Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 26.12.2017–5.1.2018

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2018, Buffalo' , aloittajana jalperi, 06.01.2017 klo 17.18.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kotkaniemi tehnyt kaksi maalia tänään Ruotsia vastaan. Eilen Suomen maaleista vastasivat Kupari ja Ylönen.
   
 2. Finsvik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Modo Hockey
  Suomen maalit olivat tehneet Koppanen, Turkulainen, Kotkaniemi ja Ylönen tänään Ruotsin kiekkoliiton sivujen mukaan. Hienoa että tulee nuoremmillekin onnistumisia vaikkakaan nuo maalit tänään ei ihan voittoon riittäneetkään.
   
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  SJL:n tilastopalvelussa Ylösen tilalla lukee Kotkaniemi, jolla siis sen mukaan kaksi maalia. Vaan tiedäpä noista, kun myös U17 WHC:n tilastot ovat aivan erinäköiset Suomen ja Kanadan kiekkoliittojen sivuilla.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Verrattain huvittavat ovat nuo MacTavishin perustelut. Tekisi melkein mieli uskoa, että Hockey Canadalta on tullut käsky että Puljua ei saa päästää kisoihin. Sehän saattaisi vaikka tiputtaa Kanadan mitalipeleistä tai jotain muuta kauheaa.

  Vakavasti puhuen, niin kyllä kai Oilers parhaiten loppujen lopuksi tietää, että mikä on Puljulle parhaaksi. Ilman Puljujärveäkin Suomi saa todella laadukkaan joukkueen jalkeille ja mielenkiinnolla odotan, että millaisen show'n Heiskanen ja Tolvanen laittavat Buffalossa pystyyn.
   
 5. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Minusta Puljun ei pitäisi mennä U20 kisoihin ihan itsensä vuoksi. Ei ole mitään todistettavaa sillä tasolla ja enemmänkin hävittävää ilman Lainetta ja Ahoa. Motivaatio ja onnistumisen tunteet pitäisi saada päivittäisestä tekemisestä.
   
 6. Lainaus:
  Samaa mieltä. On erittäin todennäköistä, että ilman Ahoa ja Lainetta Puljulla ei menisi yhtä hyvin pisteiden valossa, vaikka ikää ja kokemusta onkin tullut lisää. Mitä lisämotivaatiota Pulju saisi, jos jäisi esim. puoleen viime kerran pisteistä?
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ai mitä lisämotivaatiota saisi johdattaessaan Suomen vaikkapa maailmanmestaruuteen ollen joukkueen paras pelaaja? Mitä väliä jollain tehopisteillä?
   
 8. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Balalaikka sentään, pers-uksilleen meni tämä turnaus. Mutta onneksi on niin, että joukkueesta vaihtuu miltei puolet kisoihin. Sinne saadaan täsmähankintoina tärkeitä pelaajia kuten Heponiemi ja Räsänen. Kuokkanen täydentäisi trion, jolloin hyökkäys vahvistuisi todella paljon. Puolustukseen saadaan varmaan 3-4 vahvistusta.
  Maalivahtitilanne on vieläkin arvoitus. Tosiaan, Luukkosen torjunta% on huikeat 80. Voisiko joku liigajoukkue vaikkapa pienestä maksusta antaa hänelle hiukan peliminuutteja?
  Emme tietenkään unohda Heiskasta ja Tolvasta. Ihme on, jos ei joukkue nouse ihan toiselle tasolle kuin tänä syksynä on nähty.
   
  Viimeksi muokattu: 12.11.2017 klo 21.45
 9. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @Gemondo laittoi jo Tolvasta koskevaan ketjuun Jokeri-osioon, mutta laitetaan tännekin: omien sanojen mukaan Eeli on kisoissa, kuten itse uskoinkin. Mahtavaa, kultamitali-toiveet nousivat saman tien.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Samaa sanoi Heiskanen YLEn haastattelussa omasta osallistumisestaan.
   
 11. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Hyvällä tsägällä Tolvanen ja Heiskanen painavat tälle kaudelle:

  KHL/Liiga + Karjalaturnaus + Nuorten kisat + Olympialaiset + MM-kisat.
   
 12. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Mielestäni kummankin kannattaisi jättää aikuisten MM-kisat välistä, kun pelimäärä tulee ilman niitäkin olemaan aika kova. Toki jos virtaa tuntuu riittävän, niin mikäs siinä.

  Mutta on kyllä huippumielenkiintoista nähdä nämä kaksi herraa ikäisiään vastaan, kun miehiäkin vastaan pystyvät tekemään noin kovaa tulosta. Toivottavasti vain välttyvät loukkaantumisilta.
   
 13. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sama pätee myös Juoleviin, joka on vähitellen alkanut esittää varsin nousujohteisia otteita Liigassa. Tällä hetkellä kasassa 10 otteluun 8 pistettä. Tulee kieltämättä olemaan Suomella äärimmäisen kova pakisto kisoissa.

  Heiskanen - Vaakanainen
  Juolevi - Välimäki
  Kotkansalo - Jokiharju
  Honka / Räsänen / Salo / Niemeläinen / Reunanen / Almari

  Mikähän on muuten todennäköisyys nähdä Kuokkanen mukana joukkueessa? Kuitenkin jokunen NHL-ottelukin vyöllä, eli voiko Carolina halutessaan tehdä ns. "edmontonit" ja evätä pääsyn..? Eihän tuo hyökkäyskään pahalta näytä vaikka ikäluokan kaksi suurinta staraa puuttuvat.

  Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
  Koivula - Kuokkanen - Turkulainen
  Koppanen - Heponiemi - Kotkaniemi
  Nurmi - Luostarinen - Tuulola

  Ilman Kuokkasta sitten vaikka näin:

  Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
  Koivula - Heponiemi - Turkulainen
  Koppanen - Luostarinen - Kotkaniemi
  Nurmi - Kupari - Tuulola

  Unohtuiko joku?
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Itse näen tällä hetkellä todennäköisyyden melko hyvänä. Oikeastaan vain todella paha loukkaantumissuma voi estää Kuokkasen kisamatkan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 20.41
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mihin tuo perustuu? Voi olla, että minulta on mennyt jotain ohikin, mutta en muista lukeneeni Carolinan suunnalta mitään kommentia asiasta.
   
 16. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Tuo on vain oma arvio ja Carolina ei tosiaan ole vielä asiaan mitään kantaa ottanut. Carolinalta löytyy farmista useampi pelaaja jotka nähdäkseni ovat loukkaantumisten sattuessa nokkimisjärjestyksessä Kuokkasen edellä, kuten esimerkiksi Wallmark, Di Giuseppe ja Miller. Toki Kuokkanen on pelannut näitä vähemmän pelejä, joten tilanne saattaa tässä ennen kisoja muuttua paljonkin.
   
 17. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Emil Oksasen näkisin potentiaalisena kisapelaajana. Rightin puolen maalintekijälle luulisi löytyvän tilaa.
   
 18. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ja toisaalta eikö Kuokkanen ole tällä kaudella pelannut jo jotain harkkapelejä U20-joukkueen kanssa, eli olisiko lie ollut niissäkään mukana jos Carolinan suunnitelmissa ei ole päästää kisoihin..?

  Lainaus:
  Oksanen tosiaan unohtui, mutta en sitten tiedä, että kenet syrjäyttäisi tuossa yllä olevassa hahmotelmassani..? Potentiaalisista pelaajista ainakin Ikonen, Moilanen ja Nyman jäivät myös mainitsematta. Hyvähän se tietty on, että leveyttä löytyy mistä valita.
   
 19. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Olet oikeassa, tämä pääsi itseltäni unohtumaan. Kuokkanen on näköjään neljä ottelua tällä kaudella majussa jo pelannut.
   
 20. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Laajuutta tosiaan löytyy. Jos tuota hyökkäystä nyt lähtisisi vähän hahmottelemaan niin mielestäni terveenä olleessaan varmoja pelaajia ovat Tolvanen, Vesalainen, Räsänen, Kuokkanen, Heponiemi, Tuulola, Koivula, Turkulainen. Nurmi myös hyvänä roolipelaaja vahvasti kiinni kisapaikassa. Räsänen olisi oikeutetusti toisen kärkiketjun sentteri. Toinen voisi olla jompikumpi kaksikosta Kuokkanen/Heponiemi vaikka kummatkin pelaavat laiturina tällä hetkellä seurajoukkueissaan. Pelaajaprofiililtaan Luostarinen tai Koppanen olisi ihanteellinen sentteri 4.ketjun keskelle. Näin 3.ketjun sentteripaikasta taistelisivat Ikonen, Kupari ja Kotkaniemi. Toki näistäkin moni pystyy pelaamaan laiturina eli variaatioita on lähes loputtomiin. Oksanen ja Moilanen taistelisivat sitten noista viimeisistä laiturin paikoista. Noh, noin kuukauden päästä nähdään kuinka persiilleen meni.
   
 21. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä Carolina halutessaan voi estää Kuokkasen pääsyn kisoihin, mutta näillä näkymin eivät aio sitä tehdä ja Kuokkasen vakaana aikomuksena on kisoissa pelata. Ja tähän on lähteenä pelaaja itse.
   
 22. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Nuorten maajoukkueen pistepörssi näyttää tältä 13 ottelun jälkeen:

  Hyökkääjät: (29)
  Kuokkanen 9.4+3=7
  Joni Ikonen 10.4+2=6
  Turkulainen 8.2+2=4
  Talvitie 13.2+2=4
  Koivula 9.3+0=3
  Innala 9.2+1=3
  Koppanen 9.1+2=3
  Kuiri 8.1+2=3
  Kotkaniemi 3.2+1=3
  A.Räsänen 5.0+3=3
  ---
  Jääskä 5.1+1=2
  Ylönen 6.1+1=2
  Vesalainen 3.0+2=2
  Mäkinen 4.0+2=2
  Heponiemi 3.1+0=1
  Tuulola 7.1+0=1
  Moilanen 10.1+0=1
  Oksanen 1.0+1=1
  Nurmi 10.0+1=1
  Luostarinen 10.0+0
  Kupari 3.0+0

  Puolustajat: (14)
  Kotkansalo 10.4+2=6
  Salo 9.2+3=5
  Välimäki 9.1+2=3
  Allen 4.0+1=1
  Juolevi 6.0+1=1
  Niemeläinen 9.0+1=1
  Jokiharju 2.0+0
  Reunanen 4.0+0
  Vaakanainen 7.0+0
  E.Räsänen 7.0+0
  Laavainen 8.0+0
  Almari 8.0+0

  Maalivahdit: (3)
  Luukkonen 13 ottelua, Lehtinen 7 ja
  Halonen 6 ottelua.

  Kaikkia pelaajia en tilastoinut, mukana vain potentiaalisemmat ehdokkaat. Lihavoidulla USA:n turneen pelaajat, perinteisesti sinne ovat valitut lähes kaikki vahvimmat ehdokkaat sillä hetkellä. Maalivahtien torjuntaprosentteja en laskenut, mutta ne eivät ole mieltäylentäviä.

  Tilastoista voidaan päätellä, että aika harva hyökkääjä voidaan suoraan valita tilastojen perusteella. Puolustajien tilanne on suhteellisen selvä, 9 pelaajaa kisaa pelipaikoista, joten 2-3 pelaajaa jää joukkueen ulkopuolelle. Heiskanen tietysti varmasti mukana.
  Hyökkääjistä top 5 voi olla varmoja paikastaan, mutta loppujen osalta on vielä paljon auki. Huomiota kiinnittää se, että Vesalainen on ollut mukana vain 3. matsissa. Kotkaniemi varmaan pelasi itsensä sisään joukkueeseen Venäjän turneella. Moilanen on saanut paljon näyttöpaikkoja, vaan tehot puuttuvat. 4.ketju saattaa olla jo valmis, mutta aika monen hyökkääjän 1-3 ketjuun pitää harjoitusleirillä näyttää parasta osaamistaan.
  Maalivahtikolmikko on selvä, enää pitäisi löytää se vahti, joka pystyy nostamaan tasoaan huomattavasti syksyn peleistä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017 klo 10.15
 23. Vg Warrior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Kuokkanen tulee mitä todennäköisemmin olemaan mukana kisoissa. Vaihtaisin ehdottomasti Heponiemen ja Räsäsen paikkoja sillä Heponiemellä on paljon enemmän annettavaa hyökkäyssuuntaan ja uskon että Heponiemi - Tolvanen kaksikko voisi toimia erinomaisesti. Itse laittaisin ihan kylmästi Turkulaisen ulos pelaavasta kokoonpanosta ja korvaisin hänet Emil Oksasella. Perustelen valintaa sillä että Turkulainen on pelannut urallaan kokonaiset 0 ottelua pienessä kaukalossa enkä jaksa uskoa että noin pienikokoinen pelaaja siellä pärjäisi. Samaan aikaan Oksanen on pelannut tällä kaudella yli piste per peli tahdilla pienessä kaukalossa WHL:ää. Myös Otto Somppi kuuluu omasta mielestä kisajoukkueeseen. Pelannut vahvan kauden Halifaxissa ja tottunut pieneen kaukaloon. En sitten tiedä sopiiko nelosketjun centteriksi yhtä hyvin kuin esim. Luostarinen.

  Tulee kyllä erittäin mielenkiintoiset kisat ja kaikki muu paitsi maailmanmestaruus on pettymys. Parhaat ei ole olympialaisissa mukana joten nämä kisat tulee olemaan koko kauden kohokohta maaotteluissa. Hyökkäys tulee olemaan Suomen pieni heikkous sillä Tolvanen on ainoa iso tähti. Pakisto on sitten kisojen paras. Maalivahdeista en kovinkaan paljon tiedä mutta Luukkonen pitäisi olla riittävän hyvä että päätyyn asti voidaan mennä. Kun Pohjois-Amerikassa pelataan niin pieneen kaukaloon sopeutuminen tulee jälleen olemaan se suurin haaste. Ero muihin kisoihin on kuitenkin se että suurin osa Suomen joukkueesta pelaa/on pelannut pienessä kaukalossa.
   
 24. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Tämä rosteri toteutuessaan on kyllä varmaan ennakkoon paras mitä Suomi on koskaan kisoihin lähettänyt. Laine- Aho-Pulju Joukkue oli hieman kysymysmerkki, kun isot roolit olivat niin nuorilla pelaajilla. Tässä joukkueessa ei paljon niitä kysymysmerkkejä ole edes ennakkoon.
   
 25. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb
  Lainaus:
  Kuitenkin Turkulaisella on miesten sarjassa about samat tehot tällä kaudella kuin Petrus Palmulla, jolla meni pienessä kaukalossa ihan kivasti tehopisteiden puolesta. Toki Palmu on aika isokokoinen, että varmaan sillä koolla dominoi junnuja vastaan.