Yliarvostetuin suomalainen NHL-pelaaja

  • 8 408
  • 57

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Secord: millaista tason nostoa odotat Miettiseltä, Santalalta ja N. Kapaselta tai Pihlmanilta? Piilossa olleet lahjat tulevat yhtäkkiä esiin ja kavereista leivotaan kakkosvitjan pisteitä tekeviä pistehirmuja? Flop flop flop...

Ja minkä verran olet nähnyt Niinimaan NHL-pelejä? Vaikka itsekin kritisoin miehen virheherkkyyttä, niin kaveri sopii NHL:ään kuin nenä päähän. Aivan loistava hyökkäysten käynnistäjä ja silti hyvä puolustuspäässä. Pudotuspeleissä jakoi joukkueensa sisäisen pistepörssin voiton ja oli tehotilastossa vain kaksi pakkasella, kun taas paljon hehkutettu Adrian Aucoin keräsi miinuksia kuusi.

Täytyyhän meillä suomalaisilla olla omat menestyvät sylkykuppimme.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Oates
Raipen minäkin tähän listaan "olisi pitänyt onnistua" lisäisin. Noillakin tehoilla, mitä Raipe teki (117 peliä, 13 + 46), olisi pitänyt viettää NHL:ssä huomattavasti useampi vuosi. Varsinkin kun Raipelta jäi pelaamatta se ensimmäinenkin kokonainen kausi. Tosin Raipehan saattaa vielä koittaa NHL:ssä :)

Kai Nurminenkin pelasi ihan ok pelit (69 peliä, 17+11)

Tony Virta (8 peliä, 2+3)

Vähän off-topic, mutta Jan Caloun
NHL: 13 peliä, 8+3=11
IHL/AHL: 203 peliä, 115+112=227
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Black Adder: En odota yhtään mitään, mutta sanoin vain etten lähtisi yhden tai kahden kauden jälkeen antamaan lopullista tuomiota NHL-urasta. Jos olet seurannut niin joskus pelaajilla kestää useampi vuosi tai seura ennenkuin ura aukeaa. Uraa voi myös tehdä kolmosessa tai nelosessakin ilman flop-tarraa.

Niinimaa sopii NHL:ään, mutta silti pidän häntä yliarvostettuna. Ja olen nähnyt ihan uran alusta asti Jannen pelejä (lukua en ole pitänyt). Kauneus on katsojan silmässä ilmeisesti, mutta kyllähän Jannen otteissa on selkeää epävarmuutta, varsinkin puolustuspäässä ja ei pelisilmäkään tunnu aina olevan paikallaan. Valintani on ja pysyy: J.Niinimaa
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Yksi asia josta voisin lyödä vaikka vetoa on se, että minkään muun maalaisella kiekkokeskustelupalstalla ei kenellekään tulisi mieleenkään avata tällaista viestiketjua. Kyllä suomalainen alemmuudentunto ja omaan pesään kuseminen on aivan ainutlaatuinen asia maailmassa.

Hävetkää!
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, itsehän olen täsmälleen eri mieltä finnjewelin kanssa. Suomalaisten kollektiivisesta huonosta itsetunnosta kitiseminen kertoo lähinnä kitisijän omasta persoonasta. Toisaalta se, että suomalaiset kykenevät tarkastelemaan objektiivisesti ja jopa kriittisesti myös omiaan kertoo nimenomaan terveestä itsetunnosta, joka ei kaipaa rintaantakomista ja valheellista ylemmyydentuntoa tuekseen.

Itse otsikkoon sanoisin omana mielipiteenäni, että Teemu Selänne. Perustelut ovat kaikille tuttuja, mutta sehän ei tietysti tarkoita sitä, että ne olisivat oikeita. Niillä kuitenkin mennään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Selvästi Ville Nieminen. Mitä se muka on ikinä tehny? Toinen hyvä valinta on Pasi Nurminen. Paskan joukkueen maalissa tulee väistämättä paljon hienojakin torjuntoja, mutta eipä ole silti onnistunut nostamaan Atlantaa pudotuspelitaistoihin. Ja teknisestihän mies ei ole kovinkaan kovatasoinen NHL-veska. Akrobaattisia liikkeitä kyllä löytyy ja ihan hyvä räpyläkäsi, ja niillä pystyy pelastamaan jonkun verran.

Myös Miikka Kiprusoffin ylistys on vielä hieman ennenaikaista. Yksi hyvä puolikas kausi. Ja jo nyt mies on ilmeisesti joku jumalasta seuraava. Hitto, Steve Shieldskin on pelannut hyvin Sutterin systeemin takana.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
En jaksa lainata

Vilpertti.

Kato joskus, vaikka telkkarista jääkiekko-ottelu.

Mä olen kanssa ihmetelly, kun akropaattitorjuntojen ohella Nurmisen Pasi ei ole tehny ollenkaan maaleja. Kyllä kai maalivahti, joka nostaa NHL:n rupusakin parrasvaloihin sijoittuu pistepörssissäkin vähintään 10:n joukkoon.

PS. muista ottaa iltalääke.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Se on kyllä ihme juttu miten jotkut pelaajat, joissa selvästi olisi potentiaalia eivät koskaan saa todellista mahdollissuutta näyttää taitojaan NHL:ssä. Erityisesti mieleeni tulevat jo tässä ketjussa mainitut Kai Nurminen, Tony Virta sekä Jan Caloun. Jokainen on pelannut niissä NHL-peleissä joissa ovat pelanneet ainakin kohtalaisesti. Syy ei varmasti ole siinä etteivätkö kyseiset herrat olisi sopeutuneet pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon ja pieneen kaukaloon; sen todistavat tilastot farmisarjoista. Myös siksi ihmetyttää etteivät kyseiset herrat oikein saanet kunnon näytönpaikkaa on se, että he kaikki pelasivat vähintäänkin kohtalaisen huonoissaa seuroissa Caloun San Josessa & Columbuksessa, Nurminen Los Angelesissa & Minnesotassa ja Virta Minnesotassa. Luulisi, että kauden aikana voisi kokeilla myös vähän vähemmälle peliajalle tyytymään joutuneita pelaajia, kun playoffs-viiva on karannut jo aikoja sitten. Virran tapaus on siitäkin erikoinen, että hänen pelityylinsä luulisi sopivan NHL:ään(Matti Kyllöstä lainatakseni) kuin nyrkki silmään. Olisiko kyseisissä tapauksissa jotain tekemistä henkiläkemioiden kanssa vai mistä? Vaikea on näin ulkopuolisen ymmärtää...

Jos vielä joku sananen itse topicista. Olen sitä mieltä, että tuskin kukaan suomalainen vakituisesti 'ylhäällä' pelaava pelaaja nauttii Pohjois-Amerikassa ansaitsemattoman suurta suosiota. Sen sijaan aliarvostettuja saattaa löytyä jokunen, mutta en ala nimiä mainitsemaan. Mutta Suomessa taidetaan arvostaa joitakin NHL-pelaajia liikaa; siitä osoituksena Niko Kapasen kaksi viimeisintä valintaa MM-kisoihin. Ensimmäisellä kerralla hän pelasi koko kauden farmissa (eikä mitenkään ihmeellisen hyvin) ja tänä keväänä hän kelpasi vaikka pelasi vain jäännösminuutteja vähäisellä menestyksellä. En toki sano, että Niko olisi jotenkin kisoissa pettänyt tai varsinkaan, että hän olisi huono pelaaja, mutta kumman pitkälle NHL-status tai jopa AHL-status tuntuu täällä riittävän.

En myöskään jaksa uskoa, etteikö Janne Niinimaa olisi ansainnut huimia peliminuuttejaan NHL:ssä. Onhan hän saanut huimasti vastuuta kolmessa eri NHL-seurassa, joista yksi (Philadelphia, jossa Janne pelasi Stanley Cup -finaaleja Paul Coffeyn parina) oli NHL:n parhaita. Eiköhän nuo kovat peliajat selity vain ja ainoastaan sillä, että Niinimaa on pelannut hyvin ja ansainnut ne, joten tuskinpa Niinimaa kelpaa tittelin 'yliarvostetuin suomalainen NHL-pelaaja' saajaksi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
EN MÄKÄ JAKSA LAINAA!

Pitäis kyllä varmaan välillä tosiaan katsella jääkiekko-otteluita. Pahoittelen, että en tiedä lajista mitään ja tänne kirjoittelen tätä sontaa, mutta en mahda sille mitään. Paholainen pääni sisällä kertoo, mitä pitää kirjoittaa. Otin juuri iltalääkkeeni, ja nyt aivoni toimivat taas aivan normaalisti. Kiitos kehoituksesta toimia. Jos vaan mitenkään sopii, pyydän hetimiten anteeksi, etten haukkunut Teemua. Tässä sen suoritan: Teemu, olet toosi huono pelaaja ja ihan liian yliarvostettu.

Seuraavaksi haluaisin esittää mitä vilpittömimmän anteeksipyynnön kaikilta, joita esittämäni väitteet nimettyjen kolmen pelaajan arvostuksen epäsuhdasta häiritsivät. Pahoittelen mitä suurimmin, ei ollut tarkoitus.

Kiitos kaikille, että annoitte minulle mahdollisuuden korjata pahat tekoni!
 
Viimeksi muokattu:

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti scholl

Samoin Raimo Summanen, Mikko Mäkelä, Raimo Helminen, Janne Ojanen.

Summanen joutui ensin pahimpaan mahdolliseen joukkueeseen, eli Edmontoniin ja treidin jälkeen Vancouveriin. Molemmissa joukkueissa olisi pitänyt lähteä taistelemaan ensin farmiin jämäminuuteista (siihen aikaan euroista ei paljon farmissa tykätty), eikä Summanen ollut järin ihastunut siitä, että ei saanut pelata ykkösketjussa ja takoa maaleja.

Matti Väisänen on sanonut Mikko Mäkelästä, että "Miksaa puolet lahjattomampi pelaaja on kaikkien aikojen leijona ja pelannut kuudet olympialaiset". Mäkelä oli taitava ja lahjakas. Ehkä lahjakkain pelaaja mitä Suomen tasavalta on päällään kantanut. Mutta laiska. Samaan asiaan tyssäsi Ojasenkin ura. Janne tosin taisi viisastua vanhempana..

Raipen uran rikkoi selkä. Kun ei poika osannut minkäänlaista lihashuoltoa, ei paikat kestäneet NHL:n 90-100 ottelua/kausi tahtia. Selkä vaivasi myös myöhemmin Euroopassa, mutta se Kokkolan ihmemies on sen korjannut ja Raipe käy edelleen väh. kerran vuodessa tällä papparaisella niksauttamassa. Ihan vain varmuuden vuoksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Keskustelu on aika hedelmätöntä, kun avauksessa ei ole tarkemmin määritelty, että suhteessa mihin (palkkaan, median hehkutukseen, peliaikaan).

Minun mielestäni lähtökohtaisesti pelaaja joka saa vakiopelipaikan (tai siiis ottaa, pelipaikkoja ei NHL:ssä saada) ja tekee 73 pelissä 16 pistettä on kovempi suoritus, kuin se että pelaaja pelaa 11 peliä ja tekee 6 pistettä (ellei takana ole loukkaantumista).

Minun mielestäni Miettisille, Santalalle N.Kapaselle ja muille tämän tason pelaajille vakiopelipaikan ottaminen on hyvä savutus.

Ville Nieminen on saanut glooria lehdistöltä kohtuuttoman paljon siihen nähden, että hän on marginaalitason pelaaja NHL:ssä ja vakiopelipaikka ei ole selviä (tiedän että hänellä tällä hetkellä menee jopa todella hyvin). Todellinen huippujätkä hän on, joten hänelle onnistumista todella toivon.

Teppo Nummisella alkaa ikä jo painamaan sen verran, ettei hän enää sillä loistavalla tasolla ole, kuin mihin on totuttu.

vilpertti on myöskin oikeassa. Pasi Nurminen on huonoin suomalainen ykkösmaalivahti NHL:ssä, tosin se ei tee hänestä todellakaan huonoa maalivahtia. Liiga tai maajoukkue-tasolla hän on loistava.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ottaisin mieluummin maaliin Vesku Toskalan kuin Pasi Nurmisen, ja en edes puhu sinivihreät lasit silmillä! Nurmisella on vain joku tarunhohtoinen imago, kun hän joissain kisoissa joskus onnistui ja sitten kun hävittiin tirautti kyyneleen ja sanoi että se oli mun vika. Tällein kärjistäen.

Ja en sano, etteikö mies olisi hyvä maalivahti esim. MM-tasolla. Ja kyllähän se nopea hanskakäden vilautus näyttää tosi hienolta, mutta parempi maalivahti ei jätä tilaa mihin ampua. Aina ei nimittäin jää hanskaan kiinni.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti dana77
Keskustelu on aika hedelmätöntä, kun avauksessa ei ole tarkemmin määritelty, että suhteessa mihin (palkkaan, median hehkutukseen, peliaikaan).

Samaa mieltä. Valintani osuu Janneen oikeastaan kaikkien kolmen kriteerin osalta. Olen valmis vaihtamaan mielipidettäni kunnes toisin todistetaan. Plus/miinus-tilaston esiin kaivaminen on aika surkea esitys, kuten tiedämme tilastoon vaikuttaa monet tekijät. Janne on varmasti hyvä jätkä ja joukkuepelaaja isolla jiilllä, mutta silti maine kiirinyt tekojen edelle. N.Kapasta on vaikea leimata yliarvostetuksi pelkästään maajoukkuevalinnan vuoksi.
 

Rocco

Jäsen
Älä välitä Vilpertti. Puukkoa saan minäkin selkään kun olen kritisoinut suuren messiaan, eli Pasi Nurmisen taitoja.

Kun Mertaranta sanoo että Pasi on kuningas, sitä ei saa kiistää.

Tosiasiahan on se että kun Pasi torjuu kiekon eteensä, silloin se on "loistavaa taistelua", kun joku muu torjuu kiekon eteensä niin johan tulee "Ai ai kun pomputtelee kiekkoa eteensä".

Kun maalin edestä tehdään Nurmiselle maali, niin "missä oli puolustus?" Kun maali tehdään jollakulle muulle niin "kylläpä livahtaa helposti xxxx:lle tuo maali" Tuosta esimerkkinä Markkaselle mennyt maali Ruotsia vastaan MM-kisojen kynnyksellä. Kaveri ohjaa kenenkään häiritsemättä vedon alle kahdesta metristä ohi Markkasen... joo, siinä ehtii varmasti torjumaan.

Mertaranta on aivopessyt Suomen kansan luulemaan että Pasi on todellakin maan paras maalivahti. Ei ole. Hyvä hän on, mutta ei paras.

Ja kun joku Atlantan pelaaja pelaa jossakin muussa joukkueessa niin hän on aina "Pasi Nurmisen seurakaveri" mutta kun kenen tahansa muun suomalaisen pelikaveri pelaa, niin eipä taida Antero huomauttaa.
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Liityn kerhoon. Olen itse asiassa vilpertin kanssa aika lailla samaa mieltä ylipäätään kaikista esitetyistä veskarikysymyksistä. Kiprusoffillakin on nimittäin vielä paljon todistettavaa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Rocco
Älä välitä Vilpertti. Puukkoa saan minäkin selkään kun olen kritisoinut suuren messiaan, eli Pasi Nurmisen taitoja.

Kun Mertaranta sanoo että Pasi on kuningas, sitä ei saa kiistää.

No onneksi meillä on aina teitä kaikkitietäviä messiaita jotka kerrotte aukottomasti perustellen miten ne asiat tuolla suuressa maailmassa oikeasti on.

Nurmisen Pasihan on Atlantan ykkösmaalivahti vain sen takia että se Pasi on niin pirun mediaseksikäs kaveri tuolla rapakon tuolla puolen ja siksi että Antero Mertaranta on sanonut Atlantan kykyjenetsijöille että Pasi on kuningas. Eihän siinä silloin Trashersin GM voi muuta tehdä kuin pistää Nurmisen joukkueensa ykköseksi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onneksi meillä on teitä mooseksia jotka luulevat että sillä on jotain merkitystä kun Rocco ja vilpertti (ja jotkut muut) sanovat oman mielipiteensä. Omista mielipiteistähän tässä kaiketi on kyse, eikä mistään totuuksista. Hohhoijaa.

Pahoittelen jälleen kerran, että menin esittämään mielipidepalstalla mielipiteeni. Unohdin aivan täysin, ettei mielipidepalsta ole sitä varten ollenkaan.

Haukun tästä johtuen jälleen Teemua: "Teemu on paska ja se ei o tehny mitään rahojensa eteen". Toivottavasti rikkeeni palstaa kohtaan on hyvitetty.

Kyllä, olen nähnyt Nurmisen pelaavan. Ja ei, en sanonut hänen olevan huono maalivahti per se, hän ei vaan ole mielestäni sen tasoinen maalivahti, jolla voisi saavuttaa jotain menestystä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Mielestäni yksikään suomalainen NHL-pelaaja ei ole yliarvostettu. Selänne, Kapanen, Koivu, Niinimaa ja kumppanit kuuluvat siihen marginaaliseen ryhmään, jotka ylipäätään ovat saaneet paikan änärissä.

Jokaisella on omat suosikkinsa, jota arvostaa enemmän kuin toisia pelaajia. En silti ymmärrä, miksi jotain pelaajaa pitää tieten tahtoen painaa lokaan, koska tämä on yliarvostettu. NHL-miehet ovat parempia pelimanneja kuin 90 prosenttia muista kaukalossa heiluvista kiekkoilijoista, joten he ovat hieman ansainneetkin krediittiä. Esimerkiksi: En pidä Teemu Selänteen asenteesta ja kiukuttelusta, mutta silti miehelle on nostettava hattua tämän saavutuksista kaukalossa.

Suomalaisen pelaajan maineteot saavat suurta julkisuutta täällä, vaikka mistään mullistavasta ihmeteosta ei olisikaan kyse.Lehdistön tapana on usein, että mainostetaan omia onnistujia ja ollaan hiljaa epäonnistumisista. Tämä ilmiö toistuu kautta linjan ns. kevyemmässä journalismissa kuten viihteessä. Eräs joukkoviestinnän tehtävistähän on me-hengen luominen yhteiskunnassa.

Esimerkiksi: jos helvetti jostain syystä sattuu jäätymään ja Jari Sillanpää tuo voiton Euroviisuista, niin tarinaa riittää moneen iltapäivälehden numeroon, kun taas normaalisuoritus (1-10 pistettä ja jumbosija) kuitataan yhdellä lehtijutulla, jossa todetaan Suomen historia Euroviisuissa ja lopussa herkutellaan salaliittoteorialla.

Eikä NHL-tähden leimaa pidä välttämättä otta niin tosissaan. Kun Sami Heleniuksesta, Juha Ylösestä tai vaikka Jan Calounista puhutaan NHL-tähtenä, niin meikäläisen naamalle leviää ainakin iloinen hymy. Huumoria ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa. Se vaan on median tapa nostaa jutun painoarvoa ja raflata yleisöä.

Tämä nöyrä kirjoitus siksi, koska muistin juuri, etten osaa laukoa kunnollista lämäriä, en ole hyvä luistelija ja taklauksia en edes uskalla yrittää. Siksi en katso oikeudekseni myllyttää niitä, jotka tekevät näitä asioita työkseen.
 

unelMas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdoton Jokerit
Viestin lähetti Tuamas
Olipas hieno avaus.
Lehtisen parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valinnat eivät tietysti kerro mitään hänen tasostaan. Raati on tietty ollut jatkuvasti puolueellinen yms.
Noh, kukin taaplaa tyylillään...


Kiitos, minunkin mielestäni oli oikein hieno avaus!
Teit perusvirheen arvioidessasi Lehtistä, katsoit menneisyyteen!
Sinun ajatusmaailmallasi Esa Tikkanen ja Jari Kurri olisivat yhä maailman parhaita, ovathan he voittaneet joskus vuonna pottu jotain...
Lehtisen menestysvuosina Dallasilla oli superjoukkue, ja Lehtinen pelasi loistavassa kentässä.Takana oli maailman parhaat pakit,ja edessä parhaat hyökkäjät, kyllä siinä plussia ja pisteitä tulee!
Väitän että nhl:ssä oli silloinkin yli kymmenen Lehtistä parempaa tai ainakin yhtä hyvää puolustavaa laituria. Jere vaan oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tänä vuonna kun Dallasilla ei mennyt yhtä hyvin, eikös silloin juuri mm."maailman" parhaan puolustavan laiturin pitäisin nostaa tasoaan ja olla esimerkkinä?
Mitä tekee Herra Lehtinen? No sen me näemme tämän kauden tilastoista...ja loukkaantumiset on huono selitys.
En väitä Lehtistä huonoksi pelaajaksi, mutta tämä sinunkin kommenttisi näytti taas sen että hän on armottoman yliarvostettu kotimaassaan, mm. juuri menneitten saavutustensa perusteella!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kummasti Lehtinen nauttii kuitenkin kunnioitusta erityisesti heidän ihmisten keskuudessa jotka näkevät jopa NHL-otteluita.
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti unelMas
Kiitos, minunkin mielestäni oli oikein hieno avaus!
Teit perusvirheen arvioidessasi Lehtistä, katsoit menneisyyteen!
Sinun ajatusmaailmallasi Esa Tikkanen ja Jari Kurri olisivat yhä maailman parhaita, ovathan he voittaneet joskus vuonna pottu jotain...
Lehtisen menestysvuosina Dallasilla oli superjoukkue, ja Lehtinen pelasi loistavassa kentässä.Takana oli maailman parhaat pakit,ja edessä parhaat hyökkäjät, kyllä siinä plussia ja pisteitä tulee!
Väitän että nhl:ssä oli silloinkin yli kymmenen Lehtistä parempaa tai ainakin yhtä hyvää puolustavaa laituria. Jere vaan oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tänä vuonna kun Dallasilla ei mennyt yhtä hyvin, eikös silloin juuri mm."maailman" parhaan puolustavan laiturin pitäisin nostaa tasoaan ja olla esimerkkinä?
Mitä tekee Herra Lehtinen? No sen me näemme tämän kauden tilastoista...ja loukkaantumiset on huono selitys.
En väitä Lehtistä huonoksi pelaajaksi, mutta tämä sinunkin kommenttisi näytti taas sen että hän on armottoman yliarvostettu kotimaassaan, mm. juuri menneitten saavutustensa perusteella!

- Kurri ja Tikkanen olivat aikanaan parhaiden joukossa rooleissaan, toki uransa loppuvaiheissa oli aika jo hiukan ajanut heidän ohi. Lehtisen tilanteessa nyt on tällä kaudella vaikuttanut niin moni asia, Dallasin joukkue on ollut selkeästi huonompi ja muut ratkaisupelaajat ovat vaellelleet unten mailla.

Loukkaantumiset ovat huono selitys? Jos äijä pelaa puolikuntoisena ja on suuren osan kaudesta loukkaantuneena, niin ei kai kukaan kiekosta mitään ymmärtävä oikeasti kuvittele, että hän pelaisi samalla tasolla kuin ollessaan terveenä, eihän?

Eli pelaaja on yliarvostettu ja umpipaska heti jos hän pelaa puoli kautta tai kauden huonommin kuin mikä hänen todellinen tasonsa on? Mielenkiintoinen väittämä. Mielestäni taasen nuo valinnat ovat osoitus siitä, että Lehtinen on änärin parhaita, ellei jopa paras puolustava hyökkääjä. Ja kuten Vilpertti tuossa jo totesi, tämä sinun väittämäsi ei käy lainkaan yhteen niiden oikeasti änäriä aktiivisesti, jopa paikanpäällä, seuraavien ihmisten mielipiteiden kanssa.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yliarvostuksesta noin yleensä

Niin. Mielenkiintoista on seurata näitä yliarvostuskeskusteluja. Henkilökohtainen valintani osuu kyllä Niklas Hagmaniin. Toisaalta tämäkin kyllä sillä varauksella, että en nyt niin kauhesti juttuja kuuntele, mutta olen antanut itseni saada sen käsityksen, että miestä pidettäisiin vähän enempänäkin, kuin tyyppinä, jonka pistemäärät ovat 28, 23, ja 23 NHL-kausiltaan. Varamieheksi otan Pitkäsen, josta tuntuu kuuluvan, että hän tekisi jotain ihmeellisempääkin, kuin pelaa 12 minuuttia Flyersin pakistossa.

Ajattelinpa kommentoida hiukkasen noita täällä esitettyjä muita nimiä. Eli miksi nämä pelaajat eivät mielestäni pääse listalle. Arvostustahan kai kuitenkin jaetaan uran ja saavutusten mukaan, joten Kurriakin voinee vieläkin arvostaa vaikka hän ei enää ihan NHL-tasoa liene.

Selänne: montakos niitä suomalaisia maalipörssin voittajia olikaan? Kyllä Teemu ainakin oli hyvä.
Jokinen: joukkueensa kapteeni ja johtaja. Huonon juokkueen, mutta on se silti saavutus.
Niinimaa: Mies on ollut useamman kauden NHL-joukkueen 1.-2. pakki ennen tätä kautta. Ei se niin kauhean huono voi olla, vaikka aika heikossa pakistossa pelasikin.
Lehtinen: Bob Gainey, Guy Carbonneau, ...
Nieminen: Kolmos-nelosketjun ärsyttäjä, joka pelasi joukkueensa kakkosessa, kun voitti mukin. Kyllä tuosta saa jo rispektiä jakaa.
Berg: Onkos kukaan edes pitempään aikaan muistanut, että Aki on olemassakaan?
Nurminen: Ykkösvahti NHL:ssä. Huonoin? Ehkä. Paras? Ei todellakaan. Mutta ykkösvahti NHL:ssä. Se ON saavutus, eikä siihen ole kovin moni suomalainen pystynyt.
Kapanen: Yksi hyvä ja yksi huono kausi mieheltä, jonka ei pitänyt päästä ylös lainkaan.
Kiprusoff: Listaa tähän kaikki muut suomalaiset Vezinaehdokkaat NHL:n historiassa. Listaa tähän perään kaikki ne suomalaiset NHL-maalivahdit, jotka ovat kantaneet joukkuettaan pleijareissa. Calgaryllä 6 voittoa pleijareissa, neljässä Kipper ykköstähti, yhdessä kakkonen. Perun tämän kaiken ja kiellän koskaan edes maininneeni sitä, mikäli Miikka pelaa Gigueremaisilla varusteilla.

Tämän lisäksi haluan mainita, että Jatkoajan yliarvostetuimpia kirjoittajia ovat kaikki ne, jotka vetävät herneitä nenukkaan siitä, kun iltapäivälehdistö, Yle tai Mtv3 hehkuttaa suomalaisia pelaajia. Jos joku ottaa ne niin tosissaan, niin kyseisen henkilön kaikkein pahin yliarvostuksen kohde löytyy peilistä.

Edit: Kah Kipperi unhohtui
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvä kirjoitus hihhu.Tosin noilla kommenteilla voisi kilpailla Timo Jutila-palkinnosta eli lähdetään positiivisten asioiden kautta. Yliarvostus ei ole synonyymi sanalle paska eli selvennän, pidän Jannea yliarvostettuna suhteessa median hehkutukseen, peliaikaan ja palkkaan. Se ei tarkoita etteikö Janne pelaa siellä missä tuon tasoisen pelaajan kuuluisikin. Mielestäni hän ei ole 1.-2.-puolustaja missään tapauksessa, top 4 korkeintaan. Jotenkin on sellainen fiilis, että suomalaisia NHL- pelaajia ei saa kritisoida, koska heitä on niin vähän ja omaan pesään ei ruikita. Haukutaan ruotsalaisia tästä lähtien senkin rintamakarkurit!

unelMakselle voisi taasen jakaa vuoden hätähousu-tittelin. Lehtinen on täysin yliarvostettu ja rakentanut uransa vain Modanon siivillä, koska tämäkin kausi meni buranaa kiskoessa. Entinen Dallasin ja nykyinen Phillyn valmentaja Hitchcock tämän tästä nosti joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi Lehtisen ja tämä silloin kun Dallas oli aallon harjalla. Voisikohan muuten Dallasin heikolla kaudella ja Lehtisen loukkaantumisella olla mitään yhteyttä?

Edit: harhalyönti
 

KoJu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
On kyllä mielenkiintoinen aihe. Olen tässä jo useamman vuoden lueskellut näitä jatkoajan keskusteluja ja päätin sitten hiljattain rekata itteni sisään ja antaa osani juttuihin.
Hauska lukea tätäkin aihetta, kun äijät naamat punaisena ilmaisee omia mielipiteitään:) Mutta sehän kuuluu suomalaiseen luonteeseen, että omista mielipiteistä pidetään kiinni loppuun asti(ja joskus lopun jälkeenkin.)

Itse aiheeseen....
Niinimaan Jannea on ehditty tässä jo mielestäni tarpeeksi parjata, joten ohitan Jannen ja valitsen Nurmisen Pasin.
Juu. Pasi se on. En toki sano, että nupe olisi huono, vaan yliarvostettu ainakin täällä kotosuomessa. On kyllä joukkueen kantavia voimia, mutta muutos tulee jo ehkä ensi kaudella. Lehtonen väläytteli jo osaamistaan kauden lopussa ja voi hyvinkin varastaa nupelta ykkösveskan tittelin...ehkä.
On kuitenkin erittäin hyvä saavutus Pasilta nousta Atlantan
ykköseksi ja nostaa suomiveskoja näkyviin.

Sekava on viesti, mutta niin on kirjoittajakin:)
 

unelMas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdoton Jokerit
Viestin lähetti secord

unelMakselle voisi taasen jakaa vuoden hätähousu-tittelin. Lehtinen on täysin yliarvostettu ja rakentanut uransa vain Modanon siivillä, koska tämäkin kausi meni buranaa kiskoessa. Entinen Dallasin ja nykyinen Phillyn valmentaja Hitchcock tämän tästä nosti joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi Lehtisen ja tämä silloin kun Dallas oli aallon harjalla. Voisikohan muuten Dallasin heikolla kaudella ja Lehtisen loukkaantumisella olla mitään yhteyttä?

Edit: harhalyönti

Kiitos tittelistä..
Onneksi otin tämän jakson täyteen atk:ta niin voin valaista teitä pönttöjä.
Oot tainnut lintsata äikän tunnit se kirjoitetaan:unelMalle.
Pointtini oli siinä että Lehtisen paikalla moni muukin olisi voinut voittaa tuon selken.Ajatellaan vaikka M.Pecaa.Jos kaveri olisi vaihtanut paikkaa Jeren kanssa, väitätkö että Jere olisi Buffalossa pelatessaan voittanut selken? Ei olisi, Peca sen olisi vienyt, sama koskee monia muita. Ja siinä sivussa varmasti nämä muut olisivat saaneet yhtä paljon kehuja. Ja loukkaantumiset kuuluu jääkiekkoon hyvä pelaaja pystyy pelaamaan hyvin myös loukkaantumisen jälkeen. Koittaakaa siis löytää kunnon perusteluita Jeren "hyvyydelle" muutakin kuin valmentajan kehut,ja ne selket. Tarkoitan pelillisiä perusteita, mitä Jeressä on mitä esimerkiksi Pecassa ei? Ainut ero taitaa olla se että Jere on suomalainen, joka tuntuu teidän mielestä olevan se ratkaiseva ero tässä asiassa. Kun taas Mitä Pecassa on ja Jeressä ei?
Peca on nopeampi, taitavampi ja hänellä on parempi laukaus, hän teki/tekee enemmän pisteitä huonommassa joukkueessa.
Ja miten se Lehtinen voi olla aina loukkaantunut?? Millon mies on nähty mm kisoissa, aina jotain pikkuvammaa...
Lehtinen on voinut olla vuosia sitten arvostuksensa arvoinen, mutta tällä hetkellä hän on kaukana siitä..

Niin ja vaihtais sen buranan mobilaattiin, sehän tehoo kaikkeen, jos se antas vähän taitoakin Jerelle...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös