Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 351
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Hazlewood

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole vakuuttanut Immonen eikä Miettinen, mutta eipä tuolle kolmosketjulle ole tässä turnauksessa oikein edes annettu mahdollisuutta onnistua. Esimerkiksi Immonen pelasi Ruotsia vastaan 7.45 minuuttia ja yhteensä 12 vaihtoa. Noistakin vaihdoista varmaan 3-4 oli sekaketjuissa ylivoiman tai alivoiman jälkeen. Eli tuossa ottelussa uusittu kolmosketju pelasi yhdessä varmaan n. 5 minuuttia ja n. 8 vaihtoa. Ei kauhea ihme, jos ei mennyt ihan putkeen.

Eipä tuo haasteellinen rooli silti saa olla mikään koko selitys vaisuille otteille. Pienelläkin peliajalla olisi voinut pelata pirun paljon paremmin ja osoittaa ansaitsevansa sitä peliaikaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt on sitten nähty ottelu Jyväskylän kuninkaalta, messiaalta vai oliko peräti jumala? Kun kerran ei saanut arvostella ennekuin on pelannut edes yhden ottelun, niin saako nyt. Kuten odottaa sopi J.Immonen on täysi turhake näissä kisoissa. Tarkkoja tilastoja en löytänyt, mutta ei se kyllä ainakaan siltä näyttänyt, että maagisena aloittajana tunnettu Immonen olisi niitä aloituksia voittanut liukuhihnalta.

Enpä löytänyt minäkään Immosen aloitusstatseja, mutta ihan turha tätä tappiota on vierittää sellaisen pelaajan niskaan, joka pelasi 7.45 minuuttia koko ottelussa. Ei Immonen mitään ihmeitä esittänyt tai enempää aikaansaanut kuin muukaan joukkue, mutta ei hän mikään antikristus ottelussa ollut, jonka puutteiden takia Suomi olisi hävinnyt ottelun. Syyt ovat ihan muualla.

Mitä aloitusprosentteihin ja niiden maagisuuteen tulee muun joukkueen osalta, niin Suomen senttereistä paskimmat aloittajat ovat sivumennen Saku ja Mikko Koivu:
http://results.iihf.com/og2010/IHM400000_85F__18_0.pdf

Sakulla on Suomen huonoin (Immosta ei tässä listassa ole laisinkaan) aloitusprosentti, 52.17%. Pikkuveli Mikolla on 54.39%.

Olli Jokinen: 58.82%
Niko Kapanen: 62.50%
Valtteri Filppula: 66.67%

Filppula on kisojen viidenneksi paras aloittaja, ykkösenä on USAn Ryan Kesler suht huimalla 76% aloitusvoittoprosentilla.

Vaikka suomalaisten prosenteissa täytyy muistaa, että osa senttereistä aloittaa useammin kuin toiset (Mikko Koivulla eniten aloituksia), niin kyllä näistäkin voisi tehdä omia johtopäätöksiä. Kenties ykkösketjun sentterin paikalla tai ainakin aloittajana pitäisikin olla Valtteri Filppula? Kakkosketjun ja ylivoiman keskushyökkääjän Saku Koivun voisi myös vaihtaa aloittajan paikalta pois.

Siinä menee aina tilanteita ja aikaa hukkaan, kun aloituksia hävitään. Vertailuksi Ruotsin aloittajat, joista Bäckström on koko kisojen toiseksi paras (71.05%), ja sekä Påhlsson että Henrik Sedin ovat Filppulan lukemissa 66.67%. Sen huonompia aloittajia ei Ruotsilla olekaan, ei ainakaan tilastoissa listattuna.
 
M.Koivun kenttä ei ole toiminut. Niinkuin joku ylempää jo totesi niin puuttuu maalintekijä. Hagman siihen ja toivotaan tulosta. Jokiselle peliätekeväsentteri, Filppula vierelle. Peltonen on nelosessa ainakin ollut omiinsilmiini yllättävän sähäkkä. Voitaisiin nostaa kolmoseen. A.Miettistä neloseen , roolina voisi olla run&gun. Kai siihen tuo pystyy?

Eli:

Hagman-M.Koivu-T.Ruutu
Lehtinen-S.Koivu-Selänne
Filppula/Jokinen-Filppula/Jokinen-Peltonen
Miettinen-Kapanen-J.Ruutu
Immonen
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin on pakko puuttua tähän Jarkko Immonen keskusteluun, vaikka yksittäisiin pelaajiin on Ruotsi pelin perusteella turha puuttua, koska ei tuollaisella joukkuepelillä yksilötkään pääse esiin. Täällä tuli paljon sellaisia mielipiteitä esiin ennen kisoja, että Jarkko Immonen tulisi valita joukkueeseen jopa ennen Olli Jokista. Jarkko Immonen ei tuonut Suomen peliin Ruotsia vastaan mitään uutta ja vaikka kyseinen pelaaja onkin hyvä jääkiekoilija, niin esimerkiksi juuri Olli Jokisen tasoon on vielä helvetin pitkä matka. Olli Jokinen on ollut Suomen parhaita hyökkääjiä näissä kisoissa ja hän saa kentällä luotua tilanteita, vaikka Suomen peli onkin tuollaista puuroa. Tähän mennessä Suomen paras hyökkääjä näissä kisoissa on kuitenkin ollut ylivoimaisesti Niklas Hagman ja hänet kyllä ehdottomasti on saatava joko Saku Koivun tai Mikko Koivun kanssa samaan ketjuun.

Mikko Koivun ketjusta puuttuu maalintakijä. Saku Koivun pappaketjulla ei liike riitä enää tilanteiden luomiseen ja se tarvitsee uutta verta. Kolmosketju on sellainen sekametelisoppa, että oksat pois. Nelosen pitäisin ehkä ennallaan. Jussi Jokisen perään on aivan turha huudella, kun paskat on jo housussa. Rikotaan nyt vihdoin tämä myytti, että samoja ikäluokkia pitää peluuttaa väkisin samoissa ketjuissa

Hagman-M.Koivu-Selänne
Jokinen-S.Koivu-T.Ruutu
Peltonen-Filppula-Miettinen
Lehtinen-Kapanen-J.Ruutu

Eihän Jalonen näitä näin muokkaa, mutta....
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Okei sanotaan alkuun Immosen ei ehkä kuuluisi olla näissä karkeloissa, mutta mitä virkaa Antti Miettisellä on. Antti on esiintynyt todella paskasti ja fleguillut kentällä, ei ole tainnut taklata kertaakaan! Miksi siis nostaisimme Miettisen kokoonpanoon mitä herra siihen tuo, en sano että Immonen olisi hyvä vaihtoehto mutta kyllä jo Ruotsi ottelussa esitti saman minkä Miettinenkin + taklasi jota Antti ei ole tehnyt.

Kolmosketjuun vaan OJ keskelle ja viereen Immonen ja Filppula, näin Päällikkö saa olla ketjun leader ja maiskutella maaleja kun passeja tulee molemmista laidoista.

Ykköseeen sitten Hagman Mikon ja Tuomon viereen, muita kenttiä en sotkisi.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Suomalaisten odotuksissa ollaan pyritty alunperinkin lähinnä mopolla kuuhun materiaaliin nähden, mutta se on sallittua, koska lyhyessä turnauksessa yllättäminen on mahdollista. Yksi peli kuitenkin taas ratkaisee, onko turnaus suuren yleisön silmissä katastrofi vai ihan ok. Omin silmin kivoista avausvoitoista huolimatta ei ole todellakaan ollut kovin vakuuttavaa touhua, eikä toki tämänaamuinen totaaliperseily tilannetta parantanut. Mutta tästähän kisat vasta alkavat. Toivottavasti ainakaan pelaajille tyystin päin helvettiä mennyt Ruotsi-peli ei ole yhtä kova paikka kuin joillekin täällä. Jos on, niin sitten voi Nurmista lainatakseni pakata saman tien kamat kassiin ja lähteä kotiin. Vähän nyt venymistä pappajengillekin, ei esim. Selänne voi nyt nähdyllä pelillä pärjätä vielä tänä päivänäkin NHL:ssä, turboruuvia kehiin!

Täällä jostain merkityksettömästä Ruotsi-tappiosta nyt jauhetaan varmaan vielä viikko, vaikka tulisi kultaa, koska se oli väärin voitettu kun hävittiin Ruotsillekin, mutta lasketaan lippu puolitankoon vasta seuraavan tappion jälkeen, milloin se sitten tuleekin. Itse tosin veikkaan sen tulevan tuossa torstaiaamuna, mutta tuskin jaksan silti manata puolta valtakuntaa sen takia maanrakoon. Tosin jonkun verran kyllä manaisin, koska Tsekkiä vastaan mahdollisuudet ovat sentään varsin kohtalaiset ja mukava reitti olisi toki jopa finaaliin asti, mutta en näe tuossa jengissä mitenkään ihan niin pitkälle mahdollisuuksia ilman jotain todellista superhessuvenymistä. Pronssiin olisin tyytyväinen ja vaikka tämä on kai jonkun mielestä suomalaista vähään tyytymistä, niin haistakaa vit..kukkanen, se on optimismia.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt rehellisesti tätä turnausta miettii, vaikka ihan tilastojen ja loukkaantumisten kautta, niin olihan lähtökohdat todella heikot Suomen kannalta. Torinossa meillä oli kuitenkin huippukautta pelaavat Selänne ja OJ ja hyvää kautta pelaava S.Koivu. Pakistostakin huippukautta pelaavia oli useita. Lisäksi loukkaantumishuolia ei tainnut oikeastaan pahemmin olla. Tänän vuonna tarina on ollut täysin erilainen. Huippuonnistujia ei ole mukana yhtään ja loukkaantumishuolet ovat häirinneet vanhoja avainpelaajiamme.

En kuitenkaan voi mitenkään hyväksyä eilisen kaltaista tappiota, jossa hävittiin ilman minkäänlaista taistelua ja tyydyttiin vaan pelaamaan kaverin aseilla ja ohjailemaan peliä. No yllättäen huipputaitavat ruotsalaiset kiittivät ja pelasivat koko matsin kuin kävellen. Se mikä minua todella ärsytti oli se, että koko ottelun hakattiin päätä seinään ja oltiin kaksi potkua jäljessä, eli ei osattu reigoida yhtään. Ruotsi tukki hyvin keskialueen, ja Suomi ei pystynyt pitämään pelinopeuttaan vaan yritti myös tulla kävellen keskialueen yli. Kun tämä ei onnistunut pistettii kiekko päätyy, mutta omia ei ehtinyt perään, kun koko viisikko oli jo pysähtynyt. Eli tyydyttiin vaan ohjailemaan peliä ja sehän Ruotsille sopi. Ei sillä ollut mitään kiirettä luopua kiekosta.

Toivottavasti Tsekkiä vastaan saadaan edes pelikuvio kuntoon.
 

Veijari

Jäsen
Antaisin Immosen vetää sielä Tsekkiottelussa sillä paljon Miettistä huonommin ei voi pelata. Eihän Immonen helppoon paikkaan tullut kun vastassa Ruotsi ja koko joukkueen peli-ilme oli perseestä.
Ihmettelen vain Jalosen peluuttamista, miksei heittänyt Immosta jäälle jo Saksaa vastaan vaikka viimeiseen erään jos Miettisen peli oli jo lähes täydet kaksi peliä olleet täyttä kuraa? Ja eikös Immosen paikka olisi pelata laidassa ja OJ keskellä.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Heh, yksi tappio ja porukka avaa täällä ranteitaan.
Selväähän se oli että Suomella on materiaali köykäisempi kuin muilla huippumailla joten ei tuo Ruotsipelin lopputulos ollut mitenkään outo. Peli ei vaan ole tarpeeksi nopeaa jotta päästäisiin keskialueen yli nopeasti.
Ruotsipelissäkin ainut kenttä joka toimi oli Jarkko Ruudun kenttä.

Jukka Jalonen on kyllä aivan varmasti paras valmentaja Suomelle näihin kisoihin. Voisihan sinne palkata jonkun Glenn Hanlonin niin saattaisi tulla menestystä mutta kuka semmoista paskakiekkoa jaksaisi katsoa?

Minkäs teet kun kaiken nähneet ex-nhl tähdet eivät vaan saa jalkaa nousemaan tarpeeksi? Vähä sama homma kuin kanadalla viime kisoissa että on loukkaantunutta, vanhaa pelaamateriaalia kisoissa ja mikä olikaan lopputulos.
Joten nautitaan peleistä niin kauan kun niitä on.

Ja jos halutaan vaikuttaa Suomi kiekon nousuun niin viedään niitä naperoita sinne ulkojäille höntsäämään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kanada vaihtaa Brodeurin pois maalilta seuraavaan peliin, joten pitäisikö meidänkin tarkastella Kipperin automaattista ykkösvahdin asemaa? Itse olisin melkein valmis laittamaan näyttöhaluja puhkuvan Bäckströmin maaliin.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Kanada vaihtaa Brodeurin pois maalilta seuraavaan peliin, joten pitäisikö meidänkin tarkastella Kipperin automaattista ykkösvahdin asemaa? Itse olisin melkein valmis laittamaan näyttöhaluja puhkuvan Bäckströmin maaliin.

Luojan kiitos sinä et onneksi pelaavaa maalivahtia valitse.
Miksiköhän Kanada vaihtaa maalivahtia? osaatko sanoa?
Miksi Suomen pitäisi vaihtaa maalivahtia?

Onneksi Jalonen sanoi tänä aamuna maikkarin huomenta suomen haastattelussa, että Kiprusoff jatkaa maalilla, joten nekin spekulaatiot voidaan lopettaa tähän.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Vaikka suomalaisten prosenteissa täytyy muistaa, että osa senttereistä aloittaa useammin kuin toiset (Mikko Koivulla eniten aloituksia), niin kyllä näistäkin voisi tehdä omia johtopäätöksiä. Kenties ykkösketjun sentterin paikalla tai ainakin aloittajana pitäisikin olla Valtteri Filppula?

Kyllä Filppulan 12 aloituksen otanta kertoo selvästi, että kyseessä on Suomen paras aloittaja.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Suomen 5-3 Yv-peli on todella vanhanaikaista, jauhetaan laidoissa ja sitten pyritään vetämään keskisektorista pakkien toimesta. Jokainen hiukankin modernimpi jengi pyrkisi voittamaan yhden vihun pois lähellä maalia ja sen jälkeen hakemaan poikittaissyöttöä. Muuten en tästä edes jaksaisi avautua, mutta kun Jalosella kuulemma on maailman modernein pelikirja. Ehkä olisikin jos nämä olisivat Albertvillen olympialaiset.

YV:t tulee pelata pelaajien vahvuuksien kautta, mitään yleispätevää ohjetta tuolle tuskin löytyy. Venäjäkin oli oman YV:nsä osalta mielestäni ihan kujalla, kun ei osannut esim. käyttää Kovalchukia pointilla vetäjänä ollenkaan. Suomen ainoa pätevä viimeistelijä on Selänne, jolle niitä paikkoja Anaheimin ylivoiman tyyliin tulisi pelata.
 

hilapiste

Jäsen
Kanada vaihtaa Brodeurin pois maalilta seuraavaan peliin, joten pitäisikö meidänkin tarkastella Kipperin automaattista ykkösvahdin asemaa? Itse olisin melkein valmis laittamaan näyttöhaluja puhkuvan Bäckströmin maaliin.

No joo, itse en kuitenkaan lähtisi maalivahtia vaihtamaan pelkästään sen vuoksi, että sen voi vaihtaa. Maalivahtipeli oli kuitenkin jollain lailla hanskassa ja "ylimääräinen" pelaajaruletti tuskin ainakaan rauhoittaa joukkuetta.

Kuten aikaisemmin on jo todettu niin on Suomen materiaali kuitenkin aika kevyttä verrattuna huppumaihin, Ruotsi mukaan lukien. Jos pelattaisiin se paras 7 systeemillä pudotuspelivaiheet jne.. niin heikoilla oltaisiin. Mutta se yksittäinen peli on aina pyöreämpi.

Ja sillä yksittäisen pelin logiikalla, onhan tässä sekin mahdollisuus, että Latvia kepittää "ylimieliset" Tsekit ja ja Sveitsi samoin "Kanadanvoittaja" USAn, ja silloin Suomenkin tie vähän tasoittuu (hymiö).
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Anoppi ei näköjään lisännyt tarpeeksi puita tietokoneeseen. Viesti jäi bittiavaruuteen, mikä näissä teknisissä olosuhteissa on ehkä jatkossakin kohtalo - varmaan hyväkin ettei tule liikaa lotrattua jossakin netissä, kun pitäisi sosialiseerata sukulaisten kanssa. Mutta eipä mitään kuolematonta menetetty, se nyt selvisi ainakin ettei Jussi Jokista tässä joukkueessa tarvita! Anyway, ehkäpä nyt sitten kerrankin Suomi toimiikin ruotsalais-kanadalaisittain ja alisuorittaa kaikissa ei-olennaisissa otteluissa ja saa kaikki tehot irti kuolemanpeleissä. Kaikkihan on edelleen mahdollista, mutta aika ponneton joukkue oli ensimmäisessä tärkeässä ottelussa.
 

Viljuri

Jäsen
Anyway, ehkäpä nyt sitten kerrankin Suomi toimiikin ruotsalais-kanadalaisittain ja alisuorittaa kaikissa ei-olennaisissa otteluissa ja saa kaikki tehot irti kuolemanpeleissä. Kaikkihan on edelleen mahdollista, mutta aika ponneton joukkue oli ensimmäisessä tärkeässä ottelussa.

Meillä olisi valmentajia, jotka kykenisivät vaikka oman asemansa kustannuksella pelaamaan niin sanotusti "vastustajaa vastaan".

Se, että lähettää VHS-videoita kurinpitoryhmälle, ei kuitenkaan ole omiaan indikoimaan ihan tämän puolen osaamista, mihin esimerkiksi KooKoon nykyinen päävalmentaja viittasi kommentillaan, jonka mukaan huijaisi "Afrikan tähdessä lastaan, jos siitä olisi hyötyä jääkiekkojoukkueen menestyksen kannalta", tjsp.

Ei kannata siis kannata asettaa toivoaan tähän skenaarioon, valitettavasti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Itse olisin melkein valmis laittamaan näyttöhaluja puhkuvan Bäckströmin maaliin.

Onpa yllättävää, kun suosikkijoukkuekohdassasi lukee Kärpät. Onneksi Jalonen ei halua hävitä Bäckströmin näytönhalujen vuoksi vaan antaa Suomen selkeästi parhaan maalivahdin jatkaa maalilla. Poronmunanpurija istukoon penkillä, vaikka tämän kauden näyttöjen perusteella se olisi Suomen toiseksi parhaan, eli Niittymäen, paikka.

Brodeur imaisi USA-ottelussa useamman maalin, Kiprusoff ei ole imaissut yhtään tässä turnauksessa.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Suomen suurin ongelma on puolustus. Kun puolustus on noin paskaa (ainoastaan 1½ hyvää) niin ei ne hyökkääjätkään voi ihmeitä tehdä.. Avaus tulee puolustajilta, mutta kun ollaan niin helvetin ylimielisiä (Pitkänen) niin kiekkoa haudotaan ja vedettän se vihollis pakki väkisin itseen -> tässä välissä menetettiin se hyvä paikka syöttää laiturille täyteen vauhtiin -> tulee ongelmia omaan päähän -> hyökkääjät joutuu tiputtamaan alas apuun -> kiekko saadaan ehkä taisteltua takaisin -> hyökkääjät kuluttaneet energiansa -> vaihtoon. Kukkosella samat ongelmat, mutta mikä tekee Pitkästä paskemmaksi on se, että avaus syötöt eivät koskaan napsahda lapaan jos ne edes lähtee. Sitten kun saadaan ylivoimaa niin se mitä täälläkin on puhuttu, pelataan Salolle lämäriä.. No siltä se tänne näyttää, kun se molopää lämäsee joka vitun kerta, vaikka Koivu mahdollisesti haluaisikin levittää peliä sen pakin kautta. Lisäksi 90% Salon vedoista päätyy helvetisti yli/ohi maalin ja kaiken lisäksi tämä lämäsee niin saatanan kovaa, että täytyy olla todella hullu mennäkseen ohjaamaan kiekkoa kun se tulee silmien korkuudella.

Maalivahti peli on Suomella kunnossa siitä ei pääse mihinkään. Ylivoimat tulee kuntoon, kun jätetään käyttämättä Saloa ja Niskalaa. On se varmasti hiton hieno fiilis ku lataa kiekkoa 100 mailia tunnissa ja lävähtää verkkoon. Nämä 2 luulevat vaan liikoja itsestään ja pilaavat koko ylivoiman, koska se veto menee sen 90% todennäköisyydellä ohi ja purkautuu itsestään ulos hyökkäysalueelta.. Timonen + 4 hyökkääjää.. Kimmo kyllä jaksaa koko ylivoiman.

Joku sanos et Jarkko Immonen on TOP3 aloittaja Euroopassa!? Sen lisäksi et se ei ole sitä niin on todella hidas ja "heikko". Venäjällä ei pelata niin fyysisesti ni Jakella on aikaa säveltää ja onkin taitava säveltäjä, mutta täällä hänellä ei ole aikaa siihen. Immosen tilal olis voinu ottaa Tony Salmelaisen ja A. Miettisen tilalle Jussi Jokisen.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joku sanos et Jarkko Immonen on TOP3 aloittaja Euroopassa!? Sen lisäksi et se ei ole sitä niin on todella hidas ja "heikko". Venäjällä ei pelata niin fyysisesti ni Jakella on aikaa säveltää ja onkin taitava säveltäjä, mutta täällä hänellä ei ole aikaa siihen.

Ainakin Jukka Jalonen on näin sanonut. Varmasti kärkipäätä aloituksissa Euroopassa pelaavista, mutta se, että on sitä ei tarkoita tuolla pärjäämistä. Voimaahan Immosella on, mutta on aivan liian hidas näihin otteluihin eli tuosta voimasta ei paljoa hyötyä ole, kun ei tilanteisiin ehdi. Voihan se olla, että Immonen yllättääkin vielä. Häneen emme luultavasti kaadu tai nouse.

Huolestuttavampaa minusta on A.Miettisen tilanne. Kaveri kuitenkin pelaa NHL-statuksella (painaakohan tämä jollakin vielä vaakakupissa?) kisoissa ja jälki on ollut aivan surkeaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Huolestuttavampaa minusta on A.Miettisen tilanne. Kaveri kuitenkin pelaa NHL-statuksella (painaakohan tämä jollakin vielä vaakakupissa?) kisoissa ja jälki on ollut aivan surkeaa.
No kenellä se ei ole ollut surkeaa? No ehkä nelosketju on pelannut hyvin tähän mennessä. Kaikki muut hyökkääjät ovat alisuorittaneet.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No kenellä se ei ole ollut surkeaa? No ehkä nelosketju on pelannut hyvin tähän mennessä. Kaikki muut hyökkääjät ovat alisuorittaneet.

Näinhän se on. Tosin huonossa joukossa, kun erottuu huonoimpana (mielestäni tähän asti) niin se kertoo aika paljon tasosta tällä hetkellä. Toisaalta näen Miettisessä potentiaalia pelata hyvällä tasolla tässäkin turnauksessa. Eli oikeassa kentässä voisi tulosta tulla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Näinhän se on. Tosin huonossa joukossa, kun erottuu huonoimpana (mielestäni tähän asti) niin se kertoo aika paljon tasosta tällä hetkellä. Toisaalta näen Miettisessä potentiaalia pelata hyvällä tasolla tässäkin turnauksessa. Eli oikeassa kentässä voisi tulosta tulla.
Miettisessä on potentiaalia, mutta sitä ei näissä kisoissa saada esiin uhraamatta jotain toista pelaajaa alempaan ketjuun. Ja se ei mielestäni ole järkevää. Jalonen ei yleensä kovin herkästi tee muutoksia ketjuihin, mikäli liigauran tavat ovat tallella. Viilaukset ovat pieniä ja perusteltuja. Eikä nyt ole enää aika kokeiluihin. Se nyt on makuasia, peluuttaako kolmosessa Immosta vai Miettistä. Sen ketjun suoritustaso ei tule kokeiluista muutenkaan kohenemaan. Mutta minusta on suurta tuhlausta pitää tämän hetken kuuminta hyökkääjäämme kolmosessa. Puhun tietenkin Hagmanista. Kuten joku aiemmin totesi, Filppula menee samalla tavalla hukkaan ketjussa, jossa hänen roolinsa hoitaa joku muu. Ei Jalonenkaan voi olla niin sokea, että vetää jääräpäisesti kerrasta poikki -tilanteessa toimimattomilla ketjuilla.

Pappaketjua on ihan turha hajottaa. Lehtinen on Mertarannan silmätikkuna, mutta täysin turhaan. Minusta hän täyttää roolinsa erinomaisesti tuossa ketjussa.
 

dabs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näitä sivuja kun tässä lukee, niin koko ajan toistuu samat ihme väittämiset ja venkoilut. Joku muistaa mainita, että Immonen on hidas eikä kuulu tähän turnaukseen ja JYP:in kannattajat taas vastaavat tähän, että on hidas juu, mutta joku oli vielä paskempi kuin Jakke.

Toinen hauska sanaleikki alkaa maalivahtiosastosta ja siitä onko Suomella nyt se "voittava vahti". Kyllä Suomella on se voittava vahti, mutta ei se sitä tarkoita, että kyseinen kaveri voittaisi niitä pelejä siellä yksinään. Joskus kun sanotaan, että yhdellä tai kahdella maalilla harvoin voittaa, niin valitettava tosiasia on ettei nollalla maalilla voita koskaan.

Tämän postin tarkoitus on, että miksei keskustella siitä, miten seuraava vastustaja kaatuu ja mitä tuolla porukalla on tehtävissä? Ihan turhaa jossitella siitä kuka oli paska ja kuka vielä paskempi. Nyt tarvitaan niitä onnistumisia ja onnistujia, kiitos!
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turha tappiota on Immosen piikkiin laittaa mitenkään, ei Jarkko sen huonompi ollut kuin muukaan joukkue. Suomella on kisoissa isompiakin ongelmia, ja ne liittyvät lähinnä pelitapaan tai ennemminkin siihen, ettei joukkue noudata sitä. Kun materiaalissa jäädään huippumaista Kanada, Venäjä ja Ruotsi jälkeen älyttämösti, pitäisi ero kuroa umpeen toimivalla pelitavalla ja sen oikealla toteuttamisella. Turnauskiekko tietysti on hankalaa, kun joukkue ei ole voinut harjoitella pelitapaa yhdessä juuri ollenkaan.

Positiivista on se, että tappion myötä tie finaaliin kaiken järjen mukaan pitäisi olla helpompi. Paljon pitää kuitenkin muuttua, että Suomi haastaa edes Tsekkiä, joka ei mitenkään ole huono joukkue. Virheitä ei saa tulla samalla tavalla, ja syöttöjen pitää mennä ihan eri tavalla perille. Joukkue oli kuitenkin jopa Saksaa vastaan ongelmissa 5 vs. 5 -pelissä, mikä ei ole kovinkaan suuri luottamuslause sen suuntaan, että Tsekiltä pisteet vietäisiin.

Jalonen valitettavasti vielä kaivoi itselleen kuopan jättämällä J. Jokisen pois joukkueesta. Ei Jussi varmasti olisi yhtään apua Ruotsi-peliin tuonut, eikä välttämättä Tsekkiäkään vastaan, mutta nyt median on helpompi iskeä puukkoa. Vaikka omasta mielestänikin J. Jokinen Miettisen tilalla olisi 100 kertaa parempi ratkaisu, ei sillä taida olla merkitystä turnauksen loppusijoitukseen, jos joukkue on muuten niin kaukana pelitavasta, jolla pitäisi mennä.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Tämän postin tarkoitus on, että miksei keskustella siitä, miten seuraava vastustaja kaatuu ja mitä tuolla porukalla on tehtävissä? Ihan turhaa jossitella siitä kuka oli paska ja kuka vielä paskempi. Nyt tarvitaan niitä onnistumisia ja onnistujia, kiitos!

Tsekki kaatuu hyvällä puolustuspelillä sekä fyysisyydellä.. Puolustuksessa pärjää Timonen ja hyvänä päivänä Lydman.. Tarvittavaa fyysisyyttä ei ole kuin Ruuduilla.

Molemmilla joukkueilla on huippu maalivahdit, joten ottelu jäänee vähä maaliseksi. Nyt tarvittaisiin sitä huippupuolustusta, että omapää pysyy puhtaana, koska 2 maalia enempää ei Vokounin taakse mene.

Selänteen pariksi hyökkäykseen joku nopea ja taitava jakelija, Filppula? Ja työmyyräksi kulmiin T.Ruutu. Tuskin tulee mitään, mutta toivotaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös