Jatkoajan kunnallisvaaligallup 2012

  • 12 417
  • 90

Minkä puolueen listoilla olevaa ehdokasta aiot äänestää lokakuun 2012 kuntavaaleissa?

  • Kansallinen Kokoomus

    Ääniä: 81 31,2%
  • Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

    Ääniä: 16 6,2%
  • Suomen Keskusta

    Ääniä: 25 9,6%
  • Vihreä liitto

    Ääniä: 17 6,5%
  • Vasemmistoliitto

    Ääniä: 26 10,0%
  • Perussuomalaiset

    Ääniä: 71 27,3%
  • Ruotsalainen kansanpuolue

    Ääniä: 3 1,2%
  • Suomen Kristillisdemokraatit

    Ääniä: 4 1,5%
  • Muu puolue / valitsijayhdistys

    Ääniä: 8 3,1%
  • Äänestän tyhjää

    Ääniä: 9 3,5%

  • Äänestäjiä
    260
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Todennäköisesti ääni menee vasemmistoliitolle
...Mutta omaan arvomaailmaan passaavat parhaiten, ei mistään löydy yksi yhteen ehdokasta jonka kanssa olisi edes lähes kaikesta samaa mieltä.

Pakko taas epätietoisen tiedustella, mutta minkälainen on vasemmistoliiton edustama arvomaailma? Puolueiden retoriikka on hyvinkin tuttua joten siihen ei kannata vaivautua lähtemään. Varmistelen jälleen kerran etten suinkaan kysy vittuillakseni, mutta en tunne yhtään täydellä järjellä varustettua vasuria, aatemaailmasta puhumattakaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Asioita tässä mielssäni käänneltyäni ja pohdittuani loppujen lopuksi päädyin sellaiseen lopputulemaan, että ensimmäistä kertaa äänestyshistoriassani ääneni menee sitoutumattoman ryhmän edustajalle. Kyseessä siis lappeenrantalaisen Myö-liikkeen edustaja. Antaessani äänen kyseisen liikkeen edustajalle, tulen samalla tukeneeksi välillisesti ryhmää, joka on avoin kaikista ilmansuunnista tuleville ideoille.

Toisaalta ryhmä itsessään ei aivan tyhjänpäällä seiso, se on tällä hetkellä valtuuston neljänneksi suurin ryhmä ja kunnallispolitiikassa vaikuttanut ryhmänä jo sellaiset parikymmentä vuotta.

Useimpiin puolueisiin verrattuna ryhmä poikkeaa siinä, että "puoluekuri" ei sido sen jäseniä valtuustossa vaan jokainen valtuutettu on vapaa äänestämään omantunnon mukaan.

vlad.
 
Mahdoton vastata kun näen tämän puhtaasti henkilövaalina. Ko. puoluetta en koskaan varmaan äänestäisi mutta sen ketä tulen äänestämään tunnen sen verran hyvin että ainakin ajaa järjen ääntä.

Muutenkin kaikissa puolueissa on jotain suunnattoman vastenmielistä;
-Kokoomuksen eurohuoraus ja osin NATO Stubbeineen
-Demareiden eurohuoraus ja (ex-)puoluesihteerinä Junger
-Persujen median avustuksella keräämät rasistipaskat
-Vasemmiston iskän ja äiskän sponssaama hipsteri-siipi ja takkikin kääntyy korkeimman tarjouksen edessä
-Vihreitä, länsirannikkoa ja hihhuleita nyt ei varmaan kukaan ota tosissaan

Ts. jatkossakin mennään puhtaasti henkilöillä tai sitten passataan kuten tähänkin asti. Jää ainakin hyvä omatunto.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Varsin vaikea valinta. Tekisi aika paljon mieli antaa persuille ääni, mutta diggailen jostain syystä Osku Pajamäestä (jonka oletan olevan ehdokkaana stadissa - en ole tarkistanut), joten sille kai tarvii ääni antaa. Näin ollen äänestysvalintani on siis demarit.
 

Winspector

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä ole ikinä ennen ollut näin vaikeaa. Suutuin tyystin hallituspuolueille etenkin PV-uudistuksen munattomasta hoidosta kaikkine kotiinpäin vetämisineen, että ne ovat toistaiseksi pannassa. Olisi perkele pitänyt olla hallituksessa vahvaa paikallista voimaa, eikä kaiken maailman puhevikaisia demariärsytyksiä, niin olisi ollut joku vastavoima kotiinpäin vedolle. Tarkoitan nyt mm. Wallinin Dragsfjärd-tapausta ja sitä, että Jyrki Kataisen isä oli Karjalan lennostossa töissä.

Vaikka kyseessä on oikeastaan henkilövaali, niin koen, että on pakko äänestää jotain muuta kuin hallituspuoluetta. Vaikka oma sisko on Kokoomuksen ehdokkaana, niin ei kiitos. En kestäisi sitä valtakunnallista hehkutusta "torjuntavoitoista". Saatanan tunarit!

Toisaalta, Keskustaakaan en voi äänestää Timo Laanisen (ostaisitko häneltä kaytetyn auton?) ärsyttävyyden ja roistonomaisuuden sekä etenkin paikallisen keskustajohtajan niljakkuuden takia.

Perussuomalaisia ehdokkaita, joiden populismi kyllä uppoaa minuun jollain lailla, on paikkakunnallamme varsin vähän ja he ovat täysin tuntemattomia lehdenjakajia ym. Eipä taida meillä olla riittävästi yhteistä. Täytyypä käydä kuitenkin torilla kyselemässä, löytyisikö sakista joku järkevä tai sitten jonkun riippumattoman ryhmän joukosta, mikä olisi kaikkein parasta. Epäilenpä vaan! Aku Ankka taitaa olla lähellä lisä-ääntä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Minusta kunnallispolitiikassa tärkeintä on oleellisen priorisointi ja peruspalvelut. Tampereella tällaisia ovat ilman muuta Koukkuniemi ja esimerkiksi nuorten mielenterveyspalvelut.

Jotka ovat siis käyttömenoja.
Tunneli ja ratikka ja hallinkansi ovat investointeja. Nämä ovat siis vähän eri asioita. Kotitalouteen verrattuna ensimmäinen on ruoka ja vaateet, ja jälkimäinen asunto ja auto. Ensimmäisiin pitää olla päivätään varaa, jälkimäiset ovat investointeja johon otetaan lainaa ja maksellaan sitten pois.

Näiden vastakkainasettelu on mahdotonta, ne eivät syö toisiaan. (ainoastaan joku persu saattaa tätä mouhota, mutta Valtuustossa ja verorahamassia katsellessa näillä ei ole yhteyttä, sori, ei ole)

Eriasia on kannattaako rantaväylätunneli investointia tai isoja rahoja sen sunnitteluun, mutta Koukkuniemen kanssa sillä ei ole tekemistä.


ymmärrä, miksi pitäisi rakentaa kilpaileva joukkoliikennejärjestelmä - mieluummin satsattaisiin busseihin ja lähijunaliikenteeseen.

Eihän kyse ole kilpailevasta joukkoliikennemuodosta, vaan täydentävästä. Esim Hervannasta keskustaan ajaa tällä hetkällä bussi 3 minuutin välein, joka tarkotaa aikamoista bussiruuhkaa valtaväylällä. Tähän kun pisteitäs tilalle yksi ratikka 10min välein , niin johan valtaväylän ruuhkat vähenisi, investoinnit tieinfraan jne vähenisivät ja kaupunkirakenne paranisi. Puhumattakaan kaikista muista eduista joita se toisi keskustaruuhkien vähenemisenä jne (kaupunkiratikka kun lisää joukkoliikenteen käyttämistä ihan tutkitusti, ja tutkittu ihan Suomessa, kun Hki teki jatkopätkän 9 linjalle niin käyttäjämäärät lisääntyi bussin verrattuna 63%).
Ratikan vastustaminen kuuluu niihin itselleni täysin käsittämättömiin ilmiöihin, kun kaikki faktat puhuu ratkian puolesta. Kaikki mitä on tutkittu ja selvitetty osottaa sen hyödyllisyyden.. sitä vastustaa käytännössä vian en, jotka asiaan eivät ole tutustuneet.

Onneksi Tampereella on ehdolla Persujakin, jotka on ratikan kannalla .. (vinkkaan hyvän Persun YV:llä jos haluat)

Lähijunaliikenteeseen ei voi panostaa, koska se on VR:n monopoli, eikä VR tee mitään vaikka kuinka kiljuen Tampere ja ympäristökunnat huutavat palvelua. ”ei kannata” sanoo VR, tai jos kannattaa, pitäs olla omat raiteet
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Kansallinen Kokoomus - Nykyään liikaa parikymppisenä kaljuuntuvien, pikeepaitaisten ja äänekkäiden markkinointimerkonomien ja diplomimerkonomien mukaoikeistopuolue, jonka kannattajilta puuttuu sekä sivistys että varallisuus ollakseen fiksuja porvareita. Ottavat miljoonan asuntolainan ollakseen porvareita ja syövät hernekeittoa ja näkkileipää salaa. Käyvät lomamatkoilla Italiassa, mutta menevät johonkin Riminille, koska siellä saa tilattua rallienglannilla ketsuppia spagetin ja lihapullien kanssa jokaisena lomapäivänä. Äänestävät kokoomusta vain siksi, että ovat liian fiksuja demareiksi.
Henkilöityy: Alexander Stubb, joka pätevyydestään huolimatta on puusilmäinen EU-federalisti

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue - Vähälahjaisuuden ja keskinkertaisuuden sankaritarina, suomalaisen kateellisen ja kaunaisen mielenlaadun kirkkain ilmentymä ja laskutaidottomuuden ylistyslaulu. Normidemarin mielestä kaikkien pitää olla töissä joko Kelassa, Ylellä tai VR:llä ja näin kansantalous toimii ihan hyvin, koska joku muu aina maksaa omat harrastukset. Vasemmistoliittolaisten jälkeen ammattimaisinta muiden rahojen tuhlausta. Liian tyhmiä tai kunnianhimottomia kokoomuslaisiksi, liian oikeistolaisia vasemmistoliittolaisiksi.
Henkilöityy: Maria Guzenina-Richardson - ei ole päivääkään tehnyt mitään hyödyllistä tai tuottavaa työtä mutta haisee silti hielle. Eero Heinäluoma - AY-pomoksi naamioitunut mafioso. Tarja Halonen - AY-mafiososta johtavaan asemaan ylennetty kauhudemari.

Suomen Keskusta - Suomalaisuuteen oleellisesti liittyvän heikon itsetunnon kristallisoituma. Ikisinkkujen peräkammarineitsyiden mielestä kaikki on aina ja ikuisesti ilkeiden kaupunkilaisten syytä, jotka eivät suostu mukisematta kustantamaan asvalttiteitä, laajakaistayhteyksiä, normaalipainoisia emäntiä ja poronhoitoharrastusta jonnekin sivistyksen selän taakse. Vastustavat kaikkia järkeviä rakenteellisia uudistuksia, koska haluavat kaikki modernit mukavuudet ja palvelut osallistumatta niiden tuottamiseen tai maksamiseen. Liian demareita kokoomuslaisiksi ja liian kokoomuslaisia perussuomalaisiksi.
Henkilöityy: Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen ja Sirkka-Liisa Anttila - jos se näyttää, kuulostaa ja haisee Keskustalle sen täytyy olla Keskusta.

Vihreä liitto - Luonnosta ja muusta ympäröivästä reaalimaailmasta irtaantuneiden iDiottien Facebook-utopia, jossa mielipidefasismi on verhottu liberalismiksi ja suvaitsevattomuus suvaitsevaisuudeksi. Hauska sekoitus kokoomusmerkonomien sivistymättömyyttä, demareiden keskinkertaisuuden tavoittelua ja keskustalaisten modernin tietoyhteiskunnan inhoa. Kannattavat Vasemmistoliiton tavoin muiden rahoilla loisivien lisäämistä kaikkialle Europpaan, koska jollain muulla on aina varaa maksaa vihervasureiden harrastukset ja lemmikkimaahanmuuttajat ja liito-oravat. Yleensä liian älykkäitä ja koulutettuja Vasemmistoliittolaisiksi, tosin kahden siiderin jälkeen panevat vaikka pikeepaitaista kokoomusmerkonomia. Käyttävät lapsiorjien tekemiä vaatteita ja iPhoneja mutta boikotoivat kovaan ääneen Jaffa-appelsiineja.
Henkilöityy: Anni Sinnemäki - kuulostaa yhtä pahalta kuin mitä kirjoittaa. Satu Hassi - tekniikan asiantuntijaksi naamioitunut viherfasisti. Heidi Hautala - diakonissaa esittävä silmälasikäärme, joka saa elantonsa kehitysmaiden kurjuuden ylläpidosta ja järjettömästä maahanmuuttobisneksestä.

Vasemmistoliitto - Kommunistien perinnejärjestö, jota äänestävät nykyään lähinnä inkaviitat silmillä maailmaa katsovat (äänestysikäiset) ilmaisutaidonlukiolaiset, Tampereen Yliopiston äärisiiven etnomusikologit sekä vanhan "hyvän" ajan stalinistit. Edellä mainitut tekevät näin ärsyttääkseen opiskelijakolmion ostaneita juristi-isää ja lääkäriäitiä ja jälkimmäiset siksi, että USA voitti kylmän sodan vasemmalla kädellä silmät sidottuina, vaikka vastassa oli Ylivertainen Ideologia. Luonnollisia liittolaisia ääri-islamisteille ajatusmaailman ja ideologian samankaltaisuuden takia. Ylivoimaisesti pätevintä muiden rahojen tuhlausta. Liian fanaattisia demareiksi, liian tyhmiä vihreiksi.
Henkilöityy: Jaakko Laakso, Anna Kontula - sopivasti todellisuudesta vieraantunutta laskelmointia kahdessa sukupolvessa.

Perussuomalaiset: Kahden älykkään ja sanavalmiin akateemikon taakse linnoittautunut friikkisirkus, joka naurattaa enää kaikkein fanaattisimpia toistohuumorin ystäviä. Mikael Jungnerin jälkeen kovimpia mielensäpahoittajia ja itkupillejä koko maassa. Vetoaa niihin, jotka näkivät kerran neekerin R-Kioskilla ja se neekeri vei niiden muuttotappiokunnasta niiden naiset. Nauravat ruotsalaisten sotahistorialle, koska tykkimiehenä armeijassa kerrottiin vain Talvisodasta. Eivät äänestäisi ollenkaan jos persuja ei olisi.
Henkilöityy: Teuvo Hakkarainen - kieroutuneen sympaattisella tavalla 100 vuotta ajastaan jäljessä. Jussi Halla-Aho - kyvykäs kaveri, jonka mediapelisilmä vetää vertoja lähinnä Nokian markkinointiosastolle.

Ruotsalainen kansanpuolue - Maailman viimeinen apartheid-puolue, jonka hyysäminen näyttää olevan elinehto kaikille muille puolueille. Maksaa Suomelle 5-10 miljardia euroa vuodessa laskutavasta riippuen. Liian fiksuja ja koulutettuja äänestämään mitään muita puoluetta, koska täysin järjenvastainen erityisasema perustuu nimenomaan vahvaan kannatukseen omien joukossa. Ylivoimaisesti paras pelisilmä ja osaaminen kaikista poliittisista puolueista.
Henkilöityy: Elisabeth Rehn - aina hymyilevä symppismummo, jonka hymy ei hyytynyt edes Balkanin keskitysleireillä jos kameroita oli lähettyvillä. Muumipappa - moderni pehmoisä.

Suomen Kristillisdemokraatit: Aidosti häiritsevin ja vähiten modernin länsimaisen sivistyksen kanssa viherhihhuleiden ja vasureiden ohella yhteensopiva muumioseura. Kyseenalaisen ja häikäilemättömän valikoivan pronssikautisen moraalikoodiston yhdistäminen modernin länsimaisen liberaalidemokratian asioiden hoitoon on jotain niin käsittämättömän keskiaikaista, että ainoastaan täydellisessä tyhjiötynnyrissä elävä elämäntapauskovainen pystyy selvinpäin kuuntelemaan tätä lähes persuihin rinnastettavaa friikkisirkusta. Mielikuvitusolennon hyväksyntää hakevien reaalimaailmarajoitteisten perinneseura, jonka kannatus onneksi vähenee sitä mukaa kun sivistys leviää myös seurakuntiin. Liian vieraantuneita reaalimaailmasta äänestääksen muita puolueita.
Henkilöityy: pakkokastetut, pakkorippikoulutetut vähän läskit teinitytöt isoskoulutuksessa. 120-vuotiaat huivimummot keinutuoleissaan kitsch-jeesuksen levitellessä käsiään takanreunuksella.

Äänestän kaveriani.
 
Viimeksi muokattu:
Pakko taas epätietoisen tiedustella, mutta minkälainen on vasemmistoliiton edustama arvomaailma? Puolueiden retoriikka on hyvinkin tuttua joten siihen ei kannata vaivautua lähtemään. Varmistelen jälleen kerran etten suinkaan kysy vittuillakseni, mutta en tunne yhtään täydellä järjellä varustettua vasuria, aatemaailmasta puhumattakaan.

En hirveästi seuraa politiikka, mutta omalle kohdalle Vasemmistoliitto on paras vaihtoehto. Hienoja termejä en osaa käyttää, mutta puolueen ajatukset perusturvasta ja veropolitiikasta ovat lähimpänä omaa näkökulmaa. Enkä nyt tarkoita sitä, että kaikenmaailman työttömille elämäntapachillaajille roudattas kottikärryllä rahaa "kun se jarppi nyt vaan on tuollainen". Mutta kyllähän nämä mielikuvat paljolti perustuvat henkilöihin ja heidän ajatuksiin, ei niinkään puolueen yleismaailmalliseen kuvaan. Oulun seudulla on oikein päteviä vassareita kunnalispolitiikassa mukana ja heidän ajatukset varsinkin oulusta ja oulun kehittämisestä ovat sydäntä lähellä. Ja onhan se Arhinmäki hieno mies.

Mutta olen varmaan sellainen perusvassari, suht vähävarainen, perheetön, nuori kaupunkilainen. Jokaisella puolueella on jotakin hyvää ja vasemmistoliitto on tässä tapauksessa lähinnä omaa näkemystäni.

Vanhetessa varmasti myös omat arvot muuttuvat, ja jos olisi esim. ne lapset ja asuntolaina niin tilanne olisi varmasti eri. Mutta näillä mennään, täysijärkisenä tai ei. :)
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Suomen Kristillisdemokraatit
Aika tyhjentävä kirjoitus, mutta tämän osalta olen eri mieltä vivahteista. Eihän kd. ole huivimummojen puolue tai seurakuntien puolue, valtavirran kristillisille SKL ja kd. ovat olleet epäilyttävien hihhuleiden puolue. Minulle tulee mieleen kd:läisestä hysteriaa sairastava keski-ikää lähestyvä perheenäiti, joka piilottaa ylikonservatiivisen pukeutumisen alle ensimmäisen poikaystävän aikoinaan aiheuttamat henkiset arvet.
 
Ratikan vastustaminen kuuluu niihin itselleni täysin käsittämättömiin ilmiöihin, kun kaikki faktat puhuu ratkian puolesta.
Kerrotko näitä faktoja? Ihan vain mielenkiinnosta. Tuleeko edullisemmaksi leventää teitä, rakentaa raiteet ja hankkia vaunut kuin hankkia lisää busseja?

Pullamössö kirjoitti:
Ja onhan se Arhinmäki hieno mies.
Millä tavalla? Pankkituen hyväksymisen jälkeen Arhinmäen uskottavuus on aika lähellä nollaa. Viime viikkoisessa Ylen vaalitentissä Arhinmäki mainosti, kuinka heille ei riitä hallituksessa hyväksytty minimi vanhuspalvelulaiksi, vaan he haluavat paljon parempaa. Jäi sanomatta, ettei Arhinmäki sitä sentään niin paljoa halua, että olisi lähtenyt hallituksesta. Eduskunnasta olisi löytynyt enemmistö massiivisemmankin uudistuksen taakse. Ei Kokoomus olisi pystynyt sitä estämään, jos muut puolueet tosissaan halunneet enemmän muutenkin kuin vain puheiden tasolla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jäi sanomatta, ettei Arhinmäki sitä sentään niin paljoa halua, että olisi lähtenyt hallituksesta. Eduskunnasta olisi löytynyt enemmistö massiivisemmankin uudistuksen taakse. Ei Kokoomus olisi pystynyt sitä estämään, jos muut puolueet tosissaan halunneet enemmän muutenkin kuin vain puheiden tasolla.

Meinaatko, että asia olisi edistynyt hallituksesta lähtemällä? Vähän samaan tapaan kuin perussuomalaisten tavoitteet etenevät oppositiossa huutelemalla.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pitääpäs nopeasti vastata tähän, kun alettiin puhumaan oikeista kunnallispolitiikan kysymyksistä :)

Jotka ovat siis käyttömenoja.
Näiden vastakkainasettelu on mahdotonta, ne eivät syö toisiaan. (ainoastaan joku persu saattaa tätä mouhota, mutta Valtuustossa ja verorahamassia katsellessa näillä ei ole yhteyttä, sori, ei ole)

Investoinnit ja käyttömenot tulevat lopulta (lainakin maksetaan pois:) siitä samasta veropotista, jonka Tampere saa kuntalaisilta. Se on sitä aivan samaa kuntalaisten rahaa, jolla pitäisi rahoittaa niin peruspalvelut kuin tehdä joitain investointeja. Toki jos investointirahat ja peruspalvelurahat naulataan kiinni tasan tietyn suuruisiksi, niin silloinhan se on noin.

Mutta tämä on se byrokraattisen koneiston ongelma valtionkin puolella: priorisointi on tarpeen vaatiessakin vaikeaa, kun ministeriöiden budjettikoot on naulattu monesti kiinni. Tuli esille esimerkiksi tässä vanhuspalvelulaissa. Tai siinä että hallituksen oli mukamas pakko nostaa ruuan ja lääkkeiden alvia vanhuspalvelulakia rahoittaakseen. Ei olisi ollut, jos olisi uskallettu rohkeammin kajota ministeriöiden välisiin suhteisiin.

Toki sinulla on pointti. Eivät esimerkiksi kulttuuriin ja terveydenhuoltoon laitetut rahat syö välttämättä toisiaan. Molempia tarvitaan. Mutta kyllä esimerkiksi tässä tapauksessa ne rantavylän tunneliin sijoitetut rahat (miljoonia jo pelkkään suunnitteluun) ilman muuta syövät budjetin muuta liikkumavaraa. Heh, sitten tulee tällaisia aivan käsittämättömiä lausuntoja kuin vanhuspalveluiden tilaajapäälliköltä Eeva Päivärinnalta ettei muka ole varaa hoitajamitoituksiin - sama rikkaissa Ylöjärven ja Lempäälän kunnissa. Kyllä on, jos priorisoidaan eikä juututa byrokraattisiin budjettirakenteisiin.


Tarinankertoja kirjoitti:
Eihän kyse ole kilpailevasta joukkoliikennemuodosta, vaan täydentävästä. Esim Hervannasta keskustaan ajaa tällä hetkällä bussi 3 minuutin välein, joka tarkotaa aikamoista bussiruuhkaa valtaväylällä. Tähän kun pisteitäs tilalle yksi ratikka 10min välein , niin johan valtaväylän ruuhkat vähenisi, investoinnit tieinfraan jne vähenisivät ja kaupunkirakenne paranisi. ).

Lähijunaliikenteeseen ei voi panostaa, koska se on VR:n monopoli, eikä VR tee mitään vaikka kuinka kiljuen Tampere ja ympäristökunnat huutavat palvelua. ”ei kannata” sanoo VR, tai jos kannattaa, pitäs olla omat raiteet

Tuota, ratikan kustannukset väistämättä ovat ihan eri suuruiset kuin esimerkiksi bussivuorojen tihentäminen. Lisäksi se että ratikka saataisiin oikeasti kattavaksi eli että se kulkisi nyt edes kaikkiin lähiöihin, ei tulisi varmasti toteutumaan. Sieltä jäisi monia alueita aivan ulkopuolelle. Ympäristökuntiin se ei varmasti kulkisi.

Niin no, kyllähän VR:kin toimii, jos Tampere ja ympäristökunnat laittavat hieman rahaa. Infra on valmiina, joten kustannukset eivät ole ratikan tasoa. Valtiokin voi tarvittaessa tukea.

hannes_ko kirjoitti:
Eihän kd. ole huivimummojen puolue tai seurakuntien puolue, valtavirran kristillisille SKL ja kd. ovat olleet epäilyttävien hihhuleiden puolue.

Tämä pitää kyllä paikkansa. Suomen silloinen arkkipiispa Martti Simojoki, kuului kristillisen liiton perustamisen aikaan puolueen kovimpiin vastustajiin. Toisaalta joskus tuntuu, että kristillisdemokraatteja lyödään jo vähän liikaakin siihen nähden, että kyseessä on johonkin republikaanien teekutsuliikkeeseen verrattuna hyvinkin maltillinen liike.
 
Meinaatko, että asia olisi edistynyt hallituksesta lähtemällä?
Eduskunnasta olisi löytynyt enemmistö kannattamaan sitä 0,7hoitajaa/vanhus.
Arhinmäen on turha jälkikäteen vinkua, että haluaa parempaa. Enemmistö olisi löytynyt pistämällä Kokoomus hallituksesta ulos.
Toisaalta hallituksen horjuttamisessa olisi ollut riskinsäkin. Arhinmäki olisi saattanut menettää 20 000 euroa vuodessa.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kansallinen Kokoomus - Nykyään liikaa parikymppisenä kaljuuntuvien, pikeepaitaisten ja äänekkäiden markkinointimerkonomien ja diplomimerkonomien mukaoikeistopuolue, jonka kannattajilta puuttuu sekä sivistys että varallisuus ollakseen fiksuja porvareita. Ottavat miljoonan asuntolainan ollakseen porvareita ja syövät hernekeittoa ja näkkileipää salaa. Käyvät lomamatkoilla Italiassa, mutta menevät johonkin Riminille, koska siellä saa tilattua rallienglannilla ketsuppia spagetin ja lihapullien kanssa jokaisena lomapäivänä. Äänestävät kokoomusta vain siksi, että ovat liian fiksuja demareiksi.
Henkilöityy: Alexander Stubb, joka pätevyydestään huolimatta on puusilmäinen EU-federalisti

Tällaisen kuvan saattaa saada valtakunnan politiikkaa seuraamalla, mutta kyllähän Kokoomuksen touhu kunnallistasolla henkilöityy edelleen lähinnä eläkkeelle oleviin eversteihin, Lions-club -aktiiveihin ja siniseen pukeutuviin porvarisrouviin. Tähän nähden on valtakunnan tasolla onnistuttu antamaan ihmeen dynaaminen kuva puolueen toiminnasta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tällaisen kuvan saattaa saada valtakunnan politiikkaa seuraamalla, mutta kyllähän Kokoomuksen touhu kunnallistasolla henkilöityy edelleen lähinnä eläkkeelle oleviin eversteihin, Lions-club -aktiiveihin ja siniseen pukeutuviin porvarisrouviin. Tähän nähden on valtakunnan tasolla onnistuttu antamaan ihmeen dynaaminen kuva puolueen toiminnasta.

No tähän olen yrittänyt monesti saada esim. TosiFanilta vastausta ja sellaisen käsityksen olen saanut, että linjassa ollaan.

Mutta esim. täällä Porissa on melko vaikea kuvitella Korsto Lammisen ja Majuri Pekolan syömässä maittavaa tofurisotto-illallista Vihreiden kanssa ja keskustelemassa sukupuolineutraaleista avioliitoista, perustulomallista, aseistariisunnasta ja lajirajat ylittävästä vapaaehtoisesta rakkaudesta....
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tulen äänestämään ihan piruuttani Perussuomalaisten ehdokasta. Suhtautumiseni puolueeseen on vähän niin ja näin, mutta ajattelin antaa heille yhden mahdollisuuden.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Rastin vaihtoehdon Perussuomalaiset. Jos PS:n listalta ei löydy ketään sopivaa, niin sitten aletaan tutkia keitä KD:lla on ehdokkaina. Muita puolueita en aio edes harkita.

Tietenkin syyt Perussuomalaisten kannattamiseen ovat pääasiassa valtakunnalliseen politiikkaan liittyviä, päällimmäisenä EU-kriittisyys. Mutta kyllä myös PS:n kuntavaaliteemat vaikuttavat kaikin puolin järkeviltä ja sellaisilta, joita voi hyvillä mielin kannattaa. Uskon myös, että äänestämällä Perussuomalaisia teen kannanoton turkulaista hyvä veli -kulttuuria vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tällaisen kuvan saattaa saada valtakunnan politiikkaa seuraamalla, mutta kyllähän Kokoomuksen touhu kunnallistasolla henkilöityy edelleen lähinnä eläkkeelle oleviin eversteihin, Lions-club -aktiiveihin ja siniseen pukeutuviin porvarisrouviin. Tähän nähden on valtakunnan tasolla onnistuttu antamaan ihmeen dynaaminen kuva puolueen toiminnasta.
Tuo oli ainakin oma mielikuvani kokoomusmeiningistä laajemminkin noin 20 vuotta sitten. Semmoista elämässään vahvalle oksalla kivunneiden tai sellaiselle syntyneiden harrastustoimintaa. Ja nimen omaan harrastamista, ei erityistä itsensä likoon laittamista.

Tuota kerhomeininkiä voi kunnallistasolla nähdä jossakin päin Suomea vielä tänäkin päivänä, mutta huomattavasti päämäärätietoisempaan suuntaan Kokoomuksen toiminta on muuttunut noin parissa vuosikymmenessä. Ehkä siinäkin mielessä tuolle "dynaamiselle kuvalle" on jonkinlaista katetta. On siellä edelleenkin eläkeläispastoreita, ex-upseereita ja monen sortin täti-ihmisiä, mutta siinähän ovat, vaihtoehtoina muiden joukossa joita äänestää tai olla äänestämättä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kerrotko näitä faktoja? Ihan vain mielenkiinnosta. Tuleeko edullisemmaksi leventää teitä, rakentaa raiteet ja hankkia vaunut kuin hankkia lisää busseja?

Busseja ei mahdu enempää esim Hervannan valtaväylälle. Teitä rakennetaan joka vuosi jo 50 miljoonalla ja kaupunkiinfran sisälle niitä on vaikea saada lisää.



Ratikan voi sinänsä laskea maksavan itsensä takaisin monella tavalla, mutta koska verorahoistahan tässä tapellaan (eikä mistään vihervasurihippien ja joukkoliikennekäyttäjien ajankäytöstä, joten jätetään aikahyöty ja sen laskennallinen säästö pois, ei se teille kelpaa, autoilevalle kansalle).

Ratikka maksaa kokonaisuudessaan jotain 180 miljoonaa euroa
Valtio maksaisi kehyspäätöksen mukaan tuosta 54 miljoonaa euroa
Investoinnin kestoajalta säästettäsiin 87 miljoonaa euroa liikennöintikustannuksia, ja
21 miljoonaa euroa säästettäisiin kalusto- ja muita kustannuksia (siis Busseista, bussivuoroista ja teistä).

vielä jää melkein 40 miljoonaa. noh..
Toki kyse on arviosta, mutta näin on käynyt muualla ratikka pysäkkien lähellä, kiinteistöjen arvonnousu. Se tuo myös kiinteistöverot. 2012 veroprosenteilla tuo toisi 3 miljoonaa euroa vuodessa. Kun tähän lisätään vielä 200 miljoonaa euroa uutta rakennusoikeutta, saadaankin jo sellainen 5 miljoonaa euroa vuodessa. Kahdeksan vuotta tarkoittaisi jo 40 miljoonaa euroa, ja siitä eteenpäin kaikki on voittoa.
Mulle kelpaisi.

Sitten se suhteellisuuden taju…
Tiedätkö paljonko Tampereen kaupunki käyttää vuosittain Uusiin autokatuinvestointeihin?
no, 50 milj.euroa
entäpä olemassa olevan autokatuinfran huoltoon ja kunnossapitoon?
noin 27 milj.euroa.
.. siis vuodessa
Ja ratikka makso sen 180 milj ja ois maksettu 8 vuodessa (investionti)

(luvut jne. ei ole päästä ja hatusta vedettyjä, niitä voi ihmetellä esim täällä
http://www.tampere.fi/liikennejakadut/projektit/kaupunkiraitiotie.html)



Ja siis...

Ratikka (kuten tunneli ja kansi) on investointeja. Kun Koukkuniemen vanhainkodissa tarjoillaan karjalanpaistia, on se suoraa kulua eivätkä ne rahat tule mitään ilmeistä reittiä pitkin takaisin. Investointien on taas tarkoitus myös tuottaa jotakin.

Investoinneilla ja käyttömenoilla EI ole yhteyttä. eip luulisi tämän olevan kovin monimutkasta hahmottaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sen jälkeen kun olen saanut äänioikeuden olen äänestänyt jokaisessa vaaleissa ja pidän sitä ns. kunnia-asiana että käyn äänestämässä koska isoisäni veljineen on joskus tapellu Neuvostoliiton rajalla siitä että ei tarvitse nykyään äänestää Venäjän vaaleissa. Mutta nyt on sellainen fiilis että vois ekaa kertaa vaalipäivänä jäädä suosiolla himaan kun aivan jokainen puolue suoraaan sanoen vituttaa ja kaikissa on enemmän taikka vähemmän vikaa.
 

kovalev

Jäsen
Mutta nyt on sellainen fiilis että vois ekaa kertaa vaalipäivänä jäädä suosiolla himaan kun aivan jokainen puolue suoraaan sanoen vituttaa ja kaikissa on enemmän taikka vähemmän vikaa.
Muuta Barcelonaan.
No ei vais.

Tarinankertoja, hoi! Olet ilmeisesti paremmin perillä siitä, missä tuon ratikka-asian kanssa tällä hetkellä mennään, joten kerrohan, koska sitä olisi tarkoitus ryhtyä pykäämään?
Ratikalle olen itsekin noin periaatteessa myötämielinen, mutta näitä muita Tampereen suuruudenhulluushankkeita vastustan veriseen loppuun asti. Ja suhtautuminen, esim. tähän helvetin Kanteen, vaikuttaa aivan ratkaisevasti äänestyspäätökseeni. Ja hyvin on kyllä muistissa, kuinka siellä valtuustossa silloin äänestettiin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minustakin nykytilanne on vähän ikävä. Kuuluisasta kokoomuslaisesta "fiksuudesta" ei kyllä ole jälkeäkään näkyvissä, kun kaikki kompromissit on uhrattu EU:n - yhä järjettömämmässä - ytimessä roikkumiseen. Tässä tilanteessa Kokoomus olisi parhaimmillaan rakenteellisen vajeen esillä pitämisessä. SDP puolestaan olisi voinut ihan oikeasti kyseenalaistaa tämän Berliinin-Brysselin akselin käskystä harjoitetetun absurdin tukipolitiikan, mutta ei vaan tapahdu. Erkin johdolla olisi varmasti ollut jyrkempi linja, Erkki on idoli.

Pers-suomalaiset puolestaan ovat oikeimmassa EU-politiikan suhteen koska pysähtynyt kello on ajoittain oikeassa - Soini tuskin tajuaa edes alusta mitä hölisee ja Halla-aho oletettavasti palvoo Merkelin brüningläistä talouden tukahduttamispolitiikkaa. En siis vastusta EU:n tapaa ratkaista - eli lykätä epätoivoisesti totuuden hetkeä - talouskriisia sen takia, koska laiskat Giorgiokset (joilla on hyvin periferinen osuus kriisiin), vaan sen takia, että tapahtumat, empiria, ovat osoittaneet, että eurossa on paha rakenteellinen vika, joka ei poistu sillä, että tapamme kaiken taloudellisen toimeliaisuuden Kreikassa, Espanjassa, Irlannissa, Portugalissa ja Italiassa. Eli harjoitamme järjettömän tuhoisaa politiikkaa ilman että se edes ratkaisisi mitään. Voi taivahan luoja.

Ai niin, paikallisvaalit, evvk. No, hallituksen kuntauudistus on riittämätön ja sekava, ja se tulee tästä vielä merkittävästi vesittymään. Että tosiaan Sampion allekirjoituksen sanat ovat viisaita - Oxenstierna tiesi mistä puhui.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ratikka (kuten tunneli ja kansi) on investointeja. Kun Koukkuniemen vanhainkodissa tarjoillaan karjalanpaistia, on se suoraa kulua eivätkä ne rahat tule mitään ilmeistä reittiä pitkin takaisin. Investointien on taas tarkoitus myös tuottaa jotakin.

Investoinneilla ja käyttömenoilla EI ole yhteyttä. eip luulisi tämän olevan kovin monimutkasta hahmottaa.

Edelleen, samoista verorahoista ne investoinnit rahoitetaan kuin Koukkuniemi. Toki jos kyse on sellaisesta investoinnista, josta saadaan käytetyt rahat varmuudella tuloina nopeassa tahdissa takaisin...Rantaväylän tunnelin kustannusarvio on sitä paitsi koko ajan paisunut. Ratikkalaskelmankaan paikkansa pitävyydestä en olisi ihan niin varma. Eikö joukkoliikenteen kannalta olisi parempi esimerkiksi alentaa bussilippujen koko ajan nousseita hintoja?

VR:kin hankki pendolinot, mutta samaan aikaan lipun hinta on noussut koko ajan ja pendolinot ovat käsittääkseni aiheuttaneet myös myöhästymisongelmia. Tuskin oli niiden muutaman minuutin arvoinen investointi.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Onpa peräti ihmeellinen jakauma tässä gallupissa - kaksi huikeasti ylitse muiden ja muut eivät puhko edes 10%:n pintaa.

Suurimmat selittävät tekijät tässä ovat - uskoakseni - ao. sivuston genre ja sitä myötä ikä- ja sukupuolijakauma. Tosin, kepulaiset ovat myös perinteisesti äijäporukkaa, mutta ikärakenne ehkä korkeampi - liekö paini ja pesäpallo enemmänkin heidän lajejaan.

Niin - on kai tässä myös jotain tekemistä politiikallakin eli vastakkainasettelu EU-myöteisyyden ja -kielteisyyden välillä näkyy voimakkaana ja kulminoituu persujen ja kokkareiden kannattamiseen em. syistä - demarit ei vain sytytä.
Oikeastaan vasurit ja vihreät pärjäävät yllättävänkin hyvin kepuun ja demareihin verrattuna, sillä he ovat täälläkin kutakuinkin yleisten galluppien tasolla, mitä taas ei voi sanoa viimemainituista.

Btw - mistähän urheilusta perusdemari oikein on kiinnostunut - sellaisestako, missä maksettaisiin sen seuraamisesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös