Suomi Vancouverissa 2010

  • 1 098 898
  • 3 563
Tila
Viestiketju on suljettu.

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mielestäni yksittäisiä pelaajia tärkeämpää on keskittää katseet pelitapaan ja pelikuriin. Vaikka Petteri Sihvosesta voidaan olla montaa mieltä, niin tuo uusin juttu on kyllä täyttä asiaa.

Nyt kun tuota Ruotsi-peliä on kerennyt pohtia tarkemmin ja sulatella, niin fakta on se, että kenenkään yksittäisen pelaajan huonous ei tuota peliä ratkaissut suuntaan tai toiseen. Suurin ongelma on se, että tuntuu että jokainen ketju pelaa eri tavalla. Joukkueella ei ole yhteistä peli-ilmettä, ja tuntuu että pelaajat eivät ole jostain syystä syttyneet vielä koko turnaukseen. Iloisuus ja rentous puuttuvat täysin pelaamisesta.

Saku Koivun johtamaa ketjua voi tietysti arvostella kovinkin sanoin, mutta kyllä se suurin ongelma Suomella on se, että Leijonat pelaa joukkueena huonosti. Yksilötasolla Ruotsin tasoiselle maalle ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä, mutta nyt kun annetaan tasoitusta vielä yhtenäisyydessä ja joukkuepelissä, niin tulos on tämä. Suomi näytti jopa Saksaa huonommalta Ruotsia vastaan.

Toivon todella, että tämä surkeus perustuu siihen, että ns. panokseton peli loppujen lopuksi ei vain sytyttänyt ja seuraavassa pelissä on jo aivan eri draivi päällä. Näyttää kuitenkin vahvasti siltä, että vaikka näitä kisoja varten valmennusjohdon piti tehdä taustatyö ja valmistautuminen paremmin kuin koskaan aiemmin, niin valmennusjohto ei ole saanut koko joukkuetta puolelleen. Hyviä esimerkkejä tällaisesta on puolustajien pitkät NHL-tyyppiset avaukset ja esimerkiksi se, että Olli Jokisen peli näytti tänään juuri siltä kuin se on aiemmin arvokisoissa näyttänyt. Hän ei pelannut siinä maskimiehen roolissa, missä hän oli hyvä kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Muita samankaltaisia esimerkkejä löytyy, mutta nuo jäivät nyt päällimmäisenä mieleen.

Tappio sinällään minua ei huoleta paljoakaan, mutta se että Suomen peli ei ole tasaviisikoin toiminut yhdessäkään pelissä, on huolestuttavaa. Suomella ei ole yhtään kenttää, johon voisi luottaa täysin. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin Jarkko Immonen oli yksilöistä yksi suurimmista onnistujista tänään. Myös Ville Peltonen ja Niko Kapanen ovat kyllä näyttäneet olevansa ihan ansaitusti joukkueessa.
 
Sori, muotoilin huonosti.

En tarkoittanut sinua, vaan tätä Jatkoajassa yleisesti vallitsevaa "peli on menetetty" -fiilistä, johon törmää joka ketjussa. Suomi hävisi yhden käytännössä merkityksettömän ottelun ja porukka on kuin maansa myynyt. Nelisen vuotta sitten vitutti, mutta ei kai nyt sentään vielä? Ehkä sitten, kun tie oikeasti nousee pystyyn näissä sempaloissa.

Kyse ei oikeastaan ole hävitystä pelistä vaan siitä miten Suomi joukkueena pelasi ja on pelannut näissä kisoissa muutenkin.

Eniten itseäni häiritsee kiekollisen kaverin tukeminen. Joku Ruutu painii nurkassa 20 sekunttia ennenkun ketjukaveri tulee edes kolmen metrin päähän kyttäämään joskos Rudi saisi kiekon omille sieltä 3 ruotsalaisen välistä.

Rushista mennään päin seinää ja kukaan ei oikeastaan hae sitä vapaata linjaa jonne voisi pakki syöttää, eteenpäin vaan ilman ajatusta. Ei tämä ole iso kaukalo perkele.

Hyökkäysalueen kulmissa kun/jos kiekko saatiin haltuun niin kaverit ajaa maalille 10 sekunttia sen jälkeen kun tilanne on ohi jo.

Onhan tässä ruotsin hyvyyttä että syöttölinjat osataan tukkia ja niinkun Temekin sanoi "hyvin oli ruotsi läksynsä opiskellut".
Mutta on se nyt perkele jos ei tämän tason joukkue (ja valmentaja) kykene muutoksiin pelin sisällä vaan kustaan muuntajaan kolmannessa erässä vaikka tiedetään miten siinä käy.

S. Koivu: Hey coach what´s our plan B ?
Jalonen: What ? Theres plan B ?
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hellurei. Olipahan karu maanantaiherätys. 3-0 turpiin ja vain Kipperin ansiota, että luvut olivat noinkin siedettävät. Melko lailla iski täällä kotikatsomossa tuo aamuinen peli ilmat pihalle, kahden tuloksellisesti hyvän matsin jälkeen. Onhan tässä pari päivää aikaa kerätä fiilistä ja toivoa, nyt edelleen vain masentaa. Tärkein asia meillä on edelleen kunnossa - maalivahtipeli, joten siltä pohjalta tässä on kai alettava uskoa rakentamaan.

- Kukkonen oli aivan kädetön ja jalaton. Tietenkin räpellystä joutuu katsomaan seuraavassakin pelissä, kun Pitkänen meni hölmöilemään. Pitkäselle olisi todellakin ollut käyttöä, kun valmennusjohto olisi tajunnut antaa lisää vastuuta. Todella typerää peluuttamista pakkien osalta kaiken kaikkiaan ollut tähän mennessä.

- Muutenkin peluuttaminen on ollut syvältä. Pappaketjun pitäisi stuntata muita, eikä kantaa suurinta vastuuta. Papat osaa kyllä pelata, kuten tässäkin turnauksessa on nähty, mutta ei heille suurinta vastuuta pidä antaa. Ykköselle se kuuluu ja sitten toivotaan, että ykkönen vastaa huutoon, tähän mennessä ei ole tehojen puolesta vielä vastannut.

- Filppula ja Hagman olivat kenttäpelaajista parhaat. Minkä ihmeen takia Hagman joutuu pelaamaan kolmosessa ja muutenkin pelaa kovin vähän? Hagmania ykköseen ja Filppulaa kolmoseen tässä tilanteessa, kummastakin saisi enemmän irti ja kumpikin ketju voisi samalla piristyä.

- Miettinen pysyköön penkillä, nyt todellakin vituttaa JJokisen poisjättäminen niin kuin pelkäsinkin. Immonen saa siis pelata, vaikkei tuolle tasolle kuulukaan. Ei toki sen huonompi ollut tuossa Ruotsi-pelissä kuin muutkaan, mutta lähes kaikki olivatkin täysin surkeita.

- Nelonen pelasi ihan jees joo. Mutta eipä nelosta vielä ole testattu roolissaan, kun ei kovaa maata vastaan ole ollut johtoa mitä puolustaa. Saa nähdä joutuuko nelonen kunnon testiin ollenkaan. Kapanen ja Peltonen aika lailla katsomattomia kortteja ja varsinkin Peltonen epäilyttää. J.Ruutu pelaa kuitenkin vahvaa turnausta.

- Valmennus voisi herätä. Mitäs ihmeen messiaita nämä eurokaukaloiden miehet muka oikein on? Eikä se ykkösenkään peli ole toiminut. Silmät auki nyt siellä. Onko tämä joku kunniakysymys, ettei mielipiteitään ja sanojaan voi pyörtää tai virheitään myöntää? Tällä menolla jos jatketaan niin turpiin tulee Tshekkiä vastaan takuuvarmasti ja Jalonen joutuu sen jälkeen kiirastuleen. Sitä ei voi mikään estää, jos jatkaa tällaisella linjalla.
 

scholl

Jäsen
Forsbergilla ja jollain muulla Ruotsin pelaajallahan oli ilmeisesti ollut vatsatauti tms., ja oli siinä ja siinä, pystyikö Foppa peliin pukemaan

Samuel Påhlsson ei pystynyt pelaamaan lainkaan vatsataudin takia. No, ei Suomi saanut muutenkaan yv:llä mitään aikaan, vaikka hyvänä av-pelaajana tunnettu Påhlsson ei ollut mukana.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Eiköhän täällä ole jo kaikki olennainen menneestä ja tulevasta puitu, mutta pari viivaa omalta osaltani.

- Tuomo Ruudun ketju on melkeinpä ainut joka sai edes näennäisesti jotain tuolla kentällä aikaiseksi ruotsi pelissä. Ruutu taklasi ja rymisteli ja yritti sen minkä pystyi, ei vain riittänyt.

- Mitä tekee pappaketju, minkä ihmeen takia se ykkösylivoima piti joka helvetin kerta tunkea sinne neppailemaan? Kyllähän se nähtiin ettei se vaan toimi, jotain uutta kiitos!

- Niko Kapasen kenttä toimii ja tekee sen mitä täytyy.

Loppuun vielä asiallinen kysymys ilman mitään provoilua saatika muuta, josta jonkun pitäisi vetää herne nenään:

Täällä kun on paljon kommentoitu Immosen debyyttiä ja moni oli sitä mieltä, jotta Immonen ei ollut huono, mutta ei tuonut tuohon mitään lisäarvoakaan niin oliko nyt oikeasti edes mahdollista tuohon jengiin tämän päivän peliin yhden miehen tuoda mitään lisäarvoa? Ei siellä omasta mielestäni yhtään kukaan osannut kyllä tuoda lisäarvoa yhtään mihinkään. Tuohon jengiin oli paha tuoda lisäarvoa. Olisiko ollut mahdollista kokeilla jopa YV:hen Immosta M. Koivun ja kumppaneiden kanssa pelaamaan siinä vaiheessa kun huomattiin että Papat + Päällikkö ei vaan kykene?

En kyllä usko että oikeasti tuo oli se Suomi joka noissa kisoissa pelaa, piti nyt vaan näyttää olevansa paska, jotta sitten Tsekin voi laittaa laulukuoroon kun siellä on kaverin jengissä takinnapit auki.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Eiköhän tuolla lisäarvolla tarkoiteta sitä, että Immonen oli tasan yhtä näkymätön ja turha kuin Miettinen, jonka tilalla tämä tuli. Siispä periaatteessa ihan sama, että hiihtääkö siellä Immonen vai Miettinen, samaa paskaa eri paketissa. Itse olisin vain toivonut, että 13. hyökkääjä, eli käytännössä varamies, toisi jotain uutta peliin. Enemmän lisäarvoa 13. hyökkääjänä olisi tuonut vaikka Jonne Virtanen hakkaamalla sen Sharksin pitkätukan jään alle tutkailemaan seurajoukkueensa pudotuspelitilastoja.

Ei sillä, ei Immonen ollut lähellekään kentän huonoin, ei tosin voi ollakaan niin kauan, kun Kukkos Lasse saa riehua vapaana Suomen puolustusalueella.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Eiköhän tuolla lisäarvolla tarkoiteta sitä, että Immonen oli tasan yhtä näkymätön ja turha kuin Miettinen, jonka tilalla tämä tuli. Siispä periaatteessa ihan sama, että hiihtääkö siellä Immonen vai Miettinen, samaa paskaa eri paketissa.
Aikalailla totta, mutta kaksi tekijää on ainakin mielestäni jotka puoltavat Immosta Miettisen sijaan ja ne ovat aloituksia voi nyt hoitaa ketjussa ainakin kaksi pelaajaa, ja Immonen taklailee mitä nähtiin varsinkin kolmannessa erässä. Miettinen ei varmaan ole turnauksessa taklannut ollenkaan.
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Filppula-M.Koivu-Ruutu: Tämän ketjun pitäisi olla Suomen ykkösketju, mutta siinä ei ole yhtään maalintekijää. Koivu on ketjun aivot ja hänen pitäisi olla Suomen johtava pelaaja, Ruutu on ketjun rouhija, mutta Filppulan roolia en ymmärrä, koska samassa ketjussa on jo Mikko Koivu, joka hoitaa myös omiin päin pelaamisen erittäin tunnollisesti. Filppula todella ansaitsee paikkansa tässä joukkueessa siitä ei ole kyse, mutta ykkösketjuun pitäisi saada maalintekijä.
Jos pleikkari-pohjalta rakentelisi niin, OJ ja Filppula tulisi olla yhdessä, koska Filppula kaartelee, eikä lauo ja Jokinen ampuu sekä ajaa maalille. Miettisen peluuttaminen taas on jotain käsittämätöntä. Onko edes kokeiltu MKoivun kanssa? Millä perusteella valittiin ennen JJokista, jos ei otettu huomioon jotain synergiaetua Mikon kanssa? Ilmeisesti HPK-aikojen näytöillä.
 

RDivis

Jäsen
ei tosin voi ollakaan niin kauan, kun Kukkos Lasse saa riehua vapaana Suomen puolustusalueella.
Vaan kylläpä kertoo karua kieltään Suomen pakki tilanteesta, että ketäpä PUOLUSTAVAA puolustajaa sinne olisi voitu valita? Toki, nyt jälkiviisaana voi sanoa, ettei paljon Lassea huonommin voi pelata.

Tarkoitin noin niinkuin ennen kisoja. Salmela, Jokela, Väänänen? Ei hyvältä näytä. Sanokaa toki jos jonkun loistavan kandidaatin unohdin.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
En nyt tiedä olenko niin kauhean pettynyt vaikka Ruotsi pöllyytti meirät.

Joukkueemme peli oli paskaa mutta eipä tällä pelilläkään ollut mitään väliä sinäänsä. Joka ketju haki peliään ja en nostaisi ketään paremmaksi kuin muut. Kipper piti meitä pystyssä ja on oikeutettu jatkamaan ykkösenä. Pitkänen ulos mutta rapatessa roiskuu, Kukkonen mokaili..no Jalosen sanoin "paskasta ei saa konvehtia". Immosesta ei odotetusti ollut mitään erityistä hyötyä, hyvin sykki välillä mutta näkeehän lihavakin joskus varpaansa, jos oikein ponnistaa. Ahaha.

Eipä siinä muuta, usko on kova ja en usko että Tsekki mikään suuri haaste on leijonille jos vaan peli kulkee ja ennen kaikkea pelataan joukkueena. J.Ruutu voisi jatkaa siitä mihin Ovechkin jäi, eli Jagrin pommittaminen. Se oli hienoa katseltavaa.

Ja ehkä vielä pappa ketjun rikkoisin, Lehtinen pois. Teemulla ja Sakulla on paljon annettavaa kunhan vain saavat jonkun "sopivan" kolmanneksi.
 
Onko Tuomo Ruudun "ylävartalovamma" pahentunut? Varsin vaisua taklauspeliä.

En tiedä mitä peliä siellä on katsottu, mutta ainakin tänne kuopioon välitetyn kuvan perusteella Tuomo Ruutu oli ainoa pelaaja joka siellä ylipäätänsä edes taklasi. Jäähyjäkin onnistui hankkimaan sähäkällä esityksellään ja mielestäni oli ainoa suomalaisista Kipperin lisäksi joka ansaitsee edes jonkun näköiset puhtaat paperit. Kiekollisena toki ei häikäissyt.
 

R-G-P

Jäsen
Vaan kylläpä kertoo karua kieltään Suomen pakki tilanteesta, että ketäpä PUOLUSTAVAA puolustajaa sinne olisi voitu valita? Toki, nyt jälkiviisaana voi sanoa, ettei paljon Lassea huonommin voi pelata.

Tarkoitin noin niinkuin ennen kisoja. Salmela, Jokela, Väänänen? Ei hyvältä näytä. Sanokaa toki jos jonkun loistavan kandidaatin unohdin.

Eipä niitä noiden lisäksi taida juuri olla muita kuin Sm-liigatason peruspakkeja tyyliin Malmivaara, Huzcowski, Kuukka, sekä Mikko Lehtonen, joka olisi tosin pelikunnossa joukkueeseen mahtunut. Tämä onkin juuri Suomen ongelma kun sen top nelosen tai vitosen jälkeen löytyy vain muutama keskinkertainen peruspakki (Kukkonen, Väänänen) ja sitten keskinkertaisia hyökkääviä pakkeja, jotka eivät pärjää oman pään väännöissä (Salmela, Niskala, Koistinen). Laadukkaita, varmoja yleispakkeja ei vain löydy... Eikä myöskään tule löytymään lähitulevaisuudessa. Kunhan Timoset ja Salot lopettavat niin Suomen puolustuksen taso tipahtaa todella rajusti. Meillä on Silloin Pitkänen, Lydman, Lepistö ja.....Vatanen? ja....????
 

SHOW

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Immosen pelistä sen verran, että puhuttiin hyvästä alottajasta! montako alotusta se rääpäle voitti?! kai se on eri asia voittaa venäjäl niit alotuksii mut taso kovenee nii lopputulos oli tämä.. ei lisättävää!

PS. tuli nyt sit telkkaristakin nähtyy ne immosen jaken "naminami passit" jokiselle!

Messias vai?
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Immosen pelistä sen verran, että puhuttiin hyvästä alottajasta! montako alotusta se rääpäle voitti?! kai se on eri asia voittaa venäjäl niit alotuksii mut taso kovenee nii lopputulos oli tämä.. ei lisättävää!

PS. tuli nyt sit telkkaristakin nähtyy ne immosen jaken "naminami passit" jokiselle!

Messias vai?

Jos menisin tähän provoon niin olisin luultavasti vanhempi, kuin Metusalem tai sitten jossain melko paljon äänenmurrosta edeltävässä iässä...

Tuosta Suomen tilanteesta olen siinä mielessä huolissani, että peli oli aamulla ihan hakoteillä. Ei onnistunut oikeastaan mikään muu, kuin Kipper. Ylivoima oli tosi nihkeää ja tasakentällisin mielestäni nelonen ja Tuomo Ruutu onnistuivat hyvin.

Jalosen peluutus eteenkin erikoistilanteiden jälkeen kummastuttaa, koska tuossa nuo erikoistilanteet vain jatkuivat tuollaisilla omituisilla ketjuilla.

Loppujen lopuksi suurin osa joukkueesta vaikutti hyvinkin haluttomalta ja jotenkin sellaiselta Suomelta jota emme ole arvokisoissa tottuneet näkemään. Toivotaan, että homma tästä aukenee. Toisaalta ei tuohon Tshekki-peliin montaa päivää ole, mutta jospa tämän päiväinen olisi aukaissut joukkueenkin silmät.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eivät ole oululaiset säväyttäneet muuten kuin negatiivisesti, mutta eihän tuolta onnistujia löytynyt Hagmania lukuunottamatta. Hirveää katsottavaa tuollainen floppaus, mutta toisaalta hävisihän Ruotsikin viime olympialaisissa. MM-95-jahdissakin hävittiin, joten eihän tässä vielä mitään ole käynyt.

Se mikä ketuttaa on, että meidän parhaat pelaajat eivät loistaneet. Näiden rivipelaajien panoksethan eivät pelejä ratkaise, jos ykköspelaajat ovat hyviä.
Toivottavasti vapaapäivät käytetään jonkin muunkin yv-kuvion treenaamiseen kuin Salon pyssyyn.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eivät ole oululaiset säväyttäneet muuten kuin negatiivisesti, mutta eihän tuolta onnistujia löytynyt Hagmania lukuunottamatta. Hirveää katsottavaa tuollainen floppaus, mutta toisaalta hävisihän Ruotsikin viime olympialaisissa. MM-95-jahdissakin hävittiin, joten eihän tässä vielä mitään ole käynyt.

Tottahan tuo on, toisaalta pitää muistaa että nyt puhutaan yhdestä pelistä. Kukkonen epäonnistui tänään mutta on esittänyt joskus hienoja otteita kovissa peleissä, en mä siis menettäisi toivoa täysin hänen osaltaan seuraavan pelin suhteen. Tuo kaatuminenkin oli kakka juttu mutta usein en kyllä muista vastaavaa nähneeni häneltä. Toivotaan parempaa turnauksen jatkuessa. Nyt sattuu "puolusteltavana" olevan oululainen pelimies mutta yleensäkin olen sitä mieltä että yksittäisiä huonoja otteluita sattuu aina joskus, toki toisille enemmän ja silloin ei kyse olekaan enää yksittäisestä ottelusta :)

Sama koskee myös Immosta siinä määrin, että näyttöpaikat taisivat jäädä vähiin tämän turnauksen osalta. Tänään ei mitään säväyttävää kyllä tapahtunut.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Suomen 5-3 Yv-peli on todella vanhanaikaista, jauhetaan laidoissa ja sitten pyritään vetämään keskisektorista pakkien toimesta. Jokainen hiukankin modernimpi jengi pyrkisi voittamaan yhden vihun pois lähellä maalia ja sen jälkeen hakemaan poikittaissyöttöä. Muuten en tästä edes jaksaisi avautua, mutta kun Jalosella kuulemma on maailman modernein pelikirja. Ehkä olisikin jos nämä olisivat Albertvillen olympialaiset.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sama koskee myös Immosta siinä määrin, että näyttöpaikat taisivat jäädä vähiin tämän turnauksen osalta. Tänään ei mitään säväyttävää kyllä tapahtunut.

Ja pitää Jyväskylästä olevana maajoukkueen kannattajana kommentoida tätä :) Eli juuri näin. Immonen pelasi ihan ok sen vähän mitä kentälle pääsi. Pari taklausta jne, mutta ei mies kyllä oikeastaan lisäarvoa tuonut joukkueeseen. Toisaalta sitä ei tuo Antti Miettinenkään (millaisiakohan tehoja M.koivu tekisi esim Capitalsin ykkösessä, kun ihan ok pisteitä latoo Miettinen rinnallaan?). Näistä kahdesta siis pitää valita. Ei tässä pelissä oltaisi Jussi Jokisenkaan avuilla paljoa juhlittu, kun pelinrakentaminen oli tuollaista. Nyt siis valmennusjohdon tulee miettiä, että millä koostumuksilla saadaan eniten irti.

Kuten aiemmin jo mainittu niin Olli Jokisen ympärlille kentän rakentaminen on melko vaikeaa, jos homman kasaaminen tuntuu olevan vaikeaa NHLssä niin hankalaa se on näin lyhyessäkin turnauksessa. Niin ja Jokinen pelasi hienosti World Cupissa ja kuuluu ehdottomasti tähänkin joukkueeseen. Mielestäni valmennusjohdon tehtävä on löytää oikeat pelaajat OJn rinnalle ja kyllä heitä nyt Suomesta ja tästä joukkueesta pitäisi löytyä. Olli kuitenkin on pelimies.

Parempaa huomista odotellen: -FNM-
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näistä kahdesta siis pitää valita. Ei tässä pelissä oltaisi Jussi Jokisenkaan avuilla paljoa juhlittu, kun pelinrakentaminen oli tuollaista. Nyt siis valmennusjohdon tulee miettiä, että millä koostumuksilla saadaan eniten irti.

Pitkälti samaa mieltä mutta tuohon tartun hieman. Eli mielestäni ei voida sanoa että Jussi Jokisen johdolla ei olisi paljoa juhlittu, ei toki sitäkään että Jokisen avulla olisi juhlittu. Voi olla ettei Jokinen olisi tuonut mitään ratkaisevaa lisäarvoa joukkueeseen, voi myös olla että hän olisi jatkanut siitä mihin jäi änärissä ja sytyttänyt Suomen maalilla tärkeään paikkaan. Kyllä nää pelit on joskus pienestä kiinni ja henkimaailman asioita. Suunnannäyttäjää ei ainakaan tänään löytynyt. Tarkoitus ei ollut siis jossitella sen enempää Jussi Jokisella vaan ainoastaan muistuttaa että kyllä yksikin mies VOI muuttaa pelin kulun, sitä emme saa koskaan tietää oisko JJ ollut sellainen mies.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitkälti samaa mieltä mutta tuohon tartun hieman. Eli mielestäni ei voida sanoa että Jussi Jokisen johdolla ei olisi paljoa juhlittu, ei toki sitäkään että Jokisen avulla olisi juhlittu. Voi olla ettei Jokinen olisi tuonut mitään ratkaisevaa lisäarvoa joukkueeseen, voi myös olla että hän olisi jatkanut siitä mihin jäi änärissä ja sytyttänyt Suomen maalilla tärkeään paikkaan.

Itse samaa mieltä. Ehkä itseäni hieman huonosti toin julki. Tarkoitin, että tällä pelillä Jokisen Jussille ei noita paikkoja olisi saatu rakennettua. Ilman muuta loistava viimeistelijä, mutta peli oli sillä tasolla, että ehkä Crosby olisi voinut jotain vetää hihastaan :) Siis kokonaiskuva ankea.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Filppula-M.Koivu-Ruutu: Tämän ketjun pitäisi olla Suomen ykkösketju, mutta siinä ei ole yhtään maalintekijää. Koivu on ketjun aivot ja hänen pitäisi olla Suomen johtava pelaaja, Ruutu on ketjun rouhija, mutta Filppulan roolia en ymmärrä, koska samassa ketjussa on jo Mikko Koivu, joka hoitaa myös omiin päin pelaamisen erittäin tunnollisesti. Filppula todella ansaitsee paikkansa tässä joukkueessa siitä ei ole kyse, mutta ykkösketjuun pitäisi saada maalintekijä.

Täysin samaa mieltä. Itsekin ihmettelin tuon ykkösvitjan roolitusta ja jo ennen kisoja tuntui siltä, että tuosta ketjusta puuttuu maalintekijä. Olisikohan Ju...köh Olli Jokisesta sellaiseksi? Toisaalta, jos siihen ketjuun halutaan enemmän töitä tekevä ja maalintekoon kykenevä laituri, niin silloin voitaisiin kokeilla Hagmania, joka saa tällä hetkellä myöskin liian vähän peliaikaa. Hagmanin siirrolla saataisiin Filppula siirrettyä Olli Jokisen viereen tekemään peliä ja näin mahdollisesti saataisiin OJ:stakin enemmän irti. Kuka sitten olisi tuon ketjun kolmas lenkki? Sillä ei taida olla *askankaan väliä onko siinä Miettinen vai Immonen, ehkä tällä hetkellä valintani kohdistuisi jälkimmäiseen.

Vaan kylläpä kertoo karua kieltään Suomen pakki tilanteesta, että ketäpä PUOLUSTAVAA puolustajaa sinne olisi voitu valita? Toki, nyt jälkiviisaana voi sanoa, ettei paljon Lassea huonommin voi pelata.

Tarkoitin noin niinkuin ennen kisoja. Salmela, Jokela, Väänänen? Ei hyvältä näytä. Sanokaa toki jos jonkun loistavan kandidaatin unohdin.

Itsehän olisin valinnut Väänäsen Kukkosen tilalle nimenomaan ennen kisoja. Ossi on mielestäni ollut aina varmempi oman pään pelaaja kuin Lasse. Kuitenkin kun haussa oli nimenomaan puolustava puolustaja. Väänänen pärjää paremmin myös fyysisessä väännössä.

Noh, valmentajat ovat valintansa tehneet ja pakko kai se on vain toivoa, että joukkue alkaa pelaamaan puolivälierässä.
 

Acid

Jäsen
Nyt on sitten nähty ottelu Jyväskylän kuninkaalta, messiaalta vai oliko peräti jumala? Kun kerran ei saanut arvostella ennekuin on pelannut edes yhden ottelun, niin saako nyt. Kuten odottaa sopi J.Immonen on täysi turhake näissä kisoissa. Tarkkoja tilastoja en löytänyt, mutta ei se kyllä ainakaan siltä näyttänyt, että maagisena aloittajana tunnettu Immonen olisi niitä aloituksia voittanut liukuhihnalta.

Hyökkäyksessä on nyt 3 pelaajaa, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa näihin kisoihin, jos siis tavoite on mitalli. Peli oli täyttä paskaa ja Jalonen kantaa tästä vastuun, kuten kantaa pelaaja valinnoista. En olisi uskonut, että Jalonen voi olla noin pihalla. Suomen kisat on ohi. Jalosesta ei tähän hommaan ole. Äijällä ei ole mitään hajua mitä tapahtuu euroopan ulkopuolella.

Kipru voi maagisena päivänä pitää pelin tiukkana, mutta tuo jengi ja valmentajat ei vaan riitä. Se ei mikään yllätys ole kun kuuntelee noita Jalosen höpinöitä. Joku voisi sytyttää valot Jalosen päässä, nyt siellä on säkki pimeää.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse samaa mieltä. Ehkä itseäni hieman huonosti toin julki. Tarkoitin, että tällä pelillä Jokisen Jussille ei noita paikkoja olisi saatu rakennettua. Ilman muuta loistava viimeistelijä, mutta peli oli sillä tasolla, että ehkä Crosby olisi voinut jotain vetää hihastaan :) Siis kokonaiskuva ankea.

Aivan. Toki Jussi olisi voinut tehdä sen yhden vaikka läpiajosta Pitkäsen syötöstä, tuohon änärissä toimivaan peruskuvioon kun ei muuten juuri pelisysteemiä tarvita :) Tai sitten ei...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En tiedä mitä peliä siellä on katsottu, mutta ainakin tänne kuopioon välitetyn kuvan perusteella Tuomo Ruutu oli ainoa pelaaja joka siellä ylipäätänsä edes taklasi. Jäähyjäkin onnistui hankkimaan sähäkällä esityksellään ja mielestäni oli ainoa suomalaisista Kipperin lisäksi joka ansaitsee edes jonkun näköiset puhtaat paperit. Kiekollisena toki ei häikäissyt.

Täällä on katsottu koko edellinen yö kiekkoa, taklausreferenssien pohjat määriteltiin ottelussa Kanada-USA. Sori vaan, jos sen jälkeen kaikki Suomen taklaukset (myös Ruudun) näyttivät vähän sinne päin tehdyiltä ja ylipäätään olemattomilta. Kanada-USA oli sellaista jääkiekkoa, jonka kaltaista jääkiekon pitäisi ollakin, myös taklauspelin osalta.

Kuten sanoitkin, kiekollisena Tuomo Ruudusta ei juuri hyötyä ollut, mikä panee miettimään, onko hänen optimaalinen pelipaikkansa ykköskentässä ja ylivoimissa. Toisaalta, eipä Suomelta juuri ketään muutakaan pelaajaa löydy, jolla olisi paitsi suoraviivaisuutta, myös kädet tehdä maaleja. Hagman sentään - Hagmania pitäisi peluuttaa ykkösessä tai kakkosessa, vaihtaa vaikka Lehtinen pois pappaketjusta.

Taklauksista vielä: toki Tuomo Ruutu taklasi pari perusniittiä, mutta itse olisin odottanut nimenomaan Tuomo Ruudulta paljon hanakampaa ja voimakkaampaa taklauspeliä, sellaisia joiden jälkeen vastustaja keräilee pidempään kamppeitaan. Kenties jopa niitä niitä Mertarannan mainostamia "RUMIA TAKLAUKSIA". Samanlaisia niittejä voisi jakaa myös Jarkko Ruutu, ja toivottavasti veljesparin johdolla Suomi pelaakin Tshekkiä vastaan erittäin fyysistä peliä. Siitä ei tule mitään, jos annetaan tshekkiläisten neppailla taitokiekkoa, koska taitokiekossa he ovat Suomea monta kertaa etevämpiä.

Mutta kuten totesitkin, eivät siellä muut suomalaispelaajat taklanneet oikeastaan juuri ollenkaan (paitsi Pitkänen ruotsalaista kuuppaan), joten sikäli Tuomo Ruudulle kuitenkin synninpäästö ottelusta, vaikkei mitään aikaan saanutkaan.

Puhtaat paperit annan kuitenkin lähinnä vain Kiprusoffille ja oman puolustusvelvoitteisen ruutunsa hoitaneelle (heh) Jarkko Ruudulle, muut pelaajat toivon mukaan vilkaisevat peiliin tänään ja kaivavat sen jälkeen sisimmästään "nyt perkele lähtee Tshekki laulukuoroon vaikka kiekko pitäisi syödä, takatukat taklata maata kiertävälle radalle ja Vokounin päälle ajaa kuin yleinen syyttäjä"-asenteen.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyökkäyksessä on nyt 3 pelaajaa, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa näihin kisoihin, jos siis tavoite on mitalli. Peli oli täyttä paskaa ja Jalonen kantaa tästä vastuun, kuten kantaa pelaaja valinnoista. En olisi uskonut, että Jalonen voi olla noin pihalla. Suomen kisat on ohi. Jalosesta ei tähän hommaan ole. Äijällä ei ole mitään hajua mitä tapahtuu euroopan ulkopuolella.

No siis pelasivathan Saku, Teemu ja Jere huonosti, mutta tuo nyt on jo aika törkeää kritiikkiä! Siis peliaikaa tuli reilusti niin tasaviisikoin, kuin Sakulle ja Teemulle ylivoimallakin, eikä mitään muuta jäänyt käteen kuin Koivun ihastelu avopaikalta svedumaaliin ja Selänteen täydellinen koomailu tilanteessa kuin tilanteessa... siitäkin huolimatta tuo sinun sinänsä kyllä ihan ansiokas kritiikkisi on mielestäni hiukkasen hakoteillä.

Kritisoisit mieluumin vaikka Ville Peltosta ja Jarkko Immosta. Hah, ne jätkät sentään oli niin paskoja, etteivät saaneet kuin jämäminuutteja! Itse asiassa luulen, että peli kaatui juuri siihen, että nhl- jätkiä vitutti aivan kohtuuttomasti se, että on näitä eht- miehiä mukana oikeissa kisoissa. Meneehän siitä peli sekaisin vähemmästäkin ja luottamus valmentajaan. Oletko miettinyt tätä seikkaa lainkaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös