Jatkoajan kunnallisvaaligallup 2012

  • 12 424
  • 90

Minkä puolueen listoilla olevaa ehdokasta aiot äänestää lokakuun 2012 kuntavaaleissa?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 81 31,2%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 16 6,2%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 25 9,6%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 17 6,5%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 26 10,0%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 71 27,3%
  • Ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 3 1,2%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 4 1,5%
  • Muu puolue / valitsijayhdistys

    Ääniä: 8 3,1%
  • Äänestän tyhjää

    Ääniä: 9 3,5%

  • Äänestäjiä
    260
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suomessa toimitetaan kunnallisvaalit sunnuntaina 28.10.2012 (ennakkoäänestys 17.-23.10.). Puolueet ja valitsijayhdistykset ovat toimittaneet ehdokaslistansa 18.9. mennessä kuntien keskusvaalilautakunnille, jotka vahvistavat virallisen ehdokasasettelun 27. syyskuuta. Vaaleissa valitaan yhteensä noin 10 000 valtuutettua.

Minkä puolueen listoilla olevaa ehdokasta aiot äänestää lokakuun 2012 kunnallisvaaleissa?
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Meinasin ensimmäistä kertaa ikinä laittaa "tyhjän" koska Suomessa ei enää ole porvarillista ja konservatiivista oikeistolaispuoluetta mutta laitoin nyt sitten kuitenki kokkarit, kun parempaakaan ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Meinasin ensimmäistä kertaa ikinä laittaa "tyhjän" koska Suomessa ei enää ole porvarillista ja konservatiivista oikeistolaispuoluetta mutta laitoin nyt sitten kuitenki kokkarit, kun parempaakaan ei ole.
Saattaisin minäkin äänestää Perustuslaillista Oikeistopuoluetta jos sellainen olisi vielä puoluekartalla. Kokoomus on varmasti paras vaihtoehto oikeistolaisesti tai liberaaliporvarillisesti ajattelevalle, vaikka Kokoomukseenkin on pesiytynyt kaikenlaisia täti-ihmisiä ja salademareita. Sellaiset vaan pitää ymmärtää jättää äänestämättä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän se ääneni Vasemmistoliittoa edustavalle henkilölle mene. Mieluiten nuorelle ja tuoreita ajatuksia edustavalle.

Todettakoot, että omaan makuuni Vasureissakin on jokseenkin hörhöjä tapauksia ja tietyistä realiteeteista ulapalla olevia henkilöitä, mutta kokonaisuudessaan puolue edustaa parhaiten omia arvojani ja siksi olen sitä tukenut, kun parempaakaan vaihtoehtoa ei ole.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Todettakoot, että omaan makuuni Vasureissakin on jokseenkin hörhöjä tapauksia ja tietyistä realiteeteista ulapalla olevia henkilöitä, mutta kokonaisuudessaan puolue edustaa parhaiten omia arvojani ja siksi olen sitä tukenut, kun parempaakaan vaihtoehtoa ei ole.

Korvataan sana "Vasureissakin" sanalla "Perussuomalaisissakin", niin allekirjoitan lauseen. Tai tarkennetaan sen verran, että edustaa edes sinne päin monia omia arvojani tietyissä asioissa ja samalla tarjoaa tuoreempaa näkemystä politiikkaan ilman, että edustajat olisivat pyörineet koko ikänsä poliittisina broilereina ja hyväveli-systeemeissä mukana.

Muissa puolueissa voi olla ja onkin yksittäisiä henkilöitä, joiden arvomaailma ja muu olemus ovat hyvinkin kohdallaan, mutta näitä puolueita on turha äänestää, koska niiden yleislinjat päätetään kuitenkin muualla ja äänestyskäyttäytyminen samoin. "Hyvä tyyppi" äänestää tasan niin kuin saunailloissa bisnespamppujen kanssa asioista sopiva ryhmyri tai puolueen paikallisjohtaja käskee.

Sitten on toki puolueita (mm. Vihreät), joilla ei vastaavaa puoluekuria ole, mutta mahdollisia hyviä Vihreitä (jos sellaisia olisi) on mahdoton äänestää, koska todennäköisemmin läpi menee kumminkin joku mahdoton hörhö.

Otetaan fiktionaalinen esimerkki vaikka näiltä palstoilta: nimimerkki vlad on tunnustautunut vihreiden äänestäjäksi aiemmin. Vlad on fiksu, asiansa hyvin perusteleva, yleissivistynyt ja uusista asioista kiinnostunut kirjoittaja, jolla on humaanin pohjavireen lisäksi sopivan realistis-pessimistinen ja klassisia hörhövihreitä paljon realistisempi näkemys siitä, miten maailma makaa.

Omat kantani ovat monessa asiassa hyvinkin lähellä vladin tiettyjä näkemyksiä. Kaikessa en ole samaa mieltä, mutta jos täällä olisivat Jatkis-vaalit ja vlad olisi niissä jostain syystä ehdolla, niin olisin iloinen vladin puolesta jos hän läpi menisi. Mutta en voisi äänestää vladia, koska vladille annettu ääni menisi Vihreiden yhteispottiin, ja Vihreille antamani äänen turvin saattaisikin nousta läpi joku edellämainittu mahdoton hörhö.

Vastaavasti äänestämällä Perussuomalaisia Turussa otan sen riskin, että läpi voi mennä joku vähän heikompikin tapaus, mutta paikallispuolueen yleislinja olisi kuitenkin jonkinasteinen vastavoima ja vaihtoehto Turun nykymenolle. Mitään punaniskarasisteja tai teuvoja en tietysti valtuustoon haluaisi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eiköhän se ääneni Vasemmistoliittoa edustavalle henkilölle mene. Mieluiten nuorelle ja tuoreita ajatuksia edustavalle.
En tiedä onko Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson mielestäsi tällainen. Hänen vaalinalusavauksensa oli ärähtäminen "perinteisiä sukupuolirooleja" tukevasta Tiimarin valmiiksi tuotteistettujen lastenkutsujen valikoimasta. Kovin tuoretta tämä suuverivaahtoinen feministipropaganda ei ole, mutta aina sillä palstatilaa saa jos pölvästöi oikein näyttävästi.

Juu, on siellä Vasureissa hiukan toisenlaisellakin agendalla liikkuvia nuorehkoja ehdokkaita, tiedän. Mutta koska ihan puheenjohtajan esimerkillä käydään feministiseen taisteluun tyhjänpäiväisyyksien nimissä, niin siksi tämä esimerkki.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Laitoin, että äänestän tyhjää, koska en mene äänestämään ollenkaan. En äänestänyt edes pressan vaaleissa, mutta siellä onneksi valinta meni juuri sille ketä olisin äänestänyt. Tälläisissä vaaleissa en jaksa vaivautua äänestämään.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Yli 90% todennäköisyydellä äänestän SKP:n ehdokasta. Vasemmistoliitto on antanut raiskata itseään sen verran nöyrästi hallituksessa, että tämä nössö arvopuolue ei enää ääntäni tule saamaan. Pääpointti on kuitenkin siinä, että äänestän jollain tavoin Kokoomuksen kyrpäotsia vastaan.

Tälläisissä vaaleissa en jaksa vaivautua äänestämään.

Et vaikka juuri näissä vaaleissa ratkaistaan konkreettisimmin sinuun ja yhteisöösi vaikuttavista asioista? Käsittämätön asenne, koska verrattain esimerkiksi pressanvaalit on pelkkä maskotin valinta.
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vasemmistoliittoa tai Vihreitä. En ole vielä ehtinyt kaikkiin ehdokkaisiin perehtyä niin ei voi sanoa kumpaa puoluetta tulee äänestettyä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Et vaikka juuri näissä vaaleissa ratkaistaan konkreettisimmin sinuun ja yhteisöösi vaikuttavista asioista? Käsittämätön asenne..

Ymmärrän kyllä niitä, jotka eivät jaksa vaivautua. Yksi ääni kun on vaikutukseltaan luokkaa pieru Saharassa eikä sillä paljon lähiyhteisöäkään sohaista.

Tästä huolimatta aion kyllä äänestää, mutta puolue on vielä auki.
 
Kyllähän ääni perussuomalaisille tulee menemään. Vaikka olenkin muutamista asioista eri linjoilla puolueen kanssa, niin olennaisin asia on se, että perussuomalaiset on ainoa eduskuntapuolue, joka on selväsanaisesti jo vuosien ajan esittänyt euro-politiikan suunnan sekä ainoa eduskuntapuolue, joka on selvästi ilmoittanut sekä teoillaan todistanut vastustavansa Suomen valtion olemassaolon lopettamista.

Lisäksi muista puolueista muutama sana.

Keskustaa voisin ehkä äänestää, mutta on kuitenkin yksi vanhoista hyväveli-sullemulle-puolueista, jonka linja heiluu sen mukaan ollaanko hallituksessa vai oppositiossa.

Kokoomukseen sama maininta hyväveli-linjasta kuin Kepullekin. Oleellisin syy Kokoomuksen äänestämättä jättämiselle on kuitenkin puolueen euro/ulkopolitiikka. En halua herätä jonain aamuna tilanteessa, jossa italialaiset ja kreikkalaiset ovat määritelleet suomalaisille uudet työaikalait. Toisenlainen ulkopolitiikka, niin voisin jopa harkita äänestäväni, vaikkakin kokoomuslaisten kannattajaksi onkin pitkälti profilioitunut näitä: "Olen niin paljon parempi ihminen kuin muut, niin siksi äänestän kokoomusta."

Demarit. Thyi. Veroja ja hirvittävä julkinen koneisto. Tähän päälle täydellinen takinkääntö "sijoittajat ja pankit vastuuseen" - linjauksissa. Ja mitä tasa-arvoa se on, että työntekoa halutaan rangaista entistä korkeammilla veroilla ja joutenoloa halutaan palkita entistä suuremmilla korvauksilla? Rakentanut Suposta itselleen linnakkeen, jonka avulla hyökätään yksittäisten kansalaisten kimppuun sekä samalla salataan demareiden oma vehkeily Stasin kanssa.

Vasemmisto. Thyi. Samat kuin demareille. + erityisesti tämä "punavihreys". Mitä helvettiä se on? Onko vaikeata päättää, kumpi se väri oikein on? Lähinnä helsinkiläinen hippiliike, jonka johdolla ei ole minkäänlaista kosketusta tehdastyöhön tai muuhunkaan perusansiotyöhön. Pääasia, että joutilaat nuoret voivat sutia tagejaan pitkin seiniä. Wow.

Vihreät. Puheistaan huolimatta, ehkä ahdasmielisin poliittinen liike Suomessa. Lisäksi ideologia on sumentanut terveen ajattelun aivan täysin. Tähän päälle euro/ulkopolitiikka ja maailmanparantaminen suomalaisten varoin, niin enpä voi aivan heti kuvitella äänestäväni ko. puoluetta.

RKP. No joo. Olemassa vain ruotsinkielen aseman ja ruotsinkielisten palveluiden vuoksi.

KD. Tua noi. En oikeastaan jaksa kuunnella näitä. Törkeä takinkääntö "jokainen maksakoot omat pelimerkkinsä" - vaatimukselle. Jopa niin törkeä, että toivoisin eduskunnan runttaavan läpi homojen avioliittolain, niin kd saisi vähän nenilleen siinä ainoassa asiassa, minkä vuoksi se hallituksessa on.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Parhaimman näköinen Kokoomuslainen nainen. Tämä on hyvä valinta, koska ei hevonpaskaa kiinnosta ketä täällä meikäläisen asioista päättää. Omassa synnyinkunnassa ja kohta myös taas tulevassa asuinpaikassa äänestän henkilöä. Helsingissä äänestän puoluetta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En äänestä ketään, koska en voi, sen enempää kunnallisvaaleissa kuin tässä äänestyksessäkään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jos perussuomalaisista löytyy Oulussa sopiva ehdokas minun linjoilleni, äänestän häntä, muutoin voin jättää vaikka äänestämättä - se tosin ei ole minun toimintatapani vaaleissa ollut, mutta yksi vaihtoehto muiden joukossa silti. Ääni persuille on yksilön kannanotto Suomen/Euroopan nykymenoa vastaan ja heijastelee hyvin omia tuntojani.

Äänestin vielä pressanvaaleissa Salea, kylläkin lähinnä henkilöä, mutta jo silloin ilmoitin lähipiirilleni, että taisi olla sitten se viimeinen kerta, kun Kokoomus sai ääneni - syyt voi lukea Toejoen Veikon yo. ansiokkaasta analyysistä.

Muut puolueet eivät tule edes kysymykseen, sillä olen elänyt nuoruuteni 60-70-luvun Suomessa eikä niitä jälkiä nykykyiselläkään kepun tai vasemmistopuolueiden arvoilla tai retoriikalla pois pyyhitä.
Vihreitä olen kauan sitten kunnallisvaaleissa äänestänyt, silloinkin lähinnä henkilöä, kun kuvittelin koko liikkeestä jotain hieman ylevämpää - ahdasmielisiä hörhöjä suurin osa + Satu Hassi, yök!
RKP ja KD ovat äärimmäisen luotaantyöntäviä nk. "arvoineen", jossa kaikki muu on kaupan ja periaatteet(?) myytävissä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Persujen ja kokkareiden välillä vielä mietin, mutta todennäköisesti äänestän persua.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juu, on siellä Vasureissa hiukan toisenlaisellakin agendalla liikkuvia nuorehkoja ehdokkaita, tiedän. Mutta koska ihan puheenjohtajan esimerkillä käydään feministiseen taisteluun tyhjänpäiväisyyksien nimissä, niin siksi tämä esimerkki.
Ihan hyvä esimerkki asiasta joka on mielestäni liikaa tapetilla. Olen toki periaatteessa liian ohjelmoitujen sukupuoliroolien vastainen ihminen (mielestäni poika saa olla kiinnostunut "tyttöjen jutuista" ja vice versa), mutta tässä tapauksessa on tehty jo kärpäsestä se kuuluisa härkänen. Tiettyä jatkuvaa suivaantumista ja herkkänahkaisuutta en jaksa, koska se ei johda mihinkään. Kiistämättä viher-vasemmistoakselilla on näitä tapauksia paljon ja en aina jaa täysin näkemyksiä. Ennen ehkä enemmän, mutta nykyään en.

Miellän itseni aika maltilliseksi vasuriksi, jos se nyt jotenkin kuvastaisi asiaa. En esim. ole kiihkeä ydinvoiman vastustaja ja tiettyä maahanmuuttokriittisyyttäkin löytyy muiden asioiden ohella. Pyrin olemaan realisti kaiken tietämykseni valossa. Olen kuitenkin ehdottomasti syrjittyjen, syrjääntyneiden ja vähemmistöjen asialla jos näen, että heidän oikeuksiaan poljetaan. Hyvinvointivaltiosta en lähde tinkimään, uskon sen olevan pitkällä säteellä kaikkien etu, vaikka se nyt sisältäisikin ns. luusereiden ylläpitoa.
 
Olen kuitenkin ehdottomasti syrjittyjen, syrjääntyneiden ja vähemmistöjen asialla jos näen, että heidän oikeuksiaan poljetaan.
Kerrotko, kuka on syrjitty ja kenen toimesta? Entä, miten sinä määrittelet syrjääntyneen? Mitkä ovat syrjittyjen ja syrjääntyneiden oikeudet? Ovatko ne jotain spesiaaleja ja rajattuja oikeuksia vai samoja oikeuksia, jotka kuuluvat kaikille?
Joskus olisi ihan piristävää lukea ja kuulla, että vasemmisto esittäisi myös velvollisuuksia muiden kuin yhteiskunnan ja yritysten kohdalla.
 

julle-jr

Jäsen
Kerrotko, kuka on syrjitty ja kenen toimesta? Entä, miten sinä määrittelet syrjääntyneen? Mitkä ovat syrjittyjen ja syrjääntyneiden oikeudet? Ovatko ne jotain spesiaaleja ja rajattuja oikeuksia vai samoja oikeuksia, jotka kuuluvat kaikille?
Joskus olisi ihan piristävää lukea ja kuulla, että vasemmisto esittäisi myös velvollisuuksia muiden kuin yhteiskunnan ja yritysten kohdalla.
Minua kiinnostaisi tietää, pidätkö Perussuomalaista puoluetta talousasioiden suhteen vasemmisto- vai oikeistopuolueena?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En äänestä ketään, koska en voi, sen enempää kunnallisvaaleissa kuin tässä äänestyksessäkään.

Et asu Suomessa?

Kunnallisvaaleissa äänioikeutettu on
1) Suomen ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen sekä Islannin ja Norjan kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää sekä
2) muun kuin 1 kohdassa mainitun valtion kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää ja jolla on tuolloin ollut kotikunta Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä taiteilen kahden vaiheilla antaako ääni ensimmäistä kertaa puoluesektorin ulkopuolella, ja jos tai kun niin teen, tulee ääneni saamaan Lappeenrannan sitoutumaton (ja ryhmäkuriton) Myö-liike. Vihreät ovat vasta sijalla kaksi ja ntaakseni ääneni heidän listoilta löytyvälle ehdokkaalle hänen on oltava todella pystyvä ja sellainen joka hallitsee kuntasektorin ja ajaa niitä asioita joita itse pidän tärkeinä kunnallispolitiikassa.

Olen tässä kommunikoinut erään Myö-liikkeen ehdokkaan kanssa ja huomenissa olisi aikomus tavata hänen face to face ja se tapaaminen tulee ratkaisemaan todennäköisesti mitä suurimmalla varmuudella sen saako hän ääneni vai ei, ja jos saa niin kyseessä on sitte ensikerta tällä vuosituhannella kun ääneni menee jollekin muulle puolueelle kuin Vihreille tai demareille (joita olen haksahtanut äänestämään muutamaan otteeseen). Viime vuosituhannen puolella näiden kahden puolueen ohella Risto E. J. Penttilän projekti Nuorsuomalaiset saivat myös ääneni eduskuntavaaleissa.

vlad.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Keskustaa, kun lähipiiriin kuuluva on siellä ehdokkaana ja tulen saamaan omat asiani sitä kautta parhaiten hoidettua, mikäli sellaisia ilmaantuu ja hän ajaa muutenkin hyviä asioita. Tällä kertaa käy niin, etten äänestä siis puoluetta vaan yhtä henkilöä.

Tavallaan olen onnellinen, kun omat mieltymykset olisivat enempi kokoomuksen linjoilla, mutta kunta-asiat se on hoitanut tyhmällä tavalla ja siten tuen keskustan yhteistoiminta-alueiden säilyttämistä ja hallittua yhteistyötä ja myöskin hallittuja kuntaliitoksia. Mitä järkeä on lyödä esim. Sipoo ja Vaala puoliksi ja liittää Vaala osaksi Kainuuseen ja osaksi Pohjois-Pohjanmaahan? Kyllähän tuohon huomattavasti fiksumpia ratkaisuja olisi saatavilla. Toki Ben Zyskowicz on sanonut, ettei kunnallisvaaliehdokkaiden tarvitse olla kuntauudistuksesta samaa mieltä hallituksen kanssa, mutta tämä on kuitenkin tulevien valtuustojen päätettävissä ja eiköhän siellä sitten astu puoluekuri voimaan, kun äänestyksen hetki koittaa.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Aika hämmentävää, että täällä on gallupin mukaan noinkin paljon kokoomuksen faneja. Ilmeisesti huono suorittaminen ja ylimielisyys eivät uskollisuutta rapista ruiskukkaleirissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös