pistettä. Pu oli tosin viime kaudella parempi ratkaisupeleissä, kuin tänä vuonna. Tuolla pistemäärällä Pu sijoittui OHL:n pistepörssin kahdeksanneksi.

  Casey Fitzgerald varattiin hänkin kolmannella kierroksella ja hänhän kuuluu tuohon isoon jääkiekkosukuun, isänsä on meinaan Tom Fitzgerald. Caseylta toivon vielä kehitystä ottaa se seuraava askel ensi kaudella, kaksi viime kautta on kuitenkin osoittanut tasaisuuden ja pelasi vielä U20:ssä USA:n joukkueessa.

  Brandon Hagel varattiin kuudennella kierroksella ja siinä kyllä näytetään, että heti varausvuoden jälkeen voi myöhäisenkin vuoron pelaaja tehdä suuren vaikutuksen. Hagel ei tosin pelannut ensimmäisellä WHL kaudellaan huonosti ja hieman ihmettelen, kuinka hänet varattiin noin myöhään. Kykeni sitten nostamaan tasoaan, tehden 65 otteluun 71 pistettä. Kesken kauden seurailtuani hän oli yllättävänkin korkella pistepörssissä, mutta hieman taso laski sitten loppukaudesta. Kiva kuitenkin, että tällaisia löytöjäkin tehdään.

  ****

  Victor Antipinistä tuli tuossa aiemmin jo uutta informaatiota ja hänen pitäisi lentää Buffaloon kuun lopussa keskustelemaan sopimuksestaan. Oli kuitenkin jo puhetta, että jos ei tule pelaamaan vakiokokoonpanossa, hän lentää takaisin Venäjälle. Jos/kun tulee Sabresissa pelaamaan, en näe mitään ongelmaa etteikö olisi avauksessa ensi kaudella. Spekulaatioita on ollut Kanen sekä Reinhartin välillä, että heitä pitäisi treidata puolustajaan ja tätä on kyllä kestänyt jo jonkin tovin.

  Ensi kauden fantasia kuusikko näyttää tällä hetkellä tältä:
  McCabe - Ristolainen
  Antipin - Bogosian
  Gorges - Falk

  Tilanne on se, että kahta hyökkääjää kahteen puolustajaan ei tässä tapauksessa ole kannattavaa tehdä, vaikka puolustus on se mitä pitää radikaalisti muuttaa. Kanea ollaan spekuloitu Taneviin ja kyllä mielestäni hänellä voitaisiin hyvä puolustaja saada vaihdossa. Täten voitaisiin Reinhart jättää rauhaan. Jos "Tanev" sekä Guhle tuosta vielä joukkueeseen tulisi/murtautuisi, olisi meillä varsin hyvä upgrade viime kauteen. Reinhartin osaltahan siis tilanne on kärjistynyt sen takia, koska hänen pelipaikkansa on arvoitus. Sentteritilanne on aika selviö eikä ole sellainen pelaaja joka kuuluisi laidassa pelata. Tämä siis lähinnä fanien spekulaatioita. Reinhart ei ole päässyt oikein testaamaankaan kunnolla sentterin tonttia NHL:n puolella ja jos tässä haluttaisiin hänet pelattavan keskellä, pitäisi O'Reilly siirtää Eichelin rinnalle, jolloin Reinhartille jäisi paikka kakkosen keskelle. Faktahan on meinaan se, että Eichel tarvitsee opettelua omanpään puolustamisessa ja kukapa siinä olisi parhaiten auttamassa kuin O'Reilly.
   
 4. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Antipin sopimukseen: Sabres sign defenseman Antipin | NHL.com
   
 5. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Nyt voi vapaasti hengittää, kun tietää että se on siinä! Vuoden tulokassopimuksesta kyse. Antipin pelasi pisteiden valossa uransa parhaimman kautensa ja poffeissa tuli kiitettävästi pisteitä. Teki puolustajista eniten maaleja (7) poffeissa ja oli myös KHL:n tähdistössä. Herrasmiespalkinto tuli kaappiin pari vuotta sitten KHL:ssä, joten sekin kertoo pelaajasta hyvin paljon.

  Hirveästi en ehtinyt Antipinin otteita seurailla, KHL:n finaalien aikaan kun huhut alkoivat mylviä enemmän, tuli sitten seurailtua Antipiniä. Antipin on nopea luistimilla sekä kiekon kanssa ja kykenee avaamaan peliä. Tällaista pelaajaa kokonaisuutena ei Sabresilla viime kaudella ollut. Hän ei ole mikään iso pelaaja, mutta tekee likaista työtä myös omissa, blokatessaan laukauksia ja vääntäessä kulmissa. NHL on tosin ihan eri maailma kulmapelissä, joten saa nähdä kuinka siellä pienikokoinen puolustaja selviää. Lähtökohtaisesti Antipinin lahjat ovat hyökkäyspäässä, mutta oli hieno kuulla/nähdä ettei ollut aivan puusilmä omassa päässä.

  Antipin pystyi liikkeellään tekemään tilaa hyökkäyksiin isommalla jäällä ja vaatii totuttautumista pienemmälle jäälle, kun ei pääse niin helposti kiekon kanssa suhaamaan. Antipinilla oli ylivoimakoostumuksessa erikoinen paikka Magnitogorskissa sekä Venäjän maajoukkueessa. Viisikon keskellä, mutta silti hieman taaempana eikä edes maalilla. Selvästihän hän oli laukojan paikalla ja oli myös poffeissa hyvin ahkera laukomaan. Murraylla taisi olla kädet pelissä muuten vuosia takaperin Ottawassa tämän pelaajan suhteen, koska Antipinia huhuiltiin silloin Ottawaan.

  Jotkut liittivät heti Chris Leen Sabresiin, koska on ollut puhetta hänen NHL:ään menosta ja kun Antipin oli hänen pakkiparinsa Magnitogorskissa. Näen vaan aika samanlaisena pelaajana hänet kuin Antipinin, mutta yli 10 vuotta vanhempana, eikä työkalut oikein ole kunnossa puolustuspäässä. Fyysinenkään peli ei ollut hänen ominaisuuksiaan KHL:ssä. Sabresin puolustusnippua kun katselee ja siihen lisäisi mahdollisen Guhlen, joukkue tarvitsisi puolustavan puolustajan tasapainottamaan pareja.

  Siinä olisi nyt hyvä paikka treidata Evander Kane ja napata sillä se puolustaja. Sitten jos tilanne vaatii, hommata vapailta markkinoilta uutta verta hyökkäykseen.
   
 6. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus: Amerksin peli ei kulkenut laisinkaan viime kaudella, vaikka Lambert tuli hyvin odotuksin sisään. Mielestäni oikea vaihtoehto lähteä tyhjentämään paikat, jotta Botterill saa haluamansa valmentajat. Lambertin pesti ei sitten vuotta kauempaa kestänyt sillä pallilla.

  ECHL:stä tuli myös uutisia, kun Sabres teki yhteistyösopimuksen Cincinnati Cyclonesin kanssa. Edellinen joukkue kantoi nimeä Elmira Jackals. Elmira oli siitä järkevä, koska oli reilun parin tunnin ajomatkan päässä Buffalosta ja kun siihen lisätään tunnin matka Rochesteriin, oli koko organisaatio todella lähellä. Elmira perustettiin alunperin Columbuksen kanssa ja nyt sitten taas Cincinnati olisi fiksuin vaihtoehto ajomatkan takia Columbuksesta. Nyt Cincinnatista on Buffaloon reilun 6h matka. Toisaalta NHL:ssä löytyy pahempiakin matkoja.

  En ole varma oliko viime ketjussa mainittu, mutta Sabresihan pelaa ulkoilmaottelun Rangersia vastaan Metsin kotiareenalla. Tapahtuma järjestetään tammikuussa 2018. Siitä on tosiaan 10 vuotta, kun Sabres pelasi Penguinsia vastaan ulkoilmaottelun, aika menee nopeasti..

  Huhua on ollut, että Sabres palaisi aivan classic paitamalliinsa takaisin. Nykyinen tummansininen muuttuisi kirkkaamman siniseksi eli oldschool malliin. Harmaan osan olisi voinut jo aiemminkin dumpata kainaloalueelta pois. Vielä kun joskus saisivat lisäpaitoina nuo mustat takaisin, olisin tyytyväinen. Tämäkin muutos on todella hyvä asia.
   
 8. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
  Lainaus:
  Joo, mutta ei jollain ECHL-jengin sijainnilla ole juuri mitään merkitystä.