Lama tulossa – taantuuko talous?

  • 297 599
  • 1 676

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jutta ja Jyrki lyö shekit pöytään, Kreikka kuittaa ja ostaa 400 tankkia. Onneksi meillä voidaan sulkea muutama varuskunta kun ei ole rahaa...

Eikö ihmiset oikeasti herää tähän? Näistä veloista nautitaan vielä vuosikymmenistä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
The U.S. approved to grant 400 M1A1 Abrams to Greece | Defence news from Greece and Cyprus

Samaa aikaa kun muualla Euroopassa kärjistellään rahanpuutteessa (esim. Suomi sulkee varuskuntia) tilaa Euroopan yksi vauraimmista maista itselleen 400 M1A1 Abrams -panssarivaunua.
"nyt tarvittaisiin Kreikkaan järeitä keinoja lakkoilijoita vastaan ja talouden saamiseksi kuriin. Hän ehdotti sotilasjuntan nostamista valtaan ja panssarivaunuja kaduille."

Visionääri, näkijä, osaaja.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jutta ja Jyrki lyö shekit pöytään, Kreikka kuittaa ja ostaa 400 tankkia. Onneksi meillä voidaan sulkea muutama varuskunta kun ei ole rahaa...

Eikö ihmiset oikeasti herää tähän? Näistä veloista nautitaan vielä vuosikymmenistä.

Shitbäg tekee kyllä kieltämättä hienoa duunia impivaaralaisuutta vastaan. Onhan se eurooppalaisuutta korostavaa ja monikulttuurillista ajaa oma puolustus alas, että saadaan ostaa Kreikalle 400 Abea. Muistetaan vaan pitää se monikulttuurinen Dragsvik hyvissä rahoissa. Pasifisti & ympäristö puolueet Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat mielellään mukana rakentamassa Kreikkaan formularataa ja ostamassa Kreikan armeijalle Eurofightereita, sukellusveneitä, Leopardeja ja nyt komean satsin Abramseja. En näe mitään ongelmaa tässä, etteikö Paavo Arhinmäki ja Ville Niinistö olisi täysillä mukana näin tärkeässä projektissa, millä vahvistetaan rauhaa ja Euroopan ydintä.

Kyllä olisi Arndt Pekurinen ja Yrjö Leino pojistaan ylpeä!
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Italian luottoluokitusta laskettu kolme pykälää tasolle A2. Moody's ennustaa negatiivisia näkymiä Italialle. Tästä se lähtee!
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistäköhän tämän takuupaketin yksityiskohtia löytäisi nähtäväkseen?

Urpilaista äsken ykkösaamuna kuunnelleena jäi kovin mietityttämään logiikkansa.

Jäin siihen mielikuvaan, että vaikka EVM ei käytännössä tuota mitään, ja sen tuotoista voidaan "osittain luopua" niin kuitenkin tämän viiden vuoden aikana etupainotteisesta maksusta koituvat lainakorot saadaan helposti hoidettua EVM.stä saatavilla osinkoilla. Juttaa vapaasti lainaten

Miten yhtäaikaa tuotto on "pikku hiluja", mutta silti sillä voidaan kuitata 1.4 miljardin lainan korot? Korot "kuitenkin" useita kymmeniä miljoonia vuodessa.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
En tiedä mutta jotenkin alkaa olemaan fiilis että nyt omaisuus lihoiksi ja muutto Thaimaahan tai jonnekin kauas Euroopasta. Kyllä sellainen konkkapesä ongelmineen alkaa olemaan. Ei kertakaikkiaan ole varaa enää asua ja elää täällä kohtapuolin.

Kusessa ollaan EU;n kanssa.
 

HemmoP

Jäsen
Taloussanomissa juttua Suomen kriisivastuista:

Suomen saamat Kreikka-vakuudet ovat vain rikka rokassa. Suomelle on kertynyt velkakriisistä suoria ja epäsuoria mutta sitovia vastuita yhteensä jo huikea määrä – noin 30 miljardia euroa. Saman verran kuin Suomelle koitui vahinkoa Lehman-kriisistä. Kuluuko näin uuden kriisin torjuntaan enemmän rahaa kuin itse kriisi veisi?
Suomen osuus kaikista kriisitoimista jo 30 miljardia euroa | Taloussanomat

Kreikan ja tämän koko kriisin loppu ei edes häämötä ja ollaan jo tällaisissa lukemissa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Prisoners in Paradise lauloi Tempestin Joey aikoinaan, mutta Kreikassa tuo hymni vaihtunut RATM:in Bull´s on the Paradeen. Näin se äärikapien ja unelmasossujen yhteinen unelmakolhoosi alkaa nitkua ja natkua oman mahdottomuuteensa. Ja ainoa pelastus näillä vastuunkantajilla tuntuu olevan korttitalo nimeltä liittovaltio.

Italian luokituksen lasku ei voi olla kenellekään yllätys, kun tiedetään millainen ketku diktaattori maata on johtanut vuosikausia. Soini sanoi jo vaalien alla, ettei halua edes tietää, että Italiasta vielä paljastuu, kun Berlusconi oikaisee koipensa. Ennen on turha luulla, että maksaläikkäkalju päästäisi mitään EU-tarkastajia tutkimaan tilejä.

500 miljoonaa on muuttunut pikkuhiljaa 30 miljardiksi minimissään. Jossain puhutaan jopa 40 miljardista. Jyrki haukkui aikanaan populistiksi kaikki, ketkä maalaisjärjellä pystyivät päättelemään, että velkapotti paisuu kuin pullataikina. Vastuunkantajat ovat rakentaneet tuleville sukupolville velkataakan, josta lapsemme ei selviä. 70 luvulla ja sen jälkeen syntyneiden on turha miettiä eläkeikiä, koska elämä tulee kallistumaan niin paljon, ettei eläkkeelle yksinkertaisesti pysty jäämään. Ainakaan ennen 70 ikävuotta.

Olen täällä aikoinani kysynyt, että miten nämä jaetut tuet sitten sijoitetaan niin, että Kreikan talous lähtee nousuun? Ei tullut vastausta, mutta näköjään armeijalle, formularataan, ym.. hömpötyksiin on nämä rahat menneet. Kansa on ajettu totaaliseen liemeen ja eliitti on kaapinut hyvät taskuun.

Nyt tämä vakuuspelleily tähän päälle vielä takaa sen, että änkyräksi syytelty Suomi todellakin kantaa vastuunsa ja kuittaa osuutensa kertakorvauksella, kun muut saavat suorittaa osarilla ja vähän katsella, että jos romahdus tulee, niin tuki loppuu. Mutta me vastuunkantajat emme tuollaiseen filunkiin lähde. All in, sano Jutta!
 
70 luvulla ja sen jälkeen syntyneiden on turha miettiä eläkeikiä, koska elämä tulee kallistumaan niin paljon, ettei eläkkeelle yksinkertaisesti pysty jäämään. Ainakaan ennen 70 ikävuotta.

Mutta tämähän on hyvä asia teoriassa. Itselle siis ainakin. Tässä vaiheessa työuraa harmittaa, että 65 ikävuotena pakotetaan eläkkeelle (juu, mieli voi muuttua), mutta mistä löytyisi firma joka pitää yli 50-vuotiaat töissä?
 
Taloussanomissa juttua Suomen kriisivastuista:

Suomen saamat Kreikka-vakuudet ovat vain rikka rokassa. Suomelle on kertynyt velkakriisistä suoria ja epäsuoria mutta sitovia vastuita yhteensä jo huikea määrä – noin 30 miljardia euroa

Havaittavissa ikävää asennetta. Kyseessähän ei ole kuin 12 000euroa/työtätekevä suomalainen ja vain noin 60% Suomen vuotuisesta budjetista.

Ei kai tällä palstalla ole sellaisia impivaara-juntteja, jotka eivät olisi halukkaita ajamaan kotiseutunsa puolustusta alas ja sen sijaan panostamaan Kreikan puolustukseen?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Älyttömältähän tämänhetkinen tilanne tuntuu. Pakko olla Soinin linjalla jälkiviisaana, että Kreikan olisi pitänyt antaa kaatua puolitoista vuotta sitten ja pääomittaa vain välttämättömimpiä pankkeja suoraan. Jo vuosi sitten muistan että välillä (ainakin asiantuntijoiden keskuudessa) puhuttiin vakausrahaston vaihtoehtona pankkien pääomittamisesta, mutta taisi olla poliittisessa mielessä liian kova pala? Olisihan se vaikeaa esittää kansalle, että "pankit ovat vastuuttomasti lainanneet rahaa maksukyvyttömälle Kreikalle, joten nyt annetaan pankeille suoraan rahaa!"

Soinille saati muille "ennustajille" on turha silti antaa mitään profeetan asemaa. Yksi tällainen tapaus ei kerro juuri mitään Soinin tai kenenkään muunkaan kyvystä ennustaa saati ymmärtää markkinoita ja globaalia taloutta. Ainakaan tuloksen puolesta. Tärkeämpää on se prosessi jolla mielipiteet on muodostettu aikanaan. Ei tämänhetkiset jälkiviisaat selitykset.

Nyt olisi syytä miettiä perusteita. Realistina kai täytyy hyväksyä että takuupaketissa ollaan ja sillä mennään eteenpäin, mutta voi olla että se korkeintaan pitkittää velkasaneerauksen alkamista ja heikentää muiden euromaiden mahdollisuuksia selvitä Euroopanlaajuisesta lamasta. Pitäisi miettiä lyhyen tähtäimen kriisinhallinnan ohella pitkällä tähtäimellä talouden rakenteita kuten velan määrää. EKP:n ja valtioiden roolien tulisi olla jatkossa paremmin selvillä. Nyt EKP lienee toiminut kriisin takia täysin periaatteitaan vastaan.
 

Wristlock

Jäsen
Eilisessä A-studiossa kuultiin järjen ääntä Peter Nybergin muodossa - linkki ohjelmaan Yle Areenassa

Nykyiset toimet vain kasvattavat mätäpaisetta, joka puhkeaa jossain vaiheessa ja mitä suuremmaksi tämä paise päästetään sitä vakavammat seuraukset puhkeamisesta seuraa. Kaikki tukitoimet seis ja UK, Saksa, Ranska et al vastatkoon itse omien pankkiensa holtittomasta riskin otosta.

Tiistaisessa Ajankohtaisessa Kakkosessa esiteltiin varsin havainnollisesti sijoittajien vastuun toteutuminen tässä sopassa -linkki ohjelmaan Yle Areenassa

Moral hazard elää ja voi hyvin.

Epärehellisten ja velalla pelanneiden valtioiden, rahoituslaitosten ja sijoittajien on aika kaatua.

Tule lama kultainen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Englannin pankin pääjohtaja lietsoo lamaa ja paniikkia: "There is not enough money. That may seem unfamiliar to people." he told Sky News. "But that's because this is the most serious financial crisis at least since the 1930s, if not ever."

Jotenkin tuntuisi ihan siltä, etteivät yhteydet 30-luvulle tosiaan pelkästään jäisi tähän suuruusluokkaan. Tämä lama on kuin suoraan keynesiläisyyden oppikirjasta, mutta Keynes on kuollut, ja poliittiset ja taloudelliset eliitit ovat täysin pyörällä päästään. Jopa niinkin alkeellinen ratkaisu kuin kultakanta olisi parempi vaihtoehto kuin tämä tyhmyys ja ideologinen sokeus.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ministeri kypsyi mediaan: â€￾Hävetkääâ€￾ Uusi Suomi
Tuomioja kirjoittaa, että kyseessä on ”asiantuntijoiden mielestä Suomelle odottamattoman hyvä ratkaisu”.
Ulkomailla nauretaan Suomen vakuuksille ja poliittisesti aktiivista Korkmania lukuunottamatta kukaan asiantuntija ei ole kehunut Suomen saamia vakuuksia. Silti Tuomioja kehtaa puhua kyseistä paskaa. Aivan uskomatonta valehtelua Suomen kansalle.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tässä linkki uutiseen kuinka Suomalaisia vedettiin taas narusta Kreikka sotkussa. Päähuijarina hallitus.
talousmedia
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä linkki uutiseen kuinka Suomalaisia vedettiin taas narusta Kreikka sotkussa. Päähuijarina hallitus.
talousmedia

Mielenkiintoinen kirjoitus. Kerrotko vielä, kuka on ko. jutun kirjoittaja ja mikä on hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa ko. aihepiiristä sekä mikä on tuon median tausta, jossa "uutinen" on julkaistu.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen kirjoitus. Kerrotko vielä, kuka on ko. jutun kirjoittaja ja mikä on hänen asiantuntemuksensa ja kokemuksensa ko. aihepiiristä sekä mikä on tuon median tausta, jossa "uutinen" on julkaistu.

Eipä tuossa paljoa mitään laskutoimitusta tarvi kun paketin koko on edelleen 109 miljardia mutta Suomen osuus onkin noussut 1,4 > 2,2 miljardiin ja kun takuun osuus on 880 miljoonaa...

Näin "kevyesti" voisi sanoa, että Suomi maksoi juuri 800 miljoonaa euroa, että SDP sai pidettyä vaalilupauksensa. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa?
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Näin "kevyesti" voisi sanoa, että Suomi maksoi juuri 800 miljoonaa euroa, että SDP sai pidettyä vaalilupauksensa. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa?

Ottamatta kantaa itse tekstin sisältöön, niin eikö ole hyvä kun demarit seisovat lupaustensa takana ja toimivat suora selkäisesti? Siis niin kuin suomalaisten kuuluu toimia? Sitä paitsi, kansahan päättää ja tätähän kansa halusi: vakuuksia. Vai onko demareiden kohdalla niin, että kansa väärässä?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
No oman elämänsä penttioinosille blogi on uutinen ja raamattu biologian oppikirja...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ottamatta kantaa itse tekstin sisältöön, niin eikö ole hyvä kun demarit seisovat lupaustensa takana ja toimivat suora selkäisesti?

Tokihan demarit lupasivat "täydet vakuudet tai ei osallistuta" ja nämä nyt jäivät sitten saamatta ja osallistuttiin kuitenkin, vielä kasvatetulla etupainotteisella sopimuksella. Hyvin meni ja lupaukset lunastettiin?
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
No oman elämänsä penttioinosille blogi on uutinen ja raamattu biologian oppikirja...

Olet sitä mieltä että vaikka lyö numerot pöytään niin se ei riitä?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olet sitä mieltä että vaikka lyö numerot pöytään niin se ei riitä?
Olen sitä mieltä, että jonkun kaltaisesi blogi ei ole uutinen eikä Raamattu ole biologian oppikirja.
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

HemmoP

Jäsen
siis niinqu voi ei ! kyllä niitä nyt paheksutaan ja maine menee ja kaikkee...:


Ongelmia luvassa: Slovakian parlamentti torjui kriisirahaston kasvattamisen

Ongelmia luvassa: Slovakian parlamentti torjui kriisirahaston kasvattamisen - Talouselämä

Slovakian parlamentti äänesti juuri euroalueen väliaikaisen kriisirahaston ERVV:n kasvattamista vastaan. Samalla hallitus sai epäluottamuslauseen.
Tarpeetonta ehkä sanoakaan, että tämä voi tietää uutta epävarmuutta euroalueelle, ennen kuin umpisolmu on saatu ratkottua auki.


Suomihan oli laitettu äänestämään ensimmäisten joukossa, ettei vaan uskaltaisi tehdä mitään sopimatonta tai antaa muille huonoja ideoita.

Mielenkiintoinen pörssipäivä huomenna.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös