Alpo Suhonen

  • 113 560
  • 986

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Ei joukkueen kovuudessa ja karismassa ole kysymys pelkästä taklaamisesta. Entisessä IFK:ssa kentällä oli aina pelaajia, joiden pelkkä läsnäolo sai aikaan "tiettyä fiilistä". Nyt kun Vopat on loukkaantunut, IFK on kesympi ja kiltimpi kuin koskaan.

Nykyisin mikä tahansa joukkue voi piestä IFK:n parhaat taitopelaajat ja selvitä siitä ilman mitään rangaistusta, koska joukkue on TÄYTETTY mikkihiiripelaajilla. Mikä helvetin IFK se sellainen on, jossa pelaavat Kimmo Salminen, Nicce Hedberg ja kymmenen muuta alimittaista junnua?

Joo joo, kyllä ne varmaan ovat ihan lahjakkaita ja niin edelleen (hohhoijaa), mutta ei IFK:n pidä olla joukkueellinen pikkupoikia joita kaikki voivat kiusata. Mikähän siinä on niin vaikeaa tajuta?

Antakaa minulle viime kauden joukkue takaisin KOSKA tahansa. On ikävä Mäkiahoa, Nielikäistä, Seppoa, Levokaria JA JOPA MOGERIA ja VAUHKOSTA nykyisiä maitonaamoja katsellessa.

Ensi kaudella todennäköisesti Holmakin pelailee jo muualla. Kaverihan on aivan liian iso ja ruma nyky-IFK:hon.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Svante
Arvatkaa ärsyttikö kun näin ison hopeisen mersun IFK-tunnuksin Pirkkolan jäähallin vieressä IFK:n B-junnujen pelatessa SaiPaa vastaan alkaen 17.00?? Nojoo pelaahan Tuohimaan poika siinä jengissä joten ihan Ok mennä oman perheenjäsenen peliä katselemaan. Päähän otti kuitenkin.

Olisiko ärsyttänyt vähemmän, jos olisit nähnyt pienen punaisen Toyotan? Ei kuitenkaan päähän ottamista lieventänyt yhtään se, että IFK voitti matsin ja ottelukin oli varsin värikäs?

Mitä Mersuihin tulee, niin taitaa Saksassa häärätä Mersujen parissa yksi saman sukunimen omaava kaveri kuin mikä kyseisen ottelun päätuomarilla on. Sinne vaan tilausta menemään omasta tax free Mersusta, niin ei tarvitse turhaan ottaa paineita muiden kulkuneuvoista.

Laurilla on ikää 16-vuotta, eikä taatusti mitään osuutta edustuksen asioihin, joten häneen on kiukkua turha purkaa jatkossakaan.

Ps. Hiukan olen pettynyt, että et millään tavoin B-junnujen ottelua koskeneessa kritiikissäsi nostanut esiin Fektiä. Pitää vähän jatkossa skarpata, että noin mehukkaat aiheet ei pääse ohi.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti JHag
Ymmärrän vitutuksesi Maple Leaf, sillä itsekin tiedän, että taklaamista ei ole kielletty. Mutta se on vain yksi osa jääkiekkoa. Suhosen saavuttamiin pisteisiin et voi sinäkään olla tyytyväinen?

Suhosen saavuttamista pisteistä en tiedä, mutta HIFK:n joukkueen saavuttamista pisteistä jokainen on ilon aihe - ja enemmänkin niitä voisi olla...

Tässä joutuu tasapainottelemaan haaveiden ja realismin välillä (sitähän fanius kaiketi on). Haaveissa HIFK keikkuu vaikka kuinka korkealla, mutta realismi on julmaa. Taistelu pleijaripaikasta on tosiasia, ja tällä joukkueella se on vain hyväksyttävä. Pärssinen ja Zeta eivät kahdestaan tätä teinijengiä pitkälle kanna.

Monissa viesteissä syyllistetään valmennuskolmikko tästä tilanteesta, mutta olisi hauska kuulla, mitä he (tai joku muu valmennuskolmikko) olisi voinut tehdä toisin paremman tuloksen saavuttamiseksi? Hulluna huutamalla ei kuitenkaan lisätä nuorien pelaajien taitotasoa, eikä pelkällä hengen hurman luomalla intensiteetillä pelata pitkässä sarjassa menestyksekkäästi itseä taitavampia vastaan, niin mukavaa kuin se olisikin. Nielikäisenkään kanssa tuskin oltaisiin tämän korkeammalla.

Matikaisen (ja valmentajien) suurin erhe oli siinä, että he uskoivat kauden alussa Draperiin ja Simicekiin (ja osin Saariseen ja Hedbergiin). Mzarek ja Treille ovat hekin korkeintaan kolmoskentällisen miehiä. Tässä mielessä ymmärrän oikein hyvin hc-fanien vaatimukset rouhimisen palauttamisesta kaukaloon - että siellä tapahtuisi edes jotain. Valmennuskolmikon on kuitenkin toimittava niillä pelimerkeillä, jotka heille on jaettu. Olenhan minä nähnyt Hedberginkin ajavan iholle...!

HIFK:lla on kuitenkin lahjakkaita nuoria riveissään. Saan kiksejä jo heidän temmellyksestään. Jos tämä kausi on tuomittu kasvatusprojektin merkeissä meneväksi, olkoon niin - ja siinä työssä Suhonen on hyvä. Ensi kaudeksi riveihin vielä muutama kokeneempi pelimies, niin Nordiksella voi olla hauskaa tätä kautta useammin.

Toisaalta: eihän tämäkään kausi ole vielä ohitse. Ainakin kaikissa otteluissa riittää panosta vatsahaavan saamiseen saakka, mikä on kivaa.
 

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sinun (ja esimerkiksi Ikerin) mielestä Tuomo Ruutu siis valehteli lausuessaan haastattelussaan, että Suhonen on nimenomaan kehottanut taklaamaan?


Ilmeisesti valehteli?. Taikka Tuomo sit ei vaan taklaa?. Tosin taklashan Tuomo ihan kiitettävästi jossain peleissä, mutta mitä teki muu joukkue. Kerran pelissä nähään Kantorin avojääpommi. Thats all. Kyllä Ape antaa varmaanki taklaa, mutta kun pitäs taklaa kunnolla. Vuosi sitten nähtiin Nielikäisen toimesta "taklauksia" joita tällä kaudella ei oo paljon näkyny. Ape antais samanlaisiin valtuudet??. HAHA. Ämmä se on.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Punakone
Vuosi sitten nähtiin Nielikäisen toimesta "taklauksia" joita tällä kaudella ei oo paljon näkyny. Ape antais samanlaisiin valtuudet??. HAHA. Ämmä se on. [/B]

Tästähän on luvassa haastava ja tasokas keskustelu. Yritän vastaisuudessa nousta samalle viiltävän analyyttiselle tasolle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Maple Leaf: Ei se nyt ihan noin mene. Kyllä HIFKin suoritus verrattuna vaikka Mälkiän HIFKiin on lähes ala-arvoinen. Mälkiä sai kenkää killuttuaan samoilla sijoilla Vauhkosineen ja Scissonseineen. Alpolla on luokkaa parempi miehistö - mm. ne junnut, joista itsekin tykkään, ovat nyt vuotta kokeneempia ja pistetään vielä Stathos, Pärä, Tuomo, Söde etc. päälle. Ja kyllä katseet kääntyvät vastuuvalmennukseen, mikäli joukkueen sijoitus ei tyydytä. Niinhän sen kuuluukin olla.

Itse sijoitin tämän kauden HIFKin sijalle 5 runkosarjan ennakkoarvioinneissa ja pidin mahdollisuuksia kotietuunkin jonkunlaisina. Kausi tähän asti pisteidenkin valossa on ollut pettymys. Muun väittäminen on täyttä itsepetosta.

Olisin turpa kiinni Suhosen neitikiekkosta, jos sillä heiluttaisiin kymmenen pistettä korkeammalla sarjataulukossa. Ja toisaalta olisin turpa kiinni Suhosen neitikiekosta silloinkin, mikäli joukkue edes rouhisi, kuittaisi ja ylilöisi ajoittain - tarjoaisi värikästä viihdettä. Nykyinen tilanne; ei menestystä eikä myöskään viihdettä, on huonoin mahdollinen.

Lopetan Ape-narinan heti kun joukkue ns. pikkaraistuu enemmän! Lupaan sen.
 

alpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Viestin lähetti Maple Leaf
Tästähän on luvassa haastava ja tasokas keskustelu. Yritän vastaisuudessa nousta samalle viiltävän analyyttiselle tasolle.

Hyvä pointti. Laatu korkealla aina.
Nielikäisen viimevuotisia taklauksia on kiva ikävöidä. Pasin peliaika / peli oli keskimäärin 1-2 minuuttia. Valtavasti taklauksia ja muutenkin hyödyllinen pelaaja joukkueelle. Ylimainostettu jätkä. Mainostaa vieläpä itse, mainostoimisto kulut ovat hallussa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä...

...minustakin tämä nykyinenkin joukkue olisi pitänyt pystyä johtamaan/valmentamaan sijoille 4-6 ja saavuttamaan n. 62-67 pistettä runkosarjassa.

Otteet ovat olleet kauden alusta saakka luvattoman epätasaisia jopa yhden ottelun sisällä. 3-0 johto ifk:lle ei kerro muuta kuin, että ottelusta on tulossa kaoottinen ja jännittävä.

Mitä yhteistä on ifk:lla ja Suomenlahdella seilaavalla öljytankkeri Stemnitsalla: "Kukaan ei vastaa puhelimeen ja jengin (Venäjän) johto on tavoitettavissa vain faxilla. Kapteeni (=valmentaja) ei anna haastatteluja tai syyttelee muita ongelmista." Alus (=joukkue) on suunniteltu vain kesäoloihin ja se etenee hitaasti (=piste/peli) kohti Koiviston satamaa (=9.3.).
 
Viimeksi muokattu:

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Viestin lähetti chico

Mitäköhän ohjeita ketjun otsikkohenkilä on ylivoima varten antanut ja mitä siitä on sovittu kun siinä ei taas ole viime peleissä ollut mitään järkeä? Ykköskentässä on kutenkin sellaisia äijiä, joiden uskoisi tekevän kovia tehoja ylivoimalla.

"Improvise and be creative!?!" Näillä miehillä tuloksena on nähdyn kaltaista ylivoimaa..
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kyllä...

Viestin lähetti Johannes
[/B]

Mitä yhteistä on ifk:lla ja Suomenlahdella seilaavalla öljytankkeri Stemnitsalla: "Kukaan ei vastaa puhelimeen ja jengin (Venäjän) johto on tavoitettavissa vain faxilla. Kapteeni (=valmentaja) ei anna haastatteluja tai syyttelee muita ongelmista." Alus (=joukkue) on suunniteltu vain kesäoloihin ja se etenee hitaasti (=piste/peli) kohti Koiviston satamaa (=9.3.). [/B]

Ja ahnetta varustamoa (=toimitusjohtajaa ja hallitusta) kiinnostaa vain helppo raha silläkin uhalla, että alus (=joukkue) ei kestä jäätä ja uppoaa.
 
Viimeksi muokattu:

diego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruotsi
Apen ylivoima

Tuolla aiemmin chico kyseli Suhosen ylivoimakuvioiden olemassa oloa. Muutama pelaaja juuri naureskeli treenien olemusta, eli aikanaan HPK:ssa ylivoiman treenimalli oli täysi vitsi ja edelleen homma toimii täysin samalla sapluunalla. Hemmot nurkkiin ja kiekko kiertää. Luovuutta ei ole , eikä harjoitella. Outo homma, mutta fakta.

Asia jossa Ape on tunnetusti hyvä, eli ottelupalavereissa miehen puhetaito on jopa ihailtavaa, ja mies on siinä tilanteessa uskottava ja vakuuttava. Ongelmana on, että tämä vakuuttavuus jää koppiin. Mies ei yksinkertaisesti pysty olemaan minkäänlainen aktivoiva pelote pelaajille, samalla spiritin luominen ja sen siirtäminen pelaajiin ei onnistu, vaan tuo passiivisuuden.

Moni kokenut peluri pitää koutsin osuutta huomattavasti pienempänä kuin puhutaan. Kokeneet pelaajat jopa johtavat toimivaa joukkuetta ollessaan riittäviä johtajia. Huonosti kootussa, ilman henkisiä johtajia olevassa joukkueessa ei nostetta teekään pelaajat, vaan valmentajan, tässä tapauksessa Suhosen , rooli on isompi ja samalla tuhoavampi.
 

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Huoh.

Huh huh. En mä pysty ees käsittää ihmisiä, jotka jumaloi taikka edes pitää Apesta. Mitä mulle tulee mieleen nopeesti Apesta on:

-Jokereiden totaallinen floppi. Apen aikana sarjan jumbo kaartia. Kun Ape sai kenkää niin Narripaidat vei mestaruuden. Sama jengi vain Ape pois

-Hifkin totaallinen pilaaminen.

-Paljon puhuttu koutsi joka ei oo koskaan vienyt joukkuetta liigassa pleijareihin(säälittävää).

-Teatterit, alkoholi ongelmat & narina kaikesta.

Okei onhan apella jotain plussiakin? Nhl valmentaja. Tosin eipä sekään reissu ihan putkee menny.

Voiko noiden asioiden perusteella sanoa, että ape on oikea koutsi Hifkille? kylhä naisten maajoukkue varmaa tarvis tommosta teatteri miestä ja filosofia, mutta ei Ifk. Samase on voitetaanko me se mestaruus. Homma toimii kun Hifki pelaa sitä minkä Brewer loi.

Täs tulee noutaja lehkosia niin ikävä. Puhumattakaan Summasesta yms.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Huoh.

Viestin lähetti Punakone
Huh huh. En mä pysty ees käsittää ihmisiä, jotka jumaloi taikka edes pitää Apesta.

Mä pidän Apesta. Hieno mies, hieno persoona. Suhosen aatteet on mun vaatteet.
Oletko koskaan pohtinut universumin äärettömyyttä?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Huoh.

Viestin lähetti Punakone
Huh huh. En mä pysty ees käsittää ihmisiä, jotka jumaloi taikka edes pitää Apesta. Mitä mulle tulee mieleen nopeesti Apesta on:

-Jokereiden totaallinen floppi. Apen aikana sarjan jumbo kaartia. Kun Ape sai kenkää niin Narripaidat vei mestaruuden. Sama jengi vain Ape pois

-Hifkin totaallinen pilaaminen.

-Paljon puhuttu koutsi joka ei oo koskaan vienyt joukkuetta liigassa pleijareihin(säälittävää).

-Teatterit, alkoholi ongelmat & narina kaikesta.

Okei onhan apella jotain plussiakin? Nhl valmentaja. Tosin eipä sekään reissu ihan putkee menny.

Voiko noiden asioiden perusteella sanoa, että ape on oikea koutsi Hifkille? kylhä naisten maajoukkue varmaa tarvis tommosta teatteri miestä ja filosofia, mutta ei Ifk. Samase on voitetaanko me se mestaruus. Homma toimii kun Hifki pelaa sitä minkä Brewer loi.

Täs tulee noutaja lehkosia niin ikävä. Puhumattakaan Summasesta yms.

Voi voi.

totaallinen = totaalinen
jumbo kaartia = jumbokaartia
alkoholi ongelmat = alkoholiongelmat
Nhl valmentaja = NHL-valmentaja
teatteri miestä = teatterimiestä
Samase = sama se
 

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
totaallinen = totaalinen
jumbo kaartia = jumbokaartia
alkoholi ongelmat = alkoholiongelmat
Nhl valmentaja = NHL-valmentaja
teatteri miestä = teatterimiestä
Samase = sama se


Voi anteeks. Pitänee varmaa mennä äidinkielen kurssille. Niin pahoi mokia kyl tuli. Etsä löytäny mitää parempaa moittimisen aihetta?. Nojoo, mutta mä lähen nyt sinne kurssille, että ei enää kukaan pääse N***imaan pilkkua.
 

RedFox

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Apen ylivoima

Viestin lähetti diego
Tuolla aiemmin chico kyseli Suhosen ylivoimakuvioiden olemassa oloa. Muutama pelaaja juuri naureskeli treenien olemusta, eli aikanaan HPK:ssa ylivoiman treenimalli oli täysi vitsi ja edelleen homma toimii täysin samalla sapluunalla. Hemmot nurkkiin ja kiekko kiertää. Luovuutta ei ole , eikä harjoitella. Outo homma, mutta fakta.

Asia jossa Ape on tunnetusti hyvä, eli ottelupalavereissa miehen puhetaito on jopa ihailtavaa, ja mies on siinä tilanteessa uskottava ja vakuuttava. Ongelmana on, että tämä vakuuttavuus jää koppiin. Mies ei yksinkertaisesti pysty olemaan minkäänlainen aktivoiva pelote pelaajille, samalla spiritin luominen ja sen siirtäminen pelaajiin ei onnistu, vaan tuo passiivisuuden.

Moni kokenut peluri pitää koutsin osuutta huomattavasti pienempänä kuin puhutaan. Kokeneet pelaajat jopa johtavat toimivaa joukkuetta ollessaan riittäviä johtajia. Huonosti kootussa, ilman henkisiä johtajia olevassa joukkueessa ei nostetta teekään pelaajat, vaan valmentajan, tässä tapauksessa Suhosen , rooli on isompi ja samalla tuhoavampi.

Täysin samaa mieltä, diego! Juttu sisältää sen faktan, jota olen mielessäni pyöritellyt pitkin syksyä. Alpolla on puhelahjoja, joilla on itsensä saanut ängettyä ties minkä joukkueen valmennusportaaseen, mutta siihen se on loppunutkin. Aina.
Kaveri on parhaimmillaan, kun on aikaa ja kuulijat kuuntelevat, kun luvassa on "vanhan, kokeneen" valmentajan suuria ajatuksia. Kuin Kiinassa tai Pohjois-Koreassa ikään. Ja huonoimmillaan juuri silloin, kun valmentajan pitäisi reagoida pelitilanteisiin tai välittömästi niiden jälkeen. Valitettavasti.

Missä ovat ne "maailman toiseksi kokeneimman" valmentajan pitkän uransa aikana oppimat hienoudet, joilla tasaväkiset pelit käännetään voitoksi, missä ovat taktiikkataulut ja hiotut pelikuviot?

Ps. Jätin Maple Leafille tekstiin vähän korjattavaa, kun ei kerran ole muuta sanottavaa...
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Punakone
Voi anteeks. Pitänee varmaa mennä äidinkielen kurssille. Niin pahoi mokia kyl tuli. Etsä löytäny mitää parempaa moittimisen aihetta?. Nojoo, mutta mä lähen nyt sinne kurssille, että ei enää kukaan pääse N***imaan pilkkua. [/B]

Jos "N***imaan" kirjoitetaan keskelle lausetta, se alkaa pienelle n-kirjaimella.

Mutta mitä muuta? Kirjoitit Suhosen "ongelmiksi" muun muassa "teatterit, alkoholi ongelmat & narina kaikesta". Alkoholiongelmat? Tämä on uusi piirre Suhosessa. Voitko tarkentaa?

Kirjoitit myös: "Täs tulee noutaja lehkosia niin ikävä. Puhumattakaan Summasesta yms." Summasta kaipaan HIFK:n peräsimeen yhtä paljon kuin vihurirokkoa kavereilleni. Mutta ehkä tuo toiveesi kertoo enemmän Sinun maailmankatsomuksestasi kuin HIFK:n todellisista tarpeista. Onnea kursseille!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Re: Apen ylivoima

Viestin lähetti RedFox
Täysin samaa mieltä, diego! Juttu sisältää sen faktan, jota olen mielessäni pyöritellyt pitkin syksyä. Alpolla on puhelahjoja, joilla on itsensä saanut ängettyä ties minkä joukkueen valmennusportaaseen, mutta siihen se on loppunutkin. Aina.

Puhetaitojen perusteellahan ne valmentajat valitaan. On kumma, kuinka eri maissa eri joukkueiden johtajat vuosikymmen toisensa jälkeen haluavat Suhosen valmentajaksi. Mikseiväthän nuo jääkiekon ammattilaiset ole jo havainneet sitä, minkä muutama Jatkoajan kirjoittaja jo ajat sitten? Luulevatkohan he, että Suhonen on väärentänyt CV:ssään kohdat "kaksi Sveitsin mestaruutta", "ensimmäinen nuorten arvokisakulta", "ensimmäinen eurooppalainen NHL:n päävalmentaja" ja niin edelleen? Ja edelleenkin ovat Kanadan jääkiekkoliiton idiootit kutsuneet Suhosen valmentajaseminaareihinsa luennoitsijaksi! Mitä se voisi niille opettaa?

Tuossa ylempänä kirjoitettiin, ettei Suhonen ole "aktivoiva pelote pelaajille". Mistä alkaen valmentajan tehtävä on ollut toimia "aktiivisena pelotteena"? Tuo ajatus heijastaa näkemystä, jonka mukaan pelaajat ovat laiskoja ja aivottomia ääliöitä, joita voi auttaa löytämään oma osaamisensa vain pelon ja nöyryyttämisen avulla. Uskotteko todella, että se on kestävä tie silloin, kun puhumme pelaajan työstä, joka perustuu luovuuteen ja oivaltamiseen?
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Re: Re: Re: Apen ylivoima

Viestin lähetti Maple Leaf
Luulevatkohan he, että Suhonen on väärentänyt CV:ssään kohdat "kaksi Sveitsin mestaruutta", "ensimmäinen nuorten arvokisakulta", "ensimmäinen eurooppalainen NHL:n päävalmentaja" ja niin edelleen? Ja edelleenkin ovat Kanadan jääkiekkoliiton idiootit kutsuneet Suhosen valmentajaseminaareihinsa luennoitsijaksi! Mitä se voisi niille opettaa?

Tuossa ylempänä kirjoitettiin, ettei Suhonen ole "aktivoiva pelote pelaajille". Mistä alkaen valmentajan tehtävä on ollut toimia "aktiivisena pelotteena"? Tuo ajatus heijastaa näkemystä, jonka mukaan pelaajat ovat laiskoja ja aivottomia ääliöitä, joita voi auttaa löytämään oma osaamisensa vain pelon ja nöyryyttämisen avulla. Uskotteko todella, että se on kestävä tie silloin, kun puhumme pelaajan työstä, joka perustuu luovuuteen ja oivaltamiseen?

Sinänsä hyviä ajatuksia Maple Leaf ja samaa mieltä olen myös valmentajan toimimisesta "aktiivisena pelotteena". Silloin on jossain todella jotain pahasti vialla, jos pelaajan motivaatio syntyy siitä valmentajan luomasta pelon ilmapiiristä. Itse myönnän auliisti, että kuuluin Suhosen "faneihin" vielä ennen tätä kautta ja arvostin kaveria. Samoin olin vilpittömästi iloinen kun kuulin äijän tulevan jälleen Suomeen valmentamaan.

Mutta, mutta... Tänä kautena Apen arvostus silmissäni on laskenut jo lähes pohjalukemiin. Suurimpana syynä ainakin julkisuuteen annetut kaksinaismoralistiset lausunnot, joista ei voi päätyä muuhun lopputulokseen kuin "älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon". Oman osansa arvostukseen laskuun antavat myös olematon kritiikin sieto, syyn hakeminen aina pelaajista ja tuomareista, naurettavat lausunnot "törkeimmästä ikinä näkemästään" jääkiekko-ottelusta etc. Tiedä sitten mistä moinen johtuu. Ehkä paineet yhden seuratuimman ja isobudjettisimman joukkueen peräsimessä ovat sittenkin liian suuret tai ehkä Ape ei vaan ole oikea ihminen kantamaan päävastuuta. Vastuunkantajana ja johtajana hänen taitonsa tuntuvat olevan minimaaliset. Toisaalta hänen tililtään löytyy myös kiistämättömiä meriittejä Sveitsistä ja nuorten maajoukkueesta, joten vaikea sanoa lopulta missä mättää.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alphonse on hieno valmentaja ja IFK on hieno joukkue. Jostain syystä nämä kaksi eivät vain sovi yhteen. Älkää kysykö miksi ainakaan minulta, koska siihen ei mielestäni ole yhtä ja kaikenkattavaa syytä. Syvä huoh. Tää 'parisuhde' ei vaan toimi vaikka molemmat osapuolet vakuuttaisivat rakkauttaan.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suhonen saa täällä kyllä enemmän sontaa niskaansa kuin ansaitsee.

Jos Ape on niinkin paska kuin sanotaan, niin miten ihmeessä HIFK on tehnyt liigassa 3. eniten maaleja, ja pitkään jopa eniten maaleja, vaikka hyökkäyspään kavereiden keski-ikä on n. 22 ja valtaosa pelaa vasta toista kokonaista kauttaan pääsarjatasolla?

Jos Ape on niin ämmä, että kieltää taklauksetkin tyystin, miksi HIFK taklaa parhaimmillaan enemmän kuin mikään muu jengi liigassa ja usein pelaa selkesti eniten miestä.

Jos Westerlund-Summanen voitti HIFKissä kultaa kun jengissä pelasivat mm. Timonen, Rafalski, Karalahti, Kultanen, OJ, Ruutu, Ruuttu, Davidsson, Caloun, jne., jne., ja kun nykyrosterista lähinnä vain Pärä ja Z mahtuisivat kiistatta kultavuoden kokoonpanoon, niin miten voi verrata näiden kahden saavutuksia?

Jos Kuulapää-Lehkonen peluutti laiskaa, löysää ja paskaa kiekkoa pelaavaa HIFKiä ja savusti kaikki lupaukset muihin kaupunkeihin ja jonka uran ainoa valopilkku oli noutaja-episodi, miten hänet voi nostaa Suhosen ohi?

Rujosti sanottuna tämänpäivän jengi on vain niin täynnä huimasti potentiaalia omaavia märkäkorvia jotka lähestulkoon etsivät vasta omaa rooliaan että mitään todellisia liidereitä ei hakemallakaan jengistä löydä. Pärä, Z ja Kantor ovat loistavia pelimiehiä mutta kukaan heistä ei ole kentällä pomotyyppejä. Harvoin alan täällä anonyyminä sanaseppona kiroilemaan mutta se mikä mättää niin perkeleesti HIFKissä on huonosti rakennettu jengi ja flopanneet vahvistukset. JOS Simi, RPL ja Draper (!) olisivat vastanneet niitä odotuksia mitä kokeneemmilta ja johtajatyypeiksi nimetyiltä olisi saanut odottaa, olisi nuoren jengin selkäranka ja tason ailahtelu ihan eri lailla kontrollissa. Katsomoon näyttää siltä että kemiat jengin sisällä ei matchaa, tasapaino puuttuu.

Ape/Pena ei osaa etsiä oikeita vahvistuksia tai ei saa heistä irti sitä mitä haluavat. Se mitä tää jengi kaipaa on lueteltavissa parilla nimellä ja sanalla: Jere Karalahti, Jarkku Ruutu ja yksi johtava sentteri lisää. Ape ei halua tietyntyyppisiä pelaajia, ok. Mutta hän ei myöskään näytä kykenevän tarjoamaan johtajuutta pelin aikana, erittäin huono asia sinänsä, joten jonkun on se vastuu pelin ohjaamisesta pelin aikana otettava. Mutta mielestäni Ape tekee muuten niin hyvää työtä HIFKissä että katsoisin kortit myös ensi kaudelle. Ape ei liideroi jengiä pelin aikana, se hahmo on löydyttävä luistimilta ja kaukalosta. Mikään joukkue ei menesty jos ei kentältä löydy niitä pelaajia jotka haluavat voittaa ja ennenkaikkea: Ottavat vastuun siitä että muutkin haluavat voittaa ja saavat muutkin tekemään kaikkensa. Kyllä lätkä sellaista sosiaalipsykologian ja sodankäynnin välimuotoa on.

Kaikilla on heikkoutensa ja tällä hetkellä on muotia olla Apen kiistattomien heikkouksien kimpussa. Oikein hävettää kun jengi heittää täällä grappa-teatteri-punaviini-sivari -juttuja ikäänkuin pilkkakirveen teroitetuimpina päinä.

Myönnän ensimmäisenä että Apen ongelmana on tietty idealistinen sinisilmäisyys ja tekopyhä oikeamielisyys, sekä huonon häviäjän sammakoita pursuava suu. Ape voisi unohtaa että HIFKin jengi ei enää ole jääkiekkoliiton kesäleirin poikakerho jossa opetellaan olemaan vastaamatta puhelimeen vaikka naapuri soittelisi .

Perkele, Pena on sitä varten että Pena kouluttaa. Kouluttais Alpoa, niin meillä kaikilla olisi jatkossa kivaa omassa, yhteisessä veneessä. Mutta pitäkäämme silti Apekin.

No niin, ja sitten fleimaus alkakoon. Olen kai kokonaan väärässä kun olen yksin :-(
 

Punakone

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kirjoitit myös: "Täs tulee noutaja lehkosia niin ikävä. Puhumattakaan Summasesta yms." Summasta kaipaan HIFK:n peräsimeen yhtä paljon kuin vihurirokkoa kavereilleni


Summanen sentään osaa voittaa. Kun Westerlund & Summanen oli hifkissä tuli mestaruus toisin kun itku Apen aikana. Summasen "ansiosta" Hifki taklas. Eihän W & S yksin sitä mestaruutta tuonu, mutta eipä ollu tällästä ämmä kiekkoakaan.

Ape on hyvä äijä, mutta ei Hifkin valmentajana.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Näin on tantgredulin, näin on. Joskus ihanneliitotkin kariutuvat, kuten Matin ja Mervin.

Apessa ja hänen puhelahjoissaan on myös sellainen piirre, että kaveri on liukas kuin saippuapala. Välillä jääkiekko on vain osa elämää ja voitoilla ynnä tappioilla ei ole kauhean suurta merkitystä tässä isommassa kokonaisuudessa. Ja samaan aikaan oma joukkue on koomassa kuin Bresnev vapunpäivän paraatissa toista poskea käännellen, koska "ottelussa on vielä saatavana piste". Vai niin. Paskaako sillä on väliä, yhdellä pisteellä? Kuka muistaa enää vuoden päästä saiko HIFK 14.1.03 pisteen Jokereilta?

Apeismi on myös se, että jääkiekko on ihmisten ja pelaajien peli, joten joukkueet eivät pelaa, pelaajat pelaavat. Mutta toisaalta; valmentaja luo joukkueen pelitavan ja pelaajat toteuttavat valmentajansa luomia toimintamalleja. Jääkiekko onkin itse asiassa ainakin ikävissä tapauksissa valmentajan peli. Ja varsinkin vastapuolen valmentajan. Mutta oma perse on kuitenkin suojassa, jos oma joukkue sössii, sillä silloin vika on tuomarin, Kolehmaisen, Kantorin, Hedbergin tai jopa jollain mysteerisellä tavalla Kalervo Kummolan.

Alphonse on jääkiekon kameleontti. Mies, joka toi roolipelin Suomeen. Mies, joka vei roolipelin HIFKistä. Ja mies, joka -kaikesta huolimatta, kele- kävi hakemassa ensimmäisen HIFKin voiton Hjallis Areenalta pitkiin aikoihin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Lalli68
JOS Simi, RPL ja Draper (!) olisivat vastanneet niitä odotuksia mitä kokeneemmilta ja johtajatyypeiksi nimetyiltä olisi saanut odottaa, olisi nuoren jengin selkäranka ja tason ailahtelu ihan eri lailla kontrollissa.
----
Ape ei liideroi jengiä pelin aikana, se hahmo on löydyttävä luistimilta ja kaukalosta.
----
:-(
Piis, mään. Samoilla linjoillahan tässä ollaan, sitä liideriyttä olen minäkin jostain lokakuusta lähtien tikulla kaivanut. Alpo on ihan oikeesti mun mielestä hieno valmentaja, ja dissaan näitä grappa-kommentteja, niin hauskoja kuin ne joskus ovatkin. En jaksa vaan uskoa ettei ole suunnitelma B:tä kun suunnitelma A ei toimi. Mielelläni syyttäisin jotakuta, koska en näe sitä joukkuetta, jota kohtaan tunnen syvää rakkautta ja sielujen sympatiaa. En osaa sanoa onko syntisäkki Alphonse, Iso P vai kohtalon julma sormi.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JHag:
Mutta toisaalta; valmentaja luo joukkueen pelitavan ja pelaajat toteuttavat valmentajansa luomia toimintamalleja.
----
Joo, tää oli itse asiassa se kommentti joka käänsi mun kelkan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös