Playoffs 2015 finaalit: Kärpät – Tappara

  • 118 885
  • 615

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Finaalit ovat alkamaisillaan ja sen huomaa: Tampereelta kirje: Kirje Tampereelta: "Saitte jo Miss Suomen, tämä kevät kuuluu meille" | Liiga | Kaleva.fi (Linkki vie Kaleva.fi sivuille)
ja Oulusta kommenttia: Kommentti Oulusta: Metsolan sulaminen takaa Kärpille mestaruuden | Aamulehti (Linkki vie Aamulehden sivuille)

Toimittaja Salmisen kultasuihku taisi osua siihen sähköaitaan tamperelaista mestaruusjunaa ootellessaan. Joskus noiden kliseetunkioden kaiveleminen saattaa jopa naurattaakin, itse jututhan on kuultu jo ennenkin.
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kärpät on mielestäni yhtä huteralla jäällä kuin 2006 puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan maalivahtejaan myöden.
Rahastavia tusinaulkkareita on myös aivan liikaa (ja ilmeisesti rahaa), on sääli jos esim. Aho ei saa peliaikaa.
Kärpille jäänee tässä parissa vain julkinen arvostelu kovasta pelistä ja sallivasta tuomarilinjasta.

Tappara vie nyt kannun, se on varma.
Kuten vei 2003 myös kahden hävityn finaaliyrityjksen jälkeen.
Ja on sen myös ansainnut.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
On puhuttu paljon Tapparan suuremmasta nälästä voittaa mestaruus. Voi olla, että tällaista nälkää esiintyy Tapparassa enemmän. Mutta ei se aina ruokailuun asti riitä, että on nälempi kuin lähimmäisellä. Voi kysyä esimerkiksi Somaliasta tästä asiasta. Lopulta nälän kanssa ärtyy, verensokuri laskee, ja maha menee sekaisin. Nälänhädässä on hankala toimia.

Eihän sitä tosiaan kolmatta kertaa peräkkäin voi Tappara hävitä finaalia. Pitää muistaa sekin, ettei Kärpätkään ole hävinnyt kuin kerran hallitsevana mestarina finaalin. Se tapahtui keväällä 09. 2004 ja 2005 sekä 2007 ja 2008 Kärpät vei kullat kämpille.

Puolustus-hyökkäys -vertailussa olisi hyvä ottaa huomioon se, että Kärpät on Laten aikana ollut leimallisesti vahva viisikkopuolustuksessa. Seikka kaventaa vähintään kipenen tosiasiaa, että yksilöinä Tapparalla on kiinteämpi puolustaja-puolustus. Kärpät osaa näppärästi ottaa koko viisikon ikään kuin hampaattomaksi kanukkipakiksi.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova finaalisarja varmasti tulossa, eikä ennakkosuosikkia juuri ole. Onnittelut Kärppä- ja Tappara-kannattajille, tämä on hienoa aikaa teille. Vaikka Liigaa on moitittu paljon, ja paljon myös aivan syystä, viimeistään välierissä piti jälleen todeta, että tuote on laadukas. Toivoa sopii, että hallit täyttyvät. Jos pitää veikata, niin Tapparalle menee tämä sarja tällä kertaa.
 

T Leimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Toronto Maple Leafs ja Assan Päivystäjät
Kaikki spekulaatiot voidaan unohtaa ! Rauhoittukaa, arvon palstaveljet ja siskot. Kävin tänään TapparaShopissa, Kissanmaalla.
Lehdon Mika lupas tälle keväälle Tapparalle mestaruuden, kun ostin Tapparan pipon ja se ei oo mulle koskaan valehdellu...
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovimmat asiantuntijat, kuten Tiki Tikkanen, ei ainakaan luota Tapparaan, Kärpät vie. Tiki on varma: Kärpät nuijii Tapparan - IL-TV

Kärppien popcorn-osastoltakin palanneet ovat kovaa kamaa tietää Tiki sillä ajassa 0:23-0:24 "...pelasi hyvän pelin Krempsi". Ei saatana ;) Kamil Kreps lopetti Kärpissä kauteen 2011, mutta mitäs pienistä.

Kova on itsellä pelko, että tuo erikoistilannepelaaminen tulee olemaan läpi sarjan Kärpillä sen verran parempaa, että kattilaa jää Ouluun. 5-5 pelaamisessa en usko merkittävää eroa tulevan. Toivottovasti Tapola älyää pistää Greenia niihin oman pään av-aloituksiin niitä on Malisella hävitty tuskaksi asti.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllä tappara oli tänään parempi, energisempi ja minusta parempi. Tämä on lyhyt sarja. kärppien eväät on syöty
 
Kyllä tappara oli tänään parempi, energisempi ja minusta parempi. Tämä on lyhyt sarja. kärppien eväät on syöty

Tappara oli tänään kaksi ensimmäistä erää 5vs5 pelissä aktiivisempi ja hieman parempi, kolmas erä hienoisesti Kärppien, jatkoajat taas jostain syystä olleet tänä vuonna Kärpiltä melko heikkoja. En nyt vielä lähtisi sarjaa kuitenkaan taputtelemaan, seuraava peli kertookin sitten jo enemmän. Katsellaan ihan rauhassa, yksi peli vasta. Pirnes + junnut kenttää lähtisin muokkaamaan seuraavaan peliin, saa nähdä mitä Late keksii. Tappara oli kyllä todella nälkäinen ja tänään tuon verran parempi.
 

Jerzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA
Mut onhan toi Donskoi ihan huikee kaveri. Harmillista (Liigalle) ettei taida pelata tän kevään jälkeen enää Suomessa. KHL/NHL? Tappara oli nälkäisempi ja tasaisempi. Kärpät teho trionsa ja ylivoimansa varassa.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hieno oli matsi, vaikka en tuomaritoiminnasta kovin suuria pisteitä annakkaan. Ei varmaan voi liikaa hehkuttaa tuota Donskoita kaveri tulee vielä änärissäkin takomaan kovia tehoja. Kerrassaan upea pelaaja ja tänäänkin kentän paras siitä ei varmaan tarvitse väitellä. Metsola vei maalivahtien taiston tänään! Ei Karhunenkaan huono ollut, vaikka torjuntaprosentti 85 vain olikin.

Jotenkin tuntuu ettei Hakamettässä Kärpillä hirveästi mahkuja tule olemaan. Molemmat joukkueet ovat loistavia, mutta ennusmerkit viittaavat Tapparan mestaruutta kuten jo ennen finaalia ajattelinkin. Kärpille olisi ollut tänään ehdottoman tärkeää saada voitto kotona, mutta eihän sitä tiedä minkälainen vaihde sieltä vielä löytyy. Tavallaan harmitti nopea ratkaisu jatkoilla, kun olisi halunnut nähdä lisää. Tappara vei 5vs5 peliä selvästi, mutta Kärppien yv on kyllä aivan helvetin pelottava.
 

Apheu

Jäsen
Kärpistä vakuutti ylivoimapeli ja Donskoi. Ja samalla toki tuo koko Donskoin kenttä. Muut kentälliset eivät oikein kai saaneet paikkoja luotua. Tappara taas sai aika hyvin neljällä sylinterillä kahdessa ensimmäisessä erässä pelinsä käyntiin, mutta kolmannessa passivoiduttiin ja Kärpät paransi. Suht luottavainen mieli Tapparaan, sillä peli näytti kokonaisuudessaan aika ehjältä. Fyysisesti oltiin edellä ja kahden ensimmäisen erän jälkeen olisi pitänyt olla johto meillä, edes maalin. Mutta onneksi Kärppien hyvä kolmoserä kestettiin ja sitten lähdettiin taas ratkaisemaan peliä jatkoajalle.

Kotivoitot riittävät, mutta missään nimessä ei pidä tuudittautua mihinkään. Perjantaina on oltava tyly isäntä, ei pienintäkään siimaa pidä antaa Kärpille. Hurmoksessa olevan kotiyleisön edessä en uskokaan, että Tappara lähtisi mitenkään peruuttelemaan.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten odottaa saattoi, Tappara oli noin sata kertaa nälkäisempi, eikä Kärpät missään vaiheessa tapellut tosissaan voitosta. Tässä on aineksia todella lyhyeen sarjaan, eikä ole ongelma myöntää Tapparan olleen tänään todella paljon meitä edellä.
Onnea Tampereelle enaimmäisestä kiinnityksestä!
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Joko suihkulähde on avattu? 0-4 tää sarja Tapparalle. Helpompaa finaalisarjaa ei olla 2000-luvulla nähty.

edit: Ompas 2003
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
100 kilometrin päähän näkee ettei vaan riitä. Joukkueesta puuttuu viimenen rutistus. Donskoi on jo aivan puhki ja muut kentät on mitä on.

Ihmettä odotellessa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tapparalta todella solidi esitys tänään. Mitään ei olla kuitenkaan vielä ratkaistu ja on se ennenkin nähty, että Kärpät pystyy Hakametsässä voittamaan. Toivottavasti ei kuitenkaan tänä keväänä.

Kuten Jortsu ennen finaaleja sanoi, Tapparan TÄYTYY pysyä pois boksista - muuten ei hyvä heilu. Varsinkin Donskoi ja Kemppainen on niin tulessa, että sitä mahdollisuutta ei vain saa antaa. Huikeita seppiä ja mielestäni silloin kun sille alivoimalle kuitenkin joudutaan, niin varsinkin kultapottaan vain pitää antaa painetta. Ja ylipäätään jo silloin kun kiekko ei vielä ole Kärpillä hyökkäysalueella hallussa. Toivottavasti Donskoi ja Kemppainen juhlivat kultajuhlia vasta toukokuun puolella ja toinen elukka paidan rintamuksessa.

Alivoima oli kyllä tänään ainakin sen, mitä ehdin näkemään, ihan kelvollista. Parempaan pitää silti pystyä. Metsolalta myös hyvä peli. Tuomareiltakin pääosin hyvä matsi, toivottavasti linja pysyy samana molemmille joukkueille jatkossakin. Tästä on hyvä jatkaa kannunmetsästystä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Yllättävän paljon Kärpät joutui kahvaamaan kotiotteluksi. Tätä en itse osannut odottaa, huolimatta siitä, että Tappara vei runkosarjan viimeiset keskinäiset.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin hieno matsi finaaliavaukseksi. Ilmeisesti näistä tulee paremmat kekkerit kuin olisin ensimmäisenä odottanut. Se on mukavaa aina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yllättävänkin pitkään Kärpät sitkutteli pelissä mukana eilen. Eiköhän viimeistään huomisen pelin jälkeen suurin osa jo ymmärrä, ettei tuossa Kärppä-joukkueessa ole hitustakaan "piilevää potentiaalia" jäljellä. Se kaikki potentiaali on ollut tiskissä JYP-sarjasta lähtien ja tuon enempää koneesta ei tällä kaudella lähde. Edelleen vain Tapparan tason laskeminen (ei tule tapahtumaan) tai todella hyvä tuuri voi Kärpät viedä mestariksi asti.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yllättävänkin pitkään Kärpät sitkutteli pelissä mukana eilen. Eiköhän viimeistään huomisen pelin jälkeen suurin osa jo ymmärrä, ettei tuossa Kärppä-joukkueessa ole hitustakaan "piilevää potentiaalia" jäljellä. Se kaikki potentiaali on ollut tiskissä JYP-sarjasta lähtien ja tuon enempää koneesta ei tällä kaudella lähde. Edelleen vain Tapparan tason laskeminen (ei tule tapahtumaan) tai todella hyvä tuuri voi Kärpät viedä mestariksi asti.
Toisaalta, peli päättyi jatkoajalla 2-3 lukemin. Jos Tappara kerran pelaa niin huikaisevaa peliä niin ihmeen hyvin pistettiin hanttiin? Eipä sillä, kyllä Tappara todennäköisesti hopeisensa tällä kaudella kirkastaa, ainakin jos Tuppuraisen teloma Kukkonen ei kaukaloon takaisin pääse.

Kyllä siellä Kärpissä sitä potentiaalia vielä on vaikka millä mitalla, mutta eri asia ehditäänkö sitä realisoimaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisaalta, peli päättyi jatkoajalla 2-3 lukemin. Jos Tappara kerran pelaa niin huikaisevaa peliä niin ihmeen hyvin pistettiin hanttiin? Eipä sillä, kyllä Tappara todennäköisesti hopeisensa tällä kaudella kirkastaa, ainakin jos Tuppuraisen teloma Kukkonen ei kaukaloon takaisin pääse.

Kyllä siellä Kärpissä sitä potentiaalia vielä on vaikka millä mitalla, mutta eri asia ehditäänkö sitä realisoimaan.

Ja juuri näissä tiukoissa peleissä, joissa Kärpät sitkuttelee, tarvittaisiin myös pientä tuuria että peli kääntyisi voitoksi. Minusta Tappara ei pelaa huikaisevaa peliä, mutta riittävän tasokasta, että sillä kaadetaan tämän päivän Kärpät. Perusasiat on tällä hetkellä paremmin kunnossa. Loppujen lopuksi kyse ei ole mistään muusta kuin puolustamisesta, ykkössektorin maalipaikkojen antamisesta. Kärppien paketti ei kestä 60 minuuttia, jonka se vaatii. JYPiä kehuttiin paljon, mutta näen Tapparan hyökkäyksen pykälän kovempana. Paperilla Kärpät voi olla tasoissa, mutta toteutus on Tapparalla tasaisempaa ja laadukkaampaa. Kärppien rosterin potentiaali on pelkkä abstrakti käsite. Sen potentiaalin keihäänkärki on kaukalossa jo nähty.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Kärpät on yleensä pystynyt nostamaan tasoaan seuraavaan otteluun tappiopelin jälkeen ja uskoisin niin käyvän nytkin. Riittääkö se sitten voittoon asti Hakametsässä, se onkin ihan eri asia. Tappara vaikuttaa kaikin puolin juuri aavistuksen verran terävämmältä, nälkäisemmältä ja tasapainoisemmalta tällä hetkellä. Silti jos joku niin Kärpät kykenee nousemaan vaikeistakin paikoista, joten en pidä sarjaa mihinkään päin ratkenneena kävi huomenna miten tahansa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olipa puolueettomin silmin erikoinen tuomarilinja, kun oli tottunut Lukko-Tappara pelin painiin, estämiseen ja kahvaamiseen. Marjamäki sai jopa jäähyn, kun nappasi Kärppä-pelurilta kypärän pois. Taisi Marjamäki ottaa Riskalta mallia, mutta näköjään finaaleissa tuo ei mennyt läpi.

Greenin poikkarista saama jäähy oli sellainen, jota ei minusta olisi pitänyt viheltää, muuten linja on hyvä! Mukavampi oli katsoa tällaista kiekkoa, kun välierien painia.

Kärpät muuten kuorimitti avainhyökkääjiään paljon enemmän kuin Tappara. Saa nähdä saako kovakuntoinen Tappara tuosta vielä lisäetua.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Donskoi on kyllä kova seppä. Alati vaarallinen ja pystyy niistäkin tilanteista, joka näyttää olevan kuivumassa kasaan, taikomaan vähintään puolittaisen maalipaikan. Arvaamattomia liikkeitä ja siksi äärettömän vaarallinen puolustettava.
Tappara ei sitten ilmeisesti täysin dominoinut vieraissa, tästä en kovin huolissani ole, sillä aika harvoin vierasjoukkue näin tasaisessa Liigassa vie peliä selkeästi.

Kärppien ensimmäinen maali oli ikävä liru, kuitenkin taidokas ohjaus maskimieheltä. Tuuria sanottaisiin Raumalla.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Paikan päältä todistettuna ottelu oli kaikkea muuta kuin hieno. Katsomossa oli todella unista ja sen todisti katsojamääräkin (5300). Toki se selittyy osin nopeasta aikataulusta ja kovan intensiteetin välieräsarjasta.

Kentällä meno oli kuin tammikuun härkäviikon viimeisessä pelissä. Varsinkin tapparan maalin aikaan kentälle pitäisi jakaa lampaanperseitä niin paljon, että kesken taitavat loppua. Siellä oli yksi seppä (Jormakka) jota kiekko kiinnosti ja täysin ansaitusti ryösti sen 2! Kertaa neljän kärppien muniinpuhaltelijoitten keskeltä itselleen. Tuloksena ansaittu taistelumaali.

Toivon ja uskon, että sarja tästä vielä paranee. Pelataan sentään finaaleja. Nyt oli vähän tunnustelevan varovainen meininki vielä.

Kärpät parantaa varmasti. Kukkosen paluuta toivon todella. Tekisi hyvää koko sarjalle, kun Lasse olisi siellä syömässä kiekkoja ja hieroskelemassa kaverin naamoja.

Tilauksessa tunnetta, kiitos. Onneksi on pe,la pelit edessä. Eiköhän se tuosta sarja syty.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivon ja uskon, että sarja tästä vielä paranee. Pelataan sentään finaaleja. Nyt oli vähän tunnustelevan varovainen meininki vielä.
Tilauksessa tunnetta, kiitos. Onneksi on pe,la pelit edessä. Eiköhän se tuosta sarja syty.

Kyllä varmasti paranee ja tunnetta tulee lisää. Molemmilla alla pitkät välieräsarjat ja muutenkin uusien pudotuspelisarjojen avausottelut ovat lähes aina hieman tunnustelevia, kun katsotaan sitäkin mitä vastustaja tekee missäkin tilanteessa. Sen suhteen eilinen kyttäysmeininki ei yllättänyt. Tunne ja intensiteetti nousee varmasti, kun sarja etenee, panokset kovenee ja taistelupareja syntyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös