YleX

  • 87 695
  • 318

Mr. Walker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Aika kulkee ja äijät vanhenee. Jossain vaiheessa tulee aika, kun nuoruus jää taakse ja tulee aika siirtyä aikuisempiin hommiin. Tietynlainen nuoruus-uskottavuus Peltsillä on mennyt jo ajat sitten. Ehkä jo Radio Mafian myötä, mutta sitkeästi äijä on vaan jaksanut jatkaa nuorisokanavalla.
On siellä niitä muitakin dinosauruksia, mutta he eivät kuitenkaan ole päivittäin äänessä.

Onnea uusiin haasteisiin Peltsi!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Taso vain tippuu vuodenvaihteessa.

Mikko "Peltsi" Peltola jättää radiohommat ainakin tältä osaa sikseen:http://yle.fi/uutiset/viihde/2009/12/peltsi_jattaa_ylexn_1240655.html


Mitä tuohon nyt enää sanoisi? Ensin Tuomas ja Olli, sitten Marja ja nyt vielä tämä.

Makunsa kullakin, mut Marja Hintikka oli varmaan ärsyttävin ääni radioaalloilla koskaan ja olen erittäin iloinen että tuosta päästiin. Muka hauskaa läppää niin että joutu aina kuuntelemaan myötähäpeissään toisen kailotusta. Hyi helvetti.

Niin tosiaan Peltsi lopettaa vuoden alussa. Kaveri on kyl ollu erittäin väsynyt ääni jo vuosia. Juuso ja Peltsi sekoilun jälkeen Mikosta ei ole irronnut enää hyvää läppää eikä naurua. Hyvä kun lopettaa.

Näin se vaan on että hyvää kemiaa omaavat juontajaparit yleensä hajoavat muutaman vuoden jälkeen ja se toinen jää aaloille sitten yksin/uuden parin kanssa ja lopputulos on harvoin hyvä.
 
Juu. Lisään omalta kohdaltani siedettävien listalle Parasta Ennen!-Matti Airaksisen ja YleX Tänään ohjelman Jaakko Mannermaan. "Haista vittu"-osaton ehdoton kärki on nykyisen YleX Aamun Juuso. Välittömästi loppui meikäläisen osalta kuuntelu kun hän tuli aamuun...
Taso on kyllä koko laskussa, kun nämä parhaimmat juontajat vaihtavat tehtävänsä. Tuolla nuo kaikki omatkin suosikit, ketkä ovat lähteneet, mainittiinkin jo.

Aina YleX:ää juontajien takia olen kuunnellut, joten saapi nähdä koska loppuu kokonaan kuuntelu, vaikka eipä kyllä varsinkaan aamuisin jaksa muidenkaan kanavien jamppoja kuunnella, vaikka koitettu on. Kyllä siinä joku silti pitää olla äänessä, kun autossa/linja-autossa olen, mutta vaikeaksi menee. Pikku hiljaa tässä vuosien kuuntelun jälkeen tuo musiikkitarjontakin kanavalla alkaa jo ottamaan päähän sen verran, että täytyy kyllä harkita jonkin mp3-soittimen tai vastaavan hankkimista.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En tiedä nyt tippuuko taso vai ei. Peltsi on ollut niin väsyneen tuntuinen kaveri jo vuosia, että parempi vaihtaa hommia. Päivävuorossakin on kuulostanut siltä, kun olisi rankka aamuherääminen takana.

Onnea uusiin hommiin vain.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Taso vain tippuu vuodenvaihteessa.
Siis suurin tasonlaskuhan tapahtuu, kun torstainen Metalliliitto loppuu vuodenvaihteeseen. Ilmeisesti myös muita musiikin erikoisohjelmia jää giljotiinin alle. Harmittaa, kun Mafia nimenomaan oli monien eri musiikkityylien sulattamo ja nyt ollaankin sitten ilmeisesti menossa toiseen suuntaan. Tai "uusiudutaan", kuten kanavapäällikkö toteaa.

Vielä sieltä Koe-eläinpuiston uusinnat kuitenkin tulee, onneksi. Tosin ei siitäkään postiivista paljoa voi löytää, kun itse ohjelma ajettiin pois kanavalta Ylex:n myötä.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siis suurin tasonlaskuhan tapahtuu, kun torstainen Metalliliitto loppuu vuodenvaihteeseen. Ilmeisesti myös muita musiikin erikoisohjelmia jää giljotiinin alle. Harmittaa, kun Mafia nimenomaan oli monien eri musiikkityylien sulattamo ja nyt ollaankin sitten ilmeisesti menossa toiseen suuntaan. Tai "uusiudutaan", kuten kanavapäällikkö toteaa..

Kanavallehan on tulossa Viikatteen Kaarlen ja jonkun muun luotsaama metallipainotteinen ohjelma mikäli oikein muistelen. Metalli siis tuskin loppuu YleX:stä, mutta alkaa hieman pelottamaan tuo musiikkilistoihin taipuminen. Monipuolisuus kunniaan!!
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yle ilmoittaa että mm. YleX:llä musiikin erikoisohjelmia tullaan lopettamaan. Aika paska juttu.

Perinteiset kunnolliset radio-ohjelmat taitaa olla lopullisesti katoava luonnonvara. YleX meni perseelleen jo noin 7 vuotta sitten. Onko siellä tosiaan ollut vielä jotain ohjelmia jäljellä, joita voi lopettaa? En ole kanavaa enää aikoihin kuunnellut.

Siinä mielessä tuon ymmärtää, että nykyään ihmiset hakevat netistä omat suosikkibiisinsä ja -kanavansa. Tarjontaa riittää yllin kyllin, eikä tarvitse enää odottaa sitä yhtä tiettyä hetkeä viikosta, jolloin on oltava korva kiinni radiossa. Niin sitä meikäläinenkin vielä reilu 10 vuotta sitten valvoi aina pe-la yöt, jotta pystyi kuuntelemaan Ripatin dance-musiikkiohjelmaa, joka oli käytännössä ainoa laatuaan silloin. Seuraavana päivänä soitettiin (lankapuhelimella) muille "faneille" ja kyseltiin tuliko ohjelma kuunneltua ja parhaat setit vedettyä talteen. Tämän päivän tarjonnalla tuskin enää moiseen ryhtyisin. Se tarkoittaa myös sitä, että yksittäisistä biiseistäkään ei enää saa samanlaisia kicksejä, kun niiden kuunteleminen on itsestään selvää.

Sääli sinänsä. Joskus olisi ihan oikeasta radiostakin kiva kuunnella muuta kuin kikattavia juontajia ja sitä samaa soittolistaa vuodesta toiseen.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Sääli sinänsä. Joskus olisi ihan oikeasta radiostakin kiva kuunnella muuta kuin kikattavia juontajia ja sitä samaa soittolistaa vuodesta toiseen.
Just näin. Oli Ylexillä vielä muutama ihan kuunneltavakin ohjelma, justiinsa viime sunnuntaina kuuntelin "supersettiä (vai olikohan se tuon niminen)" jossa käytiin läpi kahdessa tunnissa pääasiassa Don Huonojen historiaa sopivasti muita tuon ajan artisteja samalla sivuten.

Vielä on Radio Helsingin erikoisohjelmat...eiköhän sinnekin vaan kohta saada puheautomaatti ja soittolistat. Ja näin Datsunin marttyyrin viitta vähän kahahti.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
YleX:n uudet ohjelmat

Täällä on YleX:n uudet ohjelmat esittelyssä: http://ylex.yle.fi/radio/ylexn-ohjelmakaavio-2010-julkaistiin Nämä siis aloittavat 1.1.2010.

Eniten allekirjoittanutta kiinnostaa tämä:

Kaarle ja Erno raskaana torstaisin klo 20-22. Viikate-yhtyeen Kaarle Viikatteen ja toimittaja Erno Kulmalan juontama metallin ja raskaamman rockin oma ohjelma perustuu musiikin lisäksi ennakkoluulottomaan show-meininkiin. Metalli on Kaarlelle ja Ernolle ennen kaikkea viihtymisen soundtrack, ei kuolemanvakavan analyysin tai faktauutisoinnin kohde. Uusinta lauantai-iltaisin.

Kaarlen verbaaliakrobatiikan tietäen ja Ernoakin jonkin verran kuunnellen, tämä voi olla loistavaa settiä!
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Vituttaa eniten konemusan totaalinen alasajo. Ekaksihan lähti pari vuotta sitten Klubi ja tanssimusa keskittyi tiistaille tiistain tanssi-iltaan. No nyt sekikn vaihtuu maanantaille (!) ja typistyy tuntiin. Ylexässä on ollut parassa edelleen se, että äänenlaatu on ollut siedettävä verrattuna kaupallisiin kompuralla raiskattuihin tasoihin (että kuuluu työpaikan peltimankassa tai autoradiossa hyvältä).

Mutta toisaalta, ohan aika vähän ajanut Radion soitto-ohjelmista ohi.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on YleX:n uudet ohjelmat esittelyssä: http://ylex.yle.fi/radio/ylexn-ohjelmakaavio-2010-julkaistiin Nämä siis aloittavat 1.1.2010.

Eniten allekirjoittanutta kiinnostaa tämä:



Kaarlen verbaaliakrobatiikan tietäen ja Ernoakin jonkin verran kuunnellen, tämä voi olla loistavaa settiä!

Prkl kun tämä tulee päällekkäin Radio Rockin torstain terävimpien kanssa. Klasu soittaa aika hyvää musiikkia torstaisin. Toki pitää tätäkin kuunnella juurikin Kaarlen juttujen vuoksi.
 

James_M

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Laser, Jari Viuhkolan paluu, Kärpät
YleX:ää tulee kuunneltua paljon päiväsaikaan ja jos iltasella kuuntelee radiota, niin poikkeuksetta aina X-Ryhmää. Saapa nähdä kauanko jaksaa kuunnella uusiutuvaa X-Ryhmää, kun "etusijalla on kotimainen rock ja pop." Ei kuulosta hyvältä. X-Ryhmän viehätys on tähän asti ollut minulle täysin tuntemattomien ulkomaalaisten bändien soittaminen. Tämä osio lienee siirtyy kenties Suomen parhaalle radioäänelle eli Veli Kauppiselle, joka saa oman indie-painotteisen ohjelman keskiviikolle klo 20-22.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Prkl kun tämä tulee päällekkäin Radio Rockin torstain terävimpien kanssa. Klasu soittaa aika hyvää musiikkia torstaisin. Toki pitää tätäkin kuunnella juurikin Kaarlen juttujen vuoksi.
Niin ja lätkäkierroksen kanssa myös. Huono homma. Toisaalta jos seuraisi pelkkää teksti-tv:tä ilman Radio Suomea (kun ei nyt sitä Urhoakaan ole) niin menisi varmasti taustalla kivasti.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse en hirveästi kyllä ennakko-odotuksia luo tuolle "uudelle metalliliitolle". Vieläpä jos mukana on joku bändin jäsen, jolla on varmaan omaakin tekemistä bändinsä kanssa. Jotenkin kuva -jo nimikin viittaa- sellaisesta pari kuukautta, max. vuosi ja sitten feidataan hiljaa pois -ohjelmasta, toivottavasti olen väärässä.

Eniten ihmetyttää YleX:n ainainen sokeus viikonlopun aloittelumusiikin tarjonnasta. Ihmiset ovat lähdössä baariin ja pistävät radion päälle kuunnellakseen jotain hyvää "bilemusaa", niin mitä tarjotaan. Parasta Ennen on suht hyvä valinta, lähetysaika tosin aikaistui tunnilla. Mutta muuten tulee: Radio Millenium, Koe-eläinpuisto ja pisteenä iin päällä tämä uusi Kaarle ja Erno Raskaana.
Kyllähän tämä itselleni kelpaa toki, mutta kun niin perhanan trendikkäitä ja nuorisolle suunnattuja nyt on yritetty olla Mafian jälkeen..
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ile ja Matti. Aino, Mäkkäri ja Timppa.

Perkele että on oikeasti hauskoja juttuja tällä Ylex:n porukalla!

Varsinkin Ileltä ja Matilta lähtee niin lapasesta että vedet tulee silmistä joka aamu kun kuuntelen heitä töihin kävellessä. Voisin listata tähän satoja tai tuhansia superhauskoja keskusteluita mutta en muista kuin pari lausetta (en tod sanatarkasti) viime päiviltä.

"Mitä jos Jeesus olisi ollut Twitterissä? 12 ensimmäistä pääsisi mukaan ja sen jälkeen pelkkää re-twiittausta. Eli ihan niinkuin raamatussa."

"JPG or it did not happen. Miten muuten aikoinaan Egyptissä kun ne teki niitä luolamaalauksia. - Olin muuten eilen aamuun asti yökerhossa joraamassa. - En usko. - No mennäänpä kattomaan. Ja sitten ne meni yökerhon vessaan kattomaan niitä piirroksia missä äijän kädet sojottaa eri suuntiin." - okei no niinpä olitkin.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ile ja Matti toimii ihan älyttömän hyvin, menee jo näihin klassikkoparien (Tuomas ja Olli, Peltsi & Juuso) tasolle. Huikeaa läppää siis.

Mutta tuo iltapäivä... Huonot radioäänet (Aino ihan ok), lapsellisen paskat läpät, ärsyttävää kuunneltavaa. Vielä ei ole kanava iltapäivisin vaihtunut, mutta lähellä on.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ile ja Matti toimii ihan älyttömän hyvin, menee jo näihin klassikkoparien (Tuomas ja Olli, Peltsi & Juuso) tasolle. Huikeaa läppää siis.

Ei ihan pääse tuon kolmikon tasolle, mutta onhan tuo nyt hyvä ohjelma. Lisäksi pidän kahdesta seuraavastakin ohjelmasta, olivatko nyt uuden musiikin aamu ja joku päivän puheenaihe tjsp.

Hauskaa kuultavaa tuo aamushow on, meillä kun YLEX soi joka päivä töissä, kun juuri muut kanavat tuolla takaperällä kuulu.

Mutta tuo iltapäivä... Huonot radioäänet (Aino ihan ok), lapsellisen paskat läpät, ärsyttävää kuunneltavaa. Vielä ei ole kanava iltapäivisin vaihtunut, mutta lähellä on.

Jumalauta mun tekis mieli lyödä sitä saatanan Timppaa. Mun on aina PAKKO lähteä pois radion läheltä kun iltapäivä alkaa ja se alun uskomattoman ärsyttävä ja paska mukahuumori + kiljuminen alkaa.

15.30 alkava kisa on ainoa hyvä asia koko iltapäivässä, Aino on ihan saatanan rasittava teini ja läpät tosiaan lapsellista paskaa showssa. Mutta vissiin tuo nuorisolle sitten myy.

Ärsyttävin ohjelma radossa ikinä ja kirkkaasti vieläpä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Mutta sitten miinuksena Uuden musiikin iltavuoro.

"MINÄ OLEN VENLA KOKKONEN JA SOITAN SINULLE VAIN JA AINOASTAAN UUTTA MUSIIKKIA!!! TÄSSÄ OFFSPRINGIÄ VUODELTA 1995!!!"
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ile ja Matti ovat toki hyviä, saapa nähdä kauanko jaksavat aamuja tehdä, vanhat miehet.

Iltapäivä oli ihan mainio, kun äänessä olivat vain Mäkkäri, Aino ja Jenny. Timppa-TIMPPA ei tosiaan oikein toimi.

"MINÄ OLEN VENLA KOKKONEN JA SOITAN SINULLE VAIN JA AINOASTAAN UUTTA MUSIIKKIA!!! TÄSSÄ OFFSPRINGIÄ VUODELTA 1995!!!"

Eikös se ole ihan vakio-osa ohjelmaa, että ensimmäinen biisi on tietoisesti vanha? Ainakin Kenttämaalla näin on? Venlahan on yksi tulevan Iholla-kauden naisista. Ainolla ja Venlalla on kyllä ehkäpä radioiden parhaat naisäänet.
Muuten on sanottava, että soittavathan ne uutta musiikkia, ts sellaista, jota NRJ:t ja Voicet yms hehkuttavat kuumana uutuutena 3kk myöhemmin.
 

Cockersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, New York Rangers
Ile ja Matti on kyllä jees. Kanavan musiikki on vaan nykyään niin kamalaa sontaa, että kanavaa kuuntelee vain juontajien takia. Etusivun feministit aiheuttaa niin suurta raivoa, että kyseistä ohjelmaa ei pysty kuuntelemaan yhtään. Jani Toivolalta kuulostava Timppa on myös harvinaisen rasittava tapaus.

Venlan ääni sopii kyllä radioon mitä parhaiten, mutta tämä uusi musiikki on aina "ihanaa viltin alla kuunneltavaa ihanan eteeristä ja kaunista tulkintaa". Muutenkaan nuo Uuden Musiikin ohjelmat ei oikein säväytä. YleX Jatkojen duo Viki ja Jani on kyllä jo nyt ihan klassikkoainesta. Parasta Ennen on paras radio-ohjelma ikinä. Musiikkihan on ihan kamalaa, mutta juuri siksi se ohjelma onkin niin mahtava ja Matti Airaksinen on ysärin ylijumala.
 

Sic

Jäsen
Ile ja Matti on kyllä jees. Kanavan musiikki on vaan nykyään niin kamalaa sontaa, että kanavaa kuuntelee vain juontajien takia.
Tähän täysin sama.

Parasta Ennen on paras radio-ohjelma ikinä. Musiikkihan on ihan kamalaa, mutta juuri siksi se ohjelma onkin niin mahtava ja Matti Airaksinen on ysärin ylijumala.
.. ja tähän myös. Sitten kun Parasta Ennen lopetetaan YleX:lla niin kanavan kuuntelun voi lopettaa kokonaan, mutta onneksi ohjelma porskuttaa eteenpäin :)
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samalla linjalla edellisten kanssa.

+Ile & Matti, Aamu
+Jani & Viki, Jatkot
++ Matti Airaksinen, Parasta ennen

+-0 Muut

---- Etusivu = Rasittavaa jankuttamista ja väittelyä. (Eiköhän vaimot/tyttöystävät hoida jo tuon puolen?)
 

#37

Jäsen
Ile ja Matti näköjään aikanaan saaneet palstalta suhteellisen varauksetonta peukutusta. Sama setti täällä kuin monilla muilla, juontajien takia on tuota aamua tullut kuunneltua. Nyt tulee siitäkin huvista loppu, kun Matti juontaa viimeisen kerran keskiviikkona 21. tammikuuta (linkki uutiseen).

Vaikea on kyllä nähdä, että oma aamujen kuunteleminen jatkuisi, ellei sitten korvaaja ole vaikkapa nykyinen tuottaja Tuomas Rajala. Epäilen. Ainakin nämä tuurailijat, timpat ja tommit ovat olleet aivan onnettomia.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Vaikea on kyllä nähdä, että oma aamujen kuunteleminen jatkuisi, ellei sitten korvaaja ole vaikkapa nykyinen tuottaja Tuomas Rajala.

Tämä toive kävi kyllä omassakin mielessä. Tuomas on ollut loppuvuonna harmillisen vähän äänessä siihen nähden, että osallistui lähetykseen esim. keväällä selkeästi enemmän. Ile ja Tuomas olisi kyllä kova kombo, vaikka ei tuo luonnollisesti Olli Junes & Tuomas-duolle pärjäisikään. Tuo on muuten omaan korvaan ehkä kovin kaksikko kautta aikojen suomaisessa radiossa ja nousee aika selvästi hehkutettujen Peltsin ja Juuson ohitse. Erityisesti Juuson kohdalla aika on kullannut muistoja, koska vanhat lähetykset ja esim. viime kesän esiintymiset Yle Puheella aiheuttivat lähinnä lievää ärsytystä.

Pakko muuten todeta, että YleX:n Jälki-istunnosta (13-17) on muodostunut uusi suosikki. Harmi, että Jenni Poikelus siirtyi Jatkoihin, mutta hyvin tuo tuntuu toimivan pelkästään Vikin ja Mäkkärin kanssakin. Mukavan levotonta touhua ajoittain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös