Tuossa mustassa pussissa on vain se sisältö tulisuutta lukuun ottamatta ainakin meikäläisen suuhun jopa karmaisevan pahaa verrattuna siihen keltaiseen.
Minä olen alkanut maustaa ihan perusperunalastuja itse cayennepippurilla, chilijauheella ja/tai valkosipulijauheella. Näin saa itselleen sopivan tulisia perunalastuja.
Suosittelen kokeilemaan.
Olen itse tänä vuonna vähentänyt hiilareita, ihan vähähiilihydraattisella en kuitenkaan elä vaan ravintoloissa saatan syödä ihan normaaleja annoksia. Kotona en taasen käytä viljatuotteita ollenkaan.Tulen varmasti ostamaan jatkossakin.
Olen itse tänä vuonna vähentänyt hiilareita, ihan vähähiilihydraattisella en kuitenkaan elä vaan ravintoloissa saatan syödä ihan normaaleja annoksia. Kotona en taasen käytä viljatuotteita ollenkaan.
Kyseistä leipää on tullut syötyä pari viikkoa ja täytyy myös kehua. On hemmetin hyvän makuista, varsinkin paahdettuna.
Kuitua taitaa leivässä olla 14 % ja kananmunaa käytetty enemmän. Laatu selittää tavallista paahtoleipää korkeamman hinnan.
Sinut ja makusi tietäen, riittääkö purkillinen maustetta?
Tarttuipa silmään viime kauppareissulla paahtoleipä, jossa on hiilareita saatu kivasti karsittua, Perheleipureiden Karppinen nimeltään.
En ole itse minkään lahkon jäsen, mutta noin ylipäänsä tulee hiukan katsottua aina noita turhia hiilareita yms. Tästä sitten löytyikin mainio aamupalaleipä, jossa on vielä kivasti siemenetkin antamassa makua. Hakkaa maussa perus paahtoleivän aika selkeästi, jos se nyt jonkunlainen saavutus on?
Tässä vielä linkkiä valmistajan sivuille, jossa on tuoteseloste mitä kaikkea pahaa tästäkin elintarvikkeesta löytyy:
http://www.perheleipurit.fi/Tuotteet?groupid=67&id=460
Tulen varmasti ostamaan jatkossakin.
Kiitos, nyt löytyi minullekin leipä. Suuri leivän ystävä toki olen, mutta olen todella yrittänyt karsia hiilarit minimiin ja leipä on ainoa elintarvike joka tuottaa ongelmia tuolla saralla. Toivottavasti ei enää tuon löydön jälkeen.
Kyllä tölkkikama parempaa on, varsinkin kun se on aina tuoretta. Mutta ei se hintakaan paha ole. Liekö sitten joku Coca-Cola -kampanja, mutta noita 15-packeja on ainakin ollut tarjolla hintaan 7,95. ja jossain jopa 6-pack 3 euroa, mutta se taisi olla joku hetken tarjous. Tuossa 15-packissa litrahinnaksi tulee 1,10 e, tai jotain. Ei ole mun mielestä paha.Tämä on kyllä aivan varma fakta, että muovipullokokis maistuu selkeästi erilaiselle, kuin lasipullossa tai tölkissä myyty. Mieluiten sitä tölkissä ostaisin mutta vaakakupissa kun painaa litrahinta 0,79 vs 1,52 niin ei siinä paljoa vaihtoehtoja jää.
Kyllä tölkkikama parempaa on, varsinkin kun se on aina tuoretta. Mutta ei se hintakaan paha ole. Liekö sitten joku Coca-Cola -kampanja, mutta noita 15-packeja on ainakin ollut tarjolla hintaan 7,95. ja jossain jopa 6-pack 3 euroa, mutta se taisi olla joku hetken tarjous. Tuossa 15-packissa litrahinnaksi tulee 1,10 e, tai jotain. Ei ole mun mielestä paha.
Joo, tai sitten se, että on tiedossa jengin maksavan näistä funktionaalisista tuotteista mukisematta korkeampaa hintaa. Muovipussileivän kohdalla on turha puhua laadusta isojen leipomoiden kohdalla.Laatu selittää tavallista paahtoleipää korkeamman hinnan.
Leivässä on käytetty yhtä säilöntäainetta (E200), mikä on varmasti saman verran tai vähemmän mitä muidenkin muovipussileipien kohdalla. Muita E-koodeja ei näyttäisi olevan. Hiilihydraattien määrä on saatu vähemmäksi käyttämällä siemeniä ja kananmunaa, minkä vuoksi leivässä on hyvää rasvaa ja proteiinia hiilihydraatin sijaan. Kananmuna ja siemenet ovat kalliimpia ravintoaineita kuten vaikkapa vehnäjauho. Hiilihydraattien vähyys ei siis ole saavutettu keinotekoisten lisäaineiden avulla, vaan käyttämällä kalliimpia raaka-aineita. Tämän vuoksi kirjoitin laadusta.Joo, tai sitten se, että on tiedossa jengin maksavan näistä funktionaalisista tuotteista mukisematta korkeampaa hintaa. Muovipussileivän kohdalla on turha puhua laadusta isojen leipomoiden kohdalla.
Luonnollisesti kyseistä leipää pitää verrata muihin muovipussileipiin, ei itse leivottuun tai aamulla leipomosta haettuun leipään. Vai vertaatko sinä kalapuikkoja tuoreeseen kalaan? Harvinaisen typerää.
Itse leipomalla voi kyllä tehdä myös vähähiilihydraattista leipää, mutta ei minulla ole ainakaan aikaa leipoa itselleni joka päivä tuoretta leipää.
Jep. Huvittavinta on, että sampiokin kehuskelee "kunnon" leipien olevan terveellisiä ja kannattavia syödä. Heti perään kuitenkin hän ilmoittaa, että hiilihydraatteja kannattaa vähentää juuri näistä "kunnon" leivistä. Logiikka?Tuota lisäainetta saa myös ihan tavallisista hilla-marjoista ja pihlajanmarjoista. Tämähän taas olisi niin perkeleen luomua jos sen itse sieltä puristaisi omaleipomaan leipään.
Nykyäänhän on muotia tuomita kaikki "ei luomu". Kaikki mitä kaupassa myydään on saatanasta ja oikeata ruokaa saa vaan jos itse tappaa lehmän ja siivuttaa siitä sitten leivän päälle. Yleensä samat ihmiset myös messuavat pahasta Yhdysvalloista ja rahan mahdista.
Jaa että mistä huomaa, että suomalaisilla on asiat liian hyvin?
Säilöntäaineita kuitenkin, mitä ei monissa kunnon leivissä ole. Kananmuna leivässä epäilyttää, tosin voipihan se olla ihan jees tapa kääntää protsku-hiilari -suhdetta. Siemenille peukku. En jaksa silti uskoa, että isoille toimijoille noista aiheutuu tuplasti kustannuksia, vaan kyllähän tässä nyhdetään löysät rahat pois. Ei siinäkään toki mitään pahaa ole, jos tykkäät maksaa tuosta leivästä juuri tuon verran.Leivässä on käytetty yhtä säilöntäainetta (E200), mikä on varmasti saman verran tai vähemmän mitä muidenkin muovipussileipien kohdalla. Muita E-koodeja ei näyttäisi olevan. Hiilihydraattien määrä on saatu vähemmäksi käyttämällä siemeniä ja kananmunaa, minkä vuoksi leivässä on hyvää rasvaa ja proteiinia hiilihydraatin sijaan. Kananmuna ja siemenet ovat kalliimpia ravintoaineita kuten vaikkapa vehnäjauho.
Sitä pitää verrata saman leipätiskin muuhun tarjontaan, ei toki itse tehtyyn.Luonnollisesti kyseistä leipää pitää verrata muihin muovipussileipiin, ei itse leivottuun tai aamulla leipomosta haettuun leipään. Vai vertaatko sinä kalapuikkoja tuoreeseen kalaan? Harvinaisen typerää.
Aika huikeaa. Miksi minua pitäisi sen erityisemmin vituttaa?Viestisi tunteellisuudesta huomaa sinun mutuilevan. Ei siinä, ymmärrän että vituttaa. Suosittelen vitutusketjua.
Toki siinä maksataan extraa, koska kilpailevia tuotteita ei ainakaan vielä ole. Yksin asuvana on vähän pakko ostaa säilöntäaineellista leipää, koska joka päivä ei ole varaa/aikaa ostaa uutta leipää, josta menisi iso osa hukkaan. Yleisesti ottaen olen kyllä säilöntäaineita ja muita höttöjä vastaan.Säilöntäaineita kuitenkin, mitä ei monissa kunnon leivissä ole. Kananmuna leivässä epäilyttää, tosin voipihan se olla ihan jees tapa kääntää protsku-hiilari -suhdetta. Siemenille peukku. En jaksa silti uskoa, että isoille toimijoille noista aiheutuu tuplasti kustannuksia, vaan kyllähän tässä nyhdetään löysät rahat pois. Ei siinäkään toki mitään pahaa ole, jos tykkäät maksaa tuosta leivästä juuri tuon verran.
Kyllä. Tästä leivästä löytyy ylivoimaisesti eniten kuitua kun vertaa muihin paahdettaviin leipiin, ja kaikkiin leipiin verrattaessa ainoastaan parissa jälkiuunileivässä on enemmän kuitua (18 % > 14 %). Proteiinia leivästä löytyy enemmän kuin muista leivistä. Maun puolesta leipä vetää myös vertoja muille paahtoleiville. Ymmärrän kyllä, että monelle rukiista tehty leipä on maukkaampaa.Sitä pitää verrata saman leipätiskin muuhun tarjontaan, ei toki itse tehtyyn.
Viestistäsi huomasi, että karppaus muoti-ilmiönä taitaa ärsyttää. Voit korjata jos olen väärässä.Aika huikeaa. Miksi minua pitäisi sen erityisemmin vituttaa?
Ok, mua nyt lähtökohtaisesti ei noissa pussileivissä kiehdo E-yhdistelmät, mutta jos tuo on faktaa, niin hyvä näin.Tuota lisäainetta saa myös ihan tavallisista hilla-marjoista ja pihlajanmarjoista. Tämähän taas olisi niin perkeleen luomua jos sen itse sieltä puristaisi omaleipomaan leipään.
Minä syön paljon normiruokaakin, mutta pyrin syömään luomua, koska se maistuu paremmalle kuin suurin osa tavallisesta. Sen suurempaa käännytystyötä tai paasaamista en koe tarpeelliseksi. Voi olla, että heitit tuon yleisesti, mutta kirjoitinpa kuitenkin.Nykyäänhän on muotia tuomita kaikki "ei luomu". Kaikki mitä kaupassa myydään on saatanasta ja oikeata ruokaa saa vaan jos itse tappaa lehmän ja siivuttaa siitä sitten leivän päälle. Yleensä samat ihmiset myös messuavat pahasta Yhdysvalloista ja rahan mahdista.
Minä syön paljon normiruokaakin, mutta pyrin syömään luomua, koska se maistuu paremmalle kuin suurin osa tavallisesta. Sen suurempaa käännytystyötä tai paasaamista en koe tarpeelliseksi. Voi olla, että heitit tuon yleisesti, mutta kirjoitinpa kuitenkin.
En kiistä karppauksen etuja, enkä ole kenenkän yksilön valintaa vastaan. Muoti-ilmiöt kyllä ottavat välillä päähän, liittyipä sitten ruokaan, vaatteisiin tai mihin tahansa, jos niitä erityisen paljon hehkutetaan tai tuputetaan. Samoin kyllä ottaa päähän sekin, jos jokin oma, hyväksi havaittu valinta tuomitaan muoti-ilmiöksi ja vähätellään etuja sen vuoksi. Notta kaikki siis ottaa päähän, näin lyhyesti ilmaistuna. Tai sitten ei.Viestistäsi huomasi, että karppaus muoti-ilmiönä taitaa ärsyttää. Voit korjata jos olen väärässä.
Itselläni paino on tippunut karppaamisen avulla 10 kiloa, ja olo on parempi kuin koskaan. Ylipäätänsä tähän "valintaan" olen ollut tyytyväinen.
Niin, siis meinasin sitä, että ne maistuvat ja tuntuvat oikeilta leiviltä, ja jos hiilarit pelottavat, voi annoskokoa pienentää. Itseäni nyt vain ei erityisemmin houkuttele nuo isojen leipomoiden muovipusseihin pakatut, nahkean kuohkeat tuotokset. Leipä leipänä. Mutta... jos tykkää tuosta niin siinähän saa ihan ok ravintoarvot ja helposti syötävän leivän.Jep. Huvittavinta on, että sampiokin kehuskelee "kunnon" leipien olevan terveellisiä ja kannattavia syödä. Heti perään kuitenkin hän ilmoittaa, että hiilihydraatteja kannattaa vähentää juuri näistä "kunnon" leivistä. Logiikka?