Liigan erotuomaritoiminta – ajatuksia ja kehittämisideoita

  • 2 132 288
  • 14 552

TJ MACKEY

Jäsen
Liigassa ja seuroissa on selkeästi olemassa tahoja, jotka eivät halua kitkeä estämistä ja kahvaamista Liigasta pois. Nollatoleranssi on onnistuttu juurruttamaan moneen sarjaan, mutta miksi se on niin helvetin mahdoton asia kotoiselle Liigalle? Monena keväänä siitä on puhuttu ja yritetty, nyt siitä oli jopa lupaavia merkkejä. Mitä vielä, itse Arto I. Järvelä ei sitten haluakaan tätä. Ja kohtahan Artolla on lisää kavereita kertomassa kuinka "pitää antaa poikien pelata" ja "ei jokaisesta hipaisusta voi joutua jäähylle".

Tottakai se ottaa aikansa kun pelaajat tottuu uuteen tarkkaan linjaan, pitäisi olla hieman kärsivällisempi. Mutta ei, nyt palataan taas pikku hiljaa blokkien, roikkumisten ja estämisen sallimiseen. Kenen etua tämä pitkässä juoksussa palvelee? Siis muiden kuin näiden unisten ja vallanhimoisten liigapäättäjien?

Liiga, draamaa ja roikkumista.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy kyllä ihmetellä tätä itkemistä liigan nykyisestä tuomarilinjasta. Tarkoitan siis valmentajien osalta. Itse en ole katsonut kuin tuota Sport-TPS -peliä, jota nelonen näytti, kommentoin siis lehdistössä esitettyjen lausuntojen perusteella. Eikös tiukempaa tuomarilinjaa ole nimenomaan toivottu?

Linja on siis valmentajien mukaan ollut tiukka ja esimerkiksi Ahon mielestä pilaa pelin nimeltä jääkiekko. KHL-pelejä seuranneena täytyy sanoa, että sielläkin on erittäin tiukka tuomarilinja. Ilmeisesti sitten kulttuurierot selittävät suhtautumista tähän tuomarityöskentelyyn. Liigassa puhutaan pelin pilalle menemisestä ja turhamaisuudesta. KHL:ssä puhutaan siitä, että linjaan pitää mukautua. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun Erkkakin tuomarilinjasta jotain sanoisi... Tämä vaan huomiona, jatkakaa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mitä ja miten on sovittu tuomarilinjasta kevään ja kesän aikana? Eikö harjotuspelien tulisi olla linjan sisäänajoa Liigan alkua varten? Itse olen pohtinut, ja nyt Järveläkin sen otti esiin, kuinka CHL:ssä on vihelletty eri linjalla. No, kai erinäisiä ulkomaankeikkoja on heitelty ennenkin harjotuskaudella, mutta ei kai se linja niin dramaattisesti voi harjotuskauden peleihin muuttua että pikkukakkosia vihelletään yli 20 pelissä ja sekä pelaajat että valmentajat on ihmeessään?

Ihan kuin kommunikaatiossa olisi katkos. En ainakaan itse muista että olisi julistettu Nollatoleranssi vol. 2 yritelmää, voi toki olla että olen missannut jotain. Jos sävelet ja linja olis selvät Liiga>>tuomarijohto>>tuomarit>>pelaajat>>valmentajat, tokkopa olis parin kierroksen jälkeen alettu avautumaan. Avautumisia tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta jos linja olis selkeesti sovittu, tiedossa, olis puheet enempi "annetaan aikaa", kuten kuuluukin.

Kamppailupelaaminen vs kahvakiekko. Taitopelaajille tilaa vs ei saa tappaa intensiteettiä. Olikos se TPS-Kärpät -matsi perjantaina, jossa KYLLÄ, vihellettiin aika tarkasti, mutta KYLLÄ, oli vauhtia, fyysisyytta ja intensiteettiä. Tuota kohti varmaan haluttais, tai oltais haluttu, mennä. Järvelän kommentit oli joko täysin sopimattomia tähän hetkeen, tai sitten erinäisten syiden takia, linjaa ei ole tehty kaikille tekijöille tarpeaksi selkeeks ja sitten on vihelletty liikaa jäähyjä.

Koko roskanhan pitäs lähteä vahvasta johdosta, tuesta alaspäin, hyvin hioituista suunnitelmista ja terveistä suhteista tuomareiden ja joukkueiden välillä. Mites nyt taas tuntuu, että ei ihan ole mennyt nappiin. Mutta: oli sanottu tai tehty mitä tahansa, kattotaan nyt taas vähän aikaa mihin suuntaan homma lähtee liukumaan. Alkukausi kun on usein turbulenssia.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy kyllä ihmetellä tätä itkemistä liigan nykyisestä tuomarilinjasta. Tarkoitan siis valmentajien osalta.
...

Valmentajat itkevät, koska kyse on tulosurheilusta ja joskus jopa yksi, kriittinen tappio voi johtaa potkuihin. Varmaan monilla valmentajilla on unelma kauniista jääkiekosta, mutta jos todellisuudessa se oma joukkue on ongelmissa aiemmasta poikkeavan linjan kanssa, niin ymmärettävästi valmentaja pyrkii kriittisillä kommenteilla mediassa vaikuttamaan tuomarityöskentelyyn. Paineet ovat kovat ja huippu-urheilun tulosorientoituneessa maailmassa unelmat usein väistyvät realiteettien tieltä.

Jokerilaisilla nyt on KHL:n kanssa honeymoon menossa vähän kaikilta osin. Palataan asiaan muutaman kuukauden päästä ja/tai ensimmäisen vaikeamman jakson aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kyllähän tuo linja on tuntunut Liigassa olevan vielä tarkempi kuin KHL:ssä. Ainoa ongelma on tuo että monissa peleissä Liigassa se linja on ollut tiukka vain ensimmäisen erän ja VAIN tasakentällisin. Alivoimalla oleva joukkue on saanut rikkoa todella räikeästi ilman vihellystä. Jostain syystä tällä alkukaudella myös ylivoimalla oleva joukkue on saanut rikkoa paljon. Yksi usein tapahtunut on rike YV joukkueelta on kiekkoon pyrkivän puolustavajoukkueen pelaajan estäminen tai kaataminen. En ole keksinyt mitään syytä miksi tuosta on nyt tullut sallittua. Myös pelin viimeiset minuutit on tuomareille joku pyhä lehmä ja rikkoa saa todella paljon kun "ei haluta ratkaista peliä". Tai jos on pakko antaa jäähy niin koitetaan saada annettua molemmille joukkueille (Tappara - KalPa loppu missä koko kähinän aloittanut huitaisu jätettiin huomioimatta). Eikö se muka ratkaise peliä, että annetaan pelata sääntöjen vastaisesti?

Nyt kun tuo mailahäirintä on tarkkailun alla, jää monet muut asiat kokonaan huomaamatta. Näkemissäni peleissä on tullut jo useampia tilanteita missä hyökkäjältä otetaan vauhti pois käsin, useasti housun yläreunasta vetämällä. Näitä ei vihelletä/huomata kun on keskitytty vain ja ainoastaan tuohon mailahäirintään. Yksi erikoinen tilanne oli myös Tampereen paikallispelin rankkarivihellys. Tuohan oli aivan selvä rike maalipaikassa josta rankkari pitääkin tulla, mutta samanlaisia huitaisuja nähtiin molemmissa päissä useampia. Mutta kun ne kohdistuivat omassa päässä kiekollisena olevaan puolustajaan tai maalivahtiin niin niistä ei vihelletty edes jäähyä. Käsittääkseni säännöissä ei ole mitään "vain hyökkäysalueella" ehtoa?
 

Baldrick

Jäsen
Kyllä vaan vieläkin täytyy ihmetellä tuota tuomarilinjaa näissä kovissa taklauksissa. Eihän tuo Pikkaraisen taklaus edes osunut päähän, eikä kyllä ollut myöskään hyppy, myöhässä, eikä potkujakaan otettu hetkeen. Tuossa ei ollut mitään vikaa. Joku 2+10 erehdys nyt vielä voisi mennä, mutta nämä tuomiot tappavat lajin. Hirsokin voisi hieman katsella, ettei menisi ilmat pihalle ja tarvitsisi jäädä pötköttämään. Sille on syynsä, miksen uusi telkkaripakettia tai käy enää paikanpäällä kotimaista Liigaa katsomassa. Taklausten määrä romahtanut viimeisen viiden vuoden aikana, eikä parannusta ole näköpiirissä. Ne ammattituomarit tarvittaisiin, jotka oikeasti ammatikseen näkevät, että mikä osui ja minne osui. Toki Pikkaraisen tapauksessa ymmärrän, jos tuomari näki väärin, mutta kun tällaisista on viimeiset kaudet lentänyt aina pihalle eli ei tässä yksittäisestä tapauksesta ole kysymys.

Ei taklauksia, ei tunnetta. Paska liiga. Sitten mietitään kovaan ääneen, kun katsojia ei riitä. Tunne on järjestelmällisesti tapettu viimeisten vuosien aikana, eikä muutosta näy tapahtuvan. JYPin pelejä katsellessa viime kaudella alkoi vain väsyttämään ja eilenkin aloin katsomaan Lukko-KalPaa, jos siellä olisi edes hieman ollut fyysistä kontaktia. Vittu menee käpy, kun oikein väen vängällä tehdään Liigasta ihan saatanan tylsää paskaa. Vetäköön kuivat koko liigajohto.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Aivan se ja sama että osuiko Pikkarainen pähän vai ei, niin niin kauan kuin Ruudusta saa noita pätkiä jollain sysipaskalla HV laadulla, niin on aivan turha edes yrittää ottaa tarkemmin kantaa, jollei tilanne ole aivan sairas teurastus.

Pikkarainen taklaa 6 sekuntia ennen erän loppua, aivan turhaa, tuolla ei ole kiekon kanssa mitään tekemistä, vaikka jotkut pitääkin moista kovuutena, niin kuitenkin taklausten idea on ainakin minun päässäni se että niillä haetaan ensisijaisesti kiekonriistoa ja vasta sijoilla ynnä muut on tyyliin taklata taklaamisen ilosta. On aivan oikein jos pikkaraista tuosta rangotaan, mutta ennen kuin voi väittää teurastukseksi tai mitään muutakaan, pitäisi saada sen laatunen video, että voi edes rehellisesti sanoa mihin tuo osui. Nyt on vain suttua sutun perään. Ei vaan mene minun jakeluuni että pelit kuvataan HD kameroilla ja tilanteista saa yli sumennettua pikselikuvaa, jossa kone arpoo enempi totuutta kuin mitä video sisältää, saadakseen sen edes katseltavaksi asti, niiden diapalkkien sijaan.
 

TJ MACKEY

Jäsen
http://www.istv.fi/tuomioistuin/vid-1410837069903.html
Yllä olevassa linkissä Urheilusanomien kööri pohtii alkukauden tuomarilinjaa ja antaa tuomionsa siitä. Marko Lempinen vähemmän yllättäen tuomitsee linjan liian tiukaksi, joka kuulemma tapaa tunteen ja pilaa Liigan ainoan kilpailuvaltin muihin nähden. Eli hetkinen: koukkiminen, roikkuminen ja repiminen on siis se Meidän Liigan juttu..? Samalla Marko kehuu viime kevään finaalisarjaa, kun yllätys yllätys, "annettiin poikien pelata ja ei ihan joka hipaisusta laitettu jäähylle". Siis omasta mielestäni Kärpät-Tappara sarja oli aivan helvetillistä kahvaamista, missä ei ollut enää mitään linjaa. Samalla Marko painottaa, että mailahärintä on aina kuulunut ja pitää kuulua peliin, vaikka se onkin säännöissä kielletty. Suomella on tässä suhteessa kuulemma oma juttunsa.

Koko juttu on meikeläisen mielestä juuri sitä lyhytnäköisyyttä ja ylireagointia medialta uusia linjauksia kohtaan. Todella surullista, että jutussa myös Kimmo Rannisto on sitä mieltä, että linja on sittenkin ollut liian tiukka ja nyt on yhdessä Arto I:n kanssa sovittu, että palataan vuoden takaiseen. Eli mikään ei muutu. Rannisto painottaa, että paluu vanhaan on seurausta tietyiltä seuroilta tullesta voimakkaasta palautteesta. Onhan siinä kieltämättä painetta, kun esim. JYP ja Blues ovat kasanneet joukkueidensa puolustukset kahvausvapaan ilmapiirin mukaan ja nyt sitten pitäisikin puolustaa ilman mailahäirintää ja roikkumista. Viitanen, Luoma, Kaijomaa, Malmivaara, Grönholm ja muut hitaat ja kädettömät puolustajat, onneksi olkoon, teidänlaisille pakeille löytyy jatkossakin paljon peliaikaa ja menestystä, etenkin kevättä kohti mentäessä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko juttu on meikeläisen mielestä juuri sitä lyhytnäköisyyttä ja ylireagointia medialta uusia linjauksia kohtaan. Todella surullista, että jutussa myös Kimmo Rannisto on sitä mieltä, että linja on sittenkin ollut liian tiukka ja nyt on yhdessä Arto I:n kanssa sovittu, että palataan vuoden takaiseen. Eli mikään ei muutu. Rannisto painottaa, että paluu vanhaan on seurausta tietyiltä seuroilta tullesta voimakkaasta palautteesta. Onhan siinä kieltämättä painetta, kun esim. JYP ja Blues ovat kasanneet joukkueidensa puolustukset kahvausvapaan ilmapiirin mukaan ja nyt sitten pitäisikin puolustaa ilman mailahäirintää ja roikkumista. Viitanen, Luoma, Kaijomaa, Malmivaara, Grönholm ja muut hitaat ja kädettömät puolustajat, onneksi olkoon, teidänlaisille pakeille löytyy jatkossakin paljon peliaikaa ja menestystä, etenkin kevättä kohti mentäessä.
Olen kanssasi täysin samoilla linjoilla, hyvä TJ MACKEY. Kun tätä surullista sähläämistä tuomaritoiminnan ympärillä joutuu seuraamaan vuosi vuoden jälkeen, harmittaa välillä, että minulle se kaikkein tärkein seura pelaa Liigaa. Joutuu siis väistämättä katsomaan tätä täydellistä urpoilua. Järvelän olen tiennyt kovin epäpäteväksi hommaansa, mutta että Rannistokin on tuollainen suhari. Mikä noita miehiä vaivaa?
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hyvää työskentelyä tuomaripariskunnalta tänään Vaasassa ja linja kunnossa. Annettiin pelata, mutta rikkeet poimittiin pois - taisi mennä aika tasan jäähyt tänään joukkueiden kesken mutulla sanottuna.

Onpa suuri ero tässäkin Liiga vs Mestis. Mestiksessä meikäläisellä paloi hermo vähintään joka toisen ottelun osalta tuomareihin, mutta nyt linja on ollut jokaisessa pelissä kutakuinkin selvä - ja ennenkaikkea tasapuolinen. Varmaan tulee joku farssi-pelikin tuomareilta vielä, se on selvää, ihmisiä kun hekin ovat. Mutta ainakaan niitä ei tule kokoajan solkenaan, niin kuin paikoin tuntui Mestiksessä olevan.

Ei siis valittamista eivätkä ole ratkaisseet yhtään meidän peliä suuntaan tai toiseen. *peukku ylös*
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On loistava juttu että kahvaamisiin, huitomisiin ja päähän kohdistuneisiin taklauksia on ruvettu puuttumaan mutta kyllä tuomareilla tarttisi jokin linja olla ja niin että pysyisi samana koko ottelun ajan.
Eilisessä Tepsin ja Kalpankin ottelussa tuomarit olivat kertakaikkisen kuutamolla. Hipaisuistakin jäähyjä molemmille, Tepsille jäähy siitä kun pelaa tilanteen loppuun asti Kalpan maalilla ja vastaavanlaisessa tilanteessa Kalpan hyökkääjää huitoo kaksi-kolme kertaa Lassilan käsille ja eikä jäähyä. Luceniusta ja Kumeliauskasta taklattiin suoraan päähän eikä jäähyä. Edellisessä pelissä suihkukomennus kun muka päähän kohdistunut taklaus.
Jos ovat olleet itse ottelutkin vielä hakemista ja melko heikkotasoisia niin sanoisin että tuomaritaso on ollut vielä tästäkin pahempaa.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
On loistava juttu että kahvaamisiin, huitomisiin ja päähän kohdistuneisiin taklauksia on ruvettu puuttumaan mutta kyllä tuomareilla tarttisi jokin linja olla ja niin että pysyisi samana koko ottelun ajan.
Eilisessä Tepsin ja Kalpankin ottelussa tuomarit olivat kertakaikkisen kuutamolla. Hipaisuistakin jäähyjä molemmille, Tepsille jäähy siitä kun pelaa tilanteen loppuun asti Kalpan maalilla ja vastaavanlaisessa tilanteessa Kalpan hyökkääjää huitoo kaksi-kolme kertaa Lassilan käsille ja eikä jäähyä. Luceniusta ja Kumeliauskasta taklattiin suoraan päähän eikä jäähyä. Edellisessä pelissä suihkukomennus kun muka päähän kohdistunut taklaus.
Jos ovat olleet itse ottelutkin vielä hakemista ja melko heikkotasoisia niin sanoisin että tuomaritaso on ollut vielä tästäkin pahempaa.

Sen mitä itse TV:stä kyseistä peliä seurasin, niin tuomarilinja oli ihan OK. Vaikuttaisiko tuo suosikkijoukkueesi tuohon arvioosi? Vuosien mittaan on tullut havaittua, että varsinkaan faneilta ei kannata kysyä fanittamansa joukkueen pelien tuomareista mitään, koska vastaus on aina sama: Huono tuomari, omille aiheettomia jäähyjä ja vastustaja sai tehdä mitä vaan joutumatta jäähyille.
 
No johan on. Hetken aikaa kuvittelin, että kyllähän se linja löystyy jossain vaiheessa vaan jääpä sitten joku koukku vähemmäksi tulevaisuuteen. Nyt ehdittiin pelata jo vissiin viikko, kun tehdään täysi mullistus. Harvoista asioista tulee oltua mieltä "onpa täysin perseestä", mutta kyllähän tämmöinen selkärangattomuus on täysin perseestä.

Pidin tästä tuomarilinjasta ja olin aivan varma, että homma tasaantuu itsestään ymmärryksen parantuessa. Näin se olisi palvellut lajia, liigaa ja pelaajia tulevaisuudessa. Ei kai kukaan edes olettanut, ettei olisi kasvukipuja.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Eilisessä Tepsin ja Kalpankin ottelussa tuomarit olivat kertakaikkisen kuutamolla. Hipaisuistakin jäähyjä molemmille,
Niin alussa varmasti se tuntuu siltä, että hipaisustakin lähtee jäähylle. Ennen Liigassa on saanut roikkua kaksi käsin jopa kiekottomassa ja kiekollisen käsiiä on saanut hakata surutta irti mailalla, tämä siis sitä Vesa Rantasen ja Marko Lempisen peräänkuuluttamaa tunnetta selkäytimestä. Nyt kun sitten tuodaan nollatoleranssia, niin linja on varmasti aluksi ylikorostunut ja jokainen virhe otetaan pois. Kääntäen, jos tämä uusi linja on opettelua pelaajille, valmentajille, seurajohdoille ja katsojille niin sitä se on varmasti myös tuomareille. Aivan kestämätön tilanne oppia, kun katsojat arvioiviat joka pelin jälkeen tuomarilinjaa parin virheen kautta, "siellä oli se, sitten se ja sitten sekin oli hipaisu.." etc.
Hyvää työskentelyä tuomaripariskunnalta tänään Vaasassa ja linja kunnossa. Annettiin pelata, mutta rikkeet poimittiin pois - taisi mennä aika tasan jäähyt tänään joukkueiden kesken mutulla sanottuna.
Tottakai annetaan pelata, sääntöjen puitteissa. Ei kukaan ole karjumassa NHL:ssä, että nollatoleranssi tapaa intensiteetin ja ei saa pojat pelata. Vaatii aikaa ja opettelua tottua uuteen linjaan, samalla voi muutamalla joukkueella olla pelitavallinen murros käsillä ja osalle pelaajista nämä on jäähyväiset Liigassa. Sitten vielä yksi juttu, miksi ihmeessä jäähyjen mennessä tasan tuomari on onnistunut? yleensähän jompi kumopi joukkue rikkoo enemmän kuin toinen, mutta jotenkin tuntuu olevan tärkeää niiden menevän tasan. Tällä ei ole oikeasti mitään tekemistä tasapuolisen linjan kanssa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Sitten vielä yksi juttu, miksi ihmeessä jäähyjen mennessä tasan tuomari on onnistunut? yleensähän jompi kumopi joukkue rikkoo enemmän kuin toinen, mutta jotenkin tuntuu olevan tärkeää niiden menevän tasan. Tällä ei ole oikeasti mitään tekemistä tasapuolisen linjan kanssa.
Nojoo oli ehkä vähän huono multa kommentti, joho nyt sitten tartuit. En ole Juhani Tamminen, tiedän kyllä miten homman pitää mennä. Ei tosiaan tarvi mennä 50-50 jäähyt joukkueiden kesken vaan pelitapahtumien mukaan.

Pointti kuitenkin, tuomarityöskentely on ollut mielestäni tähän asti ainakin Sportin peleissä hyvää, eikä ole ollut ollenkaan itkemistä sen suhteen.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Järvelä vastaa: http://yle.fi/urheilu/tuomaripomo_myontaa_tama_on_huolestuttavaa/7481559?ref=leiki-urheilu

Yllättäen ei itse tunnista ongelmia lainkaan. Ei esim. tunnista sitä, että asioista ei uskalleta ääneen sanoa, koska pelit loppuisivat. No, kukapa meistä tuommoista heti osaisi myöntää, jos moinen väite tulisi omasta toiminnasta. Sinänsä ymmärrettävää.

Asiaa, että joku media (Yle) on tuohon tarttunut ja lähtenyt selvittämään asioita.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Olen ihmetellyt pitkään miksi kiekkoväki on näinkin pitkään kestänyt tätä kaveria keskuudessaan, nyt saattaa olla lähtö edessä. Toki kyseessä on Kalen luottokaveri, joten ihan tosta vaan se ei tapahdu. Omassa tuttavapiirissä on kaverin kanssa enemmänkin tekemisissä olleita, ja luonnehdinnat "persoonallisuushäiriöinen", "kusipää", "yhteistyökyvytön" ym ym sieltä pomppaa esiin. Tämä siis kiekkotoiminnan ulkopuolisista asioista, itse kiekkohommassa tulokset ovat puhuneet jo pitkään puolestaan.
 

Wire

Jäsen
Viimeksi muokattu:

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Nyt osui paska tuulettimeen ja korkea aika olikin. Järvelä on kamala esimerkki kun saunakaverille annetaan eläkevirka. Kaikki kehitys loppuu ja toimintaa johtaa pikkudiktaattori joka ei muiden näkemyksiä kaipaa.

Jäävuoren huippuna puuttuva suomenkielinen sääntökirja ja uusi rike jolla ei ole edes nimeä eikä kai kirjallista kuvaustakaan.

Huhhei, hyvin menee.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Jäävuoren huippuna puuttuva suomenkielinen sääntökirja ja uusi rike jolla ei ole edes nimeä eikä kai kirjallista kuvaustakaan.

Ei nyt ihan kaikesta voi Järvelääkään syyttää. Liigalla ja Järvelällä ei ole mitään tekemistä sääntökirjan suomentamisen kanssa. Sääntökirja on ja on aina ollut liiton erotuomariorganisaation hommia. Ja liitonkaan organisaatio ei pääse tuota opusta suomentamaan ennen kuin se on englanniksi julkaistu IIHF:n toimesta. Kuten tunnettua, ei IIHF julkaissut tuota kuin vasta vähän aikaa sitten. Kirjan suomentaminen julkaisukelpoiseksi (lue mahdollisimman virheettömäksi) ei käy ihan silmänräpäyksessä, joten sitä joutunemme kaikki vielä hetken odottamaan.
 
Järvelä voi puhua ihan mitä tahansa pskaa. Teot paljastavat mitä hän on miehiään...

En ole koskaan ollut Henrikssonin fani mutta tämä tyyli on ihan perseestä...
http://yle.fi/urheilu/tuomarikonkarille_tylyt_pakit_sm-liigalta_-_mitaan_ei_ollut_tehtavissa/7480780

Se on hyvä, että pidetään rima korkealla. Bill McCreary tuomaroi NHL:ssä 54-vuotiaana, mutta SM-liiga on ilmeisesti niin paljon änäriä kovempi sarja, että täällä ei voida päästää noin vanhoja ukkoja pillinvarteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ollakseni brutaalin rehellinen niin jääkiekkohan tavallaan on bisnes-toimintaa Suomessa (vaikka liiga onkin de facto -monopoliasemassa). Jotenkin tämä amatöörimäisyys suorastaan hämmentää - ei niinkään ihmettelisi että ihmiset toimivat tyhmästi oman itsekkään etunsa mukaisesti, mutta kun nämä toimivat tyhmästi oman itsekkään etunsa vastaisesti... Miten sellainen on mahdollista?
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Ollakseni brutaalin rehellinen niin jääkiekkohan tavallaan on bisnes-toimintaa Suomessa (vaikka liiga onkin de facto -monopoliasemassa). Jotenkin tämä amatöörimäisyys suorastaan hämmentää - ei niinkään ihmettelisi että ihmiset toimivat tyhmästi oman itsekkään etunsa mukaisesti, mutta kun nämä toimivat tyhmästi oman itsekkään etunsa vastaisesti... Miten sellainen on mahdollista?

Tuomarit, pelaajat vai valmentajat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös