Yllätysjoukkue Koreasta Mestikseen 2013-2014

  • 90 963
  • 360

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Saloon divarijoukkue sitten kauden 1989-90 jolloin Hokki-Salo teki ranskalaisen visiitin?

Kuulostaa realistisemmalta kuin Tallinnan viritys. Virolaiset olisivat halunneet joukkueen pelaavan Tallinnassa, mitä suomalaiset eivät halunneet.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tästä ois hirveen jännä tietää, et miten meinaavat ton käytännössä toteuttaa. Ei ainakaan mitään järkeä jos pelaavat koko kauden tyhjille saleille ja pelkkänä pisteautomaattina muille joukkueille. Jo aiemmin mainittu muutaman vuoden takainen junnumaajoukkue tyylinen systeemi voisi toimia teoriassa, että käyvät kiertämässä Mestisjoukkueet läpi ylimääräisenä ohjelmana.

Onkos meillä muuten Kiekkohaiden kannattajia foorumilla? Olisi mielenkiintoista kuulla, onko kylillä vielä ollut polemiikkia aiheesta ja esim. vaikutuksesta paikallisen jääkiekkojoukkueen toimintaan.

Vielä kun perustaisvat Pohjois-Korean joukkueen Turkuun, niin sais Varsinais-Suomessakii kunnon paikalliskamppailun kiihkoa. Parin viikon välein P-Korean poikien joukkueenjohtaja uhkaa räjäyttää Salon kiertoradalle, jos se kapitalistinen hapatus ja suoranainen suurelle johtajalle vittuilu ei ala vähenemään. Vai toimisiko joku muu paikallinen pitäjä paremmin? Kenen kanssa salolaisilla on sukset ristissä useimmin? :D
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jos tämä naurettava viritys toteutuu, niin onko kukaan valmis ottamaan vedon vastaan siitä, että Korean joukkue häviää ottelunsa keskimäärin yli viiden maalin marginaalilla?

Kummola, Hietanen, Anyone?

Koko samperin Koreasta löytyy kolme melkein Mestis-tasoista pelaajaa, hemmetin hieno homma tämäkin. Voitaisiin samantien muuttaa sarjan nimeksi Kustis. Sen verran hienoja juostenkustuja ideoita johtoportaalta on satanut viime aikoina.

Muistaakseni yksi Mestiksen kautta aikojen huonoimmista pelaajista oli Etelä-Koreasta ja pelasi Jokipojissa kauden noin kuusi vuotta sitten massiivisilla tehoilla 0+2.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Koko samperin Koreasta löytyy kolme melkein Mestis-tasoista pelaajaa, hemmetin hieno homma tämäkin.

Älähän nyt, Korean poliittinen johto kun antaa määräyksen noille pelaajille, että te pelaatte hyvin, niin ne voittaa koko paskan.

Oikeasti, kertokaa mitä Mestis ja suomalainen jääkiekko tästä tempauksesta hyötyy?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Paljonkohan korealaisen TV-sopparin arvo muuten olisi? Eihän sitä tiiä vaikka miten hyville rahoille nää kotoisemmat Mestis-joukkueet pääsis kun pelit myyää oikei ulkomaille. Miljoonabudjeteilla sit tuleviin kausiin ja haastamaan liigajoukkueita tosissaan. ;)

(Tosin jos sieltä jotain rahaa vaikka sattuisi myötäjäisinä Suomeen tulemaankin, niin eiköhän Kale+saunaseura keksi niille parempaakin käyttöä, kuin kotimaisen jääkiekon tilan edistäminen.)
 
Täytyy kyllä tosiaan toivoa, että liitto ei tätä hölmöilyä hyväksy.
Hyödyttääkö tämä kuvio loppupeleissä ketään? Korean pojat luistelee 60 minuuttia illassaan mestisjoukkueen perässä ja ottaa siinä sivussa 6-7 maalilla pataan tekemättä maaliakaan. No, ehkä siinä kuntopohja kasvaa, mutta pelillistä oppia siitä ei hirveämmin Korean pojille tule.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Oikeasti, kertokaa mitä Mestis ja suomalainen jääkiekko tästä tempauksesta hyötyy?
Ei mitään, mutta nyt alkoi naurattaa ajatus siitä, kun kyseinen joukkue olisikin Pohjois-Koreasta.

Olisi huikeaa lukea läpi 15-0 päättyneen pelin pohjoiskorealaisia otteluraportteja, kun omaa joukkuetta hehkutetaan kuin maailmanmestaruuden jälkeen.
Maksetut kannattajat ja Kim-Jong Un tekee 20 maalia, joista 21 ilmaveivillä. Granlundin ilmaveiviin shopattu Kimin pää etc. Se olisi hubaa se!
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Kylläpäs kuulostaa melko lailla mätäkuun jutulta koko idea. Siis siitä huolimatta, että valikoitu trio ei mahdu Mestiksen häntäporukkaan, niin kokonainen joukkue voidaan roudata hyvillä mielin räpiköimään Mestiksen runkosarjaa. Olisihan siinä tietenkin oma jännityksensä aina veikkailla, että tekeekö Korean pojat peleissä maalin vai ei. Ja että takooko vastustaja 10 vai 20 osumaa.

Jos tuollainen porukka nyt sitten tulisi Salossa kotimatsejaan pelaamaan, niin kai sinne kerran tulisi lähdettyä, tuosta kun motaria pitkin pääsee Saloon alta puolen tunnin. En silti hetkeäkään epäile, etteikö matsia seuratessa olisi samanlainen fiilis kuin nyt, eli VMP-sellainen.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku kyseli tietoa Salon suunnalta. Ei tällaisesta ole ollut edes mitään huhuja liikenteessä, eli aika yllätyksenä tämä tuli. Ei mitään tietoa, että ketä tällaista on ruvennut puuhaamaan paikkakunnalle.
Eihän tää voi käytännössä toimia mitenkään. Onko mestiksellä muuten yleensä jotain vaatimuksia hallien suhteen. Veikkaan, että Salon jäähalli ei tällaisia vaatimuksia täytä :D
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vai toimisiko joku muu paikallinen pitäjä paremmin? Kenen kanssa salolaisilla on sukset ristissä useimmin? :D

Vielä parempi olisi, jos Etelä-Korean joukkue otettaisiin Kouvolaan ja Pohjois-Korean joukkue Mikkeliin. Tässähän alkaa muutenkin olemaan Kouvolan ja Mikkelin välillä samanlaisia jänniteitä kuin Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä.

Joo mutta asiaan. Homma alkaa mestiksessä mennä totaalisesti puihin, jos tuo Korean joukkue otetaan sarjaan pelaamaan. Eipä tarvitse kohta enää ihmetellä, jos yleisömäärät laskee laskemistaan kaikilla mestispaikkakunnilla.

Onko nyt aprillipäivä?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko nyt aprillipäivä?

Kummolandiassa jokainen päivä on aprillipäivä. Paitsi että kaikki mitä kerrotaan on absoluuttisen totta ja eriäviä mielipiteitä ei noteerata.


Tietty jos Hyundai, Samsung, LG ja kumppanit pumppaavat sarjaan niin paljon rahaa, että Mestis voi nauraa räkäisesti SM-liigalle ja kilpailla pelaajista KHL:n kanssa, niin mikä jottein. Muussa tapauksessa: vittu mitä paskaa.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös samalla voida ottaa Mestiksen vielä vaikka joukkue Meksikosta ja pelaisi ottelut vaikka Parkanossa (onko siellä halli?) Taukomakkarat muutettaisi vaikka tacoiksi! Mä en nää tässä mitään järkeä... ehkä sen takia kun olen Kouvolasta, mut joka tapauksessa. Eipä kyllä Kummolan touhussa ole koskaan ollut mitään järkeä. Eurot vaan kiiluu silmissä sillä ukolla. Toivottavasti tämä on vaan jonkun huonoa huumoria!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Asia olisi kyllä korealaisnäkökannasta loistava. Oppisivat pelaamaan ennen tulevia Olympiakisojaan. Mielenkiintoista, että Salo haluaisi varta vasten ottaa isännän roolin. Olisiko tässä jokin mahdollisuus, että korealaisten lähdettyä Salon Kiekkohait ottaisi paikan Mestiksestä... Ihan hatusta tosin heitetty tämä salaliittoteoria = )
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Tämä on niin naurettava ja huono idea että minä en kommentoi sen enempää. HYI!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Minkä takia ei kahta kärpästä yhdellä iskulla? Korealainen joukkue Tallinnasta Mestikseen? Joukkuetta voisi tarvittaessa täyttää balttipelaajilla
 
Suosikkijoukkue
KK
Kyllähän tämä on ensimmäisenä, kuin heitto märällä rätillä vasten kasvoihin niitä muita joukkueita kohtaan, jotka pelaamalla pääsisivät tai pääsivät mestikseen. Jumalauta kiekkoliitto, nyt joku järki käteen.

Toivottavasti tämä juttu kusee. Eri asia jos tosissaan ko joukkue aloittaisi vaikka 2. divarista. Tuli ihan paha olo.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Tämä on niin naurettava ja huono idea että minä en kommentoi sen enempää. HYI!

Kommentoin nyt vielä sen verran että olisi nyt kivaa kuulla mitä Tami, Juujärvi, Räsänen, Haapakoski, Pikkarainen ja muut Mestis-koutsit miettivät tästä?
 
Viimeksi muokattu:

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tietty jos Hyundai, Samsung, LG ja kumppanit pumppaavat sarjaan niin paljon rahaa, että Mestis voi nauraa räkäisesti SM-liigalle ja kilpailla pelaajista KHL:n kanssa, niin mikä jottein. Muussa tapauksessa: vittu mitä paskaa.
Samsung Areena, jonka kapasiteetti on 55 000 katsojaa (= koko kaupunki) rakennetaan korealaisten toimesta Saloon, Nokian entiseen pyhättöön. Siinä vasta provo.

Jos mestisseurat saa tästä hyvästä muutaman miljonaan/kausi/joukkue, niin hyväksyn tämän pelleilyn, sillä silloin voitaisiin jopa taloudellisesti kilpailla liigajoukkueiden kanssa pelaajista. Muuten en hyväksy.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kun ei kerran Jääkiekkoliiton touhuista mitään tule, Mestiksen päälle kusta lorotetaan avoimesti ja nousu liigaankin on tehty keinotekoisen hankalaksi, niin samapa se kohta olisi, vaikka Mestiksen kärkiseurat haistattaisivat paskat koko Jääkiekkoliitolla ja perustaisivat oman renegade-sarjansa.

Jos nousta ei kuitenkaan voi ilman seitsemättä ihmettä, sarjan arvostukselle ja tv-näkyvyydelle ei tehdä mitään ja nykymenolla uhkaa ripeä näivettyminen, niin ei kun sitten kilpaileva sarja ja liitto pystyyn vaikka ihan protestimielessä. Olihan NHL:nkin rinnalla aikoinaan WHA, ja nyrkkeilyssä on useampiakin liittoja ja mestareita.

Ei se sen keinotekoisempaa olisi pelata oman sarjan ja liiton mestaruudesta kuin kamppailla "Jääkiekkoliiton Suomen mestaruudesta" sattumakorealaisten ja farmiseurojen keskellä.

Helvetinmoinen skandaalihan siitä nousisi, jos moista edes ehdotettaisiin ja pistettäisiin ns. alkutoteutusvaiheeseen, mutta ehkä se skandaali olisi syytä nostattaa ja pistää jonkin sortin stoppi nykylinjalle.

Eikä tässä farssissa ole edes kyse vain Mestiksestä vaan koko suomalaisesta alempien sarjojen jääkiekkoilusta. Eipä ole Suomi-sarjan seuroilla jatkossa motivaatiota (eikä sponsoreita) pelata kautta, jos Mestikseen nousu tehdään ylivaikeaksi ja samaan aikaan vasemmalta porhaltaa joku vitun korealaisseura valmiiksi katettuun pöytään. Korealaisseuran valmis paikka Mestiksessä ei vain halvenna Mestistä sarjana, se on myös isku ylöspäin yrittävien seurojen kuten esim. RoKin kasvoille.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Kommentoin nyt vielä sen verran että olisi nyt kivaa kuulla mitä Tami, Juujärvi, Räsänen, Haapakoski, Pikkarainen ja muut Mestis-koutsit miettivät tästä?

Toivottavasti ovat hiljaa ettei tule sakkoja.

Kummola, oot trolli!

Ääh, trolli ei ollukaan Kale vaan Yle, tässä oikaisu "uutiseen". Eihän tossa uudemmassa kusetuksessa edes sanottu liitosta mitään, eli täys ankka. BS & VMP Ylen toimittaja
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Ihmeellistä itkemistä? Olisi mukavampaa lukea täältä sellaisia kommentteja, joissa olisi jotain faktaakin pohjana. Nyt täällä lähinnä itkeskelevät sellaiset, jotka eivät tiedä kansainvälisestä jääkiekosta yhtikäs mitään.

Itse odotan tätä innolla. Haluaisin kyllä kuulla myös Esa "Tiki" Tikkasen kommentit, sillä hänhän pelasi aktiiviuran viimeisen kautensa Anyang Hallan joukkueessa Etelä-Koreassa. Tiki nakutteli tuolloin parin pelaamattoman kauden jälkeen 30 ottelussa tehot 8+17.

SM-liigassakin esiintyneitä Koreassa pelanneita miehiä ovat Scott Barney, Zdenek Nedved sekä Jaroslav Nedved

Joukkue siis tulisi koostumaan enimmäkseen Aasian Liigan pelaajista. Liigaan voi tutustua täällä. www.alhockey.com

Etelä-Korea nousi IIHF:n MM-kisojen I-divisioonaan ja pelaa siellä tällä kaudella lohkossa A. Vastustajat ovat Italia, Kazakhstan, Japani, Iso-Britannia ja Unkari. Odotan korealaisten kamppailevan lähinnä putoamista vastaan pahimpina vastustajinaan Iso-Britannia ja ehkä Unkari.

Jos Etelä-Korea rahtaisi Suomeen oman maajoukkueensa, niin se olisi uskoakseni ihan kilpailukykyinen jengi Mestiksessä. Maajoukkue teki melkoisen yllätyksen tuossa nousussaan, sillä se kaatoi viimeisessä ottelussaan Puolan 3-2. Videokooste on nähtävillä Youtubessa täällä. Puolan lisäksi kaatui Australia (8-4), Liettua (3-0), Romania (6-1) ja Hollanti (4-3).

Veikkaan kuitenkin, että parhaita pelaajia ei saada ilman mittavaa sponsoriapua tuotua Suomeen. Tuskinpa Aasian Liigassakaan oltaisiin hirvittävän ilahtuneita tästä. Mutta olympiavuosi 2018 Pyeongchangissa saattavat tietenkin muuttaa suunnitelmia. Kovempi liiga Mestis kyllä on kuin Aasian Liiga, mutta täällä nähtyä itkua en ymmärrä lainkaan.
 

Afan

Jäsen
Jos tämä naurettava viritys toteutuu, niin onko kukaan valmis ottamaan vedon vastaan siitä, että Korean joukkue häviää ottelunsa keskimäärin yli viiden maalin marginaalilla?
Minä. Panoksena tuhat euroa, rahat ennen kauden alkua luotettavalle kolmannelle osapuolelle. Toivottavasti et jänistä.

Kun tästä Korea-hankkeesta on ollut puhetta, olen miettinyt, kuinka tarkkaan liitossa on mietitty mahdollisen korealaisjengin kykyä pärjätä Mestiksessä. Se kun on kysymysmerkki ja suurin ongelma tässä hankkeessa.

Toisaalta tähän ketjuun kirjoittavat ovat - kaikella kunnioituksella - paljon enemmän kujalla.

Jokipoikien ja HCK:n korealaiset - jotka eivät olleet maajoukkueensa tähtiä - eivät pärjänneet Mestiksessä yksinään, mutta ei Etelä-Korea toiseksi ylimmälle MM-tasolle ole vahingossa noussut. Kyllä siellä pelatakin osataan. Omin voimin eivät pärjää, mutta jos hankkivat suunnitelmien mukaisesti rahalla kovan ykkösketjun Suomesta, on pärjääminen mahdollista. Ei varmaa, mutta mahdollista.

Se on melko varmaa, että eivät häviäisi keskimäärin yli viidellä maalilla...

Ylipäätään on kuitenkin ollut hienoa huomata, kuinka avoimin mielin Mestis-ihmiset ovat suhtautuneet asiaan sen sijaan että tyrmäisivät kaikki uudet ajatukset saman tien.

Jääkiekkoilullehan olisi ihan merkittävä asia, jos laji saataisiin lyömään jollain tapaa läpi väki- ja raharikkaassa Aasian maassa. Sitä kannattaa vastustaa perussuomalaisesti suureen ääneen.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Unohtui vielä mainita Patrick Hucko, joka on SM-liigan lisäksi pelannut Koreassa.

Suomalaisiakin Koreassa on Esa Tikkasen lisäksi nähty. Vesa Ponto ja Marco Poulsen pelasivat Hallassa 2004-2005. Poulsen teki tehot 17+33 pelaten yhteensä 41 ottelua. Hän palasi seuraavaksi kaudeksi Kiekko-Vantaaseen lopettaen uransa siihen. Kiekko-Vantaalla tehot olivat 29 ottelussa 4+11.

Aasian Liigasta Korean Hallasta Mestikseen seuraavaksi kaudeksi siirtyi myös aikanaan Milan Kopecky. Kopecky teki Kiekko-Vantaalla 29 pelissä tehot 9+13. Korealaisjoukkueessa edelliskaudella hänen tehonsa olivat 11 ottelussa 2+3. Mies saikin tuolloin lähteä kesken kauden.

Sportissa pelannut Chris Allen on myös pelannut Korean liigaa.

Jotain HC Keski-Uudellamaalla meni kyllä pieleen korealaisten kanssa, sillä yhtä huonoja statseja ja peliesityksiä ei ole Aasian Liigan ja eurooppalaisten liigojen välillä koskaan nähty.

Suurin osa Suomen sarjoissa pelanneista korealaisista ei ole koskaan pelannut Aasian Liigaa. HCK:n korealaisten lisäksi ainoastaan
Woo Jae Kimillä on kokemusta sekä Mestiksestä (Jokipojista) ja Aasian Liigasta.

Eli katsellaan nyt rauhassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös