Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

  • 322 702
  • 1 361

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sori ehkä hölmö kysymys mutta onko palkat siis paljonkin rästissä? Luulin että oli vain joku hetkittäinen Härö..

No Kohonen luuli, että pelaajille kelpaa ilmainen kaali ja luultiin, että tää on sillä sovittu. Ei ne sit ottaneetkaan rekallista kaalia vastaan parkkiksella ja nyt on kahden ja puolen vuoden rästit maksussa. Tää on sikäli paska homma, koska kyseessä oli luksuskaali, jota ei ole enää helppo muuttaa rahaksi.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Ei vittu mikä avautuminen Jaloselta. Mitä vitun järkeä heittää joukkue junan alle median edessä. Jatkossa kantsii varmaan rauhoittua ennenkö menee lehdistötilaisuuteen. Kolmannessa erässä peli kyllä passivoitui mikä tosin on normaalia johtoasemassa olevalle, mutta ei se nyt noin surkeaa ollut mitä kitisijä Jalonen itkee.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Taas on mielensäpahoittajat liikkeellä ja myrsky vesilasissa on jälleen käynnissä. Olipa ihan hurjaa puhetta Jaloselta, ei meidän herkkähipiäiset primadonnat varmaan tuollaista kestä ja menettävät siitä vain kauneusunensa. Eli hui kauheaa ja hyi hyi.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vähän turha kilahtaminen Jaloselta. Jos kolmanteen erään ja jatkoille lähdetään nukuksissa, niin on siinä myös valmennusjohdolla peiliin katsomisen paikka.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalonen Sotshi-tappion jälkeen by jokerithc | Jokerit Helsinki | Free Listening on SoundCloud

Eipä koutsi ole väärässä. Kun häviäminen alkaa pelottaa massiivisessa 1 maalin johdossa ja aletaan vain peruuttelemaan, niin tuollaista puhetta ne ansaitsee. Onko viisas avautuminen, sen tulevaisuus näyttää. Joka tapauksessa narrilauma muisti taas miten kiekkoa pelataan, kun oli annettu helpolla tasoitus.

Suuressa kuvassa pelaamisen taso on nousussa, mutta epätasaisuus on suuri ongelma. Oliko Regin sittenkään oikea valinta kapteeniksi?
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Kiitos @Sako linkkaamastasi haastattelusta. Se toimi taas oivana esimerkkinä siitä, mitä skeidaa me joudutaan päivälehdistä lukemaan. Mun korvaan Jalonen ei kyllä juuri haastateltaessa kilahtele tai "menetä hermojaan" (IS:n otsikko aiheesta), vaan rauhallisesti joskin turhautuneena vastailee mitä käsittämättömämpiin kysymyksiin "voittamisen pelosta" ja "ylimielisyydestä". Mä siis heittäisin tuosta ekaks bussin alle tuon haastattelijan, joka sen sijaan että yrittää olla yhtään ammattimainen, menee suoraan klikkihuoraustason kysymyksiin.

Sorry OT. Olisipa muuten hauskaa kuulla esimerkiksi John Tortorellan vastaukset samoihin kysymyksiin hävityn pelin jälkeen. Ja kuka ei tiedä mistä kirjoitan, alla linkki youtubeen ja Tortorellan koottuihin:

John Tortorella Top 10 Memorable Moments and Soundbytes - YouTube
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Kiitos @Sako linkkaamastasi haastattelusta. Se toimi taas oivana esimerkkinä siitä, mitä skeidaa me joudutaan päivälehdistä lukemaan. Mun korvaan Jalonen ei kyllä juuri haastateltaessa kilahtele tai "menetä hermojaan" (IS:n otsikko aiheesta), vaan rauhallisesti joskin turhautuneena vastailee mitä käsittämättömämpiin kysymyksiin "voittamisen pelosta" ja "ylimielisyydestä".

No minusta taas tuo valittaminen ja "kysy pelaajilta", "kysy pelaajilta" on juurikin vastuun pakoilua. Toki hän on selkeästi turhautunut, mutta turhaan nyt medialle tuollaista suoltaa.

Mutta voittamisen pelko oli kyllä ajatuksena mielenkiintoinen :)
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
No minusta taas tuo valittaminen ja "kysy pelaajilta", "kysy pelaajilta" on juurikin vastuun pakoilua. Toki hän on selkeästi turhautunut, mutta turhaan nyt medialle tuollaista suoltaa.

Totta tuokin puoli. "Pelaajista" puhumisen sijaan voisi käyttää vaikka ilmaisua "me" tai "joukkue", jolloin tavallaan laskisi itsensä mukaan epäonnistujiin, eikä näin pakoilisi vastuuta.

Mä kiinnitin kuitenkin huomiota tuohon lehtien revittelyyn siitä, kuinka JJ olis menettänyt hermonsa haastattelussa. Näin ei kuitenkaan ollut käynyt, paitsi tietysti median mielestä.

e.typo
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Niin, olishan se Jalonen voinut monen muun valmentajan tapaan kitistä tuomareista, loukkaantumisista, vahvistusten puutteesta, tai huvittuneena höpötellä "me tullaan vielä, suunta on oikea". Vastuunpakoilua nekin, mutta ilman että kenenkään sieluun sattuu.

Toivottavasti tiukka linja jatkuu kopissakin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Jalonen puhuu eri litaniaa kopissa ja median edessä, niin peli on menetetty. Mut jos sanoi ensin pelaajille ja sitten vasta avauti medialle, niin vaikea nähdä ongelmaa.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Minustakin on tärkeää antaa pelaajille ensin sama palaute ja sitten vasta medialle.

Toiseen asiaan, mutta jos valmentaja on esim. toisen erän jälkeen kehoittanut pelaamaan "puolutuksen kautta" tiiviisti turvaten johtoa, niin turhaa haukkua sitten pelaajia passivioitumisesta. Sen sijaan, jos pelaajat eivät jostain syystä toteuta valmentajan pyytämää aggressiivista hyökkäyspeliä, joka on myös johdossa puolustamista, niin siihen voi olla syynä esim. vastustajan valtava kiri ja maalinälkä. Silloin ei ole aina muuta mahdollisuutta kuin yrittää huolellisesti puolustaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huutonaurua Jalosen ratkaisulle penkittää erinomainen Gymer käytännössä ensimmäisen erän jälkeen. Aikamoinen pelkuri valmentajaksi.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään hyvän alun jälkeen hyydyttiin aivan täysin ja oli aivan hilkulla että Spartak olisi luistellut yli. Nyt on mennyt kaksi matsia putkeen jossa peli on alkanut loistavasti, mutta sitten kone on hyytynyt täysin ja seisoskelevaa Jokerijoukkuetta on viety kuin pässiä narussa. Genowayn päättäväisyys ja Anttilan taistelu olivat se erottava tekijä, jolla tänään puuskutettiin pisteet himaan. Varsinkin toisessa erässä oltiin aivan purjeessa kun ei päästy vaihtamaan ja Spartak malttoi olla laukomatta helppoja Zapolskille.

Siinä missä Pihlströmin parissa ekassa pelissä Pihlström-Niemi-Salminen kenttä oli iskussa oli se tänään AIVAN yössä. Niemi pelaa jatkuvasti taitojensa ylärajoilla, mutta Pihlströmillä oli selvästi hapot jaloissa ja Salmisella on jotain mätää tekemisessä. Sakari oli ihan Keränen tänään.

Pakistossa vaikea ilta oli Jaakolalla (taas) ja Lauridsenilla. Tanskanjätillä oli jo toisessa erässä takki aivan tyhjä ja puolusti lopun lähinnä huitomalla mailallaan maalin lähitöllä.

Olihan se Zapon hörppy kyllä aikamoinen. Otti kyllä vastapainoksi muutaman todella pahan.

Kiitos bojoista, onneksi nyt saa kerätä energiaa neljä päivää ennen seuraavaa matsia.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rimaa hipoen selvittiin tästä(kin) pelistä. Selvästi väsymys painoi vaikka ei todellakaan saisi.
Sekava ja ailahteleva kuva jäi tästä pelistä. Nyt neljän päivän breikki tekee hyvää.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Joo ei pidetä ihan toopena, vaikka peli joskus on muuta vaihtoehtoa puoltanut. Mitä tulee pelaajavalintoihin, niin aivan sama kuka askissa pelaa, kunhan homma toimii. Jalosen Gymer lausunnoista allekirjoittanut sai kuvan, että Gymer pelaa ok, mutta muut saavat sitten, kun palaavat enemmän peliaikaa, pelaisivat miten surkeasti tahansa. Peliaika on ansaittava. (kärjistäen)
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Mun silmään näytti vähän siltä, että Jokereilla meinasi loppua kondis kesken. Se nyt oli selvää, että ekan erän vauhtia ei pystytä pitämään kolmea erää, mutta todella paljon alkoi jo kakkosessa näkyä todella tuskaisia naamoja ja katkoilla polviinsa nojailevia jätkiä. Siksi pidin hyvin erikoisena ratkaisuna, että Jalonen vielä tiivisti kolmeen kenttään vikaan erään, vaikka suuri osa pelaajista oli silminnähden poikki ja sinne vilttiin jääneet jalat olivat kuitenkin tuoreimmasta päästä (Gymer, Jormakka ei pelannu ku pari vaihtoa jne.). Tossa on kyllä viimeiset pelit pidetty aika miehekästä vauhtia ja pelattu fyysisesti, joten voi olla ettei palautuminen ollut vielä ok, mutta Jalosen keskiviikkoisiin kommentteihin peilaten tämän päivän kolmas erä näytti nimenomaan siltä, että koutsi pelkäsi häviötä ja paskoi housuun (eikä siksi käyttänyt koko materiaaliaan), vaikka jengiltä oli muutenkin jo puhti pois..
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En nähnyt matsia tänään, koska olin dominoimassa Jarrumiehen terassia, mutta sanokaahan mielipiteitä seuraavaan näkemykseen.

Suhteessa edellisiin kausiin Jokerit antaa entistä enemmän tasoitusta vastustajilleen kärkilaitureiden lisäksi valmentajaosastolla.

Ts. Jukka Jalonen on hulppea downgrade Erkkaan verrattuna. Jokerit on KHL-joukkueena melko tai todella perinteetön ja -pahoitteluni- muovinen. Tämä aiheuttaa tylsän mielikuvan, jos kaksi kohtaa ei luonnistu:

1. Joukkue ei voita
2. Joukkue ei ole viihdyttävä

Jokerit ei tällä hetkellä ole voittava joukkue kuten edellisillä kausilla, vaan taistelee vikasta pleijaripaikasta. Toisaalta Jokereissa ei pelaa yksilöitä, jotka sykähdyttäisivät.

Piti joku loppukaneetti laittaa mutta Jarrumiehen täydellinen dominanssi vaati veronsa.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Ei noi ammattilaiset selkääntaputuksia tarvitse. Pelaavat lätkää duunikseen ja meinasivat taas tänään päästää pojoja menemään. Onneksi voitettiin kuitenkin. Ainakin Genoway oli ottanut haukut oikealla tavalla. Jaloselta ihan oikea liike yrittää herättää kundit tähän kauteen ennen kuin on liian myöhäistä. Se on nähty, että effortilla tämä joukkue saa ihan kelpo tulosta aikaiseksi. Kun löysäillään niin turpaan tulee ja kovaa. Jalosta en olisi enää tässä vaiheessa vaihtamassa, se onko materiaali laisinkaan riittävä tavoitteisiin nähden onkin sitten eri asia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Suhteessa edellisiin kausiin Jokerit antaa entistä enemmän tasoitusta vastustajilleen kärkilaitureiden lisäksi valmentajaosastolla. Ts. Jukka Jalonen on hulppea downgrade Erkkaan verrattuna.


Äkkiseltään kenties näin, mutta ei kestä kun vähänkään miettii. Erkan aikana Jokerit ei kertaakaan pelannut hyvin playoffeissa ja voitti kahden kauden aikana yhden po-sarjan kolmesta. Viime kauden runkosarjan divisioonavoitto ei tullut oman pelaamisen tuloksena vaan siksi, että SKA möhli tai pikemminkin Rotenberg möhli SKA:n mahdollisuudet.

Sitten Jokerien ensimmäisen kauden alun, KHL:stä on poistunut vajaat 100 pelaajaa parhaasta päästä NHL:ään ja Eurooppalaisiin sarjoihin. Uusia on tullut tilalle, mutta samalla KHL:lle tyypillinen, tähtikulttimainen yksilöpelaaminen on vaihtunut joukkuepelaamiseksi. Nykyään KHL:ssä joukkueet hyökkäävät ja puolustavat paljon aiempaa enemmän joukkueina. Kun Jokerit tuli KHL:ään, iso enemmistö venäläisjoukkueista pelasi tähtipelaajalätkää, joka oli kaadettavissa Jokerien joukkuepelaamisella. Lisäksi puolustuspelaaminen rajoittui vaillinaiseen trappiin.

Kun Erkan Jokerit oli todellisuudessa materiaaliaan heikompi hyökkäyspelinopeudessa, Jalosen Jokerit on jo nyt siinä hieman edellä. Ero tulee monessa asiassa, kuten viisikon tiiviydessä - toistaiseksi - ja puolustuspelin tiiviydessä. Suurin ero on kuitenkin pelitapamielessä se, että nyt KHL:ssä pelataan enemmän joukkueina.

Toinen iso asia mikä on muuttanut (nopeuttanut) peliä KHL:ssä on farmin uuskäyttö. Kun pari vuotta sitten pelaajia tuli muutama farmista ylös ja farmin ja emon väliset yhteydet eivät olleet säännöllisiä, Pihlström kertoi olleensa viime kaudella treeneissä, joissa 35 pelaajaa tavoitteli paikkaa illan pelissä. Koko ajan oli paine ja tietoisuus siitä, että jos ei harkoissa anna kaikkea, ei välttämättä pelaa seuraavassa pelissä ylhäällä. Tämä on iso tekijä, kun mietitään rasitusta ja loukkaantumisia. Se, että Jokereilla ei ole farmia lainkaan, korostuu nyt isolla vaikutuksella.

Kun huomioidaan, että Jokereilla ei ole käytännössä farmimahdollisuutta ja rasitus sekä loukkaantumiset osuvat kunnolla tuulettimeen, ja kun huomioidaan pelitavan yleinen kehittyminen KHL:ssä sekä Jokerien pelaajabudjetti, Jokerit on suunnilleen niillä paikoilla, joissa se tuleekin olla. Pääsy playoffeihin on mestaruus. Erkan kaudella päästiin molempina, mutta lento loppui ensimmäisellä kaudella CSKA:n käsittelyssä kuin seinään ja toisella kaudella Jokerien pelitapa oli scoutattu ja loukkaantumiset vaivasivat -> putoaminen ennakkoon huonommalle.

Kokonaan toinen asia on se, onko nykyisessä tilanteessa mitään järkeä. Minusta ei ole. Ei Jokerien kannata osallistua KHL:ään vain siksi, että joku Putinin ystävä joutuu sen maksamaan. Ilman farmia annetaan nyt äärettömän iso tasoitus muille KHL-joukkueille, ja tätä tasoitusta lisää vielä se, että Jokerit saa kasaan yhden KHL:n pienimmistä nettopelaajabudjeteista. Ilman näin kahden peruskiven korjaamista, menestystä KHL:ssä ei tule, koska muut KHL-joukkueet ovat sekä kehittäneet peliään, että kehittäneet farmisysteemejään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös