HIFK:n peliesitykset

  • 1 152 044
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla onnistujat ovat joko 80-sektorin ei-niin-tärkeitä-pelaajia tai hyökkääjiä. Epäonnistujat ovat alakerran isoilla odotuksilla ja palkoilla ladatut pelaajat. Pointtina tässä oli osoittaa kuitenkin myös se, että aivan joka ainoa ei ole epäonnistunut. Joukkueessa on paljon hyvin pelanneitakin.

Suurin ongelma tulee siitä, että onnistujat ovat nippa nappa ylittäneet perustasonsa (pl.Bates) ja monet alakerran heebot ovat epäonnistuneet täysin. Räikeimmin siis Pitkämäki, Walsh, osin Hacker.

Täysin toiseen asiaan: Naapuristamme voi katsoa miten tärkeää hyvä maalivahtipeli on. Pari peliä hiukan heikommalla tasolla, ja heti on tappioputki päällä. Meillä oltaisiin selitetty pakkien virheillä, mutta narrit reagoi heti ja vaihtoi kassaria. Nyt ei mennyt putkeen, mutta sentään tehtiin jotain.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turkuduo, missä viipyy kommentti Honkasesta ? Miksi 7. pakiksi alunperin signattu kaveri ärsyttää niin sairaasti? Ei riitä, että se on yhtä huono kuin Walsh. Pitäähän mestispakin ollakin huonompi kuin AHL-pakki. Suurempi ongelmapesäke näistä kahdesta on alle mestistason suorittava AHL-pakki. Honkanen on hyvä kolmosparin pakki / 7. pakki liigaan, on saatu jopa enemmän kuin mitä odotettiin. Starat ovat vajonneet. Ei kukaan ole odottanut Honkaselta kykyjä pelata 1-2 -pareissa.
Koska "mestis" hommattiin täysin väärään rooliin. Jengissä on yhteensä 11 puolustajaa (www.hifk.fi/joukkue), joiden mukana on muuten KiVa:ssa olevat lainapelaajat. Niitä kahta ei ole näkynyt yhdessäkään pelissä, eli jengissä on tosiasiassa 9 puolustajaa. Tuossa yhdeksässä on taas mukana kesken kauden A-junnuista nostettu Melart joka nostettiin loukkaantuneen Holmbergin tilalle, eli todellisuudessa HIFK lähti liigaan kahdeksalla pakilla. Mun mielestä tuohon määräään ei mahdu yhtään "mestis"-tason pakkia, ei millään. Jos lähtökohtaisesti puolustajia on noinkin vähän täytyy kaikkien kahdeksan olla minimitasoltaan liigapelaaja, "mestis" ei sitä ole, vaikka liigapelaajaksi hommattiinkin. Olisin helvetin tyytyväinen jos "mestis" olisi pelaillut KiVa:ssa ja aina välillä tullut korvaamaan loukkaantumisia, mutta kun näin ei ole ollut. "Mestis" tuli lähtökohtaisesti liian kovaan rooliin, pari loukkaantumista ja "mestis" veteleekin jo 15-20 min/peli. "Mestiksen" tilalle olisi kaivattu se puolustuksen "markkuhurme", nyt saatiin puolustuksen "janihonkanen" eli mestisjyrä. Käsittämätön kulttihahmo koko peluri, koko status perustuu yhteen Tallinnassa käytyyn tappeluun, muuten on puolustuspäässä melkolailla vitsi.

Asian voi nimittäin kelailla myös seuraavasti: kaikki muistavat Pasi Saarisen ensimmäisen kauden HIFK:ssa, vituiksi meni (53 ott, 2+3=5, -14). Seuraava kausi meni jo paljon paremmin (52 ott, 8+7=15, +2). Pasi Saarinen kärsi helvetisti siitä että pelasi kauden 02/03 Nicce Hedbergin kanssa (51 ott, 0+5=5, -14), mutta jo seuraavalla kaudella meno muuttui. Miten tuosta saa linkin nykytilanteeseen? Nicce hommattiin myöskin samoille sijoille pakkirankingissa kuin "mestis", mutta omalla esityksellään veti myös pakkikaverinsa esitykset alas. "Mestis" tekee pahimmillaan saman. Mua ärsyttää se että HIFK:hon "adoptoidaan" pelaajia, "mestis" ei olisi tässä porukassa ellei olisi paukuttanut sitä yhtä turpaan Tallinnassa, en nyt muista oliko käynnissä peli vai tapahtuiko se taxijonossa. Mun joukkueeseen mahtuu hyvin tuommoinen pelaaja, mutta joko se on

- puhtaasti tappelija, eli ei kentällä juurikaan muuten näy. Ja jos näkyy niin hyökkäyksessä
- pelitaidoiltaan myös liigatasoa eli osaa myös pelata. Kentällä ollessaan siis selkeä apu joukkueelle

HIFK:n pakisto on täysin vajaa ja sen huomasi kun Turunen ja Haverinen olivat poissa. Silloinhan 6 pakin joukossa oli Melart, Walsh ja "Mestis" joista ymmärrän ainoastaan Melartin peluuttamisen. Melarthan nostettiin rinkiin loukkaantumisten takia, ei sen ollut tarkoitus pelata liigaa. Noita kahta muuta en, he ovat heiluneet mukana alusta asti. Puolustuksessa on kyllä muuten asiallinen koostumus: Heikkinen, Kankaanperä ja Pikkarainen ovat hyviä liigapelaajia ja jos heidän apunaan olisi oikea ulkomaalaisvahvistus sekä pakiston "markkuhurme" olisi pakisto jo hyvä. Ajatusleikkinä, jos kauteen olisi lähdetty seuraavalla kokoonpanolla:

Heikkinen - Kankaanperä
Vahvistus - Haverinen
Pikkarainen - "markkuhurme"
Turunen - Holmberg

lisänä (Ahonen, Purolinna) ja tarvittaessa A-junnuista Melart olisi HIFK:n puolustus ollut täysin riittävä tähän liigaan. Honkanen olisi ollut porukassa, mutta laitahyökkääjänä tuomaan kovuutta. Nyt tuli aivan liian isot saappaat "mestiksen" jalkaan. Puolustajana korkeintaan yhdeksäs pakki, eli lähtökohtaisesti ei mitään jakoa kokoonpanoon, mestistasoa kun on, mutta loukkaantumissumassa pakon edessä.

Pakistoon ei muuten voi mun mielestä noudattaa suoraan tuota 20/80 sääntöä. Puolustajia on sen verran vähän ettei kahdeksan kärkeen mahdu mukaan yhtään ei-liigatason pelaajaa, hyökkäykseen menee selkeästi 1-2 roolihemmoa. Jos kahdeksassa kärkipakissa annetaan jo alussa muille jengeille pari ukkoa eteen, niin mitäs sitten kun on 3 poissa? HIFK:lla oli tuossa Holmberg, Haverinen ja Turunen jolloin tilanne oli jo koominen. 6 pakkia joiden mukana Walsh ja "mestis". Ja vastustajalla oli hauskaa, hah. Pakiston kanssa pätee ennemmin se että puolustus on juuri niin hyvä kuin sen heikoin pakki, hyökkäyksessä on enemmän pelivaraa. Mun mielestä ketjuajattelu jengin sisällä on selkeä:

- hyökkääjä tekee virheen --> hyökkäyspäässä ei tehtyä maalia, puolustuspäässä vastustaja saa hyvän tilanteen, puolustus voi tosin paikata mokan
- puolustaja tekee virheen --> hyökkäyspäässä ei tehtyä maalia tai hyökkäykseenlähtö epäonnistuu, puolustuspäässä vastustaja saa maalipaikan, maalivahti voi tosin paikata mokan
- maalivahti tekee virheen --> maali

Koko jengin suhteen voi olla joku 20/80 tai 30/70 ajattelu, mutta lähtökohta pitää olla se että puolustuksessa ovat kaikki parit ensisijaisesti liigatason pelaajia. HIFK:lla oli jo alussa kahdeksan joukossa Walsh ja "mestis" jotka eivät olleet. Walsh nyt on ulkomaalainen, eli ei liene tarvetta kertoa miksi siitä pitäisi hankkiutua eroon, mutta "mestis" ei täytä sitä yhtä ainoata kriteeriä mikä kotimaisen kahdeksan pakin joukkoon laitettavan pelaajan pitää täyttää. Sen pitää olla liigatasoa koska tuli pelaamaan liigaa. Miksi täällä muuten mouhotaan ylipäänsä jostain hämärästä Hackerista joka oli selkeä paikko loukkaantumissumassa, mutta honkanen pääsee kuin koira veräjästä vaikkei täytä sitä yhtä ja ainoata kriteeriä mikä tuon roolin pelaajan tulee täyttää? No siksi että se on niin saatanan kova, se vetelee tota ja tota ja tota ja tota turpaan. Itse asiassa se on niin vitun kova ettei kukaan uskalla enää ottaa siltä turpaan, siksi laitetaan A-junnu hoitamaan se homma. No siksi että se on niin saatanan brändi-ukko, se vetelee muuten tarvittaessa vaikka itse Penaa turpaan. Käsittätöntä. Blues-peli oli sille näytön paikka koska Brennankin lähti mutta "mestis" mokasi. Kait se kelaili olevansa niin tärkeä ukko jengille ettei voi taistella tuolla tavalla jengin puolesta. Sillä onko Hacker kentällä 0-5 minuuttia ei ole mitään merkitystä HIFK:n kannalta, mutta sillä onko "Mestis" kentällä 15 minuuttia jo on. Hacker tuli, oli ja kaiketi on vieläkin mutten itse ajattele sitä käytännössä ollenkaan. Vähän sama kun Ferrarin mekaanikot kertoisivat täyttäneensä Räikkösen Formulan pissapojan. Itse kelaisin että "aijaa, et siel on sit sellanenki". Mutta jos samaiset hemmot ilmoittaisivat laittaneensa kuuden sytytystulpan joukkoon pari paskaa mukaan ihmettelisin "onkohan noil ny ihan kaikki himassa".

Äläkä ymmärrä väärin, "Mestis" on hyvä lisä porukkaan ja pitäisin porukassa itsekin ja viimeistään nyt kun Brennan lähti. "Mestis" on vaan täysin väärässä paikassa. Lostedtista tehtiin hyökkääjä, suosittelen pelipaikan vaihtoa "mestiksellekin". "Mestiksen" edellä rankingissa pitäisi olla vähintään yksi puolustaja, mieluummin kaksi niin hommassa olisi jotain järkeä. Jani Honkasen taidoilla varustettu "mestis-miliisi" menee Liivikin kanssa alaketjujen laidalla. Mutta pelaavan kuuden pakin joukossa? No joo, Kummeli-kamaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minun HIFKistäni ei puutu vieläkään kauden 08-09 osalta muuta kuin todella hyvä ykkösmaalivahti, kiekollinen taitopakki ykköspariin ja kolmosparista kotimainen kokenut puolustaja. Näiden pelaajien hankinta kuuluu Tom Nybondasin toimenkuvaan. Lisäksi nokka-Jalosen olisi kehitettävä HIFK:lle sellainen pelitapa Nordikselle, että se tuottaa 2,13 pistettä/ottelu. Nyt Jalosen HIFK saa kotona 1,13 pistettä/ottelu ja tekee itse maaleja kotipeleissä vain 2,33/ottelu. Pitäisi tehdä itse ainakin 1 maali/ottelu lisää ja sitten parantaa puolustusta ja mv-peliä niin, että omiin menee korkeintaan 2,50/ottelu.

Tässä ohjelmani Nybondasille ja Jaloselle, eikun hommiin vaan, hyvät herrat.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Uusimmassa Jääkiekkolehdessä on aika mielenkiintoinen juttu siitä kuinka vähän loppujen lopuksi runkosarjan sijoitukset muuttuvat suhteessa kevätkauden kanssa. Jos olet syksyllä hyvä, olet sitä yleensä myös keväällä.

Nopea vilkaisu osoittaa myös aika karulla tavalla sen, ettei kevätkaudella paska muutu enää kullaksi, vaan meno jatkuu aika lähestulkoon samanlaisena. Vaikka tilastoihin ei kannatakkaan liikaa tuijotella, niin taitaa ne kuitenkin aika hyvin kertoa sen totuuden?

HIFK on tällä hetkellä kymmenes 43:lla pisteellään. Jos vanhat merkit pitävät kutinsa ei tuolta sijalta kummempaa nousua ole enää odotettavissa. Olet syksyllä paska, olet keväällä paska.

Suomen mestari on vain kerran liigan historiassa tullut kärkikolmikon ulkopuolelta, kun Tappara voitti mestaruuden 2003, ollessaan runkosarjassa 7.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen mestari on vain kerran liigan historiassa tullut kärkikolmikon ulkopuolelta, kun Tappara voitti mestaruuden 2003, ollessaan runkosarjassa 7.
Tämähän ei pidä paikkaansa. Tappara oli tuona vuonna runkosarjan viides. Lisäksi neljänneltä sijalta on noustu useammankin kerran mestariksi, esim. -94, -95 ja -06.

Mutta se ei varmasti tule kenellekään aktiivisesti lätkää seuraavalle yllätyksenä, että jos peli ei viimeistään loppusyksystä/joulutauolla loksahda kohdalleen, niin keväällä pelit loppuu hyvin lyhyeen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Aika hyvin tää 80/20 (70/30) toteutuu äkkiseltään HIFK:ssa. Peliaikaa saaneita on meillä 32 kpl ja otin mukaan ne, jotka yhä pelaavat eli ovat joukkueen käytettävissä. Jaoin pelaajat kolmeen palkkaryhmään: 1. Isopalkkaiset 2. Hyvää liigatasoa 3. Edulliset. Osa 2-ryhmän miehistä on kyllä millä tahansa mittarilla hyväpalkkaisia, on aika kornia sanoa 110ke ansaitsevaa pelaajaa "hyvää liigatasoa" olevaksi, mutta jos nyt mennään joukkueen mukaan kuitenkin. SM-liigapelaajan keskiansiohan on 60-70ke. HIFK:ssa keskiansio on hieman isompi, vaikka joukkueessa on myös paljon edullisia pelaajia.

Osan pelaajista palkan tiedän, osa on arvioituja vakaan "syytä uskoa" -klausuulin perusteella. Isoja virheitä tässä ei pitäisi olla ja yksittäisiä palkkoja tärkeämpää on nyt tsekata jakautumaa joukkueen sisällä:

1. Isot palkat

-Pitkämäki
-Kankaanperä
-Loppi
-Kuhta
-Pesonen
-I.Pikkarainen
-Hirso

(7)

2. Hyvää vakaata liigatasoa

ylempi keskiluokka:
-H.Pikkarainen
-Petrell
-Luttinen
-Heikkinen
-Hacker

muut:
-Bates (tuli kesken kauden tryoutilla)
-Walsh
-Turunen
-Porthen
-Ahtola

(10)

3. Edulliset

-Nieminen
-Ahlqvist
-Honkanen
-Holmberg
-Melart
-Haverinen
-Wärn
-Nyholm
-Pöysti
-Keränen
-Ramstedt
-Liivik

(12)

Yhteensä 29 kpl. 7 kovapalkkaista = 24% joukkueesta. Mutta on HIFK:ssa myös ihan kivasti ylempää keskiluokkaa. Tämä perustuu omiin tietoihini ja tiedän palkat paljon paremmin liksahaitarin ylä- kuin alapäästä. Ei tuossa silti isoja virheitä ole.

edit: Turkuduolle Honkasesta: En mä isoista linjoista ole eri mieltä. Ja täsmäaseenahan Honkki on suorastaan pakollinenkin nyt. Hyvin voisi tehdä Penat ja koota uuden version NHK -triosta: Honkanen-Liivik-Melart. Tämä edellyttäisi Turusen ja Holmbergin/Purolinnan/Ahosen pelaamista. Tuosta ylemmästä 80/20 -jakautumastakin näkee, että 7 huippupalkatun joukossa on loppujen lopuksi vain 2 alakerran pelaajaa. Koska hyökkäyksen ei tarvitse olla niin vitun painava kuin HIFK:ssa on nyt, olisi ollut paljon järkevämpi ottaa 7 kovapalkkaisen rykmenttiin kylmästi 4, jopa 5 alakerran pelaajaa. Hyökkäyksessähän HIFK ei olisi kusessa, jos Pesonen tai I.Pikkarainen lähtisi. Ja kumpikin on kovapalkkainen. Tämä kuvastaa ennenkaikkea sitä, että hyökkäyksessä meillä on ihan riittävästi tätä ylempää, laadukasta keskiluokkaa. Pelaajien palkkasektoreissa on oikea määrä pelaajia. Mutta ne ovat isoja palkkoja koskien väärien pelipaikkojen miehiä.

Honkasen peluuttaminen nykyroolissaan on täysin KJ:n valinta. Pelkään, että KJ peluuttaisi Lostedtia ja Lainettakin kuten Honkkia: ikäänkuin siinä olisi aivan oikea kiekollisesti kykenevä liigapelaaja. Ottaisin heti testiin Purolinnat ja kumppanit ja pitäisin Honkin ehdottomasti messissä. Toiseen rooliin vaan. Kyllä se hoitaa rujommankin pelin heti kun tilataan. Pelicansissa Ara peluutti Honkkia paljon räväkämmin. Honkanenhan veti selkeästi turpaan yhtä meidän pelaajaa, olisiko ollut Järvistä pari-kolme kautta sitten Lahdessa. Siinä ei HIFK-mies ehtinyt kissaakaan sanoa. Muistutan kuitenkin siitä, että Honkanen on ollut kiekollisenakin pakkina parempi kuin Amerikan Lipeäkala. Honkin handuilla on tehty 5 pinnaa ja molemmat maalit ovat olleet ihan siistejä viivavetoja. Joulukinkku virittelee vielä.

edit2: Jääkiekkolehti on huomannut siis saman, minkä allekirjoittanut kirjoitti tänne jo syyskuussa: joka toinen vuosi finaalissa pelaavat runkosarjan 1. ja 2. Kerran kymmenessä vuodessa jompikumpi on finaalista ulkona. Kerran 20 vuodessa molemmat ovat finaalista ulkona.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Dennis kirjoitti:
Tämähän ei pidä paikkaansa. Tappara oli tuona vuonna runkosarjan viides. Lisäksi neljänneltä sijalta on noustu useammankin kerran mestariksi, esim. -94, -95 ja -06.

Noh, niinpä tietenkin... sori meikäläisen moka.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos kasataan porukkaa mahdollsimman pitkälle vain ja ainoastaan JHagin tietojen perusteella kalliista ja keskipalkkaisista pelaajista, niin saadaan tällainen nippu:

Mv: Pitkämäki

Heikkinen-Walsh
Kankaanperä-H Pikkarainen
Turunen-

Petrell-Hirso-Kuhta
I Pikkarainen-Loppi-Pesonen
Hacker-Bates-Luttinen
Ahtola-Porthen-

Kakkosveskarin paikasta pitäisi taistella Nieminen ja Ahlqvist. Puolustajien 6-9 paikoista Honkanen, Holmberg, Melart ja Haverinen. Hyökkääjien # 12-17 ovat paperilla palkkojen perusteella Ramstedt, Liivik, Wärn, Nyholm, Pöysti ja Keränen.

Meillä on siis 17 kova- tai keskipalkkaista pelaajaa, joiden kaikkien pitäisi olla joukkueen tukipilareita. Hyökkäyksellä kyllä pärjää, varsinkin sitten, kun Loppi ja Porthen tervehtyvät, Hackerista pitää toki hankkiutua eroon. Puolustuksessa Walsh on iso floppi ja H Pikkarainen ja Heikkinen alisuorittavat. Kankaanperän ongelma on surkean alkukauden jälkeen ollut lähinnä liian kiekollinen rooli, jossa hän ei ole parhaimmillaan. Turunen on vähän 50-60, mutta menettelisi sellaisessa puolustuksessa, joka muuten toimisi. Pitkämäki on taas joukkueen kehnoin lenkki verrattuna odotuksiin ja pelaajan sopimukseen.

Jos HIFK:lla ei ole rahaa tai halua tuhlata heti osakeannin rahoja pelaajakauppoihin, niin hyökkääjiä olisi pakko saada vaihdettua hyviin puolustajiin pari kappaletta ja hommattava loppukaudeksi kunnollinen ykkösmaalivahti. Se kallispalkkainen kiekollinen pakki ja uusi ykkösmv on ainakin pakko hankkia, jos edes sijat 5-6 tällä kaudella kiinnostavat herroja Jalonen, Nybondas ja Valtanen, sekä heidän työpanoksensa valvojia.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Honkasen peluuttaminen nykyroolissaan on täysin KJ:n valinta. Pelkään, että KJ peluuttaisi Lostedtia ja Lainettakin kuten Honkkia: ikäänkuin siinä olisi aivan oikea kiekollisesti kykenevä liigapelaaja. Ottaisin heti testiin Purolinnat ja kumppanit ja pitäisin Honkin ehdottomasti messissä. Toiseen rooliin vaan. Kyllä se hoitaa rujommankin pelin heti kun tilataan. Pelicansissa Ara peluutti Honkkia paljon räväkämmin. Honkanenhan veti selkeästi turpaan yhtä meidän pelaajaa, olisiko ollut Järvistä pari-kolme kautta sitten Lahdessa. Siinä ei HIFK-mies ehtinyt kissaakaan sanoa. Muistutan kuitenkin siitä, että Honkanen on ollut kiekollisenakin pakkina parempi kuin Amerikan Lipeäkala. Honkin handuilla on tehty 5 pinnaa ja molemmat maalit ovat olleet ihan siistejä viivavetoja. Joulukinkku virittelee vielä.
"Mestiksen" peluuttaminen nykyroolissaan on KJ:n valinta mutta eipä sillä kyllä vaihtoehtojakaan ole. HIFK:n pakisto on kyllä muuten ihan asiallinen, puolustuksessa on kaksi virhettä: Walsh ja "mestis". Jos heidän paikoillaan olisi ollut oikeat puolustajat olisi pisteitäkin varmasti enemmän. Voi olla että HIFK:lla olisi jopa 10-15 pinnaa enemmän. "Mestiksen" mukanaolon ymmärsin Blues-peliin asti, enää en. Siis kelataas nyt faktat, meillä on selkeästi mestistason pakki jonka ainoa status on että se osaa tapella. Ja siinä se on muuten vittu kova, Järvinenkin sai pataan Lahdessa kolme vuotta sitten. Ei ehtinyt mitään sanoa, ja miliisi vaan paukutti menemään. Vittu, käsi kävi paljon nopeammin kun rippileirillä runkatessa. Just. Mä olen muuten kohta sitä mieltä että "miliisi" on oikeastaan jo niin kova että se vetäisi koko liiga turpaan, ongema on ettei muu liiga uskalla. Oikeastaan parempi niin, ei tämä liiga sairaalaan mahtuisikaan. Selvitetään nyt, "mestiksen" ainoa funktio on olla kuittaaja. Ja jos Lostedt käy HIFK:n ykkösmaalintekijän kimppuun 3 sekunnin pelin jälkeen on mestistason puolustajan, joka muuten antaisi pataan koko NHL:lle, ainoa tehtävä kuitata tuo homma. Eikä siinä enää kysellä KoJo:lta että kävisikö? Eikä siinä kysellä Blues-jannulta että kävisikö? Siinä mennään Rajamäen viereen ja todetaan että se on muuten nyt. "Mestis" varmaan kelasi, samalla kun kiillotti pleksiään, että "antaa ton A-junnun hoitaa toi homma, mä ratkasen tän matsin sit ylivoimalla".

Mikä vitun bobiorri se luulee olevansa. Jonkun pitäisi paukuttaa sitä turpaan niin putoaisi kaveri linnoistaan alas. Ai niin, eihän semmoista ole. Se on nimittäin vähintään ziljoona biljoonaa kertaa kovempi kun Klaus Flaming. Ja Klaus Flaming on kova.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Honkanen veti 3 vuotta sitten kuonoon Petrelliä, ei Turo Järvistä, jos puhumme samasta ottelusta. Honkanen pelasi koko matsissa vain yhden vaihdon kolmannen erän puolivälissä, kun Pelicans oli jo erittäin todennäköisesti hävinnyt lätkäpelin HIFK:lle. Tämä oli se kuuluisa Sean Averyn viimeinen peli sm-liigassa lockoutin aikana, olin paikanpäällä pelissä. Pelicansia valmensi silloin Petri Matikainen, jos muistan oikein.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Honkasesta

Jani Honkanen on mielestäni ollut positiivinen yllätys tällä kaudella. Pääosin pelaa hyvää peruspakin peliä. Tämä on nyt vain minun mielipide, mutta olen positiivisesti yllättynyt Honkasen pelaamisesta. Ei hänestä mitään tähtipakkia saa, mutta ihan hyvin nyky-Honkanen voisi pelata kolmosparissa/7. pakkina, vaikka IFK:lla olisi joukkue jolla yritetään voittaa mestaruutta. Mies tietää mihin kykenee ja on kuitenkin sen verran kokenut, ettei hasardeja tule (tai ainakaan ei ole minun näkemissäni peleissä tullu).

Juu, voisihan se myllyttää meidän iloksi, mutta kun noita pakkeja on sen verran vähän, että mieluummin pysykööt kentän puolella. Honkanen oli muuten Nybarilta onnistunut hankinta, sanokaa mitä haluatte. Halpa, kokenut puolustaja pieneen rooliin.

Jotenkin aika väkinäiseltä kuulostaa muuten tuo "mestis"-lempinimi. Mutta mikäs siinä, jos hyvältä tuntuu.

Jouluja.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Selvitetään nyt, "mestiksen" ainoa funktio on olla kuittaaja. Ja jos Lostedt käy HIFK:n ykkösmaalintekijän kimppuun 3 sekunnin pelin jälkeen on mestistason puolustajan, joka muuten antaisi pataan koko NHL:lle, ainoa tehtävä kuitata tuo homma. Eikä siinä enää kysellä KoJo:lta että kävisikö? Eikä siinä kysellä Blues-jannulta että kävisikö? Siinä mennään Rajamäen viereen ja todetaan että se on muuten nyt. "Mestis" varmaan kelasi, samalla kun kiillotti pleksiään, että "antaa ton A-junnun hoitaa toi homma, mä ratkasen tän matsin sit ylivoimalla".

Kyllä kai Honkanenkin olisi voinut Rajamäen hoitaa, mutta siinä tapauksessa Miliisi/Mestis (yliviivaa tarpeeton) istuisi 27.12. Ilmalan katsomossa syömässä popparia. Samaan aikaan Melart on junnukisoissa ja siis niin ollen myös poissa IFK:n kokoonpanosta. Meiltä olisi siis kaksi vakiopuolustajaa sivussa. Nyt, kun Melart kärsii pelikieltonsa maajoukkuekomennuksella eli pelikielto ei vaikuta mitenkään, Honkanen voi ratkaista Narri-matsin ylivoimalla. Tai halailla Helgen kanssa, jos siltä tuntuu.

Mun mielestäni on siis järkevämpää, että meiltä on vain yksi vakiokokoonpanon pakki sivussa, eikä kahta. Tietysti, jos on sitä mieltä, että IFK on parempi ilman Honkasta kuin Honkasen kanssa, niin sitten ei mitään.

Enkä mä myöskään usko, että Honkanen kuvittelee olevansa kovempi kuin bobiorri. Taitaa olla itsekin vähän ihmeissään roolista, johon on joutunut ja tyytyisi varsin mielellään kuittaajan rooliin. Valitettavasti pakisto on niin heikko, että Honkasenkin pitää pelata liian isossa roolissa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jotenkin aika väkinäiseltä kuulostaa muuten tuo "mestis"-lempinimi. Mutta mikäs siinä, jos hyvältä tuntuu.

Honkanen on jostain syystä normaalisti kliinisen analyyttisellä m&t:llä ison angstin kohde :). Mä en vieläkään kokonaan ymmärrä miksi. Mutta diggaan puusilmäisyydestä aina kun kohdille sattuu, siitä saa hyvä tukijalkaa muuhun kirjoitteluun ja käytän surutta itsekin vastaavaa tekniikkaa. Pelaajat tekevät julkista työtä, eivätkä ole sokeria. Kyllä niitä saa luukuttaa, jos siltä tuntuu. Ennemmin sitä kuin ihan liian tuttua p&a:ta. Paapomista & adoptointia.

m&t:
Meikäläisen tyyppinen kirjoittahan elää sillä, että jotain pitää päästä ryöpyttämään ja Walsh & Hacker tarjoavat siihen Silja Linen kokoista vastapalloa koko ajan. Kukaan näiden (mahdollinen) puolustaja ei pääse koskaan edes korjaamaan, koska mitään edistystä herrojen pelaamisessa ei näy. Sullahan menee logiikka näin: Kun sanot, että Mestis on viimeksi vetänyt jotain pataan -01 ja täällä kerrotaan, että onhan tässä ollut muutakin, mm. tällä kaudella HPK:n mies ja Mikkola sekä Petrell edellisellä liigavisiitillä (ei ollut edes ainoa Lennukaan) kuin myös Mestiksen jäähykuninkuus joka ei ihan poikkareilla tullut, siirryt allekirjoittaneen pettämättömän raivostuttavaan tyyliin uusiin asemiin: Mutta Blues-pelissä ei tapahtunut kuitenkaan..Käytin itse tätä Lundellia ja Korhoskaa vastaan, jos niille sattui epähuomiossa joku hyvä hetki.

Kerronpa tähän saumaan mitä Blues-pelissä tapahtui, nimeltä mainitsemattomalta pelaajalta kuultu ja joillekin olen tämän muilla keinoin kertonutkin. Tämä ei ollut musta niin merkittävä tarina, että olisin muuten maininnutkaan, siksi jaoinkin tätä lähinnä tekstarina, kiva hymyn huulille tuova juttu: No, KJ sanoi kahdelle pelaajalle, Melartille ja The Mestikselle: "Jompikumpi teistä - Rajamäki ulos!" Pojat sanoivat joo. Melart ehti ensin kentälle, otti paikan ketjusta (kukaan ei ihmetellyt) ja lausui Raju-Ekille nämä sanat: "Lähetkö tanssimaan?" HIFK:ssa oltiin sitä mieltä, että ehkä Rajamäki ei olisi lähtenyt Honkasen kanssa. Honkasta pidetään oikeasti aika rujona kaverina. Rajamäki olisi joutunut hikoilemaan paljon enemmän. Tsekkailepas kun tulee näitä torikokouksia ylipäätään. Nelosen kuvanauhassa maanantain ottelusta näkyy yksi epäselvä tilanne, jossa Honkanen repii hihasta Blues-kaveria mukaan. Ei lähde. Kärpät-ottelun loppuvaiheessa Mikkola törkkäsi Honkasta, joka oli aivan väärä kaveri tähän. Sekunti tästä oltiin maalin takana, jossa Honkanen löi alakoukun suoraan Mikkolaa lärviin. Vastasi nyrkeillä Mikkolan harmiksi. Tämä oli tv-matsi ja näkyi sitten kyllä kuvanauhaltakin - muistan tästäkin muutaman kanssa spekuloineeni. HPK:n Kolehmainen lähti tasaiselta Honkin kanssa ja vähän myöhemmin kuin Petrell vs. Vihko. Jostain syystä tuomareita kiinnosti paljon enemmän lopettaa Honkasen matsi kuin Lennun & Jonen turvallinen halailu. Levonen oli dumarina.

Mullehan on aivan sama, vaikka Honkanen ottaisi pataan Heleniukselta 100-0. Kunhan lähtee tanssimaan, kun paikka on. Ja Helenius on varmastikin kovempi nyrkkisälli. Kannattaa silti oikeasti huomioida se, että Honkanen itse saa äärimmäisen harvoin suoria kutsuja lähteä yrittämään. En mä tätä ole keksinyt, se on pelaajilta kuultua ja näkyy kyllä kentälläkin. Honkki on liigassa raskasta sarjaa ja hienoa, että hän jäi, kun superraskas Brennan lähti. Ja Petrell siis oli se, jonka Honkki nuiji Aravirran täsmävaihdolla. Ei Honkista mitään supermania tarvitse tehdä, mutta saa kai korjata jokusen asiavirheen ja todeta, että kyllä sitä pelaajien keskuudessa pidetään kovana. Eikä tämä liity mitenkään siihen, että hän on nyt HIFK:ssa. Pelicansia vastaankin HIFK:n jätkät tiesivät etukäteen, että Honkanen kaivetaan kentälle. Honkanen on kotimainen ja edullinen, ihan hyvä sälli. Mestiksessä häntä pelättiin ihan yleisesti, siellä ei Honkin aikaan juurikaan ollut muita mättäjiä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mielenkiintoinen keskustelu Honkasesta. En myöskään näe häntä liigatason pakkina, mutta eihän hän ole myöskään alisuorittanut. Odotuksiin nähden jopa pelannut paremmin, joten se seitsemännen pakin rooli olisi Honkasen oikea rooli, ehkä muutama vaihto ottelussa ja sitten tarvittaessa tekemään likaista työtä. Nythän Honkanen on vain olosuhteiden uhri, kuten on Kankaanperäkin, jonka pitää leikkiä kiekollista pakkia.

Jos nuo kaikki JHagin mainitsemat keskihintaiset ovat totta, niin runsaasti ylipalkattuja meillä roikku edelleenkin mukana. Toivottavasti jatkossa talouden kiristyessä maksetaan pelaajille pelitason mukaan eikä tätä HIFK-lisää ole mukana. Oma visioni siitä miten palkkojen pitäisi mennä on, että neloskenttä ja 4-5 ylimääräistä pelaajaa, sekä 2. maalivahti saavat 10% pelaajabudjetista. 3. kenttä 10%, 2. kenttä 20% ja ykkönen lisättynä ykkösmalivahdilla saavat sen 60%. Kuusi tärkeintä miestä saisivat HIFK:n budjetilla siis sen 1,4-1,5m€, tämä vielä jaettuna niin, että 1.maalivahti, 1.sentteri ja 1.pakki saavat selkeästi eniten. En tiedä, miten HIFK:ssa on joukkuetta rakennettu, mutta selkeät visiot pitäisi olla, mihin rooliin pelaaja tulee ja myös selkeä näkemys mitä on varaa maksaa. Jos pelaaja pelkästää HIFK:n taustan omaavana, mutta selkeästi 4.kentän miehenä vaatii ylisuurta palkkaa, niin silloin on vain laskettava muualle. Nyt epäilen meidän maksavan liikaa keskinkertaisuuksille.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Honkanen on jostain syystä normaalisti kliinisen analyyttisellä m&t:llä ison angstin kohde :). Mä en vieläkään kokonaan ymmärrä miksi.

En ymmärrä minäkään!!!
Ei se Honkki mun mielestä yritä mitään bobiorria leikkiä. Laittaa omasta mielestäni kiekkoa väljemmille vesille nopeasti. Välillä tulee näitä kaatumisia, mutta eihän hän luistelussa olekkaan mikään hanttavirta tai reksaruotsalainen. Mutta oman ruutunsa hoitaa erittäin hyvin. Ja pelannut tämän roolin, mihin on joutunut postitiivisesti. Ei ole mikään larrykorhonen.
Ja kyllä tällä pakkikalustolla paras av-pari on Miliisi-Kanki, sitä on ilo katsella. Siinä saa vastustajat keppiä maalin edessä eikä muutenkaan vastustajilla taida olla kivaa.

JHagin mainitsemiin palkkoihin: minusta Hank kuuluu kovapalkkaisiin. Jos Hank tienaa tästä kaudesta 130k niin silloin se on kova palkka. Sen pitäis maksaa, että saa pelata vielä meillä. Mutta ymmärsin kyllä JHag sun taulukon...
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa kritiikki mestis-miliisiä kohtaan johtuu siitä että se on täysin väärässä pelipaikassa ja mulle aukesi vasta viime aikoina että se on siinä myös ihan harkitusti. Kyseinen pelaaja ei ole puolustajana liigatasoa ja mun mielestä on käsittämätöntä että HIFK lähtee liigaan kahdeksalla pakilla ja mestis-miliisi on tuossa kahdeksassa mukana. Tuossa annetaan heti muille siimaa eteen, pari loukkaantumista ja mestis-miliisi on jo kuuden joukossa. Siimaa kelataan taas menemään, vittu haetaan kaupasta lisää kun loppuu. Nyt kun on kritisoitu Heikkisen ja Kankaanperän esityksiä, niin jos totta puhutaan pitäisi noiden kahden pelata parina. Ongelma on että niiden jälkeen oli käytössä Pikkarainen, Walsh, mestis-miliisi ja Melart. Noh, siitä sitten kasaamaan, yksi liigapakki, yksi A-junnu ja kaksi tasoa divarijyrä. Näin ollen kaikki puolustajat joutuivat aivan vääriin rooleihin, vituiksi meni. Ja kaiken tämän paskan keskellä hoetaan kuinka Hacker oli taas paska, yksi pirteä mulkku joka hankittiin 1-2 ketjuihin. Mitä väliä jollain Hackerilla? Itse puutun asioihin tärkeysjärjestyksessä, alussa kusi hyökkäys mutta se korjaantui Batesin tulon myötä. Tällä hetkellä hyökkäysosastossa ei ole mitään valittamista, se onko Hacker kentällä vai ei on yksi hailee. Nyt kusee pakisto eikä se korjaannu peluuttamalla mestis-miliisiä pakkina. Ei sitten millään. Ja jos esitetään että Hacker hankittiin jengiin 1-2 ketjuihin ja miliisi on joutunut isompaan hommaan kuin luuli niin muistutan että mestis-miliisi hankittiin joukkueeseen pelaavaan pakistoon, ei miksikään leveyden tuojaksi. Kyllä hän oli jossain Nybarin lokerossa koska oli kauden alussa kahdeksan pakin joukossa, eihän niitä enempää ollutkaan. Itse en kyllä ymmärrä miksi näin vajaalla lähdettiin.

Pakistossa oli mun mielestä Majeskyn lähdön jälkeen kahden pelaajan lukumääräinen puutos, kokenut hyvä peruspakki ja Majeskyn korvaaja. Käytössä noiden mestojen täyttämiseen oli loukkaantunut Walsh jonka piti ottaa jompikumpi noista mestoista. Totuus oli ettei se ottanut kumpaakaan ja Holmberg vielä loukkaantui. Näin ollen vajausta puolustuksessa oli siis periaatteesa jo kolme puolustajaa. Siihen paukkastaan vielä Turunen ja Haverinen hetkeksi sivuun. HIFK:n ratkaisu tuon ongelman paikkaamiseksi on ollut Melart, Walsh ja mestis-miliisi. Eli suomeksi A-junnu ja kaksi divaripelaajaa. Miettikää nyt itse, pakkeja oli Heikkinen, Kankaanperä ja Pikkarainen jolloin poissa oli:

- Kiekollinen pakki (kelatkaa vaikka Majeskyn paikalle)
- Peruspakille (puutos jo kesäkuussa)
- Holmberg (loukkaantunut)
- Haverinen (loukkaantunut)
- Turunen (loukkaantunut)


Ja HIFK korjaa tilannetta:

- A-junnu
- divarijyrä joka ei pelaisi liigassa peliäkään jos ei olisi tappelijastatusta
- AHL-jyrä joka on hikisesti divaritasoa

Ja täällä mouhotaan jostain vitun pirteästä, välillä tuntuu ettei täällä nähdä metsää puilta. Lisäksi todetaan että "mnjaa, iha hyvi se Honkki siel veti, pari kertaa kaatu alimpana, mut eihän sen nyt siis niinku pitänykkään pelaa läheskää noin paljoo eikä se sitäpaitsi mikää skrinnaaja ookkaan, sen piti pelaa vaa se baut kolme minaa, mut nyt se on siel, hyvin se yrittää". Toisaalta puhutaan kuinka vituttaa ylipäänsä pelaajien adoptointi, mutta toisaalta annetaan jonkun miliisin mennä. "Ihan hyvin se taitoihinsa nähden pelaa, ei siltä enempää voi odottaakaan". Siis mitä?

Sarjataulukossa näkyy muuten osittain myös pakiston korjaamisen seuraus. Osa sarjataulukosta menee Pitkämäen, osa Jalosen ja osa menee alkukauden kehnon hyökkäyksen piikkiin. Painotukset voi jokainen keksiä itse. Paikkauksia on kuitenkin tehty ja hurjimmat ehdottavat nyt Norrenaa maaliin osakkeita vastaan. Wau. Mutta miksi ihmeessä ei tehdä myös sitä oletettavasti kaikkein helpointa paikkaamista, eli mestis-miliisin paikalle liigatason pelaaja? Se nyt luulisi olevan kaikkein helpointa löytää. Mestis-miliisi taas siirretään paikkaamaan Brennanin lokero.

Walsh siis menemään ja tilalle kokenut kotimainen liigatason peruspakki. Hacker muuten vaan menemään, täysin turha tällä hetkellä. Näin ollen saataisiin käyttöön on kaksi ulkomaalaispaikkaa. Kuvitelkaa vaikka tilanne missä HIFK tarvitsisi yhden hyvän pakin ja veskarin. Mestis-miliisi voi pyöriä mukana, laiturina se menee siinä missä Lostedtkin. Mutta puolustajana, no ehkei kuitenkaan. Tai meneehän se siinäkin, olisi silloin korvaamaton apu divarikarsinnoissa kun osaa kertoa missä Vaasan hallissa on vessa. Tutummat ja oikeammat ympyrät.

Maalivahdin kuseminen on selviö, siihen en puutu nyt. Mutta eipä sitä maalivahtiasiaa tarvitsekaan kelailla erikseen, joko se torjuu tai ei. Pakkeja on kuitenkin useampi ja jos epäpätevien osuus on 1/8 tai 1/6 pilaa se huonolla tuurilla jo kokonaisuuden (HIFK:n tapauksessa suhde oli pahimmillaan jo 1/3 jolloin kokonaisuus kusi varmasti). Melart saa multa synninpäästön, ei sen pitänyt liigaa alunperinkään pelata.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Honkanen veti 3 vuotta sitten kuonoon Petrelliä, ei Turo Järvistä, jos puhumme samasta ottelusta. Honkanen pelasi koko matsissa vain yhden vaihdon kolmannen erän puolivälissä, kun Pelicans oli jo erittäin todennäköisesti hävinnyt lätkäpelin HIFK:lle. Tämä oli se kuuluisa Sean Averyn viimeinen peli sm-liigassa lockoutin aikana, olin paikanpäällä pelissä. Pelicansia valmensi silloin Petri Matikainen, jos muistan oikein.

Totta, valmentaja oli sillä kaudella Petri Matikainen, ei Aravirta.

Honkanen pelasi itseasiassa sillä kaudella ihan ok, täytti erinomaisesti paikkansa tuon kauden pakistossa, toki koko joukkue oli tuolloin, heh, mestis-kamaa. Pelicans-osiossa joku kuvasikin tuon kauden joukketta osuvasti Matikaisen "Talvisota-miehistöksi". Honkanen pelasi koko kauden ihan hyvää peruspakin roolia ja matsasi pari kertaa kauden aikana, ihan ok kuva jäi tuolloin tästä miehestä, olisin huolinut tällekkin kaudelle, mieluummin kuin Haakanan.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä kai Honkanenkin olisi voinut Rajamäen hoitaa, mutta siinä tapauksessa Miliisi/Mestis (yliviivaa tarpeeton) istuisi 27.12. Ilmalan katsomossa syömässä popparia. Samaan aikaan Melart on junnukisoissa ja siis niin ollen myös poissa IFK:n kokoonpanosta. Meiltä olisi siis kaksi vakiopuolustajaa sivussa. Nyt, kun Melart kärsii pelikieltonsa maajoukkuekomennuksella eli pelikielto ei vaikuta mitenkään, Honkanen voi ratkaista Narri-matsin ylivoimalla. Tai halailla Helgen kanssa, jos siltä tuntuu.
Siis Honkanen ja Melart ovat nyt molemmat jo vakiopuolustajia? No eipä tarvitse enää ihmetellä miksi sijoitus sarjataulukossa on mikä on.

Ottaisin itsekin Honkasen jengiin, mutta tosiaankin nimikkeellä miliisi. Eli ylimääräinen pakki/hyökkääjä. HIFK otti Honkasen näemmä mukaan vakiopuolustajaksi vaikka taso ei yksinkertaisesti riitä. Se nähtiin tuossa kun oli paljon pakkeja sivussa. Täytyy toivoa että Haverinen palaa tuohon 27.12 peliin, muuten on taas kasassa 6 pakkia joiden joukossa Walsh ja Honkanen.

Ihan muistin virkistykseksi:

28.11 HIFK:lla oli mukana Haverinen ja Turunen, Melart pelasi 16:27 min, Honkanen oli 7. pakki eikä pelannut lainkaan ja Walsh poissa, HIFK voitti Lukon 3-1. Yhteispeliaika kolmikolla 16:27.

29.11 HIFK:lla oli SM-liigan sivujen mukaan mukana Haverinen peliajalla 2:36 ja Turunen jota ei kuitenkaan näy tilastoissa, Melart pelasi 16:21, Walsh oli 7. pakki ja pelasi 21:41, HIFK hävisi Tapparalle 4-1. Yhteispeliaika kaksikolla 38:02

Sen jälkeen HIFK pelasi ilman Haverista ja Turusta 3 peliä, 6 pakkia joiden joukossa vakiopuolustajat Walsh ja Honkanen. Melart oli/on A-junnuista nostettuna hätäapuna

2.12 HIFK hävisi HPK:lle 4-0, peliajat: Melart 13:11, Honkanen 14:17, Walsh 22:11, yhteispeliaika kolmikolla 49:39
5.12 HIFK hävisi Kärpille jatkoajalla 4-3, peliajat: Melart 12:48, Honkanen 13:25, Walsh 22:41, yhteispeliaika kolmikolla 48:54
9.12 HIFK hävisi HPK:lle 5-0, peliajat: Melart 12:40, Honkanen 12:39, Walsh 20:10, yhteispeliaika kolmikolla 45:29

13.13 HIFK:lla oli mukana Turunen peliajalla 10:46, Melart pelasi 4:49, Honkanen 14:08 ja Walsh 20:49, HIFK hävisi Ilvekselle rankkareilla 5-4. Yhteispeliaika kolmikolla 39:46.

15.12 HIFK:lla oli mukana Turunen peliajalla 10:31, Melart pelasi 0:50, Honkanen 12:56 ja Walsh 18:06, HIFK voitti Bluesin 4-1. Yhteispeliaika kolmikolla 31:52.

Tuosta näkee selvästi että HIFK on viimeisen kuuden pelin aikana voittanut kerran ja hävinnyt 5 kertaa joista kahdessa on kuitenkin saanut pisteen, pinnoja siis 5 ja ka on 0.833 pist/ottelu. Tappioille yksi yhdistävä seikka on Haverisen ja Turusen poissaolo, ensimmäiset neljä peliä tuli häviö. Ensimmäisenä pelinä voi nimittäin pitää tuota 29.11 pelattua Tappara-matsia, Haverinen jäällä 2:36 ja Turunen ei lainkaan. Viimeisen pelin voiton voi taas laittaa puhtaasti Ilkka Pikkaraisen harteille, yksi pelaaja sai koko Blues-joukkueen sekaisin.

Eli mikä on HIFK:n ongelman. Puolustuksen kapeus on karmea ja se näkyy yllä olevassa datassa. Loukkaantumisten sattuessa puolustuksen taso putoaa karmeasti, ja se näkyy nyt sarjataulukossa. Ja juuri nyt, noista neljästä tappiosta 2 voittoa ja HIFK olisi nyt sijalla 6, Kärppien edellä.

Ja listataan vielä loppuun marraskuun pelit ennen Haverisen ja Turusen loukkaantumisia:

1.11 HPK - HIFK 0-3
11.11 HIFK - TPS 1-3
13.11 Tappara - HIFK 5-7
15.11 Pelicans - HIFK 1-5
18.11 HIFK - Ässät 3-4 JA
21.11 Ässät - HIFK 2-3
22.11 HIFK - JYP 2-4
25.11 Blues - HIFK 3-4 VL
28.11 HIFK - Lukko 3-1

Pisteitä 18, otteluita 9, ka 2 pist/ottelu

Mutta tuon putken jälkeen estradille astelivat Walsh ja Honkanen ja saldo on 0.833 pist./ottelu.

Mutta kun se vitun pirteä vetelee nelosen laidassa!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mutta tuon putken jälkeen estradille astelivat Walsh ja Honkanen ja saldo on 0.833 pist./ottelu.

Mutta kun se vitun pirteä vetelee nelosen laidassa!

Tänne on kirjoitettu aika usein, että HIFK:n pitäisi hankkia Pitkämäelle korvaaja, ykköseen taitopakki ja kolmoseen kokenut ja kunnollinen kotimainen pakki. Minun matematiikallani sen jälkeen meidän puolustajien ranking olisi:

1. uusi taitopakki
2. Heikkinen
3. Kankaanperä
4. H Pikkarainen
5. uusi kotimainen kokenut pakki
6. Turunen
7. Haverinen ja Holmberg
9. Honkanen ja Melart

"Pirteä" Hacker ärsyttää osittain siksi, että niin kauan kuin Walsh ja Hacker jatkavat palkannauttimistaan HIFK:sta, niin meille ei hankita vahvistuksia, sama vika Pitkämäessä. Nyt päästettiin jo Brennan pois, kun AHL:n paras joukkue Hershey näki Brennanille käyttöä.

Hacker vei vielä osittain pelipaikan Siim Liivikiltä kolmosketjun laidasta, joka oli breikkaamassa vakiojengiin. Hacker on pelannut HIFK:ssa 11 peliä 30.10-15.12. tehoin 0+1. Liivik teki 15.9-25.10., 15 pelissä tehot 3+4=7 ja sen jälkeen 0+0. Tällä tyylillä voi kohta pitää Liivikiä uutena "keräsenä", takana menetetty tulevaisuus. Ainoa järkiteko olisi istuttaa Hacker katsomoon, kunnes hänet on kaupattu pois, kyllähän meillä hyökkääjiä riittää. Walshia on kai pakko peluuttaa loukkaantumisten takia.
 
Viimeksi muokattu:

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Matti&Teppo puhuu paljon mutta asiaa. Täällä kun on ollut ajatusleikkejä monessako voittomatsissa esim. Brennan oli mukana, niin voisi asiaa ajatella myöskin siltä kantilta paljonko HIFK:lla olisi enemmän pisteitä tällä hetkellä ja mikä olisi sarjasijoitus nyt jos Brennanin hankinnan sijasta olisi hankittu esim.Bates tai vastaava, laatupakki jne. kuten urheilullisen menestyksen kannalta ajateltuna kai olisi pitänyt tehdä. Sen sijaan hankittiin kosiskeltiin apinaosastoa ja hankittiin sirkusmarakatti Brennan, välittämättä puutteista joukkueessa ja urheilullisen menestyksen näkökulmasta.
 

Stigu

Jäsen
Brennan oli turha hankinta IFK:n vajaaseen joukkueeseen, jossa erityisesti pakkivaje on silmiinpistävä. Eli, kuten aikoinaan kirjoitin, Nybari hankki isännänviirin ennen kuin talon perustat olivat valmiit. Ja itse asiassa Nybari hankki vielä päälle postilaatikon (Walsh) ja pienoistuulimyllyn (Hacker) ennenkuin perustukset olivat valmiit.

Täällä on puhuttu Honkasesta paljon, ja omasta mielestäni Honkanen on IFK:n Pate Lostedt (ehdoton suosikkini) : Paska, mutta nöyrä pelaaja, joka tekee mitä käsketään. Eli kyllä Honkaselle on tilaa minun IFK:ssa Tosin hänen ei pitäisi pelata missään nimessä vakiokokoonpanossa, vaan ns. täsmäaseena.

Ja tuo Hakkelströmin anekdootti Jalosen käskytysepisodista on kyllä mieltäylentävää: Nokka on selvästi valmis ja halukas käyttämään noutoja pelin apuvälineenä. Oudot on kyllä fiilikset Nokasta: Hän on ollut mielestäni IFK:n pahin alisuorittaja, mutta silti olisin valmis katsomaan häntä vielä ensi kauden.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Brennan oli turha hankinta IFK:n vajaaseen joukkueeseen, jossa erityisesti pakkivaje on silmiinpistävä. Eli, kuten aikoinaan kirjoitin, Nybari hankki isännänviirin ennen kuin talon perustat olivat valmiit. Ja itse asiassa Nybari hankki vielä päälle postilaatikon (Walsh) ja pienoistuulimyllyn (Hacker) ennenkuin perustukset olivat valmiit.

ja vitun viikset. Kun Kip hankittiin oli jo perustukset valettu. Voi olla, että olivat täynnä rotankoloja ja huonosti raudoitettu, mutta kyllä ne oli valettu. Voi olla, että ulko-ovi oli hankkimatta ja ehkä sieltä puuttui myös ilmastointikone, mutta olisiko sen takia pitänyt jättää viiri hankkimatta? Kyllä se on luovutuksessa aina puutelistasta pois.

M&T: Kolme käsi sydämellä kysymystä:

1. Luuletko, että Mestiksen kauppaamisella, siis pelkällä kauppaamisella, ei ketään tilalle, parannettaisiin joukkuetta?

2. Luuletko, että Mestiksen kauppaamisella saataisiin niin paljon rahaa, että sillä olisi mitään merkitystä parempaa pakkia ostettaessa?

3. Uskotko, että Mestis jotenkin estää uuden pakin mahduttamista kokoonpanoon?

Jos vastaus kaikkiin kysymyksiin on ei, niin mestiksestä on turha meuhkata. Siinähän se menee muitten sivussa. Sen sijaan varsinkin siloin, kun aloin meuhkaamaan Hackerista hänestä olisi voinut vielä saada rahaa. Lisäksi olisi vapautunut yksi ulkomaanelävän paikka.
 

Stigu

Jäsen
ja vitun viikset. Kun Kip hankittiin oli jo perustukset valettu.
Kahden pakin puute oli silloin ja kahden pakin puute on edelleen. Rakennustermein tämä merkitsee sitä, että kolmasosa perustuksita (yli yksi talonsivu) oli ja on edelleen rakentamatta, mutta tontille on siis hankittu isännänviiri (joka on onneksi vedetty alas) , pienoistuulimylly ja postilaatikko.

Hieman arvelluttaa, miten Nybari kykenisi ensi kaudellla kasaamaan kunnon joukkueen, kun tällä kaudella on mennyt perseelleen, erityisesti ulkkarien suhteen.Penan ulkkarien onnistumsiprosentti taisi olla jossain 30%:ssa, Nybarilla se on tätäkin huonompi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mun mielipiteeni Honkasesta on se, että kyllä hän voisi pelata liigapakistossakin vakituisesti. Ei olisi mitään ongelmaa, jos muu pakisto olisi huippuluokkaa. Kyllähän se tuppaa olemaan niin, että hyvässä ympäristössä on parempi mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Pakkohan seassa on aina jotain prospekteja pyöriä. Mestaruuskaudella meillä pelasivat mm. Marko Fromm ja Lauri Puolannekin. Tiettyä leveyttä pitää olla materiaalissa ja mun filosofiassani pakkeja tai senttereitä ei ole koskaan liikaa. Rosterissa pitäisi aina pyöriä omien junnujen lisäksi pari kokeneempaa Honkastakin. Lisäksi neljän ensimmäisen pakin pitäisi olla aina huippuja.

Eikä ole kai Honkasen vika, että hänet on ajateltu edes ylimääräiseksi pakiksi? Kaikilla A-junnuillahan ei ole virallista liigasopimusta (joka on ihan muodollisuus, pojat saaavat sen jälkeen baut satkun per liigamatsi ja kyseessä ei ole satatonnia), joten heitä ei kirjoiteta etukäteen pakistoon. Melart oli mukana liigajengissä jo kesällä ja hän oli tietoinen myös syksyllä, että liiga kutsuu todennäköisesti. Hänelle tehtiin muodollinen liigasopparikin kauden kynnyksellä. Liigasopparit näille omille A-junnuille tehdään ennenkaikkea sen takia, että he siirtyvät samalla HIFK:n mahdolliseksi kauppatavaraksi. Jos leikitään, että vaikka Pelicansista hankittaisiin joku, HIFK voi pistää halutessaan Melartin vaihtokauppana. Ei voisi, jos Melart olisi A-junnu, joka on pelannut liigaa ilman liigasopimusta vain seuraansa palvellakseen. A-junnuja ei voi pakottaa seurasta toiseen. Ja liigapelaajiakin vain omalla suostumuksella paikkakunnalta toiselle. Niinpä HIFK lähti liigaan useammallakin pakilla ja mulle on arvoitus, mikseivät esimerkiksi Ahonen ja Purolinna ole päässeet tässä ympäristössä edes kokeilemaan? Ja miksi Akkanen ei saanut periaatteessa jo luvattua tryouttia?

m&t: Sähän kuuluit niihin / meihin, jotka pitivät Brennania ok-kaverina rooliinsa? En jaksa nyt kaivaa lainausta, mutta muistan selvästi, että isossa kuvassa sulla ei ollut mitään poliisia vastaan. Niinpä suhtaudun ymmärryksellä siihen, että annat Hackerin mennä kuin koira veräjästä. Katsot pelaajia pelaajina enemmän kuin heidän passejaan ja kuten sanottua, siellähän se Pirteä vetää muita kauheasti haittaamatta seassa. Ei se kyllä ketään hyödytäkään. Mä ajattelen sinänsä samoin, koska hyökkäyksessämme on riittävästi leveyttä. Mutta en voi suhtautua Hackeriin enkä Walshiin kuitenkaan ihan täysin nikottelematta, koska heidät on hankittu ylempiin kentällisiin. Ihan siitä riippumatta miten heillä on siellä mennyt ja missä rooleissa he pelaavat nyt. Tässä kohtaa näiden molempien pelaajien passi on jo haitaksi. 2 ulkomaalaista törkeää alisuorittajaa yhtä aikaa. Hacker ja Walsh vievät esimerkiksi 2 ulkomaalaisen pakin paikat. Lisäksi Johannekselta hyvä pointti: Kun Hacker tuli, hän vei ensitöikseen Liivikin (jo silloin 3+4) pelipaikan. Ja on antanut vastineeksi 0+1 + liikuttavaa pörräystä, jota voi hyvällä tahdolla kutsua joskus taklaamiseksikin. Liivikiltä meni pitkän aikaa päästä taas kehiin ja hänhän avasi hieman Hackeria kovemmalla taklauksella uuden nousunsa HPK-matsissa (Mäkelä). Toivottavasti Siim pääsee myös pisteiden makuun.

Harmiton Hacker ei siis ole niin harmiton kuin päällepäin luulisi. Hän maksaa liigapelaajan verran, ei mitään tryoutteja ja ihan reippaasti yli 100 ke. Hän on ulkomaalainen ja lisäksi hän todistettavasti rikkoi yhden hyvän ketjun tullessaan (Liivik). Käytyään sitä ennen -heh- yrittämässä 2-ketjun sentterinä. Kuin myös 3-ketjun sentterinä. Jos Hacker olisi hankittu oikeastikin vain pöheltämään alakentällisiin ja hänelle maksettaisiin 70 ke, kuten Cookille viime kaudella, suhtautuisin paljon suuremmalla ymmärryksellä. Laskisin samaan kategoriaan kuin Wärnin ja korkeintaan ihmettelisin ääneen, voisiko tuon homman tehdä joku oma junnukin. Sen vakavampiin angsteihin ei olisi aihetta. Mutta ymmärrän sun kokonaiskäsityksesi. Sen sijaan en ymmärrä pätkääkään niitä, joiden mielestä Brennan vei joukkueelta paljon kaikkea mahdollista, mutta Hacker on ihan ookoo, "harmiton". Sama logiikka, kiitos! Kaksi ulkomaalaista alemmissa ketjuissa pelannutta hyökkääjää, joista toinen oli hankittu alempiin ketjuihin, toinen valunut alempiin ketjuihin. Kumman kuuluisi pelata? Jos Brennan ei olisi lähtenyt, hän pelaisi Hackeria enemmän, näinhän koutsimme sen näki.

Ei ihan suoraan voi sanoa, että hyökkäys tuli kuntoon Batesin myötä. Se parani, mutta ei ollut paskaa Batesia ennenkään. Norman avasi 11.11. TPS-matsissa ja uskokaa tai älkää, tältä näyttävät tilastot ennen vs. jälkeen:

-HIFK ennen Batesia; maaleja keskimäärin 2,66 per ottelu, voittoprosentti 44,44%
-HIFK Batesin jälkeen; maaleja keskimäärin 2,85 per ottelu, voittoprosentti 42,85%

Batesin aikaan HIFK:n maalinteko on parantunut ja tästä kuuluu iso osuus tälle sentterille. Mutta kun lätkä ei ole valitettavasti pelkkä maalintekokilpailu, HIFK:n voittoprosentti on itse asiassa hieman pienentynyt. Ei, en syytä Batesia tietenkään. Hän on tehnyt hommansa hyvin. Mutta 11.11. jälkeen Pitkämäki saavutti totaalisen pohjakosketuksensa ja se on suurelta osin vaikuttanut siihen, että maaleja ruvettiin päästämään liikaa:

-HIFK päästetyt maalit ennen Batesia: keskimäärin 2,94 per ottelu
-HIFK päästetyt maalit Batesin jälkeen: keskimäärin 3,28 per ottelu

Tästä voidaan päätellä se yllättävä tosiasia, että menestystä ei voi rakentaa pelkästään hyökkäyksen varaan. On hienoa, että HIFK-hyökkääjistö on liigan eliittiä - varsinkin Lopin paluun jälkeen. Mutta niitä maaleja ei saisi päästää niin helvetisti. Jos mulla olisi toisessa vaakakupissa "Murphy" ja toisessa vaakakupissa Bates (realistinen tilanne, rahaa voisi irrota Batesilla "Murphyn" verran, joten Joulukinkku ja Pirteä eivät käy vaakakuppiin), pistäisin nanosekunnissa Batesin pois tästä hyökkäyksestä ja ottaisin Murphyn sisään.

edit: Erittäin hyvät 3 kysymystä Honkasesta. Ei kauhean olennainen riippakivi juuri nyt. Toisin kuin Hacker. Honkasen poistaminen nyt huonontaisi joukkuetta. Hackerin poistaminen nyt ei parantaisi eikä huonontaisi joukkuetta mitenkään. Absoluuttisen mitäänsanomattoman merkityksetön pelaaja. Mutta Hackerin poistaminen avaisi mahdollisuuden ulkomaalaisen sisääntuloon. Ja Honkasen 50 ke -tyyppisellä palkalla ei ole kassavirroissa juuri mitään merkitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Pari sanaa Jani Honkasesta

Honkasta pidetään oikeasti aika rujona kaverina. Rajamäki olisi joutunut hikoilemaan paljon enemmän. Tsekkailepas kun tulee näitä torikokouksia ylipäätään. Nelosen kuvanauhassa maanantain ottelusta näkyy yksi epäselvä tilanne, jossa Honkanen repii hihasta Blues-kaveria mukaan. Ei lähde.

Eräs vertaus minkä itse olen kuullut oli jotakuinkin seuraavanlainen: "Lostedt on vain hullu, mutta Honkanen osaa oikeasti tapella"

Täällä kun nyt on ollut keskustelua kuinka paljon Honkanen on tapellut, missä ja ketä vastaan, niin laitetaanpa nyt omalta osalta vähän dataa tiskiin omista tiedoista:

Kausi 2000-2001, Mestis, KJT:n paidassa tappelu Hermeksen Kalle Mattilaa vastaan. Jäähyjä 169 minuuttia 40 peliin.

Kausi 2001-2002, HIFKin harjoituspelissä jotain AK Bars Kazanin venäläistä kuonoon ja Mestiksessä pikkuhässäkkä K-Vantaan Mikko Purasen kanssa. Mestiksessä 16:sta pelissä 87 jäähyminuuttia, liigassa 20 minuuttia 24 ottelussa.

Kausi 2002-2003 Allsvenskanissa, 107 minuuttia 42:n otteluun, ei tietoa väännöistä.

Kausi 2003-2004, Mestiksessä tappelu TuTon Markus Ojalaa vastaan, uskottavuutta kertyi 101 minuuttia 42:n otteluun.

Kausi 2004-2005 Petri Matikaisen alaisuudessa Lahdessa SM-Liigaa, harjoituskaudella Sami Venäläistä lättyyn, runkosarjassa väännöt Miika Elomoa ja Lennart Petrelliä vastaan.

Kausi 2005-2006 Honkasella kului Allsvenskanin Vaxjö Lakersissa, jossa tilastoihin merkattiin roheat 220 rangaistusminuuttia. Varmuudella ainakin neljä tappelua, mahdollisesti jopa muutama enemmän. Tässä Honkasen mietteitä tuolta Allsvenskan kaudelta ja vähän muuta.

Kausi 2006-2007 alkoi UHL:n Fort Wayne Kometsissa ja päättyi KooKoossa. UHL:ssa pelasi 17 peliä, istu boksissa 29 minuuttia ja siinä sivussa antoi hyvin selvästi selkään Chicago Houndsin Brian Payantille.

Kausi 2007-2008 kului ilman tappeluita, mutta rangaistussarake näytti 153:a minuuttia 42 otteluun.

Tällä kaudella Honkanen on jakanut luuvitosta vastustajalle kahdesti, mutta molemmat hässäkät ovat kuivuneet nopeasti kokoon joko vastustajan vetäessä kilpparit (Mikkola) tai tuomarien hypätessä väliin liian nopeasti (Kolehmainen).

Ylläoleva katsaus ei ole täydellinen, mutta vedenpitävä ilmoitetuilta osiltaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Latvia vs Ranska
  • 1.93
  • 4.10
  • 3.20
Tanska vs Kanada
  • 15.00
  • 10.00
  • 1.10
Itävalta vs Sveitsi
  • 15.00
  • 11.00
  • 1.09
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös