Mainos

Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 246 131
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Ruotsin puolustus:

Kronwall(32) - Karlsson(23)
Ekman-Larsson(22) - Edler(27)
Enström(28) - Hjalmarsson(26)

7. puolustajaksi olisi tarjolla sellaisia nimiä kuin:

Jonathan Ericsson(29)
Johnny Oduya (31)
Adam Larsson (20)
Jonas Brodin (20)
Victor Hedman (22)
Nicklas Grossman (28)
Douglas Murray (33)
Henrik Tallinder (34)
Erik Gustafsson (24)
Carl Gunnarsson (26)

Ruotsin top-6 puolustuksen keski-ikä: 26,33


Suomen puolustus:

Timonen (38) - Salo(39)
Väänänen (33) - Vatanen (22)
Lepistö (28) - Nummelin (40)/Järvinen (24)/Karalahti(38)

Suomen top-6 puolustuksen keski-ikä: 33,33


Viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) Ruotsin mahdollinen top-6 puolustus teki yhteensä 65+213=278pts, joista:

NHL:ssä 65+213=278pts (100% tehopisteistä)

Viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) Suomen mahdollinen top-8 puolustus teki yhteensä 52+150=202pts, joista:

Sm-Liigassa 24+62=86 (42.6% tehopisteistä)
NHL:ssä 14+57=71 (35.1% tehopisteistä)
KHL:ssä 7+7=14 (6.9% tehopisteistä)
NLA:ssa 7+24=31 (15.4% tehopisteistä)



Viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) Ruotsin mahdollisen top-6 puolustuksen +/- tilasto oli +64, joista:

NHL:ssä +64 (100% +/- tilastosta)

Viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) Suomen mahdollisen top-6 puolustuksen +/- tilasto oli +39, joista:

NHL:ssä +18 (45%)
Sm-Liigassa +22 (55% +/- tilastosta)
NLA:ssa -1


Ruotsin lukema top-6 puolustajista jotka pelasivat viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) kesk.määrin yli 20min/ottelu NHL:ssä:

6 (100%) (Kronwall-Karlsson,OEK-Edler,Enström-Hjalmarsson) Rannalle jäivät mm. Hedman,Gunnarsson,Larsson,Tallinder sekä Oduya, jotka kaikki ehdolla Ruotsin 7. puolustajaksi.


Suomen lukema top-6 puolustajista, jotka pelasivat viime täysinäisellä kaudella (2011-2012) kesk.määrin yli 20min/ottelu NHL:ssä

2 (33,33%) (Salo,Timonen)


Mitä tästä voidaan siis päätellä? Ruotsilla on nuorempi, tehokkaampi sekä tarkempi puolustus, joista yli 70% pelaavat oman NHL joukkueensa top-4 puolustuksessa kovia minuutteja illasta toiseen.

Tämähän on ollut tiedossa jo kauan, eikä tuolla ylläolevalla tilastolla suurta merkitystä juuri ole, mutta siinä vähän kuvaa millä tasolla Suomen nykyinen puolustus menee. Siinä missä Ruotsin parhaassa iässä olevat puolustajat ovat iskeneet tehoja omien joukkueidensa top-4 puolustajina, Suomen iäkkäät ja viimeisiä kausia vetävät kehäraakit (Salo,Timonen) ovat vetämässä viimeisiä pelejä NHL:ssä, ja tulevaisuus (Vatanen,Järvinen) pelasivat vielä Sm-Liigaa pari kautta sitten. Muistan vielä noin kymmenisen vuotta sitten, kun Ruotsi ilmoitti heidän epäonnistuneiden MM-Kisojen jälkeen keräävänsä kaikki maansa parhaat asiantuntijat samaan kerhoon ja aloittavansa aivan uuden juniorituotannon, joka tuottaisi hedelmää n. kymmenen vuoden päästä. Mitä Suomessa tehtiin? Naurettiin päin naamaa Ruotsin tiedoitteelle. Kumpi taitaa nauraa tänä päivänä enemmän? Ruotsilta tulee kokoajan uusia ja uusia superlupauksia puolustukseen, siinä missä Suomessa puuhastellaan eikä myönnetä ongelmaa vielä tänäkään päivänä. 2018 olympialaisten jälkeen varmaan vihdoin ja viimein tajutaan, että jotain pitäis tehdä.

Joni Pitkäsen jätin tämän päiväisen uutisen takia pois vertailusta. Jos jollekin jäi epäselväksi, ylhäällä oleva on siis juuri nimenomaan tulevien olympialaisten pakiston vertailu. Kuudentena puolustajan tilastoissa pidin Petteri Nummeliniä koska pidän häntä tod. näköisimpänä siihen. Tehopisteisiin lisäsin kaikki 8 Suomen itse nimettyä ehdokasta, koska en osannut päättää tuota kolmannen pakkiparin toista puolustajaa.Ja antoihan se vähän tasoitusta Suomelle ettei ihan naurettavaksi mennyt tuokin tilasto ;)
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
jundebooY kirjoitti:
Muistan vielä noin kymmenisen vuotta sitten, kun Ruotsi ilmoitti heidän epäonnistuneiden MM-Kisojen jälkeen keräävänsä kaikki maansa parhaat asiantuntijat samaan kerhoon ja aloittavansa aivan uuden juniorituotannon, joka tuottaisi hedelmää n. kymmenen vuoden päästä. Mitä Suomessa tehtiin? Naurettiin päin naamaa Ruotsin tiedoitteelle. Kumpi taitaa nauraa tänä päivänä enemmän? Ruotsilta tulee kokoajan uusia ja uusia superlupauksia puolustukseen, siinä missä Suomessa puuhastellaan eikä myönnetä ongelmaa vielä tänäkään päivänä. 2018 olympialaisten jälkeen varmaan vihdoin ja viimein tajutaan, että jotain pitäis tehdä.

Onhan sieltä tulossa Ristolaista, Määttää ja Pokkaa, mutta heiltäkään ei voi hirveästi odottaa ennen 2018. Kyllä suomessakin on käännös jo parempaan päin tehty, mutta kuten itsekin sanot viestissäsi niin tuo muutos ja siitä koituvat tulokset vievät aikaa.

Mielestäni Granlundin loikkaaminen HIFK:hon viitisen vuotta sitten oli erittäin hyvä asia loppujen lopuksi suomalaiselle kiekkoilulle. Siitä seurannut kohu ja muu on pakottanut liigaseurat panostamaan huippujunnuihinsa eikä heitä oteta enää itsestäänselvyytenä. Väittäisin, että Armiaan, Teräväiseen jne. ei olisi panostettu seurojen puolesta läheskään yhtä paljoa verrattuna siihen jos tuota Grandlund-casea ei olisi tapahtunut. Seuroissa tuo työ lopulta tehdään.

Mitä itse ketjuun aiheeseen niin on Suomen onni että kisat pelataan isommassa eurooppalaisessa kaukalossa. Jos Vancouverin kisojen tapaan kisat pelattaisiin pienemmässä kaukalossa niin varsinkin pohjoisamerikkalaiset jengit teurastaisivat Suomen tuolla pakistolla. Sinänsä Suomella on vielä käynyt harvinaisen paska säkä siinä että niistä vähistä NHL:ssä pelaavista runkopakeista kaksi missaa olympialaiset. Täytyy vaan toivoa, että Pitkäsen ura jatkuu eikä joudu tämän vamman takia lopettamaan. Mielestäni jos sanoo ettei Pitkäsen poisjäänti olisi kova menetys Suomelle on Pitkäsen törkeää aliarviointia. Ei kuka tahansa pelaa NHL jengin pakistossa jatkuvasti päälle 25 min per matsi ilman että oikeasti osaa pelata eikä mitää Niskaloita ja Hietasia voi oikein mainita edes samassa lauseessa. Lisäksi nyt Erkan aikana ei enää pelata meidän peliä maajoukkueessa jolloin KHL-pelaajat menettävät sen etunsa koskien pelitapaa. NHL-pelaajien on helpompi hypätä kelkkaan kuin Jalosen aikana eikä Pitkänen ollut suinkaan ainoa NHL-pelaaja joka ei ollut sinut tuon Jalosen pelitavan kanssa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No itse näen tämän vain hyvänä asiana. Tulee mahdollisimman karu paluu todellisuuteen näiden eurohehkuttajien taholta, kun maajoukkue tulee kohtaamaan pitkään aikaan pahimmat selkäsaunansa. Mitä pikemmin se täydellinen floppaus tulee sitä parempi, koska vain täydellisen mahalaskun jälkeen asiat lähtevät muuttumaan parempaan suuntaan.

En kyllä ymmärrä tällaista ajattelua. Ei siellä Sotshissa mikään "suomalainen jääkiekko" tai suomalaiset kiekkopäättäjät pelaa vaan esim. Teemu Selänne, Saku Koivu, Kimmo Timonen - suomalaisia legendoja, joille kyseessä on viimeinen mahdollisuus saavuttaa jotain kansainvälisen kiekon korkeimmalla tasolla, olympialaisissa.

Minä ainakin toivon joukkueelle ja näille hienoille miehille mahdollisimman suurta menestystä Sotshissa. Yksikään ensi talven olympiajoukkueen pelaajista ei ole millään tavalla syyllinen Suomen pelaajatuotannon ongelmiin.

Sen lisäksi kaikki viesti, mitä suomalaisilta jääkiekkovaikuttajilta, valmentajilta ja ruohonjuuritasolla toimivilta ihmisiltä on viime vuosina kuulunut, on kyllä kertonut siitä, että ongelmat tiedostetaan ja herätys on jo saatu.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni jos sanoo ettei Pitkäsen poisjäänti olisi kova menetys Suomelle on Pitkäsen törkeää aliarviointia. Ei kuka tahansa pelaa NHL jengin pakistossa jatkuvasti päälle 25 min per matsi ilman että oikeasti osaa pelata eikä mitää Niskaloita ja Hietasia voi oikein mainita edes samassa lauseessa. Lisäksi nyt Erkan aikana ei enää pelata meidän peliä maajoukkueessa jolloin KHL-pelaajat menettävät sen etunsa koskien pelitapaa. NHL-pelaajien on helpompi hypätä kelkkaan kuin Jalosen aikana eikä Pitkänen ollut suinkaan ainoa NHL-pelaaja joka ei ollut sinut tuon Jalosen pelitavan kanssa.

Vancouverin olympialaisissa Suomen selkeästi paras ja tasapainoisin ottelu oli juuri se Tshekki-matsi, josta Joni Pitkänen oli pelikiellon takia sivussa. Pakkipari Kukkonen-Pitkänen oli sitä edellisessä Ruotsi-pelissä aivan yössä, mutta Kukkosen pelaaminen parani huomattavasti Niskalan tultua Pitkäsen sijaan hänen vierelleen. Sitten seuraavaan USA-peliin Pitkänen palasi kokoonpanoon ja Kukkonen joutui vilttiin. USA-pelin tuloksen kaikki varmaan muistavatkin. Ja kyllä se oli nimenomaan Pitkänen, joka pakeista oli ylivoimaisesti eniten helisemässä pelitavan kanssa. Timonen ja Salo vetelivät viivelähtöjä siinä missä muutkin, mutta Pitkäselle se oli ylivoimaisen vaikeaa.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Jonin loukkaantuminen on erittäin ikävä asia, ja olisi varmasti ollut vahvistus Suomen pakistoon.

Täytyy tosin muistaa että Pitkästä ei ole hirveästi napannut kenenkään muunkaan valmentamat Leijona-joukkueet. MM-kisoista Pitkänen on kieltäytynyt käytännössä aina. Oli leirilla mukana 2008, mutta loukkaantui, ja Shedden taisi silloin mainita että "its contract year so guys are not playing becouse they have a bad toe nail" tai jotain. Pitkänen kieltäytyi myös Torinon kisoista viitateen loukkaantumiseen vaikka silti pelasi todella isoja minuutteja NHL:ssä. Silloin huhuiltiin että Pitkänen ei halunut riskeerata bonus-rahojaan jos tulisi loukkaantuminen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllä sanoisin, että Rasmus Ristolaisella on mahdollisuudet päästä jopa Sotshiin, jos jatkaa ja jopa parantaa samaa menoa kuin nyt on esittänyt Buffalon mukana. Paljon riippuu ehdottomasti siitä, missä mies ylipäänsä pelaa ensi kauden (onko se nyt TPS/Rochester/Buffalo).

Pidän täysin mahdollisena, että Ristolainen menee kokonaisvaltaisuutensa siivittämänä tänä tulevalla kaudella jo Vatasen ohitse hierarkiassa.

Aika tietenkin näyttää. Täällä vain kukaan muu ei taida pitää Ristolaisen paikkaa edes teoreettisena mahdollisuutena.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voi olla, että kuulun vähemmistöön, mutta mielestäni Pitkäsen vaihtuminen vaikkapa Hietaseen ei heikennä Suomen joukkuetta pätkän vertaa.

Tämä vain vahvistaa omaa mielikuvaani siitä, että Pitkäsen kaltainen sosiaalisesti kenties hieman lahjaton kaveri ei voi koskaan joukkueurheilussa saavuttaa ansaitsemaansa arvostusta. Hietanen = Pitkänen on ihan käsittämätön lausunto. Pitkänen on isompi, ilkeämpi, valovuosia parempi luistelija, syöttäjä ja laukoja. Näitä pelaajia ei ole mitään järkeä edes verrata keskenään.

Sitten seuraavaan USA-peliin Pitkänen palasi kokoonpanoon ja Kukkonen joutui vilttiin. USA-pelin tuloksen kaikki varmaan muistavatkin. Ja kyllä se oli nimenomaan Pitkänen, joka pakeista oli ylivoimaisesti eniten helisemässä pelitavan kanssa. Timonen ja Salo vetelivät viivelähtöjä siinä missä muutkin, mutta Pitkäselle se oli ylivoimaisen vaikeaa.

Jokainen voinee tarkistaa USA-pelistä, että ketkä siellä olivat niitä viivelähtöjä vetämässä USA:n paiskoessa kiekkoa Suomen reppuun. Mertsi Mertarannan jokapelisistä pitkäshaukuista huolimatta Jonilta muistaakseni ihan ok-turnaus. Taisipa olla avainpala pronssimitalinkin suhteen.

MM-kisoista Pitkänen on kieltäytynyt käytännössä aina. Oli leirilla mukana 2008, mutta loukkaantui, ja Shedden taisi silloin mainita että "its contract year so guys are not playing becouse they have a bad toe nail" tai jotain.

Ainakin itse muistan tämän nimenomaan Sheddenin törkeänä selkäänpuukottamisena. Pitkäsellä oli tuolloin jalassaan murtuma, ei "bad toe nail".

No olivatpa Joni-haterit oikeassa tai väärässä, tätä asiaa tuskin tarvitsee tulevaisuudessa vatvoa. Näyttäisi pahasti siltä, että Pitkänen joutuu monen rikkonaisen vuoden jälkeen laittamaan hokkarit naulaan sinänsä turhan (pitkäkiekko-sääntä NHL:ssä...) loukkaantumisen vuoksi. Ja se on helvetin iso sääli.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jokainen voinee tarkistaa USA-pelistä, että ketkä siellä olivat niitä viivelähtöjä vetämässä USA:n paiskoessa kiekkoa Suomen reppuun. Mertsi Mertarannan jokapelisistä pitkäshaukuista huolimatta Jonilta muistaakseni ihan ok-turnaus.

USA-pelissä Suomella oli siellä viisi NHL-pakkia kokoonpanossa ja sitten Niskala kuudentena Euroopasta. Eikä Niskala suinkaan ollut se eniten kusessa ollut pakki. Kyllä siellä vetivät vihkoon kaikki ihan Saloa, Pitkästä, Timosta ja Lydmania myöten. Kaikkien asiantuntijoiden silmissä Vancouverin pahimmat flopit kokonaisuudessaan olivat pappaketju Koivu-Selänne-Lehtinen ja pakistosta sitten pari Kukkonen-Pitkänen. Se, että joku Kärppiä ja Carolinaa kannattava yksittäinen nimimerkki näkee asian eri tavalla, ei muuta yleistä näkemystä asian suhteen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Pidän täysin mahdollisena, että Ristolainen menee kokonaisvaltaisuutensa siivittämänä tänä tulevalla kaudella jo Vatasen ohitse hierarkiassa.

Katsoi asiaa värilaseilla tai ilman, mutta tämä on nyt aika uskomatonta tekstiä. Se on ihan yes palvoa näitä vajaa pari metrisiä ja vajaa satakiloisia pakkeja vain mittojen vuoksi, mutta vähäsen valoja päälle.

Aika tietenkin näyttää. Täällä vain kukaan muu ei taida pitää Ristolaisen paikkaa edes teoreettisena mahdollisuutena.

Mikä seikka tukee Ristolaisen valintaa Sotshiin? Myönnän etten ole miehen otteita nähnyt kesän aikana, mutta aivan helvetisti saanut tapahtua jos viime kauden touhuilu liigassa on muuttunut änäritason tekemiseksi.

Edit. Kommenteillani viittasin siis alkavaan kauteen 2013-2014.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kalpa
USA-pelissä Suomella oli siellä viisi NHL-pakkia kokoonpanossa ja sitten Niskala kuudentena Euroopasta. Eikä Niskala suinkaan ollut se eniten kusessa ollut pakki.

Nyt erku muistelee ihan omiaan. Niskala oli puolustuspäässä aivan kusessa noissa kisoissa. Siis täysi lapanen jolla ei olisi pitänyt olla mitään asiaa noihin kisoihin. Esim. tuossa USA pelissä 6min peliajalla tehotilastossa komea lukema -3! Toiseen maalin johtaneen ylivoiman Niskala lahjoitti USA:lle koska pelkäsi mennä hakemaan päätykiekkoa kärkikarvaajan ahdistellessa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Katsoi asiaa värilaseilla tai ilman, mutta tämä on nyt aika uskomatonta tekstiä. Se on ihan yes palvoa näitä vajaa pari metrisiä ja vajaa satakiloisia pakkeja vain mittojen vuoksi, mutta vähäsen valoja päälle.



Mikä seikka tukee Ristolaisen valintaa Sotshiin? Myönnän etten ole miehen otteita nähnyt kesän aikana, mutta aivan helvetisti saanut tapahtua jos viime kauden touhuilu liigassa on muuttunut änäritason tekemiseksi.

Edit. Kommenteillani viittasin siis alkavaan kauteen 2013-2014.

Juuri näin. Mies myöntää, että ei tiedä yhtään mitään Ristolaisen otteista kesän jälkeen, mutta silti vetää tuollaista soopaa kuin "uskomatonta tekstiä". Joku voisi sanoa, että aikamoinen urpo kyseessä.

Ristolainen on esittänyt erittäin hyviä otteita Buffalon mukana kesällä ja syksyllä. Oli harjoitusturnauksen osalta Buffalon prospect-porukan paras puolustaja. Buffalon porukassa pelasi myös esim. Eliteprospects.com - Brayden McNabb ja Eliteprospects.com - Chad Ruhwedel

Valmennusjohto Buffalon GM-Regieria myöten kehuivat Ristolaisen otteita. Buffalo aikoo aloittaa kautensa 8 puolustajalla ylhäällä ja Ristolaisella on aidot mahdollisuudet kausi ylhäällä aloittaa (toki sopimuksensa takia en usko pelaavan kuin sen liukumisen estävän 9 ottelun "maksimin"). Kuitenkin, jos otteet jatkuvat samanlaisina, olisi Rochesterissakin noilla otteilla jopa ykköspakki (ja Rochesterin pakisto ei ole kuitenkaan mitenkään paska).

Mies on ilmeisesti siis ottanut kesällä harppauksia eteenpäin, sopeutunut pienempään kaukaloon ja sen pelityyliin, sekä pelannut todella varmaa ja virheetontä peliä.

Mutta eihän ny saatana kukaan Vatasta parempi voi olla, ei vaan voi.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta eihän ny saatana kukaan Vatasta parempi voi olla, ei vaan voi.

Se on ihan helvetin tyhmää ruveta vertailemaan jotain paremmuutta tässä vaiheessa kautta, varsinkin kun kaikki tietää miten Sami vetää nämä harjoituspelit. Ja se ei kai zaywestinkään pointti tainnut olla? Mutta kun ruvetaan puhumaan, miten nämä ko. pelaajat voisivat hyödyntää olympiajoukkuetta, niin onhan se hieman tyhmää nostaa Ristolainen Vatasen edelle. Samin rooli korostuisi ennen kaikkea ylivoimissa, kun taas Ristolainen all around-pakkina kaatuilisi kentällä ennen kaikkea tasakentällisin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Se on ihan helvetin tyhmää ruveta vertailemaan jotain paremmuutta tässä vaiheessa kautta, varsinkin kun kaikki tietää miten Sami vetää nämä harjoituspelit. Ja se ei kai zaywestinkään pointti tainnut olla? Mutta kun ruvetaan puhumaan, miten nämä ko. pelaajat voisivat hyödyntää olympiajoukkuetta, niin onhan se hieman tyhmää nostaa Ristolainen Vatasen edelle. Samin rooli korostuisi ennen kaikkea ylivoimissa, kun taas Ristolainen all around-pakkina kaatuilisi kentällä ennen kaikkea tasakentällisin.

Tuohon seikkaan perustuva syy on juuri se, minkä takia pidän tätä väitettäni mahdollisena. Ristolaisen työmoraali myös kaukalon ulkopuolella on korkealla tasolla, toisin kuin Vatasen. Ei se aivan sattumaa ole, että Ristolainen varattiin numerolla 8. draftissa, joka oli tasoltaan selkeästi kovin sitten vuoden 2003, siinä missä Vatanen varattiin numerolla 106 tasoltaan tavanomaisessa draftissa. Ristolaisesta sanottiin todella laajan konsensuksen saavuttamana, että on yksi koko draftin NHL-valmiimpia pelaajia.

Kieltämättä pidin Ristolaisen puheita tyyliin "lähden ottamaan paikan ylhäältä syksyllä" perusjargonina, mutta mies on selvästi ihan tosissaan lähtenyt tuota paikkaa ottamaan. Totesin jo ekassa viestissäni, että aika sen näyttää, mutta toistaiseksi hommat ovat alkaneet niin hyvin kuin melkein mahdollista. Otanta on eittämättä pieni, mutta alku on ollut täysin toisenlainen kuin joukkuekaveri Armialla.

Toisekseen täytyy sitten naureskella tuolle väitteellesi, että juuri Suomen joukkue lähtökohtaisesti tarvitsisi pelaajaprofiililtaan enemmän puhtaasti ylivoimilla käyttökelpoista, omissa suurissa vaikeuksissa olevaa pelaajaa enemmän kuin all-around-pakkeja. Kumpaakohan pelaajaprofiilia Suomen joukkueessa on pikkaisen enemmän? Minkä lisäksi täytyy sanoa, että olette totaalisen kuutamolla, jos pidätte Ristolaista pelkästään jonain isona fyysisenä mörssärinä. Kyllähän Ristolaisen liike on hyvällä tasolla kokoisekseen, sekä omaa kiekollista taitoa todella hyvin. Ei ole luistelussa tai kiekollisessa pelissä tietenkään Vatasen tasoa (eikä sellaista tuskin koskaan saavutakkaan), mutta se puoli on täysin riittävä, minkä lisäksi on fyysinen ja sana "grit" kuvastaa hyvin pelityyliä (tuon tyylisiä pelaajia ei Suomella ole juuri lainkaa, paras eittämättä on Ossi Väänänen, ja se ei ole kovin hääppöisesti Olympia-tasolla).

Kaikki riippuu tietenkin siitä, miten jatko ja kehittyminen menee (totesin tämän jo ekassa viestissäni). Ristolaisella on kyllä kaikki työkalut sekä työkalulaatikko ottaa merkittäviä harppauksia eteenpäin jo tulevalla kaudella - aivan kuten mitä ilmeisimmin on ottanut nyt kesälläkin.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Pitkäsen menetys on paperilla kova, mutta itse kentällä se ei tunnu missään. Pitkänen on varsin heikko joukkuepelaaja, jolla oli ainakin Vanocuverissa suuria vaikeuksia tottua suomalaisen yhteistyön jääkiekon periaatteisiin. Lisäksi on hyvä muistaa, että Pitkäsen edellinen tosipeli eurooppalaisessa kaukalossa taitaa olla keväältä 2003. Ei olisi ollut mitenkään salettia, että hän olisi eurooppalaisessa kaukalossa ollut parempi vaihtoehto kuin vaikkapa Niskala tai Hietanen, jotka ovat tottuneet maajoukkueen pelitapaan ja toimintakulttuuriin.

Vancouverin olympialaisissa Suomen selkeästi paras ja tasapainoisin ottelu oli juuri se Tshekki-matsi, josta Joni Pitkänen oli pelikiellon takia sivussa. Pakkipari Kukkonen-Pitkänen oli sitä edellisessä Ruotsi-pelissä aivan yössä, mutta Kukkosen pelaaminen parani huomattavasti Niskalan tultua Pitkäsen sijaan hänen vierelleen. Sitten seuraavaan USA-peliin Pitkänen palasi kokoonpanoon ja Kukkonen joutui vilttiin. USA-pelin tuloksen kaikki varmaan muistavatkin. Ja kyllä se oli nimenomaan Pitkänen, joka pakeista oli ylivoimaisesti eniten helisemässä pelitavan kanssa. Timonen ja Salo vetelivät viivelähtöjä siinä missä muutkin, mutta Pitkäselle se oli ylivoimaisen vaikeaa.

Siis nyt jos oikein ymmärsin, niin Pitkänen ei mielestäsi ole minkäänlainen menetys olympiajoukkueelle, koska oli mielestäsi silmiinpistävän paska Vancouverissa USA-välierässä? Eli kaveri, joka on NHL:ssä ollut monta vuotta joukkueensa isoimpia minuutteja jauhava ykkösparin pakki ei ole minkäänlainen menetys, koska:

A. hän ei kyennyt Vancouverissa pelaamaan viivelähtöpeliä (jota ei enää Erkan alaisuudessa pelata)

B. oli mielestäsi joukkueen "the heikko lenkki" USA-välierässä (jota ei todellakaan ollut, vaikkei toki huippupeliäkään pelannut kuten ei kyllä kukaan muukaan tuossa pelissä), eikä näin ollen tuon yksittäisen huonon pelin takia ole enää mitenkään merkittävä pelaaja maajoukkueelle

C. hän on helposti korvattavissa esimerkiksi Hietasilla ja Niskaloilla, koska he ovat tottuneet maajoukkueen pelitapaan (eli meidän peliin jota Erkka ei edelleenkään enää peluuta) ja tietävät toimintatavat maajoukkueessa (ovat toki ottaneet jalansijaa ja onnistuneet jossain Skoda Cupissa kohtuullisesti ja näinkö ollen siis korvaavat Pitkäsen, joka on vaatimattomasti jauhanut kovalla tasolla illasta toiseen rapakon takana juuri niitä maailman parhaita vastaan, jotka myös olympialaisissa askiin tulevat).

Asia selvä.

Vihaan turhanpäiväistä pessimismiä, mutta Pitkäsen menetys on aivan helvetellinen takaisku olympiajoukkueelle. Puolustajien tilanne huomioiden menetyksenä olisi samaa luokkaa hyökkääjistä puhuttaessa esimerkiksi sellainen skenaario, jossa vaikkapa Ruudun Tuomo ja Filppula molemmat joutuisivat jäämään pois kisoista. Ja tietysti niin suomalaisen jääkiekon, kuin ennenkaikkea Pitkäsen itsensä kannalta vieläkin helvetillisempi homma. Toivottavasti Joni löytää mieleistä tekemistä askin ulkopuolta jos urakin oli nyt tässä.

Positiivisesti jos yrittää edes ajatella tuota puolustuspeliä, niin täytyy toivoa Erkan peluuttavan sellaista tiiviin tasapainoista koko kentän karvapersettä, jossa jokaisesta hyökkäysvitjasta löytyy tarvittava apu pakkiparin tueksi. Muuten se on goodbye ja hellät tunteet jo hyvissä ajoin ennen mitalipelejä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siis nyt jos oikein ymmärsin, niin Pitkänen ei mielestäsi ole minkäänlainen menetys olympiajoukkueelle, koska oli mielestäsi silmiinpistävän paska Vancouverissa USA-välierässä? Eli kaveri, joka on NHL:ssä ollut monta vuotta joukkueensa isoimpia minuutteja jauhava ykkösparin pakki ei ole minkäänlainen menetys, koska: ...

Ymmärsit aika totaalisen väärin. Pitkänen oli nimenomaan heikko kokonaisuudessaan Vancouverin turnauksessa. USA-pelillä ei mielestäni ole edes väliä juurikaan, koska siinä koko joukkue veti vihkoon. Ja tosiaan itse en pidä sattumana sitä, että joukkueen paras ja tasapainoisin esitys olympialaisissa oli juuri se ottelu, josta Pitkänen oli pelikiellon takia sivussa. Jos Pitkäsen merkitys Leijonille on niin suuri kuin annat ymmärtää, miten tämä ylipäätään oli mahdollista? Suomen peli pohjautuu valmentajasta riippumatta yhteistyön jääkiekkoon. Ja Joni Pitkänen on suomalaisista huippukiekkolijoista ehkä se kaikkein kovin individualisti, hyvässä ja pahassa.

Ja ainakin Erkka itse on sanonut, että Leijonat jatkossakin pyrkii kontrolloimaan kiekkoa eli myös tekemään tilaa pelkän tilan voittamisen lisäksi. Huomaa, että NHL:ssä pelikirjat eivät siinä mielessä oli jääkiekon keskiössä, että NHL-fanaatikot yliarvottavat yksilöiden merkitystä ja vähättelevät pelitavan merkitystä. Pitkänen on eittämättä parempi pelaaja pienessä kaukalossa coast to coast kiekossa, mutta kun pelataan kontrolloitua yhteistyönjääkiekkoa eurooppalaisessa kaukalossa, saattaa Hietanen hyvinkin olla joukkueelle arvokkaampi ja luotettavampi vaihtoehto.

Kannattaa myös muistaa se, että Torinon olympialaisistakin Pitkänen jäi sivuun viime hetkellä. En ainakaan itse hirveästi osannut herraa silloin kaivata. Päinvastoin, täydestä sydämestään Leijonille pelaava jääkiekkoilija on maajoukkueelle arvokkaampi kuin sellainen, joka tulee pitkin hampain pelaamaan ja vetää vielä ihan omaa jääkiekkoaan pelikirjasta välittämättä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ja ainakin Erkka itse on sanonut, että Leijonat jatkossakin pyrkii kontrolloimaan kiekkoa eli myös tekemään tilaa pelkän tilan voittamisen lisäksi. Huomaa, että NHL:ssä pelikirjat eivät siinä mielessä oli jääkiekon keskiössä, että NHL-fanaatikot yliarvottavat yksilöiden merkitystä ja vähättelevät pelitavan merkitystä.

Mielestäni Suomessa on jo vuosia ollut sellainen tilanne, että yksilöiden merkitystä vähätellään ja nimenomaan pelitavan merkitystä liioitellaan. On tietenkin vaikea absoluuttisesti määritellä näiden asioiden välistä suhdetta, mutta sihvos-fanclubille pelaajalistat vaikuttavat ainakin näennäisesti yhdentekeviltä. Oikeasti "paras systeemi" ei aina voita.

Suomen pakisto on kehno. Kärkimiesten loukkaantumisia ei kärsi enää tulla yhtään. Toisaalta lyhyessä turnauksessa on aina mahdollista vetää taitojen ylärajalla ja ottaa koneistosta kaikki irti. Ja siinä Suomi on ollut perinteisesti aika hyvä...
 
Viimeksi muokattu:
Tämä vain vahvistaa omaa mielikuvaani siitä, että Pitkäsen kaltainen sosiaalisesti kenties hieman lahjaton kaveri ei voi koskaan joukkueurheilussa saavuttaa ansaitsemaansa arvostusta. Hietanen = Pitkänen on ihan käsittämätön lausunto. Pitkänen on isompi, ilkeämpi, valovuosia parempi luistelija, syöttäjä ja laukoja. Näitä pelaajia ei ole mitään järkeä edes verrata keskenään.

Ei minun ollut tarkoitus verrata Hietasta ja Pitkästä pelaajina keskenään. Se oli vain tapani ilmaista, että mielestäni Suomen joukkueen iskukyky ei muutu tuumaakaan siitä jos ja kun Pitkänen vaihtuu kokoonpanossa Hietaseen tai johonkin muuhun saman roolin puolustajaan. Tämän ei tarvitse olla Hietanen, mutta otin hänet esimerkkinä, sillä hän on ainakin hyvin lähellä valintaa Sotshiin.

En osaa Pitkäsen sosiaalisista taidoista tai sen rajoituksista sanoa mitään enkä kyllä edes miettinyt tuollaista seikkaa kun viestiäni kirjoitin. Joku kirjoitti hyvin tuossa ylempänä, että Pitkänen on paperilla iso menetys, mutta kentällä ei niinkään. Tuosta olen täysin samaa mieltä. Perustuen pitkälti siihen, että Pitkänen ei ole koskaan loistanut maajoukkueessa eikä oikeastaan ollut edes mikään rivipelaajaa isompi nimi kertaakaan kv-turnauksissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Positiivisesti jos yrittää edes ajatella tuota puolustuspeliä, niin täytyy toivoa Erkan peluuttavan sellaista tiiviin tasapainoista koko kentän karvapersettä, jossa jokaisesta hyökkäysvitjasta löytyy tarvittava apu pakkiparin tueksi. Muuten se on goodbye ja hellät tunteet jo hyvissä ajoin ennen mitalipelejä.

Eiköhän tuohon rahkeet tule riittämään, onhan joukkueessa sellaista kalustoa kuin Koivut, Filppula, JJ, Korpikoski jne. Mitään Hagmanin ja Miettisen katastrofiketjua (noilla miehillä + Kapasella juurikin -3 USA-pelistä, eikä OJ:kaan siinä välissä toiminut) ei tosiaankaan ole varaa rakentaa. Samat teesit edelleen, M. Koivu ykköseen, Filppula kakkoseen, S. Koivu ja Korpikoski kolmoseen, nelosesta puhdas jarruketju. Kaikki ketjut pelaavat käytännössä nolla nollaa ja toivotaan että joku ratkaisee.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni Suomessa on jo vuosia ollut sellainen tilanne, että yksilöiden merkitystä vähätellään ja nimenomaan pelitavan merkitystä liioitellaan. On tietenkin absoluuttisesti määritellä näiden asioiden välistä suhdetta, mutta sihvos-fanclubille pelaajalistat vaikuttavat ainakin näennäisesti yhdentekeviltä. Oikeasti "paras systeemi" ei aina voita.

Suomen pakisto on kehno. Kärkimiesten loukkaantumisia ei kärsi enää tulla yhtään. Toisaalta lyhyessä turnauksessa on aina mahdollista vetää taitojen ylärajalla ja ottaa koneistosta kaikki irti. Ja siinä Suomi on ollut perinteisesti aika hyvä...

Kansainvälisissä arvoturnauksissa pelaajamateriaalin merkitys on ollut viime vuosina pienenemään päin. Kanadalla on joka vuosi ollut MM-kisoissa kisojen paras tai vähintään toiseksi paras materiaali, mutta siitä huolimatta se on neljästi peräkkäin jäänyt mitalipelien ulkopuolelle. Suomella taas on ollut materiaali, joka lähtökohtaisesti ei ole mitalipelitasoa, mutta siitä huolimatta kolme kertaa peräkkäin Leijonat ovat sinne edenneet. Venäjänkin menestys on ollut enemmän kiinni siitä miten koutsi saa homman kuriin eikä niinkään siitä, saavatko he supertähtensä änäristä mukaan. Ruotsi floppasi 2012 hurjalla materiaalillaan, mutta viime keväänä paljon köykäisemmällä rosterilla voitti kultaa. Syyksi näen sen, että Mårts palautti peliä lähemmäs sitä perinteistä Ruotsi-kiekkoa sen pohjoisamerikkalaisen koulupoikalätkän sijaan.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että Suomen pakisto on heikko. Tosin tilanne oli melko samankaltainen jo Vancouverin aikaan, vaikka änäripakkeja muutama enemmän olikin. Mutta ainakin itse näen niin, että nykyinen "KHL-Lepistö" on parempi kuin se neljän vuoden takainen "NHL-Lepistö". Iso rooli KHL:ssä on parempi vaihtoehto maajoukkuepelien kannalta kuin jämärooli NHL:ssä. NHL:n ja Euroopassa pelaavien pelaajien tasoeroa on usein tapana liioitella. Joku Kukkonenkin veti NHL:ssä jokaisen kauden siten, että tehosaldo oli plussan puolella kauden päätyttyä. Samoin Niskala pelasi lyhyen NHL-uransa varsin kovin tehopistein pelimäärään suhteutettuna. Vaikeaa uskoa, että he heti Eurooppaan palattuaan olisivat olleet yhtäkkiä täysin kykenemättömiä pärjäämään änärimiehiä vastaan.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Näin se vaan menee, että kesän aikana Suomi on menettänyt neljästä NHL puolustajasta kaksi. Sami Saloa tai Kimmo Timosta ei ole varaa menettää.
Tällä hetkellä oma kokoonpano menisi näin:

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen
Timonen-Salo

Filppula-Lehterä-Granlund
Väänänen-Vatanen

Korpikoski-S.Koivu-Selänne
Melart-Niskala

Komarov-N.Kapanen-X
Jalasvaara-Y

X= Philström, Hartikainen, Joensuu, Petrell, Kontiola, Bergenheim, Leino, Barkov, Aaltonen, J.Koskiranta, Savinainen, Anttila, Immonen, O.Jokinen, Osala, Hagman, Pesonen
Y= T.Laakso, Mäntylä, Järvinen, Kukkonen, Jaakola, Karalahti, Ristolainen, Määttä, Lepistö, Hietanen

YV:
Selänne-M.Koivu-J.Jokinen
Timonen-Salo

Filppula-Lehterä-Granlund
Niskala-Vatanen

Itävaltaa ja Norjaa vastaan pelataan kolmella ylivoima viisikolla

Korpikoski-S.Koivu-N.Kapanen
Melart-Y/Jalasvaara

AV:

N.Kapanen-Komarov
Jalasvaara-Y

S.Koivu-T.Ruutu
Väänänen-Melart

M.Koivu/X-Korpikoski
Jalasvaara-Y


Maalivahdit:
Rask
Niemi
Backström

Euroopassa pelaavien osalta Karjala-Turnaus on suuri vedenjakaja. Toki myös P-Amerikassa pelaavien osalta tilanne tulee vielä muuttumaan sen mukaan miten kukin pelaa.

"X:n" paikalle on tunkua ja mielestäni Philström on tällä hetkellä tässä kilpailussa vahvimmilla. Osala ja Joensuu ovat mielestäni jäähyherkkiä pelaajia ja näin ollen heidän pitää esittää erittäin vahvoja otteita, jos tästä huolimatta päädytään valitsemaan jompikumpi näistä veljistä. Bergenheim, O.Jokinen ja Leino eivät viimekaudella antaneet minkäänlaisia näyttöjä ja tuleva kausi ratkaisee heidän osaltaan mahdollisen kisamatkan. Aaltonen on yksi vaihtoehto, jos lähdetään neljällä hyökkäävällä kentällä, mitä tosin epäilen. Hyökkäyksessä on muutenkin variaatioita sillä keskellä Koivujen lisäksi voi pelata: O.Jokinen, Immonen, Filppula, Granlund, J.Jokinen, Kontiola, Leino, N.Kapanen sekä Koskiranta. Kapasen Nikokaan ei voi olla varma omasta paikastaan joukkueessa, mutta tällä hetkellä hän vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta nelosen keskelle.

Puolustukseen sen sijaan haetaan puolustavan roolin puolustajaa ja tässä kilpajuoksussa Tuukka Mäntylä on mielestäni tällä hetkellä parhaimmassa asemassa, alla hyvä turnaus EHT:lla ja pelaaminen KHL:ssä on ollut hyvällä tasolla. Tosin esim. Kukkosen kausi ei ole vielä alkanut. Teemu Laakso paransi viime mm-kisoissa otteitaan jatkuvasti, mutta nyt ei ole varaa jännitellä edes niissä alkupeleissä. Londonista Määttä ei olympialaisiin nouse, joten paikka NHL:stä on ehdoton vaatimus. Ristolaisella on mahdollisuudet myös olympialaisiin, mutta kauden alun on onnistuttava. Toisin sanoen en usko, että Rasmus nousee kisoihin TPS:stä. Lepistön ja Hietasen osakkeet ovat sen takia alhaiset sillä paikka, joka on auki on varattu puolustavalle puolustajalle. Eli Lepistö ja Hietanen taistelevat Niskalan kanssa kiekollisen pakin paikasta.

Suomen maalivahtien osalta on mukava se, että kassareihin homma ei kaadu. Päädyin Raskiin sillä tiukassa paikassa viime kaudella Rask oli erittäin hyvä. Niemi taisteli parhaan maalivahdin palkinnosta, joten lienee mahdotonta ohittaa Niemeä kun puhutaan olympiapaikoista. Backström taas tuo kokemuksellaan omanlaista rauhallisuuttaan kolmikkoon. Backström on myös ennen ollut mukana olympialaisissa, mutta ei ikinä ykkösvaihtoehtona joten tilanne ei olisi hänelle uusi, vaan hän pystyisi auttamaan joukkuetta ja erityisesti nuorempia virkaveljiään nimenomaan olympiakokemuksellaan. Pekka Rinteellä oli vaikea(hko) kausi, joten mielenkiintoista nähdä Pekan "comeback". Rinne pelaa Predatorsissa, joka on tunnettu kovasta puolustuksesta, näin ollen esitysten pitää olla todella vakuuttavia. Toki eihän Bruinskaan mitään ekstra hyökkäävää kiekkoa pelata, mutta Rinne on tällä hetkellä se kaveri jonka on otettava Rask tai/ja Niemi "kiinni".Kari Lehtosen olympiamatkaan en millään jaksa uskoa mm-2012 nk. "Sulamisen" jälkeen. Raannan mahdollisuudet lepäävät siinä, jos haetaan nuorempaa ja kokemattomampaa kaveria kolmosveskaksi.
 
Viimeksi muokattu:

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vaikka Pitkänen olisi ollut vahvistus, ei tässä ole syytä lietsoa tappiomielialaa ja liioitella. Yksittäisellä Pitkäsen tasoisella pelaajalla ei ole isoa merkitystä turnausmenestyksen kannalta näin lyhyessä turnauksessa.

Rautalankaa: Suomi pelaa alkulohkossa Itävaltaa, Norjaa ja Kanadaa vastaan. Kaksi ensinmainittua Suomi hoitaa rutiinilla ilman yhtään NHL-pakkia. Niillä pisteillä Suomi menee joko suoraan puolivälieriin tai saa neljännesvälierissä vastaansa jonkun lohkojumboista, esim. Slovenia/Itävalta/Latvia, joka hoituu rutiinilla. Suomi menisi puolivälieriin aika kevyesti ilman ainuttakaan NHL-pelaajaa. Käytännössä siis Suomen ja mitalipelien välillä on vain yksi ottelu: puolivälierä.

On siis täysin naurettavaa väittää että mitalipelihaaveet voi unohtaa. Yhdessä pelissä voi tapahtua aivan mitä vaan vaikka Suomi veisi sinne KHL-pelaajansa. Ei siksi että KHL-miehet olisivat NHL-pelaajia parempia, mutta hekin ovat riittävän hyviä voittamaan yksittäisen peli mitä tahansa maajoukkuetta vastaan tuollaisessa miniturnauksessa, johon tullaan kylmiltään.

Jokainen voi käydä katsomassa Kanadan viime vuosien MM-rosterit ja verrata niitä kisojen lopputuloksiin. Heidän pakisto on järjestään ollut sellainen, että Suomi voi haaveilla vastaavista edes olympiatasolla. Ei vain NHL-miehistä ole ollut pelastamaan edes MM-tasolla. MM-kisat, kuten kaikki turnaukset, on vain turnaus, eli siitä ei voi vetää liikoja johtopäätöksiä, mutta on ne ainakin osoittaneet ettei a) NHL-pelaajat ole jumalia b) NHL-pelaajista koostuvat joukkueet tippuvat puolivälierissä siinä kuin muutkin.

Ruotsin saldo viime olympiakisojen puolivälieristä on muuten kolme tappiota ja yksi voitto. Ei edes puolustajajumala Lidström ole pystynyt hoitamaan Ruotsia jatkoon, vaikka joukkueessa ei ole ollut muutenkaan huippupelaajista pulaa. Suomen saldo on vastaavasti kolme voittoa ja yksi tappio.

Materiaali ja yksilötaito ovat menestyksen raaka-aineita, mutta niiden osuus lyhyen turnauksen yksittäisessä pelissä ei ole kovin iso, koska jo pelkästään maalivahdilla ja "tuurilla" on paljon merkitystä, eli peli ratkeaa johonkin flipperiräkäroikkuun kun joku hakee kypäräänsä ja toisella on maila poikki.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Juuri näin. Mies myöntää, että ei tiedä yhtään mitään Ristolaisen otteista kesän jälkeen, mutta silti vetää tuollaista soopaa kuin "uskomatonta tekstiä". Joku voisi sanoa, että aikamoinen urpo kyseessä.

Juuri mainitsemasi seikka tekee kirjoittajasta urpon. Nostan hattua sinulle.

Alleviivasin nimenomaisesti alkavaa kautta 2013-2014. Vatanen on pelannut jo tynkäkauden verran pienessä kaukalossa ja imenyt oppia sieltä. Ristolainen sen sijaan aloittelemassa ensimmäistä kauttaan... niin missä? Omia väitteitäni perustin myös liigassa nähtyihin peleihin sekä aina vittumaisiin tilastoihin(+-). Olenko siis oikeasti ihan kujalla vai jauhatko sinä nyt isolla siveltimellä paskaa? Minun papereissani Ristolaisen lisäksi Vatanenkin on kehittyvä pelaaja vielä.

Mutta eihän ny saatana kukaan Vatasta parempi voi olla, ei vaan voi.

Noinko minä asian ilmaisin?

Sinä puhuit tästä alkavasta kaudesta ja minä perustin kommenttini siihen. Varmasti joku päivä Ristolainen voi olla Vatasta kokonaisuudessaan parempi pelaaja. Onko se alkava kausi? Epäilen. Lisäksi minä ymmärsin sinun alunperin viittaavan maajoukkueen hierarkiaan. Epäilen kahta suuremmin Ristolaisen menevän Vatasen ohi hierarkiassa tällä kaudella.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Juuri mainitsemasi seikka tekee kirjoittajasta urpon. Nostan hattua sinulle.

Eiköhän se määritelmä kuulu sille, joka suorilta käsin väittää asiaa katsottavan "värilasein" tai sitten kuvittelee ison pakin olevan automaattisesti surkea luisteleen ja huono kiekollisesti. Varsinkin, kun sen sanoo nimimerkki, joka paahtaa Anaheim-ketjussa Vatas-värilasit päässä menemään, muidenkin nimimerkkien mielestä. Esimerkiksi täysin vastaavassa tilanteessa on Joe Armia, mutta ei minulla mitään värilaseja häntä kohtaan ole. Hänen aloituksensa perusteella ei taistelisi tuskin edes MM-kisapaikasta. Tulee todennäköisesti kuitenkin petraamaan myös tehollisesti.

Alleviivasin nimenomaisesti alkavaa kautta 2013-2014. Vatanen on pelannut jo tynkäkauden verran pienessä kaukalossa ja imenyt oppia sieltä. Ristolainen sen sijaan aloittelemassa ensimmäistä kauttaan... niin missä? Omia väitteitäni perustin myös liigassa nähtyihin peleihin sekä aina vittumaisiin tilastoihin(+-). Olenko siis oikeasti ihan kujalla vai jauhatko sinä nyt isolla siveltimellä paskaa? Minun papereissani Ristolaisen lisäksi Vatanenkin on kehittyvä pelaaja vielä.

Ristolainen vaikuttaa siinä mielessä hyvin poikkeukselliselta suomalaiselta huippuprospectilta, että pelityyli sopii todella hyvin Pohjois-Amerikkaan sekä sopeutuminen on huomattavasti vaivattomampaa kuin esim. Vatasella tai Granlundilla. Kuten myös totesin, Ristolaisen osalta oli jo ennen draftia vahva konsensus, että on yksi draftin NHL-valmein pelaaja. Draftissa kuitenkin on paljon pelaajia, jotka tulevat aloittamaan kautensa NHL-joukkueessa välittömästi nyt draftia seuraavana syksynä. Viime kausi sekasortoisessa TPS:ssä meni kuitenkin Ristolaisella tilanteeseen nähden hyvin, vaikka ei toki tilastoissa paistattelekkaan - eipä TPS:ssä sitä tehnyt kovin moni muukaan.

Ristolainen muuten jatkoi hyviä otteitaan Buffalon varsinaisella leirillä saaden syöttöpisteen oman joukkueen voittaessa sisäisen harjoituspelin 2-0. Leirillä myös ollaan kentälliset koottu sen mukaan, miten niitä hahmotellaan varsinaiseen kauteenkin. Tämä huomioiden Ristolaista mairittelee todella paljon se seikka, että hänet on laitettu pelaamaan Mike Weberin kanssa, joka hyvin todennäköisesti tulee ensi kauden tapaan olemaan vakio top-6-puolustaja. Ristolaiselle siis aivan selvästi tarjotaan nyt mahdollisuutta ottaa tuo paikka ylhäältä. Tätä seikkaa ei todellakaan kannata väheksyä.

Sinä puhuit tästä alkavasta kaudesta ja minä perustin kommenttini siihen. Varmasti joku päivä Ristolainen voi olla Vatasta kokonaisuudessaan parempi pelaaja. Onko se alkava kausi? Epäilen. Lisäksi minä ymmärsin sinun alunperin viittaavan maajoukkueen hierarkiaan. Epäilen kahta suuremmin Ristolaisen menevän Vatasen ohi hierarkiassa tällä kaudella.

Kyllä, tulevasta kaudesta. Jotenkin tuntuu olevan täysin mahdoton ajatus, että suomalaisen pelaajan pelityyli sopii hyvin Pohjois-Amerikkan ja pelaaja pystyisi ottamaan merkittäviä kehitysaskeleita. Minkä lisäksi en ole sanonut, että se olisi edes todennäköistä, että Ristolainen menisi ohitse, mutta taatusti mahdollista. Samaa ei voi sanoa esim. täällä esiintyneestä nimestä Olli Määttä. Jos tuolla pyörii nimiä kuten Lepistö, Jalasvaara, Järvinen, Karalahti jne, niin en minä kyllä oikeasti näe syytä, miksi Ristolainen ei voisi paikasta edes hypoteettisesti taistella, jos näyttää pärjäävän ihan isojen poikienkin kanssa yhtä hyvin jatkossa.
 

wanhaa gauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
... Joku kirjoitti hyvin tuossa ylempänä, että Pitkänen on paperilla iso menetys, mutta kentällä ei niinkään. Tuosta olen täysin samaa mieltä. Perustuen pitkälti siihen, että Pitkänen ei ole koskaan loistanut maajoukkueessa eikä oikeastaan ollut edes mikään rivipelaajaa isompi nimi kertaakaan kv-turnauksissa.

Kyllä Pitkästä olisi tarvittu kentällä; etenkin kun kiekollisia, hyvin luistelevia pakkeja ei ole tarjolla. Todella iso menetys Suomelle, toivottavasti ura vielä jatkuu ja onneksi Joni ehti näyttää taitonsa ja "loistonsa" NHL:ssä.

Eipä näitä kansainvälisiä kiekon suurtapahtumia Pitkäsen osalta tullut nähtyä kuin Vancouverin olympia-kisat? Eli varmaan olet seurannut jotain muuta Suomen rivipelaajaa kv-turnauksissa :-)
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eiköhän se määritelmä kuulu sille, joka suorilta käsin väittää asiaa katsottavan "värilasein" tai sitten kuvittelee ison pakin olevan automaattisesti surkea luisteleen ja huono kiekollisesti. Varsinkin, kun sen sanoo nimimerkki, joka paahtaa Anaheim-ketjussa Vatas-värilasit päässä menemään, muidenkin nimimerkkien mielestä.

Asettelin sanani huonosti eikä tarkoitukseni ollut suinkaan vittuilla sinulle. Onnittelin lähinnä siitä miten sinä yhden kirjoituksen perusteella pystyit toteamaan tuntemattoman kirjoittajan urpoksi. Oma osaaminen ja tietotaito ei moiseen määrittämiseen riitä. En ulkoa muista, mutta näytän "paahtaneen" Anaheimin ketjussa viimeksi vajaa kuukausi sitten.

Minkä lisäksi en ole sanonut, että se olisi edes todennäköistä, että Ristolainen menisi ohitse, mutta taatusti mahdollista. Samaa ei voi sanoa esim. täällä esiintyneestä nimestä Olli Määttä. Jos tuolla pyörii nimiä kuten Lepistö, Jalasvaara, Järvinen, Karalahti jne, niin en minä kyllä oikeasti näe syytä, miksi Ristolainen ei voisi paikasta edes hypoteettisesti taistella, jos näyttää pärjäävän ihan isojen poikienkin kanssa yhtä hyvin jatkossa.

Ristolainen voi mainiosti onnistuessaan taistella kisapaikasta. En kuitenkaan allekirjoita hänen menevän hierarkiassa Vatasen edelle.

Pahoittelen muutenkin etten tajunnut tätä jossittelun mittakaavaa ihan täysin. Lähes kaikkihan on toki mahdollista Ristolaisenkin kohdalla. Lupaava pelaaja, mutta itse en silti usko breikkaamisen vielä tällä kaudella. Sinulla on asiasta selvästi parempaa tietoa, joten en väännä enempää vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös