Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 26.12.2017–5.1.2018

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2018, Buffalo' , aloittajana jalperi, 06.01.2017 klo 17.18.

 1. Mängimies Jäsen

  Olen sanonut ennenkin, mutta Suomella on kyllä näissä ikäluokissa mukavasti laajuutta mistä koota joukkueet arvokisoihin. Sain melko kivuttomasti koottua kolmen joukkueellisen verran pelaajia ja vähän ylikin. Väliviiva on tuossa ikäänkuin erottamassa missä menisi 1., 2. ja 3. joukkueen raja.

  Hyökkääjät:

  Laine - Kuokkanen - Puljujärvi
  Vesalainen - Heponiemi - Tolvanen
  Kotkaniemi - Ikonen - Turkulainen
  Moilanen - Räsänen - Koivula
  -------------------
  Nurmi - Kupari - Tuulola
  Oksanen - Somppi - Nordgren
  Jääskä - Luostarinen - Innala
  Nyman - Koppanen - Ylönen
  -------------------
  Lahtinen - Talvitie - Kakko
  Mäkinen - Virtanen - Koskenkorva
  Pajuniemi - Stråka - Ranta
  Ratinen - Toivola - Ikonen
  Klemetti - Mäkitalo - Luusuaniemi
  Haapanen - Kuiri - Engberg


  Puolustajat:

  Heiskanen - Vaakanainen
  Juolevi - Välimäki
  Salo - Räsänen
  -------------------
  Kotkansalo - Jokiharju
  Reunanen - Almari
  Niemeläinen - Laavainen
  -------------------
  Honka - Teräväinen
  Utunen - Kokkonen
  Vesterinen - Salmela
  Suistio - Allen
  Laaksonen - Latvala


  Maalivahdit:

  Luukkonen
  Lehtinen
  ----------
  Mäkiniemi
  Halonen
  ----------
  Annunen
  Laakso
  Heikkinen
  Autio
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 21.01
 2. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Toisaalta, maalivahtien tilanne ei ole paras mahdollinen. Itse asiassa, on mahdollista, että tehdään tässä suhteessa kyseenalaista historiaa. En itse muista tällaista tilannetta pitkään aikaan olleen. Muutenkin, Lehtisellä on urallaan yksi pelattu liigamatsi ja Halosella kerrassaan kaksi! Paljon parjattu Veini Vehviläinenkin oli jo liigakonkari ennen ensimmäistä MM-otteluaan. Mutta ykkösvahtimme Luukkonen ei ole vieläkään pelannut ensimmäistäkään liigamatsia!

  Edit: Historiankirjoja kaivamalla löytyy hieman vastaava tilanne: kaudella 07-08 Helenius pelasi WHL:ää ja Säteri oli A-junnuissa. Huvittavaa kyllä, 3-vahti Järvinen pelasi jo täysillä SM-liigaa. Tässä suhteessa nykyinen tilanne on huonompi.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2017 klo 11.56
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sama tilanne oli esimerkiksi 2012-13 kisoissa kun ykkösmaalivahtina oli Korpisalo, jolla ei ollut yhtään liigaottelua tilillään. Kakkosmaalivahtina olleella Juvosella oli pari liigamatsia.
   
 4. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Lähes sama. Korpisalokin oli pelannut marraskuussa 2012 muutamia minuutteja SM-liigassa. Hänen uransa sivumennen sanoen käynnistyi hitaasti, sillä vasta seuraavana syksynä tapahtui liigadebyytti aloittavana maalivahtina. Sekin meni poskelleen. Hän siirtyi Ilvekseen, jossa menikin sitten keväällä 2014 paremmin.
  Nuorten Leijonien MM-joukkue pelaaja pelaajalta | Yle Urheilu | yle.fi

  Luukkosen tilanne on vähän kummallinen. HPK:n vahdit Larmi ja Karjalainen eivät ole SM-liigan eliittiä, toisin kuin esim. Rask oli tulppana Heleniukselle aikoinaan. Tässä on kaksi mahdollisuutta: joko on päätetty, että Luukkosen kanssa edetään hyvin hitaasti tai sitten Luukkosen kehitys on hidasta, mikä ei tiedä hyvää nuorten maajoukkueelle. Sivullisen on tietenkin mahdotonta ottaa kantaa asiaan ennenkuin nähdään Luukkosen esitykset MM-kisoissa. Mutta on tietenkin mahdollista, että Luukkonen tekee vielä korpisalot tässä kuussa.
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole mitenkään kummallinen. Larmi nimenomaan on Liigan eliittiä ja Karjalainen menee kakkosvahtina oikein hyvin, vaikka kausi ei ole kummoisesti alkanut.
   
 6. Sean Connery Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Nimenomaan... Olisi suorastaan mielipuolista vähentää Larmin pelejä, jotta Luukkonen saisi matseja Liigassa. Larmi on tasonsa osoittanut. Karjalainen hyvä kakkonen, joka istuu pääosin penkillä. Siihen rooliin ei taas Luukkosta kannata uhrata. Luukkonen kun ei ole ykkönen Liigassa, on paras vaihtoehto saada paljon pelejä Mestiksessä. Liigapenkillä ei kehity.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Ennakkoon yksi kisojen isoimmista tähdistä Venäjän Andrei Svetshnikov joutunee jättämään kisat väliin murrettuaan kätensä. Ensiarvioiden mukaan joutuisi olemaan 8 viikkoa sivussa. Harmi juttu Venäjän ja toki koko kisojenkin kannalta.
   
 8. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Minun tarkastelutapani ei ole seurafanien, vaan maajoukkueen. Luukkonen kuuluu kuitenkin top 10 suomalaisten maalivahtilupausten joukossa, jos asiaa katsotaan v. 1995 alkaen. Pääsääntö on, että huippulupaukset ovat päässeet seurassaan jopa ykkösvahdin paikalle jo junorina. Esimerkkinä vaikkapa Saros muutama vuosi sitten. Tästä johtuen on kummallista, että Luukkonen ei ole saanut lainkaan peliaikaa seurassaan. Vierailu divarissa on hieman eri asia kuin koko kauden kattava farmisopimus. Käsittääkseni HPK:lla on hyvä maalivahtivalmennus, joten siitäkin syystä Luukkosen tilanne on selitystä vaativa.
   
 9. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Taustoitetaanpa vielä hieman Luukkosen tilannetta. Tässä on oma näkemykseni Suomen lupaavimmista juniorimaalivahdeista vuodesta 1995 alkaen:
  Tilastossa pelatut SM-liigaottelut Luukkosen ikäisenä ja seuran ykkösvahti /kovin haastaja tuona aikana.

  1) Kari Lehtonen, 23 (Nurminen)
  2) Mika Noronen, 31 (Kauhanen)
  3) Tuukka Rask, 30 (Pitkämäki)
  4) Juuse Saros, 44(Tuohimaa)
  5) Ari Ahonen, 24 (Bäckström)
  Mika Helenius, 0 (Rask)
  Ukko-Pekka Luukkonen, 0 (Larmi)
  8) Miikka Kiprusoff,4 (Rokama/ Norrena)
  Vesa Toskala, 37 (Manninen)
  Hannu Toivonen, 24 (Puurula)

  Listan ulkopuolellekin jää kovia juniorilupauksia, koska Suomen maalivahtituotanto oli 2000-luvulla maailman parasta. Kolme ensimmäistä pelasivat kolmissa U20 MM-kisoissa. 7 ensimmäistä ovat palkittuja vahteja (all stars/ tai paras maalivahti) U18/20 -arvokisoissa.

  Kuten nyt tilastosta näkee, Luukkosen lisäksi vain Helenius ei pelannut lainkaan 18-vuotiaana SM-liigassa. Selitystä ei tarvitse hakea, miltei kuka tahansa maalivahti maailmassa olisi jäänyt ilman peliaikaa Raskin aikana. Kiprusoffilakin oli vaikeaa, sillä TPS oli huipulla ja sen maalivahdit olivat todella korkeatasoisia. Listan ulkopuolisistakin esim. Rämö pelasi 26 matsia ja Husso pelasi peräti 41 matsia 18-vuotiaana. Jatkoajan lemppari Vehviläinenkin pelasi 26 matsia. Ei siis ole mitään epätavallista siinä, että 18-vuotias ottaa jo ison roolin SM-liigassa.

  Ymmärtänette nyt, miksi Rinkelinmäen ulkopuolella Luukkosen tilanne kummastuttaa. Ei kai nyt jonkun Karjalaisen takia tarvitse huippulupausta peluuttaa mestiksessä ellei ole niin, että Luukkonen ei ole kehittynyt odotetusti. Tai sitten HPK:ssa ei vain oikein hiffata asioita.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017 klo 09.34
 10. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ymmärtänet myöskin varmaan sen asian että Karjalaisella on HPK:n kanssa sopimus vuoteen 2020 asti ja mies on kehittyessään hyvin todennäköinen tandemvahti Larmin lähdettyä kirkkaimpiin valoihin tai vähintään loistava kakkonen. Karjalaisella on myös potentiaalia tuosta vielä kehittyä eikä häntäkään ole mitenkään iällä pilattu (v. 1995). Larmin syrjäyttäminen olisikin sitten jo silkka mahdottomuus sillä kyseessä on 21-vuotias kaveri jonka kehityskäyrä on vielä jyrkästi ylöspäin sen lisäksi että pelaa jo nyt hyvällä tasolla.

  HPK:ta enemmän seuranneena voin myös sanoa että Luukkonen ei ole todellakaan mikään Saros. Lupaavan oloinen maalivahti kyseessä tottakai, mutta sen verran on kehitettävää pojalla vielä yleisessä suorittamisessa että iso rooli Mestiksessä on tässä vaiheessa urakehityksen kannalta arvokkaampaa kuin muutama hajastartti Liigassa ja kakkosvahtina roikkuminen.
   
 11. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tämä. Mestis on todella haastava sarja maalivahdille, ja nään että Luukkosta kehittää aika paljon enemmän olla kiekkosateessa Lekin maalilla, kuin pelata 10 peliä HPKn maalilla kaudessa. Käykää katsomassa lähimmällä Mestispaikkakunnalla joku matsi, se ei ole mikään vitosdivari.
   
 12. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, Kalpa.
 13. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 14. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vaikka Puljujärven kehitys onkin polkenut vähän paikallaan, niin olisihan kyseessä aivan tolkuttoman kova vahvistus joukkueeseen. Mätti jo pari vuotta sitten U20-kisoissa 7 otteluun 17 pistettä, niin olisipa todella mielenkiintoista nähdä minkälaista jälkeä syntyisi tänä vuonna nyt kun vyölle on kuitenkin kertynyt NHL-kokemustakin.

  Turkulainen - Kuokkanen - Puljujärvi
  Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
  Koivula - Heponiemi - Kotkaniemi
  Nurmi - Kupari - Tuulola
  (Luostarinen, Ikonen, Moilanen, Oksanen jne...)

  Heiskanen-Vaakanainen
  Juolevi-Välimäki
  Kotkansalo-Jokiharju
  (Salo, Niemeläinen, Räsänen, Honka jne...)

  Luukkonen
  Lehtinen

  Näissä kisoissa tulee jäämään paljon suomalaispelaajia rannalle, jotka voisivat olla jossain muussa tilanteessa tulosyksikön kamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017 klo 17.24
 15. adolf Jäsen

  Kyllä voisi muuten tehdä Puljujärven itseluottamukselle hyvää nämä kisat.
   
 16. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Tolvanen - Kuokkanen - Puljujärvi
  Turkulainen - Heponiemi - Vesalainen
  Koivula - Räsänen - Kotkaniemi
  Kupari - Luostarinen - Tuulola
  Moilanen

  Juolevi - Heiskanen
  Välimäki - Jokiharju
  Salo - Vaakanainen
  Kotkansalo

  Luukkonen
  Lehtinen

  Pakisto tulee olemaan hurja ja hyökkäys olisi ilman Puljujärveäkin hyvä. Oikeastaan ainoa huono puoli pakistossa on, että oikea käsi alhaalla pelaavia pakkeja ei oikein tahdo löytyä. Onneksi taitotaso on kuitenkin pakistossa niin korkea, että eiköhän avauspelaaminen luonnistu myös ns. "väärältä puolelta". Itselläni on myös vahva luotto Luukkoseen, vaikka kauden alku ei olekaan ollut paras mahdollinen. Vähän on sellainen fiilis, että Suomi voittaa kolmannen maailmanmestaruutensa 2010-luvulla.
   
 17. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Olisihan siellä rightin pakeista tarjolla kivitalon kokoinen Eemeli Räsänen, joka on aloittanut kauden OHL:ssä varsin vakuuttavasti tekaisemalla 17 peliin tehot 3+11=14. Tuskin on kovinkaan suuri downgrade vaikkapa Saloon tai Kotkansaloon verrattuna, itse asiassa uskoisinkin Räsäsen olevan tämän kauden näyttöjen perusteella lähempänä kisapaikkaa kuin kumpikaan aiemmin mainituista herroista.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Viime vuonna Suomella oli puolustuksessa yksi rightin mies (Saarijärvi) ja vuotta aiemmin maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa kaksi (Saarijärvi ja Sopanen) ja tänä vuonna tulee olemaan 1-2 rightia (Jokiharju ja Räsänen), joten en näe tuota isona ongelmana.
   
 19. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kun huomioi, että puolustukseen on tyrkyllä Juolevia, Heiskasta, Välimäkeä, Jokiharjua ja Vaakanaista, niin juolahtipa mieleen, että millä muilla mailla on mahdollisuus rakentaa alakerta, jossa pelaa viisi 1. kierroksella varattua pelaajaa? Ja jos kuudes valinta on Räsänen tai Salo, niin heiltäkin löytyy varaus 2. kierrokselta.

  Mielenkiintoiset kisat tulossa. Vaikkei Laine mukana olekaan, niin näkisin, että syntymässä on kokonaisuutena laadukkaampi nippu kuin parin vuoden takainen mestarijoukkue.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei liene iso yllätys, että Kanadalta löytyisi seitsemän (Makar, Joseph, Fabbro, Foote, Bean, Cholowski, Stanley) 1. kierroksella varattua puolustajaa kisoihin. Yhtä selvää on se, että jokainen noista ei ole mukana kisoissa, sillä puolustus roolitetaan hieman eri tavalla ja parempiakin saattaa olla tyrkyllä. Veikkaan, että 4-5 nimeä noista kuitenkin on mukana joukkueessa.

  Hyökkäykseen Kanada saisi halutessaan 11 ensimmäisen kierroksen varausta.
   
 21. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, Kanadaa pidinkin itsestäänselvyytenä. Lähinnä muita maita mietin, josko joku hoksaisi suorilta.
   
 22. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos Kanadaa ja Suomea ei lasketa, muilla mailla on yhteensä kolme ensimmäisellä kierroksella varattua pakkia, joka voi pelata näissä kisoissa. Venäjällä Mikhail Sergachyov sekä Ruotsilla Erik Brännström ja Timothy Liljegren. Ja näistä ensimmäisenä mainittua ei kisoissa tulla näkemään.
   
 23. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ok, jotain tämänsuuntaista olisin veikannutkin. Kiitokset nopeasta ja täsmällisestä vastauksesta. Mielenkiintoiset kisat tulossa!
   
 24. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Lainaus:
  Ei sitten. Oilersin Vara-GM oli tyrmännyt Puljujärven pääsyn kisoihin. Kuulemma Jesse pelaa ”ammattilaiskiekkoa” eikä mitään ”amatöörikiekkoa”. Että näin.
   
 25. tuketuksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
  Lainaus:
  Ois kyllä ehottomasti kannattanut päästää hankkimaan se kuuluisa itseluottamuspiikki noista kisoista. Ymmärrän toki sen että jos pari vuotta sitten jo dominoi silloiseen malliin niin tänä vuonna tasoero saattaisi olla jo liian suuri. Silti, kuten on ennenkin nähty, U20-kisoissa onnistumisten avulla on mahdollisuus päästä melkoiseen lentoon. Esimerkkejä mm. Teräväinen, Rantanen ekoissa kisoissaan, Pulju, Laine, Aho, Heiskanen.