Jatkoajan kunnallisvaaligallup 2012

  • 12 404
  • 90

Minkä puolueen listoilla olevaa ehdokasta aiot äänestää lokakuun 2012 kuntavaaleissa?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 81 31,2%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 16 6,2%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 25 9,6%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 17 6,5%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 26 10,0%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 71 27,3%
  • Ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 3 1,2%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 4 1,5%
  • Muu puolue / valitsijayhdistys

    Ääniä: 8 3,1%
  • Äänestän tyhjää

    Ääniä: 9 3,5%

  • Äänestäjiä
    260
  • Poll closed .

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Laitoin, että äänestän tyhjää, koska en mene äänestämään ollenkaan. En äänestänyt edes pressan vaaleissa, mutta siellä onneksi valinta meni juuri sille ketä olisin äänestänyt. Tälläisissä vaaleissa en jaksa vaivautua äänestämään.

Saanko ihan näin ystyävällisesti kysyä, että mikset jaksa vaivautua äänestämään tällaisissa vaaleissa? Sanot tuossa, ettet _edes_ pressan vaaleissa äänestänyt. Onko se mielestäsi jollain tavalla tärkeämpi asia?

Muistan sinun kirjoittaneen tuohon opiskelijaketjuun, että opiskelet ammattikoulussa viimeistä vuotta. Kunta voi vaikuttaa siihen, että miten kunnasta saadaan elinvoimainen ja työpaikkoja tarjoava, nuoriin aikuisiin satsaava paikallistason julkishallinnon yksikkö. Kun kuntaan saadaan positiivista muuttoliikettä, niin koko ajan työntekijöiden määrä kasvaa niin kunnassa, kuin yrityksissäkin ja tulee myös uusia yrityksiä kysynnän kasvaessa. Kun yritysten määrä kasvaa niin Fäsokin käy useammissa työhaastatteluissa ja flaksi käy huomattavasti helpommin.

Kun kunnan taloutta hoidetaan hyvin ja maltillisesti, niin silloin voidaan tehdä investointeja, joihin jälleen tarvitaan työntekijöitä.

Suosittelen vielä kerran harkitsemaan, että kannattaisiko sittenkin äänestää. Kunnassa voit saada äänesi kaikista parhaiten kuulumaan ja voit vaikuttaa itseäsi lähellä oleviin asioihin, niitä ei tasavallan presidentti Niinistö pysty tekemään vaan kunnallisvaaleissa valitut valtuutetut ja sitä kautta ammatilliset johtajat, jotka päättävät miten kyseiset päätökset toteutetaan. Puolueella ei ole mitään väliä, äänestät sitten SKP:n tai kokoomuksen listoilla olevaa, kunhan ehdokkaan arvomaailma kohtaa kanssasi ja hän ajaa sinulle tärkeitä asioita.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihreitä äänestän ja todennäköisesti itseäni, mikäli ennen vaalipäivää ei parempaa vaihtoehtoa ilmaannu.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Enpä tiedä mitä puoluetta äänestän, mutta ehdottomasti en kokoomusta, demareita tai vihreitä. Kokoomus on vain hesalaisten puolue, en saatana äänestä ikinä. Demarit on vain eteläläisten puolue + Lipponen oli demari, saatanan saatana, ehdottomasti en äänestä, en ikinä. En ikinä. Vihreät, voi helevetti. Kaikista paskista ihmisten vihaaja-, hesalaispaskoista paskoin. Äänestän ennen Lipposen idioottia kuin vihreitä. Saatana. Nyt pesemään kädet, kun joutui noin paljon näpyttelemään viattomilla kätösillä rumia kirosanoja kauniiden suomalaisten kirosanojen kanssa, ja liottamaan aivoja liuottimella, kun tuli mieleen mielikuva demareista, kokkareista ja saatanan vihreistä, voi helevetti, auttaako mikään sittenkään? Mutta jäähän tuohon vaihtoehtoja. Pitänee palata asiaan lähempänä, jos saa eliminoitua lisää puolueita.
 
Viimeksi muokattu:

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Aika hämmentävää, että täällä on gallupin mukaan noinkin paljon kokoomuksen faneja. Ilmeisesti huono suorittaminen ja ylimielisyys eivät uskollisuutta rapista ruiskukkaleirissä.
Aika hämmentävää, että täällä on noinkin paljon sossuja, vasureita, kepuloita, populisteja, viherliberaaleja, ruottalaasia ja kommareita.
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yllättää kyllä PS:n suosio. Tämän gallupin mukaan taistelee Kokoomuksen kanssa Jatkoajan isoimman puolueen tittelistä. Kokoomus ei yllätä, koska jääkiekko väki on perinteisesti ollut erittäin oikeistosuuntautunutta. Ja tuntuu näistä kirjottajista aika moni olevan hieman hyväosaisempaa porukkaa tai ainakin uskovat olevansa matkalla siihen porukkaan.

RKP:tä ei ole kukaan myöntänyt äänestävänsä. Se on itseasiassa aika hassu juttu, että ne muutamat suomenruotsalaiset joita tunnen, eivät äänestä RKP:tä. Kyseinen puljuhan kerää semmoset 4 prossaa tai vähän ali nykyään. Ja kun noissa piireissä äänestysaktiivisuus on korkeampi, niin aika moni suomenruotsalainen äänestää kyllä jotain ihan muuta. Yli kolmasosa pikaisen arvion perusteella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vasemmistoliiton kohtuullista äänisaalista täällä en itse ihmettele, koska aika monet vasurit nyt kuitenkin asuu kaupungeissa tätä nykyä ja esim. Helsingissä on puolueella ihan kohtuullinen kannatus. Ja kun nyt jääkiekkoaiheisella sivustolla ollaan, niin melko iso osa lienee kaupunkilaisia täälläkin.
 

julle-jr

Jäsen
Kokoomus ei yllätä, koska jääkiekko väki on perinteisesti ollut erittäin oikeistosuuntautunutta. Ja tuntuu näistä kirjottajista aika moni olevan hieman hyväosaisempaa porukkaa tai ainakin uskovat olevansa matkalla siihen porukkaan.
Kokoomusta tulee yleensä äänestettyä, niin varmaan nytkin. "Hyväosainen" en kuitenkaan taida olla, vaikka nykyisin pystynkin asuntolainani maksamaan jne. Kotoisin olen taloudellisesti melko vaatimattomista oloista. Kuitenkin oikeistolainen ajatusmaailma on aina tuntunut minusta reilulta niin kauan kun esimerkiksi koulutus on ilmaista. Sen jälkeen kaikki on itsestä kiinni, ajattelen näin siitä huolimatta, että en ole lainkaan varma tuleeko minusta ikinä erityisen hyvätuloista tms.
 
Viimeksi muokattu:

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Persuja lukuun ottamatta kaikki eduskuntapuolueet ovat eurokritiikittömyydessään niin vastenmielisiä ettei ole vaihtoehtoja (keskusta nyt käänsi kelkkaansa tietenkin suuren vaalitappion jälkeen mutta se vain lisää vastenmielisyyttä).

Pitäisi vaan löytää persujen joukosta joku ehdokas, joka kannattaa pk-seudun kaupunkien välitöntä yhteenliittämistä tai vähintäänkin Vantaan ja Helsingin yhdistymistä. Millään muulla asiakysymyksellä ei ole minulle näissä vaaleissa käytännössä merkitystä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kyllä se ääni taitaa ensimmäistä kertaa Persuille mennä. Äänestyksen kultainen sääntöhän on se, että kannattaa äänestää ehdokasta, jonka elämäntilanne on lähimpänä omaasi.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisi vaan löytää persujen joukosta joku ehdokas, joka kannattaa pk-seudun kaupunkien välitöntä yhteenliittämistä tai vähintäänkin Vantaan ja Helsingin yhdistymistä. Millään muulla asiakysymyksellä ei ole minulle näissä vaaleissa käytännössä merkitystä.

Eipä tainnut ainakaan Vantaalla kukaan nykyisistä persuvaltuutetuista äänestää kuntaliitosselvityksen jatkamista, kun asia viimeksi oli tapetilla. Helsingissä vastaavassa asiassa Halla-aho äänesti tyhjää, mitä minun on erityisen vaikea ymmärtää. Onko kysymys kunnallispoliitikko Halla-aholle todella täysin yhdentekevä?

Noin muutenhan kunnallispolitiikassa kysymys on erityisesti kahdesta asiasta:

1) miten lakisääteiset palvelut hoidetaan ja mitä ei-lakisääteisiä juttuja painotetaan. Lakisääteisten palvelujen tuottamisessa kysymys on yksinkertaisuudessaan siitä, että tuotataanko itse vai ulkoistetaanko.

2) miten kunnan maankäyttö hoidetaan. Tehdäänkö sirpaleista vai eheää kaupunkirakennetta ja halutaanko eri sosiaaliluokkia sotkea missä määrin. Ja tietysti minkälaisilla liikenneratkaisuilla pelataan.

Aika monessa kunnassa tuntuu olevan niin, että valtakunnan tason päätöksenteon rintamalinjat joutavat romukoppaan, kun kyse on kuitenkin enimmäkseen niin erilaisista kysymyksistä. Aika erikoisena pidän sitä, että joku pohtii euro-asioita kunnallispolitiikan yhteydessä, mutta kaipa sekin on yhtä validi äänestysperuste kuin mikä tahansa muukin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun miettii, että tänne kirjoittaa pääsääntöisesti nuori miesväestö, tullee siihen johtopäätökseen, että demareiden kannatus tulee pitkässä juoksussa laskemaan, vai naisetko heitä äänestää?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun miettii, että tänne kirjoittaa pääsääntöisesti nuori miesväestö, tullee siihen johtopäätökseen, että demareiden kannatus tulee pitkässä juoksussa laskemaan, vai naisetko heitä äänestää?

Eikös tuo ole ollut selvää jo pidemmän aikaa. Puolueen jäsenmääräkin putoaa lähinnä luonnollisen poistuman kautta.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuntavaalit on enemmänkin henkilövaalit, kuin puoluevaalit. Tämä tuntuu unohtuvan monelta. Tai ehkä tämä vain koskee enemmän kuntaliitos kuntia. Kyllä itse äänestän ainakin ennemmin oman kunnan ehdokasta, kuin naapurikuntalaista, vaikka oma kuntalainen olisikin "väärästä" puolueesta.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on kyllä visainen kysymys. Pakottaa ei voi pysymään jossain eikä pakottaa voi muuttamaan jonnekin. Kannustaa voi, mutta voidaanko se tehdä ilman huomattavia tulonsiirtoja?

No kyllähän kaavoituksella on tässä aika suuri merkitys. Tietysti ketään ei voi pakottaa muuttamaan minnekään, mutta esimerkiksi Helsingissä takavuosien virheitä yritetään korjata vaikkapa Myllypuron puukaupungin ja Meri-Rastilan länsirannan kaavoilla, jotka kumpikin edustavat vähän varakkaamman keskiluokan asuinalueita lievästi ongelmaisten alueiden kupeessa.

Vantaalla taas jossain Kartanonkoskella on todella onnistuneesti sotkettu omistusasuntoja, osaomistusasuntoja ja vuokrakämppiä.

Kaipa se läksy kaikessa yksinkertaisuudessaan on, että millekään alueelle ei tulisi rakentaa vain yhdenlaista asumismuotoa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuntavaalit on enemmänkin henkilövaalit, kuin puoluevaalit. Tämä tuntuu unohtuvan monelta. Tai ehkä tämä vain koskee enemmän kuntaliitos kuntia. Kyllä itse äänestän ainakin ennemmin oman kunnan ehdokasta, kuin naapurikuntalaista, vaikka oma kuntalainen olisikin "väärästä" puolueesta.

Asia on itse asiassa täysin päinvastoin. Kuntavaalit jos mitkä ovat puoluevaalit.

Pressanvaalit ovat henkilövaalit, kuntavaaleissa merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, montako paikkaa milläkin puolueella on valtuustossa.

Vain puolueella on viime kädessä merkitystä kuntavaaleissa, ja kuntavaalit saisivatkin olla puhtaasti listavaalit, eli äänestettäisiin vain puoluetta, ja ehdokkaita pääsisi valtuustoon listan mukaisesti. Ihmisten pitäisi tajuta jo vihdoin, että se "hyvä tyyppi" jostain puolueesta on kunnallispolitiikan toimintaperiaatteiden ja käytännön näkökulmasta yksinään hyödytön ja "hyvä tyyppi" äänestää tasan eikä melkein siten, miten häntä käskytetään puolueen paikallisjohdon toimesta.

Minä en äänestäisi edes omaa veljeäni tai veljeäni, jos jompi kumpi heistä olisi ehdolla vääränlaisessa puolueessa. En äänestäisi edes parasta ystävääni jos hän kokisi hurmoksen ja päätyisi vaikkapa Vihreiden ehdokkaaksi. En siitä huolimatta, että luottaisin henkeni ehdoitta hänen käsiinsä ja jolle olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta hänen vuosien varrella antamastaan henkisestä tuesta.

Jos haluaa vallitsevaan asiantolaan muutosta, niin typerin virhe mitä voi tehdä on äänestää valtuuston pääpuolueiden ehdokkaita, vaikka siellä olisi mikä tai kuka tahansa ehdolla.

Esimerkkinä vaikkapa Turussa KOK+SDP ovat vuosikymmeniä pitäneet yhtä ja ylläpitäneet hyväveli-verkostoista koalitiota, jonka seurauksena Turun päätöksenteko laahaa ja Turku on tipahtanut muiden isompien kaupunkien kasvuvauhdista.

Jos haluaa lieventää Turun taudin oireita ja rikkoa korruptoituneelta haiskahtavaa sulle-mulle-aseveliakselia, niin silloin kannattaa äänestää jotain muuta puoluetta. Jos ei halua ja nykymeno maistuu (ja kenties on joku palkintovirka haussa), niin sitten taas kannattaa äänestää näitä puolueita, vaikka olisi sitä mieltä, että ehdolla on vain kusipäisiä pyrkyreitä ja tahdottomia napinpainajia. Kuten sanottua, kunnallisvaaleissa ratkaisee viime kädessä vain puolue ja puolueen saama valtuustopaikkamäärä.

Mitä naapurikunnan edustajan äänestämiseen tulee, niin sehän on mahdotonta. Nämähän ovat kunnallisvaalit. Jokainen äänestää oman kuntansa ehdokasta jos ylipäätään äänestää, mutta ei Turussa voi äänestää vaikkapa Mynämäen kunnan ehdokasta, vaikka tämä olisi ns. "omasta puolueesta".
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Mitä naapurikunnan edustajan äänestämiseen tulee, niin sehän on mahdotonta. Nämähän ovat kunnallisvaalit. Jokainen äänestää oman kuntansa ehdokasta jos ylipäätään äänestää, mutta ei Turussa voi äänestää vaikkapa Mynämäen kunnan ehdokasta, vaikka tämä olisi ns. "omasta puolueesta".

Tällähan tarkoitettiin näitä kuntaliitostapauksia, joissa esimerkiksi Kuopio ja Karttula ovat tehneet kuntaliitoksen ja äänestäjä on faktisesti Kuopion kaupungin asukas, mutta asuu vanhojen kuntarajojen mukaan Karttulassa. Silloin karttulalaiset äänestävät hyvin todennäköisesti entistä karttulalaista ehdokasta. Äänioikeus oikeuttaa äänestämään ainoastaan kuopiolaista ehdokasta, mutta nyt he ovat saman kunnan asukkaita, vaikkei karttulalaiset sitä vielä olekaan sisäistäneet. Tässä tulee nämä identifioitumisen kysymkset, että missä kukakin tuntee asuvansa.

Ihan voi miettiä helpommin vaikka Tampereesta ja kaupunginosan eroavaisuuksia, josta on kysymys myös tuossa ylemmässä esimerkissä. Hervantalaiset saattavat äänestää todennäköisemmin hervantalaisia ehdokkaita kuin esimerkiksi Ikurista ehdolla olevia.

E: Olinpas hidas.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
En ole vielä päättänyt ketä äänestän, mutta eiköhän se ehdokas Vihreät/Vasemmistoliitto/SDP-linjalta löydy. Siis mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät. Kahdesta ensiksimainitusta todennäköisesti löytyisi itselleni "se paras" ehdokas, mutta toisaalta on myös hyvät mahdollisuudet tukea jotain ideologiansa sumentamaa epätieteellistä hörhöä kun vaalitapa on mitä on. No, katsotaan...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tämä on kyllä visainen kysymys. Pakottaa ei voi pysymään jossain eikä pakottaa voi muuttamaan jonnekin. Kannustaa voi, mutta voidaanko se tehdä ilman huomattavia tulonsiirtoja?

Tätä voidaan tehdä kaavoittamalla omakotialueille kerrostaloja ja rivitaloja joista osa on vuokrataloja, sekä osa omakotitonteista myydään ja osa vuorataan.

Se tekee automaattisesti eri hintaista asumista samalla alueella, joten se tekee heterogeenistä asuinaluetta, joka on hyväksi havaittu noin niikus yhteyskuntakehityksen kannalta katsottuna.

Nykyäänhän on pitkälti kaavoitettu rahakkaimman kansanosan toiveiden mukaisesti, koska veronmaksajista kilpaillaan. Eli omistustonteille rakennettavia omakotialueita ilman asumisrakennesekoittamista ja sitten erikseen vuokrakerrostalolähiöt muualle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
"hyvä tyyppi" äänestää tasan eikä melkein siten, miten häntä käskytetään puolueen paikallisjohdon toimesta.


Paikallisjohto on tyypillisesti juuri ne valtuutetut. Joten paikallisjohtoon voi vaikuttaa juurikin äänestämällä niitä hyviä tyyppejä sinne valtuustoon.

Isommilla paikkakunnilla(kuten esim Turku) paikallisjohto on nimenomaan sivuosassa (paikallinen puheenjohtaja jne.), jos ei ole valtuutettu, ei vaikuta kuin johonkin oman porukan saunailtatapahtumiin.

Valtuutetuista se paikallispolitiikka juontuu, heistä tulee niitä paikkakunnan johtajia. Kaikilla puolueilla on myös periaatteena, että lautakuntapaikat menee jotenkuten äänimäärin mukaan (asiantuntemusta unohtamatta), joten sekin puoltaa nimenomaan ”hyvän tyypin” äänestämistä.

Jos äänestä ketä tahansa niin juuri se johtaa siihen, että valta ryhmien sisällä ei muutu.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Vastasin RKP, mutta oletan että ääni menee lopulta Kokoomukselle. Taas kerran on pakko ihmetellä että miten sekaisin ihmisen täytyy olla jos aikoo äänestää 2010-luvun taistolaisia, vihreitä...
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vastasin RKP, mutta oletan että ääni menee lopulta Kokoomukselle. Taas kerran on pakko ihmetellä että miten sekaisin ihmisen täytyy olla jos aikoo äänestää 2010-luvun taistolaisia, vihreitä...

Välillä todellisuuden taju näyttää olevan todella hukassa. Tampereella ja Helsingissä vihreät ja kokoomus ovat yhteistyössä keskenään, joten jos vihreiden kuntapolitiikka ei miellytä, niin vaihtoehto sille ei ole kokoomus - ei nyt ainakaan Tampereella.

Vihreät ja kokoomus kannattavat rantaväylän tunnelia ja pikaratikkaa. Erojakin varmasti löytyy, mutta hyvin yhteistyökykyisiä ovat olleet XL-ryhmässä. Vanhustenhoito ei tunnu näille olevan ihan ykkösprioriteetteja. Sen sijaan ollaan valmiita antamaan konsulttifirmoille mittavia tilinsiirtoja ja käyttämään tunnelin suunnitteluun mittavia summia. Rantaan on saatava varakkaille asuntoja.

Eli oma ääneni ei mene ainakaan näille kahdella ryhmälle. Minusta kunnallispolitiikassa tärkeintä on oleellisen priorisointi ja peruspalvelut. Tampereella tällaisia ovat ilman muuta Koukkuniemi ja esimerkiksi nuorten mielenterveyspalvelut.

Katsotaan nyt, mille puolueelle lopulta menee. Perussuomalaisilla on kieltämättä hyvä ohjelma ja ryhmä valtaan päästessään toisi varmasti oikeasti muutosta nimenomaan asioiden priorisointiin. Vaikka en valtakunnan politikassa ole kaikesta samaa mieltä (maahanmuutto, kehitysapu erityisesti). Demareilla on myös samantyyppinen ohjelma, mutta pikaratikkaa en kannata. En ymmärrä, miksi pitäisi rakentaa kilpaileva joukkoliikennejärjestelmä - mieluummin satsattaisiin busseihin ja lähijunaliikenteeseen. Ehdokkaina on paljon vanhaa kaartia. Kuinka paljon oikeasti muuttuisi, jos XL-ryhmän tilalle tulisi vanha aseveliakseli?

Vasemmistolla muutama hyvä ehdokas, mutta sitten vastaavasti taas todellisuudesta hieman irrallaan olevia (Kontula etunenässä). Keskustalla on joitain hyviä ehdokkaita, jotka varmaan taitavat priorisoinnin ja sitä äänestämällä voisi protestoida hallituksen keskittämislinjaa vastaan, mutta jäsenyys XL-ryhmässä on iso miinus.

Katsotaan nyt :).
 
Todennäköisesti ääni menee vasemmistoliitolle, josta on jo hyvä ehdokas valittuna. Nuori, ehkä liian idealisti, mutta pätevin suppealla otannalla.

Vassareilla on kyllä osa porukasta aika sekopäistä sakkia, mutta niin kai muillakin puolueilla on. Mutta omaan arvomaailmaan passaavat parhaiten, ei mistään löydy yksi yhteen ehdokasta jonka kanssa olisi edes lähes kaikesta samaa mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös