Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2014–2015

  • 1 199 113
  • 3 230

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä miten olet saanut TPS:n tuohon mitalikolmikon haastajien ryhmään sillä 30 vuoden seuraamiskokemuksellasi? Niin kauan kuin joukkue ei saa yhtäkään pistettä vieraspeleistä, niin ei hyvä heilu. Tällä tahdilla Palloseura tulee jäämään noin 86 pisteeseen, jolloin on aivan siinä ja siinä selviääkö se edes kympin sakkiin (viime kaudella esimerkiksi 86 pistettä ei olisi riittänyt

Lähtökohtaisesti top 6 ulkopuolelle jääminen tolla rosterilla on aika katastrofi, lasketaanko top 6 joukkueet mielestäsi mitalikolmikon haastajiin? Aivan varmasti kääntyy vielä tps taaperrus tuosta paremmaksi.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meidän puolella on ollut viime aikoina kiivas debaatti meidän puolustuksen laadusta, ja olisikin hauska kuulla muiden liigajoukkueiden kannattajien mietteitä, siitä missä sen suhteen oikeasti mennään. Meitä HIFK-kannattajia kuitenkin leimaa joko vahvat värilasit, tai sitten äärimmäiseen pessimismiin viritetyt negistelyt (värikynää). Oman näkemykseni mukaan HIFK:n terveenä oleva puolustus kamppailee sijoista 5-8, jolloin HIFK:ta paremmat pakistot löytyvät Kärpiltä, Tapparalta, Lukolta ja TPS:ltä.

Miten te muut, arvon liigaseuraajat, rankkaisitte HIFK:n pakiston? Depth chart näyttää jokseenkin tältä:

Toni Söderholm
Daniel Grillfors
Lauri Taipalus
Hannu Pikkarainen
Yohann Auvitu
Miihkali Teppo
Otto Honkaheimo
Juuso Salmi
Sebastian Moberg
Eemeli Heikkinen
Juha Tarkkanen
Julius Nyqvist
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kyllahan IFK:n pakisto nayttaa ihan hyvalta ainakin nimellisesti. Siis kaikkien ollessa terveina. Loytyy kokemusta, nuoria potentiaalisia pakkeja, kiekollisuutta all-around pakkeja. Ehka joku Kankaanpera tohon viela sopisi, mutta kokonaisuudessaan kylla sita ylempaa keskikastia.

Toki sielta on kai puolet telakalla, mika muuttaa asiaa.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
Alkaa ne voimasuhteet hiljalleen normalisoitua odotusten mukaiseksi. saiPa on valunut pakalleen, KalPa on alkanut hyytymään. Kerhoa odotellaan vielä...
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Alkaa ne voimasuhteet hiljalleen normalisoitua odotusten mukaiseksi. saiPa on valunut pakalleen, KalPa on alkanut hyytymään. Kerhoa odotellaan vielä...
Jep Virran eväät jo syöty. Kuherruskuukausi on ohi ja nyt laitettava päälle pilkkityöhaalarit. On KalPalla ollut ongelmaa maalinteon kanssa koko kauden alun, mutta nyt se realiasoituu. 6 viime peliin 9 tehtyä maalia. Ihme kyllä näistä silti 3 voitettu. Taitaa KalPalle käydä viime kauden Ilvekset. Toivotaan, että ei ja joukkue alkaisi taas voittoja kaapimaan. Pelottavasti vaan alkaa näyttämään, että Virran eväät on taas jo jouluun menessä syöty, niinkuin parina viime kautenakin on käynyt. Mutta Virta+KalPa on eri juttu kuin Tps ja Ässät pestit. Historia näyttää, että homma voi myös toimia ja tuleehan kaikille suvantovaiheita. Tämä lie vain enemmän fanien/kannattajien turhautumista :P Ainakin näin uskon.
Mutta kohtahan se kevät jo tulee, niin kaikki tietää miten sitten käy - KalPaten
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kalpan eilisessä pelissä tuli ne heikkoudet esiin, joita epäilin jo kauden alla. Kun Ilves sai karvauksen toimimaan noin hyvin ja alettiin kaveria ajaa levyksi laitaan, niin alkoi kuopiolaisten puolustuksessa kauhea roiskiminen väkisin sivusuuntaan ja alaspäin. Ihan samalla tavalla mitä Ässissä viime kaudella. En epäile hetkeäkään etteikö Kalpan materiaalilla, joka soveltuu tähän Virran pelitapaan pärjättäisi runkosarjassa, mutta pleijareissa tulee tuolla pelitavalla noutaja välittömästi.

Taitoa on, mutta edelleen se vääntövoima puuttuu joukkueesta. Taidolla pääsee Suomessa runkosarjan osalta pitkälle, mutta kuten kaikki tietävät, niin tuomarit antavat pleijareissa pelata huomattavasti vapaammin ja silloin alkaa se kamppailu- ja vääntöpeli, jossa on Kalpan heikkous, edelleen. Maalin suulla seisoo kaiken kukkuraksi kaveri, joka ei vieläkään ole urallaan kestänyt pudotuspelien psyykkistä painetta. Äärimmäisellä mielenkiinnolla seuraan miten kuopiolaisten kävet sujuu.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Saa ottaa talteen: mä väitän, että Bluesin nousu on alkamassa. Kantola palaa riviin, Kearns on tullut mukaan, Kaijomaakin palailee saikulta, ja peli näytti ennen maajoukkuetaukoa taas paremmalta. Ihan kärkipaikoille on turha enää kuvitella tämän alkukauden pupeltamisen jälkeen, mutta väittäisin, että vähintään säälien kautta mennään oikeisiin pleijareihin. Niiden lopputulosta en sitten arvailekaan.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kalpan eilisessä pelissä tuli ne heikkoudet esiin, joita epäilin jo kauden alla. Kun Ilves sai karvauksen toimimaan noin hyvin ja alettiin kaveria ajaa levyksi laitaan, niin alkoi kuopiolaisten puolustuksessa kauhea roiskiminen väkisin sivusuuntaan ja alaspäin. Ihan samalla tavalla mitä Ässissä viime kaudella.

Ja SaiPassa tämä kausi. Ei tarvita mitään poppakonsteja, jotta kiekollisessa pelissä parempi joukkue saadaan sekaisin. Kummasti se prässäys sekottaa ne ukkojen paikat omassa päädyssä, jos vaan isketään oikeissa kohdissa.
 

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Hauska ketju. Niin kauan kuin pikkuseurat porskuttaa kärjessä niin spekulointi voimasuhteista on syväjäässä. Heti kun tulee pieni notkahdus niin johan on kaiken maailman toriparlamentit, hevosmiehet ja kiekkoniilot heränneet taas henkiin.
Ps. saa ottaa talteen: ei ole merkkiäkään, että Bluesin nousu on alkamassa.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä hetkellä Tapparan ppo on sijalla 5 ja SaiPan sijalla 9. Kaudesta on nyt pelattu kolmannes ja ennen kautta oli teloituksen makua arvioida näitä joukkueita näille sijoille. Mikä kirjoittajien ajatukset ovat näiden joukkueiden lopullisista sijoituksista runkosarjassa? Minulla on suurinpiirtein tämä ja vedonlyönnissä alkukauden perusteella uskon seitsemänteen peräkkäiseen voitolliseen tulokseen runkosarjan osalta. Ässien odotan nousevan muutaman sijan ja pääsevän aloittamana kotona säälit.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
SaiPan lopullisen sijoituksen uskon olevan suoran playoffviivan tuntumassa. Omasta mielestäni SaiPa olisi pelillisesti ansainnut enemmän pisteitä, kuin on lopulta saanut. Suurta osaa peleistä on pystytty hallitsemaan, mutta maalinteko on ollut uskomattoman tuskaisaa. Pakkohan tuon mukiinmenevän peli ilmeen on jossain vaiheessa kääntyä voitoiksi. Pari täsmähankintaa tuohon porukkaan, niin näen sputnikit vähintään yhtä vahvana kärjen haastajana kuin viime keväänä.
Sen verran komeata pupellusta on SaiPan kannattajana päässyt todistamaan, että ei tuo maailman ihmeellisin asia kyllä olisi vaikka sääleistäkin vielä ulos jäisivät.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilvekselle pakko nostaa hattua. Pelaa yllättävän hyvää lätkää. Toivottavasti ei tapahdu samanlaista romahdusta mitä viime kaudella, vaan jengi änkee itsensä playoffeihin. Toista on sanottava Bluesista johon ole erittäin pettynyt alkukauden osalta. Pistekeskiarvo alkukauden matseista 1p luokkaa. Se on todella huono. Itse kun olin povailemassa kyseistä jengiä jopa kuuden joukkoon.

On muuten ihan mielenvikainen tämä otteluohjelma ja sitä myöten sarjataulukko. Millonkohan saadaan ns. tasattua tilannetta ja sarjataulukkokin alkaa näyttämään kutakuinkin "oikealta"? Nytkin Kärpät on sarjakakkosena, mutta pistekeskiarvo taulukon mukaan seitsemäntenä. IFK taas on seitsemäntenä, vaikka on P/O listassa toisena. Ilveskin kuudenneksi parhaiten kerännyt pisteitä otteluihin nähden jne.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekselle pakko nostaa hattua. Pelaa yllättävän hyvää lätkää. Toivottavasti ei tapahdu samanlaista romahdusta mitä viime kaudella, vaan jengi änkee itsensä playoffeihin.
Viime kaudella Ilves oli käytännössä yhden ketjun (sen missä Keränen pelasi) varassa, kun tänä vuonna on Sandellin ketju, nuorisoketju sekä Asplundin palatessa hyvä kakkosketjukin, ainakin paperilla jos ei muuta. Lisäksi maalivahtipeli on nyt paremmi tasapainossa, kun viime kaudella Kolppanen joutui kantamaan torjuntavastuun liiaksi yksin. Se näkyi loppukauden peleissä väsymyksenä ja helppoina maaleina. Lisäksi puolustus on ainakin tähän mennessä pelannut paremmin, ovathan nuoret vuoden vanhempia ja kokeneempia kuin viime vuonna.
 

Kiikarit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins
Ilves pelaa kokonaisvaltaisesti todella paljon parempaa lätkää kuin viime kaudella. Yllä joku tiedusteli mielipiteitä oman joukkueensa pakistosta. Minä haluaisin kuulla mitä mieltä palstalaiset ovat Ilveksen pakistosta tällä kaudella:

Tommi Kivistö
Jarkko Näppilä
Aleksi Mäkelä
Saku Salmela
Konsta Mäkinen
Atte Pentikäinen
Martti Järventie
Mikko Kukkonen
Mikke Levo

Koko porukasta vain Saku Salmelalla on+/- tilasto pakkasen puolella -1. Eli tontit on hoidettu aika hyvin ja tietysti hyvien veskarien avustuksella. Tällä hetkellä vaikuttaisi kyllä siltä että tällä pakistolla PO-paikka olisi ihan realismia, eritoten kun hyökkäysketjuissa on löytynyt ihan kohtuullisen tasapainoiset koostumukset.
edit.
Niin ja lisäyksenä Mäkelä Salmela ja Levo on luokiteltu tulokkaiksi vaikka taisi Levo jo viime kaudella pelata jokusen pelin.
 
Viimeksi muokattu:

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ilves pelaa kokonaisvaltaisesti todella paljon parempaa lätkää kuin viime kaudella. Yllä joku tiedusteli mielipiteitä oman joukkueensa pakistosta. Minä haluaisin kuulla mitä mieltä palstalaiset ovat Ilveksen pakistosta tällä kaudella:

Tommi Kivistö
Jarkko Näppilä
Aleksi Mäkelä
Saku Salmela
Konsta Mäkinen
Atte Pentikäinen
Martti Järventie
Mikko Kukkonen
Mikke Levo

Koko porukasta vain Saku Salmelalla on+/- tilasto pakkasen puolella -1. Eli tontit on hoidettu aika hyvin ja tietysti hyvien veskarien avustuksella. Tällä hetkellä vaikuttaisi kyllä siltä että tällä pakistolla PO-paikka olisi ihan realismia, eritoten kun hyökkäysketjuissa on löytynyt ihan kohtuullisen tasapainoiset koostumukset.

No näin Lukon kannattajan silmin tuo on varsin vaatimaton porukka. Kivistö ilmeisesti on kehittynyt huimin askelein sen jälkeen kun tänne ei viime kaudella saanut sopimusta, mutta häntä lukuuunottamatta ei yhdelläkään olisi asiaa edes Lukon seiskapakiksi.

Konsta Mäkinen tosin mielestäni taitaa olla ihan lupaava poika kiekollisesti?

Vähän huono olen arvioimaan liigan mittapuulla mihin menisi joten en viitsi sitä tehdä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPa palaamassa kovaa vauhia omalle paikalleen 5peliä yksi VL voitto 4 tehtyä maalia ( +2 vl kisassa).
Pitempi otanta onko 7peliä 10 maalia.. Kait siinä jo pientä kriisin poikasta pukkaa, vaikka Virta sitä ei myönnäkkään.
Ok isoin yllättäjä HPKn kanssa alkukaudesta ja täten keräsi hyvin pisteitä syyskaudella. Toivotaan nyt kuitenkin, että 10 sakkiin edes päästäisiin. Ainakin viime kautta paremmin lie menee kun siihen on enää 15p matkaa. Maaleja maaleja, mutta missä on niiden tekijät :P
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilves pelaa kokonaisvaltaisesti todella paljon parempaa lätkää kuin viime kaudella. Yllä joku tiedusteli mielipiteitä oman joukkueensa pakistosta. Minä haluaisin kuulla mitä mieltä palstalaiset ovat Ilveksen pakistosta tällä kaudella:

Tommi Kivistö
Jarkko Näppilä
Aleksi Mäkelä
Saku Salmela
Konsta Mäkinen
Atte Pentikäinen
Martti Järventie
Mikko Kukkonen
Mikke Levo

Kyllähän tuo Ilveksen puolustus on parempi mitä moni noissa nimissä näkee Ilves leirin ulkopuolelta. Tuo Aleksi Mäkelä ja Saku Salmela ovat sellaisia puolustajia joista kuullaan vielä paljon aivan varmasti.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uutisvuodossa kysytään: "Kuka ei kuulu joukkoon?". Nyt kysyn tuon laajennuksena, ketkä kolme eivät kuulu joukkoon.

1. Lukko 2,00
2. HPK 1,76
3. Ilves 1,75
4. HIFK 1,74
5. KalPa 1,71

Ja listahan on siis SM-liigan top-5 pistekeskiarvon mukaan.

Toki kaudesta on pelattu vasta kolmannes, joten kaikkea ehtii vielä tapahtumaan, mutta ei tämä nyt aivan ole ennakointien mukaan mennyt. Lukon takana on muuten todella tasaista aina Tapparaan asti, joka on tässä tilastossa sijalla 8 keskiarvolla 1,64. 60 pelissä eroa HPK;hon syntyisi samalla pistetahdilla pyöristäen 7 pistettä. Että tasaista, tasaista on.
 

redpecka

Jäsen
Uutisvuodossa kysytään: "Kuka ei kuulu joukkoon?". Nyt kysyn tuon laajennuksena, ketkä kolme eivät kuulu joukkoon.

1. Lukko 2,00
2. HPK 1,76
3. Ilves 1,75
4. HIFK 1,74
5. KalPa 1,71

Ja listahan on siis SM-liigan top-5 pistekeskiarvon mukaan.

Toki kaudesta on pelattu vasta kolmannes, joten kaikkea ehtii vielä tapahtumaan, mutta ei tämä nyt aivan ole ennakointien mukaan mennyt. Lukon takana on muuten todella tasaista aina Tapparaan asti, joka on tässä tilastossa sijalla 8 keskiarvolla 1,64. 60 pelissä eroa HPK;hon syntyisi samalla pistetahdilla pyöristäen 7 pistettä. Että tasaista, tasaista on.
Ei aukea tämä kuvasana-arvoitus nyt meikäläiselle... veikkaan Kreikan talouskriisi tai Kreikan futiskriisi? En siis tajua mitä haet takaa: olet luetellut Liigan viisi parasta pistekeskarin mukaan (en jaksa tarkistaa onko oikein, kun tässä on muutenkin sellanen miina just mihin pomppaan). Jos "asiantuntijat" ovat veikkailleet jotain mielestäsi väärin, voithan aina avata ketjun joka käsittelee "asiantuntijoiden" arvioita.

Se on kyllä totta että voimasuhteita voi ehkä parhaiten mittailla ottamalla kuntpuntarinäytteitä. Oma näkemykseni voimasuhteista on joko sarjataulukko tai sitten valinnainen otos puntarista, mitä sitä kiertelemään ja kaarteloimaan.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oma näkemykseni voimasuhteista on joko sarjataulukko tai sitten valinnainen otos puntarista, mitä sitä kiertelemään ja kaarteloimaan.

Niin, tuossahan se sarjataulukon kärki on, jos tasoitetaan pelimäärien ero pois, Ja olennaisin "analyysini" on edellisen viestini viimeisin lause, eli kärkijoukkue Lukon takana on mielestäni poikkeuksellisen tasainen ryhmä joukkueita.
 

redpecka

Jäsen
Niin, tuossahan se sarjataulukon kärki on, jos tasoitetaan pelimäärien ero pois, Ja olennaisin "analyysini" on edellisen viestini viimeisin lause, eli kärkijoukkue Lukon takana on mielestäni poikkeuksellisen tasainen ryhmä joukkueita.
Niin minustakin on tasainen porukka tuossa.

Tappara, JYP ja Kärpät ei kuulu, eikun siis kuuluisi, joukkoon - kiitos romanialaisen älykkään algorythmin.

Jospa siirryttäisiin sarjataulukossa NBA-tyyliseen voittoprosenttikaavioon.
 

redpecka

Jäsen
Ymmärrän kyllä ilvesläisten kummastuksen, Ilves on ollut alkukauden koko ajan tuolla taulukon alapäässä, mutta ovat pelanneet useita pelejä vähemmän kuin vastustajansa. Nyt kun ovat saaneet hilattua ottelumäärää jopa jo kahden ottelun päähän esimerkiksi Kärpistä - näyttää tilanne paljon valoisammalta tälle kissaelukalle.

Mutta kyllähän valistunut lätkänseuraaja osaa klikata ppo kohdasta ja nähdä missä mennään. Osaako sitten perus tapsa mansesta? - ei voi tietää. Täten markkinoimisjutskissa voi olla haastavaa kosiskella jengiä hallille kun joku kattoo että morjens, nehän on jotain kahestoista tai jotain, vitut menen!
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Joo, miten siistiä! Koko alkukausi huomioiden Ilves on sarjan toiseksi paras joukkue (pisteitä ottelua kohden) ja sekä viiden että kymmenen ottelun kuntopuntarissa sarjan parhaassa iskussa oleva joukkue.

Minusta Liigan voimasuhteet näyttävät tällä hetkellä siltä, että lähinnä tässä joutuu pohtimaan, että pidetäänkö Ilveksen mestaruusjuhlat Tammelan torilla vai Keskustorilla? Omasta mielestäni Tammela olisi tunnelmallisempi.

Laukkaako musta hevonen maaliin saakka vai tapahtuuko sulaminen?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Laukkaako musta hevonen maaliin saakka vai tapahtuuko sulaminen?

Eihän tätä junaa taida pysäyttää enää mikään. Nyt on vaan annettava mennä ja pidettävä ratista kiinni!

Tosissaan jos puhutaan, niin Ilveksen lopullisen suunnan tulee kyllä aika lailla näyttämään tuo vuoden alun rypistys, jossa 16 peliä pelataan 36 päivään ja osan ajasta liuta pelaajia mm-kisoissa. Tuolloin viimeistään on helppoa arvioida tahdin luonnollisesti vähän hellittävän, mutta jos tuosta kunnialla selvitään, niin ihan hyvältä näyttää. Viime vuonna Ilves oli 59 peliä menossa pleijareihin, mutta 60 pelin jälkeen oltiin lomilla. Jos tuosta vielä 10.joukosta pois pulahdetaan, niin se on kyllä valtava pettymys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös