Yleisesti Jokerien, SKA:n, KHL:n ja Rotenbergin suhteesta

  • 190 331
  • 1 088

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vahvistukseni ja epäilyni "foliohattuilusta" alkaa olemaan siinä määrin jo uskottavaa, että kohta voidaan puhua asiasta jo ilman, että foliohattua tarvitsee edes mainita. Kuten monesti sanottua; Jokerit ei voita ensinnäkään Gagaria tyyliin koskaan, koska Venäjällä tykätään sotkea politiikka urheiluun ja toinen selkeä juttu on nämä omistajuussuhteet. Toisaalta tällä kaudella ei ole pelkoa voitosta muutenkaan, ukkoa tippuu kokoonpanosta sillä kädellä, että kohta meillä on kaksi hyökkäysketjua ja kolme puolustajaa, sopivasti kun tosipelit alkaa. Ja tosiaan, kunhan SKA tulee Arenalle, niin hommahan vedetään vieraille niin paljon kuin se vaan sitä tarvitsee voittaakseen, jos siis SKA:lla on panosta siinä eli ts. pystyy nousemaan Jokereiden ohi divisioona voittoon. Ero on pieni, vain viisi pistettä, mutta peli vähemmän pelattuna eli ero voi olla jopa 8 pistettä ja pelit runkosarjassa alkaa tosissaan käymään vähiin. Joka tapauksessa SKA:lle tulee kiire.
 
Vain todellisuudelle sokea uskotteli itselleen, että tuomarit eivät tulisi vetämään härskisti toiseen suuntaan näissä kahdessa SKA-pelissä, mikäli lohkovoitto on vielä panoksena.
No sitten on todellisuudessani vikaa jos uskon reiluun mahdollisuuteen tuomaripelin suhteen. Annan sille mahdollisuuden, että olette oikeassa @Metro4ever, @Lunatico ja lukuisat muut palstalle kirjoittajat kun sanotte että tuomarit tulevat ratkaisemaan pelin vastustajalle silloin kun peli on tasan Jokereita vastaan.

Aika harvoin sellaiselle on ollut vaan perusteita ihan oikeasti, ilman jotain erikoisen kuuloisia salaliittoteorian kaltaisia johtopäätelmiä ja niiden osoittamista kaukalon tapahtumissa heikosti. Värilasit ne on kuulkaa täälläkin silmillä, mutta viimeistään hidastuksistahan sen näkee tapahtuuko niitä oikeusmurhia vai ei. Ja eihän niitä sitten loppujen lopuksi ole juuri näkynyt. Human error, virheitä tapahtuu enkä ole huomannut kaukalon tapahtumissa jotain jatkuvaa tai toistuvaa kaavaa, joka pyrkisi saamaan Jokerit häviämään peliä.

Sen myönnän, kuten jo aiemminkin sanoin, että eilen sellaista oli nähtävissä. Millä sitten selitän että tämä ei ollut salaliiton viimeinenkin ilmiselvä todiste? No en mitenkään muuten kuin toteamalla että meni siellä sm-liigassakin tuomareilla matsit ihan vihkoon, eikä silloinkaan kyse ollut mistään salaliitoista. Silloin oltiin vain sitä mieltä että tuomarit yksinkertaisesti olivat niin huonoja.

Mutta ehkä se sitten on niin kuten sanotte, koska niin sanotte. Hyväksyn että olette eri mieltä asiasta kanssani, ja lupaan muuttaa mieltäni jos siihen ilmenee aihetta. Aika raskas on kantaa mukanaan se asenne, että meitä vastassa on jokin pahuuden akseli, joka käyttää kaikenlaiset kepulikonstit meitä vastaan. Itse en jaksa niin ajatella, alkaisi ahdistaa. Pidän (ainakin vielä) khl:lää urheilullisena sarjana jossa on tuomareiden suhteen tasavertainen mahdollisuus voittaa pelit.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen myönnän, kuten jo aiemminkin sanoin, että eilen sellaista oli nähtävissä. Millä sitten selitän että tämä ei ollut salaliiton viimeinenkin ilmiselvä todiste? No en mitenkään muuten kuin toteamalla että meni siellä sm-liigassakin tuomareilla matsit ihan vihkoon, eikä silloinkaan kyse ollut mistään salaliitoista. Silloin oltiin vain sitä mieltä että tuomarit yksinkertaisesti olivat niin huonoja.

En missään nimessä ole sitä mieltä, että tuomarityöskentely läpi kauden KHL:ssä on Jokereita sortavaa. Mutta ne selkeimmät esimerkit tuppaavat vain liian usein tapahtumaan nimenomaan SKA- tai CSKA-peleissä. Viime playoffeissa näki varsin selvästi systemaattista kotiinpäinvetämistä CSKA-sarjassa, joista räikeimpänä esimerkkinä Väänäsen ulosajo pelin ratkaisuhetkillä. Mulla ei ole ollut missään vaiheessa pienintäkään epäilystä, etteikö tuomarit vetäisi härskisti SKA:n suuntaan nämä loppukauden 2 peliä Jokereita vastaan, jos kilpailu divisioonavoitosta on vielä voimissaan. Eilinen ensimmäinen noista kahdesta pelistä oli aivan täysin sitä itseään enkä odota minkään muuttuvan toiseenkaan peliin. Ja ihan yhtä todennäköisesti tulevissa Riga ja Minsk-peleissä nähdään mitä ilmeisimmin taas melko puolueetonta viheltämistä. Noi ovat asioita missä ei tarvitse uskoa mitään salaliittoteorioita vaan riittää pelkkä pelin katsominen.

Toki Jokerit itsekin antaa usein syytä jäähyjen viheltämiselle ja absoluuttisesti yksittäisiä tilanteita katsomalla harvassa jäähyyn johtaneessa tilanteessa voi sanoa ettei siinä olisi ollut mitään rikettä eli on toki annettu tuomarille periaatteellinen syy viheltää pilliin. Mutta kun niitä Jokereitten jäähyihin johtavia rikkeitä vertaa samassa pelissä vastustajan tekemiin rikkeisiin ja niistä saatuihin rangaistuksiin...

Ajoittain tuomarit voivat tietenki epäonnistua ja suosia selvästikin toista joukkuetta. Se voi olla vain huonoa sattumaa ja inhimilistä virhettä. Kun samanlainen sattuma ja inhimilliset virheet tapahtuvat säännönmukaisesti tiettyjä vastustajia vastaan ja etenkin tietynlaisissa tilanteissa, tippuu mun silmissä sattuman todennäköisyydeltä aika vahvasti pohja pois.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Taidan kuulua myös tähän harvalukuiseen vähemmistöön Sporttipapan kanssa, että uskon urheilullisiin ratkaisuihin KHL:ssa. Huomioitavaa on, että omaan myös erittäin voimakkaat värilasit. Virheitä on sattunut tottakai ja eilen mielestäni Kuldan jäähy oli sellainen, mikä olisi pitänyt jättää viheltämättä kaikki muut olivat selkeämmin vihellettävissä ja jonkun olisi voinut viheltää lisääkin sama myös toisinpäin elikä SKA:lle muutama jäähy lisää.

Huomioitavaa pelin tuomarityöskentelystä, Aaltosta hakattiin mailalla kasvoihin tuomarit kävivät konkreettisesti tarkistamassa, onko tarvetta viheltää 2+2 ei ollut joten 2 minuuttia annetiin. Maalin tarkistaminen, päivän selvä maali heti ainakin minun silmääni, mutta tarkistettiin. Maalin tarkistaminen on aina tilanne, mikä aloittaa julkisen nauhojen pyörittämisen ja antaa myös meille asiantuntijoille julkisen mahdollisuuden ristiinnaulata suoraan tuomarit mikäli menee vääriin tuomio. Toisaalta taas väärin tehdyn maalin suora hyväksyminen olisi taas käynnistänyt sodan ainakin täällä jatkoajassa kuten myös Erkan vesipullot oltaisiin nähty jääpalatsin jäällä. Tuomarit siis halusivat, että tuomio on varmasti oikea ja kaikki hyväksyvät sen. Tämä ei siis ollut mitenkään maksettujen tuomareiden kaltaista toimintaa ja tämä maali oli muuten voittomaali. Väärävaihto, no sen olisi nähnyt kyllä sokea Reettakin silti joskus nämä jäävät huomaamatta/viheltämättä. Mielestäni ei niin törkeää kuitenkaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisäyksenä vielä KHL:n kuin myös tuomarien tasapuolisesta suhtautumisesta seuroihin ja pelaajiin. Saako esimerkiksi Kovalchuk samanlaista kohtelua tuomareilta ja kurinpidolta kuin joku huomattavasti nimettömämpi, vaikkapa Kozun. Kuinka monta pelikieltoa Ilya on kärsinyt ja kuinka monta olisi ansainnut, mikäli mentäisiin samalla asteikolla muiden pelaajien kanssa? Lähtökohtaisesti tasapuolisuudessa mennään päin persettä jo siinä vaiheessa, kun sarjassa on nimellinen palkkakatto, mutta siihen ei lasketa mukaan tiettyjä pelaajia KHL:n johdon mielivallan mukaisesti. Jo pelkästään se kertoo puolueellisesta suhtautumisesta omaa kieltään.

Säälittävää tossa kaikessa on vielä se, että joukkueiden todellinen järjestys ei todennäköisesti edes juurikaan muuttuisi, vaikka kohtelu olisi täysin tasapuolista ja mentäisiin urheillullisuus edellä. KHL:ssä on niin isot budjettierot, että kyllä ne isoimmat seurat siellä kärkiporukoissa pyörisi ilman tuomareidenkin apua.
 

BrxA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän tätä asiaa hipaisten kysyisin yhden kysymyksen. Käsittääkseni KHL toimii Suomalaisia ammattituomareita, miksi he eivät IKINÄ tuomitse jokereiden matseja?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Säälittävää tossa kaikessa on vielä se, että joukkueiden todellinen järjestys ei todennäköisesti edes juurikaan muuttuisi, vaikka kohtelu olisi täysin tasapuolista ja mentäisiin urheillullisuus edellä. KHL:ssä on niin isot budjettierot, että kyllä ne isoimmat seurat siellä kärkiporukoissa pyörisi ilman tuomareidenkin apua.

Ei meitä viime keväänä itkettänyt yhtään kun tuomarit perseraiskasivat ekassa sarjassa Minskiä, jossa hyvinkin ratkaisevassa kakkospelissä tasatilanteessa Jokereilta hyväksyttiin maali, jota ei missään nimessä olisi pitänyt hyväksyä. ZSKA-sarjassa oli tuo Väänäsen ulosajo, mutta eipä jäänyt mieleen juuri muuta. Se Väänäsen tilannekin oli silloin sellainen, ettei se ennen hidastuksia miltään oikeusmurhalta tuntunut. Iso jäähy toki, mutta nopea tilanne. Tuomarin saama kielto tuon vuoksi täysin älyvapaa. Vitun paljon helpommin havaittavia tilanteita menee väärin lähes pelissä kuin pelissä. Kuten nyt vaikka eilen se Kuldan vika jäähy, jossa ei ollut yhtään mitään mistään kuvakulmasta.

Sitävastoin esim. Ritan jäähy oli juuri sellainen vitun aivoton paviaanijäähy, jota Jokereiden suomalaispelaajat ottavat jatkuvasti. Maila puolihuolimattomasti kaverin jalkojen väliin ja se siitä. Noi vihelletään tässä liigassa varsinkin hyökkäyspäässä ja keskialueella sata kertaa sadasta, vaikka kaveri ei edes kaatuisi sen seurauksena. Se on hämmentävää kuinka esim. kaiken kokenut Niko Kapanenkin syyllistyy noihin säännöllisin väliajoin, vaikka on pelannut KHL:ää sata vuotta ja NHL:ää sitä ennen. En keksi muuta syytä kun että suomessa on saanut ihan junnuista asti harrastaa sitä ja se tulee ns. ytimestä, koska meidänkään ulkomaalaispelaajilta noita ei näe, vaikka esim. Kulda viihtyy suht. usein muiden rikkeiden seurauksena boksissa. Vastaavasti esim. poikkaria saisi antaa vähän enemmänkin, mutta sitä me sitten ei taas osata pl. Paitsi Kulda, Kozun, Joensuu ja Väänänen, jolla tosin taipumus antaa vähän turhan ronskilla kädellä välillä.. Anyways. Vingutaan kun siitä ei tule jäähyjä, mutta ei tehdä itse, koska kivempi työntää keppi sinne jalkoihin, vaikka linja selvä, eli toista saa tehdä suht.huolettomasti ja toisessa on toleranssi varsinkin muualla kuin oman maalin edessä pyöreä nolla.

ZSKA-pelissä oli paska tuomarilinja. Dumarit olivat mitä ilmeisimmin päättäneet suitsia heti minuutista yksi alkaen kaiken tunteen pelistä viheltämällä ns.kaiken. Jokerit hyötyi tästä ekan erän kun kaveri otti naurettavia jäähyjä, mutta pelillisesti perässä olevana jenginä joutui sitten myöhemmin ottavaksi osapuoleksi kun kaverin mylly alkoi pyörimään ja jouduttiin itse pelaamaan rajoilla perässä roikkuessa. Se femma oli femma. Panin kyykki siellä sen verran kauan, että Kozunin ei ollut pakko vetää päähän. Pelikielto turha, mutta en kyllä edes katsonut antoiko tuomari suoraan jo or:n. Jos antoi, niin sehän tuli sitten jo siinä.

Eilen olisi taas saanut hieroa nyrkkiä naamaan ja tarjoilla poikkareita enemmänkin, mutta sen takaapäin puolustamisen kanssa pitää olla hereillä. Isokin vastustaja tässä liigassa samantien perseellään kun sieltä estellään ja boksia tulee. Siinä mielessä toi Kuldan jäähy olikin niin naurettava, että se oli jopa jokereiden osalta sellainen aika harvinainenkin tilanne, että keppi ei ollut siellä jäässä häiritsemässä kaverin luistelua vaan hän luisteli oikeaoppisesti pelaajan kiinni ja käytti pelkkää kroppaansa puolustamiseen. Oli siis juuri sitä, jolla lailla tässä liigassa jäähyttömästi puolustetaan.. Toinen mikä itseä jäi vituttamaan oli se Ketovin filmi. Kapanen kyllä takaapäin esteli, joten sikäli 2min ok, mutta filmi oli niin törkeän huono ja tökerö, koska kontaktia ei ollut oikeastaan vielä edes kunnolla ehtinyt olla ilmalennon alkaessa, että se ei voinut mennä molemmilta dumareiltakaan ohi imo.

Mitä Kovalchukin pelikiellotta jäämiseen tulee, niin tosta voi itse katsoa tilanteen: Kovalchuk hits goalie Sorokin in the head / Спорт / Труба - Видеохостинг. Смотрите видео онлайн, бесплатно.
Jäähy joo, mutta kyllä melkoisena oikeusmurhana pitäisin, mikäli jokeripelaaja saisi tuosta ylipäänsä ison rangaistuksen, saati sitten pelikieltoa. Joku tolkku nyt näissä, vaikka mulkku onkin.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Lisäyksenä vielä KHL:n kuin myös tuomarien tasapuolisesta suhtautumisesta seuroihin ja pelaajiin. Saako esimerkiksi Kovalchuk samanlaista kohtelua tuomareilta ja kurinpidolta kuin joku huomattavasti nimettömämpi, vaikkapa Kozun. Kuinka monta pelikieltoa Ilya on kärsinyt ja kuinka monta olisi ansainnut, mikäli mentäisiin samalla asteikolla muiden pelaajien kanssa? Lähtökohtaisesti tasapuolisuudessa mennään päin persettä jo siinä vaiheessa, kun sarjassa on nimellinen palkkakatto, mutta siihen ei lasketa mukaan tiettyjä pelaajia KHL:n johdon mielivallan mukaisesti. Jo pelkästään se kertoo puolueellisesta suhtautumisesta omaa kieltään.

Säälittävää tossa kaikessa on vielä se, että joukkueiden todellinen järjestys ei todennäköisesti edes juurikaan muuttuisi, vaikka kohtelu olisi täysin tasapuolista ja mentäisiin urheillullisuus edellä. KHL:ssä on niin isot budjettierot, että kyllä ne isoimmat seurat siellä kärkiporukoissa pyörisi ilman tuomareidenkin apua.

KHL:n järjestelmästä olen kuta kuinkin samaa mieltä, että se on kohtuullisen mätä palkkakatto poikkeuksineen. Kurinpitokäytäntöä en tunne sen erityisemmin, mutta ymmärtääkseni tuomareilla on merkittävä rooli tässä. Olen nähnyt todella surkeaa ja kotiinpäin äärimmäisen selvästi vedettyä tuomarointia myös Jokereita vastaan yksi pahimmista mikä on jäänyt mieleen oli viime kauden OMSK peli, mm. Barulin jäi ilman tuomiota selvääkin selvemmästä potkusta Ohtamaahan. Tämä jos mikä vitutti ja aivan saatanasti. Tilanne oli vähän niin kuin Larsenin munille koputtelu eilen, mutta ei viitsitty tarkistaa mistään ja löytyy varmasti muitakin esimerkkejä. Kokonaisuutena tämän kauden tuomarointi on Nykäsen sanoin fifty-sixty elikä sinnepäin ja keskimäärin ihan ok ainakin toistaiseksi. Playoffit voi olla toisin, mutta sekin selviää pian lopullisesti.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Paitsi että tänä vuonna Jokerit kohdatessaan SKA:n lähettää pietarilaiset lomille.
Onko tämä sitten sitä faktaa? Mielenkiintosta olis nähdä, jos Jokerit sattus pääsemään sarjassa vaikka 2-0 edelle, että mitä tapahtuu.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Jotenkin koomista lukea täältä, että kun Jokerit häviää itseensä nähden moninkertaisella budjetilla varustetulle joukkueelle, niin syynä on automaattisesti aina tuomarit. Koska Rotenberg.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
TAKAS LIIGAAN!!!!

Käyhän vilkaisemassa edes yksi erä tuota oksennusta, niin saattaa mieli muuttua. Vai miltä tuntuisi katsella Reginin ja 10k yleisömäärän sijaan Janne Hauhtosta 5000 muun ihmisen kanssa autiossa hallissa?

Niin kauan kuin toisin todistetaan, Jokereilla on täydet mahdollisuudet voittaa KHL. Ihan kuten muillakin joukkueilla.
 

Hartnell

Jäsen
Käyhän vilkaisemassa edes yksi erä tuota oksennusta, niin saattaa mieli muuttua. Vai miltä tuntuisi katsella Reginin ja 10k yleisömäärän sijaan Janne Hauhtosta 5000 muun ihmisen kanssa autiossa hallissa?

Niin kauan kuin toisin todistetaan, Jokereilla on täydet mahdollisuudet voittaa KHL. Ihan kuten muillakin joukkueilla.

Olen kyllä käynyt pari ottelua katsomassa liigaa tällä kaudella ja kyllä minä vain edelleen nautin kotimaisten joukkeiden mittelöistä. Tutut joukkueet vain sytyttävät enemmän. Mielummin katsoisin vanhaa JOKERIT joukkuetta, kuin tuota nykyistä jengiä, joka on täynnä julleja ja palkkasotureita.

Sinulle saattaa olla tärkeintä pelin laatu, mutta minulle ne ovat tunne sekä "omat" pelaajat. Samaa mieltä ovat monet muut tuntemani kannattaja.

Minusta tuntuu, että täälläkin moni kirjoittaja ei vain halua myöntää, että paras paikka Jokereille on SUOMALAINEN liiga. Meinaatte, että KHL on liiga jossa haluamme olla?Oikeasti ollaan niin syvällä tässä paskassa, ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sasha on kovin pihalla siitä, miksi narrit pelaa khl:ssä. Fakta on, että Pietarin halli on täynnä ilman Jokereita. Eli miksi maksaa 10 milj + mahdolliset hallin tappiot per kausi jostain, mitä muutenkin saa?
 
Viimeksi muokattu:

zuuzo97

Jäsen
Sasha on kovin pihalla siitä, miksi narrit pelaa khl:ssä. Fakta on, että Pietarin halli on täynnä ilman Jokereita. Eli miksi maksaa 10 milj + mahdolliset hallin tappiot per kausi jostain, mitä muutenkin saa?

Jokerit on näyteikkuna lännelle ja sitä kautta osa Venäjän politiikkaa. Vähän niin kuin Suomi Venäjän vallan alaisena 1800-luvulla.

En muuta selitystä keksi, miksi Jokerit KHL:ään alun perin haluttiinkin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit on näyteikkuna lännelle ja sitä kautta osa Venäjän politiikkaa. Vähän niin kuin Suomi Venäjän vallan alaisena 1800-luvulla.
Siis ns pehmeitä keinoja vaikuttaa, kyllä. Putlerin kaverit osti Jokerit miellyttääkseen isäntäänsä, KHL:n keksijää. En keksi muuta järkevää ajatuksenjuoksua että miksi. Kun business on tappiollista ja SKA se suuri rakkaus, niin mitä jää jäljelle?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Sinulle saattaa olla tärkeintä pelin laatu, mutta minulle ne ovat tunne sekä "omat" pelaajat. Samaa mieltä ovat monet muut tuntemani kannattaja.

Minusta tuntuu, että täälläkin moni kirjoittaja ei vain halua myöntää, että paras paikka Jokereille on SUOMALAINEN liiga. Meinaatte, että KHL on liiga jossa haluamme olla?

Minulle se on pelin laadun lisäksi Jokerit. Sillä ei ole mitään väliä, kuka on vastassa, koska kaukalossa on kuitenkin Jokerit. Silläkään ei ole merkitystä, ketä siellä pelaa. Yksikään pelaaja, tai muu henkilö, ei tule koskaan olemaan seuraa suurempi.

Samaa mieltä kanssasi on varmasti moni muukin, mutta varmasti myös toisenlaisia mielipiteitä löytyy. Suoraan vertailemalla yleisömääriä näyttää KHL kiinnostavan selvästi enemmän. Mikä nyt ei ole suurikaan yllätys.

Kuten jo aiemmin olen sanonut, tämä on kahdesta huonosta vaihtoehdosta se vähemmän huonompi. Tällä hetkellä ei muita mahdollisia liigoja oikein ole tarjolla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jokerit on näyteikkuna lännelle ja sitä kautta osa Venäjän politiikkaa. Vähän niin kuin Suomi Venäjän vallan alaisena 1800-luvulla.

En muuta selitystä keksi, miksi Jokerit KHL:ään alun perin haluttiinkin.
Minä näen ensisijaisesti urheilullisen perusteen. Jokerithan on materiaaliltaan oikeasti kova joukkue (varsinkin jos kaikki pelaajat ovat terveenä) ja se että KHL:ään saatiin yksi oikeasti kova joukkue lisää tarkoittaa sarjan tason nousua ja myös lisää kovia pelejä monille nuorille venäläispelaajille varsinkin heikommissa KHL-seuroissa. Ilman Jokereita moni nyt Jokereissa pelaava hyvä pelaaja pelaisi todennäköisesti muualla kuin KHL:ssä.

KHL:n kannalta paras tilanne olisi se, että jokaisesta suuresta eurooppalaisesta kiekkomaasta (Suomi, Ruotsi, Tshekki, Slovakia ja ehkä Sveitsi) pelaisi yksi joukkue KHL:ssä, joissa pelaisi Jokereiden tyyliin omien maidensa maajoukkuetason pelaajia ja muutama kova ulkomaalainen. Mutta tämä ei taida olla realismia vähään aikaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TOJ vetää nyt happea urheilullisine perusteineen. KHL:n isoille tuli taatusti yllätyksenä, että mikrobudjetilla vetävä Jokerit haastaa ne oikein tosissaan ja tällä kaudella vain CSKA vaikuttaa ylitsekäymättömältä. (Onneksi sillä on muutama heikkous etenkin omassa päässä, joten kirves ei ole vielä kaivossa...)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
TOJ vetää nyt happea urheilullisine perusteineen. KHL:n isoille tuli taatusti yllätyksenä, että mikrobudjetilla vetävä Jokerit haastaa ne oikein tosissaan ja tällä kaudella vain CSKA vaikuttaa ylitsekäymättömältä. (Onneksi sillä on muutama heikkous etenkin omassa päässä, joten kirves ei ole vielä kaivossa...)
Miten niin "yllätyksenä"? Sekä Jokereiden joukkueenjohdon että sen venäläisten osaomistajien asenne Jokereiden KHL-joukkueeseen on ollut alusta lähtien se, että Jokerit siirtyy sarjaan menestymään. Muistan tämän vielä hyvin KHL-siirtoa koskeneen lehdistötilaisuuden haastatteluista (sekä Rotenberg että Timtshenko).
 

faro

Jäsen
...ja tällä kaudella vain CSKA vaikuttaa ylitsekäymättömältä. (Onneksi sillä on muutama heikkous etenkin omassa päässä, joten kirves ei ole vielä kaivossa...)
Omassa päässä? Nimenomaan omassa päässä TsSKA:lla ei heikkouksia ole. Puolustus ja puolustuspelaaminen ovat raudanlujia eikä yksikään joukkue ole tällä kaudella pystynyt puhkomaan sitä. Tällä kaudella TsSKA on päästänyt 56 otteluun käsittämättömät 78 maalia, mikä tekee alle 1.4 päästettyä maalia per ottelu. Tuo on ihan poikkeuksellista, ja jos joku TsSKA:lla on huipussaan, niin puolustuspeli.

Kysymysmerkit löytyvät mielestäni hyökkäyspäästä, jos niitä nyt jostain ylipäänsä pitää etsiä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten niin "yllätyksenä"? Sekä Jokereiden joukkueenjohdon että sen venäläisten osaomistajien asenne Jokereiden KHL-joukkueeseen on ollut alusta lähtien se, että Jokerit siirtyy sarjaan menestymään. Muistan tämän vielä hyvin KHL-siirtoa koskeneen lehdistötilaisuuden haastatteluista (sekä Rotenberg että Timtshenko).

Puheet ja teot ei aina ihan mene 1-1 ja ihan kaikkea sanottua ei kannata ottaa totuutena. Kukaan tuskin odotti Rotenberg mukaanlukien, että Jokerit olisi kärkikamppailuissa mukana mikrotason budjetilla kilpailijoihinsa verrattuna. Ja tässä pitää nimenomaan ottaa huomioon budjetin todellinen ero ansiotuloverotus huomioiden. Tarkoitus oli siis mennä sarjaan ainoastaan "menestymään", muttei kuitenkaan muodostua todelliseksi uhaksi KHL:n isoille seuroille. Mikäli Rotenberg olisi halunnut Jokerit aivan kärkikamppailuun, olisi budjetti nykyisestä vähintään tuplat, mutta lähtökohtaisesti triplat. Etenkin ottaen huomioon Rotenbergin toimintamallin SKA:sta, jossa uskotaan menestyksen tulevan kalliiden pelaajien ja järjettömän tuhlauksen seurauksena. Jos SKA ei menesty mitenkään poikkeuksellisesti aivan järjettömällä budjetilla, miksi Rotenberg olisi uskonut Jokereiden menestyvän muronjyvillä verrattuna SKA:han? Ja toisaalta, jos Rotta olisi uskonut Jokereiden menestyvän noin pienellä budjetilla, niin miksei hän karsisi SKA:n budjetista myös, koska parempaa menestystä voi saavuttaa vähemmälläkin?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Puheet ja teot ei aina ihan mene 1-1 ja ihan kaikkea sanottua ei kannata ottaa totuutena. Kukaan tuskin odotti Rotenberg mukaanlukien, että Jokerit olisi kärkikamppailuissa mukana mikrotason budjetilla kilpailijoihinsa verrattuna. Ja tässä pitää nimenomaan ottaa huomioon budjetin todellinen ero ansiotuloverotus huomioiden. Tarkoitus oli siis mennä sarjaan ainoastaan "menestymään", muttei kuitenkaan muodostua todelliseksi uhaksi KHL:n isoille seuroille. Mikäli Rotenberg olisi halunnut Jokerit aivan kärkikamppailuun, olisi budjetti nykyisestä vähintään tuplat, mutta lähtökohtaisesti triplat. Etenkin ottaen huomioon Rotenbergin toimintamallin SKA:sta, jossa uskotaan menestyksen tulevan kalliiden pelaajien ja järjettömän tuhlauksen seurauksena. Jos SKA ei menesty mitenkään poikkeuksellisesti aivan järjettömällä budjetilla, miksi Rotenberg olisi uskonut Jokereiden menestyvän muronjyvillä verrattuna SKA:han? Ja toisaalta, jos Rotta olisi uskonut Jokereiden menestyvän noin pienellä budjetilla, niin miksei hän karsisi SKA:n budjetista myös, koska parempaa menestystä voi saavuttaa vähemmälläkin?
Ei pidä katsoa pelkkää budjettia, sillä Jokereilla on monia etuja venäläisseuroihin verrattuna, joista suurin on ulkomaalaiskiintiön puuttuminen. Myös moni maajoukkuetason suomalainen pelaaja pelaa Jokereissa pienemmällä palkalla kuin mitä hän pelaisi jossakin muussa KHL-seurassa.

Tämän kauden Jokerit on materiaaliltaan KHL:ssä top-6 tai top-7 joukossa. Sillä ei ole väliä millaisella budjetilla tuo materiaali on kasattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös