Boston Bruins 2009-2010

  • 121 477
  • 419

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tappiot jatkuu, Kingsien kanssa päädyttiin taas tasapeliin 60 minuutin jälkeen ja lopulta tappioon rankkareilla (kaksi edellistä tappiota Kingsejä vastaan Bruins on menettänyt 3-1 johdon ja eilen 2-1 johdon kolmannessa erässä).

Ilmeisesti ensimmäistä kertaa seuran 85-vuotisen historian aikana on kärsitty kuusi perättäistä kotitappiota ja pienestä piristymisestä huolimatta luulen että tilasto jatkaa vielä rumenemistaan.

Surullista myöntää mutta Toronton ja Carolinan otteet ovat olleet ainoat viime viikkojen ilonaiheet. Menevät näillä näkymillä Leafsien ohi kyllä muutenkin mutta saataisiinkohan Hurricanes vielä kovempaan vauhtiin ottamalla Ward takaisin? Bostonin oma ykköskierroksen varaus voisi myös samalla nousta hieman lähemmäksi kärkeä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kopitaria miehekkäästi taklannut Stuart joutuu taas varikolle.
Tööttiä seuranneessa tappelussa Stuart takoi pari kertaa Simmondsia visiiriin (yksi isku osuu ainakin nasevasti ja olen näkevinäni visiirin liikkuvan iskun voimasta, video postattuna tappeluketjussa) josta seuraa sormen murtuma joka leikataan tänään. Simmonds sai tilanteesta yhden ylimääräisen kakkosen aloitettuaan tappelun visiirin kanssa.

Paluu kentälle tapahtuu joskus olympiakekkereiden jälkeen ja tilalle nostetaan Providencen ja Bostonin väliä tiuhaan matkannut McQuaid.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Täytyy sanoa että aika syvällä Boston on tällä hetkellä. Pelejä en ole (onneksi?) nähnyt, mutta taitaa olla aika virkamieskiekkoa. Chiarelli rupeaa kohta tekemään kauppoja? En osaa sanoa auttaako kaupat joukkueen lamaan. Mistä moinen virkamieskiekko sitten johtuu. Pelaajilla sopparit taskussa niin voi käydä surffailee ja palkkaa nostamaan? Huono joukkuehenki jostain syystä?

Joka keväinen Keith Tkachuk-huhu on taas liikkeellä. Olisko tästä veteraanista Bostonin pelastajaksi?

Tässä vielä youtube-linkkinä Stuartin taklaus. Komea on, Kopitarille voisi sanoa kliseisesti: "Keep your head up!"
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Kaksi viimeistä peliä ovat itse asiassa olleet ihan hyviä Bruinsilta. Molemmissa otteluissa joukkue on hallinnut peliä ja luonut (kovaa) vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Sabresia vastaan ero vastustajan hyväksi tuli maalivahtipelistä ja Kingsin pelasti tolpat.

Puolustuspään virheitä tulee toki edelleen liikaa, samoin pelin sisällä heikkoja hetkiä, maalivahtipeli ei edelleenkään voita otteluita ja joukkue tarvitsee ihan liikaa laukauksia ja paikkoja yhtä maalia kohti, eli parannettavaakin on. Mutta onhan tässä aikaakin. Voi vain toivoa, että Bruins saa pelin uomiinsa kun se joutuu pelaamaan playoffs-paikasta tosissaan.

Runkosarjan aikainen takeltelu voi olla hyväkin asia. Viime kaudella Bruins lähti jatkopeleihin Idän parhaasta asemasta, mutta vähän alavireisenä ja nähtiin, että keväällä merkkaa vain vire, aseman tuoma kotietu on aika merkityksetön.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Lisäisin nousujohteisiin peleihin myös Blue Jackets ottelun jossa paikkoja oli ja lopun tuomio meni päätuomareilta vikaan.

Pakko uskoa että hyökkäystehot on hiljalleen nousussa:
- Savard pääsee rytmiin mukaan kahden loukkaantumisen jälkeen.
- Bergeron saanee tulevina viikkoina sormen kuntoon ja saadaan joukkueen kovin aloittaja ja kauden paras pelaaja paikalleen ja pelaamaan täydellä teholla.
- Charalta otettiin ilmeisesti joitain kuukausia kädessä ollut lasta pois, jokohan laukausta alettaisiin näkemään ylivoimalla? Huhutuista nivusongelmista tai olkapäävaivoista tuskin kauden aikana ilman huilia paranee.
- Sturm palasi tehden maalin mutta loukkaantuu varmasti taas ensi viikolla.
- David Krejcin kunto ja juonikkuus on palannut, väliin jääneen harjoittelukauden takia kolme kuukautta myöhässä. Toivon todella kovasti että Krejci ei matkaa esim. Hurricanesiin jossain lainakaupassa.
- Lucic on pääsemässä kahden loukkaantumisen jälkeen hiljalleen vauhtiin ja jos tällä kaudella pudotuspeleihin mennään niin on varmasti jälleen kova luu.

Toivottavasti tämä porukka vetää mukanaan pari alisuorittajaa ja päästään keväällä jännittämään ensimmäisen kierroksen yllätystä. Devilsien kanssa on yleensä tiukat ja hyvät pelit, Pittsburghille ollaan myös ajoittain pärjätty mutta Capsin voittamiseen en näe mitään saumaa. Noihin kinkereihin tosin on pitkä matka.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Lisäisin nousujohteisiin peleihin myös Blue Jackets ottelun jossa paikkoja oli ja lopun tuomio meni päätuomareilta vikaan.

Jep, taisi Bruins esittää ihan hyviä otteita siinäkin, mutten maininnut, kun välissä oli kaksi vähän heikompaa peliä. Sensiä vastaan ei muistaakseni oltu sanottavammin alakynnessä, Sens vaan teki paikoistaan maalit ja pystyi jäädyttämään pelin johtoasemassa. Hyvä joukkue Ottawassa tällä hetkellä. 'Canesia vastaan Bruins aloitti todella pirteästi, mutta luuhistui täysin Carolinan mentyä johtoon jossain ekan erän puolivälin huitteilla. Se peli oli kyllä ärveetä paskaa, jota en pystynyt edes loppuun saakka katsomaan.

Tässä on ennen olympiataukoa Caps, Habs ja Canucks kotona, jonka jälkeen Habs, Sabres, Lightning ja Panthers vieraissa. Jokainen voi itse arvioida, että mitä noista on luvassa, mutta omasta mielestäni neljä voittoa olisi hyvin. Kolme ihan ok. Se pitää kisassa mukana, eikä anna joukkueella aihetta leijailuun.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Bruins - Capitals

Juuri TD Gardenista kämpälle raahautuneena voisin todeta että samaa kaavaa mentiin tänään kuin Columbustakin vastaan. Sitä Bruinsin porukka tuntuu nyt kaipaavan että joku ottaa apinan selästään ja alkaa hakkaamaan kiekkoa häkkiin. Peli oli kotijoukkueella ajoittain hyvinkin hallussa, ja Capitalsin tähdet pimennettiin hyvin. Pari pientä nukahdusta tuon helvetin huonon viimeistelyn kanssa yhdessä maksoivat pisteet. Tasoitusmaali meni nähdäkseni Charan piikkiin kun jätti miehensä selän taakse maalinedustalla, ja toisessa maalissa uinuttiin myös puolustuspäässä(saattoi olla vaihtovirhekin), kun Semin pääsi kääntämään kiekon vapaasti maalille, mistä Laich pisti sen häkkiin. Kolmaskin maali tuli saman tyylisesti kun Poti heitti poikittain kiekon maalille, mistä taas löytyi yksi Caps-lapa eteen.

Ylivoima toimi oikeastaan Bruinsilla hyvin. 5vs3 -pelissä ei monta sekuntia tarvinnut odottaa kun Krejci napautti johdon. Ja muutenkin yksinkertaisesti kiekko liikkui ja laukauksia tuli, mutta riparit ei onnellakaan pomppineet oikein, tai sitten vedettin hutia. Silti paremman näköistä se oli kuin vierasjoukkueella, jolla YV meni enemmän ja vähemmän näpräämiseksi.

Bostonin parhaaksi heittäisin ehkä Krejcin tänään. Vierailta jäi näkyvimmin mieleen Laich.

Torstaina tulisi Habs Bostoniin. Tuosta pelistä on vaikea odottaa mitään, mutta toivottavasti tunnetta löytyy ainakin silloin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Paikkoja pelissä oli ja nyt jos jotenkin saataisiin niitä maaleja tehtyä niin pisteitä alkaisi tulla. Bruinsin ainoa tuli siis 5-3 ylivoimalla.

Krejci oli hyvä ja Ryderillä ja Wheelerillä oli muutama paikka. Tähän vielä Krejcin itsensä ampuma rangaistuslaukaus niin maaleja ketjulle olisi pitänyt tulla.
Bergeron taisi ottaa jo aloituksia ja osui kerran vai kaksi tolppaan. Tappiosta huolimatta peli oli kuitenkin ihan viihdyttävä ja sarjan kovinta joukkuetta pidettiin kaksi erää tiukoilla.

Pakkipari Hunwick-Wideman oli kyllä katastrofi ja Julien taisikin näistä ensin mainitun ottaa pois kierrosta kolmannessa erässä. Harvoin Widemania huonompaa peliä näkee, saavutus sekin. Jostain syystä Thomas ylipelaa jatkuvasti tilanteita ja tuppaa liukumaan reilusti maalin sivuun jos hyökkääjällä on malttia pitää kiekkoa lavassaan. Laittaisin Raskin taas seuraavaan peliin maaliin, Timmyn Vezina-taso on kaukana vaikka muutaman hyvän kopin ottikin.

Caps pelasi vauhdikasta peliä vaikka ykkösketju ei päässytkään hirveästi pyörittämään. Maalivahtiongelmista tuolla naapuripalstalla on näköjään puhetta mutta Theodore oli erittäin hyvä. Isojen pakkien peli kiinnitti myös huomion, Poti, Schultz ja Erskine hoitivat hommansa mainiosti.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
BRUINS MAKE RYDER AVAILABLE ON TRADE MARKET

Mielenkiintoisia uutisia Bostonin suunnalta, eli TSN:n sivuilta sattui silmään seuraava uutinen: Michael Ryder olisi nyt sitten kaupan.

Varmaan haetaan pientä herättelyä ja Bruins antanut ymmärtää muille seuroille että Ryder olisi tarjolla jos sopivaa tavaraa Beantowniin päin olisi tulossa takaisin.

Ja lauantaina tulisi jälleen Bruinsin peli suorana lähetyksenä Viasatilta/Nelonen Sport Prolta. Kai sitä saa launtaina TV:n ääressä olla, pakkohan tuo kurssi on jossain vaiheessa kääntyä taas ylöspäin!
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ihme on jos Ryder menee kaupaksi. Ainakin statsit ovat samaa kauraa kuin viimeisellä Habs-kaudella. Fiksu veto silti pistää myyntiin, sillä juuri tähän aikaan joku voi olla tarpeeksi epätoivoinen.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Ihme on jos Ryder menee kaupaksi. Ainakin statsit ovat samaa kauraa kuin viimeisellä Habs-kaudella. Fiksu veto silti pistää myyntiin, sillä juuri tähän aikaan joku voi olla tarpeeksi epätoivoinen.

Niinpä. Itse kyllä uskon että joku voisi vaikka Ryderistä hätäpäissään tarjota yllättävän paljonkin, Trade Deadline lähestyy ja epätoivoisia treidejä (muiden joukkueiden) tässä odottellaankin peukut pystyssä. Wideman vielä samaan konttiin ja uuden joukkueen osoite päälle..
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Niinpä. Itse kyllä uskon että joku voisi vaikka Ryderistä hätäpäissään tarjota yllättävän paljonkin, Trade Deadline lähestyy ja epätoivoisia treidejä (muiden joukkueiden) tässä odottellaankin peukut pystyssä. Wideman vielä samaan konttiin ja uuden joukkueen osoite päälle..

Jos nyt spekuloidaan, niin pleijarithan ovat tällä työmäärällä täysi realiteetti Bruinsille, mutta kun selkeästi sinne kaivattaisiin yllätysmomenttia ja räjähtävyyttä (hieman Kesselin tapaan, mutta sillä myyntihinnalla saadessa on turha jossitella enää), olisi sitä kesällä varaa hieman hankkia. Ei siis täysin perse vaihtoehto todellakaan, jos/kun tuolta offloadattaisiin Ryder, Recchi, Wideman ja vastaavat sopivaa hintaa vastaan, ja annettaisiin loppukaudesta vaikka Mikko Lehtoselle ja vastaaville testiä ylhäällä.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Suurta arvoa en tosiaan Ryderillä näkisi huonosta sopimuksesta johtuen. Maisemanvaihto voi auttaa mutta jos mukaan pitää antaa pieni varausvuoro niin unohtaisin koko jutun, yleensäkin arvon ollessa pohjalukemissa kaupat pitäisi jättää tekemättä. Kaikki muut GM:t varmasti aloittavat kaupanteon Chiarellin kanssa Toronton ykköskierroksen varauksesta. Voi olla että Michael Ryder ei ketään kiinnosta ja siinä vaiheessa mahdollisesti annetaan komennus Providenceen, reilua kuitenkin ensin kaupitella julkisesti niin ura NHL-pelaajana jatkuu.

Selvältä cap-tilan tekemiseltä tämä vaikuttaa ja omistaja Jacobs oli radiohaastattelussa valmis tuomaan rahalla lisää maalintekovoimaa joukkueeseen. Tulevina viikkoina nähdään miten kovasti pudotuspeleihin halutaan vai onko varaa jäädä ulos ja varata kaksi arvokasta ykköskierroksen varausta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Keskeinen ongelmahan on siinä, ettei joukkuetta voi enää tänä päivänä rahalla vahvistaa. Tai voi, jos ei vielä ole vasten cappia, mutta Bruins on. Jos Chiarelli onnistuu jollain ihmeen keinolla hankkimaan Kovalchukin, niin tämä on kesällä edelleenkin järkevämpi päästää menemään kuin maksaa yhtä paljon tai enemmän kuin Caps maksaa Ovechkinille, Penguins Crosbylle ja Malkinille jne. Sen vuoksi, että Kovalchuk ei ole yhtä hyvä pelaaja ja sen vuoksi, että kun joukkueen runkopelaajat ovat tehneet markkinahintaa matalampia sopimuksia seuran hyväksi ja voittamisen eteen, niin ei ole järkeä pilata palkkarakennetta ylihintaisella free agentilla, eikä varsinkaan ylihintaisella kymmenvuotisella sopimuksella.

Joukkue rakennetaan vahvaksi tänä päivänä maksamalla hyville pelaajille vähän, ei maksamalla huonoille paljon. Leafs ja Rangers ovat yrittäneet jälkimmäistä pitkän aikaa, edellinen yhä, eikä se ole toiminut saati näytä toimivan.

Se on tietysti positiivista, jos Jacobs suostuu Ryderin heivaamiseen ja maksaa hänelle ensi kaudesta neljä miljoonaa siitä hyvästä, ettei tämä pelaa Bostonissa, eikä edes katso lehtereiltä pelejä. Toisaalta se tarkoittaa strategisessa mielessä sitä, että Bruins yrittää ensi vuonnakin Cuppia ja hommaa veteraaniapuja yhdeksi kaudeksi sen sijaan, että antaisi prospekteille mahdollisuuden. Se taas ei ole positiivista, koska Bruinsilla olisi prospekteja ajettavaksi sisään. Ja kun eivät saa mahdollisuutta, häipyvät muualle, kuten niin monesti ennenkin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Noista treidihuhuissa pyörineistä tulee kyllä mieleen, että rentalina vanhemmista pelaajista joku Paul Kariya voisi klikata makeasti Savardin rinnalla. On kallis pelaaja, mutta helkkarin taitava ja voisi tehdä lyhyellä aikavälillä ihmeitäkin. Cap varmaan mahtuisi jos esim. Ryder, prospecti ja joku suht korkea varausoikeus menisi toiseen suuntaan. Taitaa olla haihattelua.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kyllähän melkoista pisteautomaatin virkaa Bruins toimittaa tällä hetkellä. Laukaukset joukkue hoiteli vaatimattomasti 47-25, ja tuossa oli todellakin useampikin sellainen paikka jälleen mistä kiekon olisi voinut uittaa rysään asti. Ainakin Krejci, Sturm ja Ryder sutivat heikolla menestyksellä matsissa. Myös Wheelerillä taisi olla hyvä sauma toiseen osumaan. Pelillisesti käyrä näyttäisi edelleen ylöspäin, mutta ei se hyödytä kun selviäkään paikkoja ei käytetä hyväksi maalilla. Habs oli tänään vastaantulijana suurimman osan ajasta, mutta hyödynsi kyllä paikkansa toisessa erässä, ja otti pisteet kun kukaan muu ei saanut rankkareitakaan sisään kuin Gionta.

Hiukan enemmän olisi fiilistä odottanut halliin näiden joukkueiden kohtaamisessa mutta himpun vaisuksihan tuo sitten jäi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Yhdeksäs perättäinen tappio rangaistuslaukausten jälkeen, viimeksi tälläinen tappioputki koettiin 54 vuotta sitten tuon Globe 10.0 videon mukaan.

Ottelu Canadiensia vastaan noudatti jo tutuksi tullutta kaavaa: Hallintaa ja paikkoja on mutta kiekkoa ei saada maaliin. Tähän kun lisätään että tämän vuoden Bruins-Habs pelit ovat olleet hyviä kuin laiha punaviinimarjamehu ilman sokeria, viime vuosien rivalry on enää vain mukava muisto, niin eipä pelistä jäänyt hyvä fiilis. Kuten numeroista voi päätellä Halak pelasi hyvin torjuen lisäksi kaikki kolme rankkaria ja näyttää ottaneen ykkösvahdin paikan. Voi kisoissa viedä Slovakian pitkälle.

Boston Globen Bob Ryan keskustelee lehden Bruins- ja NHL-toimittaja Kevin Paul Dupontin kanssa Chiarellin vaihtoehdoista ja ansaitut kommentit saa myös valmentaja Claude Julien.
Globe 10.0
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kevin Dupont: "It's a very predictable system. I think every other team has this figured out now. That means that either the coach is going to have to change his system or he is going to have to change how he uses his people and thus far he has done either"

Itse olen aina pitänyt Dupontia lähinnä fantasiatreidaajana, joka ei ymmärrä kiekosta mitään. Ja kun kuuntelee tällaisia kommentteja, niin voisi olla parempi, että Kevin pysyisi vaan niissä henkilöstöspekulaatiossaan, eikä kommentoi valmennusta.

Jos Bruinsin systeemi onkin vastustajille "selvä", niin eivät ne näytä pystyvän tekemään asialle paljoakaan. Silloin kun Bruins pelaa hyvin, se luo 5 vs. 5 -pelissä lähes poikkeuksetta enemmän ja laadukkaampia maalipaikkoja kuin vastustaja. Valmentaja ei oikeastaan voi enempää tehdä, koska penkin takaa on vaikea laittaa kiekkoa reppuun. Kyllä pelaajillekin on joku vastuu jätettävä.

Siitä sitten voidaan jo keskustella, pelaako Bruinsin ylivoimaa oikeat miehet tai pitäisikö hyökkäyskärkeä yrittää maalinteko-ongelmien vuoksi tiivistää kahteen ketjuun. En esim. näe mitä sellaista peliälyvammainen ja heikot kädet omaava Ryder tuo ykkösylivoimaan, jota vaikkapa Lucic ei toisi. Näen kyllä paljon sellaista, mitä Lucic voisi ylivoimaan tuoda, mutta jota Ryderilta ei saada.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Jokaisen joukkueen menestyksen perusta on laadittu ja harjoiteltu taktiikka jota kaikki noudattaa. Olen siinä samaa mieltä Dupontin kanssa että Bostonin pelityyli on kaikkien tiedossa eikä siinä minun silmiini näytä olevan variaatioita. Pidän Bruinseja yllätyksettömänä joukkueena ja ongelmia on yleensä luvassa jos vastustaja päättää karvata rajummin pakkien miltei aina käymää keskinäistä syöttelyä.

Etenkin tappioputken aikana Julienin systeemin kurinalainen noudattaminen on alkanut nyppimään, vaikuttaa siltä että samalla diiselillä mennään vaikka tilanne muuttuu 2-1:stä parilla pikamaalilla 2-3:een. Aikalisiä en muista Julienin ottaneen keskellä peliä rauhoittaakseen tilannetta. Bruins ei ole koventanut peliään eikä lisännyt taklauksia vaikka peli on kääntynyt tappioksi. Hitto, jos joukkueen rouhijat ei itse ymmärrä että pari seuraavaa vaihtoa on vedettävä kovaa ja saatava peli kääntymään omalle joukkueelle niin silloin valmennuksen on käskettävä töihin.
Nyt mennään puolivaloilla ilman kotikatsomoon näkyvää tunnetta pelistä toiseen, toteuttaen valmentajan kurinalaista ja jäähyjä välttävää pelitapaa?

Eilisessä pelissä olisi ollut hyvä tilaisuus kovistella Habseja jotka laittoivat yhden sarjan kovimmista heavyweighteistä kävelemään. Julien jätti Thorntonin ulos kokoonpanosta ja pelissä taisi olla pari tilannetta joissa vastustajaa tönäistiin vihellyksen jälkeen. Aivan oikein, pari kuuteenkymmeneen minuuttiin. Tämä Canadiensia vastaan kotipelissä jossa yritetään katkaista tappioputkea.
Lucic, Begin, Bitz, Boychuck ja McQuaid - siinä viisi kaveria joiden olisi pitänyt olla torikokouksissa molemmilla maaleilla hakemassa henkistä yliotetta ja tarpeen tullen tiputtamassa hanskansa, jos ei muuten niin käskettynä.

Valmennuksella on oma osansa historiallisen pitkään tappioputkeen ja Julien ei ole tällä kaudella onnistunut. Maalit ratkaisevat mutta kun viikosta toiseen tulee pelkkiä tappioita niin miksi peleissä ei käytetä kaikkia tämän hienon lajin nyansseja? Missä on nokkapokat, nahinat ja tunne pelistä? Onko valmennuksella joukkue hallussa? Onko Karhu kastroitu ja jos on niin voiko pallit vielä ommella takaisin?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Julien on kieltämättä konservatiivinen valmentaja, joka hädän hetkellä palaa aina tuttuun ja turvalliseen. Pari pointtia kuitenkin.

Ensinnäkin Bruins on uudistanut pelitapaansa täksi kaudeksi. Joukkue pyrkii pelaamaan kiekon kanssa paljon enemmän kuin viime kaudella. Viime kauden menestys tuli keskialueella seisomalla ja aktiivisella suunnanmuutospelillä. Bruins teki maalinsa pääasiassa vasta- ja ylivoimahyökkäyksistä ja vastustajaa ei ylivoimahyökkäyksiin päästetty.

Tällä kaudella on sitten nähty pakki-pakki -jauhamista huomattavasti viime kautta enemmän, puolustajien viivan pitoa paljon kovemmalla riskillä kuin viime kaudella jne. Pyritään pelaamaan kiekon kanssa ja vastustajan päädyssä.

Muutosten onnistumista on ollut vaikea arvioida, sillä tärkeitä miehiä on ollut sairastuvalla pitkin kautta. Kärsivällinen valmennusjohto on kuitenkin ollut, sillä keskialueen sumputtamiseen ei ole palattu, kiekonhallintaan on koko ajan pyritty. Nyt kun joukkue alkaa olla pääosin terve, niin on saatu huomata, että uudistukset toimivat sinänsä ihan hyvin: Bruins pitää kiekkoa paljon ja vastustajan päädyssä. Se mikä viime kaudesta on muuttunut merkittävästi, on vasta- ja ylivoimahyökkäysten määrä: Bruinsilla niitä ei enää ole, vastustajalla sen sijaan on. Lisäksi on saatu nähdä, että kiekon kanssa pelaaminen on paljon riskialttiimpaa, mitä tulee henkilökohtaisiin virheisiin.

Nappiin mennyt viime kausi ehkä hämärsi (valmennus)johdon kuvaa pelaajamateriaalista. Uskottiin, että voidaan pelata kuten Detroit. Puolustajat tekevät kuitenkin liikaa virheitä yrittäessään pitää väkisin kiekkoa joukkueellaan. Joukkueessa on liian vähän maalin edessä vahvoja hyökkääjiä, eikä kiekkoa saada hallinnan tuloksena maaliin.

En siltikään palaisi vanhaan systeemiin, sillä onnistumisten myötä ja itseluottamuksen palatessa Bruins pystyy nykyotteillaan myös voittamaan yhdeksän ottelua putkeen. Ja kaiken mennessä nappiin tämä joukkue on edelleen potentiaalisempi playoffsmenestyjä kuin viime kautinen joukkue.
 

slaikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Beantown Bruins
Jos Ryder ei onnistu millään, niin samanlaista ehdotonta alisuorittamista tulee myös Marco Sturmilta. Molemmat tällännyt viimeisessä 5 pelissä 1+1 yhteensä, ja kun vielä saa sitä kestää että Wheeler ja Lucic on maalittomuus-vireessä, on lopputulos aika kauheata katseltavaa. Savard kun ei oikein sellainen pelejä ratkaiseva Sniperi ole.

Toiveissani olisi ettei Boston lähtisi vanhaan tapaansa treidaamaan pleijareita varten jotain vanhaa pierua niinkuin Tkachuckin, josta jo pieni huhuja on liikenteessä. Tälläisellä treidillä kun ei tätä heikkoa tilannetta korjata. Se Kariya maittaisi vaikka vanha onkin, niin Savard voisi ruokkia sitä hyvin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tässä draftia odotellessa tuli mieleen että eilisestä innostuneena Habs tulee dominoimaan illan ottelun jokaista osa-aluetta. Jos käy niin onnekkaasti että johtoon päästään niin Canadiensin energiapelaajat hoitavat ensin yleisön takaisin peliin ja sen jälkeen karhua viedään. Rankkaritappioon meidät johdattaa vain Thomasin nappipeli ja Habsin ylivoiman täydellinen epäonnistuminen.

Eilisestä ei muuta kuin että toivottavasti Boychuckille ei käynyt pahemmin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tässä draftia odotellessa tappioputken katkeaminen eilen oli hieno homma. Rask pelasi mahtavan pelin, eleettömiä torjuntoja jotka varmasti osaltaan veivät hyökkääjiltä uskoa. Adam McQuaid teki uransa avausmaalin ja Sturm osui kahdesti. Andrew Ference (jonka loukkaantumisen jälkeen tappiokierre alkoi) palasi ja heti päästiin takaisin voittokantaan.

Olin todella yllättynyt Canadiensin huonosta pelistä. Tuolla Habs-osastolla tätä taidettiin jo hieman ennakoidakin ailahtelevien otteiden takia ja joukkue olisi ansainnut samat buuaukset Charan kanssa. Halak teki minkä pystyi mutta muuten näytti siltä että pelaaminen ei kiinnostanut.

- - - - - - -

Boston oli viime viikolla yhtenä joukkueista kelaamassa isoa kalaa veneeseen mutta onneksi tällä kertaa meni Devilseihin. Bruinsin GM Peter Chiarelli kommentoi Atlantan pyyntöä Kovalchuckista liian kovaksi CSN:n jutussa. Vanhan sanonnan mukaan parhaat kaupat on ne jotka jätetään tekemättä.
From the Bruins, Atlanta wanted Tuukka Rask, David Krejci or Milan Lucic along with other assorted pieces from Boston’s roster. Artikkeli
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Bruinsin alkuviikon katsaus: Media tekee Raskista ykkösvahtia, Thomasia huhuillaan kaupattavaksi, voitto Buffalosta ja Bostonin tulo Prahaan varmistui.

Ehkä aavistuksen yllättänyt Raskin hyvät otteet. Tai sitten negatiivisella tavalla ajateltuna Thomasin huonot otteet ovat yllättäneet. Jokainen saa itse valita kummin perin ajattelee. Itse luotan kumpaankin veskariin. Peluutetaan sitä kumpi on kuumempi ja tällä hetkellä se on Rask. Hyvä malivahtikaksikko jos Bruins pääsee pleijareihin. Veteraanithan yleensä lämpenee kevättä kohden. Ja eikös me täällä palstalla jo alkukaudesta puhuttu että Bostonilla on kaksi ykkösvahtia?

Itse en lähtisi kauppaamaan Thomasia pois. Minusta tässä haastattelussa (Jack Edwards: Bruins Unlikely to Make Major Move) hyvin kerrottu miksi kauppa olisi huono.

Jokohan uskaltaisi lennot ja hotellit varata Prahaan vai pitäsiköhän odotella että liput tulee myyntiin? Pitääkin scoutata jostain Tsekkien "lippupalvelun" sivut voiko miten lippuja tilailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös