Matkakohteenne

  • 2 448 319
  • 14 524

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikä se muuten ole ongelma, vaikka käteinen loppuisi kesken reissun. Sitä saa kyllä pankkiautomaatista.

Saa kyllä ja sitä ei sitten pidä säikähtää, vaikka joka automaatista ei saakaan. Riippuu hyvin paljon maasta, mutta joskus se sinun kiiltävä Nordean kortti ei vain anna käteistä, mutta sitten menee eri pankin automaatille.

Virheilmoitukset myös vaihtelevat eikä niistä tarvitse välittää. "Insufficient funds" on nähty sekin, vaikka tili pursusi rahaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Todella paljon kiitoksia kaikille tähän mennessä vastanneille! Paljon hyviä vinkkejä tullut näin ummikolle. Tuo resort fee kannattaa varmaankin maksaa, jos sillä saa huoneeseensa wi-fin käyttöön ja se on kertaluontoinen ja huonekohtainen maksu. Ei tarvitse sitten pomppia hotellin aulaan lähettämään terveisiä kotiin.
Tuo resort fee voi myös vahdella jonkun verran. Esimerkiksi Washingtonissa kävi niin, että se oli joitain kymppejä per yö per henkilö ja se oli jonkinlainen etukäteismaksu tietyistä hotellin palveluista, kuten minibaarista yms. (wifi oli muutenkin ilmainen).
Käytännössä tuo maksu ei sisältänyt mitään sellaista, jota olisi tarvinnut tai kaivannut, mutta käytäntö oli se, että se varataan luottokorilta joka tapauksessa. Varaus palautetaan luotolta sitten sen mukaan kuinka paljon näitä palveluita on käyttänyt. Oltiin viikon verran vaimon kanssa ko. hotellissa, joten summa oli kahdelta hengeltä useita satoja dollareita, muistaakseni yli 500. Paskamaiseksi homma muuttui siinä vaiheessa, kun tajusin, että minulla on melkein luotto (luottoraja oli vain 1000) tapissa heti reissun alussa eikä itselläni toista luottokorttia ollut. Reissua oli yhteensä pari viikkoa ja ongelma oli siinä, kun USAssa kortilla maksaessa maksu menee usein luoton puolelta. Pelastus oli siinä, että vaimolla oli kaksi luottokortiia ja itsellä aika paljon käteistä. Maksoin lisäksi Visalle ns. ylimääräistä, jolloin luottoraja ikään kuin nousi. Varaus palautui luotolta kokonaan, mutta oltiin silloin oltu jo tovi takaisin Suomessa.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Selailin tuossa ihan mielenkiinnosta hiukan (eteläisen) Afrikan safari-hintoja, ja lueskelin muutenkin hiukan matkakertomuksia Pallontallaajista ja muualta. Vaikkei tällä hetkellä ole mitenkään ajankohtaista, niin varmasti joskus tuolla tulee käytyä, sen verran Avara Luonto -henkinen jamppa olen. Pistipä vaan silmään, että hintataso tuolla on aika kova, jopa käsittämätön, jos huomioi että ovat maailman köyhimpiä maita. Safarit nyt ovat pelkästään turisteille suunnattuja juttuja, joten niiden korkeat hinnat olivat tiedossa, mutta ihan normaalina kaupunkipäivänäkin monessa lähteessä todettiin, että EA, Namibia, Botswana -akselilla kannattaa varautua jopa 50e päiväbudjettiin. Ja nämä siis osittain sellaisilta hippifoorumeilta luettuna, että omilla reissuillani olen saanut lyödä heidän budjetteihin vielä hiukan lisää päälle.

Mikä tuota hyvin rajua hintaeroa esim. Kaakkois-Aasiaan verrattuna selittää? Turistit maksavat eri hintoja joo, mutta sehän nyt on sama joka puolella maailmaa.

Eli miksi Afrikka on kallis?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kysyntä ja tarjonta? Sinulle kallis on jollekin muulle halpa ja he maksavat helposti nuo hinnat.
Nasahtiko pointti kenties hieman ohi? Nimenomaisesti ihmettelin sitä, että miksi siellä arkinen elo vaikuttaa varsin kalliilta verrattuna vaikkapa tuohon Kaakkois-Aasiaan. Lienee selvää, että paikallisiin verrattuna normi suomalainen on varakas molemmissa paikoissa, ja turisteja Kaakkois-Aasiassa on sangen saletisti Afrikkaa enemmän, joten siellä sitä kysyntää vasta pitäisikin riittää. Hinnat ovat kuitenkin jostain syystä matalammat.

Joten jos joku lainattua viisaampi viitsii valaista niin kiitokset.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Nasahtiko pointti kenties hieman ohi? Nimenomaisesti ihmettelin sitä, että miksi siellä arkinen elo vaikuttaa varsin kalliilta verrattuna vaikkapa tuohon Kaakkois-Aasiaan. Lienee selvää, että paikallisiin verrattuna normi suomalainen on varakas molemmissa paikoissa, ja turisteja Kaakkois-Aasiassa on sangen saletisti Afrikkaa enemmän, joten siellä sitä kysyntää vasta pitäisikin riittää. Hinnat ovat kuitenkin jostain syystä matalammat.

Joten jos joku lainattua viisaampi viitsii valaista niin kiitokset.

No johtuisiko vaikka siitä, että Afrikassa käytellään Suomesta/Euroopasta lähetettyä sossurahaa enemmän kuin Kaakkois-Aasiassa? Hinnathan ovat sitä, mitä ihmiset ovat valmiit maksamaan. Pari sataa € kuussa on iso raha afrikkalaiselle terroristille.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli miksi Afrikka on kallis?
Minä lähtisin hakemaan selitystä toimimattomista markkinoista. Yksittäisiä tekijöitä lienee toki monia, jotka vaikuttavat yhtä aikaa. Lopputulema on kuitenkin, että ei synny samanlaista tarjontaa kuin esim. Thaimaassa ja siksi kilpailu on vähäisempää.

Voi olla että puuttuu pääomaa investoida hotelleihin ja ravintoloihin. Voi olla, että investoimisen vapaus ei ole yhtä suurta (korruptoitunut byrokratia, verotus, epäluotettavat bisnepartnerit). Voi olla, että puuttuu vain kriittinen massa asiakkaita, mikä loisi pohjan todelliselle "turismiteollisuudelle".

Ihmettelen, jos lähivuosikymmeninä mikää Afrikan maa ei onnistu lyömään läpi massaturstikohteena. Mahdollisuuksia kyllä olisi. Ja varmasti Serengetin safarit ovat tärkeitä työllistäjiä jo nyt paikallisille, mutta mittakaava on vähän toinen kuin jossain Phuketissa...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Helmikuussa kutsuisi New York ensimmäistä kertaa. Olisi kiva tietää muutamia asioita jo ennen reissua, joten jos joku osaisi vastata seuraaviin kysymyksiin, olisin kiitollinen:

1) Mitä käytännössä meinaa hotellin "resort fee"? Onko se huone- vai henkilökohtainen maksu? Hotellissamme on noin 30 dollarin "resort fee", tuleeko se koko yöpymisajalta vai onko tuo per päivä? Taitaa riippua hotellista? Onko kokemuksia mistään Manhattanin hotellista tämän osalta? Maksamme huoneen vasta paikan päällä.

2) Mikä olisi paras keino päästä Manhattanilta lauantaina puolenpäivän aikoihin Prudential Centeriin New Jerseyyn? Junalla pääsee ilmeisesti parin korttelin päähän ja taksilla oven eteen. Miten kalliiksi tulisi ottaa taksi tuolle matkalle? Ja miten kallis on sellainen MetroCard, joka on voimassa viikon?

3) Miten kannattaa siirtyä JFK:lta Manhattanille? Tai mitä mikäkin kulkuneuvo maksaa? Meitä on neljä matkalla, joten taksi ei tule niin kalliiksi kuin yksin tai kaksin matkatessa, mutta miten kallista se suunnilleen on? Ja tuleeko taksin taksamittarin summaan sitten verot erikseen päälle?

4) Onko olemassa MITÄÄN paikkaa, jossa ei tarvitse tipata? Tippauskulttuuri ei nyt aivan täysin vieras ole, mutta olisi kiva tietää vähän lisää tuosta ennen kuin alkaa mäkkärin kassalla tyrkyttää kolikoita kassaneidille.

1. Tuosta Resort feestä en tiedä, omalla kohdalla tuollaista ei ollut. Mutta se n. 15-20 % verohan menee aina hotellimaksuistakin, mikä on hyvä huomioida varauspalvelujen hintoja katsellessa. Näkyvät kyllä sitten varauksen loppuvaiheessa jo, mutta eivät vielä hakuvaiheessa.

2. Metro paras kaikkialla mihin kulkee, taksit ja bussit voivat olla hyvin hitaita ruuhkissa. Viikon kortti oli vähän reilu 30 dollaria, alle 35 kuitenkin. Kortilla aukaistaan metroon mennessä vetäisemällä portti/kulkuportti, ja kun vetäisy hyväksytään, ei auta jäädä sössimään, sillä korttia voi vetäistä vain kerran 15 minuutissa. Eli jos mokaat, niin odotat sen 15 min ennen kuin toimii. Ei meille tuota tosin käynyt kuin kerran, ja vaimo malttoi odottaa 5 minuuttia, ennen kuin kiipesi neuvostani kulkuportin yli. Tuosta voi tietenkin olla seurauksensa.

3. Tuolta ei oikein nopeita vaihtoehtoja ole, ellei ole joskus yöllä tulossa. Halpa taksi on varata etukäteen sellainen lentokenttätaksi, tuli meillä maksamaan kahdelta 35 dollaria Manhattanin hotellille, ja kuskia(näitä tipataan aina) tippasin vitosella. Lentokentältä Air Trainilla Jamaican asemalla tai sitä edeltävälle ja siitä J tai Z junalla Manhattanille(siellä voi joutua vielä vaihtamaan hotellin sijainnista riippuen) halvin. Tunti tuossakin menee, ja isojen laukkujen kanssa hankala. Itse mentiin JFK:lle takaisin tuolla junakuviolla.

4. Kaikissa pöytiintarjoilupaikoissa tipataan, ei pikaruokapaikoissa(ellei välttämättä halua). Taksikuskeja aina, ja aina kun saat jotain palvelua(laukut huoneeseen kannettuna tjsp). Loppujen lopuksi aika vähän tarvitsi tipata, kun mentiin vain metrolla, ja syötiin korkeintaan kerran päivässä jossain "oikeassa" ravintolassa. Käytettiin aika paljon lounaaksi noita loistavia katupizzerioita, joissa tipattiin jos oli hyvät slaisit, eli lähes aina;)

Korteista oli jäljempänä puhetta. Tuolla yleisin käytäntö luottokorteissa oli vanhanaikainen magneettijuova ja vetolaite, ja ainakaan minun korttini ei tuntunut kovin monessa paikassa toimivan. Kortti tosin veteli jo viimeisiään eli oli menossa jo vanhaksi ja kulumalla oli varmasti osuutensa tähän.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos matkatavaroita on vähän, voinee lentokentältä mennä julkisilla, mutta jos on vähänkään suurempaa kapsäkkiä matkassa(vaikka olisi tyhjäkin), en missään nimessä vaivautuisi roudaamaan niitä, vaan ottaisin taksin. Varsinkin ruuhka-aikoina ihmisiä on huomattavasti enemmän liikkellä kuin moni voi kuvitellakaan ja matkassa kestää.

Itse en ole varmaan neljänä-viitenä viime kertana Nykissä käydessäni ostanut metro cardia, vaan olen kävellyt ihan joka paikkaan. Iltaisin olen ottanut taksin ja kävellyt takaisin tai päinvastoin. Välimatkat on lopulta yllättävän lyhyitä ja matkat taittuu nopeasti, kun aistii koko ruumiillaan suurkaupungin vilinää. Toki olen tällöin pääasiassa pyörinyt Keskuspuiston ja eteläkärjen välillä, mutta helposti ja huomaamatta on päivän aikana tullut parikymmentä kilsaa mittariin. Suomessa en todellakaan kävele jatkuvasti joka paikkaan. Rankan kävelemisen jälkeen voi käydä hyvällä omatunnolla pedikyyrissä, joita on tarjolla halvemmalla kuin Suomessa, joskin tippien jälkeen hinta on jotain muuta kuin ulkostandissa. Mutta annan aina kunnon tipit ahkerille aasialaisille. Monet pitävät salonkejaan auki puolille öin asti. Mutta palveluyhteiskunnassa tiedostetaan, että kaupungissa, joka ei nuku koskaan, myös suuri joukko ihmisiä pääsee töistä mitä moninaisempaan aikaan ja asioita on hoidettava, kun on aikaa.

Mä käytän pääasiassa käteistä ja suurimmat yksittäiset ostokset vingutan kortilla. Näin mulla pysyy edes jotenkin joku tolkku rahan käytön suhteen, kun ihan konkreettisesti näkee rahan hupenevan. Rahaahan Nykissä saa palamaan vaikka kuinka paljon. Mutta, kuka niitä laskee... :)
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Osaisikohan joku kertoa, mikä on paras tapa matkustaa Kokkolan lentokentältä Kokkolan keskustaan? Onko tuo 20e lentokenttäkuljetus tosiaan ainut keino?
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Osaisikohan joku kertoa, mikä on paras tapa matkustaa Kokkolan lentokentältä Kokkolan keskustaan? Onko tuo 20e lentokenttäkuljetus tosiaan ainut keino?
On tai taksi (joka yleensä pitää tilata etukäteen kentälle koska niitä ei ole siellä odottamassa). Kokkolan kenttä on Kruunupyyssä joka on noin 20 km päässä Kokkolasta.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joshua Treen kansallispuisto!

Oon ajelemassa Losista Vegasiin ja jostain pälkähti päähän ajatus, että voisi mennä ihmettelemään kivikasoja. Onko tossa mitään järkeä koukata Joshua Treen kautta, kun tarkoitus ei ole mennä vaeltamaan, vaan ihan autolla eteenpäin? Reittiohjeet antaa ihan ookoo ajoajan Joshua Treen ja Mojaven kautta, mutta onko tuolla joshua Treessä oikeasti mitään katsottavaa?

E: Ja toinen kyssäri. Mites toi Losin metron blue line? On flabat fikassa Staplesiin ja metro näyttäis kulkevan lähes ovelta ovelle (Long Beach - Staples). Matsi loppuu noin kympin aikaan illalla ja ko. linja kulkee mm. Comptonin läpi. Uskaltaako käyttää?
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaisin ostaa kumppanille joululahjaksi matkalahjakortin johon lataan x-summan rahaa jonka hän voi käyttää, kun seuraavan kerran ollaan matkaa ostamassa.
Ongelma on siinä etten haluaisi ostaa jonkun tietyn matkatoimiston lahjakorttia joka rajoittaisi matkavaihtoehtoja vaan sellaisen joka kelpaisi maksuvälineenä kaikille suurimmille matkanjärjestäjille (Aurinkomatkat, Finnmatkat & Tjäreborg ainakin), mutta eihän sellaista taida olla kun enää ei taida olla matkatoimistojakaan jotka myisivät eri matkanjärjestäjien matkoja. Tuleeko kenellekään mieleen mikä ratkaisuksi tähän Metukan ongelmaan?

Jos sitten pitää vaan tyytyä yhden matkatoimiston lahjakorttiin, niin milläs noista kolmesta on mielestänne paras tarjonta ja hinta-laatusuhde Euroopan rantalomakohteisiin? Sekin vielä, että lähdöt ja paluut pitäisi osua vkl:lle.
Lennot Helsingistä.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
En tiedä lähtö tai paluuajoista, mutta kyllähän Tjäreborgilla on aika laaja tarjonta ja hinnallisestikkin on noista kolmesta kilpailukykyisin. Ainakin niinä harvoina kertoina, kun on tullut pakettimatka otettua. Tjäreborgilla myös maakuntalähtöjä paljon, tosin tässä tapauksessa sillä ei taida olla merkitystä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
MIten olisi ns prepaid luottokortti?
Sinne ladattuna x määrää rahaa?
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi vaihtoehto on kirjoittaa paperille toi lahjakorttijuttu ja antaa toisen valita. Maksaa sitten myöhemmin. Jonkun kivan kortinkin voisi askarrella kirjekuoren sisään, jonka sitten antaa vaikka kukan kanssa. Esimerkiksi "Viikon ulkomaanmatka. Kiva hotelli ja hyvät ruuat." tai "Lahjakortti lomaan. 500e." Tai no kirjoittaa ehkä vähän romanttisemmin tai mikä juttu tässä nyt onkaan...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Yksi vaihtoehto on kirjoittaa paperille toi lahjakorttijuttu ja antaa toisen valita. Maksaa sitten myöhemmin. Jonkun kivan kortinkin voisi askarrella kirjekuoren sisään, jonka sitten antaa vaikka kukan kanssa. Esimerkiksi "Viikon ulkomaanmatka. Kiva hotelli ja hyvät ruuat." tai "Lahjakortti lomaan. 500e." Tai no kirjoittaa ehkä vähän romanttisemmin tai mikä juttu tässä nyt onkaan...

Noin juuri se tehdään. Ja askartelee vielä kunnolla sillä lailla, että siihen itse korttiinkin on panostettu eikä se näytä vain ilmoitukselta. Eli matkaoppaasta pitää leikata jotain palmujen kuvia ja sen sellaista. Tai tietenkin voi piirtää itsekin.

(Vähän alkaa mennä naisasioiksi, mutta sama se on missä ketjussa niitä käsitellään, kun ne ovat kaikkialla.)
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
MIten olisi ns prepaid luottokortti?
Sinne ladattuna x määrää rahaa?
Muuten hyvä, mutta ei saa omasta pankista eikä nuo ulkomaalaiset tarjoajat oikein vakuuta ja kulujakin niistä tulee.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Muuten hyvä, mutta ei saa omasta pankista eikä nuo ulkomaalaiset tarjoajat oikein vakuuta ja kulujakin niistä tulee.
Ainakin Aktian sivuilla lukee että Master card lahjakortin voi antaa kenelle tahansa.
"Lahjakortin voit antaa lahjaksi kenelle tahansa yli 13-vuotiaille ja myös henkilöille, jotka eivät ole Aktian asiakkaita"
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin Aktian sivuilla lukee että Master card lahjakortin voi antaa kenelle tahansa.
"Lahjakortin voit antaa lahjaksi kenelle tahansa yli 13-vuotiaille ja myös henkilöille, jotka eivät ole Aktian asiakkaita"
Ei ole tiliä Aktiassa joten kortti pitää ladata käteisellä ja vielä, kun löytyisi konttori jossa on kassapalvelut...mutta onhan tuo paras vaihtoehto tähän mennessä.
Kiitos vinkistä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihin ihminen tarvitsee nykypäivänä matkatoimistoja, jos hänellä on tietokone, jolla pääsee internettiin?
Joo niinpä. Ei ole koskaan tullut mieleenkään mennä matkatoimistoon. Matkamessuilta nyt joskus otan niiden esitteen, mutta jotenkin oon ajatellut ettei ne meitä normaaleja koske. Eläkeläismummot menee keskenään Teneriffalle jne.

Tuo kortti on hyvä idea, mutta vähän tulee mieleen se rahaa mukissa -juttu.
 
Joo niinpä. Ei ole koskaan tullut mieleenkään mennä matkatoimistoon

Minun mielestäni matkan suunnittelu on melkeinpä yhtä hienoa kuin itse matkustaminen. Saan suorastaan kiksejä siitä, kun tarkastelen esim. hotellien sijainteja kartalta ja pähkäilen, että mikä olisi hyvä sijainti julkisilla kulkemisen kannalta. Siksi olenkin toiminut paljon "matkanjärjestäjänä", toki enimmillään vain seitsemän hengen porukalle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Minun mielestäni matkan suunnittelu on melkeinpä yhtä hienoa kuin itse matkustaminen. Saan suorastaan kiksejä siitä, kun tarkastelen esim. hotellien sijainteja kartalta ja pähkäilen, että mikä olisi hyvä sijainti julkisilla kulkemisen kannalta. Siksi olenkin toiminut paljon "matkanjärjestäjänä", toki enimmillään vain seitsemän hengen porukalle.

Matkan suunnittelu on yksi matkan hienoimpia hetkiä. Sitä pyörittelee kaikenlaisia kuvioita tietäen, että nämä ei tietenkään mitenkään voi kaikki toteutua, mutta näistä valitaan paras tai joku näistä. Olenpa toiminut paljon "matkanjärjestäjänä" enkä rupea siihen enää koskaan.

Ihan siitä syystä, että jollain on aina jotain valitettavaa. Kaikkensa yrittää ja ei kelpaa, niin sitten jokainen saa varata oman reissunsa ja nähdään vaikka siellä pelissä sitten. Ei se nyt kovin vaikeaa ole matkustaa jonnekin omin neuvoin.

Olen käynyt koskaan matkatoimistossa, mutta aika harvoin. Pitäisi varmaan panostaa enemmän niihin, siellähän voisi olla vaikka mikä ihana virkailijatyttö odottamassa asiakastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös