Ilmoitukset

Nimimerkki Kaltsu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 4§:n ja 5§:n perusteella.

Nimimerkki thnninen on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki JypFabu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 2§:n ja 6§:n perusteella.

Nimimerkki BlackWolf on poissa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n ja 18§:n perusteella.

Nimimerkki Bobby on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Asia, joka ”avautui” minulle

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Carlos, 16.12.2002 klo 10.57.

 1. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Avautui että puhelimen näytön saa peilattua televisioon ilman chromecasteja tai johtoja ja kuva on tv:ssä ihan yhtä sujuvaa kuin puhelimessakin. Ainakin tiedän nyt miten katselen huomenna pelejä Youtubesta.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders
  Lainaus:
  En omista televisiota, mutta ajattelin ehkä hankkia ensi kaudelle. Paljasta tietosi.
   
 3. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 4. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Uudemmista Android-puhelimista pitäisi asetuksista löytyä kohta "wireless display", jonka kautta sain peilattua kuvan Samsungin älytelkkariin. Muista telkkarimerkeistä ei kokemusta, mutta kaverin 1+3T puhelimella ja omalla kiinalaisella Xiaomilla sai molemmilla toiminnon pelittämään.
   
 5. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  MM-kisoissa on vielä käytössä 13. hyökkääjä.

  Ihmettelin tuota otteluketjua lukiessa, että onko Puljujärvi kutsuttu toisella erätauolla poppariosastolta kolmanteen erään. Kun jengi hehkutti siellä Puljun ekaa vaihtoa pelissä.
   
 6. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  FB:n fiidi kertoi, että Suomi on salibandyn tuore poikien U19-maailmanmestari (linkki: Youtube). Tosin tuo poikien avautui vasta, kun luin uutisen, koska Salibandyliiton kuvasta katsoin kyllä nopeasti vähän jotain muuta. Ja pois sählydumaus minusta, vanhasta sabakenttien (säbä on jotain teinien touhuja) prinsessasta, joka kanssa veti aikanaan nelosdivarin rautaliigassa pitkällä vaalealla tukalla ja välillä tommytabermanmaisilla pokilla kauhua tuottaen haminalaisten, mäntyharjulaisten, kuusaalaisten, kotkalaisten ja muiden junttien sydämiin.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Maapallon ympärysmitta Päiväntasaajalla on noin 40 075 kilometriä. Maapallo pyöriin akselinsa ympäri Päiväntasaajalla vauhdilla 1 670 kilmoteriä tunnissa. Kun jakaa maapallon ympäryysmitan pyörimisvauhdilla saadaan lopputulokseksi 23,997005988 joka pyöristyy sitten noin 24. Aika hyvin päätetty silloin aikanaan, että päivässä on 24 tuntia.
   
 8. Pekkis Jäsen

  Läpi viikon naamaansa pakkeloivat ja hiuksiaan pöyhivät pissikset jaksavat minua kovin ihmetyttää. Varmaan aika stressaavaa ja aikaa vievää puuhaa tuollainen ulkoisen kuoren jatkuva ylläpito.
   
 9. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Olen rekisteröitynyt tälle palstalle hieman yli yhdeksän vuotta sitten lukioikäisenä teininä. Lueskelin tässä yksi päivä aikani kuluksi vanhoja viestejä ensimmäisiltä vuosilta ja ne ovat kaikilla mahdollisilla mittareilla parempia kuin nykyiset raapustelut. Takapakkia on otettu kielellisessä ulkoasussa, argumentoinnissa ja asiassa pysymisessä. Juti ei arvostaisi, sillä nukuttu on paljon, mutta eteenpäin ei ole menty ollenkaan.

  Jos joku on sitä mieltä, että palstan taso on ollut viimeaikoina laskemaan päin, niin olen vähintään osasyyllinen siihen. Sori vaan.
   
 10. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Avautui tuossa tosiaan, että Norma John ja John Norman on eri asioita.
   
 11. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tuota Manu-ketjua lukiessani avautui, että elämäni aikana ei ole kuollut yhtään Suomen tasavallan presidenttiä. Kekkonenkin kupsahti pari vuotta liian aikaisin.
   
 12. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Ei kuollut nytkään. Koivisto oli kuollessaan presidentti. Vain virassa olevan titteli on Suomen tasavallaan presidentti.
   
 13. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Englanniksi on bilberry ja blueberry. Suomeksi molemmat ovat vain mustikoita. Hitto tämä hajoittaa.
   
 14. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  En tiedä, tiedätkö eron, mutta kerron sen kuitenkin: bilberry on tuntemamme (suomalainen) metsämustikka ja blueberry (lähinnä pohjois-amerikkalainen) pensasmustikka. Ainakin vähän yksinkertaistettuna ero on tuo.

  Sitä en tajua, miksi suomalaisissa kouluissa on iät ja ajat opetettu mustikan olevan blueberry, kun sen Suomessa olisi luullut olevan itsestään selvää, että meille kannattaa opettaa sen metsämustikan nimitys eli bilberry.
   
 15. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  En tiennyt eroa, jotan kiitos tästä.

  Tosiaan ennen tätä katsoin jollain kääntämisohjelmalla miten kääntyy blueberry (mustikka) ja perään miten kääntyy bilberry (mustikka). Eli suomessa ei vain erotella noita lajikkeita puhekielessä. Toki ruotsiksikin on blåbär, eli emme ole ainoa kieli jolla on ongelmia tämän kanssa.
   
 16. Japi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
  Lainaus:
  Totta. Tuolla kriteerillähän sitä ei ole tapahtunut koskaan. Kalliokin oli ehtinyt erota virastaan ennen kuolemaansa.