MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Harvoin kaadan lopputulosta yhden/kahden pelaajan harteille mutta nyt on pakko. Topi Jaakola. Jaakolan Topi. Marjamäestä voidaan olla montaa mieltä, mutta tosiasia on se että olisimme ollut todella lähellä voittaa tuo kovatasoinen Tshekin joukkue ilman Jaakolan Topia. Miestä, joka oikeasti lahjoitti täysin omalla perseilyllään tuon 3-3 tasoituksen, ei tuota maalia voi mitenkään Laten piikkiin laittaa. Sama mies muuten koomaili Ranska pelissäkin huolella ja otti useamman miinuksen siihenkin peliin.

Tämä turnaus kääntyy vielä paremman puolelle kun tehdään pienet korjausliikkeet: Jaakolan kisapassi revitään ja Järvinen nousee tilalle. Ketjuja voi myös sekoitella vielä parempien toivossa, Pillu pitäis saada kyllä pois sentterin tontilta.

EDIT: Oma luottoni Marjamäkeen punnitaan seuraavassa pelissä. Jos Jaakola jatkaa pelaavassa kuusikossa niin minäkin luovutan.
 

rubyblue

Jäsen
Olipa hyvä mennä nukkumaan toisen erän jälkeen 3-0 tilanteessa. Nyt ei edes vituta, kun en nähnyt tuota kolmannen erän sulamista. Itse pelissä eka erähän meni ihan mallikelpoisesti, vaikka hieman tuurillakin pomppi. Syötöt kuitenkin napsuivat lapaan ja taklauksiakin nähtiin. Toisessa erässä alkoi jo tuttu hätäily ja räiskiminen, minkä takia ei juuri saatu organisoituja hyökkäyksiä. Kolmas erä on vissiin sitten ollutkin Ranska-matsin tasoista höntsäilyä.

Yhtä asiaa olen miettinyt. Suomi ei tunnu saavan kovin paljon hyökkäyksiä niin, että mentäsiin syöttöjen kautta yhdessä rintamassa punaviivan yli vaan usein ratkaisu on kiekko päätyyn ja perään. Onko tämä sitä Marjamäen pelitapaa vai mistä johtuu? Toki joskus hyvä ratkaisu, mutta tulee hieman puukätinen vaikutelma.
 

Tadu

Jäsen
Ensimmäinen erä oli Suomelta hyvä ja Meidän pelin elementtejä näkyi hyvin pelaamisessa. Toisessa erässä sitten joukkue rupesi jälleen pelaamaan tuota altavastaajakiekkoa, eli viivelähtöjen määrä väheni (niitä ei tainnut olla yhtään toisessa erässä?) ja peli meni roiskimiseksi. Kolmas erä oli taas parempi kuin toinen erä vaikka Tshekki kolme maalia tekikin.
Ai saatana viivelähtöjen määrälläkö nämä pelit voitetaan. Mä oon ymmärtänyt lätkän ihan väärin. Onneksi kolmannessa erässä ei oltu yhtään purjeessa.
 
Huomasiko muut, miten valmennus tiivisti kolmannessa erässä melkein kahteen kenttään Suomen peluutuksen 1-3 kavennuksen jälkeen.
Kyllähän se tuolla defensiivisellä peluutuksella kustiin. Samaa oli nähtävissä myös jatkoajalla, kun jäällä olivat samettikädet Pyörälä ja Kemppainen, kuten täällä on jo mainittukin. Rankkariampujiksi silti osattiin valita nuoria sällejä, vaikka Aran luottoratsu Kemppainen jäikin valitsematta, "triplailun" vähyydestä huolimatta. Ei se Arakaan kyllä taida enää oikein kartalla olla ja toki itsekin myöntää "ettei oikein tunne näitä pelaajia".

Kaikki puheet siitä että joku pelaaja olisi Marjamäen takia jättänyt Leijoniin tulematta on ilman todisteita kateellisten panettelua ja oman olkiukon rakentamista ilman mitään konkreettista argumenttia. Marjamäki aloitti hankalimmasta mahdollisesta paikasta world cupissa, kun vastassa oli oikeasti selkeästi vahvempia jengejä, mutta kyllähän nämä mm-kisat ovat ne, missä tulosta odotetaan. Toki vielä on aikaista puhua pettymyksestä, kun turnaus on kesken, mutta kyllä paineet alkavat pikkuhiljaa kasaantua ja jos välieristä jäätäisiin ulos, olisi sama pakata laukut jo ennen kuin toimistolta soitellaan.

Marjamäki varmasti valitsi sellaisen joukkueen kisoihin, jota piti kaikista iskukykyisempänä, mutta aivan aiheesta voidaan kyllä kysyä mitä JMA tuolla tekee. Erkun maalipaikkatilastosta huolimatta JMA hävisi aivan samaan tahtiin kaksinkamppailuja kuin Puljukin. Oikeastaan Pulju hukkailee kiekkoja hätäisillä syötöillä, kun JMA luovutti kiekon suosiolla kun joku sitä häneltä laidan lähellä tuli hakemaan. Itse näkisin Puljun mielelläni kehissä, enkä vähiten sen takia että olen pojan uraa seurannut 13-vuotiaasta lähtien, mutta myös siksi, että se palvelisi kyllä paremmin majun tulevaisuutta niin tässä turnauksessa, kuin pitkälläkin tähtäimellä.

Odotukset nollassa, joten jokainen voitto on vain plussaa. Onhan tuo kyllä heikko joukkue, ei siitä mihinkään pääse.
 

Rontti

Jäsen
Pelihän oli ihan hyvin hallussa n. 50min, sitten se levisi käsiin.
Minun mielestä ei ollut kyllä missään vaiheessa hyvin hallussa. Ensimmäisen erän alku oli oikein hyvä tuloksellisesti, kun nyt pomppi aika kovastikin meille ja se sai Tsekin hetkeksi sekaisin. Sitten loppupeli, ja varsinkin viimeinen erä, mentiinkin ihan yhtä maalia. Enkä kyllä usko, että Suomi ihan vapaaehtoisesti antoi avaimet vastustajalle vaan Tsekki yksinkertaisesti otti ne ja pisti pelin väkisin tasoihin. Jatkoaika ja 3vs3 on ja oli ihan eri peli ja olisihan se voinut hyvinkin Suomelle mennä.

Ei nyt ihan kauhean iso luottamus ole jatkoonkaan, mutta jos nyt hoitavat ne pakolliset voitot, niin eihän pudotuspeleistä ikinä tiedä, kun yhdestä voitosta pelataan.
 

Kulkija

Jäsen
Toisessa erässä, kun tsekit alkoivat karvaamaan korkeammalta jäivät ne viivelähdöt toteuttamatta ja tyydyttiin vain roiskimaan kiekkoa pois alueelta. Kyllähän joukkue pitäisi pystyä rakentamaan peliä myös silloin, kun vastustaja karvaa aktiivisesti. Nyt on jäänyt mieleen, että joukkue menee täysin sekaisin, jos vastustaja karvaa kahdella pelaajalla.
 
Kaikki puheet siitä että joku pelaaja olisi Marjamäen takia jättänyt Leijoniin tulematta on ilman todisteita kateellisten panettelua ja oman olkiukon rakentamista ilman mitään konkreettista argumenttia. Marjamäki aloitti hankalimmasta mahdollisesta paikasta world cupissa, kun vastassa oli oikeasti selkeästi vahvempia jengejä, mutta kyllähän nämä mm-kisat ovat ne, missä tulosta odotetaan. Toki vielä on aikaista puhua pettymyksestä, kun turnaus on kesken, mutta kyllä paineet alkavat pikkuhiljaa kasaantua ja jos välieristä jäätäisiin ulos, olisi sama pakata laukut jo ennen kuin toimistolta soitellaan.
Mistäköhän tässä pitäisi oikein olla kateellinen ja millaisi todisteita asiasta pitäisi esittää? Asiaa on puitu lehdissä ja taitaa tälläkin palstalla olla useampi kuullut sen suuntaista juttua, että Marjamäen takia on tullut kieltäytymisiä.
 
Ei näemmä ollut kovinkaan huono päätös mennä unille toisen erän jälkeen. Aamulla kun töihin mennessä vilkaisi tuloksen, tuli mieleen ihan menneen syksyn JYP joka suli aina johtoasemasta päätöserässä. Jo toinen erä oli aika karmeaa katseltavaa vaikka siinä takaiskuilta säästyttiinkin; omasta pelistä ei ollut paria hyökkäyspään pyöritystä lukuunottamatta mitään tietoa ja Tsekin nopea, aggressiivinen paine oli myrkkyä.
 
Viime vuoden kisoissa nuoret Laine&Aho olivat näkyvillä positiivisemmin kun heihin ei ehkä kohdistunut odotuksia ihan samalla tavalla kuten näissä karkeloissa on tehty. Silloin siellä oli monta ukkoa johtavammassa roolissa ennen ko. pelaajia ja täten heillä oli vapaampaa pelata ja tehdä tulosta.

Nyt näissä kisoissa taas Aholle, Rantaselle sekä Puljujärvelle on kasattu mielestäni turhan isot odotukset, vaikkakin varsinkin kaksi ensimmäistä pelasi hyvän kauden NHL:ssä. Ketjukoostumuksia pitäisi vapauttaa siten, että nämä nuoret ei joudu liialle vastuulle. Tosin kapeasta materiaalista on hankala muodostaa mitään ihmeellistä. Itse pyöräyttäisin ketjuja näin:

Osala-Filppula-Rantanen

- Osalla näyttäis kulkevan, joten seuraavaan peliin rehdisti vastuuta. Filppula pelaa tasollaan tuossa, eikä siihen oikein muutakaan ole. Rantanen pelannut myös ihan mallikkaasti koko joukkuuen tasoon peilaten.

Aho-Kemppainen-JMA

- Kemppainen on perusvarma pelaaja, joka pitää tuon ketjun tasapainossa. Toki tässäkin tulee Aholle vastuuta, jos Juhis jatkaa "tunnollista" puolustuspään peliään. Onnistuessaan Aho tarjoaa ja JMA pussittaa.

Puljujärvi-M.Aaltonen-Pyörälä

-Aaltonen keskelle, niin saadaan se Pihlström laitaan. Pyörälä on tämän ketjun Kemppainen, joka pelaa tunnollisesti molempiin päihin. Penkkikomennuksen jälkeen Aaltoselle soisi onnistumisia, kuten myös Puljujärvelle.

Savinainen-Lajunen-Pihlström

- Osala olisi tietysti tähän ketjuun paras laituri, mutta mielestäni hän ansaitsee näytönpaikan isommalla vastuulla tuloskentällisessä. Hännikäinen ei ole kyllä esittänyt mitään, joten penkinpäähän ja Pihlström laitaan. Savinainen osaa rymistellä ja ainakin liigassa tehä maaleja. Lajunen hoitakoon sentterinä aloitukset.
 
Pillu on pelannut sentterinä joskus C-junnuissa ja nyt tämä valmentajavelho heittää hänet MM-tasolla sentteriksi.

Väärin, en tiedä mistä tämä käsitys on lähtenyt mutta kyllä se Pillu pelasi tällä kaudella Jokereissa sentterinä. Ihan samanlainen koohottaja se meilläkin oli tuossa roolissa, ei tosin ollut meidän huonoin sentteri.

Samaan aikaan sellaiset veijarit kuin Mika Niemi, Eero Elo, Jesse Joensuu ja Sakari Salminen tsiigailee kotona kisoja telkkarista....

Eero Elosta en tiedä mitään mutta muut mainitut Joensuuta lukuunottamatta on niin sysipaskoja ettei niillä olisi mitään asiaa kisoihin, paitsi jos Leijonat tarvitsee harjoituksiin kiekkojen kerääjää niin Sakari Salmisen voi ottaa siihen rooliin tai jos nuuskasta on pulaa niin Niemeltä voi kysellä sen perään.
 
Pillu on pelannut sentterinä joskus C-junnuissa ja nyt tämä valmentajavelho heittää hänet MM-tasolla sentteriksi. Samaan aikaan sellaiset veijarit kuin Mika Niemi, Eero Elo, Jesse Joensuu ja Sakari Salminen tsiigailee kotona kisoja telkkarista.... Eiköhän tää Marjamäki oo nähty viimeistään näiden kisojen jälkeen. Ja mitä helvettiä Kalle Kaskinen ja Wade Immonen ylipäätään tekee vaihtoaitiossa? Kummankin kompetenssi kun lähenee rajatta nollaa.

Siis olisit tarjoamassa Suomen kakkossentterin rooliin Elon, Joensuun tai Salmisen, jotka tuskin ovat pelanneet sentterinä edes siellä C-junnuissa? Sinähän se valmentajavelho olet. Olisit nyt sanonut edes Kiilholma tai Sillanpään Severi, niin olisi ollut jotain tolkkua.

Sitä paitsi Pihlström on pelannut tällä kaudella paljonkin sentterinä ja näissä kisoissa hoitanut roolinsa itse asiassa hyvin. Ei hän todellakaan ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen kakkossentteri, mutta eipä tuo hänen vikansa ole ettei parempaa nyt ole tarjolla.
 
Eiköhän Korpisalo jatka taas ens ottelussa vaikka maalivahdin vaihto ois enemmän ku perusteltua. Ei paljoo naurata ku kattoo Korpisalon torjuntaprosenttia.
 

Kiekura

Jäsen
Eiköhän Korpisalo jatka taas ens ottelussa vaikka maalivahdin vaihto ois enemmän ku perusteltua. Ei paljoo naurata ku kattoo Korpisalon torjuntaprosenttia.

Korpisalo on kussut tässä turnauksessa yhden maalin ja se oli valkovenäjää vastaan se maalin takana hassailu.

Korpisalo piti meidät eilen pelissä ja venyi monta kertaa. Ranskaa vastaan yksikään maali ei ollut Korpisalon.
 

-Kantor-

Jäsen
Sitä paitsi Pihlström on pelannut tällä kaudella paljonkin sentterinä ja näissä kisoissa hoitanut roolinsa itse asiassa hyvin. Ei hän todellakaan ole mestaruutta tavoittelevan joukkueen kakkossentteri, mutta eipä tuo hänen vikansa ole ettei parempaa nyt ole tarjolla.

Pihlströmin ei pitäisi kuulua tällä tasolla kakkosketjuun, saatikaan keskelle. On totta, että tarjonta etenkin keskikaistan osalta on tänä vuonna poikkeuksellisen huono, mutta kyllähän pelaajaprofiililtaan Miro Aaltonen istuisi tuohon tontille paljon paremmin siitäkin huolimatta, että veti enemmän tai vähemmän vihkoon kaksi ensimmäistä peliä. Myös Ahon istuttaisin tuolle paikalle ennen Pihlströmiä. Lisäksi ihmetyttää, että miksei Teemu Ramstedt edes saanut näytönpaikkaa EHT:llä?

Tässä tullaan siihen, että vaikka Pihlström on saattanut pelata tällä kaudella seurajoukkueessaan enemmän pelejä keskellä kuin vaikkapa Mikael Granlund, niin hypoteettisessa tilanteessa kyllähän Granlundista silti tuolla tontilla enemmän hyötyä olisi.
 

Oldtimer

Jäsen
Marjamäki ei ole kyllä osoittautunut ainakaan näin ulkopuolisen silmin miksikään motivaatio-osaajaksi. Kaikinpuolin heppu vaikuttaa oudon tosikkomaiselta mököttäjältä, tuollainen "möllötys" tarttuu kyllä lopulta pelaajiinkin. Onko kukaan muuten nähnyt koskaan hymyä hepun naamalla, tosin eipä ole juuri ollut aihettakaan. ; )
 
Korpisalo on kussut tässä turnauksessa yhden maalin ja se oli valkovenäjää vastaan se maalin takana hassailu.

Korpisalo piti meidät eilen pelissä ja venyi monta kertaa. Ranskaa vastaan yksikään maali ei ollut Korpisalon.

Mielipiteitä on monia. Ei ainakaan minun silmissä mitään ihmetekoja ole esittänyt. Varsin levoton maalilla ja välillä ei niin vaarallisissa tilanteissa ylipelaa holtittomasti ja vetelee maalillaan kuperkeikkoja sekä lumienkeleitä. Muutama erittäin hyvä torjunta eilisessä ottelussa mutta rupesi kyllä välillä ärsyttämään Mertsin värikynä kun ihan perustorjunta joka on pakko tehdä oli tyyliin "uskomaton haamutorjunta". Viimeinen maali oli muuten täysin otettavissa. Toisaalta, ei me maalivahtipeliin eilen kaaduttu.

Onko Suomen muuten nyt pakko voittaa loput lohko-otteluistaan jos haluaa jatkoon?
 

Murkula

Jäsen
Olisi varsin mukavaa jos OH My Ruis liittyisi joukkueeseen.
 

Viltsu

Jäsen
Onko Suomen muuten nyt pakko voittaa loput lohko-otteluistaan jos haluaa jatkoon?

Suomelle taitaa riittää kaksi 3 pisteen voittoa, joten ei tässä kyllä suurta paniikkia ole. Lisäksi Suomella on ollut viime vuosina, jos siis alkusarja on tiukkaa tehnyt, saada apua muilta. Kuten 2014 kisoissa. Joka tapauksessa omissa käsissä paikka puolivälierässä on ja kun vastustajina ovat mm Slovenia ja Norja, homma hoituu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suomelle taitaa riittää kaksi 3 pisteen voittoa, joten ei tässä kyllä suurta paniikkia ole. Lisäksi Suomella on ollut viime vuosina, jos siis alkusarja on tiukkaa tehnyt, saada apua muilta. Kuten 2014 kisoissa. Joka tapauksessa omissa käsissä paikka puolivälierässä on ja kun vastustajina ovat mm Slovenia ja Norja, homma hoituu.

Joku puhui eilen, että voittamalla 3/4 jäljellä olevista alkusarjan matseista Suomi on varmuudella jatkossa? Varmasti näin, mutta mikäli 3 pisteen voittoja tuleekin vain kaksi, niin tarvitaanko tällöin apuja muilta?
 

SergeiK

Jäsen
Mielipiteitä on monia. Ei ainakaan minun silmissä mitään ihmetekoja ole esittänyt. Varsin levoton maalilla ja välillä ei niin vaarallisissa tilanteissa ylipelaa holtittomasti ja vetelee maalillaan kuperkeikkoja sekä lumienkeleitä. Muutama erittäin hyvä torjunta eilisessä ottelussa mutta rupesi kyllä välillä ärsyttämään Mertsin värikynä kun ihan perustorjunta joka on pakko tehdä oli tyyliin "uskomaton haamutorjunta". Viimeinen maali oli muuten täysin otettavissa. Toisaalta, ei me maalivahtipeliin eilen kaaduttu.
Se viimeinen maali tuli puolentoista metrin päästä omasta maalista tilanteessa jossa tilanteen hassannut Jaakola päätti vielä blokata vetoa ja peitti näkyvyyttä.

Korpisalo pelasi käsittämättömän hyvän pelin eilen ja antoi tuurilla johtoon päässeelle jengille mahdollisuuden voittaa, mutta Topi Jaakolan Singaporen rahat painoivat vaakakupissa enemmän.

Niillä lumienkeleillä otettiin aika monta mahdotonta kiekkoa kiinni. Sitäpaitsi luulisi Turussakin olla totuttu tuohon lumienkeli-hyppelyyn kun teillä on Norrenan koulukunnan seuraava veskari eli Setämies-Setänen.
 

Jupe

Jäsen
Ja ulkona kesäyö Satoi kasvoille kyyneleitä Istun hämärässä Odotan vieläkin hetkeä Joka ei lopu koskaan Saapuisi hiljaisuus, Kertoisi minulle kuinka Kaikki lopulta katoaa Näen valot taivaalla, ja juoksee Selässä kylmiä väreitä

Hieno ja osuva biisi valittu tv-lähetyksiin.

_
 
Ihan mielipuolista edes miettiä Latelle potkuja kesken kisoja. Se on kuitenkin fakta ettei kukaan karrikivi saa tuota porukkaa sen paremmin pelaamaan. Eilinen romahdus johtui täysin pelaajista.

Eilinen peli oli mielestäni Suomella täydellisesti hallussa siihen asti, kun Topi Jaakola ja pari muuta päätti kusta muroihin ja laittoi töhöilyvaihteen silmään.

Suomi puolusti kaksi erää laadukkaasti johtoa ja piti Tsekin a-luokan maalipaikoilta poissa. Vaikka Antero-setä kertoi miten Korpisalo oli kiinanmuurina, niin aika helppoja koppeja oli suurin osa, kiitos Suomen laadukkaan puolustamisen.

Pakkohan siellä on Laten näitä paskapakkeja peluuttaa kuin parempia ei ole käytössä, kiitos rintamakarkuri Ristolainen ja kumppanit. Mun puolesta voi pysyä jatkossakin vitun kaukana maajoukkueesta. Tulee eräs toinen turkulainen änhooäl-stara mieleen, joka aina lähti Hawajille mielummin kauden jälkeen kuin olisi tullut edustamaan Suomea.
 

TAM

Jäsen
Mielipiteitä on monia. Ei ainakaan minun silmissä mitään ihmetekoja ole esittänyt. Varsin levoton maalilla ja välillä ei niin vaarallisissa tilanteissa ylipelaa holtittomasti ja vetelee maalillaan kuperkeikkoja sekä lumienkeleitä.
Mä oon tässä samoilla linjoilla. Missään tapauksessa maalivahtipeliin Suomi ei kaatunut, mutta aika rauhatonhan tuo Korpisalon tyyli on. Ja omaan silmään jännästi ylävartalo kiertyy todella vahvasti "väärään" suuntaan poikittaisliikkeissä. Mutta jos kiekot pysähtyvät, niin eihän sillä tyylillä niin ole väliä. Ranska-pelissä pudotteli kiekkoja pahasti eteensä, mutta nyt eilen oli siltä osin jo parempi ja sai kiekkoja kulmiinkin tai kiinni. En muista olenko yhtään hänen NHL-otteluaan nähnyt ja että onko siellä yhtä rauhattoman oloinen. Mutta joo, ei Korpisalo se ongelma ole tuossa(kaan) joukkueessa.
 

Oldtimer

Jäsen
Ihan mielipuolista edes miettiä Latelle potkuja kesken kisoja. Se on kuitenkin fakta ettei kukaan karrikivi saa tuota porukkaa sen paremmin pelaamaan. Eilinen romahdus johtui täysin pelaajista......
Höpö höpö! Lähes kuka tahansa muu kuin tuo helvetin mököttäjä saisi pojat innostumaan ja uskomaan itseensä. Vaihtoon MAHDOLLISIMMAN PIAN!
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös