Oletko harkinnut ulkomaille muuttoa?

  • 18 560
  • 129

Oletko harkinnut ulkomaille muuttoa?

  • Asun jo ulkomailla

    Ääniä: 29 11,6%
  • Kyllä ja suunnitelmia on jo

    Ääniä: 34 13,6%
  • Kyllä, mutta katsotaan nyt

    Ääniä: 109 43,6%
  • Ei, mutta eihän tuo mahdottomalta kuulosta

    Ääniä: 51 20,4%
  • Ei, enkä harkitse

    Ääniä: 27 10,8%

  • Äänestäjiä
    250

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jatkoajassa on vilkas poliittinen keskustelu asiasta kuin asiasta. Aina silloin tällöin joku sanoo lähinnä kai suutuspäissään kuinka voisi muuttaa ulkomaille, kun Suomi menee aina vain huonompaan suuntaan. Kuten jo kaikki tiedämme, niin hallitus ilmoitti leikkauksista ja käytti termiä pakkolainsäädäntö. Oletettavasti siinä olisi taas yksi syy lähteä.

Oletko harkinnut ulkomaille muuttoa?

Ulkomaille muuttaminen on nykypäivänä hyvin helppoa. Internetistä saa paljon tietoa ja kaikilla valtioilla on maahanmuuttoviraston sivut mistä saa virallista tietoa puhumattakaan epävirallisemmista paikoista kuten keskustelupalstoista.

Se tärkein asia tuon yleisen helppouden lisäksi on se, että ei ymmärretä kuinka arki on ihan samanlaista toisessakin sivistysmaassa. Juhlat ovat erilaisia, koska siihen luonnollisesti liittyy erilainen kulttuuri. Juhlia ne silti vain ovat. Toinen asia on se, että joka paikassa on myös suomalaisia ja niillä on kaikenlaisia yhdistyksiä ja faseryhmiä ja vaikka mitä. Puhumattakaan siitä, että takaisin Suomeen pääsee aina halutessaan.

Lasten siirtäminen tietenkin aiheuttaa enemmän miettimistä, mutta sekään ei mitenkään ole tekemätön paikka. Suomalaisia lapsiakin löytyy sieltä sun täältä. Kotieläimetkin voi halutessaan siirtää, mutta se on jo astetta monimutkaisempaa lupineen.
 

Acid

Jäsen
Muutaman vuoden ollut jo itselläni kytemässä tämä, pois täältä. Hallituksen leikkauksilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Vaimo kun sanoo go, niin sitten tapahtuu. Jos ei ykköspaikkaan päästä/tule lupaa vaimolta niin sitten on useampi ei niin hyvä, mutta kuitenkin parempi kuin tämä vaihtoehto.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Se tärkein asia tuon yleisen helppouden lisäksi on se, että ei ymmärretä kuinka arki on ihan samanlaista toisessakin sivistysmaassa. Juhlat ovat erilaisia, koska siihen luonnollisesti liittyy erilainen kulttuuri. Juhlia ne silti vain ovat.

Täällä ainakin arki on hyvinkin erilaista kuin Suomessa. Parempi fiilis plus esim. paljon parempi palvelutaso ja kivat ihmiset. Juhliakin voi sanoa juhliksi eikä miksikään kännäämiseksi.

Toinen asia on se, että joka paikassa on myös suomalaisia ja niillä on kaikenlaisia yhdistyksiä ja faseryhmiä ja vaikka mitä.

No tämä olisi itselleni hyvä syy pysyä Suomessa. Kauhistuksen kanahäkki. Tulee mieleen kanariat yms. (en ole käynyt). Minusta on hyvin perverssiä poltella makkaraa reinoissa jossain aurinkomaassa.

Katsotaan nyt. Josko Suomessa voisi edes muutaman vuoden vielä elellä, niin näkisi nainen senkin. Aina voi palata takaisin Aasiaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Täällä ainakin arki on hyvinkin erilaista kuin Suomessa. Parempi fiilis plus esim. paljon parempi palvelutaso ja kivat ihmiset.

Toki, mutta tarkoitin siis sitä, että ulkomaillakin ruokakaupasta saa ruokaa, pankissa hoidetaan raha-asioita, apteekista saa lääkkeitä ja vakuutusyhtiöltä voi ostaa vakuutuksen. Netti- ja puhelinliittymän saa niitä tarjoavista kaupoista ja varsinkin ostoskeskukset ovat ihan kaikkialla samanlaisia, kun usein on vielä ei samantyylisiä liikkeitä vaan täsmälleen samoja liikkeitä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Toki, mutta tarkoitin siis sitä, että ulkomaillakin ruokakaupasta saa ruokaa, pankissa hoidetaan raha-asioita, apteekista saa lääkkeitä ja vakuutusyhtiöltä voi ostaa vakuutuksen. Netti- ja puhelinliittymän saa niitä tarjoavista kaupoista ja varsinkin ostoskeskukset ovat ihan kaikkialla samanlaisia, kun usein on vielä ei samantyylisiä liikkeitä vaan täsmälleen samoja liikkeitä.

Joo tämä on kyllä totta. Ihmiset kuvittelee paikat paljon erilaisemmiksi, kuin mitä ne todellisuudessa on. Näin siis myös "kehitysmaita" koskien.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
MInä olen jo pitkään miettinyt muuttoa joko Ruotsiin tai Saksaan. Työn puolesta mahdollisuuksia muuttaa jenkkeihin olisi olemassa, mutta toistaiseksi alueet, joihin muutto onnistuisi, niin eivät ole olleet kovin kiehtovia. Kyllä jos jenkkeihin menisin, niin pitäisi päästä joko itärannikolle tai vaihtoehtoisesti Kaliforniaan. Ei mulla tavallaan ole kyllä mitään käytännön ongelmaa asua Suomessa, osallistun ihan mielelläni veronmaksajana isänmaan "talkoisiin".

Meillä seinänaapurit muuttivat taannoin stadista Södermalmille. Tästä nuoresta parista toisella ei vielä ollut varmaa työpaikkaa Stokiksessa, mutta päättivät kuitenkin ottaa rohkean askeleen, kun yleinen ilmapiiri Ruotsissa on Suomen vastaavaa positiivisempi. Ja tämä on se asia, mikä minuakin on kiehtonut hieman.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Saksaan tai Espanjaan muuttoa olen miettinyt. Toteutuu viimeistään eläkeiässä, jos sinne asti joskus pääsen.

Mitään tekemistä Suomessa harjoitettavan politiikan kanssa ei muuttoaikeillani muuten ole.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Vuosia ja ollut mielessä. Jonnekin missä verotus kannustaa työntekoon sekä ilmasto olisi edes hiukan siedettävämpi. Tanska, Kanadan eteläosat ja varsinkin Toronto on käynyt mielessä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllä tässä on jo vuosia ollut mielessä, että voisi muuttaa ulkomaille. Frendi on asunut kymmenen vuotta Riikassa ja tuo onkin ollut mielessä nyt päällimäisenä. Häneltä saisi apua käytännön asioissa ja pääsisin vieläpä asumaan väliaikaisesti kaverin residenssiin. Muutaman viikon kuluttua lennän tsekkaamaan paikan päälle millaisesta mestasta on kyse kun en ole koskaan tuolla ollut. Syy muuttoon on puhtaasti seikkailunhalu ja uuden kokeminen.
 

bart

Jäsen
Kahteen otteeseen on tullut asuttua ulkomailla yhteensä reilut kaksi vuotta. Toki suomalaisen yrityksen lähetettynä työntekijänä moni käytännön asia sujui helpommin kuin jos itse olisi joutunut vastaamaan kaikista. Suurin piirtein siis tietäisin, mikä siellä odottaisi ja nykytilanteessa voisin kyllä vakavasti harkita muuttoa. Mutta talo(laina) ja koulussa oleva lapsi hillitsee kyllä muuttohaluja. Ehkäpä eläkeläisenä sitten etelän aurinkoon eläkepäivien viettoon.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Asun jo ulkomailla, mutta syy muuttoon ei ollut Suomen politiikka. Haluan vain kokea uusia paikkoja. Suomen lisäksi on tullut jo kolmessa maassa asuttua, ja nyt kun on muutaman vuoden ollut samassa paikassa, niin kyllä taas huvittaisi vaihtaa maisemaa. Kyllästyn erittäin nopeasti asuinpaikkaan, kyllä kaks, kolme vuotta on maksimi asua yhdessä maassa.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielelläni kyllä muutaisin ja varsinkin se houkuttelee että valinnanvaraa on noin 200 maan edestä. Suurimmaksi esteeksi nousee kuitenkin kielimuuri. Alkaisin tuntemaan oloni todella turvattomaksi mikäli asuisin maassa jossa en pärjää omalla äidinkielelläni. Englantia ymmärrän melko hyvin luettuna mutta englanniksi kommunikoiminen on ollut haasteellista kun pitäisi sekunnin sadasosassa ymmärtää mitä mitäkin sana tarkoitti suomeksi. Uuden kielen oppiminen taas tuottaisi hankaluuksia ja onhan se ihan todistettukin että aikuisiällä uuden kielen oppiminen on huomattavasti haasteellisempaa kuin lapsena. Toinen este on koulutuksen puute ja se, että työkokemusta on lähinnä palvelualalta. Eikä sinne palvelualalle ole ulkomailla asiaa juuri sen kielimuurin takia. Kolmas este on alkupääoman puute, hädin tuskin 5 tonnia on käyttötililllä ja ASP-tilillä yhteensä.

Kehitettäisiinköhän tulevaisuudessa jonkinnäköinen keksintö kielimuurin ylipääsemiseksi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vuosia ajatus on päässäni muhinut, mutta sen kummempiin toimenpiteisiin en ole asian edistämiseksi ryhtynyt. Vaihtoehtoina ovat Albertan provinssi Kanadassa, Minnesotan, Mainen, Michiganin, Washingtonin ja Alaskan osavaltiot Jenkeissä, Bordeauxin ympäristö, jonkun suuren saksalaisen kaupungin ympäryskunta, Norja, Tanska ja varauksin Uusi-Seelanti. Toki Ruotsikin houkuttaa, mutta kielimuuri on isohko.
 

Snagari

Jäsen
Olen ulkomailla asunutkin, mutta jos uudestaan muuttaisin niin ainoat vaihtoehdot olisivat maat jossa englanti on ykköskieli. Todennäköisesti muuttaisin USAn itärannikolle tai Kanadaan. Uusi-Seelanti taitaa olla ihan kiva paikka niin kai sekin vaihtoehto voisi olla.

Ei ole kyllä mitenkään ajankohtainen aihe tällä hetkellä kohdallani ja vaikka muuttaisin niin aika paljon saisi tapahtua että se johtuisi Suomen hallituksesta.
 

sinikettu

Jäsen
Englantia ymmärrän melko hyvin luettuna mutta englanniksi kommunikoiminen on ollut haasteellista kun pitäisi sekunnin sadasosassa ymmärtää mitä mitäkin sana tarkoitti suomeksi. Uuden kielen oppiminen taas tuottaisi hankaluuksia ja onhan se ihan todistettukin että aikuisiällä uuden kielen oppiminen on huomattavasti haasteellisempaa kuin lapsena.
...
Kehitettäisiinköhän tulevaisuudessa jonkinnäköinen keksintö kielimuurin ylipääsemiseksi.
Väittäisin, että tässä ei ole muuta vikaa kuin opiskelutekniikkojen puute/virheellisyys. Toki aikuisena on hankalampi opetella kieltä sujuvasti, samoin kielen rakenteiden ym. intuitiivinen prosessointi saattaa takkuilla, mutta ei se siltikään ole läheskään mahdotonta oppia puhumaan lähes tulkoon yhtä hyvin kuin natiivit. Mutta noihin opiskelutekniikoihin. Väittäisin, että niiltä, jotka ovat omasta mielestään huonoja oppimaan kieltä, puuttuu oppimisesta kaksi asiaa: aktiivinen kommunikointi ja jatkuva kielelle altistuminen. Ylipäänsä kielten oppiminen voi jakaa oikeastaan kahteen osaan, aktiiviseen (kirjoittamiseen, puhumiseen) ja passiiviseen (lukeminen, kuuleminen). Molemmat kehittävät yleistä kielitaitoa, mutta spesifisesti. Eli vanha viisaus pätee tähänkin: puhumaan oppii puhumalla ja lukemaan lukemalla. Itseä pitäisi vain yksinkertaisesti altistaa sellaisiin tilanteisiin, jossa kieltä pitää aktiivisesti käyttää. Samoin puhekielen ymmärtämiseen on olemassa varsin oivallinen kikka elikäs tv-sarjojen ja elokuvien katselu enkkuteksteillä tai ilman.

Ja itse kysymykseen vastaisin, että voisin muuttaa esimerkiksi Keski-Euroopan alueelle. Sveitsi olisi melkoisen kova sana. Hienot maisemat, hyvät palkat, juoma- ja ruokakulttuuri kohdillaan ja varsin miellyttävä ilmasto. Palkatkin ovat hyvät ja vahva valuutta. Vuosi pari sitten alkoi sisällä kyteä sellainen pieni unelma, että hommaisin itselleni Sveitsin passin. Saas nähdä toteutuuko. Tätä menoa tämä maa on kuitenkin menossa aikamoiseen kurimukseen, joten jo ehkä parin vuoden sisällä saattaa valinta tulla eteen.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh. Hauska ajoitus tällä ketjulla. Muutan pois Suomesta ensi viikolla (Puolaan), koska työnsaanti on Suomessa äärimmäisen vaikeaa. Palkkataso on Suomeen verrattuna huomattavasti pienempi ja työaika pidempi, mutta etenemismahdollisuudet nopeammat ja kansainväliset. Toisaalta nettoansiot ovat nykyistä osa-aikatyö/opintotukiselviytymistä paremmat ja yhdistettynä halvempaan elintasoon tulen toivottavasti pärjäämään. Tulen joskus takaisin jos Suomen työmarkkinat näyttävät valoisimmilta. Toisaalta aion myös kehittää saksaani, jotta ovet aukeaisivat myös sinnepäin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Ehdottomasti, ja nyt jos valmistumisen jälkeen jotain oman alan saumoja avautuu sopivasta maasta, niin varmasti tartun. Alani on kyllä jossain määrin Suomi-keskeinen, mutta on täältä nyt jokunen itsensä kai ulkomaillekin taikonut. Ajatukset eivät johdu yksinomaan politiikasta, eivätkä varsinkaan nykyisestä hallituksesta, mutta kuitenkin merkittäviltä osin maan yleisestä ilmapiiristä ja suunnasta kylläkin. Olen nyt 24, ja sen kymmenisen vuotta mitä olen politiikasta ja taloudesta jotain ymmärtänyt, on maa muuttunut jatkuvasti synkemmäksi ja ahdistuneemmaksi. Olen luonteeltani liian utelias ja tiedonhaluinen sulkeakseni silmät kaikelta tapahtuvalta ja lopettaakseni seuraamisen, joten ulkomailla olisi ehkä helpompi saavuttaa sellainen ignorance is bliss -tilanne jossa pystyisi keskittymään paremmin oman henkilökohtaisen elämänpiirin olennaisiin asioihin.

Tärkeää on kuitenkin mainita, että tähänastinen ulkomailla asuminen on pikemminkin nostattanut kotimaan olosuhteiden arvostusta. Moni asia on täällä helvetin hyvin ja ilman muuta mahdollisten kohteiden lista on sangen lyhyt. Kuitenkin, vielä parempaakin uskoisin olevan tarjolla kenties akselilla Pohjoismaat pl. Islanti, eteläinen Kanada, Keski-Euroopan saksankieliset maat tai vaikkapa Pohjois-Italia. Australia tai Uusi-Seelanti kiehtovat monessa mielessä, mutta kyllä siellä varmaan tulisi jo hieman ulkopuolinen tunne kun olisi niin saatanan kaukana kaikkialta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ajattelen yhä, vaikka olen muuttanut takaisin Suomeen. Halu muuttaa takaisin pois täältä perustuu vahvasti nostalgiaa, joten tuskin enää saan samanlaista tunnetta kuin aiemmilla kerroilla, jolloin minusta tuli ulkosuomalainen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Toisaalta aion myös kehittää saksaani, jotta ovet aukeaisivat myös sinnepäin.
Ehdottomasti, ja nyt jos valmistumisen jälkeen jotain oman alan saumoja avautuu sopivasta maasta, niin varmasti tartun...

Tuli vaan näistä mieleen, että aika surkeita uutisia on viime aikoina ollut kielitaitoon liittyen. Norjassa haluaisivat mielellään palkata suomalaisia duuniin, mitään kummoisia erityisvaatimuksia ei muuten ole, kunhan ruotsia osaisi solkata. Norjassa siis tiedetään, että suomalaisessa koulussa ruotsin opiskelua on (ja suoraan Ruotsista on väliin ollut vaikeampaa saada työvoimaa), mutta pettymys on ollut suuri, kun on paljastunut että eihän täällä ole jaksettu sitä kielitaitoa kehittää.

Tismalleen sama juttu Saksassa ja saksan kielen kohdalla. Suomalaisille eri alojen tekijöille olisi kyllä kysyntää ja Saksassa tiedetään että Suomessa perinteisesti saksaa on kouluissa opetettu. Mutta ikävä kyllä tosiasia on se, että kesken ovat jääneet nämäkin opinnot monilla.

Mikäli joskus venäjän kieli tulee vaihtoehtoiseksi pakkoruotsin rinnalle, niin arvaanpa että nämäkin opinnot jäävät monelta kesken.

edit. ja siis hatunnosto ernestipotsille, jos tosiaan laitat saksan kielen myös kondikseen. Kielitaidolla saa etua työmarkkinoilla!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tuli vaan näistä mieleen, että aika surkeita uutisia on viime aikoina ollut kielitaitoon liittyen.

Suomessa tuntuu jostain syystä olevan ihmisillä aika yleinen käsitys että kaikkialla ulkomailla pärjää jos osaa auttavasti englannin kieltä. Ei pärjää. Ei Suomenkaan työmarkkinoilla pääsääntöisesti pärjää jos osaa vain englantia muttei suomea. Kuinka sitten pärjäisi maissa jotka Euroopan mittapuulla pitävät itseään suurvaltoina jos ei osaa kyseisten maiden kieltä?
 
Viimeksi muokattu:

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tismalleen sama juttu Saksassa ja saksan kielen kohdalla. Suomalaisille eri alojen tekijöille olisi kyllä kysyntää ja Saksassa tiedetään että Suomessa perinteisesti saksaa on kouluissa opetettu. Mutta ikävä kyllä tosiasia on se, että kesken ovat jääneet nämäkin opinnot monilla.

edit. ja siis hatunnosto ernestipotsille, jos tosiaan laitat saksan kielen myös kondikseen. Kielitaidolla saa etua työmarkkinoilla!

Minulla ei saksan opinnot ole kesken jääneet vaan kieli on ihan vaan puhtaasti ruostunut. Joskus 2006 kirjoitin yo-kokeessa pitkän saksan mutta juuri nyt kieli ei enää suju. Työnantajani kustantaa kielikursseja joten siitä tuo saksan preppaus mieleen juolahti.

Kielitaitoa löytyy viiden kielen verran mutta ns business levelillä ei ole kuin suomi ja englanti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minulla ei saksan opinnot ole kesken jääneet vaan kieli on ihan vaan puhtaasti ruostunut. Joskus 2006 kirjoitin yo-kokeessa pitkän saksan mutta juuri nyt kieli ei enää suju. Työnantajani kustantaa kielikursseja joten siitä tuo saksan preppaus mieleen juolahti.

Kielitaitoa löytyy viiden kielen verran mutta ns business levelillä ei ole kuin suomi ja englanti.

Kielitaidon ylläpito on tosiaan tärkeää... jos ei muuten, niin voi yrittää lukea kullakin kielellä. Ei välttämättä kaunokirjallisuutta, vaan voihan sitä lukea sanomalehtiä tai vaikka sarjakuvia :) Tsemppiä muuten reissuun.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen miettinyt, mutta en hallituksen toimien vuoksi. Lähinnä kokemus kiinnostaisi näin aikuisena ja duunissa, koska oma kokemukseni on melkein 20 vuoden takaa teininä porukoiden kanssa. Jos valmistumiseni natsaa, eikä töitä ole riittävästi kotipaikkakunnalla tai lähellä sitä, alan kyllä tosissani tsekkailla merta edemmäs. Ainoa ongelma on se, ettei mulla ole mitään hajua, mistä ja miten opetusalalla voi maailmalle päästä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuo on vähän sellainen asia, että ajoittain nousee melko vakavissaan ihan mieleenkin. Ensimmäisen kerran tuli katsastettua esimerkiksi muutto-, työ- ja opiskelumahdollisuuksia paristakin maasta heti intin jälkeen. Tosin silloin lähtöä rajoitti kummasti se, että opiskelupaikka oli jo Suomesta ja taloudelliset realiteetit oli otettava huomioon. Ei riittänyt silloin munaa lähteä maailmalle pelkällä lukiotodistuksella ja olemattomilla säästöillä, ei vaikka työpaikka olisikin järjestynyt: nopeasti kourassa olisi ollut vain tutkintotodistus, jolla ei käytännössä tee mitään. Toisen kerran asia rupesi kiehtomaan kun valmistuminen lähestyi. Tuolloin oli jo käytännössä paperitkin taskussa, eli niiltä osin olisi tulevaisuutta edes vähän turvattu. Pariin paikkaan tulin jopa hakeneeksi, mutta lopulta vakituinen työpaikka suomalaisesta työpaikasta osui kohdalleen. Nyt kun useamman vuoden on samassa paikassa ollut töissä ja hommia ajoittain vaihdellut, niin pieni palo on taas alkanut herätä. En pitäisi mahdottomana sitä, että esimerkiksi seuraavassa kehityskeskustelussa nostaisin esille ajatuksen vaikka vain työnkierrosta jossain muualla.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Enpä kyllä ole juurikaan harkinnut. Ulkomailla on kyllä ollut kiva käydä, mutta aina on ollut kiva palata kotiini Suomeen. Suomi on oikeasti hyvä maa.
Jos joskus jonnekin muuttaisin, niin ehdottomasti johonkin lämpimään, kuten Espanjaan. Talvi Suomessa kyllä vähän vituttaa, mutta talvessa on kuitenkin jotain hyvääkin eli lätkäkausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös