Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 710 263
  • 1 675

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Maalivahtitilanne tässä ikäluokassa on myös aika mielenkiintoinen. Keväällä palstalla puhuttiin että Suomi saa kaikkien aikojen parhaimman maalivahtikolmikon kisoihin. Kenties näin, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että kisoihin ei saada yhtään maalivahtia joka pelaisi laatuminuutteja SM-liigassa. Osittain tähän toki vaikuttaa se että Christopher Gibson pelaa rapakon takana QMJHL-liigaa. Sami Aittokallio, Samu Perhonen kuin Jonathan Iilahti ovat SM-liigaorganisaatioidensa kolmosvaihtoehdot, joten peliminuutit tulee Mestiksen puolelta. Näiden jälkeen seuraava molari taitaakin olla LeKin paidassa hienosti kauden aloittanut Ville Kolppanen, joten Ilveksellä ainakin maalivahteja riittää ja onkin mielenkiintoista nähdä miten Ilves aikoo maalivahtinelikkoaan (Toskala, Wiikman, Aittokallio & Kolppanen) peluuttaa.

Aittokallio on kesällä ottanut varsin mallikkaan kehitysharppauksen ja on jopa loistanut Coloradon harjoitusleirillä. Rohkeimmat ovat jopa sitä mieltä että Aittokallio pelaisi ensi kaudella AHL:ssä ja saisi vielä kokeilla onneaan myös NHL:n puolelta kauden edetessä.

En ole siis lainkaan huolissani maalivahtitilanteesta ja uskon että Aittokallio/Gibson/Perhonen hoitavat maalivahtiosuuden tyylillä ensi kisoissa.

Puolustuksessa on neljä varmaa tapausta: Olli Määttä, Simo-Pekka Riikola, Rasmus Ristolainen ja Jani Hakanpää ovat ihan pätevä nelikko kisoihin, etenkin jos Ristolaisen ote pitää ja Hakanpää ja Riikola saavat kumpainenkin kovia pelejä alle ennen kisoja.

Hyökkäys on sen verran poikkeuksellinen että siitä ei kannata olla huolissaan.

Innolla odotellaan täältä suunnasta tulevia kisoja.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Aittokallio on kesällä ottanut varsin mallikkaan kehitysharppauksen ja on jopa loistanut Coloradon harjoitusleirillä. Rohkeimmat ovat jopa sitä mieltä että Aittokallio pelaisi ensi kaudella AHL:ssä ja saisi vielä kokeilla onneaan myös NHL:n puolelta kauden edetessä.

Kunhan nyt ensin pelaisi kunnialla parissa harjoitusottelussa, niin sitten voitaisiin puhua AHL:stä. Colorado ei ole vielä pelannut ainuttakaan peliä muita joukkuetta vastaan, vaan kaikki matsit ovat olleet organisaation sisäisiä höntsyjä. Aittokallion ja AHL:n yhdistäminen samaan virkkeeseen kertoo enemmänkin Coloradon surkeasta maalivahtitilanteesta kuin Aittokallion hyvyydestä.

edit.

Niin ja Aittokallio näkyy palautetun takaisin Suomeen, joten se siitä AHL:stä.
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Nyt kun kausi on kunnolla pörähtänyt käyntiin on taas hyvä alkaa spekuloimaan jo kovaa vauhtia lähestyvillä MM-kisoilla ja sinne lähtevällä Leijona ryhmällä. Oma "dream team" koostuisi TÄLLÄ HETKELLÄ jotakuinkin näin:

Pulkkinen - Mi. Granlund - Salomäki

Ratkaisuvoimaa löytyy runsaasti ja ikiliikkuja Salomäki karvaa ja riistää kiekkoja kahdelle muulle taiturille.

Donskoi - Ma. Granlund - Armia

Nuorempi Granlund toimii kapelimestarina kahdelle snaipperille.

Kallela - Aaltonen - Ruuttu

Löytyy jalkoja, käsiä ja Ruuttun myötä myös kokoa. Yllätys potentiaalia löytyy kaikilta.

Rautiainen - Paajanen - Partanen

HPK kaksikko pelaa erittäin jouhevasti yhteen ja Paajanen on lähes täydellinen puolustavan roolin sentteri pelinluku taitonsa, työmoraalinsa ja vahvojen aloitusten ansiosta. Alivoimalla HPK:n pojat loistavia. Partanen tuo ketjuun kokoa ja tuntee pienen kaukalon.

Reservissä kokemusta hakemassa Teuvo Teräväinen.

Määttä - Riikola

Joukkueen johtavat ykköspakit. Molemmat ns. all-around pakkeja, jotka pystyvät rykimään pisteitäkin kiitettävästi.

Ristolainen - Hakanpää

Kiekollinen ja puolustava. Rasmukselle löytyy käyttöä YV:llä.

Pokka - Auvinen

Kiekollinen ja all-around.

7. pakki Kankaanperä

Maalivahdeista ei osaa järjestystä sanoa mutta kolmikko löytynee nelikosta:

Aittokallio
Gibson
Iilahti
Perhonen


Kyllä tuolta ryhmältä voisi menestystä odottaa!
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Suomen hyökkäys- ja puolustuskaluston taitotasoista ei voi puhua edes samana päivänä. Se on suuuuuurensuuri ongelma. Onneksi sentään nämä pikkupojat (Määttä, Ristolainen ja Pokka) ovat isokokoisia ja lienevät parin vuoden päästä U20-tasolla maailman kärkeä.

Kokoonpanoista (juniorimaajoukkueet aika tuntemattomia minulle):
Itsestään selvät kaverit Granlund sr., Pulkkinen, Armia, Määttä, Donskoi, Salomäki, Ruuttu ja Riikola eivät aiheuttane parran pärinää missään ryhmässä. Nämä oman ikäluokkansa TOP50-pelurit lienevät jokaisessa listassa mukana ja muodostavatkin joukkueen terävän kärjen.

Kakkoskori onkin hieman kinkkisempi, joskin Granlund jr. ja Aaltonen lienevät ilman muuta kisoissa mukana, niinkuin myös Pohjois-Amerikan Partanen ja pojken från Sverige eli Joel Mustonen. Puolustus aiheuttaakin sitten jo harmaita hiuksia: aika selvien valintojen (RR55 & Pokka) jälkeen tuleekin jo vaikeampaa.

Koska kisat pelataan rapakon toisella puolella, olisi pienen kaukalon vuoksi joukkueeseen hyvä ottaa mukaan pari puhdasta pommikonetta eli Moisio-Suoranta-parivaljakon Mestiksestä. Heidän taakse voisi istuttaa hyvinkin Jani Hakanpään ja ehkä JYPin Kankaanperän. Heistä jälkimmäinen osoitti jo viime kaudella häkki päässä Mestiksessä hyvinkin röyhkeitä otteita.

Ketjulottoa:
1. Ruuttu - Granlund sr. - Pulkkinen
Riikola - Määttä

Selvääkin selvempi tutkapari MG-Pulu saa minun mietelmissäni vierelleen kookkaan Ruutun. Kysymysmerkkinä Ruutulla lienee röyhkeys. Puolustukseen liideri Määttä saa vierelleen visiiripää Riikolan.

2. Donskoi - Salomäki - Armia
Ristolainen - Pokka

Sama mentaliteetti kuin ykkösketjussa: Donskoi ja Armia tekevät kiekon kanssa enemmän ja Härkä raivaa tilaa. Tähän mennessä 3/4 pakista ei saa käyttää kisoissa visiiriä. Hassua.

3. Aaltonen - Granlund jr. - Mustonen
Hakanpää - Kankaanperä

Tämä ketju aiheuttaa harmaita hiuksia. Keskipituus (179cm) ja keskipaino (77kg) ei synnyttäne kovinkaan suurta pelkoa vastustajaleirissä eikä myöskään kovinkaan suuria hurraahuutoja kotikatsomoissa. Tämä kolmikko vain hyökkäyspään aloituksiin ja ylivoimalle. Hakanpää - Kankaanperä selvästi puolustava kaksikko.

4. Moisio - Partanen - Suoranta

Jos mitenkään kukaan näistä kolmesta herrasta osaa pelata keskellä, niin avot. Puolustusorientoitunut kolmikko kentälle silloin, kun vastustaja laittaa Nugent-Hopkinsit, Zibanejadit sun muut lootaan. Ei huolta siitä, että omissa soisi, ja vastustajatkin pakotetaan olevan kokoajan varpaillaan. Tämän ketjun haluan ehdottomasti nähdä Rexall Placen uumenissa joulun jälkeen!

Maalivahteina Aittokallio, Iilahti, Gibson tai/ja Perhonen sattumanvaraisessa järjestyksessä. Järjestelkää vapaasti.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
^ Joel Mustonen ilman muuta kisoihin, mutta kuitenkaan ei mahdu neljään pelaavaan ketjuun?

Kun näistä ulkomailla pelaavista pelaajista mainittiin, niin niitähän loppupeleissä on aika paljon. Toki kisajoukkueeseen tuskin moni kurvaa. Kanadan junioriliigoissa pelaavat Olli Määttä, Mika Partanen, Patrik Parkkonen ja Christopher Gibson. Yhdysvaltojen puolella pelaakin ennätysmäärä nuoria suomalaisia, kun '93-syntyneistä USHL-liigaa pelaa Ville Järveläinen, Heikki Liedes, Ville Ahlgren, Joona Kunnas ja Thomas Nykopp. Näistä Järveläinen ja Liedes pelasivat viime kevään 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Tuskinpa tosiaan tuleviin kisoihin kukaan tästä viisikosta tulee mukaan, mutta vuoden päästä tilanne voi olla toinen. Sekin olisi tietenkin mielenkiintoista tietää että miten valmennusjohto tämän pelaajatarkkailun hoitaa.

Ruotsin puolella tosiaan Joel Mustonen pelaa Skellefteån riveissä. Tältäkin kaudelta on plakkarissa yksi ottelu Elitserienissä. Lisäksi Luleån riveissä pelaa ex-ässäpakki Marcus Fagerudd, joka European Trophyn aikana pelasi Luleån edustusjoukkueen paidassa 5 ottelua.
 

Schadowan

Jäsen
Omasta mielestäni pitäisi käyttää ketjuja, jotka ovat ennenkin toimineet, eli:

92:sten ketju
Donskoi-Granlund-Pulkkinen

93:sten ketju
Salomäki-Granlund Jr-Armia

Kemiat on kaiken A ja Ö näissä parin viikon turnauksissa. Em. kirjoittajien koostumukset näyttävät kivoilta paperilla, mutta miten sitten käytännössä? Lake Placidin turnee näytti, että jäljessä ollaan ja pahasti, eikä sen takia voida antaa tasoitusta sillä, että haettaisiin oikeita ketjuja ekat 45 peliä.
Noiden alle voi rakentaa sitten muut kentälliset, jonne on sitten iso nippu kandidaatteja.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Ketjukoostumukset elävät etenkin nyt kauden kynnyksellä ja jälleen kerran ketjukoostumus allekirjoittaneelta:

Armia - Mi. Granlund - Pulkkinen
Määttä - Ristolainen

Aaltonen - Salomäki - Donskoi
Riikola - Pokka

Ma. Granlund - Ruuttu - Teräväinen
Hakanpää - Auvinen

Partanen - Salmivirta - ryminätytinätutinalaiturijokahallitseekahdensuunnan pelin

13. hyökkääjä Joel Mustonen

Aittokallio/Gibson/Perhonen/Iilahti/Ullberg

Ykkönen ei esittelyjä kaipaa ja Armiastakin saadaan parhaiten tehot irti, kun pääsee pelaamaan joukkueen ykköstähden kanssa. Pulkkinen pystyy myöskin tarjoilemaan napupasseja. Ykköspakkiparissa toisiaan loistavasti täydentävät Ristolainen ja Määttä. Tosiaan hieman hassua, että kyseiset "pojat" voisivat ja ovatkin Suomen ykköspakkipari myös U18 MM-kisoissa ellei Määtän edustama London Knights etene pitkälle pudotuspeleissä.

Kakkoskenttään samanlainen koostumus kuin viime vuonna. Junttilan tilalle samantyylinen pelaaja Miro Aaltonen. Molemmat pienikokoisia, nopeita, taitavia sekä ampuvat hyvin ranteelta. Junttila-Salomäki-Donskoi toimi erinomaisesti viime vuonna ja miksi tämä ei toimisi myöskään. Pakkiparina Riikola-Pokka. Riikola on hieman all-around puolustaja ja osaa pelata hyökkäyspäässä myös tehokkaasti. Pokka on (jälleen -94) pelannut tehokkaasti Mestiksessä, on hieman hitaahko puolustaja, mutta muuten on erinomainen puolustaja. Sijoittuu erinomaisesti, loistava laukaus, erinomainen hyökkäyspäässä, todella taitava jne.

Kolmoskenttään taitoa, taitoa ja taitoa. Tämä ketju tuottaa vastustajalle varmasti päänvaivaa hyökkäyspäässä, etenkin kun Ruuttu pääsee lievästä sairastumisestaan jälleen fyysisesti hyvään kuntoon. Teräväiselle rohkeasti vain vastuuta, nuori ja todella lupaava taitava kaveri kyseessä ja alle vain kovia pelejä. Pakkipariin SM-liigakokemusta omaava Bluesin jätti Jani Hakanpää. Juniorikiekossa kokoonpano on kaikkea muuta kuin varma. 6./7. pakiksi sitten se joka on esiintynyt parhaiten. Yllätyksiä tapahtuu todella paljon ( mm. Jokipakka viime vuonna ), mutta veikkaan että 6. pakki on JYP-Akatemian Henri Auvinen.

Nelosketjukin tulee elämään, mutta eiköhän tuttu kaksikko Mikael Salmivirta sekä viime kisoista viimeisimpänä pudotettu Mississaugan Mika Partanen. Kolmanneksi lenkiksi joku kahden suunnan pelaaja ja joka olisi myös sopivan fyysinen sekä olisi hieman silmää tehdä myös maaleja.

Maalivahtitilanne on varsin hyvä. Sieltä vaan joku kuuma veskari kehiin ja se on siinä.
 
Omasta mielestäni pitäisi käyttää ketjuja, jotka ovat ennenkin toimineet, eli:

92:sten ketju
Donskoi-Granlund-Pulkkinen

93:sten ketju
Salomäki-Granlund Jr-Armia

Kemiat on kaiken A ja Ö näissä parin viikon turnauksissa.

Sanasta sanaan samaa mieltä! Juuri näin se menee. Kun meillä kerran on kaksi valmista ketjua, niin näistä on syytä pitää kiinni. Kolmoseen ja neloseen on tarjolla sitten ihan riittävästi miehiä ja niitä voidaan pyöritellä miten päin tahansa. Puolustus on ongelma, mutta onneksi tulevaisuus on valoisampi silläkin saralla. Todennäköisesti puolustuksessa on mukana kolme -94-syntynyttä eli heillä on edessään kolmet junnu-MM-kisat.
 

Schadowan

Jäsen
Sanasta sanaan samaa mieltä! Juuri näin se menee. Kun meillä kerran on kaksi valmista ketjua, niin näistä on syytä pitää kiinni. Kolmoseen ja neloseen on tarjolla sitten ihan riittävästi miehiä ja niitä voidaan pyöritellä miten päin tahansa. Puolustus on ongelma, mutta onneksi tulevaisuus on valoisampi silläkin saralla. Todennäköisesti puolustuksessa on mukana kolme -94-syntynyttä eli heillä on edessään kolmet junnu-MM-kisat.

Joo, ja Barkovia voidaan varmasti eilisen jälkeen pitää vahvana ehdokkaana kolmosen keskelle. Itseasiassa hän on ideaalipelaaja tuohon rooliin: Koko, loistava pelikäsitys, sijoittuminen, hyvät kädet jne. Eikä meillä rehellisesti sanottuna ole parempaakaan tarjolla.

Dufva antaa Sashalle varmasti peliaikaa, mikäli junnun kunto vain kestää.
Näin ollen on selvää, että hän nousee rankingissa A-junnu hyökkääjien (Teräväinen, Aaltonen, Kossila, Ruuttu jne) edelle. Toivotaan myös, että Barkovia ei peluuteta Sm-liigassa ja A:ssa, koska siinä palaa helposti loppuun, vaikka alkukaudesta intoa ja jaksamista löytyisikin.

Tänään Tapparalla on muuten A-junnuissa matsi, mutta kokoonpanoja ei ole vielä julkaistu. Siitähän sen sitten näkee, mikä on valmennusjohdon suunnitelma Sashalle. Iso vastuu heillä on tämän superlupauksen kanssa, kuitenkin vasta 16-vuotta täyttänyt pelaaja, mikä on aika uskomatonta ottaen huomioon hänen esityksensä eilen.
 
Noniin, hyvinhän se jengi alkaa tästä hiljalleen muotoutumaan.

Donskoi - Mi. Granlund - Pulkkinen

Salomäki - Ma. Granlund - Armia

x - Barkov - x

x - x - x

Noille x-paikoille tarjolla Aaltonen (LW/C), Mustonen (LW/C), Teräväinen (RW), Partanen (LW/RW), Rautiainen (LW/RW), Paajanen (C/RW), Salmivirta (C), Åsten (LW/C), Suoranta (LW), Kallela (LW) sekä tietysti nuorempien ikäluokkien huiput, joita tosin en usko nousevan vielä tällä kertaa mukaan.

Puolustukseen perehdytään myöhemmin toisessa viestissä.
 

Tyler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Noniin, hyvinhän se jengi alkaa tästä hiljalleen muotoutumaan.

Donskoi - Mi. Granlund - Pulkkinen

Salomäki - Ma. Granlund - Armia

x - Barkov - x

x - x - x

Noille x-paikoille tarjolla Aaltonen (LW/C), Mustonen (LW/C), Teräväinen (RW), Partanen (LW/RW), Rautiainen (LW/RW), Paajanen (C/RW), Salmivirta (C), Åsten (LW/C), Suoranta (LW), Kallela (LW) sekä tietysti nuorempien ikäluokkien huiput, joita tosin en usko nousevan vielä tällä kertaa mukaan.

Puolustukseen perehdytään myöhemmin toisessa viestissä.

Unohtamatta Ruuttua, ketä nyt melko varmasti nousee tuohon porukkaan. Muuten hyökkäyksen osalta samaa mieltä.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Kaikki laittavat ketjusommitelmiin näköjään Mikael Granlundin ykkössentteriksi. Mistä päättelette että Mikael ylipäätään pelaa noissa kisoissa? Itse todella toivon, että hän jättää nämä junnukisat väliin. Eiköhän HIFK:ssa ja kevään MM-kisoissa ole hänelle ihan tarpeeksi.
 
Unohtamatta Ruuttua, ketä nyt melko varmasti nousee tuohon porukkaan. Muuten hyökkäyksen osalta samaa mieltä.

Olen täysin varma, että kirjoitin Ruutun tuohon. No näköjään jäi pois, mutta tietysti Ruuttu junior on mukana. Joko sentterinä tai laidassa. Kunhan nyt vain saa sen alkukauden sairastelun kunnolla selätettyä ja palattua huippukuntoon. Syksyn aikana kunnolla sisään Mestiksessä ja sitten murtautuminen Jokereiden liigajengiin. Siinä tavoitetta loppuvuodelle ennen junnukisoja.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kaikki laittavat ketjusommitelmiin näköjään Mikael Granlundin ykkössentteriksi. Mistä päättelette että Mikael ylipäätään pelaa noissa kisoissa? Itse todella toivon, että hän jättää nämä junnukisat väliin. Eiköhän HIFK:ssa ja kevään MM-kisoissa ole hänelle ihan tarpeeksi.

No varmaankin siitä syystä, että uskon Miken itse tätä tahtovan ja toisekseen, mun tietääkseni MM-kisoista ei voi kieltäytyä muuhun kuin terveyteen vedoten. Barkovista piti tänne tulla jo höpisemään ennen eilistä matsia, kun kukaan ei ollut sijoittanut häntä mukaan kokoonpanoihin. Itse pidin jo ennen eilistä ottelua tätä oletettavana asiana ja uskoin, että tulee pelaamaan liigaa, eli lähes varma 2-3 sentteri, riippuen siitä miten ja mihin MAG istutetaan, myös kakkosylivoimaa tulee pelaamaan.
 
Kaikki laittavat ketjusommitelmiin näköjään Mikael Granlundin ykkössentteriksi. Mistä päättelette että Mikael ylipäätään pelaa noissa kisoissa? Itse todella toivon, että hän jättää nämä junnukisat väliin. Eiköhän HIFK:ssa ja kevään MM-kisoissa ole hänelle ihan tarpeeksi.

Hehheh, onneksi et ole päättämässä asioista. Granlund on pelikunnossa ollessaan tottakai mukana vuodenvaihteen kisoissa. Ei noita skaboja jätetä väliin minkään pilipaliliigapelien vuoksi. Jos Granlund pelaisi NHL:ssä, niin kisoihin lähtemisessä olisi neuvoteltavaa, mutta nyt niin ei ole. Jos totta puhutaan, niin nuorten MM-kisojen pitäisi olla Granlundin tämän kauden päätavoite henkilökohtaisesti. En tiedä onko näin, mutta minusta näin pitäisi olla. Aikuisten maailmanmestaruus ja Suomen mestaruus hänellä jo on, mutta menestys Suomi-paidasta maailman huippuja vastaan puuttuu. Kaiken lisäksi MG:ltä jäi vuosi sitten kisat ikävästi loukkaantumisen vuoksi väliin ja sitä edellisissä kisoissa hän ei noussut sille tasolle kuin kenties odotettiin, joten näyttöhaluja luulisi riittävän. Kaiken muun Granlund onkin jo näyttänyt paitsi dominoinnin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt on siis sen aika.
 

Schadowan

Jäsen
Hehheh, onneksi et ole päättämässä asioista. Granlund on pelikunnossa ollessaan tottakai mukana vuodenvaihteen kisoissa. Ei noita skaboja jätetä väliin minkään pilipaliliigapelien vuoksi. Jos Granlund pelaisi NHL:ssä, niin kisoihin lähtemisessä olisi neuvoteltavaa, mutta nyt niin ei ole. Jos totta puhutaan, niin nuorten MM-kisojen pitäisi olla Granlundin tämän kauden päätavoite henkilökohtaisesti. En tiedä onko näin, mutta minusta näin pitäisi olla. Aikuisten maailmanmestaruus ja Suomen mestaruus hänellä jo on, mutta menestys Suomi-paidasta maailman huippuja vastaan puuttuu. Kaiken lisäksi MG:ltä jäi vuosi sitten kisat ikävästi loukkaantumisen vuoksi väliin ja sitä edellisissä kisoissa hän ei noussut sille tasolle kuin kenties odotettiin, joten näyttöhaluja luulisi riittävän. Kaiken muun Granlund onkin jo näyttänyt paitsi dominoinnin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Nyt on siis sen aika.

Totta, ja tärkeintähän näissä skaboissa MG:lle on se, että näkee oman tasonsa pienessä kaukalossa. Pari vuotta sitten hän kykeni heikompia maita vastaan tekemään pisteitä, mutta ei ollut vielä fyysisesti vaadittavalla tasolla kovempia maita vastaan. Isossa kaukalossa Granlund on jo huipputason tekijä, joka nähtiin viime keväänä. Pieni kaukalo on ainoa mesta, missä hän ei ole vielä dominoinut.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kaikki laittavat ketjusommitelmiin näköjään Mikael Granlundin ykkössentteriksi. Mistä päättelette että Mikael ylipäätään pelaa noissa kisoissa? Itse todella toivon, että hän jättää nämä junnukisat väliin. Eiköhän HIFK:ssa ja kevään MM-kisoissa ole hänelle ihan tarpeeksi.

Puusilmäisen kapeakatseisen liigafanin puhetta. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat on todella suuressa arvossa pelaajien silmissä, ja varmasti Granlund itsekin pitää näitä kisoja paljon olennaisempana kuin joitain SM-liigan runkosarjamittelöitä.

Täysin rehellisesti voin sanoa, että mieluummin näen oman seuranikin huippulupauksia pelaamassa unelmastaan, kuin pitäisin niitä väkisin höntsäämässä kinkunsulattelupelejä "Pelsuja" vastaan. Silläkin uhalla, että Kärpät oletusarvoisesti menettää eniten kaikista seuroista, kun kahden ensimmäisen kentän Salomäki ja Donskoi pelaavat itselleen tärkeitä pelejä! Ties vaikka Pokkakin olisi jo jouluun mennessä vakiinnuttanut paikkansa rosterissa.
 

Johnnie

Jäsen
Määttä - Riikola
Hakanpää - Pokka
Ristolainen - Auvinen
7. Fagerudd/Kankaanperä


Hyökkäys on monipuolinen, puolustus on kokematon ja ei läheskään yhtä tasokas kuin hyökkäys ja maalivahdit ovat ainakin paperilla erinomaisia.

Kyllä tollaisella joukkueella pitäisi pystyä kamppailemaan mitalleista, ainakin minun mielestä.

Muuten näyttää ihan kivalta joo, mutta sitä en oikein ymmärrä, että miksi puolustuksessa AINOA liigassa tällä hetkellä vakiominuutteja saava pakki on kolmosparissa. Tarkoitan tällä siis Rasmus Ristolaista, joka on nakuttanut liigassa tehot 2+2 seitsemään peliin. IMO Ristolaisenhan kuuluisi olla hierarkiassa selkeä kiekollinen ykköspuolustaja, kun katsotaan tämän hetken tilannetta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mikäli se kenellekään oli vielä epäselvää, niin Ristolainen tulee olemaan näissäkin kisoissa aika isossa roolissa. Eilisessä TPS-HPK -ottelussa ainoastaan Mathias Porseland sai kaikista pelaajista enemmän peliaikaa kuin Ristolainen.

Mikäli vastuu sekä peliesitykset jatkuvat nähdyn kaltaisina, tulee Ristolainen olemaan kova sana myös vuodenvaihteen kisoissa. Vastuuta odotettavissa niin yli-, kuin alivoimallakin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pulkkinen - Mi.Granlund - Donskoi
Ma.Granlund - Salomäki - Armia
Partanen - Barkov - Ruuttu
Mustonen - Paajanen - Suoranta
13. Moisio

Määttä - Riikola
Hakanpää - Pokka
Ristolainen - Auvinen
7. Fagerudd/Kankaanperä

Gibson
Aittokallio
3. Iilahti

Jos Granlundin veljekset jatkavat kisoihin asti samassa kentässä ja peli sujuu näin miten se on nyt parissa ottelussa sujunut, niin varmasti pelaavat myös kisoissa samassa kentässä. Sen lisäksi, että kaverit veljeksinä lukevat toisiansa jo muutenkin hyvin, mutta varsinkin tällaisissa lyhyissä turnauksissa on tärkeää, että homma alkaa pelittämään saman tien eikä tarvitse muistella, että miten tuo kaveri pelasikaan. Vaikka Mikellä onkin pitkä tausta Pulkkisen ja Donskoin kanssa ja varmasti sävelet löytyy myös heidän kanssa nopeasti, niin näillä esityksillä Donskoi "tippuu" 2-3 kenttään.

Samoin jos Sasha Jr. ja Ristolainen jatkavat liigassa samalla tasolla kisoihin asti, niin molemmat tulevat pelaamaan myöskin kisoissa isoja minuutteja. Moision toivon myös pelaavan vakituisena pommikoneena 4. kentässä ja olevan tärkeässä roolissa juurikin pienessä kaukalossa.

Hyvä vaihtoehto voisi myös olla leventää hyökkäysvoimaa niin, että Salomäki ja Donskoi pelaisi 3. kentässä, näin meillä olisi kolme hyvään hyökkäyspeliin pystyvää kenttää kun meillä nyt kerrankin hyökkäysvoimaa on, niin se kannattaisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. YV muodostelmissa sitten Donskoi toki pelaisi.

Tällä hetkellä itse laittaisin ketjut jotakuinkin seuraavasti:

Ma.Granlund - Mi.Granlund - Pulkkinen
Partanen - Barkov Jr. - Armia
Donskoi - Salomäki - Ruuttu
Moisio - xxx - xxx

Ristolainen - Pokka
Hakanpää - Määttä
Riikola - xxx


Gibson
Aittokallio

Mängimies luettelikin sitten hyvän listan pelaajista, jotka kärkkyvät viimeisiä pelipaikkoja ja vielä voi hyvinkin kuvaan nousta yllätyspelaajia, jopa -95 ikäluokan hyökkääjistä esim. Jonatan Tanus, mutta erittäin todennäköistä on, että Barkov Jr. on ainoa siitä ikäluokasta. Lisäisin silti listaan vielä ainakin Perhonen G, Iilahti G, Fagerudd D, Auvinen D, Kuronen F, Hintz F, Huhtala C, Palve C, Valkonen D, Halinen C/RW, Kankaanperä D, Västilä D, Nyqvist D, Hietanen D, Hännikäinen D, Lindbohm D, Hämäläinen C (joku varmaan vielä unohtui). Jokatapauksessa katsotaan ensimmäiseksi pelaajat SM-liigasta (Elitserien jne.), Jenkkien junnuliigasta sekä Mestiksestä tässä järjestyksessä, eli jos joku 1992 tai aikaisemmin syntynyt nousee liigaan ja varsinkin jos alkaa hakkaamaan hirmutehoja, niin paikka kokoonpanosta alkaa löytyä.

Ps. Enkä pidä Moision paikkaa varmana, mutta todella, toivon, että meillä kerrankin olisi tällainen pommittaja tyyliin Lennu mukana joka ei myöskään pelkää tiputtaa hanskoja, eilisestä IS-uutisesta päätellen hanskojen tiputtamista ei pelkää myöskään Sasha Jr. Niin ja kerrankin meillä on myös taitavia isoja pelaajia, eikä pelkkiä kääpiöitä 2 kenttä varsinkin näyttää erittäin murhaavalta kokonsa puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nuo Ck:n kentät ovat ehdtottomasti parhaat tähän mennessä, enkä itse lähtisi muuttamaan niistä mitään. Ainakaan kolmen ensimmäisen kentän osalta. Ykkönenhän on paranneltu versio HIFK:n ykköskentästä, eikä tuo kakkonenkaan huono ole, jos vaan Armia alkaa taas pelaamaan kunnolla. Kolmonen onkin sitten rakennettu Kärppäkemian ympärille, mutta uskon Ruutun löytävän hyvin paikkansa siitä.
 
Nuo Ck:n kentät ovat ehdtottomasti parhaat tähän mennessä, enkä itse lähtisi muuttamaan niistä mitään. Ainakaan kolmen ensimmäisen kentän osalta.

Eri mieltä. Tosin sen toin jo tuossa aiemmin ilmi, että ne kaksi ensimmäistä ketjua pitäisi olla vanhojen näyttöjen perusteella jo lyöty lukkoon, juurikin kemioiden takia. En laittaisi tasakentällisin Granlundin veljeksiä samaan ketjuun, koska Armia ja Salomäki tarvitsevat pikku-G:n rinnalleen. Ylivoimalle sitten 'geet' samaan kentälliseen. Parhaassa tapauksessa Armian peli menisi jopa viime vuotista pahemmin sekaisin kun samaan kenttään heitettäisiin puukätinen Partanen.

Tuossa omassa mallissani kolmoseen jäisi silti ihan riittävästi leveyttä Ruutun ja Barkovin muodossa. Ja muutenkin Barkov, kypsistä otteistaan liigassa huolimatta, on juuri täyttänyt 16 vuotta. Jäitä hattuun nyt. En usko, että hän vielä näissä kisoissa 3 vuotta alaikäisenä nousee niin isoon rooliin eli kannattelemaan toista kärkiketjua. Kolmosketjun sentterin paikka on oikein hyvä rooli tuossa iässä kun vastaan asettuu kolme vuotta vanhempia kanukkeja ja jenkkejä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Armia ja Salomäki tarvitsevat pikku-G:n rinnalleen. Ylivoimalle sitten 'geet' samaan kentälliseen. Parhaassa tapauksessa Armian peli menisi jopa viime vuotista pahemmin sekaisin kun samaan kenttään heitettäisiin puukätinen Partanen.

Tästä täysin samaa mieltä. Vuosi sitten Armian ketjussa kohelsi Toni Rajala silmät kiinni ja vailla järjen hiventäkään, joten jos nyt sitten tällä kertaa koitettaisiin siihen rinnalle kaveria joka osaa tehdä kiekolla jotain.

Tämä siis siinä tapauksessa, että pyritään luomaan toimivia ketjuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös