Blues kaudella 2011 - 2012

  • 259 574
  • 754
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kärppäosioissa erittäin mielenkiintoinen ketju Petri Koivistosta. Lähtökohtaisesti potentiaalia vaikuttaisi hänessäkin olevan. Mikähän viime kaudessa meni vikaan?

Fordél: hyvä kommentti tuohon "ykkössena" -asiaan. Noinhan se on.
 
Kärppäosioissa erittäin mielenkiintoinen ketju Petri Koivistosta. Lähtökohtaisesti potentiaalia vaikuttaisi hänessäkin olevan. Mikähän viime kaudessa meni vikaan?

Sama mitä edellisissä. Loukkaantumisia (lonkkavikaa vissiin) eikä tahdo pystyä pitämään tasoa. Välillä pelaa jopa viisikin peliä peräkkäin hyvin, josta lähtee selkeä alamäki. Tulee pelejä, joissa ylitorjuu jatkuvasti ja ykköskiekkojen pysäyttäminenkin alkaa muodostua vaikeaksi. Nämä putket eivät tunnu katkeavan aivan helposti.

Koivisto on parhaimmillaan peleissä, joissa kiekkoja tulee tasaiseen tahtiin. Tuo tosin pätee lähes kaikkiin molareihin, mutta suurimmalla osalla ei tule järjetöntä notkahdusta, mikäli tuleekin vähän kiekkoja. Nuori kaveri, joten pääkoppa varmasti vielä kasvaa. Isoin ongelma lienee nupissa ja toinen iso ongelma on pieni koko. Mikäli nuppi paranee, niin sillä paikkaa kokoa jonkin verran.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
HUHHUH, mitä pelaajahankintoja! Ramu, Kuusela, Hotsi..! Marjamäki saa huippujoukkueen ens kaudelle!
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Nyt on kokoonpanossa 3+7+13 ja ringissä vielä 5 A-junnua (ketkä nämä ovat?) mutta lienee silti selvää että tuohon vielä jokunen pelaaja tulee, eiköhän se 3+8-9+14-17 ole lähellä lopullista määrää.

Mv-osasto on kysymysmerkki ja paljon on tässä Koivisto vartijana. Jos/kun Norja jatkaa tuntuu oudolta että sitten vieläkin hankittaisiin joku maalivahti. Eikö juuri tämä ole osasto jolla pitäisi olla kärkeä mielummin kuin leveyttä? Iilahdelle on sitten näköjään sanottu kiitos ja näkemiin kun ei Bluesin tiedotteessa löydy?

Pakisto taas on suorastaan erinomainen, varsinkin jos Jere jää. En silti malta olla ihmettelemättä sitä että kaikkien nykypakkien sopparit loppuvat tulevaan kauteen joten toivon että siihen saadaan jo kesän aikana muutos.

Hyökkäys on tasapainoinen, nuori ja hyvin "espoolainen". Silti kaipaisin samaa kuin jo aiemmin. Yhden sentteri/-laiturin alempiin ketjuihin tuomaan sitä kokemusta. Sen legendaarisen ykkössentterin suhteen olen kyllä valmis odottamaan ainakin verorajalle. Cami löi mielestäni läpi pudotuspeleissä ja Ramstedt on 23-vuotias ja kuitenkin 35-45 pisteen mies. Nyt laidoille löytyy lisäksi yksi takuuvarma sniper liigatasolla Kuuselan/Lammassaaren muodossa.

Ensipettymyksen jälkeen tuntuu itse asiassa ihan hyvältä.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koivisto on aliarvostettu prospekti, vaikkei lapsi enää olekaan. Selvittää todella vaikeitakin tilanteita hyvällä prosentilla, joskin mailan lavassa oleva reikä tekee lisää torjuntatöitä. Tätä ei auta se, että halu osallistua peliin maalin takana on järkkymätön. Viime kausi loukkaantumisten takia piloille, joten riskiveto tietty siinä mielessä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
kuin jo aiemmin. Yhden sentteri/-laiturin alempiin ketjuihin tuomaan sitä kokemusta. Sen legendaarisen ykkössentterin suhteen olen kyllä valmis odottamaan ainakin verorajalle. Cami löi mielestäni läpi
Onhan tuossa selkeä aukko sentteriosastolla, jopa enemmän kuin oli menneellä kaudella. Pois Öhman ja Lajunen ja tilalle Ramstedt. Viittaahan tämä siihen, että yksi sentteri on hakusessa edelleen. Tähän sopisi sitten vaikka se kokenut ulkomaanapu, mutta mieluimmin heti kesästä lähtien.
 
Kuka lienee vastaa Bluesin maalivahtivalmennuksesta? Kovaa työtä miehelle luvassa Koiviston umpisurkean mailapelin ansioista.
Koivistossa on pontentiaalia aivan huipullekkin. Tasaisuus on ongelma ja toisena puutteena todella huono mailapeli joka nostattanee Espoossakin hiuksia vielä useampaan kertaan.

Kuuselalle paikanvaihto tehnee hyvää. Kovin innostus oli viime kaudella tipotiessään ja samalla maalinteko oli todella vaikeaa. Kuusela on jo taitonsa näyttänyt ja parhaimmillaan on liigan ykkösketju-kamaa. Veikkaan onnistumista Bluesissa ja paluuta 35-45pst(n.20 maalin) tahtiin.

Onnea mukaan molemmille Espooseen.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tuossa selkeä aukko sentteriosastolla, jopa enemmn kuin oli menneellä kaudella.

Eniten kaipaisin juuri sitä selkeää ykkössentteriä... Edelleen. Täytyy olla toiveikas. Se on kuitenkin se kapelimestari, jota myös laiturit kaipaavat pitääkseen oman tasonsa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kunhan kiellätte Koivistolta osallistumisen kiekolliseen peliin, erityisesti maalin takana, niin etteköhän te ihan kohtuu kassarin siitä saa. Vuorinen väittää kommenteissaan että Koivisto on hyvällä pelipäällä varustettu maalivahti. En tiedä mitä hän tarkkaan ottaen tarkoittaa, mutta jos tuo pelipää tarkoittaa pelinlukutaitoa niin metsään mennään että heilahtaa. Koiviston iso ongelma on siinä, että kaveri lähtee aivan liian innokkaasti maalin taakse touhuilemaan kiekon kanssa ja tekee useimmiten juuri sen väärän ratkaisun päästessään kiekkoon käsiksi.
 

trap

Jäsen
Nyt on erinomainen hyökkäyskalusto, hyvä pakkikalusto ja kohtalainen maalivahtiosasto. Koivisto köyhän miehen myllyksenä vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta on kuitenkin pieni riski kuten todettua. Toivottavasti potentiaali realisoituu.

Kovin uusista hankinnoista on mielestäni Huhtala, jota tuli keväällä seurattua. Loistava pelaaja ja mahdollisuudet on mihin vaan.

Nikke mainitsikin jo tästä ja itsekin ihmettelen että Roope Ranta on käytännössä ainoa viime kauden jengistä vuoteen 2013 varmasti jatkava kaveri. Edes 1-2 sopimuksen pidennystä olisi ollut mukavia uutisia. Sinänsä myös vähän harmi että esim. mv-osasto ensi kautta ajatellen on pieni arvoitus, että tämä espoolainen runko ja näiden 86-90-syntyneiden runkoporukka varmasti hajoaa parin vuoden sisällä, mahdollisesti jo tosiaan ensi kauden jälkeen osasta täytyy luopua... Mikä sinänsä on luonnollista, tässähän on tosi monta nuorta kaveria jotka ovat pelanneet jo "ties kuinka kauan" liigamiehistössä ja uudet ympyrät kutsuvat ennemmin tai myöhemmin. Olisi vaan hienoa jos Blues onnistuisi sen mestaruuden tällä rungolla voittamaan.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Kenttäpelaajisto on helvetin hyvän näköinen, mielestäni selkeästi mielenkiintoisempi kuin tällä kaudella oli.

Sitten, Koivisto. Ei näin. Hirveä tiputus tässä nyt on, monta vuotta huippumolareita ja sitten yhtäkkiä kakkosmolari-skaalallakin keskinkertainen, kuitenkin jo 25v, pienikokoinen ailahtelija.

Tässä mennään säkit edellä tangon päälle. Tuo tulee näkymään turhina tappioina jne. Alkukaudesta Bluesilla on vielä momentumia hyvistä playoffeista, selkeistä vahvistuksista, uudesta koutsista jne. Sitten se kustaan tällä.

Saa käyttää allekirjoituksessa jouluna, mutta olen täysin sataprosenttisesti tätä mieltä.

Potentiaalit my ass, Koivistosta ei ole ykköseksi, siis liigatasolla. Mestikseen kyllä.


edit. Mitä nämä vitsit köyhänmiehenmyllyksestä ja huippulupaavasta potentiaalista on? Ykkösveskarin tärkein ominaisuus tason jälkeen on tasaisuus. Taso Koivistolla on vielä nippa nappa ok, mutta tasaisuus aivan surkeaa luokkaa. Ja sitten uskalletaan olla toiveikkaita? Itseäni tämä lähinnä vaan vituttaa jo etukäteen.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Onhan tuossa selkeä aukko sentteriosastolla, jopa enemmän kuin oli menneellä kaudella. Pois Öhman ja Lajunen ja tilalle Ramstedt.
Ja jos edellissyksyn tilanteeseen verrataan niin Immonen ja Nättinen katosivat matkalla. Eli viimevuotiseen verrattuna -3 sentteriä. Minimi kauteen lähdettäessä on viisi, nyt meillä ei ole kuin neljä.

Pakistokin on lukumäärältään vajaa. Sieltä on näköjään Heiskasen lisäksi Näkyvä tippunut pois, tai ehkä Näkyvä kuuluu siihen junnukentälliseen joka harjoittelee joukkueen mukana.


Eli kyllähän tämä täydentyy vielä ennen kauden alkua.
 

trap

Jäsen
edit. Mitä nämä vitsit köyhänmiehenmyllyksestä ja huippulupaavasta potentiaalista on?

Köyhän miehen Myllys, pienikokoinen ja innokas mailalla pelaaja. En tiedä Koivistosta, mutta Jamon mailapelihän oli teknisesti hyvää mutta ratkaisut ainakin Espoossa usein huonoja. Kirjoitin "ihan lupaava", en huippulupaava. Mielestäni Koiviston tilastot ovat ihan hyvät ja potentiaalia parempaan on, mutta totta kai pudotus Tarkista on suuri ja mv-tilanne on iso kysymysmerkki niin kuin sanoin jo aiemmin...
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins

Köyhän miehen myllyksen poimin viestistäsi. Todella köyhän tosiaan.

Ne huippulupaus-heitot olivat jostain ylemmistä viesteistä, en niillä viitannut sinun kirjoitukseesi.

Pahoittelen sekaannusta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Maalivahdit Koivisto, Volden, Iilahti?

Edit: ei kun Mika Norja. Kenelläkään tietoa millainen mies kyseessä? Anyway: helvetisti arvelluttaa tuo maalivahtitilanne.

Mika Norjan pelejä nähneenä, näen hänessä valtavasti potentiaalia. Pelatessaan vielä Suomi-sarjassa Ketterässä oli kyllä erittäin suoritusvarma ja hyvä maalivahti, ei hötkyile turhia ja omaa hyvään paineensietokyvyn. Siirtyi Mestikseen RoKiin jossa umpisurkean puolustuksen takana ei päässyt parhaalle tasolleen ja "myytiin" kauden lopussa K-Laseriin, jossa sai enemmän peliaikaa ja vastuuta, mm. torjui sitten RoKin kumoon Mestis-karsinnan ratkaisupelissä ja nosti K-Laserin Mestikseen. Pelasi viime kauden K-Vantaassa todella hyvin ja kelpasi välillä jopa HIFK:n luukkuvahdiksi. Mikäli tähdet sattuvat olemaan oikeassa asennossa, niin voi napata vaikka ykköstorjujan paikan Koivistolta. Ei ollenkaan huono valinta Bluesilta, onnistuessaan voi jopa olla "uusi Tarkki".
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Keitäköhän nämä viisi nyt sitten ovat?

Luulisin, että hyökkääjäviisikosta Aaltonen-Forsström-Halinen-Manninen-Mörsky ainakin kolme. Varmaan pakkipuolelta joku myös. Hakanpäätä en laske mukaan, kun oli varmaan ringissä jo viime vuonna.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hyökkäyspään hankintoihin erittäin tyytyväinen mutta tuo veskarikuvio on hieman outo. Hankittiin sitten kaksi lähtökohtaisesti kakkosmaalivahtia. Norjaa on ylistetty paljon ja voi olla todella hyvä haku, mutta Koiviston olisin kuitenkin jättänyt hankkimatta ja nostanut Voldenin/Iilahden kakkoseksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt on kokoonpanossa 3+7+13 ja ringissä vielä 5 A-junnua (ketkä nämä ovat?) mutta lienee silti selvää että tuohon vielä jokunen pelaaja tulee, eiköhän se 3+8-9+14-17 ole lähellä lopullista määrää.
Blues ilmeisesti on lähdössä ensi kauteen pienemmällä pelaajaringillä kuin aikaisemmin. Nythän kilpailutilanne pelipaikoista on olematon ja parin loukkaantumisen jälkeen ollaankin jo A-junnujen kimpussa. Vaikka viime kausi saatiin olla aika rauhassa loukkaantumisilta, niin perinteitä loukkaantumissumista Espoossa on.

En kyllä tiedä mitä tosta Koiviston hankkimisesta pitäisi ajatella. Luulisi Vuorisen nyt tajuavan kuinka tärkeä osa maalivahtipeli on, joten ihmetellä täytyy että tämmöinen flopannu riskihankinta on sille paikalle nyt rekrytty. Joko tässä maalivahtipelissä on vielä tapahtumassa jotain tai sitten Vuorinen tietää/näkee Koivistossa jotain mikä on mennyt muilta ohi. Brückler ja Lasak on nyt hyviä osotuksia siitä että hyvän molarin voi saada keseken kauden, mutta pitääkö sitä tieten tahoen ampua itseään jalkaan saadakseen selville että kyllähän se sattuu? Kuitenkin täytyy muistaa että Vuorinen vastaa omalla perseellään näistä hankinnoista, joten toivottavasti poika tietää mitä tekee.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikeaan paikkaan joutuu Koivisto Tarkin huikeiden pelien jälkeen. Itse en ole ollut hirveän innoissani Koivistosta hänen pienen kokonsa ja mailapelisekoiluiden vuoksi, mutta ei hän mielestäni ole ollut lainkaan huono Oulussa. On ollut paikoin jopa erinomainen, mutta jostain syystä viime kaudella joukkueen peli parani samalla kun Hostikka tuli maalille.

Itselleni ei tule kova ikävä Koivistoa mutta en olisi yllättynyt vaikka Koivisto yllättäisi teidät positiivisesti. Olen nähnyt monta peliä joissa Koivisto on esittänyt huikeaa peliä ja on ollut kentän paras pelaaja. Toivon kyllä kovasti Koiviston menestystä Espoossa.
 

Luigi4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Flames
Luulisin, että hyökkääjäviisikosta Aaltonen-Forsström-Halinen-Manninen-Mörsky ainakin kolme. Varmaan pakkipuolelta joku myös. Hakanpäätä en laske mukaan, kun oli varmaan ringissä jo viime vuonna.

Halisesta on liikkunut huhua, että olisi lähdössä D-teamiin. Pakkipuolella uskoisin ainakin Valkosen löytyvän kesäringistä. Pidän myös ehkä mahdollisena, että toinen uusi pakki kesärinkiin olisi Petteri Lindbohm.
 
Tässä on nyt jokunen hetki ehditty sulatella näitä uutisia uusista pelaajista, vaikkei niillä linjoilla oltukaan liikkeellä mitä peräänkuulutin aikaisemmin tässä ketjussa, niin kyllähän kokonaisuus näyttää varsin hyvältä.

Teemu Ramstedt:
Taitava ja juonikas keskushyökkääjä joka toivottavasti tulee tekemään läpimurtonsa liigaeliittiin ensi kaudella tekemällä 50 pistettä ruokkimalla meidän uusia laitureita. Sentteriosasto näyttää kapealta mutta Camille on annettava mahdollisuus ottaa iso rooli joukkueesta. Mahdollisen vahvistuksen hankintaan Vuorisen on täytynyt varautua, idiootti Janne ei voi olla.

Tommi Huhtala:
Ässien kevään paras pelaaja, realismia on odottaa mieheltä 20 maalin kautta. Mielestäni paras vahvistus näistä tänään julkaistuista, tulee olemaan fanien suosikki viimeistään tammi-helmikuussa.

Kristian Kuusela:
Maalintekijä, hyvä luistelija, osaa voittaa ja pelata hyvin keväällä. En valita missään tapauksessa, tuskin ollut turhaan varakapteeni. Tässä vielä linkki miehen ketjuun Kärppä-puolelle

Petri Koivisto & Mika Norja:
En ymmärrä juurikaan maalivahtipelistä, sen lisäksi Norja on minulle vielä tuntematon kaveri. Kovasti narriosiossa miestä haikailtiin ilmalaan kakkoskassariksi. Molemmat nuoria ja eteenpäinmeneviä pelaajia, joiden on helppo aloittaa kausi uudessa seurassa hyvän puolustuksen takana. Jos et pelaa hyvin, kaveri ottaa paikkasi maalinsuulla, halpa kaksikko ja kauden edetessä tätä osastoa voi vahvistaa. Mä uskon ettei todelliseen ykköskassariin vielä sijoitettu, koska KMK:n tilanne halutaan katsoa loppuun (harjoitusleirit) asti.

Kaiken kaikkiaan rosteri näyttää erittäin hyvältä, maalinteko on ollut Bluesille myrkyn juontia viimeiset pari vuotta ja nyt tätä osastoa on selkeästi vahvistettu. Hyvä. Ainoan nauruntirskahduksen aiheutti Järvisen nimi vielä listoilla, mutta se kuuluu ihansama-osastoon. Jos/kun joukkueeseen vielä pelaajia liittyy, tullee ne olemaan yksi puolustaja ja sentteri. Katsotaan, nyt voin sanoa kuitenkin olevani ihan tyytyväinen.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ainoan nauruntirskahduksen aiheutti Järvisen nimi vielä listoilla, mutta se kuuluu ihansama-osastoon.

Ei välttämättä. Oli melko näkyvässä roolissa ja onnistuikin ihan hyvin Mestiksen pudotuspeleissä. Isokokoinen hyökkääjä, joita ei liikaa Bluesissa ole.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Petri Koivisto & Mika Norja:
En ymmärrä juurikaan maalivahtipelistä, sen lisäksi Norja on minulle vielä tuntematon kaveri. Kovasti narriosiossa miestä haikailtiin ilmalaan kakkoskassariksi. Molemmat nuoria ja eteenpäinmeneviä pelaajia, joiden on helppo aloittaa kausi uudessa seurassa hyvän puolustuksen takana.

Se on tietty itestä kiinni miten tuon nuoren ajattelee. Fakta kuitenkin on se että Mika Norja täyttää tulevana jouluna 27 vuotta, eli on pari vuotta Koivistoa vanhempi. Toki siinä mielessä kokematon molari, että takana on vain puoltoista kautta Mestistä. Muuten ura on mennyt alemmilla sarjatasoilla. Joka tapauksessa onhan Norjalla kymmenkunta vuotta aikaa tehdä vielä mittava ura!
 
Se on tietty itestä kiinni miten tuon nuoren ajattelee. Fakta kuitenkin on se että Mika Norja täyttää tulevana jouluna 27 vuotta, eli on pari vuotta Koivistoa vanhempi. Toki siinä mielessä kokematon molari, että takana on vain puoltoista kautta Mestistä. Muuten ura on mennyt alemmilla sarjatasoilla. Joka tapauksessa onhan Norjalla kymmenkunta vuotta aikaa tehdä vielä mittava ura!

No saman ikäinen mun kanssa niin onhan toi vielä nuori, onhan? Mistäköhän olin saanut käsityksen että olisi nuorempi... Pointti tuli varmaan kaikille selväksi että kyse oli urallaan vielä eteenpäin menossa olevasta kaksikosta. Toivottavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös